31 augusti 2010 - Nära skjuter ingen hare - bara en och annan kanin...

Idag såg jag döden i vitögat! Fast inte min död, utan ett litet spädbarn som låg i sin vagn som stod bredvid mig och Julia när vi var påväg hem. En mamma och hennes dotter satt på säterna bredvid och skulle kliva av när vagnen stannade. Jag fick liksom släppa taget för att göra plats åt dem, och när jag gjorde det bromsade föraren - som verkade ha diarré eller nåt, för bråttom var det... - och jag tappade balansen. Jag höll på att ramla över barnvagnen med den lilla bebisen i samtidigt som jag drog med mig Julia. På något sätt hann jag släppa taget om Julias vagn innan den föll och fånga upp bebisens vagn innan den gjorde detsamma, samtidigt som jag fick tillbaka balansen. Tack och lov kom ingen till skada. Bebisen ryckte till lite, men jag vaggade honom lite och han somnade gott om. Julia såg lite förundrad ut men släppte det snart så fort jag kom och satte mig bredvid henne. Mitt hjärta slutade dock inte att hamra i bröstet på resten av resan....


31 augusti 2010 - Joooos

Idag har jag varit på spontandejt med Josie. Hon ringde just när jag var klar med att dammsuga vardagsrummet och frågade om jag hade lust att komma in till stan en sväng och ta en fika. Det var jättelängesen vi träffades och det kändes både roligt och nödvändigt. Naturligtvis var det ingen tvekan om saken. Klart jag ville det!
Jag fixade iordning mig på ett ryck och packade sedan Julias saker i väskan och till sist klädde jag på henne. Dock hade hon matvägrat vid lunch, och knappt fått i sig någonting alls så precis när vi var klara att ge oss av började hon storgråta. Det var tveklöst hungergråtet så J fick blanda ihop välling till henne som jag gav henne innan vi åkte. Även om hon fortfarande var ledsen när jag la henne i vagnen, så somnade hon ganska snart och sov fortfarande när jag gick av vagnen i Brunnsparken. Mötte upp Jossan på apoteket där jag skulle göra mitt enda ärende vilket var att köpa hem Eeze. Då jag misstänker att orsaken till mina migränanfall är hormonella och kommer vid ägglossningen var det minst sagt dags att köpa hem det. Var ju snart 4 veckorsen sist så jag går mest och väntar på det och skulle det ske när jag inte har Eeze hemma så blir resultatet inte så vackert.

När det var inhandlat gick vi vidare och tog en fika. Lagom till det vaknade Julia till, efter att ha sovit alldeles för lite. Hon ville såklart inte somna om när hon märkte att Jossan var där. Istället försökte hon dra ner Jossans lunch i sin vagn för att å uppmärksamhet. Dock är både Jossan och jag rätt vana vid det där, jag för Julias långa armars skull och Joos för att hon jobbat mycket på förskolor, så hon hann inte få tag i nåt. Lite grinig ble hon, men det är smällar man får ta! Efter fikan strosade vi runt halva stan och babblade på om allt möjligt. Eftersom det var så längesen vi träffades hade vi mycket att prata om. Dessutom har Joos alltid massa nytt och roligt skvaller som man gärna vill ta del av! Efter några timmar var vi framme vif Domkyrkan och bestämde oss för att ta oss hemåt.




Jossan med Julia i vintras när Julia var en jätteliten och nästan nyknäckt bebis

31 augusti 2010 - Outvilad..

Igår skulle Sara in till stan för att kolla in lägenheten hon ska flytta in i, och jag tyckte att det var en bra ide att passa på att komma ut lite. Vädret var ju fint för en gångs skull! Dessutom skulle Sara ha med sig lite saker som jag glömde kvar där i söndags. Så jag slängde på mig lite kläder, och när Julia vaknat gjorde jag detsamma på henne. Posten kom ganska precis innan jag skulle gå ut och istället för räkningar fick jag en avi. Jag hade mina aningar vad det kunde vara, men det dämpade inte min nyfikenhet något alls, så jag bestämde mig för att hämta ut paketet på vägen. Jag var lite stressad, men som tur vad ringde Sara och sa att hon glömt mina saker i lägenheten och fick vända om, vilket innebar att jag fick en halvtimme till. Dock så var jag och Julia redan påpackade och klara så vi gav oss iväg ändå.

Paketet kom från min faster Britt och det var massa kläder till Julia, plus skorna jag visade innan. Alldeles perfekt nu när hon börjat stå upp. Strumpor är ju så halt, och hennes små fötter blir så kalla när hon är barfota. Förutom skorna fanns i allafall 4 bodys, 2 par byxor och en tröja, och såklart har hon på sig en del idag!

Det första vi gjorde när Sara kom in till stan, då jag såklart var där först, var att åka till biblioteket. Sedan var det dags för Julia att äta så vi gick in på ett cafe och tog en kaffe. Efter det var vi inne en sväng på Emmaus och Myrornas och sen var det dags att åka till lägenheten. Jag följde med henne dit med åkte sedan hem då klockan började närma sig läggdags för Julia. Jag skulle natta henne, men igår ville hon inte sova. J fick sitta uppe med henne medan jag gick och duschade och sedan somnade hon i mitt knä. Jag gick och la mig samtidigt, strax efter 21.
Det tog ju ett tag innan jag somnade men jag tror jag sov runt 22 och Julia vaknade strax efter 07. Trots att jag sovit så länge är jag sjukt trött idag. Behöver nog ett år av nätter med så lång sömn för att kunna känna mig lite mer utvilad. Får väl ta och lägga mig med Julia vid middagsvilan i eftermiddag!


Julia har fått sina första skor idag. Tack...

dsc04365 (MMS)

Julia har fått sina första skor idag. Tack så mycket gammelfaster för dem och allt annat som låg i paketet!


29 augusti 2010 - En busschaufför, en busschaufför det är en...grumpen gubbe?

Efter jag hoppade på bussen imorse och parkerat Julia säkert skickade jag iväg en smsbiljett. Sedan stod jag och knappade på telefonen och väntade på att bussen skulle börja åka. Jag trodde att chaffisen väntade på att bilar skulle åka förbi, men efter en stund ropar han bak i busse "Och hur hade du tänkt att betala?!!" Han lät riktigt sur och ilsken. Jag svarade honom att jag precis hade gjort det med telefonen. En liten stund var han tyst, som om han försökte komma på "his next move". Till slut sa han åt mig att komma fram och visa honom att jag hade betalat, och jag gjorde som han sa. Jag visade mobilen och han tittade onaturligt länge på den innan han grumpen och surmulen uttryckte ett underligt läte som jag tror att jag kan ha varit ett godkännande. Han såg liksom besviken ut, som om han verkligen ville ta fast och tillrättavisa mig för en ogiltig biljett. Kändes onekligen skönt att kunna bevisa att jag hade rätt!


29 augusti 2010 - Namngivning i Frillesås

Gårdagen var rätt häktig och avslutades nästan inte förrän idag, så jag har helt enkelt inte hunnit blogga! Vi var nere i Frillesås och firade Elsa som fick sina namn. Jag var stressad redan när jag vaknade vid 07 eftersom det var avgörande för dagen att vi skulle hinna med 13:17 pendeln. Hade ju "bara" 5,5 timmar på mig innan vi skulle åka. Julia fick frukost först, naturligtvis och sedan började jag prova mina gamla klänningar som jag inte haft på mig sen innan jag blev gravid. Jag hade ingen aning om vad någon av oss skulle ha på oss, så det var bara att börja rota. I påsen som vi fick ärva utav Tessies guddotter hittade jag en rosa-randig klänning till Julia. Dock var den i storlek 80, men jag testade den, och den satt fint även om den var lite lång. Men det fick duga! Själv drog jag fram min gamla lila tubklänning som jag köpte på Cassels rea innan jag åkte till Brasilien förra året. Tillsammans med den en svart, kortärmat omlotttröja. Det blev för mycket med svarta leggins till så jag fick dra med mig Julia till KT och Hemköp för att köpa ett par nylonstrumpor. Detta gjorde mig såklart, om möjligt, ännu mer stressad och jag praktiskt taget sprang hem, med Julia i selen och en plastpåse som tak över henne då det började regna.

När vi kommit hem somnade Julia och jag passade på att ta en snabbdusch. Efter att jag tvättat färdigt mig bestämde jag att jag hade tillräckligt med tid för att bara stå och tagga ner en liten stund. Dum som jag är lutade jag mig mot väggen och två sekunder senare satt jag på golvet! Jag hann inte riktigt reagera eftersom det gick så fort, men när jag insett att jag ramlat satt jag ett tag och kände efter så alla ryggkotor satt rätt. Tack och lov skadade jag mig knappt, bara ett skärsår på insidan av höger lillfinger (fråga mig inte....?) och lite huvudvärk. Efter att jag samlat mig lite efter fallet och kom på fötter igen gick jag ut och hann äta frukost och sminka mig innan Julia vaknade. Vi var klara och kom iväg i god tid och hann med både pendel och buss!



Julia och pappa på bussen




Jag och Julia på bussen


Ceremonin var jättefin! Så himla mysig och personlig. Anna och Jenny stod på grästmattan med lilla Elsa, och vi andra satt/stod framför dem. De berättade om varför de valt just de namnen de valt, läste en liten saga som betydde mycket för dem och sedan sjöng Jenny "Du är det vackraste" för Elsa. En av mina absoluta favoritsånger! Efter detta blev det fika, men 7 sorters kaka och stora goda Prinsesstårtor. Allting var hemmabakat och urgott.
J åkte hem innan mig. Han hade stämt möte med några vänner under kvällen, så han behövde komma hem. Jag själv kände inte för att åka hem. Jag hade så trevligt med Sara och allas om var där så jag bestämde mig för att stanna några timmar längre. När de flesta hade åkte hem och Julia somnat i vagnen plockade Sara och jag fram lite spel och satt invirade i filtar ute på verandan. Snart var det middag och helt plötsligt var klockan över tio. Sara, som skulle till Kungsbacka, började kolla hur bussarna går och då mindes vi att bussarna på lördagarna har ett sånt där underbart uppehålla på två timmar mellan tio och tolv. Detta innebar att jag skulle vara hemma i Kortedala runt halv två på morgonen, och lät inte alls lockande. Anna var snäll och körde oss till lägenheten i Kungsbacka och från där skulle vi gå till stationen. Dock var jag så trött att jag mådde illa och vi bestämde att jag och Julia skulle stanna över natten.



Anna, Jenny och fina Elsa




Stjärnan för dagen; Anna Elsa Hermine




Jag med en hungrig Elsa och en förundrad Julia




J med Julia och lille Mio med sin pappa


Det var inte alls enkelt att natta Julia när hon inte hade sin säng där. Vi skulle dela säng, som vi inte gjort på ca sex månader, så det var ovant för oss båda. Stackars lilla gumman var jätteledsen och kunde inte alls komma till ro. Hon fick lite extra välling och slappnade då av, men kunde ändå inte somna. Det fanns ju ingen liten spjälsäng för mig att lägga ner henne i. Efter mycket om och men somnade hon tätt intill mig. Klockan var runt ett och sedan vaknade hon vid halv
åtta igen. Efter hon fått sin frukost begav vi oss hemåt, och nu ligger lillstumpan och tar igen lite förlorad sömn!


27 augusti 2010 - Finaste!

Du är det finaste jag vet, du är det vackraste i världen.
Du är som stjärnorna, som vindarna, som vågorna,
som fåglarna, som blommorna på marken.

Du är min ledstjärna och vän, du är min tro, mitt hopp, min kärlek.
Du är mitt blod och mina lungor, mina ögon, mina skuldror,
mina händer och mitt hjärta.

Friheten är ditt vackra namn, vänskapen är din stolta moder,
rättvisan är din broder, freden är din syster,
kampen är din fader framtiden ditt ansvar.

Ja du är det finaste jag vet, du är det dyraste i världen.
Du är som stjärnorna, som vindarna, som vågorna,
som fåglarna, som blommorna på marken.



27 augusti 2010 - Bigfeet

Jag trodde att vår bebis skulle få små, små fötter, eftersom varken jag eller J är särskilt storfotade. J har knappa 40 och jag kan ha allt mellan 35-36. Men Julia har inte alls pygmefötter utan har blivit utrustad med ett par ordentliga plankor! Om man jämför med mig då...! Jag vet inte vilken storlek jag hade i hennes ålder, men när jag började gå vid 11 månader var de minsta skorna man kunde köpa i butik i storlek 16 - och de glappade! Idag provade jag ett par sandaler på Julia, och de satt nästan perfekt. Storlek 19! Jag misstänker dock att de var ett par små 19, för sedan hittade jag ett par "riktiga" skor i storlek 18, och de passade också. Men ändå! Men hon har ju andra att brås på. Även längden är inte så litet som jag har trott. När vi var på BVC sist sa sköterskan att hon inte alls är särskilt kort. Fast varken J eller jag var ju direkt korta när vi var små! Jag var hela 52 cm när jag föddes. Vi växte fort, men slutade tidigt. Jag har nog inte växt en cm sen jag var 12. Det är mer troligt att jag har krympt...


27 augusti 2010 - Sakletare

Min dotter är envis och ger sig inte i första taget! Vill hon lägga händerna på något så finns det inte en möjlighet i världen att hon lägger av förrän hon gjort det. Det har varit alla våra DVD filmer (som vi nu fått lägga i en hög på sovrumsgolvet då hon drar ut alla och tuggar på dem om de står i TV-bänken), kontrollerna till PS och TV:n som numer ligger gömt bakom, under, inuti allt som kan tänkas. På sistonde är det tangetbordet som blivit offer för hennes kleptomaniska, förstörande händer. Vi har ju ett trådlöst tangentbord så det är väldigt lätt att flytta. Hon praktiskt taget slår sig fram tills hon kommer åt det. Jag bunkrar upp med både hennes babysits och stolen vi använder när vi sitter vi datorn, men hon kryper under och drar sig fram på ett sätt jag inte visste att hon kunde. När hon sedan blir bortflyttad blir hon jättesur och förbannad. Allt som inte får ha vill hon pilla på, trots att hela golvet är fullt med utspridda leksaker och saker som det är helt okej att hon leker med. Men det är ju inte roligt alls! Ger mig f*n på att om jag lät henne ha tangentbordet och mobiltelefonerna så skulle det inte heller vara roligt längre! Allt är helt enkelt som det ska vara...! :D


27 augusti 2010 - Julia bloggar

ghf c y      v uggzacdrtyj m    åå61gjk

27 augusti 2010 - Födelsedagsbarn

Idag är det ju J:s födelsedag, så jag har stått i och fixat firande för honom. Inget speciellt dock, då inte ekonomin tillåter, men lite gott till frukost blev det i alla fall. Jag tog med mig Julia och smög ut strax efter 09 i morse för att handla hem lite. Allt gick smidigt tills jag kom till kassan. Då upptäckte jag att mitt kort inte låg i plånboken som jag hade trott. Det låg hemma på TV:n, där jag la det efter att ha betalat räkningar i morse! Jag fick bara snällt gå hem igen, dumpa av en sovande Julia i sin säng och återvända till Hemköp sedan. Tog ett jäkla tag alltihop, men strax innan 11 var allt färdigt och jag körde upp J ur sängen. Dock blev det ingen skönsång, då jag är lite öm och svullen i halsen. Vi fikade och sedan gick vi till KT och strosade runt en liten stund.

Nu har han dock gett sig iväg för att fira dagen med sina kompisar och jag och Julia ska ha en mysig hemmakväll. Tyvärr suger vädret, annars hade jag tänkt att gå ut och leka med henne en stund. Iofs är det uppehåll så hon kanske hinner gunga en stund innan det börjar ösa igen. Om det gör det. Det gör det säkert! Men man vet ju aldrig....


26 augusti 2010 - Sover massa!

Inatt sov Julia jättemycket! Konstigt att hon var så trött, eftersom hon sov väldigt mycket under dagen igår också. Det gick lätt att natta henne, även om jag trodde det skulle bli en jobbig kväll igen. När hon fick sin nattvälling och precis var påväg att somna, smetade hon ordentligt i blöjan. Ett tag tänkte jag nästan att jag skulle låta henne sova med det, men det vore ju elakt. Så det var bara till att byta, och såklart vaknade hon till liv. Den resterande vällingen ville hon inte heller ha. Jag kände hur hoppet om en lugn kväll gled ur mig. Jag la henne i sängen för att samla kraft. Och då somnade hon! Inte nog med det, hon sov helt utan avbrott (bortsett från ett par gnäll när nappen trillade ut) tills typ klockan åtta i morse! Nästan tolv timmar alltså. Hon måste hålla sig mycket bättre på maten när hon får mer stadig mat under dagarna. Ja, jag klagar inte i alla fall!


26 augusti 2010 - Lunchat

Vi har börjat äta lunch tillsammans hela familjen, och samma mat dessutom. Det funkar faktiskt jättebra även om det tar lite längre tid för Julia att tugga i sig maten jag lagar. Den är ju inte passerad som puréerna man köper, men hon ska ju lära sig att använda sina tänder och käkar, så det är bara att köra på. Dock var inte ärtsoppa någon favorit, som vi testade igår. Då var det bra att ha en burk hemma att bara värma upp till henne. Dagen innan åt vi korv stroganoff med pasta och idag spagetti med köttfärsås. Båda delarna åt hon med god aptit. Nu dricker hon bara välling 1 gång om dagen och det är vid nattningen. Till frukost serveras det havregrynsgröt med några droppar mjölk och katrinplommonpuré. Eftersom hon inte får gröt anpassad till sin ålder (med extra järn) får jag försöka ge henne andra livsmedel som är järnberikade, t.ex. broccoli. Har köpt hem lite aprikos också, som tydligen ska innehålla mycket järn.
Till lunch får hon då samma mat som vi äter hemma, och till eftermiddagsmålet blir det oftast gröt, men idag tänkte jag prova på en liten babyomelett. Vill gärna introducera henne för ägg också, även om man får börja smått eftersom det är ett sådant livsmedel som kan vara allergiframkallande. Men det ska nog gå bra. Det har det ju gjort hittills. Det här är riktigt spännande! :)


25 augusti 2010 - Gränssättning och bordspromenad

Nu är det full fart framåt här hela dagarna! Julia beter sig som om hon fått en klick senap i rumpen. Hon har racerfart fram på alla fyra och det går knappt att få tag på henne. Man hinner inte sätta ner henne på golvet innan hon är påväg. Det är som om hon börjar krypa i luften. Särskilt under datorstolen ska hon sitta och slita loss alla kablar och sladdar hon ser. Detta är ju något hon absolut inte får göra, och då är det dags att säga ifrån. Hon gillar inte ordet "Neej" vill jag meddela, och beroende på humör innan, blir hon antingen jättearg eller jätteledsen. Detsamma när hon får tag i våra mobiler eller J:s mp3. Måste sätta gränser nu, och det är inte roligt för någon av oss, men behövligt.
 
Nu har hon ju lärt sig ställa sig upp själv och tar tag i allt för att komma upp, bordet, tvbänken, tvättkorgen...! Sedan vet hon inte hur hon ska komma ner igen och då börjar hon gnälla. Vissa saker är ju inte starka nog och då vurpar hon. Tack och lov att hon lärt sig sätta sig på rumpan då blöjan dämpar fallet för henne. Dessutom går hon! När hon håller i sig såklart. Hon promenerar längs vardagsrumsbordet medan hon håller i sig i kanterna. Ibland har hon försökt sig på att släppa för att ta det lilla steget mellan bordet och soffan, där jag befinner mig, men det ´går inte alls. Tur att jag hinner få tag på henne innan hon störtar ner dock!
  


25 augusti 2010 - Igårnatt

Igår ville Julia sova lika lite som jag ville att hon skulle vara vaken. Jag var så himla trött och villa bara lägga mig på soffan och slappna av, men jag kan inte det förrän hon sover. Blir helt distraherad att fortgå med mitt eget om jag vet att hon är vaken. Vanligtvis går det ju nästan för lätt att natta henne, men då och då kommer det nätter som är gnälliga och motvilliga. Igår tror jag dock att det var tänderna som orsakade det hela. Julia ville inte suga på nappen utan skulle hela tiden tugga på den och tappade hon den åkte hela handen in så hon höll på att kräkas. Stackarn! Det var ändå inte sent, men eftersom hon brukar somna runt åtta nu, försöker jag hålla på det. Strax efter åtta satte jag henne i vagnen och gick två varv runt gården, men det hjälpte inte. J fick ta henne när vi kom in så jag fick sitta ner och samla krafterna. Sedan fick hon sitta en stund i mitt knä framför TV:n och koppla av. Jag la henne i sängen, men hon började gråta igen. När jag gick in stod hon i sängen, men när jag la henne i knät kunde hon knappt hålla ögonen öppna. Strax efter nio somnade hon, och jag gjorde detsamma en timme efter. Som en liten belöning för den jobbiga kvällen fick Julia, och på så vis även jag, sova till halv nio! 



Tokfia!


Julia tycker att klockan 05 är en bra tid ...

dsc04230 (MMS)

Julia tycker att klockan 05 är en bra tid att gå upp. Jag håller inte med! Hoppas hon somnar om efter vällingen. Ps. Det är värsta höststormen här! Är det verkligen augusti fortfarande?


23 augusti 2010 - Lång kväll...

Igår gick jag och la mig lite (läs: JÄTTEMYCKET) försent, men jag ville så gärna se färdigt på Sagan om Konungens återkomst! De andra 2 skippade jag att kolla på eftersom jag sett dem ungefär 10.000 ggr innan, men den sista tycker jag är sjukt bra. Strax innan 01 var den slut och då panikdök jag i säng och somnade genast. Julia var snäll att inte vakna i ottan, som hon ibland gör, utan sov till efter 07, så det funkar väl.

Jag var trött igår också, så jag gick och la mig på sängen för att vila en stund när klockan var runt 15. Efter en stund kom J in med en jättesömnig Julia och jag la henne bredvid mig i sängen. Hon grät en del och ville inte alls ligga ner, men efter lite vaggning och ryggkli somnade hon tätt intill mig. Det dröjde inte länge förrän jag gjorde detsamma och i ungefär 2 timmar låg vi där och sov tillsammans. Det var riktigt längesen hon sov bredvid mig i sängen, så det var mysigt.


22 augusti 2010 - Godmorgon

Julia vaknade för typ 2 timmar sen, och jag låg och läste alldeles för länge igår, så jag var inte jättepigg. Men hon sov ju ändå längre än vad jag hade hoppats på eftersom hon somnade innan åtta igår. Hon var så trött och satt bara och grät, och var rätt trött också så jag orkade inte sitta och hålla henne vaken som jag brukar. Jag gav henne välling, men hon åt inte ens upp den. Hon somnade med flaskan i munnen! Men hon var hungrig när vi vaknade och åt upp en hel portion havregrynsgröt utan problem.

Pappa kom hit och lämnade av en kartong och två påsar med saker från farmors lägenhet. Massa porslin och köksredskap, sängkläder och en del fotografier på mina äldre släktingar, pappas far och morföräldrar. Jag älskar kort och har alltid gjort. Varje gång jag kom hem till farmor, oavsett ålder, har fotografierna varit det första jag gått fram till så jag har sett dem miljoners gånger, men jag ville gärna ha dem. Kommer ta ett tag innan jag sätter upp dem dock. Dels för att jag inte får göra hål i väggarna här, men också för att jag tycker det känns lite skumt att ha dem här. J tyckte att poslinet var fint och plockade upp och berömde allt. Jag orkade dock inte göra det, så jag bad honom vänta tills idag med att fixa det, så det gjorde han. Han ska diska det en gång extra och sen ställa in det där han hittar plats. Jag tycker det känns jättekonstigt att ha farmors bruna kopp, som hon alltid drack kaffe ur, stående på diskbänken i mitt hem. Men jag vänjer mig väl!                                                         
J sov inte hemma inatt. Han spenderade kvällen hos en kompis och han råkade somna på soffan, så jag vaknade ensam imorse. Det kändes konsigt och jag saknade honom, men han kom hem innan åtta igen. Han hade saknat oss också. Dock hade han sovit dåligt och inte i mer än 2 timmar, så jag bäddade ner honon i sängen när han kom.



Så här ligger Julia och sover just nu. Spj...

dsc04221 (MMS)

Så här ligger Julia och sover just nu. Spjälskyddet har samlat ner över henne, men när hon väl sover är det inte lätt att få väkt henne. Men varför skulle man vilja det? Jag har själv alldeles nyss krypt ner i sängen med min bok och lite godis som jag ska knapra på innan jag somnar. Kommer väl drömma hemska mardrömmar om sockermonster kan jag tro, men det får vara värt det! Så mysigt att ligga i sängen och tugga sweets :)


21 augusti 2010 - Change off plans

Det var ju meningen att vi skulle ner till Åsa idag, men det blev uppskjutet. Andreas ringde igår och meddelade att han kände att det blev lie för mycket nu med allt och bad oss skjuta på vå visit. Visst hade vi sett fram emot att åka ner, men vi har hela livet på oss att göra det. Av allt som Andreas har att stå i så är inte att vi ska hälsa på det viktigaste. Så idag har vi återigen inga planer. I veckan ska jag nog in till stan och födelsedagsshoppa till herrn här hemma som fyller år på fredag, och sen ska vi ju på namngivningsfest på lördagen. Så nästa helg är i alla fall välplanerad!

21 augusti 2010 - Kunde gått illa!

Slängde just en blick åt Julias håll då det var alldeles för tyst för att jag skulle vara lugn. För hon inget oväsen blir jag alltid misstänksam, och oftast gör hon också något som hon inte borde. När jag tittade till henne nu såg jag att hon hade något i munnen så jag tog upp henne i knät och tvingade in fingrarna i munnen på henne. där inne hittade jag ett litet örhänge som hon troligen hittat någonstans på golvet. Tur att jag fick ut det i tid!

Natten har varit helt okej! Julia var lite orolig från och till under gårkvällen så jag fick gå in och klia henne lite på ryggen och i hårbotten, men när hon väl somnat om sov hon hela natten. Själv gick jag och la mig runt tio men kunde inte sova. Hjärnaktiviteten var hög och jag låg och tänkte och funderade på precis allt. Till slut försökte jag skaka tomt i skallen och gjorde lite avslappningsövningar och somnade rätt snart därefter. Julia vaknade igen halv sju och då var det upp för frukost.


20 augusti 2010 - Julia gillar

Min dotter är verkligen inte kräsen när det kommer till mat, och det är väldigt skönt! Slippa leta efter saker hon kan äta. Idag har hon förutom leverpastejmacka fått smaka på havregrynsgröt. Jag själv är inte jätteförtjust i detta, men jag tänkte att om hon vänjer sig vid det så kanske det funkar. Jag blandade i lite katrinplommonpuré för magens skull, och lite blåbärspuré för smakens skull. Det verkade funka, för hon åt allt med god aptit.

Hon ska nu börja äta samma mat som vi gör. På bvc sa de att hon kan äta allt som vi äter men at vi ska undvika saker som salt, honung, spenat och komjölk. Igår gav jag henne lite köttfärs för första gången och det fick hon också i sig utan en min. Så imorgon ska hon få det som blev över när vi gjorde hamburgare här idag, med potatis, morot och palsternacka.

Men nu är det allt dags för mig att krypa till sängs. Är urtrött!


20 augusti 2010 - Nytt

Svängen på stan blev inte så jättelång. Vi åkte hemifrån strax efter 11 när Julia hade sovit färdigt och när vi kom in var det dags för Julia att äta. Jag hade gett henne ett litet färdsnack i form av hennes allra första leverpastejssmörgås, vilken hon proppade i sig med god aptit på ca 5 min.
Vi började med att kolla runt på Cubus. Där har de ofta väldigt söta barnkläder i bra kvalitet och till ett överkomligt pris. Men just idag var det ingenting som föll mig sådär i smaken, så jag gick vidare till H&M. Jag köpte inga klader till henne, men fick med mig en ny filt. Rosa med Hello Kitty motiv på. Jag har aldrig direkt gillat Hello Kitty, men nu har jag helt plötsligt börjat fatta tycke för den lilla katten och köper hem mer och mer till Julia med denne som motiv. Sen köpte jag också en likadan rosa kanin som jag köpte sist men som Julia kastade bort efter 5 min, och små gummisnoddar till hennes hår. Ska försöka få upp en liten tofs nån dag.
Efter detta åkte vi hem till J som var i full gång med diskningen. Nu ska jag snart åka och handla hem lite mat och sedan ska jag hjälpa till med resten av städningen som är kvar!



20 augusti 2010 - Det är över nu.

Jag var och handlade frukost på KT när pappa ringde. Han berättade att det är över nu. Farmor har somnat in under natten. Visst kändes det som det alltid gör när man får ett sånt samtal, lite som en spark i magen, men jag blev inte lika chockad som jag blivit förr. Jag har ju gått och väntat på det i flera månader nu. Men alla de bra minnena dyker ju upp som en filmremsa i huvudet, och bra minnen är något jag har väldigt många där farmor är med. Hon har ju alltid funnits här och fram till i år har hon ju varit i stort sätt frisk. Hon behövde inte vara gammal så länge, kan man väl säga. Men när vardagen är i full gång så kommer jag sakna henne jättemycket! Jag är i alla fall glad att hon var frisk och i sina sinnes fulla bruk när Julia föddes, så de fick chansen att träffa varandra. Jag är väldigt tacksam för att vi fått ha henne hos oss så länge som vi har och att hon varit så pigg och kry som hon varit!

 


19 augusti 2010 - The nightingale sings gentle lullabies

Julia ligger och sover. Hon har börjat somna tidigare på kvällarna nu, redan vid 20, vilket såklart gör att hon vaknar tidigare på morgonen. Vi ger henne lite extra välling innan hon somnar bara för att hon inte ska vakna vid 5 redan, så hon sover i alla fall till 6. Men det funkar, vi vänjer oss! Jag funderar dock på att göra detsamma, alltså, gå och lägga mig. Har inte så mycket att göra - eller jag har massor att göra, men ingenting som passar sig klockan nio på kvällen - så jag kan lika väl göra kvällen tidig. Det är ju inte så att jag inte skulle behöva det!
Imorgon tar jag med mig Julia och åker in en sväng till stan, tror jag. Lämnar J ensam så han kan städa lägenheten och tvätta kläderna ostört. Vi åker ju på pytteminisemester till Åsa i helgen och vill gärna ha lägenheten renstädad när vi kommer hem. Det värsta som finns är ju att komma hem till ett rörigt hem!

Idag har vi faktiskt inte gjort någonting alls, vilket är mindre än vanligtvis! Jag brukar i alla fall ta Julia på en promenad var dag, men idag har vädret varit väldigt opålitligt så jag valde att stanna hemma. Hon har nyst rätt mycket de senaste dagarna och jag vill inte riskera att förkyla henne. Jag hoppas innerligt på att det blir bättre väder imorgon!
Om solen skiner eller inte struntar jag uppriktigt sagt i, men det får hemskt gärna vara uppehåll. I alla fall under de stunder jag befinner mig utomhus!


19 augusti 2010 - Älskling, jag har fastnat...

När vi kom hem igår var klockan över 23. Julia hade sovit gott i vagnen sen 21 då hon hade fått sin nattvälling. Jag förflyttade henne till sin säng när vi kom hem och gjorde sedan mig själv redo för sängen. Efter att ha läst en liten stund skulle jag lägga mig ner och sova, men först ville jag klappa Julia lite på huvudet och stoppa om henne, men jag var alldeles för trött för att resa mig upp. Så jag kom på den smarta idéen att trycka in armen mellan spjälen. In gick väl bra, men när jag skulle få ut den igen tog det stopp. min armbåge hade fastnat! Med min lösa arm fick jag sträcka mig efter mobilen och ringa till J som satt vid datorn (ville inte ropa på honom och väcka Julia) så han fick skynda sig in. När han såg vad som hade hänt började han skratta, och det gjorde jag med. Kände mig verkligen urblåst. Han fick dra ut armen åt mig, och det var ju inte något jag njöt av. Ett tag trodde jag att armbågen skulle krossas och att vi skulle få spendera kvällen på akuten, men självklart hände det inte. Armbågen är väl dessutom hårdare än spjälet så om nånting skullle gå sönder så är det väl sängen. Men det var smärtsamt i alla fall!


19 augusti 2010 - Pretty as a sunbeam

Jag fick vänta ett tag på Sara när jag kom in till Kungsbacka, men det gjorde inte mig något. Vädret var härligt och solen sken. Jag bestämde mig för att långsamt börja gå upp mot Sara för att möta henne på vägen. Jag blev attackerad av ett Jehovas Vittne på vägen, och jag hade ju tid så jag lät henne göra sin grej. Sedan gick jag in och på Babyproffset för att kolla vad resesängar kostar, men det är väl det dyraste stället att köpa det på. Sedan fortsatte jag gå, men satte mig på en bänk med Julia och ringde Sara att jag väntar där. Hon dök upp inte så långt efter och vi började ta oss mot Kungsmässan då Julia både behövde äta och bytas på. Det gick snabbt och smärtfritt, och vi tog oss lite tid att kolla runt i butikerna. Behövde ju inte oroa mig för att köpa något onödigt eftersom jag inte hade några pengar att köpa det för.

När Julia började bli trött kom jag med förslaget att gå en liten sväng ute, och Sara var med på det. Men när vi klev utanför dörrarna upptäckte vi att det pissregna. Det hade vi inte alls förväntat oss, men vi fick vända och gå in. Vi gick istället igenom hela Mässan och när vi kom till nästa dörr hade Julia somnat. Dessutom hade det slutat regna, så vi bestämde oss för att gå hem till Sara. När vi var framme var vi trötta och möra så vi satt i soffan tittade på TV tills Saras pappa ringde och bad henne komma ner till hennes morfars lägenhet med ett pass. Så vii gick ut igen! Och då kom regnet - igen! Och det vad inte lite. Det forsade ner och jag började springa för att ta mig till tunneln lite längre ner på gatan. Där stod vi tills det blev uppehåll och gav oss sedan på det igen. Vi hann 3 steg ut innan vi fick springa in igen, men även den här gången var det över snabbt. Så vi gav oss iväg!

Vi var snabbt klara hos "morfar" och vi bestämde oss för att gå till Hemköp och handla hem lite mat. Men då kom - just det - regnet! Och det var inte att leka med. Vi stod och tryckte i portuppgången eftersom vi inte kunde öppna dörren. Den öppnades utåt vilket betydde att vi skulle vara tvungna att gå ut i regnet för att få upp den. Men Saras pappa ringde och när Sara sa var vi var kom han ut med ett paraply som vi ställde oss under medan han öppnade dörren och vi kunde slinka in. Vi satt inne i lägenheten några minuter och regnet forsade utan att verka vilja sluta. Men vi bestämde oss för att bädda ner Julia ordentligt och sedan gå snabbt till affären. Det är ju trots allt bara vatten! Men vi hade tur! det hade slutat när vi kom ut och så höll det sig resten av promenaden.

När vi kom hem åt vi och sedan satt vi vid köksbordet och spelade kort och yatzy resten av kvällen. Vi pratade om allt och inget och skrattade väldigt mycket. Julia satt på bordet och rev sönder en Joker från Saras kortlek och förvandlade hushållspapper till konfetti. Men det var okej. Hon hade ju roligt! Och de hade vi åsså...:p




Nu sitter vi på pendeln som dock inte går ...

dsc04179 (MMS)

Nu sitter vi på pendeln som dock inte går på typ en halvtimma. Julia fördriver tiden på sitt sätt: sova! Jag ska läsa lite i min bok som jag var smart nog att ta med mig.


17 augusti 2010 - Trögstart

I morse var jag riktigt trögstartad. Jag fick verkligen inte upp ögonen hur mycket jag än försökte. Julia vaknade vid halv åtta vilket ändå inte är så tidigt. Till slut tog jag kraft till mig och hävde mig upp till sittande ställning och fick gnugga upp ögonen lite. Ändå gick jag och la mig redan klockan tio igår. J och jag låg i soffan och kollade på film, först en skräckfilm, "Caretaker" som inte var särskilt läskig. 2 minuter in i filmen hade jag redan kommit på vem mördaren var och sen var det bara att vänta på bekräftan - som kom de 2 sista minutrarna i filmen. Dock låg jag ändå under en filt i Js knä...Sedan var det "Hancock". Jag har sett halva filmen typ 3ggr men alltid somnat sen. Inte för att jag tycker den är dålig, men jag blir så himla trött när jag lägger mig och slappnar av i soffan. Även igår gav jag upp och kröp till sängs innan jag fått se slutet, men tänker se klart den idag.

Julia vaknade vid tolv i natt och precis när jag vaknade kom J in, men jag hade fått för mig att han hade gått och lagt sig redan. Dessutom halvsov jag fortfarande så när jag hörde sovrumsdörren öppnas blev jag livrädd och kröp ner under täcker. Jag låg där och tryckte när J kom fram och undrade om jag var Ok. Jag försökte berätta för honom, men jag tror inte jag lät särskilt vettig när jag svamlade. Skrattade åt mig själv när jag vaknade imorse och kom på det här!


16 augusti 2010 - Stora flickan!

Nu är vi tillbaka från BVC! Vår sköterska visade upp en jättesöt babybumb under de blå kläderna och berättade att Nr2 var på gång. I oktober ska hon ha och går därför snart på mammaledighet. Nästa gång får vi därför en annan sköterska, men vi har varit hos henne innan och hon är också jättegullig. Troligen var det sista gången vi träffade A eftersom vi inte kommer bo kvar här när hon kommer tillbaka.
Julia har i alla fall växt till sig ordentligt och väger nu 8.680g och var 68cm lång och följer sin kurva alldeles exemplariskt! Blir så glad varje gång vi varit på BVC och fått det bekräftat vilken perfekt flicka vi har. Nu är det 2 månader tills vi ska dit igen, alltså när Julia är 10 månader och sen vid 1 år. Dock rekomenderade de oss att åka och ge henne TBCvaccination och skickade en remiss för oss så vi blir kallade snart. Tydligen blir alla barn med en utländsk förälder erbjuden detta eftersom de barnen löper större risk att drabbas av det. Tydligen kan det bli ett sår efter sprutan som kan ta veckor innan det läker. Ser inte fram emot det, men hellre det än att hon ska få TBC. Vaccinet kommer hon ju vara tvungen att ta i alla fall om vi någon gång planerar att åka till Brasilien, så det är väl lika bra att få det överstökat!


16 augusti 2010 - Regn

Hela morgonen har det regnat, och gör det fortfarande. Jag brukade bli lite nere förr när vädret var så grått, men nu har jag börjar uppskatta det. Mest för att man sover så bra när det regnar! Julia sover nu för andra gången idag och har nu legat i en timme. Det är egentligen dags för henne att äta, men jag tänker inte gå och väcka henne för det. Hon vaknar när hon är hungrig! Dessutom behövs det verkligen inte nu när jag skrivit det här. Det är som att stimulera henne eller nåt, för varje gång jag skriver i bloggen om att hon sover så bra och har sovit så länge osv, så vaknar hon alltid. Så nu börjar nedräkningen....5....4....3....


16 augusti 2010 - Slut på semester

Idag börjar jobbet igen. Inte för mig såklart, men på något sätt känns det som semestern är slut även för mig när Andreas och pappa börjat jobba. Dessutom ska vi till BVC, vilket betyder att deras semesteruppehåll är slut och jag vet att min socsekreterare är tillbaka. Så nu är sommaren slut!

Jag kunde verkligen inte sova igår. Jag gick och la mig vid halv tio och läste en stund. När jag lagt boken ifrån mig låg jag mest och vände och vred mig i sängen. Kroppen ville verkligen inte koppla av och låg och tänkte och funderade på allt och ingenting. Värsta man kan göra när man ska sova. Till slut gick jag upp och sträckte på benen lite, la mig och läste en stund till och försökte på nytt igen. Jag började med avslappningsövningar som vi gjort under teaterlektionerna på gymnasiet och efter ett tag kände jag hur tung jag blev i kroppen. Det fungerade verkligen! Sen sov jag gott till 6 då Julia vaknade. Ska försöka ta mig en lur under dagen.


Trallalalej...kan inte sova...trollololej...

dsc04137 (MMS)

Trallalalej...kan inte sova...trollololej...


15 augusti 2010 - Lekdag

De som har sett "Tjorven och Mysak" vet mycket väl vad en lekdag är. För er som inte sett den är det nog inte så svårt att lista ut innerbörden. Är ju inte direkt raketvetenskap. En lekdag är helt enkel en dag full med lek. En sån har jag och Julia haft idag. J har varit med vänner mesta delen av dagen och jag har därför gett Julia all min uppmärksamhet. Inte så stor skillnad från andra dagar då större delen av min uppmärksamhet är hennes varelse J är hemma eller inte, men ändå. Vi har i alla fall busat och lekt tills hon kiknat av skratt - nästan. Förutom de vanliga lekarna - studs i sängen, kittling och flyga flygplan - så har jag kommit på en ny lek som Julia tyckte var extremt roligt. Nämligen "Kurragömma" möter "Följa John". Jag kröp runt på golvet och såg till att hon följde efter, sedan gömde jag mig bakom olika saker (Kudde eller soffbordet) och hon fick krypa fram och hitta mig. När hon gjorde det tjoade hon av skratt, och sen gjorde jag samma sak igen. Mina knän ömmade men det var det så värt. Allt är värt hennes skratt! Detta tröttade dock ut henne rejält och hon ligger redan och sover gott.

Jag och J pratade lite igår och kom fram till att vi behöver miljöbyte - snarast! Vi är påväg att börja klättra på väggarna här av tristess. Jag ringde Andreas idag och kollade upp när de kommer vara redo för övernattningsgäster i Åsa, och han sa att det var inga problem. Tydligen har folk redan slaggat där så vi har preliminärtbestämt att vi ska dit i helgen och jag har lovat att J ska klippa gräset för dem. Passar honom perfekt, då får han svettas lite. Sa till Andreas att skoja lite med honom genom att ge honom en slö sax!



15 augusti 2010 - Told you so!

Vi skulle åka och handla innan, och, som vanligt, stod jag och tvekade med olika kläder till Julia i händerna. Jag visste inte hur varmt/kallt det var ute och jag hade bara tagit på henne en klänning eftersom hon alltid är så varm. Jag bestämde mig för att läggen en extra filt över henne och ta med mig hennes kofta utifall, men när jag kom utanför dörren kände jag att det nog inte hade behövts. Det var varmt! Eller, mer kvavt. J kom ut och sken upp i ansiktet när han kände solen mot sin hud, men jag var snabb att sänka hans humör igen. "Det kommer bli regn" sa jag och han sa inte emot.
Sedan bstämde sig J för att åka till stan och träffa sina polers, och jag åkte hem. När jag gick av vagnen och började gå hemåt kände jag hur det började skvätta något kallt på mig. Det tog ett tag innan jag förståd var det var, men när jag tittade upp mot himlen och såg det stora, nästan svart molnet som hotfullt hängde ovanför mitt huvud var det inte så svårt att förstå. Jag behöver väl knappt säga att jag fick bråttom hem! Hade ingen som helst lust att stå ute helt oskyddad när det släppte lös sitt troligen blöta innehåll, så jag knattade på så fort mina ben bar mig och vagnen med Julia + 2 påsar med mat. Och jag hann precis in och stängt fönstrena, men det var utan marginal. Sen släppte det och "diggilo diggilej, himlen öppnade sej!"


15 augusti 2010 - Morgon

Igår var jag helt totaltkörd i hela kroppen. Orkade typ inte vända mig om i soffan ens. J tog med sig Julia på en promenad medan jag låg och kopplade av en stund. När han kom hem ville han gå ut på gräsmattan en stund eftersom det var så gott väder, så vi plockade med oss en filt och gick ner. J började slå volter som han alltid gör, och igår var det två små pojkar ute som tyckte det var otroligt fascinerande. De smög runt och ställde sig bakom buskarna och tittade på J när han hoppade runt med både armar och ben i luften samtidigt. Men så fort vi vände oss mot dem sprang de därifrån, bara för att snart återvända och fortsätta titta på uppvisningen. Alltid lika roligt!





Julia fick gunga, vilket hon bara tycker är roligare och roligare för var gång. Sedan gungade vi gungbräda allihop en stund, men jag tror att jag var mest road av det. Satt och skrattade högt när ingen av oss kom av. Brädan var helt jämn och varken J eller jag nådde ner med fötterna till marken, J höll i Julia så han kunde inte slänga sig av och jag skrattade så mycket att jag inte kunde röra mig. Till slut lugnade jag dock ner mig så vi kunde ta oss ner på fast mark.



13 augusti 2010 - Otursdagen

Idag är det visst fredagen den trettonde. Bäst att jag håller mig inne så jag inte råkar ut för en olycka! Morgonen har i alla fakk börjat helt okej. Julia vaknade inte en extra gång i morse utan sov till 6. J hade dock suttit uppe och väntat på att hon skulle vakna, så det hade inte drabbat mig om hon hade gjort det. Jag gick upp och gjorde välling till henne och hon somnade om när hon fått i sig lite käk. Jag bestämde mig för att göra detsamma, trots att jag vanligtvis tycker det är försent att somna om. Jag antog att jag behövde sova efter gårdagens migränattack så jag la huvudet på kudden och somnade nästan omedelbart. Sedan vaknade Julia vid 8 igen, alldeles lagom tid att gå upp.

Julia började krypa igår! Hon har ett bra tag tagit sig upp på knä tagit ett "steg" bara för att sedan lägga sig på mage och hasa sig fram. Men igår kröp hon runt i vardagsrummet, hela eftermiddagen och även när jag satte henne på golvet idag var hon fort uppe i krypposition. Så duktig så är hon! Nu är nästa steg att gå.


13 augusti 2010 - Bra dag (Skulle publicerats igår!)

Dagen har varit alldeles lagom bra. Halva var skit och andra halvan jättebra, så det blir ju bra i genomsnitt. När klockan var runt 9 gick jag för att steka några ägg då jag började bli riktigt hungrig. Då upptäckte jag att jag inbte såg normalt och snart kom migränen igen. Slängde i mig 2 Eeze, men det hjälpte inte direkt och det var mer intensivt än vanligt. Smärtan var fruktansvärd i hela huvudet och till och med ansiktet. Dessutom tappade jag känseln i vänster hand så ett tag trodde jag att jag hade fått en hjärnblödning. Efter 2 timmar tog jag 2 tabletter till och då bättrade det sig fort, även om det tar ett tag innan jag kände mig återställd. Vid 18 fick jag äntligen ätit lite och efter det blev det betydligt bättre!

Framåt kvällen kom Sara och hälsade på och vi satt i flera timmar i köket och pratade och drack coca cola. Julia somnade vid 20.30 och har sovit bra sen dess, så vi fick vara ifred. J underhöll sig med Tv:n och Adam Sandler i "Benknäckargänget". Kvällens trevligheter vinner utan tvekan över den jobbiga början på dagen, och jag känner mig till freds och nöjd trots allt. Är alldeles redo för att krypa till sängs. Ska nog dock beställa tid hos läkaren när jag får pengar och kolla om han kan skriva ut bättre tabletter för migrän så jag inte behöver ligga med det. Måste ju finnas något bättre än de receptfria pillrena!



12 augusti 2010 - Här sitter jag...

Julia vaknade inte klockan 3 i morse! Hon vaknade klockan 4 istället...jag var snabbt ute i köket och vällingen var klar på 3 röda. När hon hade ätit la jag ner henne och sedan somnade jag om. Det gjorde nog hon också tids nog, men sist jag tittade till henne var hon vaken. Dessutom vaknade hon klockan 6 utan 7.30, så det är ju lite bättre. Mycket bättre till och med! Jag har kommit fram till att hon behöver ett mål extra om dagen eftersom hon är så aktiv på dagarna. Förr så rörde hon sig inte så här mycket men nu lär hon sig nya saker varje dag. Och det är energikrävnde att lära! Så förhoppningsvis är det en fas som inte håller i sig sådär jättelänge. Sen att hon håller på att få massa nya tänder är säkert en bidragande faktor till det inte så sparsamma gnället och gråtet som vi ofta får ta här hemma. Hon kan bli helt förstörd om hon inte har något att tugga på och jag tycker så synd om henne. Det kan ju inte vara roligt alls! Igår gav vi henne lite jättekall, svag saft och det verkade lindra en del. Hon drack i alla fall nonstop tills det var slut. Kan ju vara för att hon tyckte det var sött och gott också iofs...Nu har hon i alla fall ätit...andra frukost...och sover gott i sin djupa säng, så nu är det Mia-tid! Nu är jag inte mamma och inte flickvän, utan bara mig själv - Mia!



Till och med badponchon fungerar att tugga på om ingenting annat finns i närheten..!

11 augusti - Att göra - Check!

Natten var likdan som föregående; upp vid 3 och sen vid 6. Jag är helt slut, och trots J säger åt mig att gå och vila en stund, vägrar jag. Jag väntar till kvällen! hur som haver, jag var alltså uppe vid 06 och strax efter 07 fick Julia välling och somnade om gott. Jag tycker dock att det är alldeles försent att somna om vid den tiden, särskilt när man har så mycket att göra, Så jag utnyttjade ensamtiden till att städa lägenheten. 3 timmar senare var allt rent och pappa påväg för att fixa Julias säng. Det var snabbt avklarat och då började J med tvätten och efter Julias middag tog jag med henne till KT för att lämna in socpapprerna. Hon somnade i vagnen innan vi ens hade lämnat lägenheten och sov hela vägen, fram och tillbaka. Så nu är legenheten och kläderna rena och Julia är på uselt humör och sitter och gnäller i sin sitter. Man kan knappt ha henne löst här hemma om man vill sitta ner. Hon tar sig runt i lägenheten nästan lika snabbt som oss och man vet aldrig vad hon kan hitta och stoppa i munnen på vägen. Jaha, nu fick hon tag på ett dvdfodral...



11 augusti 2010 - Regnbågsbajs - Känsliga läsare varnas!!

Tro det eller ej så kan det vara rätt underhållande att byta blöja på Julia. Det är alltid en överraskning att se vad magen hade att bjuda på just den här gången. Igår när jag bytte på henne blev jag förvånad över att se att bajset var blått! Inte typ havsblått eller turkosblått - det hade varit läskigt - utan en väldigt mörk blå. Uppriktigt sagt var det en riktigt snygg färg som jag lätt hade kunnat klä mig i. Om det var på kläder då, inte i en blöja. Efter att jag kollar ett tag mindes jag att jag hade gett henne blåbärspuré till mellanmål dagen innan och där löstes det mysteriet.
Senare på dagen var det dags igen, och lika nyfiken som alltid öppnade jag den illaluktande blöjan, och ¨då var det grönfärgat. Inte heller den här gången i en stark nyans, men tveklöst en antydan. Den här gången var det broccoli som hon hade ätit.

Nu när vi ändå är inne på det här otroligt underhållande ämnet kan jag ju passa på att berätta lite äkta skitsnack! Jag var ute på en liten kvällspromenad med Julia igår och när vi var hemma skulle jag ge henne till J medan jag bytte om till myskläder. När jag räckte henne till honom upptäckte vi båda en stor, brun (ingen rolig färg den här gången), kletig fläck på min vita tröja. Samtidigt flyttade vi blicken till Julias bakdel och såg direkt varifrån det kom. Det blev snabbt in i duschen med bebis iklädd bajskläderna och där lirkade vi av kläderna så försiktigt vi bara kunde för att hon inte skulle få bajs överallt. Det gick sådär bra! Hela ryggen var full och även på vissa ställen i håret kom det. Så det blev till att duscha henne, trots att hon duschat kvällen innan!




10 augusti 2010 - Back to normal

Idag är allt som vanligt igen. Drotningens dag är slut så nu slavar jag runt här hemma som alltid annars. Närå, så farligt är det inte. Julia vaknade klockan 03 i morse. Hon var påväg ut från sängen helt ensam så jag fick bråttom upp för att fånga upp henne. Dock så somnade hon om efter vällingen som jag gick och gjorde till henne, och snart gjorde jag detsamma, lyckligt troende att hon skulle sova länge på morgonen. Hade jag vetat att hon skulle vakna redan klockan 06 hade det nog varit svårare att somna om. Jorå, 3 timmar senare stod hon återigen upp i sängen. Det går ju liksom inte att ligga kvar längre eftersom jag blir så nervös att hon ska ramla ur sängen. Vi har inga verktyg hemma för att sänka ner den själva, men pappa ska komma förbi någon dag och hjälpa oss. Tills dess får vi hlt enkelt hålla ordentlig koll på henne så hon inte skadar sig!

Jösses, jag är rädd för pizzadeg! Hur kan man vara det? Vi köper hem färdiggjord deg när vi ska göra pizza och idag skulle vi äta det. Varje gång man öppnar förpackngen poppar degen ut med en väldig fart, och jag tycker det är jätte obehagligt. Vanligtvis brukar J få göra det, men idag gjorde jag det alldeles själv! "Face your fears", heter det ju...!


9 augusti 2010 - Dia da Rainha

Idag är det "A dia da rainha" hemma hos oss. Alltså, drottningens dag. Och drottningen, det är självklart jag, och det innebär att jag inte behöver göra någonting alls under hela dagen. J gick upp med Julia när hon vaknade halv åtta i morse, trots att han inte somnat förrän 05 själv. Jag sov vidare och gick inte upp förrän 2 timmar senare, lagom till att Julia somnade och J började med att tvätta kläderna. Julia sover fortfarande och J har även han lagt sig för att vila en stund, men snart ska jag gå och säga till honom att det är dags att gå ner till tvätten igen. Känns verkligen konstigt att lata sig en hel dag och om jag känner mig rätt så kommer jag diska eller dammsuga eller något annat i alla fall. Men jag har ju valet att inte göra det om jag vill, och bara det är ju fantastiskt!

När jag kom upp i morse satt Julia och lekte med ett DVDfodral. Jag gick direkt och hämtade en skål cherios att äta då jag var så jäkla hungrig. När jag satt på soffan och åt kom Julia framkrålande och satte sig nedanför mig. Hon tog tag i bordskanten och vips sa det så stod hon upp! Är detta möjligt? Jag blev helt ställd. Trodde inte att det var något som barn gör strax innan de börjar gå. Jaja, det kommer bli mycket spring fram och tillbaka här hemma för mig och J!

 

8 augusti 2010 - Dagen idag

Idag var vi uppe tidigt, jag och Julia. Runt 06 vaknade hon, vilket var alldeles för tidigt för mig. Jag planerade att ligga kvar en timme och låta Julia underhålla sig i sin säng, som hon alltid gör. Men idag ville hon inte ligga kvar alls. Hon grät inte och skrek inte. Istället ställer sig hon upp i sängen. Inte på knä, utan på fötterna, medan hon håller i sig i spjälet, och såg ut att vara halvägs över kanten. Så jag for upp! Dock så somnade hon om efter frukost, men det gjorde såklart inte jag. När hon vaknade igen tog vi en morgonpromenad, som jag försöker göra varje morgon innan alla vaknat runt omkring. Skönt att gå runt när det är lugnt och få rensa tankarna lite. Julia somnade igen, men troligen mest för att hon var uttråkad. Hon vaknade direkt när vi kom innanför dörren.
Jag fick röjt lite i lägenheten och dammsugit både köket och vardagsrummet innan pappa ringde och meddelade att han skulle hälsa på farmor. Jag hade bett honom att höra av síg till mig när han skulle göra det, eftersom jag vill följa med. Han sa att han skulle vara här och hämta upp oss vid 14, och då var klockan 13:10. Vi har 50 minuter på oss att klä på oss, laga färdigt och äta mat och få iordning Julia som sov - igen.

Vi kom inte in genom den vanliga ingången till stället där farmor numer bor utan fick promenera runt hela byggnaden i pissregn och med bebis. Inget jag tycker är särskilt roligt, men Julia låg väl nerbäddad i vagnen och hade med all säkerhet minst ont av regnet. Väl framme fick vi vänta utanför farmors dörr, då sköterskorna var inne hos henne. När vi kom in blev jag chockad! Stackars farmor var alldeles blek och tärd. Hon måste ha gått ner 50% av sig själv och hon var alldeles kall när man rörde vid henne. Jag fick en klump i halsen, men farmor sken upp när Julia (som hade somnat igen) vaknade till och började le mot henne. Då såg jag en glimt av den farmor jag känner igen. Hon sjöng sina små barnramsor som hon gjorde när vi var små och killade Julia på händerna när hon sträckte fram dem. Jag är så tacksam över Julia som storlog mot farmor under hela den stunden vi var där. Hon satt till och med hos pappa utan att börja tjuta. Hon kan ju vara lite reserverad gentemot honom, troligen för storleken han har och skägget som pryder ansiktet. Men idag gick allting bra!

Efter visiten hos farmor åkte vi till Willys då vårat kylskåp var så gott som tomt, och kontot likaså. Vi fick hem en del så vi klarar oss ett par veckor i alla fall. Julia ville inte alls åka bil idag, vilket hon vanligtvis brukar tycka om. Idag blev hon urgrinig och gnällde konstant under bilfärden, men så fort vi stannade och hon fick komma i vagnen gick det bra. Fasoner..!
Nu var hon så trött, lillan - igen - så jag fick lägga henne tidigt. Trots alla små tupplurar hon tagir under dagen så var det nog inte tillräckligt med sömn för att hon ska orka med hela dagen. Jag tänkte försöka hålla henne uppe, men det går inte direkt med en 7 månadersbebis som gråter så tårarna sprutar för att hon är trött. Nej, då är det bättre att lägga henne. Får väl gå upp tidigare imorgon.



7 augusti 2010 - Rena jäkla rånet!

1. Pressbyrån:

När jag kom till Drottningtorget igår var det lagom för Julias eftermiddagsmål. Det var tom lite sent, men hon sov så det var ju ingen direkt panik, men jag ville ha maten till hands när hon vaknade, så jag fick gå in på pressbyrån för att fixa vatten till hennes välling. Jag frågade tjejen i kassan vad det kostar och hon svarar "Tjugo kronor!". Jag upprepade det för att kolla om jag verkligen hörde rätt. Tjejen, som vägrade tvätta av det där fåniga leendet från nunan, nickade. Jag trodde hon missuppfattade min fråga, så jag ställde den igen och sa att jag inte menade på flaska utan på mugg. Hon tittade på mig som om hon inte talade mitt språk. "Som te...?" frågar hon efter en stund, och jag sa "Ja, fast utan te..". Femton jäkla spänn fick jag punga ut med + tjugo för en flaska kallt vatten att späda ut det med. 35:- för en flaska välling, det är ju helr sjukt! Men vad ska man göra, ungen måste ju äta!

2. Västtrafik:

Nu börjar priserna bli helt sinnessjukt dyra och jag slår vad om att en liten, kort gubbe med en överkamning lik Donald Trumps och världens mindrevärdeskomplex, befinner sig på ett översittarkontar och hoppar upp och ner samtidigt som han ropar "Dyrare! Dyrare! DYRARE...!". De tjatar om att det är mycket bättre för miljön att åka komunalt, och det är väl visserligen sant. Men vad de inte verkar fatta är att människor är bekväma, om inte lata, och när det kostar nästan lika mycket att ta bussen som att ta bilen så är inte valet så svårt.



7 augusti 2010 - Back in the loop

Oj, jag har visst glömt av att blogga de senaste 3 dagarna. Inte för att jag har haft sådär jättemycket att göra att jag inte haft tid, och det är just anledningen. Dagarna är ungefär densamma här och det blir så tråkiga inlägg. Jag menar, vem tycker egentligen att det är roligt att läsa om hur mycket Julia sover, äter, skiter...? Dessutom har jag varit så jäkla trött av någon orsak jag inte vet, och har därför knappt orkat sitta vid datorn. Soffan och jag har varit bästisar!

Vad har hänt sen sist då? Jag tog min lilla familj med mig in till stan här om dagen för att köpa en jacka/tröja/kofta till Julia då den enda hon har mer sitter som en bolero än en hoody, vilket är meningen. Och vissa dagar är ju riktigt kalla, men jag vill ändå kunna ta med henne ut. Vi var inne på Zara först och hittade en sjukt söt jacka som inte var så jättedyr, men vi köpte den inte. Den var lite i det varmaste laget än och till vintern kommer hon ju behöva ha en overall. Istället gick vi till H&M. Hittade en brun kofta för 49:50:-. Jättesöt var den, och eftersom den var så billig kunde vi köpa en pyjamas till henne också, då hon växt ut alla sina. Vi fick även med oss en ny mössa och 2 gosedjur. Dock tog det endast 10 min innan Julia hade kastat ett av dem överbord och den hittade vi inte igen...

Igår var jag hemma hos Hanna i Partille. Vi köpte med oss fikabröd och satt länge och pratade om allt mellan himmel och jord. Det var jättemysigt och jag var inte hemma förrän efter 20. Julia hade sovit en del på vägen hem och somnade inte förrän närmare 22, men ändå var hon uppe innan 08. Jag tog ut henne på en morgonpromenad i en timme, då jag känner att det är dags att börja röra på mig lite. Hon sov en stund men ligger nu på golvet och försöker tugga i sig sin babysitter.




4 augusti 2010 - Uppe!

J tog Julia på en långpromenad igår. Jag låg själv på soffan och gjorde absolut ingenting alls, helt ostört i 1,5 timmar. Vilken lyx! Dock började jag sakna Julia ganska snart och blev överlycklig när de båda klev in genom dörren. Jag sprang fram till vagnen och plockade upp min tjej, som såg precis lika lycklig ut som jag kände mig. Måste erkänna att det är det bästa med att vara ifrån henne en stund. Visst är det skönt att få lite egentid också, men åeterseendet är alltid härligast!

En knapp timme efter att J kommit hem fick jag sms från Sara. Hon skulle in till stan och frågade om jag ville träffa henne, vilket jag såklart ville. Så jag fixade mig och Julia snabbt, packade ner lite saker ocg gav mig iväg. Vi mötte upp Sara på Centralen och sedan åkte vi vidare till Haga och började med att titta in på "Liten Karin". Världens sötaste leksaksaffär, som har så mycket söta saker att det kryper i fingrarna. Tittade efter en doppresent till Mira, och hittade en del jag ville köpa. Får se vad pengarna anser om detta i slutet av månaden. Sedan gick vi och satte oss på ett café och Johanna kom snart och gjorde oss sällskap. Vi satt ett bra tag och hade det allmänt trevlig. Efter ett tag blev det kyligt och vi bestämde oss för att röra på oss. Johanna åkte hem för att värma upp sig medan Sara, jag och Julia promenerade runt i Majorna. Jag var hemma vid 21.30 och skulle då lägga Julia, vilket även igår blev en utmaning. Hon var troligtvis övertrött och ville inte alls sova. Hon grät så tårarna sprutade när jag tvingade henne att ligga ner. Efter mycket om och men, vaggande och sjungande så somnade hon på min arm. Jag gick och la mig inte långt efter det, vilket var tur. Julia vaknade innan 07 idag igen och ville inte alls ge mamma en stund att vila. Så det var bara att gå upp och göra välling. Jag hade dock tänkt att byta blöjan innan hon åt, vilket jag alltid gör, men hon blev tokig när hon fick se maten så jag antog att hon var jättehungrig och bestämde att blöjan fick vänta. Då somnar hon med flaskan i maten och ligger fortfarande och sussar i sängen.



3 augusti 2010 - För lite sömn

Julia ville inte alls sova igår! Inte en chans eftersom hon hade somnat vid 18 och sovit nästan 2 timmar. Alldeles för länge för sent! Men hon var så himla trött, gnällde och vill bara sitta i mitt knä hela tiden. Jag hade ju saker att göra! Hon var dock fortfarande jättetrött när hon vaknade, så vid 21 gav jag henne välling som vanligt och hoppades på det bästa. Hon somnade, precis som vanligt, men jag ropade "Hurra" lite för tidigt. Fem minuter senare började hon skrika. Jag gick in, gav henne nappen och gick ut, som jag alltid gör. Men det gick inte den här gången. Hon fortsatte skrika, så jag plockade upp henne. Hon satt i mitt knä ett tag och höll nästan på att somna. Händerna gnuggade ihärdigt ögonen och hon kändes jättetung och avslappnad. Jag la henne i sängen igen, men utan resultat. Eller jo, resultat blev det, men inte det jag strävade efter. Mer skrik! Upp igen. Såhär höll det på i kanske 1,5 timme och jag var på god väg att bli galen.
Till slut gav jag upp och J fick blanda ihop lite mer välling. Detta somnade hon på strax innan 23, men sov inte alls lugnt. Fick springa upp och ge henne nappen och stå lutad över sängen för att klappa henne i rumpan kanske 5 ggr på 30 minuter. När hon väl somnade var jag helt slut och orkade knappt kolla färdigt på filmen som var på. Jag låg ett tag och bara njöt av att vara mig ett tag. Blev typ tokig så fort J rörde mig. Orkade inte med mer beröring. Jag trodde aldrig att det var något man kunde få för mycket av, men jag har blivit bevisad motsatsen. Efter en jobbig kväll med Julia vill jag helst sätta mig ensam någonstans och bara stirra in i väggen. Jag gick dock och la mig inte så långt efter Julia och somnade som en stock. Jag trodde och hoppades på att jag skulle få i alla fall en halvtimmes sovmorgon eftersom hon somnade så sent, men icke! Idag satt hon upp i sängen innan 07 och ville inte alls somna om. Hon höll sig i alla fall tillräckligt lugn och tyst så jag kunde vila till 10 över innan hon var påväg över sängkanten för att sätta fart på mig, så det var bara att gå upp. Nu har hon somnat igen, och jag borde ju utnyttja tiden till att ta igen mig lite, men istället tänker jag njuta av att vara ensam ett tag. J har lovat att ta med henne på en promenad nån timme eller två om det inte regnar idag. Skulle vara väldigt skönt!




Finns inget bättre, trots att hon inte alltid gör som jag vill! :)

2 augusti 2010 - 7 månader

Igår blev ju Julia 7 månader och nu är det 3 tänder till på G. Alla i överkäken. De har alla brytit igenom, men är inte helt uppe ännu. Den tredje såg jag först nu på morgonen, så det verkar som om den kommit igenom under natten. Jag visade pappa de andra två igår när han var här och då kan jag inte minnas att jag såg den i mitten. Och hade jag sett den hade jag ju lagt den på minnet. Så det går fort här! Snart kommer hon ha tänder i hela munnen!!


2 augusti 2010 - Godmorgon

Helt otroligt hur energikrävande det kan vara att gå på dop! Jag var helt slut när vi kom hem. La mig i soffan klockan 21 och reste mig inte förrän J fick väcka mig så jag kunde gå och lägga mig kanske 1,5 timmar senare. Jag somnade framför filmen, som jag faktiskt hade velat se slutet på. Men det går fler tåg!

Dopet igår var helt fantastiskt, och Mira var så himla duktig och fin! Jag och J kom dit tidigare eftersom bussarna går som de gör. Var framme vid 12.30 och väntade tillsammans med en av Andreas vänner, Emil, i församlingslokalen medan Mickan och Andreas var inne i kyrkan för att repetera lite. Medan jag gav Julia mat la J och Emil in all dricka i kylen och när vi var klara var det dags att gå in i kyrkan.
Mira hade en gudomlig dopklänning, med jättesött brodyr på kjolen. Hon var alldeles ljuvligt söt! Jag och J fick bolla Julia fram och tillbaka mellan varandra eftersom hon inte alls ville vara still. Helst ville hon sitta och slta sönder psalmböckerna, men det gick vi inte riktigt med på. Då vi glömde alla henne saker, inkl. nappen, i församlingslokalen, fick J offra sin mobiltelefon för att hon skulle ha något att pilla med. Ett tag ville hon leka med Ninas, som satt bredvid oss, kamera. Men det var en ordentlig kamera som kostar mer än vad jag får i månaden, så det fick hon verkligen inte göra! 
Höjdpunkten på dopet var definitivt när Andreas och Mikaela antog scenen och sjäng "Det vackraste" för Mira. Det var en överraskning och jag fick gåshud så fort Andreas tog första tonen. När Mickan började sjunga kom tårarna. De var jätteduktiga, och jag är så stolt över Mickan! Trodde jag aldrig att hon skulle våga!! 

När dopet var över tog jag med mig Julia till mammas grav, som såg nästan så hemsk ut som jag hade förväntat mig. Det var inget ogräs eller så, såg rätt rent ut. Men den gamla busken som vi planterade dir för ett antal årsen! Den är hemsk! Den har förvuxit sig och är nu påväg in på graven bredvid. Pappa ska dock åka ner och plocka bort den i veckan, tack och lov!
Det var bordsplacering i lokalen, men vi hade ju såklart redan letat upp våra platser, vilket inte var särskilt svårt. Julia hade ju fått en barnsstol så det fanns bara ett ställa där det kunde vara! Jag och J satt på varsinn sida om henne. Dock blev hon trött innan tårtan kommit in så hon låg i vagnen ett tag.
Vi fick mat, rostbiff och pastasallad och massa god frukt. Sedan kom en jättestor, skitgod, rosa marsipantårta som vi fort högg in på! Efter presentöppningen bestämde vi oss för att börja ta oss hemåt. Det är ju en bit och pappa skulle komma och hälsa på. Vi gav oss iväg tillsammans med Carro, Jesse och Emil mot busshållplatsen. De första 50 metrarna diskuterade vi vilken hållplats som var närmast, men tydligen var ingen direkt säker på vart den de påstod skulle vara närmare låg, så jag föreslog att vi skulle gå till den vi faktiskt visste var det var och så blev det. Vi trodde vi var ute sent och halvsprang hela vägen, men väl framme kom vi på att det var söndag och att det var mer än en halvtimme kvar innan bussen skulle komma. Då började diskutionen om vi skulle ta oss till nästa hållplats, men vi bestämde oss snart för att stanna där vi var!

Julia som hade sovit alldeles för lite under dagen började gråta av trötthet på bussen. Inte så lite heller! Hon kunde inte komma till ro alls, och bara skrek rakt ut och jag försökte lugna henne, helt meningslöst dock. När vi kom till kba station gick jag in på lillamandas och frågade om jag kunde få vatten till hennes flaska. Hon sa att de egentligen inte fyller på, men för barnens skull....(Det var ju därför jag bar Julia på armen...). Jag blandade iordning hennes välling på pendeln och efter det somnade hon gott i vagnen. Hon sov hela vägen hem och vaknade lagom till att vi mötte upp pappa utanför Närabutiken.
Pappa hade presenter med sig! Julia fick en fantastiskt fin handmålad tavla där det stod Julia. Jag blev förälskad i den och längtar mer än någonsin tills hon får ett eget rum så vi kan hänga upp den! Sedan fick hon en gummiboll som blinkar när man skakar den och en hund som går och skäller. Den är hon dock väligt reserverad till än, till och med rädd, men hon lär sig säkerligen tycka om den när hon vänjer sig. Och sen kommer vi få sitta och lyssna på det där gnälliga skallet dygnet runt...J fick en handduk med en naken tjej på som han funderade på att ta med sig till sängen och jag fick ett armband och ett halsband. Jättefina saker! :D




1 augusti 2010 - Trött...

Dagen har varit fantastisk! Berättar imorgon, är helt slut nu och ska lägga mig på soffan bredvid J och titta på film! Godnatt


1 augusti 2010 - Lycka är vi

När jag låg i sängen igårkväll och väntade på att sömnen skulle infinna sig låg jag och stirrade in i väggen och lyssnade till allt ljud runt omkring mig. Förutom grannarnas partande, som jag ganska problemlöst kunde sålla bort, så var det bara ljudet av Julias lugna, jämna andetag. Hennes små visslande snarkningar och hur hennes pyjamas prasslade mot lakanet när hon vände på sig. Utifrån vardagsrummet strömmade det låga, men trygga, ljudet från TV:n in och då och då även en nysning eller harkling från J. Jag på mig själv att ligga och le, och för första gången, på ett bra tag, lät jag känslan av lycka och glädje ta fäste i mig och njöt ordentligt av att, bara för en stund, slippa tänka på all stress som vanligtvis tar upp mina insomningsminuter. Jag bestämde mig där och då att det inte finns en tvekan om saken! Det kommer bli så mycket bättre till slut. För jag accepterar inget annat!

Jag är så tacksam för det jag har, och på många sätt stolt över mig själv. Jag är stolt över mig själv för att jag samlade mod och faktiskt klev på planet till Brasilien den där dagen för snart 2 årsen. Jag trodde helt ärligt inte att jag skulle göra det, jag som är så hemmastadd. Men jag tror det var viktigt för mig att göra något, att våga släppa taget om "hemma" för att inse att det står kvar när jag återvänder. Att testa mina vingar, så att säga.
Att träffa någon där var ju inget jag drömde om. Jag hade bestämt mig redan innan jag åkte att jag skulle behålla byxorna på och känslorna på plats. Men när jag träffade J så gick det inte längre. Det som började som en oskyldig lek slutade snart i tårar och saknad, innan jag ens lämnat honom. Vi kompletterar verkligen varandra, på många sätt och vis. Låter jätteklyschit, men det är först nu jag förstår hur folk menar när de använder det uttrycket.

På många sätt är vi lika. Vi är båda lika envisa, kan vara otroligt dryga och älskar att retas. Men förutom i personligheten tycker vi även om samma sysselsättningar. Ingen av oss har något som helst problem med att bara sitta hemma en hel dag och bara titta på film. Vi älskar att brotta ner varandra på golvet och kittla tills vi kiknar av skratt. Mer ofta än sällan händer det att vi, när vi hör en bra låt, flyger upp på golvet och framför en underhållande spontandans, antingen för, eller med varandra.
J är alltid varm! Inte svettig, utan bara varm. Vi brukar säga att han har "Solen i huden". Igårkväll kom vi fram till att jag har is och snö i min hud, eftersom jag alltid är kall. Det bästa jag vet, en regning kväll när jag är extra kall, är att ta min kalla kropp och krypa så nära J jag kan och borra in mina kroppsdelar under honom och sen långsamt känna hur min kropp återvärms. Han värmer mig. Jag kyler honom. Vi jämnar ut varandra.



1 augusti 2010 - Till kyrkan

Jag kan inte fatta att det redan är augusti! Idag är det bara 5 månader kvar tills Julia fyller 1 år. Grattis på 7-månadersdagen älskade flickan min!

Idag ska vi ner till Åsa och Miras dop. Hon döps ju i samma kyrka som min mamma ligger begraven så jag ska hälsa på graven också. Det ser antagligen hemskt risit ut, eftersom ingen har haft direkt tid att åka dit och fixa den. Men uppriktigt sagt så bryr inte jag mig särskilt mycket! För mig är inte graven en så stor grej. Inte så att jag måste åka dit för att prata med mamma. Vill jag göra det så gör jag det oavsett var jag befinner mig, för jag vet att det är där hon är också. Det känns dock lättare att visa upp Julia för en sten än för...luft. Jag är iofs rätt säker på att mamma har träffat henne en del redan. Inte en chans att hon har låtit oss ensamma i 7 månader!


RSS 2.0