31 oktober 2009 - Clean my soul..

    Jag undrar var all sömn jag har i mig kommer ifrån. Somnade runt halv 1 inatt och vaknade vid halv 12. Hur kan man sova så länge? Fast det är ju bra, jag behöver ju sova. Uppenbarligen...
    Kom i alla fall upp och åt lite fil och drack en kopp te framför TV:n sen satte jag igång att städa. Dammsög hela lägenheten, skurade golvet, tvättade kaklet i badrummet, diskade all disk och torkade av bordet i vardagsrummet! Nu ska jag bara ta ut och sortera lite skräp sen är det superrent ochfint här hemma. Känns verkligen skönt när det luktar nystädat i hemmet. Längtar till på Torsdag då jag ska inviga tvättstugan. Hoppas den inte är alltför komplicerad. 

    Önskar jag kunde slita Sara från allt hennes plugg så hon kunde komma hit och ha filmkväll med mig ikväll, men jag ska ju inte distrahera henne nu när hon har kommit igång. Ska försöka låta bli att vara självisk, men det känns som det var jättelängesen vi sågs. Tentan är ju på fredag så efter det kanske hon har lite mer tid för sin gamla vän ;)


Magen kurrar! Matdags :D
Hejsvej!

30 oktober 2009 - Shop 'til you drop.

   Ja det är väl så jag spenderade min eftermiddag och en bit in på kvällen. Andreas och Tessie hämtade upp mig och vi började med att åka till ÖoB. Ni vet, "Priset är skillnaden..". Där plockade jag på mig allt från schampo till brödrost. Bara därifrån hade fyra fullpackade påsar fyllda med saker till bara mig. Sedan dumpade vi av allt i bilen och fortsatte in på Willys för att inhandla matvaror. Vi kom ut med typ lika mycket därifrån och Andreas la ut ca. 2500:- sammanlagt på mig. Fan, jag är så jävla bortskämd ibland. Det är ju otroligt hur mycket de hjälper mig, men tanke på att jag faktiskt satt mig i skiten jag sitter i alldeles själv. Med lite god hjälp från Johnny, iofs.
    Fick i alla fall köpt några ramar också, så nu sitter jag, Johnny och bebisen uppe på hyllan och det börjar kännas mer och mer som mitt ställe. Kommer definitivt åka tillbaka till ÖoB och köpa fler ramar när Johnny kommit tillbaka. Han har ju de finaste bilderna på oss som jag tänkt rama in och ställa fram. Får väl iofs spara lite plats tills bebisen kommer. Vi lär ju vilja ha bilder på honom/henne uppe också.

    Andreas uttryckte sig i frågan om hur många som ligger och trängs där inne. Det är ju egentligen ingen fråga om saken alls, eftersom jag vet att det bara är en bebis, vilket är alldeles tillräckligt. Men det pågår vilda gissningar att det är fler på andra sidan jorden, alltså i Brasilien. Jag gissar att magen ser större ut i camen också, för så stor är jag faktiskt inte. Nu kommer ju magen växa en massa de sista 7 veckorna och jag kommer gå upp ca. 0,5 kg/vecka. Men än så länge är jag inte så överdrivet stor. Man ser ju att jag är gravid, men det är inte så att det ser ut att jag kommer att spricka. Visserligen känns det så....! Andreas sa att det måste vara minst tre och om han hade haft sån mage så skulle han haft panik. Nu är det ju okej att skämta om att jag är tjock. Det är ju liksom meningen. Så passa på, för snart är det försent!

    Såg ni Idol, föresten? Han som fria till sin tjej. Vet inte om jag hade tyckt att just Idol hade varit ställett bli friad till, men å andra sidan kanske hon är av en annan uppfattning. Idol kanske är hennes favoritprogram och hela frieriet det ideala för henne. Det ör ju som betyder något. I vilket fall som helst satt jag med ett leende på läpparna och glansiga ögon när han plockade fram ringen, trots att jag långt innan förstått vad som skulle hända. Är uppenbarligen en smula blödig nu för tiden. Sådana saker brukar aldrig framkalla några direkta känslor hos mig. Visst, kan tycka det är fin osv, men skulle aldrig gråta över det. Men nu så..! HORMONES!!

    Nu tittar jag på Man on Fire med Denzel Washington och Dakota Fanning. Den är det däremot tillåtet att fälla en och annan tår till. Grym, jäkla film kan man väl minst sagt säga! Den där lilla ungen är ju helt otrolig i alla sina roller. Tror aldrig jag har sett en film med henne där jag har tvivlat på hennes karaktär. Vet inte hurdan hon är nu när hon är lite äldre, men det ska bli spännande att ta reda på...!

Over and Out..TCHAU!

30 oktober 2009 - Vaknade waaaaay to early idag!

    Sju var klockan när jag tittade på den först i morse. Vaknade av att jag behövde gå på toan. Det där har ju kommit tillbaka igen. Nattpinkandet! Har inte haft det sen de första månaderna, men nu när livmodern växer så mycket igen kommer det tillbaka. Kissar verkligen hela tiden! I alla fall så gick jag upp vid halv åtta och satte mig vid tv:n. Men runt nio höll jag på och somna igen så jag återvände till sovrummet och sängen och somnade så skönt om. Halv tolv ringde Andreas för att berätta att han var hemma men att Tessie gärna ville följa med men hon sov just nu eftersom hon jobbat natt. Runt tre skulle hon vakna och det är ju lugnt. Det är ju först då jag brukar ha samlat ihop mig själv. Vaknat och ätit frukost osv. Nu har jag iofs redan ätit frukost två gånger idag, men får ta lite i taget. Är fortfarande ingen morgonmatsmänniska. Men det är Sprattlas där inne. Han/hon kan äta vilken tid som helst på dygnet. Lite jobbigt, för jag blir hungrig men har ingen aptit liksom. Måste ju äta ändå, så får trycka i mig lite gran i taget. Typ, börjar med en frukt, fortsätter med lite youghurt och sist en macka.


    Igår var det sju veckor kvar till julafton! Typ bara jag och Tilda som räknar ner för att vi längtar. Alla andra (normala?) räknar ner för att förbereda sig på ångest och panik typ. Men jag längtar till allt! Längtar tills jag kan börja adventpynta här, med ljusstakar och små tomtar och rött och grönt och guldigt. Ska hänga fram varsinn julstrumpa till mig och Johnny också. Funderade på att sy dem själv, men jag tror inte att det kommer att ske! Får hoppas på att Papai Noel kommer och lägger något fint i dem under natten bara :p Har en ide av vad jag vill ha i dem, men är inte säker på att det kommer att gå att fixa. Kan ju drömma lite iaf ;) 


    Nu ska jag skriva inköpslista så jag vet vad jag ska handla när vi kommer till affären. Sen blir det dusch och påklädning! :)


Later, later ;)   

29 oktober 2009 - Frågan är...?

    Jag känner fan för att gå och lägga mig. Är jättesugen på att sova! Men det går ju inte! Klockan är inte ens 22 ännu. Så tidigt kan jag ju inte gå och lägga mig. Men jag har ingenting att göra! Går ju ingenting på TV jag vill se nu efter att Mammas pojkar är slut. Allstå, vissa brudar där ger mig riktiga ilningar längst ryggraden alltså! Vem fan är bruden som Bobby var ute med första gången? Hon är ju lätt en sån som föddes med silversked i munnen, hör ni hur hon pratar? Finns inget sätt att prata som jag ogillar mer än det. Lyssnar hellre på en dansk läsandes hela den sista Harry Potter boken än har en konversation med "en sån"! Och hon som vägrade brottas i sopan för att hon inte ville att hennes famillj skulle se det? Öhhh va? Vad skulle familjen göra då då? Bannlysa henne? Det är ju på skoj för gudars skymning! 


    Imon blir det kanske shopping med Andreas beroende på vilken tid han kommer vara hemma. Hoppas, hoppas att det inte blir försent!! Fast samtidigt är det dumt att hoppas. Är det något jag lärt mig av att vara en lastbilschaufförs dotter är att man aldrig ska förlita och hoppas på de preliminära tiderna, för i 9 fall av 10 är de inte desamma som de slutgiltiga, och har man då gått och hoppats på det blir man bara besviken! Så vi får ta det som det kommer.

    Kanske skulle försöka ge farmor en visit nästa vecka. Det tror jag att hon skulle gilla, och dessutom får jag gratis mat och det gillar jag! Får se till att hälsa på henne lite oftare nu när jag bor inne i stan. Bara lathet att inte göra det nu när det inte kostar en massa. Å andra sidan är jag ju rätt lat...

     Imorgon går jag in i vecka 33. Alltså bara ca. 7 veckor kvar tills vi får träffa den lille krabaten. Och på tisdag är det 4 veckor kvar innan Johnny kommer tillbaka. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, fan vad fort det går! Men ingen är gladare för det än jag. Två månader har idag gått sen Johnny åkte. Och det var över ett halvårsen jag fick beskedet att jag var gravid. Och nu är snart all väntan och längtan över och snarare än jag kan ana kommer jag sitta här med en liten bebis på armen och Johnny bredvid mig. Då kommer det vara precis som det ska! Längtar så jag spricker...!!

    Får se om jag slänger in handduken och kryper till kojs eller låter kvällen leva lite längre!! I vilket fall som helst så ses vi. Sooner or later...

CIAO!

29 oktober 2009 - Promenad genom Kortedala

    Ca. 1,5 timmar efter att vi lämnade lägenheten var vi tillbaka igen. Vi satt i soffan och pratade om allt från killar till mat. Kul att jag bor så mycket närmare Madde nu så vi kan börja träffas mer. Var ju inte så att hon kunde åka ner till Åsa flera gånger i veckan, och jag kunde ju inte spontanåka in till Göteborg pga brist i ekonomin. Men nu är det inte ett sjumilakliv mellan oss längre! =)

    Har skrivit in mig på Arbetsforum nu. Har aldrig varit på ett sånt ställe där personalen är så trevlig så jag blev en smula förvånad. Känns ju skönt att inte alla är otrevliga!

Nu ska jag diska och sen laga lite mat =)


Hej sålänge.

29 oktober 2009 - Försöka ta det lugnt idag

    Ska försöka att inte göra för mycket idag. Känner att så fort jag anstränger mig lite så tar det flera dagar innan mitt sinne och min kropp är återställd. Igår var alltför jobbig för stackars mig så dagen ska bli lite mer fri från saker att göra. Madde dyker upp runt 12:30 och vi ska ta en promenad. Målet på den ska vara på Kortedala torg där jag ska gå in på arbetsforumet och skriva in mig. Är som ett kompliment till Arbetsförmedlingen som man ska vara inskriven i för att få hjälp med försörjning. Tycker iofs att det känns jätteonödigt för det spelar ingen roll hur många jobb jag kommer söka, det finns ingen som anställer någon som är gravid och bara har 7 veckor kvar till beräknat datum. Men jag har ju inte så mycket att tycka eller säga till om, så det är bara att göra som de säger. 
   
    När jag är klar där ska jag bara gå och handla lite mat för dagen och sedan blir det soffan! Har min alldeles speciella plats redan; Divanen! Lär bli krig om den när Johnny kommer tillbaka, men det slutar troligen med att vi ligger och trängs tillsammans på den och det är ju bara mysigt. Fast med tanke på att jag typ är dubbelt så stor nu som när han åkte, lär det bli väldigt trångt också! Men det är smällar man får ta!

    Nu ska jag se till att få i mig lite frukost. Vi börjar bli hungriga på den här sidan skärmen. Ska äta gröt till frukost idag tror jag! :D


So long

28 oktober 2009 - The Maria Show

    Ibland känns mitt liv rätt påhittat, som en film fast inte en sån film man vill att ens liv ska likna. Mitt liv är mer en sån där film man tittar på när ens eget liv känns meningslöst, bara för att inse att det kunde varit så mycket sämre. Jag lovar, folk sitter med kameraor och öronsnäckor och ger alla medmänniskor instruktioner i hur de kan förstöra min dag.
    Är riktigt less på det här med försörjningsstödet som de aldrig verkar vilja ge mig. Måste ju börja om från början och göra allt som jag gjorde i Kungsbacka igen. Plus att de vill ha ett personbevis med min nya adress, som jag  inte kan få förren det har registrerats om 7-10 dagar och jag kommer inte få träffa någon handläggare förren det pappret är inne. Önskar jag kunde få en liten glimt av positivitet som lite energi att orka fortsätta kämpa. Just nu känns det bara meningslöst! 

   

Japp, haft en skitkass dag! Men det blir bra ska ni se!!

27 oktober 2009 - Okej, dumma?

    I lördags lade jag in betalningen av Johnnys försäkring som han måste ha när han kommer tillbaka. Trodde då att det skulle dras automatiskt igår, vilket det brukar göra, men av någon dum, dum, dum anledning gjorde de inte det. Och nu har jag inte tillräckligt med pengar på kontot att betala den. Irriterande! I morse ville jag slå ihjäl någon av ångest och irritation men sen pratade jag med Johnny och han lugnade ner mig. Pappa var i tyskland så vi kunde inte prata tillräckligt mycket för mig att sansa mig, men som tur vad har Johnny samma gåva; Att lyckas få mig ihopsamlad. Tror säkert att fler har gåvan, men av någon anledning ger jag inte så många chansen att testa. Har kommit underfun med varför efter många år av undran och spekulation. Tror det är för jag skäms så mycket över hur jag kan bete mig. Vill inte att folk ska se mig i det tillståndet utan ringer bara folk som redan vet hurdan jag är. Pappa har ju sett det ett antal gånger av förklariga själ, och Johnny har ju lyckats hamna i hetluften några gånger också, eftersom vi bodde tillsammans så länge. Men det är något man måste klara av för att vara tillsammans med mig antar jag.

    Sitter och väntar på att Madde ska ringa. Hon kommer ju iofs inte förrän runt 19:00 men ändå. Ser fram emot det massa! Är ju så trevligt med lite sällskap :D


Later!

26 oktober 2009 - Föräldrakurs #2

    Var uppe klockan 7 imorse. Trodde jag skulle kola av trötthet, men jag klarade att ta mig upp direkt när klockan ringde, vilket jag är riktigt imponerad av! Var framme på barnmorsemottagningen i god tid så jag kunde sätta mig ner och varva ner lite innan det var dags för allvaret. Idag pratade vi om bedövningar, vilket jag tyckte var jättebra. Har undrat en hel del över detta, och jag visste inte att det fanns så mycket att välja mellan. EDA (epidural) och lustgas är ju det man hört om mest, men förutom det fanns det akupunktur, steriliserade kvaddlar, bad och mycket mer. Jag tycker att EDAn verkar jätteobehaglig då man går runt med en slang som fäster in i ryggen och tycker det verkar läskigare än något annat. Det är det enda jag känner någon som helst oro över när jag tänker på förlossningen. Men jag har inte planerat någonting. Tror inte man ska göra det. Jag har bestämt mig för att ta det som det kommer. Känner jag att jag behöver den så tar jag den, annars så är det ju onödigt. Är ganska säker på att jag kommer vilja bada dock, är ju liksom min grej. Dessutom kan man få lustgas i badet så det verkar ju kanon! Men som sagt, man vet ju aldrig hur det kommer bli. Allas smärta är ju olika. Men det ska bli riktigt spännande!

    Höll dock på att somna flera gånger under tiden vi satt där och sprattlas där inne vägrade vara stilla alls så jag hade lite problem att sitta still i stolen. Fick spendera hela fikarasten att stå och vagga fram och tillbaka för att det skulle lugna ner sig litegran där inne. Hjälpte ju ett tag, men jag hade inte suttit ner länge förrän det blev missnöjt igen. Är lite rädd att denna unge kommer vara sjukt svårt att tillfredsställa när den väl är ute. Bortskämd redan nu, liksom. Men det ger väl sig med tiden!

    Träffade Sara efteråt. Vi gick och åt Sushi till lunch på Asienköket och sedan åkte jag med henne till Vasa där hon skulle kopiera sina betyg som hon visst hade glömt skicka med sin ansökan till utbildningen hon vill gå. Men nu är de påväg och framme imorgon, så vi får hålla tummarna att det går vägen för henne. Detsamma får vi göra imorgon då hon ska på jobbintervju för ett extrajobb till jul! Hoppas, hoppas!! =)
    Följde med henne hem sen och satt vid köksbordet och löste korsord medan hon pluggade. Var där inte jättelänge, men några timmar. Sedan handlade jag på Willys, åkte hem, diskade och lagade sedan lite mat. Makaroner och köttbullar blev det! =)

    Ska väl gå och lägga mig inom inte för lång tid. Behöver nog sova tror jag, trots att jag låtsas som jag inte är ett dugg trött när Johnny säger åt mig att gå och lägga mig i tid. I morgon är det bara 5 veckor kvar tills han kommer hit! Det är runt hörnet och jag kan nästan, nästan ta på det nu. Känns så himla bra och jag längtar så det kryper i kroppen på mig! Fantiserar om första mötet på flygplatsen flera gånger om dagen. Vill bara krypa in i hans famn och lukta på honom. =) Usch, jag är så larvigt kär!! Men bra känns det...:)


Hej! 
   

25 oktober 2009 - Home Alone

    Nu har Kajsa åkt hem och jag är alldeles ensam. Men jag känner mig rätt hemma och trygg här i min nya lägenhet i alla fall. Sitter och funderar på saker som jag måste fixa. Det finns ingen lampa i hallen, så det är en prioritering. Även i resten av lägenheten skulle det behövas lite extra ljus eftersom det enda som finns typ är taklamporna. Skulle vilja ha några mysiga ljuslyktor också så jag kan ha lite tända ljus i vardagsrummet. Det är ju så mysigt och "homie". Några ramar ska fixas också! Sen väntar ju advent och jul runt hörnet (jag vet att många tycker det är deprimerande, men...Its a fact! Bara 8 veckor kvar till julafton!) så lite julprydnader skulle ju sitta fint. Och adventsljusstakar! Vart julgranen ska stå har jag redan bestämt! Har ett perfekt litet hörn bredvid TV:n och jag kan redan föreställa mig en doftande julgran med massa fina kulor och glitter i stående där. Sen vill jag såklart ha hem bebissängen så jag kan göra ordning i sovrummet och ha det klart innan nedkomsten. Får prata med Andreas. Kanske han och Tessie vill ta mig till Rusta och shoppa lite julsaker och hämta sängen. Ser fram emot det mesta just nu, känner jag! =)

    Imorgon ska jag på föräldrakurs igen. Kommer inte ihåg vad det var vi skulle diskutera den här gången. Ska dit ensam den här gången, men det känns bra ändå! Känner mig lite mer självständig nu när jag flyttat in. Känner mig lite vuxen liksom, när jag vankar runt i min lägenhet med min tjocka bebismage! Får åka härifrån runt 07:40 imorgonbitti, så jag lär vara trött, men det är lugnt. Ska försöka vi iväg papprena till Johnny den här veckan också, om det hinner bli klart. Im back in the loop!


    Hittade en grymt rolig liten sak häromdagen. Perfekt om du känner att du behöver muntras upp eller bara få dig ett gott skratt någon dag!

Have yourself a merry little...laugh ;)


Nu ska jag titta på film =D
Hejsvej!



24 oktober 2009 - Jag bor någonstans!!

    Nu har jag äntligen fått flyttat in i lägenheten! Andreas, pappa och Kajsa har flyttat och stånkat på mina saker hela morgonen; först ut från huset i Åsa och sen in till lägenheten. Jag har ju Dr. Orders att inte bära för mycket, så jag satt mest och tittade på. Känns i alla fall riktigt bra att det är klart nu i alla fall. Har ju till och med TV så det är väl mest där vi håller till nu. Har lagat mat i köket (äääntligen har jag kök!!) och ätit den framför TV:n är riktigt, gosigt trött och mör i hela kroppen. Har inte blivit så lika mycket sömn de sista nätterna som jag är van vid, men jag kan ju sova när Kajsa åkt hem. Är inte alltid man har henne på besök så det tar jag gärna vara på; Trött eller ej! :)

    Igår var vi på bio och tittade på "Flickan som lekte med elden". Bra film! Jag tycker nog dock att ettan var bättre, men den var ju helt klart jättesevärd! Det var mysigt i alla fall, fast stolarna var mer obekväma än de brukar med min otympliga kropp. Jag kunde inte riktigt krypa upp i stolarna som jag brukar göra. Det var tur att vi tog platser längst fram, för då kunde jag ligga med underkroppen typ på golvet! Blir lugn kväll ikväll också. Ska packa in mina kläder och göra det lite mer hemma, men annars blir det väl TV eller kanske en film. Datorerna står självklart på nonstop ;)

    Har känts skönt med en liten bloggpaus faktiskt. Jag brukar få lite ångest om jag inte uppdaterar den massa gånger om dagen. Skriver ju trots alls mest för min egen skull, och för de närmaste vännerna ska kunna hålla koll på mig, som de uttrycker det. Men nu kommer jag väl börja igen. Eventuellt kommer lite bilder senare, annars kommer det garanterat upp på fejjan innan helgen är slut!

Tchau!

23 oktober 2009 - Blir lite paus nu

    Har inte riktigt varit på humör för att blogga på ett tag som ni har märkt. Är det fortfarande inte, så jag tänker inte blogga mer ikväll.

Kajsa är här och vi har trevligt!!


:D:D:D:D

20 oktober 2009 - Inte riktigt på alerten idag.

    Förstår det inte! Om jag sover dåligt en natt hur många behöver jag sova bra för att vara återställd? Världens kuggfråga, och det logiska borde ju vara en. Men så är det inte. Tror inte att det är det för någon. Är ju trots allt lättare att vända fel dygnet än att vända det rätt efteråt, men ändå. hade sovit runt 10-10,5 timmar i natt när pappa ringde och väckte mig. Trots all denna sömn har gått och känt mig mer eller mindre som en zombie hela dagen. Träffade S med lägenheten strax innan tre för att skriva kontraktet. Men dessa formulärer har nog inte förnyats sedan Jesus gick på vatten, för vi fattade inte vad de menade. Texten var formulerad på så konstiga sätt och vi satt praktiskt taget och vände pappret uppochner och försökte läsa det baklänges för att se om man fattade det bättre på något av de visen. Naturligvis hjälpte det inte en gnota, så vi skrev det vi förstod och bestämde sedan att hon skulle ta med det hem till sin pappa och få det "översatt". Vi måste ändå träffas på Lördag för att Andreas signatur måste vara med eftersom att han ska stå som borgesman för mig pga min ostabila ekonomi. Skulle i alla fall få nycklarna då också, eftersom vi båda bara vill att det ska bli färdigt, och jag behöver ju flytta snarast möjligt!

    Fick handlat lite också och åkte sedan hem. Höll på att somna på bussen och hamna i Frillesås idag igen. Men nu är ju Josie där så jag hadfe väl gått och stört henne i sin pluggomania! Förresten tycker jag det är riktigt jobbigt när människor sitter och tittar på en när man äter. Hade bara käkat frukost när jag skulle åka hem vid strax efter fyra och det både knorrade och sparkade i magen. Jag köpte med mig 2 cheesburgare på McDonalds och åt på pendeln. En tjej satte sig mitt emot mig, och jag svär hon hade problem att hålla ögonen borta. Jag höll på att sluta äta och spotta maten på henne, frågandes "- Vill du smaka eller...?"

    Sen borde det finnas två olika ställen att gå på inne i Femmanhuset och även i Nisseterminalen. En för inställningar som; "Jag-har-hela-livet-på-mig-att-gå-från-den-ena-änden-till-den-andra-av-den-hät-byggnaden." Och en för; "Jag-vill-gärna-hinna-med-mitt-tåg!!!"

Irriterat mig en hel massa på typerna i Göteborg idag och skulle vilja ge lite tips;

- Har du bråttom så självklart ska du springa. Men medans du gör detta håll ögonen framför dig. Jag lovar att inga  hinder kommer komma nerfallandes från taket! (Hde jag inte varit gravid hade jag börjat springa också, enbart för att krocka med henne.)
- Ska du till andra sidan gångpassagen, korsa antingen när ingen kommer eller så gör du det fort. Det är så jävla o-okej att göra det glidande som om man är hög på nåt satans nedåttjack.
- Om du nu alldeles, jättenödvändigtvis måste stanna, se till att ingen kommer bakom dig. Det allra bästa vore att du inte stannar alls. Ser du något intressant i skyltfönstret så GÅ FRAM TILL DET istället för att stanna tre meter ifrån och mitt ivägen där folk kommer i hög hastighet för att hinna med bussar eller tåg.

- Jag tror att väldigt många av Göteborgs invånare är riktigt taskigt bilförare, eftersom att ingen verkar tänka på att se sig för. Jag har inte ens körkort, men jag kan faktiskt helt ärligt säga att jag försöker se till att jag inte bryter någons väg eller stannar mitt framför någon. Inte alltid lätt, men jag försöker. Och om du har ett företag som av någon anledning söker att anställa en sjökapten så är Göteborg verkligen inte staden att leta. Inte en fesen människa vet hur man navigerar eller planerar i förväg. Pinsamt ju! Säger inte att jag är duktig, men, som sagt, jag försöker!

Sådär, nu har jag fått det ur mig.

    Ja just det!! Satt 2 killar på bussen in och tjötade som om de aldrig träffat en levande människa förr. Favoritordet verkade vara "fett-" som en betoning t.ex; FETT värt, FETT snyggt, FETT nice osv...jag trodde jag skulle kräkas! FETT LÄTT!!


Nej nu får det vara bra! Jag är hungrig!!

Vi ses! =)

19 oktober 2009 - Lite långt kanske?

    Det blev lite långt, föregående inlägg, uhu? Orkar nån ens läsa hela??


19 oktober 2009 - Godmorgon! Godmiddag! Godkväll!

    Nu har jag inte skrivit på hela långa dagen, så nu blir det ett lååångt inlägg. Eller inte! har inte planerat längden direkt. Har inte planerat innehållet heller, det brukar jag inte göra, så vi får se var vi hamnar! Kan ju börja med att säga att jag är skittrött, då jag sovit praktiskt taget ingenting i natt! Eller ja, lite har jag väl sovit, men typ bara med halva hjärnan liksom. Som när man typ drömmer att man sover, fast man vet inte om man egentligen drömde att man sov. Ja, ni fattar! Låg igårkväll/natt och vred och vände på mig i ångest pga min ekonomiska situation som jag inte riktigt vet hur jag ska lösa. Kan ju inte lösa den idag, och kunde definitivt inte igårnatt heller, men hjärnan hakar ju gärna upp sig på jobbiga saker. Försökte komma på andra tankar, men det gick inte alls. Det var bara massa tråkigheter och ångestframkallande bilder i min hjärna. Jag var rätt glad när morgonen kom så jag kunde lägga den hemska natten bakom mig!

    Sara och jag gick hemifrån henne runt 07:35 och tog bussen till Drottningtorget. Därifrån fortsatte vi med 3:ans spårvagn till Kaptensgatan. Redan när vi klev av bussen var vi mer eller mindre levande döda och visste nog inte riktigt hur vi skulle ta oss igenom de två (som sen visade sig vara tre) timmarna! Men vi kämpade vidare, och kom fram precis innan det skulle börja, som sista "paret". Jag vet inte om de andra trodde att vi var ett lesbiskt par eller om jag efter en lösaktig kväll fått ett plus på graviditetstestet och inte minns varken namn eller färg på killen. Men de behövde inte undra särskilt länge då vi ganska snart fick presentera oss och då passade jag på att berätta om pappans frånvaro (- Lite långt att pendla från Brasilien) och visa mitt vänstra ringfinger lite extra, bara så de skulle fatta. Men det var inte någon som verkade tvivla på min historia!

    Barnmorskan "K", som är samma som "K" som var barnmorskestudenten inne i rummet sist jag var hos barnmorskan "A" tillbringade de första 1,5 timmarna med att visa hur barnet skulle komma ut. Hur det vrider sig osv. Hon berättade om hur livmoderhalsen (- Polokragen) ska vidga sig för att barnet ska komma ut och när man vet att vattnet har gått. Detta är tydligen väldigt svårt att veta eftersom det ibland kan komma som lite flytningar, alltså sippra bara. Ibland kan det komma som om någon vände en hink med vatten uppochner; SPLASH! Och är man fortfarande hemma när detta händer är det viktigt att kolla färgen på vattnet. Det ska vara klart, kanske lite rosafärgat och grumligt. Är det rött betyder det att man blöder och har det en grönaktig färg innebär det att barnet har bajsat i fostervattnet och detta kan vara tecken på att han/hon är stressad. Oavsett färg ska man alltid höra av sig till förlossningen!

    Sedan fikade vi från 10:00-10:30 då vi fick macka och kaffe, eller vad man nu ville dricka. Efter intagen energi skulle vi titta på förlossningsfilm. "K" frågade om vi vågade titta på det nu och jag nickade frenetiskt. har aldrig tyckt att det är mer intressant och lärorikt än nu! Hon släckte i alla fall ner lyset och tryckte på play. Ju längre filmen gick, desto längre bort från TV:n hamnade alla mammor. Utan jag då, såklart, som praktiskt taget låg över bänken och tittade med stora ögon. Man fick verkligen se allt och det var så mycket verkligare än när man tittar på typ "Förlossningskliniken" och dylikt. Alla ryggade tillbaka och sa "Oooh.." när mamman på filmen klämde ut bebisen. jag sa mer "Åh, vilken lättnad!" Tyckte det verkade ungefär som när man har en stor, hård, öm finne som vägrar att spricka, no matter what liksom. Och man klämmer och trycker och sticker och petar men det verkar aldrig gå. Men efter mycket om och men, smärtor och envishet så ba; PAFF, så töms den och all smärta som man kände är borta med vinden. Visst är man öm, men samtidigt så glad över att det är över. (Även jag fattar att smärtorna inte går att jämföra).

    Det var trevligt i alla fall. Nästa vecka ska vi prata om vad våra partners kan göra under förlossningen. Önskar lite att Johnny var här men samtidigt, han skulle inte förstå ett smack av vad hon sa. Men jag skulle ju onekligen känna mig mindre ensam. Nästa vecka ska jag nämligen gå ensam. Vill inte tvinga upp Sara så tidigt varje måndag och hon har ju mycket annat att stå i. Dessutom så klarar jag det! Jag är trots allt aldrig ensam!! ;)

    Åkte direkt hem till farmor efteråt och fick ägg och macka med räkor och majonäs på. Ursmaskigt och jag åt mängder! Kusin Annelie dök upp strax efter mig också, med en stor glugg i överkäken där två tänder sken med sin frånvaron. Ungen satte sig med sina läxor (som förövrig inte skulle vara klara förrän på torsdag!) och de var klara innan jag åkte hem 6 timmar senare. Mellan det hann vi; Fika med te och rulltårta, kolla igenom alla farmors 4 fyllda skokartonger med fotografier från åren 1920-2002 typ, fika med mer te och farmors bullar+äpple och äta middag bestående av kyckling, ris och grönsaker. Jag var rätt mätt när jag lämnade guldheden, och alldeles slut i både kropp och skalle. Hann handla hem toapapper och bröd innan pendeln gick och det var inte långt ifrån att jag somnade när den började rulla. Jag var hemma runt 19:30, mör och go. Har precis tagit ett bad och ska nu ta en macka eller två!

    Imon bär det av tillbaka till stan för att träffa lägenhetens ägare och skriva sista kontraktet! Sen är det typ klart och jag kan nog flytta in i helgen!! Yiihaaa....


Hejsvej!

18 oktober 2009 - Sara renar sig

    Sara står i duschen och jag har precis målat naglarna. Det jag målade igår tog bort ganska omedelbart eftersom det bara kändes kladdigt. Färgen var alldeles för ljus för min bleka hy. Såg liksom ingen skillnad på var fingret slutade och nageln började. Så idag blev det svart!

    Vi ska väl gå och lägga oss inom inte allt för lång tid, då vi ska upp rätt tidigt imorrn. Rätt tidigt för andra, normala svenskar; Sjukt tidigt för mig och Sara som föredrar att sova på dagen! Men det har fallit sig rätt bra då vi båda är trötta ikväll. Hon festade igår och har inte sovit så mycket som hennes kropp brukar behöva för att vara någolunda pigg. Jag har ju egentligen inga problem att sova för den sakens skull. Kan oftast sova oavsett hur länge jag sovit natten innan. En fördel med att vara knocked up, man är alltid redo att sova!!

:)

Hörs mer imon
Godnatt

18 oktober 2009 - Nu är det Söndag - igen

    Undrar hur många Söndagar jag har levt. Det finns ju dock inte en möjlighet att jag tänker sätta mig ner och försöka räkna ut det. Riktigt så tråkigt är mitt liv inte - ännu. Verkar alldeles för komplicerat för någon som bara blir uppstressad och panikslagen av matteproblem. Tycker inte alls att det är roligt.


    Vet inte när jag kommer åka idag. Sara sa att hon skulle ringa, men jag är inte säker på att jag kommer sitta här och vänta på det. Kan ju ta hela dagen innan hon vaknar. Tänkte åka från Åsa vid 4, då är jag ju inte hoss henne förrän halv 6 typ. Tills dess borde hon ha vaknat till liv, och om inte så är det väl faktiskt dags då!


    I natt har jag faktiskt inte vaknat någonting! Sov från klockan typ 02:00 till 12:30. Så jag har sovit en hel jäkla massa i natt, vilket jag nog behövde! Så jag kännde mig rätt okej idag. Har lite huvudvärk och halsen är fortfarande lite sisådär, men jag mår inte dåligt som jag gjorde igår.



Ses sen!
Hejj.

17 oktober 2009 - Wrap it up

   Jag tror att det är god tid för mig att avsluta dagen. Allaredan! Sov inte alls särskilt bra i natt så det kan vara bra att försöka ta igen det kanske, men det är verkligen inte alls tillfredsställande att krypa ner i sängen när man mår skit! Man vet att man kommer ha svårt att sova pga hostan och nu blir det lite tungt att andas också. Men det var nog bra gjort av mig att cykla ner och köpa lite mat iaf, för att gå och lägga sig på tom mage är aldrig bra, särskilt inte när man är gravid. Den där smärtande hungerskänslan man kan få vettni, när det gör riktigt ont i magen, den kommer på tre röda nu för tiden. Jag kan liksom gå från alldeles jätteproppmätt så jag tror jag ska spricka, till inte alls mätt, bara ohungrig, men skulle få mig lite mer på 5 minuter. Och det är bara sanning!! Det är liksom ingen ide att plocka undan maten om det finns lite kvar, för jag kommer bara gå och hämta tillbaka den igen. Men visst är det trevligt med god aptit också!


    Satt och målade naglarna nyss och jag är inte riktigt nöjd. Dels så är det kladdigt och vägrar liksom att torka, sen så var färgen inte vad jag hade trott. Skulle tagit någon mörkare, men jag har inte så många nagellack kvar, de flesta har jag slängt ut eftersom de hade torkat. Letar ihjäl mig efter mitt svarta, som jag är helt säker på att jag såg i min ena resväska en dag. Men när jag skulle använda det fanns det inte där jag mindes. Dessa tomtar på loftet, jag blir tokig! Kan ju meddela att de funnit i det här huset så länge jag har bott här. Och så skyllde de alla på mig...;)


    Imon ska jag in till Göteborg och till Sara. Funderar på att kanske ta datorn med mig, men då måste jag tömma ur datorväskan som för tillfället är fylld med utlästa böcker!. Jag får se hur jag känner inför det imorgon! Köpte en ny korsordstidning idag som jag nu känner mig ganska taggad att inviga!


Hoppas ni har en trevlig Lördagkväll, vad ni nu gör!!
Godnatt

17 oktober 2009 - Inte bara mysigt!

    Efter att jag blec gravid är det så många som har sagt att dem älskade att vara gravida och att de tyckte det var så himla mysigt. Jag kan hålla med dem, till viss del. Mycket är mysigt, eller mysigt känns som fel ordval. Det är ju en fantastisk sak att få erfara. Att få känna sitt barn växa inuti i en själv. De första rörelserna, sparkarna, hickan. Att höra hjärtat slå och att följa utvecklingen hur den går från att vara en minimal cell, till ett färdigt och levnadsklart barn.
    När jag fick reda på att jag väntade barn kunde jag inte bärga mig tills det skulle börja synas. Jag ville att alla skulle se på en gång varför jag kände mig så speciell, för det gjorde jag. Sedan kom illamåendet...då var det inte lika roligt längre. Vissa dagar uppskattade jag det, för då visste jag att jag fortfarande var gravid. Om jag en dag skulle gå utan att ha jätteömma bröst eller må jätteilla blev jag istället sjukt paranoid och trodde att någonting var fel. Men sen kom kräkningarna igen. Då blev det som en lättnad. Men sen var det de dagarna då jag inte fick ett avbrott i det. När jag spydde bara av åsynen av mat och jag kunde varken äta eller dricka för då kom det bra upp igen. De dagarna undrade jag varför jag gjorde det.
    Sen när sparkarna började och man kunde känna barnet var ju allt det värt det. Då väntade ett par månader av i stort sett bara lycka. Allt var så fint, bebisen sparkade regelbundet och illamåendet var borta. Visst, det kunde hugga till lite i livmodern ibland och man kunde få lite växtvärk, men efter nästan fyra månader av konstant kräkandes var det okej.
    Och nu kommer den sista tredjedelens symptom. Sömnsvårigheter, då man inte hittar en ställning man kan ligga i särskilt länge. Förvärkar och sammandragningar som är som en molande värk likt mensvärk. Nästäppa, uppsvällda, ömma fötter och värkande knän. Är jämt trött i kroppen och även om jag fortfarande tycker om att känna av bebisens rörelser och sparkar kan det ibland göra riktigt ont och vara väldigt obehagligt.    

    Och allt det här är väl antagligen ingenting emot vad som komma skall; Förlossningen. Men är, som jag innan sagt, inte särskilt orolig över de smärtorna. Då är det på väg mot sitt slut. Ville bara meddela det att det inte alltid är jätteunderbart som man kan vilja tro. Jag trodde det förr. Trodde typ man skulle bli lite illamående på morgonen de tre första månaderna, och efter det skulle det typ bara vara en dans på rosor. Oj, vad fel jag kunde ha! Men jag ångrar det inte, och det är inte så illa att jag aldrig kommer göra om det igen! Det positiva betyder övervinner ändå det negativa. Men som sagt, vissa dagar är lite mariga. Särskilt när man är förkyld!

17 oktober 2009 - It IS so...

    Sa ju att jag inte skulle hoppa Hej än! Förkylningen has return and its ready to ta revange! Vaknade i natt av ont i halsen och hade slemproppar både där och i näsan. Kunde med andra ord knappt andas. Idag på morgonen har jag hostat en hel del och sitter nu med en kopp te för att försök lindra det. Har dock varken socker eller mjölk här så det smakar inte särskilt gott! :( Smakar som varmt vatten med lite svartvinbärssmak...vilket också är precis vad det är!

    Så idag lär bli lugn. Inte så stor skillnad från andra dagar, men ändå. Imorrn ska jag in till Göteborg och sova hos Sara eftersom vi ska på föräldrakurs på måndag, tidigt! Sen var det meningen att jag skulle hälsa på farmor också, men om jag är sjuk kanske hon inte ens släpper in mig. Likt alla tanter är hon livrädd för baciller och bakterier! Det är väl troligare att detta är ett virus, det brukar väl vanliga förkylningar vara? I vilket fall som helst vill hon hålla sig så frisk hon kan. Kan ju förstå henne!

    Hittar inte min plånbok :s Hoppas på att jag glömde den i Saras pappas bil igår, så jag ska gå över och kolla när Sara vaknar. Den är ju trots allt lite viktig.

 
             Min chear uppskattades av Josie vilket känns görbra! Mision completed, liksom! =)

16 oktober 2009 - Chearing for Josie!


Josiepropp, Josiepropp
Bring ya booty back on top!
You can do it, like before
The same way as "år efter år"

Show those suckers who you are
Compared to them you soo damn far
Beyond the smartest of them all
Give them fuckers "va dom tål"

Ten pages is not much, you see
C'mon, you managed 3 years in school with me...
Wish I could so somethin more than this
But I cant, and that's "jävla piss"



Hoppas det hjälpte litegrann i alla fall. Eller i åtminstone fick dig att dra lite på
smilbanden under den här hektiska hösttermin du har nu!


Tror på dej, Krambjörnen! ;)



16 oktober 2009 - Försöker vara kreativ...

    Mindes nu att förr när Jossan hade mycket plugg och saker som stod henne högt över öronen och hon var så stressad att hon inte visste ut eller in, brukade jag hitta på en liten "Chear" som det kallas. En "Hejaramsa" om man så vill. Tyckte det skulle passa bra nu, men det jag har lite idetorka. Jag ska fundera lite så återkommer jag med lite resultat innan Idol är slut. Passande till Josie kommer tillbaka till internet alltså ;)


Later
!

16 oktober 2009 - Plagierar Jossans "Coolt och Ocoolt"






                                                                                                                                                                      

16 oktober 2009 - Saras schyssta pappa :)

    Var över för att hämta min cykel hos Sara. Trodde ingen var vaken där inne, men bankade på i alla fall i hopp om att få min korsordstidning tillbaka. Och minsann, där var ju Sara, och hennes pappa också. Jag gick in en liten stund och frågade om hon ville äta pannkakor med mig och det kunde hon göra. Vi satte oss och spelade kort (som vanligt) en liten stund och hennes pappa erbjöd att köra ner oss till affären för att handla. Sedan frågade han om vi inte ville ha pizza istället, och det är ju alltid gott. Dessutom som han sa att han skulle betala! Så vi köpte pizza istället, och godis. Och Hasse pröjsade för rubbet! Tyckte jag var himla snällt! Så nu har jag suttit där i några timmar och ätit och spelat kort men nu sa jag åt Sara att plugga och gick hem! :)

    Kommer väl troligen hamna där igen lite senare, då jag har halva pizzan kvar. Blir jag hungrig får jag ju gå dit och äta upp den, men det är nog minst en timme kvar innan det sker. Sprattlas där inne blir otroligt livad så fort jag äter någonting. Tror verkligen han/hon gillar mat! Fast det är klart, med föräldrar som mig och Johnny kan det väl inte bli något annat än ett matvrak! Nu är det hicka som gäller. Tycker verkligen synd om det lille livet som har hicka on daily basis. Kanske bryr han/hon sig inte själv, men jag vet ju hur jag avskyr att hicka. Jag är grym på att bota hicka, särskilt på Joss, men det funkar liksom inte att köra med hot om äckliga kyssar på ett ofött barn. Hjälper inte heller om jag dricker vatten uppochner, håller andan, andas i en påse eller äter en sked socker, det är helt enkelt bara till att vänta ut det. Och helt hux flux brukar det försvinna.


Lösa korsord nu när jag äntligen fått min tidning hem igen kanske? :D


Tchau

16 oktober 2009 - Så himla naaajs :)

    Förstår inte varför jag börjat använda ordet "najs" igen. Var många årsedan det skapades under mina fingrar på tangenterna. Då var det för jag tyckte det lät coolt, nu tycker jag det låter roligt :p

    Har i alla fall precis vaknat - av att någon ringde såklart - efter nästan två timmar grymt skön sömn. Drömde dock att jag blev jättearg på min bror som kom hit och började tjata på mig att göra ditten och datten. Sen drömde jag att jag var påväg till Brasilien med Kajsa, men det var ju såklart inte alls som på riktigt. Det var jätteskumt och Kajsa försökte dra mig igenom passkontrollerna och tanterna blev helt rasande. De började fråga ut oss massa saker på Portugisiska, men ingen av oss fattade vad dem sa. De ville också se mina papper som jag behövde ha för att bevisa att jag skulle ha någonstans att bo och någon som sörjde för mig när jag kom fram. De papprena som jag håller på att fixa inför Johnnys ankomst, alltså. Jag minns att jag i drömmen undrade hur jag hade kommit igenom det där så problemfritt innan. :) Konstigt...

    Men så ringer telefonen och igen är det ett nummer jag inte känner igen, dock inte samma som innan, men ag avvisar i alla fall. Gick in på hitta.se och tittade up det och såg då att telefonen stod på en Henric Larsson i Stockholm. Jag känner ingen sådan. Men han delade numret med en Peggy Larsson, och jag har en ide om vem det kan vara. Men men, hon får tala in ett meddelande eller skicka ett mejl...:p


    Det var riktigt skönt att sova i alla fall, men nu vill jag att Sara ska höra av sig så jag kan förslå pannkakasbak , frukost till henne och lunch/mellanmål för mig ;)


Hej svej så länge!


16 oktober 2009 - Typiskt! Typiskt, typiskt, typiskt mej

    Jag läste ut min bok igår, så nu har jag ingenting att läsa. Så jag tänkte att jag skulle lägga mig med mitt korsord ett tag men kom då på att det inte är här. Det ligger på vardagsrumsbordet hemma hos Sara! Och jag som tyckte att jag så duktigt fick med mig allt igår, men tydligen så var inte det fallet! Det är ju inte jättelångt (tar 40 sekunder att gå, om man går riiiiktigt, riiiiiiiktigt långsamt) men jag har en stark känsla av att Sara fortfarande ligger och sover och då kommer jag ju inte in i alla fall. Får helt enkelt skicka ett sms till henne och se om hon är vid liv eller medvetslös, som Sara alltid är när hon sover ;) Fast å andra sidan, vem är inte det?

    Funderar på att lägga mig igen och sova en stund till jag med. Nu kommer tröttheten känner jag, och jag har ju inget annat för mig i alla fall. Speciellt inte nu när jag inte ens har några korsord att lägga lite energi på. Sova är en riktigt bra sysselsättning; Det är skönt och tiden går jättefort! Snacka om Win-win situation...

Godnatt då...kanske?


16 oktober 2009 - Dagen är min natt, så låt mig sova då!!

    Jag kunde inte riktigt komma till ro igår och klockan drog över 03:00 innan jag somnade. Så ringer någon sate innan tio och väcker mig. Det var ett 08-nummer som jag inte kände igen, därför avvisade jag det, vilket jag alltid gör om jag inte vet vem som ringer. Men de hade ju fått väckt mig i alla fall, och inte kunde jag somna om. igen inte! Dagarna är så tråkiga ju, så jag föredrar att sova bort dem! Blir irriterad när jag inte kan göra det. Har ju absolut ingenting att göra. Blir bara jätteuttråkad och less på allt. Alla mina vänner har ju saker att göra på dagarna; De har ett liv. Mitt liv börjar när de är klara med sina planer, vilket sker någon gång på eftermiddagen och jag brukar tajma in det rätt bra med att ganska precis ha vaknat. Går ju inte om skumma 08-nummer ska ringa och väcka mig! Samtidigt vill jag ju inte stänga av telefonen under natten ifall något viktigt skulle ske och jag måste höra den. Nästa gång de ringer kanske jag ska svara bara för att be dem sluta ringa mig för jag är ändå inte intresserad! Tror jag...


    Undrar när Sara vaknar idag. Känner för att göra pannkakor. Det är verkligen som förr! Sara brukade ringe över och fråga om jag ville äta pannkakor till frukost med henne. Klart jag ville det! Då frågade hon om jag kunde komma över och göra dem också. :) 
    Vår söndagsfrukost bestod väldigt ofta av pannkakor med sprutgrädde och hallonsylt och ibland vanlijglass om det fanns tillgängligt. Sockerchock kan man ju kalla det och vi var speedade i ca:20 minuter. Sedan dalade vi ihop i hennes säng med de berömda korsorden. Fast på den tiden brukade vi lösa samma korsord. Det var så bra eftersom Sara är vänsterhänt och jag är högerhänt. Hon löste den vänstra sidan och jag den högra. Vi brukade spendera våra lördagskvällar på det viset och vi skrattade när vi tänkte på hur våra andra vänner skulle reagera om de fick reda på vad vi gjorde på helgerna. Någon sa alltid;

- "Vad gjorde du i lördags..." Sedan skrattade vi i några minuter innan vi fortsatte lösa våra kära korsord! Nice times!



    Nu är det så gott som klart med lägenheten. Ska träffa upp tjejen som har den och skriva kontraktet någon gång i veckan och också få nyckeln så jag kan börja flytta in snart. Ett år blev det första kontraktet på och sen får man förlänga det om allt funkar bra. Hur det nu ska gå till vet jag inte med tanke på att hon kommer befinna sig på andra sidan jordklotet. Men det är inte mitt problem ;) Hon får komma överrens med hyresvärden om något bra sätt att sköta det, men nu är det i alla fall godkänt för ett år, och det känns ju rätt skönt vill jag lova! =)



    Om 4 timmar ska jag ringa och väcka Johnny. Vad ska jag göra innan dess? UTTRÅKAD I is skulle Yoda säga om han var jag. Eller jag om jag var han? Skitsamma, det är vad jag är i allafall!!
    Det var iofs längesen jag tittade på film. Kanske man skulle göra det? Slår ihjäl nästan 2 timmar i alla fall. Kan ju köra Sagan om ringen-maraton så är jag klar när det är dags att sova igen typ. Nej, så kul är det inte att titta på film i 9 timmar. Dessutom pratade jag och Johnny om att vi skulle göra det när han kommer tillbaka.
    Alla tre filmer gick ju på TV helgen han åkte hem så vi hann bara se den första!


Ses sen!
Hej.

15 oktober 2009 - Sara på hemmaplan.

    Har varit med Sara hela dagen! Eller ja, sen hon kom till Åsa vid 18:00. Vi har käkat och spelat spel. Sen glott en hel del på TV då vi båda saknar det inåthelvete mycket! Hon har det ju inte heller TV, så det slutar alltid med att vi sitter och stirrar på den när vi får tillfälle. Hon sitter i ena soffan och jag i andra med TV:n på och varsinn korsordstidning i handen. I dag visade det sig vara samma korsordstidning så vi kunde hjälpa varandra om vi körde fast. Nu var det ju de Buslätta Korsorden vi hade, men ibland kan det bli snurrigt i alla fall. Köper den lättaste tidningen eftersom man känner sig så himla smart när man löser ett dubbelsidigt korsord på typ ca. tio minuter. Att en nioåring hade kunnat göra detsamma är inget man tänker på!

    Så det är i alla fall därför jag uppdaterat så dåligt idag. Har hållit mig hemifrån och har precis gått den korta, bekanta vägen hem nu! Känns lite som "back in the days" när vi bodde här och jag hängde hos henne typ jämt. Eller hon hos mig. Jaja, tiderna förändras som det sjungs om!



Godnatt!



15 oktober 2009 - ....och ännu en morgon

    Drömde en fruktansvärd dröm inatt! Fruktansvärd fast spännande, men när jag vaknade tog det ett tag innan jag kunde förstå att jag inte längre var i den och försöka komma till sans. Till slut fick jag ta mig i nattskjortan och tala om för mig själv att det är över, för det höll på att hända en olycka här...

    Idag är det ju farmors födelsedag. Önskar att jag bodde i Göteborg nu så jag kunde åka hem till henne och fira henne lite. Har inte råd att åka in idag :( Men jag får väl hoppas på att Andreas inte glömmer vad han lovat och att hon ringer upp framåt eftermiddagen.

    Verkar som om min förkylning kanske är på väg tillbaka. Har fortfarande huvudvärk, men halsen känns bättre och det är inte lika snorigt längre. Fast å andra sidan blev det bättre förra gången också, innan det kom tillbaka i form av hostattacker och överfylld näsa, så jag ska inte ropa Hej än! Får avvakta och se (som doktorn alltid säger). Men vi kan ju hoppas i alla fall.

    Börjar få ont i öronen nu igen. Det är inte så konstigt dock. Fick ju veta orsaken sist jag var hos doktorn med det, och det är att jag får vatten i öronen. Detta sker ju endast när jag badar mycket i badkar. Fick det inte nångång under tiden jag var i Brasilien och när Johnny var här, för då hade jag inte tillgång till badkar utan duschade bara. Doktorn sa åt mig att använda öronproppar när jag badar, men det har jag såkart inte gjort. Så då for jag ta att det gör ont och kliar i öronen. Blir det värre får jag väl gå dit och få mig lite Teracortril.
   

Inget meningsfullare än såhär var det hittills.
Ses sen.
Hej!


14 oktober 2009 - Ännu en natt...

    Jag tror aldrig jag har varit med om att tiden har gått så fort! Jo, självklart har jag det, men inte under de här omständigheterna. Inte när jag velat att den ska gå fort och jag har haft jättetråkiga dagar framför mig. Man längtade ju alltid till loven när man gick i skolan. Jag minns att jag satt och räknade hur många dagar det var kvar till höstlovet - sista dagen på sommarlovet. Tyckte att de få veckorna gick yberlångsamt, men nu har det redan gått 44 dagar sen Johnny åkte, och det är bara 48 kvar tills han kommer tillbaka. På fredag har alltså halva tiden gått och på lördag är det färre dagar kvar än vad det har gått. Utan att jag vet ordet av kommer jag stå på Landvetter flygplats och vänta på honom. Undrar hur jag kommer reagera den här gången? Känns så mycket annorlunda nu. Förra gången var jag så nervös, visste ju inte hur något kommer att bli. Det vet jag ju inte nu heller, såklart, men nu känner vi varandra på ett annat sätt. Då hade vi träffats på kvällarna när vi skulle festa, och jag sov över hos honom på helgerna. Det var bara de två sista veckorna vi var med varandra non-stop och det räcker ju inte för att lära känna en människa. Men nu har vi bott med varandra i 6 månader, vi vet varandras brister och varandras svagheter. Vi har upptäckt saker hos varandra som vi kanske inte var beredda på, t.ex att vi båda har grymt starka viljor och ger oss inte i första taget. Men vi har fått lära oss att mötas på mitten och kompromissa.

    Kanske kommer jag gråta? Skulle ju inte vara jättekonstigt. Kommer ju vara så glad och hormonerna gör ju sitt de också. Gör jag det vet jag precis vad som kommer hända! Johnny kommer komma fram till mig, krama om mig och säga "Oi minha chorona de amor" (Hej min älskade "lipsill") Och då kommer jag börja skratta! :D



Nu ska vi sova i alla fall, jag och Sprattlas Hansson Dos Santos där inne :)


Dormir bebe
Kagoga vai pegar
Mamai foi pra feira
Papai foi trabalhar


Godnatt.Boa noite.Goodnight.


14 oktober 2009 - Så vet jag att huvudet sitter där det ska.

    Jomen, nu värker det i huvudet också, och halsen har inte blivit bättre. Tvärtom faktiskt, då jag börjar få hosta också. Till råga på allt! Men då vet man i alla fall att man lever, och det är ju alltid trevligt. Ifall man helt appropå skulle börja fundera på i vilket skick man är. 


    Eftersom det är den 14 oktober idag så är det ju rätt logiskt att det är den 15 oktober imon, eller hur? Min farmors födelsedag har jag för en gångs skull kommit ihåg! (Okej, pappa skickade ett sms och påminde mig)! Jag visste dock inte hur jag skulle få farmor att veta att jag inte glömt av henne då jag inte har råd att ringa. Särskilt inte till farmor, no affends, men hon är pratglad och mina pengar hänger löst. Tror inte de trivs åt mig...
    Satt i alla fall och bollade ideer med Jossan hur jag skulle lösa detta. Tillsammans kom vi på en bra sådan som blev att min bror får ringa upp farmor och gratta henne, och sedan be henne ringa mig. Då kan jag gratulera henne för att bli ännu äldre, och dessutom göra det gratis! Naaajs!! Morgondagens problem är redan lösta, och jag tackar min Wingman Joss för det! ;)

  
     Har en skum känsla i kroppen. Sitter i magtrakten typ. Påminner hemskt, jättemycket om hunger. Jag tycker inte att det är kul att vara hungrig! Då måste jag ju äta, vilket betyder att jag måste lämna min säng. Jag trivs ju så bra i den nu för tiden ju! Jaja, Bebisen är hungrig och Bebisens ord är lag. Tills den kommer ut, då ska den få veta vem det är som bestämmer i hemmet; Mamma! (Pappa har inget att säga till om!)

- Håll dej på mattan gubbe, här är det jag som bestämmer! ;)


Tihi..hejdå =)


14 oktober 2009 - Boooring!

Jag har inget att göra!!! Är så uttråkad, jag smäller av!!!!!!!!!


14 oktober 2009 - Att vara en tonåring.

    Nu var det ju ett tag sedan jag var en tonåring, men när jag var påväg hem från affären innan cyklade jag förbi skolan, och när man ser och hör dem så minns man precis hur det var. Helt outhärdligt och fruktansvärt! Men jag tror inte jag fattade det då, hur jobbigt det var. Först nu jag insett hur riktigt elaka man kunde vara mot sina vänner och vilka elakheter man kunde utsättas för. 
    Man hade en tendens att gadda ihop sig och retas med en person. Att vara den personen var det värsta som kunde hända. Att ha alla sina vänner en hel dag skrattandes och kalla en massa smeknamn som inte kunde betraktas som själsord, men tillräckligt elaka för att man skulle bli ledsen av det. Men det låtsades man såklart aldrig om. Man skrattade och tog emot det som sas, men det kändes som om man bröts ner på insidan. Inför folk låtsades man som om man var med på det, som att man själv tyckte det var ett jätteroligt skämt, men när ingen såg grät man.

    Men nästa vecka kunde det vara någon annan som var den utsatta, och då var man på det igen. Då var det ju bara roligt. Och även om man inte tyckte det var särskilt roligt, utan faktiskt tyckte synd om personen i fråga, så skulle man aldrig, aldrig säga ifrån. Detta av rädsla att bli påhoppad själv. Man var så himla rädd för att bli retad eller utfryst att man bara gjorde som alla andra. Och det var aldrig någon som visste hur man egetligen kände det för man berättade aldrig. Aldrig för föräldrarna, av två anledningar;

1. Man tyckte det var pinsamt och ville inte att föräldrarna skulle skämmas över en, som man trodde de skulle göra.
2. Man ville inte att de skulle känna sig dumma och som dåliga föräldrar för att de inte sett någonting själva.

    Till sina vänner skulle man ju aldrig säga något, för det var ju de som var orsakerna till att man kände det som man gjorde. Även om någon av dem skulle lyssna vid något tillfälle kunde man nästan vara säker på att det skulle komma ut när alla var samlade igen. Då skulle kompisen, som man anförtrott sig åt och verkligen litat på med sina allra personligaste tankar som man annars bara skrev i en låsbar dagbok, öppna munnen och allt skulle ramla ut under skratt och hånflin. Då var det ju bättre att bara hålla tyst!



    Nu är det riktigt kallt ute! Det är is på vattenpölarna och det svider i näsan när man andas in den kalla luften. Jag vet inte om det är höst eller vinter, riktigt. Om det inte hade varit för löven som fortfarande envisar sig med att hänga kvar i sina träd skulle det kännas som vinter, utan tvekan.
    Jag pälsade på mig ordentligt innan jag cyklade ner. Det gör jag ju alltid när det börjar bli kallt, men jag verkligen avskyr att frysa. Mitt motto är;

- Bättre att ta på sig för mycket och kunna ta av sig om det blir för varmt, än att inte ha något att ta på sig om man börjar frysa!

    
Så jag plockade på mig, två par mysbyxor, ett linne, en långärmat t-shirt, en stickad tröja med polokrage, mina uggs, höstjacka, mössa, fuskolle och vantar. På vissa ställen frös jag ändå, men mer kläder fick jag inte på mig så det fick räcka. Så nu har jag handlade hem mer mjölk eftersom min tog slut igår. Köpte 2liter idag, men det fick bli mellanmjölk. De hade inte lättmjölk i 2litersförpackningar idag och det skulle kosta 3kr mer att köpa 2 enlitare. Dessutom smakar all annan mat av sig på mjölken om man inte kan stänga paketet när man ställer inte det i kylen. Köpte också ravioli, mer clementiner och te. Glömde doch toapapper men jag hoppas jag klarar mig på rullen jag har kvar tills på fredag!


Ses sen. hörrni! :)

   

14 oktober 2009 - Early morning

    Klockan är bara 10:05 och jag har varit vaken i 56 minuter redan. Det är ju något som inte stämmer! Om jag vore som jag alltid är skulle jag ju fortfarande ligga och sussa sött, kanske i en 2 timmar till, men idag vaknade jag redan strax efter 9 och var så kissenödig som bara en gravid kvinna kan bli. Och en häst kanske...
    Men när jag gick och la mig igen ville inte sömnen återinfinna sig, så jag tyckte det var meningslöst att ligga där och försöka sova när det ändå uppenbarligen inte skulle gå. Så jag åt ett litet rismål och nu sitter jag här och samlar lite kraft. Kom på att jag antagligen kommer behöva cykla ner till affärern i alla fall senare. Måste fixa refill till mitt Comviq Amigos och sen är jag lite sugen på te också. Skulle behöva ha något varmt att dricka på morgonen när min hals river sådär. 

 
    Kajsa loggade in på msn precis efter mig. Hon skulle ut och ta en promenad i snön! Ja, de har snö där, i Jönköping. Vill också ha snö. (En mening jag aldrig trodde jag skulle höra mig själv tänka). Men jag vill ha riktig vinter nu genast! Än en gång tror jag att om det blir kallare snabbare betyder det att tiden går fortare, vilket är rätt dumt tänkt av mig. Faktiskt. Det hade ju faktiskt inte spelat någon roll om det var solsken och 30 grader varmt tills den 30 november, tiden hade ju gått precis lika snabbt/långsamt som den gör nu. Men jag gillar att se det! 


    Jag hoppas i alla fall att det kommer snö över huvudtaget. Gärna innan årsskiftet. Johnny uttryckte en stark önskan att få se snö när han kommer tillbaka, och jag lovade honom att han skulle få det. Jag sa att om inte snön kom hit så får vi åka till den. Men vi brukar ju få snö, bara det att den kommer så långt efter. Februari/Mars är ju typ vår snömånader. Fast det är kanske annorlunda i Göteborg och Åsa. Jag tror att det snöar runt Åsa, liksom, alla angränsande orter/städer har snö, men här blir man utan. Surt! :p


Hejdå sålänge!


13 oktober 2009 - Värsta bästa tidfördriv

    Som känt är har ju jag inte så himla mycket att sysselsätta mig med på dagarna, eller kvällarna för den delen, för tillfället. När man har så mycket tid att slå ihjäl hittar man rätt mycket saker som man göra trots att de nödvändigtvis inte är särskilt roliga egentligen. Hade jag haft lite mer planerat så hade jag ju aldrig lagt ner min tid på det. Något jag har funnit är www.king.com som är en spelsajt med massa olika spel och det är gratis att bli medlem! :D



Ett av mina favoritspel är "Dice King". Precis samma som Yatzy!




Det här är också rätt underhållande; Silver Screen!




 Så om ni undrade så vet ni nu vad jag spenderar mina kvällar med att göra. Då jag inte leker fotograf/model på viktig fotografering, som igår var fallet. ;)



    En helt annan sak; Mitt internet är helt marigt! Blir så less på det att jag skulle vilja kasta det hårt, hårt i väggen men jag vet att jag skulle ångra mig efteråt. Så fort jag flyttar datorn litegran och råkar nudda vid modemet så kopplar det ner och man måste starta om det och ibland vägrar det att koppla upp ingen och jag får meddelandet "Inget nätverk" hela tiden. Blir helt galen på det här, men försöker låta bli att klaga för mycket eftersom jag är så väl medveten att om jag inte hade haft det alls, hade mitt liv varit beyond boooring!!



Mitt 3 modem. Bajs är det!


Skön bild va?




Men, Godnatt då ;)


13 oktober 2009 - Behöver en ny tuttekasse!

    Nu börjar det nästan bli lite akut med mina BH:ar här. Får typ blåmärken efter bygeln numer eftersom de blivit så tajta. Min bror brukar skoja om att han nog har några svarta sopsäckar liggandes, och det är ju himla hyggligt av honom, men jag föredrar nog någonting mindre...soppsäck-alike? 

    Synd bara att det ska vara så iniunderjorden dyrt! Jag vet ju inte hur mycket mer de framtida matsäckarna hade tänkt att växa innan det får räcka, och då känns det jätteonödigt att slänga ut massa pengar på en dyr BH. Skulle ju kunna köpa amningsBH, men av just samma orsak känns det lite osäkert. Och det är ju inte så att jag bara kan undvika att gå med BH ett tag, tills det börjar dra ihop sig. De är ju inte så charmiga där de hänger och det är rätt obehagligt att gå runt utan. Känns ju som om jag får streckmärken eftersom de är så tunga och drar i huden. Men nog pratat om mina boobsar! ;)


    På torsdag åker Jonas tillbaka till Brasilien och Yessica följer med, den lyllosen! Fan va skönt det skulle vara att få några veckor där nere. Men jag får bara vänta! Den som väntar på nåt väntar aldrig för länge säger de ju, men just nu känns min återkomst till Brasilien väldigt abstrakt! VNågon gång måste det ju ske, men frågan är när. Vill ju så gärna åka ner och visa upp bebisen nästa år, men det är ju helt en fråga om pengar. Usch, jag hatar pengar. Eller jag hatar att inte ha några pengar. Näe, vet ni? Jag hatar att allt måste kosta så himla mycket pengar! Men det är som det är och som det alltid har varit; Har man gott om pengar kan man ha det gott också. Vi andra stackars satar får leva på deras rester..


Men sånt är livet!
Nej, jag är inte deppig, bara lite avundsjuk!
Hejj!!! :)

 

    


13 oktober 2009 - Lite piggare efter liten nap och middag =)

    Tog mig ett kurerande bad och kröp sedan tillbaka ner i sängen och somnade på en blinkning. Hade sovit i nästan en timme när jag vaknade, helt förvirrad och trots att jag låg och blängde på siffrorna på mobilen kunde jag för allt i världen inte komma fram till hur länge jag hade sovit. Klockan var 16:57 och eftersom jag har lite problem med digitala siffror tog det mig ett bra tag att bestämma mig om klockan var snart 16:00 eller snart 17:00 och om jag inte ens hade somnat än eller sovit så länge jag hade sovit. Jag la ifrån mig mobilen och försökte vakna till lite och tog sedan upp den igen. Då var det ju solklart eftersom klockan då stod på 17:00. Då fanns liksom inga tvivel kvar!

    Nu har jag käkar mat också; Halva burken med gulaschsoppa och en halv hönökaka till det. Hade föredragit Evas bakade, men nu fanns inget sånt. Har druckit upp all min mjölk också, så nu blir det vatten till frukost. Har aldrig varit sådär jätteduktig på att dricka mjölk. Brukade köpa hem ett paket, tog ett glas och en vecka senare fick jag slänga ut det. Därför köper jag aldrig ett stort paket, av vana liksom. Men jag måste lära mig att jag nu faktiskt dricker upp det! Klunkar ju i mig 1 liter på tre röda om ingen sätter stopp!


So long, long, long....



13 oktober 2009 - Inte i riktig toppform känner jag..

    Känner för att sova en stund, men det var ju inte jättelängesen jag gick upp så det känns lite tidigt. Har funderat på att kanske sova en liten stund på dagarna om jag är trött, för nu gör det ju egentligen inte så mycket om jag inte kan sova på kvällarna. Har ju inga tider att passa på morgonen i alla fall. Har märkt det att det är riktigt skönt att lägga sig ner en stund mitt på dagen. Måste ju inte somna, men bara ligga och koppla av en liten stund. Gjorde jag jämt den första tiden av graviditeten, men då var jag ju så otroligt trött också. La jag mig ner så tog det inte mer än 5 minuter innan jag sov. Ingen ide att ens försöka ha filmkvällar då inte!

    Det känns riktigt skönt, i alla fall, att jag redan varit och handlat. Fick köpt med mig både mat och mellanmål så jag kommer inte behöva åka ner mer idag. Kanske inte ens imorgon! Tror att soppan jag köpte kan räcka i 4 dagar, så det är ju kanon i så fall! Köpte en stor burk med gulasch och en med bara grönsaker. Brukar inte äta mer än en halv burk/måltid, och med lite bröd till och en clementin till efterätt borde det ju räcka! Köpte även hem mjölk då jag läste att det är bra att dricka/äta mycket mejeriprodukter för att stärka barnets skelett. Det blir nog bra det! :)

   <---- Bra för skelettet :)

Ses sen :D
Tjoflöjt.


13 oktober 2009 - Say it aint so..!

    Jag tror fan jag börjar bli sjuk. Igen! Tredje gången det här året. Nytt rekord för mig. Vaknade i morse med brännande hals och tjock i hela skallen. Det ligger där under ytan och vet inte riktigt om det ska bryta ut eller om det bara ska stanna kvar och retas. Köpte i alla fall massa clemisar (=C-vitaminer) när jag var nere och inhandlade frukost för en stund sen. Kanske hjälper lite i alla fall. Borde ju ha lite hav med mig från Brasilien. Det bästa man kan göra när man är sjuk där är att bada i havet. Rensar hela rörsystemet i ansiktet som ingenting annat. Inga mediciner jag har testat slår ut det! Fast än har det ju inte gått så långt att jag har något att rensa ut. Ingen nästäppa eller jättesnorig alls, men det lär väl komma.


    Vissa morgonar när jag vaknar är mit yttersta hår fruktansvärt ihoptrasslat. Så det ser ut som en höstack, ni vet. "Knullrufs" som man också kan kalla det. Jag förstår inte varför jag får det bara vissa nätter? Kanske betyder det att jag sovit bättre än jag vanligtvis gör. Eller sämre...? Eller bara att jag legat på rygg mestadels under nattens gång? Jag ser inget mönster i det, än. Men jag ska nog finna lösningen till detta mysterium! ;)


    Var så himlans, jättejättehungrig när jag vaknade i morse. Gjorde nästan ont i magen. Tror sprattel kände det också för han/hon sparkade halvt isönder min mjälte. Så inte en chans att jag kunde ligga kvar och sträcka på mig! Det var bara att ta mig upp, dra på mig närmaste outfit och trampa ner till affären.
     Det var v'ldigt lugnt och fridfullt i centrum idag. Jag är inte van vid att vara där vid 11:30 på en tisdag, då alla jobbar. Det brukar alltid vara översvämning av bilar och stressat folk när jag kommer dit. Idag var det bara massa tonårskillar. De var verkligen överallt! De cyklade 5st på rad på cykelbanan i typ 0.1 meter/timmen. Riktigt jävla skitlångsamt helt enkelt! Och när man väl fått upp farten och måste stanna för att de inte kan lämna plats...det får mig att vilja hoppa av cykeln, lyfta upp den och dänga dem i huvudet med mittenstången! Blir så trött på folk som tror att bara för att man inte kör bil, så behöver man inte tänka sig för. Finns faktiskt en del regler för cyklister och gångare som borde följas! Usch...!!

    Sen när jag kommer fram till affären har två stycken killar lagt sina cyklar tvärs över cykelparkeringen! Så där kunde man inte heller komma fram. Blev skogtokig och funderade på att stanna utanför och vänta på de skyldiga, bara för att kunna spänna ögonen i dem sådär hotfullt. Men det var alldeles för kallt för det och jag var, som känt är, jättehungrig.


     Ja, jag säger då det; Det är inte lätt att vara mig! Lovar att människor bara gör det här för att djävlas med mig! Kan ju inte finnas någon annan orsak! ;)


Mer sen!
Hejj.


12 oktober 2009 - Resultat av hur en uttråkad flicka kan avsluta sin kväll.

 



  För att vara en god medmänniska och spara tid på er ska jag nu besvara frågorna som ni inte ens har behövt besvära er med att ställa än.

- Jag är inte naken på bilderna. Är väldigt varmt i mitt rum ikväll så jag valde att ta på mig det minsta tänkbara jag kunde finna. Råkade bli tublinnet/kjolen Kajsa lämnade efter sig i Brasilien!
- Jag har extremt mycket fritid, och har därför möjlighet att spendera en måndagkväll med att knäppa helt onödiga bilder på mig själv bara för att fördriva tiden liksom.


Det var väl det viktigaste, tror jag minsann. Nu ska jag sova var tanken. Ge det ett försök i alla fall så får vi se i morgon hur det gick!!

 

Godnatt


12 oktober 2009 - Najs bajs med bubbelbad, fan! :b

    Ja, de må jag säga, inte mycket får mig att bli människa igen som ett varmt bubblande bad. Att vatten kan vara så helande. Helt fantastiskt! Brukar ligga och fundera på saker och ting och verkligen rensa mina tankar. Tar allt jag inte vill ha i skallen och tömmer det tillsammans med badvattnet efteråt. Riktigt terapeutiskt, och inte i närheten så långa väntetider och, viktigast, plånbokssvältande som det skulle vara att gå till en riktigt terapeut/psykolog. Nej, jag diggar badet!

    Hemma hos Sara idag började vi dagen med att äta mannagrynsgröt. Jag hade iofs tryckt i mig två cheeseburgare från Burger King på vägen, men fick utan några större problem ner en tallrik gröt på det. Sedan beställde Sara tvättid så de tre nästa timmarna spenderade vi vartannat i tvättstugan, vartannat i hennes kök med kortleken framför oss. Framåt sextiden började vi bli hungriga igen, så när hennes tvätt var klar gick vi till pizzerian och åt igen. Sedan återvände vi hem och fortsatte med vårt spelande i 1,5 timmar till innan jag bestämde att det var dags att bege mig hemåt. Är ju en bit att åka, och jag ville gärna hem innan det blev för sent.

    Men på söndag åker jag dit igen och stannar över natten då Sara lovat att följa med mig på föräldragrupp på barnmorskemottagningen på måndagmorgon och vi ska vara där 08:30! Blir väldans tidigt om jag ska åka hela vägen från Åsa så jag fick slagga där. Undrar om vi kommer få stämpeln "Flator" i pannan?


So long...


12 oktober 2009 - Härligt att vara hemma trots att dagen varit suveränt härlig :)

    Jag kom i alldeles perfekt tid till barnmorskan idag. Hann precis väga mig och slappna av lite gran innan jag blev inropad till det vanliga rummet. Slapp blodprov idag, vilket jag inte är särskilt ledsen över. Det var en superrar barnmorskestudent med idag också (M). Hon och min vanliga barnmorska (A) började med att fråga hur jag mådde, och jag berättade att, förutom de (obligatoriska) humörsvängningar och hårda sparkarna som bebisen gärna delar ut när det blir trist, så mår jag riktigt bra. De log och tyckte att om det är det enda så har jag en fin graviditet och jag kunde inget annat än att hålla med. Humörsvängningarna finns ju inte så mycket att göra åt, och de är ju ändå inte så farliga nu och sparkarna är ju trots allt positiva. Det betyder ju bara att bebisen mår bra där inne, och det är ju det viktigaste.

    Sedan skulle de mäta livmoderna storlek, och M började. Då blev det livat vill jag lova. Sprattel ville inte ligga still för fem öre, vilket försvårade det hela en del, men till slut fick hon mätt det och kom fram till att den var 30cm nu. Efteråt testade A och hon kom fram till 29. Så livmodern har växt 5 cm på 4 veckor. Inte konstigt att jag har haft växtvärk!
     Efter detta var det god tid för det som jag tycker är höjdpunkten på hela besöket; Lyssna på hjärtat. Det är en så overklig känsla och man kan inte göra annat än att bara ligga och le. Ingen säger någonting för att ge bebisen all uppmärksamhet och en bra stund står alla och bara njuter av det lilla klaffande ljudet. Efter en stund upptäckte jag ett till ljud, nästan identiskt med bebisens hjärtslag. Tyckte att de båda såg lite förundrade ut, så jag frågade vad det var. Sa att jag tyckte det lät som ett till hjärta. M svarade "Det är det också..."

    Jag trodde jag skulle sätta hjärtat i halsgropen. Kände hur hela kroppen stelnade till i några sekunder och hjärnan började jobba på högsta växel för att ta in informationen. Tvillingar? Två? HJÄLP...!? Jag stirrade på henne med runda ögon och hon log; "...det är ditt hjärta" fortsatte hon sen och jag kände hur lugnet återfann sig.
    Jag fick titta på våran "kurva" och vi följer den i stort sätt idealiskt utan några konstiga böjningar. Bara ett lagom lutat streck som följer färdriktningen precis som man vill. Så jag gick därifrån alldeles nöjd och med ett stort leende på läpparna. Ringde Sara på vägen, och hon låg fortfarande och sov och sa åt mig att komma hem till henne. Så det gjorde jag.


Ska bada nu!
Ses sen..
Hej svej!!!

12 oktober 2009 - Uppe med Tuppen - Fast tuppen tog sovmorgon

    Ja, det är ju inte jättetidigt, för en vanlig svensk som vid det här laget redan suttit på jobbet/skolan i nån timme eller så. Men för mig (jag är ju ingen vanlig svensk) är det fortfarande natt. Jag tycker inte om att gå upp såhär tidigt på morgonen om jag inte vet att jag kommer vara sysselsatt hela dagen. Förra veckan var okej eftersom jag jobbade. Men nu vet jag bara att jag ska in till göteborg och gå till barnmorskan och sen träffa Sara en stund efteråt. Och sen då? Därför föredrar jag att sova på dagen och vara vaken på natten. Det är jag och fladdermössen ;)  
                                


    Jag vaknade inatt av det konstigaste! Hela sängen guppade till. Det kändes ungefär som när man ligger i en vattensäng och någon sätter sig på andra änden. Jag ryckte till och började undra vad fan det var som gubbade i sängen. Lite otäckt tyckte jag ju såklart att det var, eftersom jag är så rädd för allt. Så jag vände på mig och drog täcker över huvudet och försökte somna om, då det guppade igen. Då upptäckte jag var det var! Var ju bebisen som sparkade, såklart! Att den lille kan vara så stark redan. Jag flyttade verkligen på mig när han/hon sparkade till. Om det är så nu hur kommer det bli de sista veckorna, undrar jag. Jag lär ju få blåmärken från insidan och eventuellt några brutna revben!

    Nu ska jag i alla fall se till att få något i magen, för det tror jag både jag och Sprattel behöver för att komma igång lite. Sitter fortfarande här och gnuggar sömnen ur ögonen. Jag har i alla fall klätt på mig, så det är bara frukost, tandborstning och hårborstning kvar innan jag är redo att ge mig av! Kanske jag slipper stressa ner till bussen då. Tror inte jag klarar det idag, det smärtar i mina knän!


Vi hörs sen, ju :)


11 oktober 2009 - Klockan är ju mycket ju!

    Är supertime att sova nu! Ska upp 08:30. Har tid hos barnmorskan imorrn och ska vara där 11:30. Väldigt tidigt, känns det som, särkilt när man bor över en timmes resväg därifrån! Men, men..det är smällar man får ta här i livet!!


Godnatt och sov gott!


11 oktober 2009 - Anfallen av graviditetshormoner

    Vissa saker kan vara jobbiga, men när dessa saker är jobbiga nu, blir de riktigt djävulska. Så fort något går emot och inte löser sig på det sättet jag hoppats på och vore enklast, så kommer det. Jag kan sitta och gråta i timmar, och det är inte särskilt roligt. Det är sånt där riktigt hysteriskt gråt också. Inga vackra filmtårar här inte, här kör vi på rikitgt!

Det hemska hulkandet som låter så illa att man tror man är påväg att stryka med.
De otäcka minerna som får en att gråta ännu mer om man råkar passera en spegel och som dessutom ger en träningsvärk när det är över.
Ögon och ansikte antar en mer och mer röd nyans och till slut ser man ut som ett jäst körsbär i nyllet.
Den obligatoriska tröttheten är som en biverkning, eller följdsjukdom och man blir alldeles stirrig.


    Ja, så jag satt i sängen och försökte se något mellan tårarna, men lyckades inte jättebra. Kände mig mer eller mindre som ett undervattensdjur. Det kändes ungefär som det aldrig någonsin skulle ta slut. Som om jag skulle sitta i resten av mitt liv i den här sängen, i det här rummet och tömma min kropp på vätska. Men jag hade inga planer alls på att sluta leva, så jag gick upp och fixade mig lite mat och läste medan jag åt. Sedan somnade jag och sov i ett par timmar. Vaknade sedan, lika trött och hungrig som jag hade varit innan.
    Så nu har jag ganska nyligen varit nere och handlat mat och vräkt i mig. Kebab, så kan jag reta Johnny lite, om jag får tag på honom idag. Får se, får se...

    Nu håller Tilda på att klättra på väggarna där hemma i Fruängen kan jag tro. Hennes...största beroende(?) ska snart komma hem. Han har varit borta ända sen i fredags! Ja, denna fredagen. Alltså, två dagar, och Tilda har såklart längtat ihjäl sig, den mesproppen ;) Får lov att säga så nu, eftersom jag är precis likadan. Kan bara tänka mig hur jag kommer bete mig den sista timmen innan vi hämtar upp Johnny på flygplatsen. Visserligen kommer han ha varit borta något längre, men man saknar ju alltid. Blir alltid lite pirrig i magen när man får ses igen, vilket jag tycker är bra. Tänk vad sorgligt den dagen man upptäcker att pirret inte finns kvar. Nej, tacka vet jag pirret!!


Hej!


11 oktober 2009 - ...och nu då?

    Nu har jag kollat min Facebook, kollar allas bloggar, ätit frukost, kollat min facebook och allas bloggar igen. Jag har lyssnat på massa hög musik för JJrs skull...och nu då?

    Jo, nu har jag just laddat ner en demo till något mesigt spel jag ska ge ett försök. Duger det inte blir det nog att jag dyker i badet nån timme eller tills huden faller av!

    Mina naglar har helt plötsligt genomgått en drastisk och plötslig förvandling från naglar till klor, och är nästan lite för långa nu, för min smak. Känner mig lite handlingsförlamad med dem. När jag ska skriva på datorn blir det att jag trycker ner ett dussin andra tangenter förutom den jag hade tänkt trycka ner. Så istället för ett R blir det lpjuokkjyljy. Jobbigt att läsa va? ;) Kanske jag filar ner dem? Kanske, kanske inte.

Att fila eller att inte fila...det är frågan!



LATER!


11 oktober 2009 - Jag känner på mig att dagen kommer bli seeeg!

    Jag bara vet att den här söndagen kommer bli en sån där söndag som gör att man bara avskyr söndagar! Fast minus bakfyllan och fylleångesten då, för det var riktigt längesen jag hade varken det ena eller det andra. På den fronter är jag säker! 
   

Ska äta frukost i alla fall, och se vad jag hittar på sen.

10 oktober 2009 - Sprattelgubben i magen har uttryckt sitt misstycke om att mat serveras för sällan, så det blir nightsnack och sen snarkar vi oss till drömmarnas land!

Världens längsta rubrik typ?

     I vilket fall som helst har den lille krabaten rullat runt och försökt fista sig ut genom mina porer regelbundet de senaste timmarna. Undrar om han/hon kanske inte sträcker sig efter lite mat så jag hade tänkt att ge honom det nu. Inget speciellt, bra ett Rismål med hallonsylt, som vanligt! =) Har dock bara en clementin kvar, så den får vi spara tills imon. Har trots allt ätit fem stycken idag så jag överlever säkerligen!


Nu hinns det inte med mer, för Bebis är påväg ut igen! Godnatt och sov gott allihopa :) 




<3 

10 oktober 2009 - v.17+5 var jag då!

    Bilden från ultraljudet kom jag på att jag inte hade visat än. Är väl inget måste heller, men det är trots allt den enda bilden jag har på min bebis än så länge, och något vill jag ju flasha lite med! =) Som ni noh har förstått har jag en riktig mamma-dag då jag bara går och tänker på den lille krabaten som ligger där inne och gör sig påmind på rätt så smärtsamma sätt. Tror att min hjärna kanske försöker förstå vad det är som håller på att hända. Sätter sig i handlingsberedskap, liksom.


    Bilden togs för 11+3 veckorsen. Då var han/hon runt 15 cm och vägde typ 250g. Men det såg ju redan ut som en bebis. Man kunde till och med se näsan, redan då. Nu har den växt till mer än det dubbla och är ca. 38 cm lång och väger dryga 1,6 kg. Jag minns dagen som om det var igår, tiden har gått skitsnabbt. Och om samma lika lång tid kanske jag har honom/henne på utsidan istället! Nu längtar jag massa, massa!

Det ser ju ut som en grabb, tycker ni inte? :)





Tjo.


10 oktober 2009 - Min kropp is amazing! :)

    Nu kommer det lite bilder på bebiskläderna jag fick utan Tessie idag. Det är ju sötare än sockervadd! Vid första anblicken tycker man att "Oh, vad litet". Och det är det ju, jättelitet när man tänker att det faktiskt är kläder som ska tas på en liten, liten kropp. Men om man tänker att något i den storleken faktiskt kommer att ta plats i min mage och sedan komma ut, den väg det oftast kommer, så är det inte så litet längre. Ju mer jag tänker på desto mer fascinerad blir jag av detta mirakel som en graviditet faktiskt är. Det är helt otroligt att min kropp är så stark och trygg att den kan gåm och bära på något så värdefullt som ett litet barn utan att bryta ihop totalt. Det är ju ett tufft jobb, men den klarar av nästan allting automatiskt. Jag behöver ju själv inte komma ihåg mer än att tänka på vad jag stoppar i mig, i stort sätt. Jag tycker det är coolt =)




Bilder;




De två overallerna. Den vita har en liten borttagbar kaninsvans i rumpan




Mysiga byxor :)




De två bodysen. Ser lika ut, men om man tittar på nära håll...

...så ser man att den till vänster är en omlottbody!  Och att den högra har jättesöta detaljer runt urringningen. Så de är inte alls lika egentligen =)




Här är den urmysiga dräkten i två delar. Hittar någon den i min storlek, Let me know! ;)




Snuttisen lär detta bli. Om två år kommer Bebis inte släppa taget om den!




En miniatyrmodell på strumpor. :)



Ja, det var det, men det räcker ju! Bebisen har ju trots allt inte kommit än, men nu är jag lite mer förberedd. Matriellt sett, då. Mentalt förbered kommer jag nog aldrig bli, men det tror jag inte att någon är förrän det faktiskt har hänt. Man är ju så väl medveten om att det kommer bli jobbigt, men inte hur jobbigt. Jag hoppas på att det inte blir någon kolik, för det hade jag och jag har hört mardrömshistorier om det. Att jag skrek regelbundet i 3 månader förutom då jag fick suga på mammas lillfinger. Det var det enda som fick mig att lugna ner mig och sova lite. Tre månader av non-stop bebisskrik? Kan komma på ett par saker jag skulle föredra! Men som Gandalf skulle ha sagt om oss föräldrar som önskar så mycket "It is not for them to decide". Och det är ju sant. Men när jag väl håller bebisen i mina armar, skrikande eller inte, så tror jag att det är exakt det jag ser som jag i mitt minne önskade och hoppades på! <3


Hoppas ni har en trevlig kväll. Min är urtrist. ;)

 


10 oktober 2009 - Ibland är det jobbigt att vara hungrig

    Jag råkar vara hungrig igen. Skitjobbigt att vara hungrig ibland. Det är så jävla tråkig att äta själv, maten smakar typ inte ens bra. Är inte sugen på någonting direkt, men kom på att jag bara har ätit två mackor idag, så jag måste ju äta. Det rör sig rätt mycket "där inne" och jag antar att det betyder att det är dags att stoppa nåt i sig. Jaja, finns inte mycket annat att göra än att trampa ner och se vad erbjuds idag! *Suckar högt och ljudligt*

 

Later


10 oktober 2009 - Bebiskläder :)

    Tessie räcker över en stor Lindexpåse och när jag kastar en blick ner ser jag att det är massa bebiskläder. Jag har ju själv inte haft möjlighet att köpa ett enda plagg till krabaten än, och även om jag hade haft möjlighet, är jag inte säker på att jag hade köpt något. Jag är rätt vidskeplig av mig och tror helt och blint på att det betyder otur att handla saker till barnet under graviditeten. Att få presenter är dock helt OK! Självklart kommer jag ju behöva inhandla en del innan ankomsten; säng, vagn, skötbord, kläder, leksaker, blöjos, nappflaskor osv. Och sen kommer jag ju själv behöva en del, så jag behöver ju inte vara rädd för att inte få spendera pengar. Men en sak i taget. Jag är inte särskilt stressad.

  I påsen låg i alla fall;

- En grå mjukisdress
- Ett par bruna byxor
- 2 bodys i vitt
- 2 overaller, 1 vit och 1 brun
- 2 par vita strumpor
- En gul babyfilt


   
Det får ju vara lite neutralt eftersom vi inte vet om det blir en liten pojke eller flicka. Bara för att typ alla tror att det kommer bli en pojke innebär det ju inte att det är mindre chans att det blir en flicka. Hade ju varit roligt med en pojke, eftersom det var så längesen vi fick en i våran närmaste släkt. Min bror var den sista killen som föddes, och han blir 27 i februari. Men flickor är ju ursöta de också =) Jag kan ju ärligt säga att jag är rätt nyfiken nu. Vill bara att de sista månaderna ska gå snabbt så jag snart får träffa det lille sprattlet som ligger och gottar sig på andra sidan magen. :)


Typ såhär ser han/hon ut nu =)




Hejj!

10 oktober 2009 - Sa ju de!

    Precis som jag förutspådde i det föregående inlägget är jag verkligen skittrött nu! Skulle lätt kunna lägga mig ner och sova nån timme, men Andreas och Tessie ska komma ner och dessutom kommer det bara förstöra för mig själv ikväll. Så jag håller mig vaken! 


    Andreas sa att Tessie skulle ha med sig en present till mig så jag sitter här och är supernyfiken! Förstår inte riktigt vad det är jag gör som får folk att vilja ge mig massa presenter. Har aldrig varit med om det innan så jag är lite ställd, ärligt talat! Självklart tycker jag att det är jätteroligt, vem skulle inte göra det liksom. Det jag får är ju mestadels saker jag är i behov av, och inte har råd att köpa själv så jag uppskattar det jättemycket :D Det gör, som sagt, in tråkiga vardag massa mycket roligare :)


Nu är torktumlaren färdig, så jag ska vika tvätt!!

Ajöken ajö


   

10 oktober 2009 - Godmorgon världen - Här kommer jag!

    Japp, här kommer jag! Är verkligen på språng. Dagens ironi typ. har inte ens tagit det stora klivet ur sängen på riktigt än. Det räknas ju inte att jag varit uppe på toan ett par gånger. Har ju krypit tillbaka i sängen efteråt! Jag vaknade vi 07:23 och trodde inte jag skulle kunna somna om. Förstår inte varför jag trodde det, för efter att ha varit på toaletten och lagt mig tillrätta, tog det nog inte mer än 5 minuter innan jag sov som ett barn igen. 2,5 timmar senare vaknade jag - även denna gången av toanödighet - men kände mig faktiskt relativt utvilad. Det är sällan det sker, så jag var glad.
    Men det beror väl säkert på vad man jämför med. Klart jag inte har kunnat känna mig utvilad i veckan efter 7 timmars sömn när jag har haft som vana att sova 9-9,5 innan. Men nu har jag ju nästan vant mig vid att sova mindre, när jag då får sova lite mer känner jag mig väl lättare utvilad. Men om några timmar kommer jag vara skittrött igen i alla fall, så vad spelar det för roll?


    Hade tänkt att vara lika duktig som Tilda är idag och tvätta mina kläder. Hon fick ihop två maskiner idag men jag tror faktiskt att jag få allt mitt i bara 1. Jag körde ju en tvätt i veckan, och jag har inte framme så mycket kläder nu. Det mesta ligger kvar i resväskorna och väntar på att få flytta in till en egen garderob. 



Men vi hörs ju senare, vetni! =) 
Hejsvej!


    

 


9 oktober 2009 - Nu ska jag ta igen veckans alla timmar av förlorad sömn!

    Räknade ut att jag har sovit ungefär 12,5 timmar mindre den här veckan än jag vanligtvis gör. Så tänkte ta igen dem nu. Blir alltså ca. 22 timmar jag ska sova i sträck nu, så jaa, vi hörs väl runt 21:35 imorgon kväll!

    Tror dock inte att det hade funkat, även om jag hade velat sova så länge. Hade vaknat av hunger eller pissnödighet långt innan dess. Men jag ska i alla fall sova tills jag vaknar. Hoppas i alla fall att jag inte blir väkt av någon eller något!



Godnatt i alla fall!

9 oktober 2009 - Nytt och fint gör Mia så glad =D

    De utlovade bilderna på mina nya kläder kommer...*trumvirvel*...HÄR!;






Om ni tycker att jag ser fånig ut på bilderna, så är det INGENTING emot vad jag kände mig när jag stod alldeles ensam i vardagsrummet och försökte sätta kameran på någon bra plats där den inte blev bländad av lampan men ändå fick tillräckligt med ljus. Dessutom faller den gärna när jag ställt mig på plats, vilket resulterade i att 4-5 bilder blev på taket! Ni får nöja er med dessa. Man ser hur kläderna ser ut i alla fall, och det är det som är det väsentliga! :)





De otroligt läckra byxorna jag har på mig är Johnnys kalsonger som jag la beslag på innan han for härifrån. Ganska långt innan faktiskt. Typ nån vecka efter jag hade köpt dem. Med det hade hänt något konstigt med dem i tvätten så de var alldeles uttöjda och för stora för hans lilla kropp. Men när jag klämde ner mig själv i dem satt dem bra, så jag tog över dem. Ett under att de fortfarande sitter utan att lämna märken efter sig. De är lika bekväma som alltid! =)



GÖRbekväma är de, både linnet och tröjan. Är superduperglad :D:D

Tack än en gång Kaiser! <3



HEJDÅ!


9 oktober 2009 - Surprise!

    Glömde ta in posten innan. Kajsa påminde mig så bra om det genom att säga:

- "...nåt paket i brevlådan idag?"

    Naturligvis var jag bara tvungen att springa ut och titta på direkten, och mycket riktigt låg där, bland massa ynkliga, vita brev, ett stort grönt paket och det bästa; Det var MITT namn på det! Jag slet upp det, likt ett barn på julafton, och fann en chokladkaka (NY, Yoghurt Rasberry), ett rosa linne och en grön, jättemjuk, cardigan. Linnet var ett likadant som Kajsa lämnade kvar i Brasilien när hon åkte hem fast det var grönt. Jag tycker jättemycket om det, men det kom några konstiga vita fläckar på det som jag först trodde var mögel, men efter att ha tvättat det massa gånger, och de fortfarande inte gick bort, gav jag upp. 

Så nu är dagen 13845 ton bättre och roligare än innan! Tack igen, Kajsa :D:D


   

Tchau!!!!


9 oktober 2009 - 10 veckor kvar

    Jag tycker inte riktigt att helgen räknas till veckan. I alla fall inte om man gör något på veckodagarna, som jag har gjort nu. Känner ju att det faktiskt att det ska bli skönt med helg, vilket är något det var längesedan jag kände. Hade ju nästan tappat all räkning på dagarna och visste knappt när det var helg. Förvirrad som få!

   Idag går jag in i vecka 30, vilket innebär att jag har gått 29 fulla veckor. 29+0 idag, i 30:onde veckan. En fullgången graviditet är 40 veckor så det är bara 10 (11) veckor kvar nu. Har gått så jäkla fort verkligen. Har knappt hunnit med, känns det som.
   När jag cyklade hem förut kom jag att tänka på att jag väntat och längtat efter den här dagen så länge jag kan minnas! Inte just den 9 oktober 2009, men den dagen min mage var tillräckligt gravid för att folk skulle reagera utan att behöva fråga. Var inne i Thairesturangen och köpte med mig lite mat efter jobbet, och kvinnan som jobbar där påpekade det. Hon frågade hur långt det gått och tyckte att jag ändå var pigg, som orkade cykla och allt. Sa inte till henne att jag flåsar som Vargen i "De 3 små grisarna" så fort det blir lite motstånd och att jag hellre hade åkt bil om jag hade valet. Jag stod helt enkelt och låtsades som jag var precis så hyrtig som hon trodde. Skadar väl ingen :p
    
    Innan jag gick undrade hon var "min bästis" hade tagit vägen. Först förstod jag inte vem hon pratade om, men det tog inte jättemånga sekunder innan jag insåg att det var Jossan. Jag berättade att hon numer bor i Göteborg och att hon studerar där. Hon bad mig hälsa att hon saknar henne. :) 

   Orkade verkligen inte gå upp i morse när alarmet ringde. Jag ville bara vända på mig och sova mer, vilket jag också gjorde. Men 30 min innan jag började slet jag upp mig själv och tvingade på mig kläder. Kom ändå fram i tid, vilket jag är helfascinerad av.
    När jag kom fram gick jag för att tända alla lampor. När jag skulle tända inne på kontoret så gick det inte. Jag stod där och blängde på taklampan medan jag tryckte på och av strömbrytaren. Ibland snabbt, ibland långsamt, men naturligtvis hjälpte det inte. Gick och kollade datorn och skrivbordslamporna och de var också utrotade, verkade det som, och det förblev mörkt. Precis när jag drog upp rullgardinen såg jag Theres komma, så jag berättade för henne och vi sprang runt och letade efter ett proppskåp. Till slut hittade vi det men ingen av oss visste ju man skulle byta de gamla propparna. Det visste dock nästa förälder som kom, så det löste sig och vi fick ljus på dagis igen!

Ses sen!

 


8 oktober 2009 - Släng dej i väggen!

    Vädret har växlat värre än en F1 förare idag, vill jag påstå. I morse när jag kom fram till dagis tyckte jag att det verkade som om det skulle bli en fin dag. Solen sken och det var i stort sett vindstilla. Trodde att kanske ovädret som var igår hade dragit iväg och lämnat några fina höstdagar efter sig. Men på eftermiddagen tog det fart igen med både vindar och regnskurar. Så i ena sekunden ska fleesen och gympaskorna på och i nästa ska det vara hela regnutstyrseln. Hur ska man veta?

 
    Eva hade bakat sitt berömda bröd idag och jag upptäckte att jag verkligen hade saknat det. Fick anstränga mig enorm för att kunna lägga band på mig själv och inte slänga i mig allt själv under lunchen. Det är ju fler som vill ha. Morotssoppan är ju som den alltid är, sådär populär (NOTERA; Rim!) Vissa skulle kunna äta den till frukost, lunch och middag 7 dagar i veckan, 4 veckor i månaden, 12 månader om året, medan andra får svälja utan att känna smaken. Tur att man har brödet att muta med, då brukar det slinka ner.
     Men soppa är ju soppa och man håller sig inte särskilt länge på det, så till mellanmålet åt jag säkert 5-6 mackor med leverpastej, gurka, skinka och ost. (Inte allt på samma macka, såklart). Nu insåg jag precis att jag fortfarande är hungrog och ska nog gå och ta mig ett dussin smörgåsar med räksallad på. Så smaskens :D:D


    Imorgon är jag tidig, vilket är rätt skönt. Missar ju mellanmålet men det får jag överleva. Skönt att sluta tidigt på en fredag, trots att jag inte har något planerat för helgen överhuvudtaget. Får väl städa lite när jag kommer hem antar jag. Har lovat Andreas att göra det och idag är jag alldeles för trött. Kommer jag ju vara i morgon också, men då har jag inget val!


Ate mais!


7 oktober 2009 - Working 9 to 5...

    ....fast idag var det ju "7 to 2". Trodde (och hoppades lite) att Ashton Kutcher skulle rusa in genom min sovrumsdörr, med kepsen sådär barnsligt på sniskan, och skrika att jag blivit Punk´d när jag upptäckte att det fortfarande var mörkt ute när väckarklockan ringde. Men där kunde jag ha legat och väntat i evigheter. Inge kul att "punka" en Nobody liksom. 

    Jag kom upp i alla fall. Efter att ha snoozat i typ fem minuter drog jag mig själv upp ur sängen. Är helt imponerad av mig själv, faktiskt. Jag klagar inte ens. Fast å andra sida, vem skulle jag klaga för? Och varför, egentligen? Är väl inte jobbigare för mig än någon annan. Bara det att jag är ett stort fan av klageri, när det kommer från min egen trut, vill säga. Ingen nyhet och inget att hymla med. Alla vet det, inklusive jag! Det kommer från min "Söderbergska" sida.
    Kom lite sent till dagis, 07:04 var jag där, men det är det ju ingen som vet. :o Det dröjde inte länge förren barnen rullade in och snart kom även Eva. Dagen var förvånandsvärt lugn och barnen lekte fint. Inte många tårar idag.

    När jag slutade åkte jag ner till Tappen och träffade pappa igen. Han skjutsade mig in till Kungsbacka eftersom jag skulle till banken och när jag var klar där ringde jag Sara. Vi bestämde att jag skulle komma hem till henne och äta middag eftersom jag inte ville åka hem och hon inte ville äta ensam. Korv Stroganoff stod på menyn, och det var mer eller mindre ett äventyr att stå med Sara i köket. Hon började gråta så ögonen svullnade när hon hackade lök. Sedan skar hon av halva fingret - överdrift - när hon skar upp korven. Dessutom brände hon sig på spisen när hon skulle koka ris. Men jag hade roligt i alla fall, och maten blev (faktiskt) riktigt god!

    Så nu är jag rätt så nyhemkommen. Har duschat av mig dagens bekymmer och ligger nu alldeles sovfärdig i sängen. Har gjort allt jag ska innan jag somnar, fast glömt att borsta tänderna. Jaja, det gör jag noga i morgonbitti istället. Ingen som ska dit och nosa inatt i alla fall!


Så godnatt
Dröm sött :)

6 oktober 2009 - Give me a dream

    Vi somnar snart här, jag och "Sparkas". Han/hon får nya smeknamn hela tiden och skulle lätt kunna ta plats i en uppsättning av Snövit och de sju dvärgarna - som alla dvärgar! Sparkas, Hickus, Tjockis...mf. Får se vilket som passar bäst när han kommer ut. Hoppas inte på något av de tre dock. Inte nog med att jag tvingas klämma ut den, ska den sparkas, hicka och vara tjock också? Nej tack! Då kan den allt hålla sig där den är!! ;)


    Tillbaks till saken; Vi halvsover sittandes och jag funderar starkt på att fortsätta med det, fast lägga mig ner och försöka helsova istället. Har tidiga passet i morgon från 07:00 till 14:00. Jätteskönt på eftermiddagen när man får gå mycket tidigare än alla andra. Inte riktigt lika kul när man måste ta sig upp innan världen har ljusnat. Hatar ju mörker :s


Inte sant, nu svävar jag iväg - IGEN!!!


Det jag vill komma fram till (har ni nog redan listat ut) är i alla fall; GODNATT OCH SOV SÅ GOTT!!! (suckers) ;) 

6 oktober 2009 - Sleten i kroppen

    Har verkligen ont (nästan) överallt just nu. Värst är det i benen, ryggen och magen. Sen är jag så oerhört trött i skallen efter allt gnyende och gnällande över mössor som är för varma och jackor som inte behövs ha på. Nästan värre nu än det var innan. Eller också är det kanske bara jag som är ovan. Mest troligt kanske?

    Träffade pappa nere i centrum när jag hade slutat idag. Fick lite pengar och köpte mat hem. Pratade lite om allt möjligt bla. om mamma använde bedövning när hon födde mig och min bror. Tydligen hade hon haft det båda gångerna. Jag prata med Eva om det på min rast innan och hon hade haft det med 50% av sina barn (alltså två), men hon föredrog utan.
    När jag tänker på förlossningen är jag inte rädd för värkar eller sammandragningar. Inte för att krysta ut bebisen heller. Det jag känner mest obehag inför är att tänka på ryggmärgsbedövning. Vill verkligen inte att de sticker mig mellan kotorna, tycker det verkar helt fruktamsvärt hemskt! All smärta i förlossningen är ju så naturlig. Nålar och dylikt är inte det. Jag tror jag ska försöka klara mig med bara lustgasen. Fixar jag det inte så får jag väl ta in epiduralen. Vi får se helt enkelt! =)

5 oktober 2009 - Trötter

    Ögonen börjar stängas av sig själva nu och jag tar det som ett tecken att det nu är dags att stänga dem för natten. Ska verkligen bli skönt att sova! Hela jag är helt slut, både psykiskt och fysiskt så jag tror inte det kommer vara några större problem att somna ikväll. Kanske ska jag öppna upp fönstret litegran så jag får lite frisk luft under natten. Kan ju inte skada, i alla fall! :)

Godnatt med er!

5 oktober 2009 - Ölsugen som aldrig förr!

    Jag har aldrig varit särskilt förtjust i öl, men nu är jag riktigt sugen på en stor, riktigt kall öl. En Brasiliansk ska det naturligtvis vara då brassarna är lika mycket tunnisar som jag när det kommer till att dricka öl. Deras öl är så mycket ljusare än den som finns här, vilket passar mig utmärkt. Skol är lätt den godaste och den som dricks mest. Bohemia duger helt okej också.



Jag går på Skol ;)

 




     Jag har ju jobbat idag. Kom till och med upp i tid, helt otroligt! Det gick faktiskt relativt bra enda tills timmarna efter mellanmålet. Det brukar iofs vara rätt sega timmar om man slutar senare än 16:00, men idag var det näst intill outhärdligt. Orkade varken stå på benen eller fokusera blicken på något annat än ingeting, typ. Tur att de som jobbar där alla är mammor, annnars hade de kanske inte varit så förstående.
    Hade ju "glömt" cykeln nere på skolan i lördags, så jag fick ta mina naturliga fordon, fötterna, i morse. Jag trodde ju inte att det skulle vara några problem alls, men efter halva vägen började det värka i ryggen och magen. Kändes som en blandning av håll och magknip. Tror det var typ sammandragningar och de höll i sig rätt länge. Gick med det i mer än en timme innan det släppte, genom samlingen då jag ska sitta på golvet ett ganska bra tag. Fruktansvärt smärtsamt! Men nu har jag cykeln hemma och i morgon är jag sen. Hade hoppats på att jag skulle vara tidig innan sen, alltså att jag skulle ha det sena passet efter onsdag, men icke. Får se hur det går på onsdag då. Ska vara där klockan 7!? :s

Later.

5 oktober 2009 - Ta allt, gör det!

    Jag är så sinnessjukt jävla trött på alla satans räkningar som ramlar ner i brevlådan varje vecka. Jag vågar knappt hämta posten längre av rädsla vad som kan finnas där. Jag har tappat all koll, jag vet inte alls vad jag har för skulder och inte längre. Jag får brev från kronofogden säkert 2 ggr/månaden där de kräver att jag ska betala saker som jag trodde hade varit betalade för längesen. Och idag upptäckte jag att jag visst fortfarande är medlem på gymmet jag brukade träna på. Jag hade 440, 95:- kvar på mitt konto igår. Ni finns det 0,95:- kvar, så nu är jag tillbaka där jag inte vet hur jag ska köpa mat längre. Kan inte ringa någon heller då jag inte har några pengar på mobilen, och vem skulle jag ringa även om jag hade kunnat? Andreas vill jag inte fråga efter mer eftersom han redaqn gett mig så mycket. Men varken han eller pappa kommer kunna föra över några pengar förren nästa helg då de kommer till en dator.

Vet inte hur länge till jag orkar det här!!!!

4 oktober 2009 - Dags att skapa ordentliga rutiner..

    Den här veckan är det meningen att jag ska leva så som man ska leva. Eller hur man nu ska kalla det. Ska ju jobba hela veckan, så det blir till att försöka komma i säng i tid! Imorgon börjar jag ju 08:45 så det är lite av en mjukstart. Skönt att inte ha öppningen första dagen. Då skulle jag nog haft lite ångest!

    Ja, hade faktiskt tänkt att gå och lägga mig redan. Kommer väl inte kunna sova, men komma till ro lite innan kan ju behövas. Datorn hjälper faktiskt inte med det särskilt mycket, men en bok gör det.

Så vi hörs någon gång undet morgondagen! =)


Godnatt!


4 oktober 2009 - Hemkommen från Frillesås

    Madde hämtade upp mig runt 17:00 och då drog vi hem till Mickan. Väl där bestämde vi oss ganska snart för att pizza stod på menyn och en halvtimme senare stod vi inne på pizzerian och väntade på vår mat. Det slank ner utan några större besvär och vi förflyttade oss till vardagsrummet där resten av kvällen utspelade sig. Vi åt godis, tittade på TV och snackade skit, precis som alltid. Sedan åt vi tårta och drack te också. Något ovanligare, men en riktigt god sysselsättnings som absolut är värd att göra till tradition.

    Imorgon får jag gå till dagis då min cykel fortfarande står nere vid skolan. I vilket fall som helst hoppas jag att den står där nere. Blev ju hemkörd av Andreas igår och av Madde idag. Funderade på om Madde skulle släppa av mig på skolan så jag kunde få hem den, men jag kände verkligen inte för att cyklna i spöregn och åskväder, så det blir till att promenera imonbitti. Tar ju inte särskilt lång tid. Får hämta cykeln på rasten, bara!


Ses! 

4 oktober 2009 - Satsumas!

    Köpte satsumas i fredagsmorse men hade nästan glömt av det. Igårkväll kom jag på det och satt i sängen och verkligen vräkte i mig! Den första julkänslan jag får på året är när det kommer satsumas till affärerna. När man öppnar dem och deras doft sprider sig. Luktar ju så Jul!
    När jag var liten brukade jag äta satsumas tills jag fick ont i magen. Hade suttit en dag och ätit några kilo typ, och sen legat halva natten och klagat över magont. Nästa morgon hade jag gått raka vägen fram till fruktskålen och sträckte mig efter en. Men det satte mamma stopp för. Fick inte äta så många jag ville i fortsättningen. Lite tjurig blev jag nog, men det var ju bra. Jag slapp magvärken i fortsättningen i alla fall! :)





:)


4 oktober 2009 - Attackerad av webkamera och andra otympliga föremål hela natten

    Har vaknat gång på gång av att jag har legat på något hårt. Kände mig lite som prinsessan på ärten, med skillnaden att det inte var en ärta och det inte var mängder av madrasser emellan. Låg nämligen direkt på min webkamera som trilliat ner under natten. En annan gång vaknade jag och då var låg jag på en kall plastburk som en gång i tiden var behållaren till "Salta Stubbar". Till sist var det min nordeadosa som kände för lite närkontakt och hoppade på mig. Inte så behagligt att dela säng med dessa saker, vill jag meddela!

    Ikväll blir det filmkväll hemma hos Mickan med henne och Madde. Andreas kommer ju med högsta sannolikhet vara där också, men han brukar ju inte vara i vägen. Det var jättelängesen vi träffades alla tre. Sist var på Maddes kalas i Juni, men då var det ju massa fler. Jag kommer nog inte ihåg sist det bara var vi. Skulle ses runt 17:00. Undrar om vi ska äta mat tillsammans också...? Det kommer i alla fall inte bli jättesent då jag ska jobba imon, och det är ju en sak försig! Kommer bli jätteintressant, tror jag. Får börja dricka kaffe igen!


Ses sen!

3 oktober 2009 - Behöver verkligen sova nu.

   Jag är så trött, det är helt ofattbart! Har sovit verkligen jättelite de senaste nätterna - för att vara mig. När man är van vid typ 20 timmars sömn på 2 dygn så blir 12 timmar verkligen jättelite. Men det är bara bra att jag är så trött, då kanske jag kan sova trots stormen som tjuter utanför husets varma väggar!  
    Tänkte att jag i alla fall skulle försöka att komma i säng innan 2-3 på nätterna nu eftersom jag ska jobba nästa helg och då måsta ta mig upp i okej tid. Kan jag bara vinna matchen mot bebisen min, så ska det gå jättebra det här ska ni se!

    Funderar fram och tillbaka på det här med vaccinering mot svininfluensan. Är ju nu i veckan som kommer som det är meningen att jag ska ta första dosen, men jag är verkligen inte säker på att jag vill göra det. Är ju kvicksilver och grejer i vaccinet och de vet ju inte hur barnet kommer att reagera på det. De kan ju inte garantera något. De säger att det nog är bättre med vaccinet än med sjukdomen, men 1. Det är inte ens säkert att jag får den och 2. Det är inte säkert att jag blir så sjuk som man kan bli. Det skulle lika väl kunna komma och gå som en liten förskylning. Kanske jag kan hålla mig ifrån att bli sjuk om jag verkligen tänker mig för och använder mycket desinfektionsmedel när jag är på offentliga platser.
    Många gravida jag har pratat med tvekar starkt på att ta vaccinet. Risken finns ju att man blir mycket sjukare av det än man skulle blivit av själva influensan. Man sprutar ju in lite av sjukdomen i kroppen liksom. Och om det är kvicksilver i kan det ju inte vara bra, det är ju en av orsakerna att det är så mycket fisk man ska undvika under graviditeten. Om man inte ska ta in det i kroppen oralt hur bra kan det vara att spruta in det i systemet, undrar jag? Ska nog avvakta ett litet tag och se hur jag vill göra. Vill tänka igenom det ordentligt först och kanske kontakta någon jag kan prata med och få lite råd. Värsta dilemmat liksom!

 

Men nu är det dags att sova!

GODNATT!




Boa noite, meu amor!
Eu estou pensando sobre você sempre
Quero você aqui comigo.
Te amo pra caraio!
Beijos






 

3 oktober 2009 - Elva månader.

    Idag "firar" Johnny och jag 11 månader. Firar gör vi ju egentligen inte, vi är ju faktiskt inte ens med varandra och kommer inte vara på 1årsdagen heller. Får fira för fullt när det är 13mån istället. Hur vii nu ska fira det. Jag lär ju vara stor som en skyskrapa vid det laget!  









    Åkte in till stan 09:47 i morse. Helt imponerad av mig själv att jag faktiskt kom upp. Mötte upp pappa i Nordstan och gick till HM. Hittade ett par mammajeans som faktiskt var hur behagliga som helst att ha på. De kändes inte alls nya utan som ett par jeans man tvättat och haft på sig hur länge som helst, så de verkligen anpassat sig efter just min kropp. Hittade en jacka också som vi köpte. Kommer väl eventuellt behöva köpa en ny om ca 1 månad, men som pappa sa "Det tar vi då!". Fick köpt mina uggs också. Det blev de svarta. Kände inte att jag riktigt skulle klara av att gå runt i rosa skor, och pappa kände detsamma :p Sedan köpte vi också en stuckad tröja på Gina och sen åkte vi hem till farmor och fikade.   
    Hon skickade med mig ett äkta bomullslakan, utan några kemikalier i, från typ -40talet att ha till bebisen, en hemmagjord trasmatta och en badbalja. Verkar som om hon börjar se fram emot att bli gammelfarmor också. Är ju "bara" gammelmormor sedan innan. 
   Sen körde Andreas och jag hem pappa och fortsatte till Ikea. Vi köpte tallrikar, glas, bestik, kastruller osv osv till mig, eftersom detta inte finns i lägenheten. Vi kollade också in babysängarna och insåg att den jag tyckte var finast och vill ha, är en sån jag kommer att få. Fast begagnad då, men väldigt välbehållen. Längtar tills jag kan plocka in den och börja bädda ordning för bebisen!

    Sedan åkte vi hem till Tessies lägenhet och slog ihjäl de sista timmarna där innan vi skulle träffa tjejen som jag ska hyra lägenheten utav. Vi hade bestämt 19:30 på Järntorget och kvart över stod vi där och väntade. Hon var ite tidigare också så vi sprang in och satte oss på Burger King och pratade och kollade igenom alla papper. Fick skriva på en del och hon visade upp all kontrakt för att bevisa att hon var "clean". Efter det körde Andreas hem mig, och här sitter jag nu! =)

LATER!

2 oktober 2009 - Nu är det höst på riktigt!

    Ingen fråga om saken, nu är det fanimej höst! Det går inte över 10 grader och det ryker ur munnen när man andas. Förutom de gula träden och fallande löven, som nu känns rätt så urtjatat, så är väl detta mer än bevis på att årstiden är ändrad. Det känns som det blev riktigt på natten mellan september och oktober. Som om någon tryckte på en knapp.

    Har precis kommit hem efter en helkväll i Kungsbackas stad med Sara, Anna och Jenny. Det var jättemysigt! Vi började kvällen med att äta Thaimat på Siam. Så himla god mat och jag vräkte i mig tills jag trodde samma skulle ske för mig som för de stackars snubbarna i Owe Törnqvists "Dagny" (...vi åt och drack tills allihopa sprack, och i gardinen sa det Smack).
    Sedan gick vi ner till torget och tittade på allt trevligt som hände på scenen där. Det var väldigt blandad underhållning med allt från TRAMSiga pojkar (hihi fyndig!) och Eldiga kvinnor (kvinnA). Vi försökte hålla värmen genom att dansa runt varandra, men det slutade med att jag och Anna dansade runt en stackars förvirrad Sara. Mina knän och fötter började ge med sig strax efter 22 och Sara och jag började då planera hemresan. Det var nästan slut på torget i alla fall och vi var båda trötta.

    Jag ska faktiskt alldeles snart lägga mig och sova. Sov inte bra alls inatt, då det jag igår misstänkte var åskan, faktiskt VAR åskan. Men den satte inte igång på riktigt förrän några timmar senare. Vaknade av den ochlåg i sängen och storsvettades så det var alldeles blött. Inte det mysigaste direkt. Men jag lär ju sova gott nu inatt istället och det är ju nästan bättre då jag ska träffa pappa runt 11:00-11:30 inne i Göteborg imorrn. Ska köpa nya kläder till mig! Skor och en jacka främst. Provade ut mina skor idag, rosa uggs på barnavdelningen. De satt verkligen helt fantastiskt skönt och jag älskar dem helt enkelt. Fast jag tror jag vill ha de svarta istället. Rosa i all ära, men jag tror inte jag är rätt man för jobbet, så att säga! 
















Nu hickar bebisen! <3



Hörs imon, om ni vill!
GODNATT!

2 oktober 2009 - I kungsbacka - igen!

     Nu är jag här igen. I den stora, lilla staden Kungsbacka. Idag är det med Sara. Vi har varit på Kungsmässan och biblioteket och befinner oss nu i hennes mammas lägenhet. Ikväll ska vi gå på resturang och sen kulturnatta och titta på massa roliga saker. Kommer bli jättetrevligt :D

Later!

Hejj

1 oktober 2009 - Nymålade naglar

    Känner mig alltid lite extra piffig när jag har fixat mina naglar. Tycker det är så roligt med alla roliga färger som finns på nagellacken. Är inte så himla kosmetisk annars, men omhändetagna naglar gillar jag att ha. Har ju dock en tendens att riva sönder mina nagelband, och då blir inte händerna särskilt attraktiva, men det är bara i perioder. Nu har jag en bra period med mina händer. De är hela och naglarna växer och är hårda! Bra, bra =)

    Kanske dumt att måla dem så här sent, men jag hade inte riktigt koll på klockan när jag började. Ja, det är ju bara att vänta på att de torkar innan jag kryper ner. Tar väl inte så jättelänge. Kan kolla på ett avsnitt av Sjukhuset så lär det vara redo sen! :)


Godnatt och sov så gott!  

1 oktober 2009 - Var det inte åskan?

    Kände hur svetten envist började tränga ut genom porerna och fattade först inte varför. Sen insåg jag att det åskade utanför. "Inte igen..." var tanken som slog mig, då jag nu mindes att jag vaknade av att det var ett jädrans liv utanför natten tills idag. Regnet vräkte ner och åskan smällde som värsta nyårsfirandet. Men jag vände på mig och hann somna om innan nästa smäll kom. Så nu har jag mest suttit och väntat på fortsättningen, men den verkar utebli. Kan ha varit någon av grannungarna som startar en lite väl trimmad moppe också. Jag hade musik på samtidigt, vilket gör det svårt att urskilja det ena från det andra. Tyckte nog faktiskt att det höll på lite för länge för att vara åskan. Hoppas på det bästa!

    Usch, jag är verkligen otroligt rädd för åskan! Det kom på sommaren för typ fem årsen. Det åskade var och varannan dag den sommarn, mer eller mindre. En dag ville jag gå ner och bada när det började regna. Det är ju så härligt, så jag ringde över för att försöka få Sara att följa med. Det var på den tiden vi båda bodde här nere i Åsa. Hon ville inte följa med, men jag, henne bror och ex-kille fick henne att ändra sig, så vi gick ner. Det hade börjat åska, men det var så långt borta att vi skulle hinna ner och hem igen innan den var så nära att man borde akta sig. Det tar trots allt bara ca. 3 min att gå ner till stranden. 
    Vi hade knappt hunnit halvvägs då Tor var precis ovanför oss med sin hammare. Smällen och blixten kom nästan på sekunden samtidigt, och vi stod under massa gamla ekar och björkar. Vi började springa i riktning mot hemmet. Jag ville hem och kolla till Puck, vår hund, och de andra sprang tillbaka till Sara. Jag trodde att vovven skulle vara helt skärrad när jag kom hem, men när jag öppnade dörren låg han lugnt och sov på hallgolvet. Han lyfte på huvudet när jag kom in och tittade på mig som om han tänkte "Varför är du så blöt?" ¨
    Jag lade mig ner och använde honom som huvudkudde, och min katt Esmeralda fick vara täcke. Sen låg jag där med mina skyddsänglar till åskan dragit förbi och regnet slutat ösa ner. Den dagen föddes min rädsla för åskan till liv igen!

    Har upptäckt att det är väldigt mycket saker jag är rädd för. Börjar nästan undra om det är normalt eller om jag är störd på något sätt. Kan ju bli väldigt begränsad i min vardag pga mina rädslor för saker och ting. Då har et väl gått för långt?



Jag är rädd för;

- Valar. Fråga mig inte varför, för jag vet inte. Men det finns gånger jag är ute och går och får för mig att det svävar en blåval efter mig. Jag menar...Get real, skrajjis!
- Mörker. Har alltid varit mörkrädd. När jag var liten (ca 10 år) och var ensam hemma på eftermiddagarna efter skolan, hände det mer än en gång att jag satt helt blixtstilla i en fotölj med en stor kökskniv bredvid mig. Nej, jag skojar inte! Kunde sitta där i flera timmar, tills någon kom hem. Gick inte på toa, tog ingen mat. Bara satt där.
- Spöken. Tittar jag på spökserier kan jag inte sova lugnt på veckor. Usch, vill inte ens gå in på det!
- Vapen. Eller ja, vapnen i sig är väl inte så farliga. Men de ödestigra skadorna de kan åstadkomma i händerna på fel person. Det är inte klokt att det ens får finnas.
- Småkryp. Jag är rädd för det mesta som är litet och kryper. Inte som fobier, men jag tycker det är fruktansvärt obehagligt. Tog mig väldigt lång tid att vänja mig vid alla ödlor och kackerlackor i Brasilien.


Ja, det finns mycket mer, men det är sent och jag orkar inte gå in på det nu :p

Hejsvej sålänge! =)


1 oktober 2009 - Fettajmat vill jag mena.

   Haha nej inte fet-taj-mat, utan, precis som det står FET-TAJMAT! ;) Fick nyss reda på att det är "rosa månaden" nu. För att stötta bröstcancerfonden, rosa banden liksom. Är det inte då grymt passande att jag då designade om min blogg i rosa just idag? Jag visste ju liksom inte ens om det innan. Ibland så klickar det ordentligt, folks! :)












1 oktober 2009 - Idol är grymt bra - att fördriva långsamma minuter med

    Lite besviken får jag nog sänga att jag blev av gårdagens program. Blev inte direkt "blown away" av någon av kandidaterna, vilket jag tycker om att bli!

    Och blir lika besviken varje gång då Laila Bagges make-up artister, eller vem den nu är som bestämmer om hennes sminking, inte lärt sig att läppstiftet ska vara läpparna. Inte ovanför! Det målas ju tvärs över hennes amorsbåge så det typ ser ut som om hon (eller någon annan...?) slickat henne jätteslaskigt runt läpparna. Jag gillar det inte riktigt..!


   Undrar hur tjejerna tedde sig ikväll då. Får se det när det kommer upp på webTv:n. Kan verkligen inte förstå att jag har tagit del av hela Idolhysterin. Har faktiskt aldrig följt det förut. Tror jag gör det mest för att jag inte har något bättre för mig. Det är ju nästan en hel timme jag slår ihjäl genom att titta på ett avsnitt! 


Får se om jag hittar något annat att fördriva tiden med nu då..


HEJDÅ

1 oktober 2009 - Jag har ingenting att göra

    Ibland står tiden verkligen still. Och fantasin. Jag kommer verkligen inte på någonting att sysselsätta mig själv med. Borde öppna fönstret, men det är ju avklarat på tre röda, och särskilt roligt är det inte heller. Det är kolsvart ute så en promenad är inte att tänka på, även om jag känner att det skulle vara skönt. Hmm...


JA! Kan ju kolla på idol från igår! =D

1 oktober 2009 - Gjort Kungsmässan med Joss =)

    Först sprang vi in på apoteket då Joss till sin förskräckelse upptäckt (i hennes ögon) massa ovälkommna gäster på kinderna, och fest i morgon på det. Jag tyckte inte det var så farligt, men det blev uttorkande medel så det stod härliga till. Här ska inga blämmor tro att de ska få sitta i lugn och ro, inte!
    När vi var klara där gick vi in en sväng på HM och sedan Gina. Sen Lindex och HM igen för vi glömde titta på bebiskläder försrta vändan. Vi kom fram till att om det, mot all förmodan, skulle bli en flicka, så ska hon inte tvingas gå klädd i rosa blommor från topp till tå. Jossan har idag satt sig själv i chefsposition när det kommer till barnets "utsmyckning"!

    Sedan blev det buffé! Jag minns inte sist jag vräkte i mig så mycket käk! Pommes frites, pizza, wok (med älskade vattenkastanjer och bebymajs), kyckling och såklart; vitlöksås. Doppar all mat på buffé i vitlöksås. Det är liksom den som jag buffé! Ingen buffé utan vitlökssås helt enkelt. Capish? ;)
    Som vanligt efter jag vräkt i mig massa mat blev jag sockersugen. Spelar ingen roll hur mätt jag blir, vill alltid ha något sött efter maten. Så vi gick till pressbyrån där jag köpte lite godis och en cola. Sen kände vi oss rätt så klara med Kungsmässan och hoppade in i bilen och åkte hem.


Alltid trevligt med en liten oplanerad dagsutflykt. Något man verkligen borde göra oftare.


Hej.so.long!


1 oktober 2009 - Ska iväg med Jossipropp!

    Jossan ringde och tyckte att jag skulle bli upphämtad av henne och följa med in till Kungsbacka och bli bjuden på mat. Sånt säger man liksom inte nej till, så jag höll med! Nu kom hon :)

1 oktober 2009 - OBS!

    Märkte att bilderna på skjortklänningen var i minsta laget, så jag har nu redigerat dem så nu är de stora så man ser hur det ser ut på riktigt! =)

Thought you should know.



(¨,)


1 oktober 2009 - Ny månad!

    Nu är det höst på riktigt. I alla fall enligt den där årstidssången; "...men oktober och november och december är så grå..." Enligt vädret också, skulle jag vilja påstå. Blåser fortfarande så det visslar i väggarna här. Bara önskar att löven skulle gulna och ramla av, sen är det årstidSförändring på riktigt! Då kommer tiden man ska sitta inne iklädd en tjock stickad kofta (som inte sticks!), med antingen en varm kopp te eller varm choklad toppad med vispgrädde (Sara och jag varje höst/vinter). Så kan man läsa en bok, kolla på film eller bara sitta och umgås med någon man tycker om och veta att man inte behöver gå ut. Så mysigt!


    Däremot är jag rädd att jag faktiskt måste ta mig ut idag. TVÅ gånger! Ska ju träffa Jossan i kväll, och då är det ju värt att gå ut och åka på en blåsning. Men jag har inte så himla mycket mat hemma så jag kanske måste ner till affären innan. Nej, jag vill inte det! Jag får äta det som finns helt enkelt!


    Tänk att jag har en helplanerad helg framför mig. Helt otroligt, jag kommer inte ihåg sist det hände. I morgon ska jag träffa pappa antingen i Kungsbacka eller Göteborg. Behöver ju nya kläder, så det ska väl ordnas. Ett par byxor i alla fall. Senare ska jag och Sara på kulturnatta i Kungsbacka med hennes mamma+fru. Eventuellt Miamia också. På lördag ska Andreas och jag träffa tjejen med lägenheten och på söndag blir det troligen filmkväll med Mx2 (Mickan och Madde) i Frillesås.

I've got stuff to do..:)


Ses. Hej!

30 september 2009 - Well, it's time to go

   Nu är jag lite trött i ögonen. Och överallt annars också för den delen. Förutom att ögonen är alldeles varma kliar det ungefär på hela kroppen. Det brukat vara ett ganska säkert tecken på att man är trött. Så jag får väl göra min lilla kropp tillfreds och stänga av den för natten.

    Nu blåser det sådär helskotta mycket igen. Lite obehagligt när vinden tar tag i rullgardin, sovrumsdörr och väggarna så det låter som hela huset ska braka in. Nu har det ju inte gjort det ens nästan på över 18 år,så varför skulle det göra det nu? Inte ens när Gudrun körde förbi gav det vika. Det var bara ett fönster som trillade ut. Så det står nog stadigt ett tag till! Varför skriver jag ens om det här?




Så gott är det där! Äter det alltid som nattmat.
Kanske inte borde äta nattmat 3,5 timmar innan
jag går och lägger mig. Nu är jag ju hungrig igen :s







Peace out and Goodnight, SUCKERS ;)


RSS 2.0