31 mars 2011




Varit på långpromenad i pissregn




Tagit ett varmt oljigt bad




Varit ute och rastat sulkyn

 


31 mars 2011 - Lugn

Nu har Julia äntligen somnat. Hon var lite knepig ikväll, men med lite ansträngning kom hon till ro och somnade. Hennes filt var precis färdigtvättad och därav blöt precis när hon skulle gå och lägga sig, och då gick det verkligen inte. Jag fick gå ner och tumla den i några minuter, och det räckte för att den skulle vara, inte torr, men inte blöt. Lite fuktig bara, men det får vara så. Annars får jag aldrig tyst på ungen! :p Jag fick sätta mig med henne och filten på min säng och vagga henne en stund så hon slappnade av, sedan gick det rätt bra och lägga henne. Grät några tårar, men sen blev det tvärtyst!

Lilo sitter alltid utanför altandörren runt 19:30. Precis som hon vet att det är då "det där obehagliga försvinner". Då är hon redo att komma in, äta lite och sedan hålla mig sällskap tills Tessie kommer hem, så jag slipper känna mig så ensam! Älskade, lojala katt! Jag ska aldrig leva utan katt igen! :p


31 mars 2011 - Ut å gå...?

När Julia hade vaknat gick vi direkt till badet och la oss. Härligt! Jag fick rakat mina ben som var typ olagligt håriga, så nu känner jag mig som en kvinna igen :p hehe. Sedan åt vi middag, oxpytt, och lite frukt till efterrätt. Har även hunnit dammsuga lite efter Julia som är helt fantastiskt på att lorta ner. Nu försöker hon ta på sig sina skor själv. Strumporna och byxorna klarar hon med lite assistans, men skorna har till och med jag problem att få på henne. Men jag misstänker att hon är uttråkad, så ska nog ta en kort sväng med henne, så hon får röra sig lite, innan det blir för mörkt och är läggdags!


31 mars 2011 - Stackars Lilo...

Lilo kom in en stund nu när Julia ligger ute och sover. När jag skulle ta upp hennes matskål gjorde jag den här obehagliga upptäckten! Jag skulle också skrika om jag hittade detta i mitt vatten...
Först trodde jag den var död, men när den började simma insåg jag att den inte var det (smart va?).

OBS. Jag dödade den INTE. Släppte ut den på altanen när jag hade "lekt" klart! :p


31 mars 2011 - På det torra

Vi gjorde det! Och jag hade faktiskt inte så rätt som jag trodde. Det var inte så farligt. Visst, det regnade och det var blött, men vi hade på oss ordentligt med kläder och höll oss varma. Julia fick dock ett gnällryck och höll på att driva mig till vansinne. Men det lugnade sig på vägen hem, och efter några ordentliga, tårfyllda skrik (föredrar dessa framför gnällandet! Det är som en molande huvudvärk!) så somnade hon gott, och sover fortfarande. Vi var nere vid Ica och jag köpte gummihandskar som jag kan ha när jag diskar. Tessie har sagt att hon inte har något emot att diska, så länge jag sköljer av det när jag är klar. Men jag tycker ändå inte att det känns helt okej att bara låta det stå för henne att göra när hon kommer hem från jobbet! Så nu kan jag göra det utan att mina fingrar trasar sönder totalt! Halleluja!


31 mars 2011 - 31 mars 2010


31 mars 2011 - Snälla vatten sluta falla!

Vi har så tråkigt nu, jag och Julia, när det bara regnar och ruskar ute! Vill komma ut och röra på oss, andas lite frisk luft och titta på fåglarna (Julia alltså). Kan ju hoppas på att en flyger in genom skortstenen vilken sekund som helst, fast jag tvivlar på det. Jag hoppas det egentligen inte heller, tycker det är lite obehagligt när fåglar flyger runt inne!
Funderar på att trotsa vädret och ta en promenad i alla fall, men är ganska säker på att jag kommer ångra mig rätt så omedelbart, men kommer ändå inte vända tillbaka, eftersom jag är så jäkla envis. Så kommer gå och svära mot vinden och regnet och önska att det fanns någon/något konkret att beskylla för det fruktansvärda vårvädret, så jag kunde slå sönder/ihjäl den/det. Jag vet ju hurdan jag är! Men nu måste jag nästan gå, för att se om jag har rätt! Om vi klär på oss ordentligt borde det ju vara genomlidligt...!

Jaja, Julia har i alla fall bajat nu! Yess, lite aktivitet.......


31 mars 2011 - Antiväxamedel?

Jag kollar runt lite på vårkläder till Julia, och har upptäckt att storleken hon har nu,86, är riktigt bra! Eftersom babyavdelningen går upp till 86 och barnavdelningen börjar på 86 så är utbudet typ dubbelt så stort! Jag hoppas verkligen att hon stannar i växten ett tag nu så jag hinner kolla runt överallt!  

31 mars 2011 - Ruckande rutiner

Julia vaknade vid 22 igår, och var helt klarvaken! Jag försökte med allt, men så fort jag ens närmade mig med sängen började hon gråta, och inte lite heller! Så jag gav upp och hon fick sitta uppe och titta på BB med mig, Tessie och Lilo, som dock gärna inte kom för nära. Men Julia var relativt lugn, så det gick rätt bra. När programmet var slut gick vi och la oss båda två, och jag tänkte låta Jullan somna bredvid mig och sedan lyfta över henne till sin egen. Dock somnade jag tydligen rätt fort, så när jag vaknade i morse låg Julia utsträckt över sängen, och jag sov på en knappt decimeterbred yta. Kul..! Dessutom trodde jag ju att jag skulle få lite sovmorgon eftersom det blev så sent igår, men icke! Julia vaknade 07.17 och skulle upp! Nu ligger hon dock och sover igen, och Tessie är påväg till jobbet! Jag funderar på att sätta igång en maskin tvätt! Idag verkar det vara en tråkig dag, men regn och rusk, så det blir till att stanna inne! Kanske om det torkar lite fram åt dagen att vi tar en promenad. Men vi får se!


30 mars 2011 - Lååång dag.

Idag har varit ganska lång, men mycket trevlig! Fick skjuts av Tessie till korsvägen i förmiddags och åkte därifrån till KT och lämnade in papper - för allra sista gången (eller ja, det vet man ju aldrig..:p). Skulle träffa Madde efter 14 då hon slutade jobbet, så jag hade ca 2 timmar att slå ihjäl och började på redbergsplatsen och i ett litet "mini-ullared" där de har allt möjligt kul, bl.a barnkläder. Fanns en body där med texten "Busfrö" på, i samma märke som två andra Julia redan har, "Söt" och "Trollunge", för 39:-. Den passar så perfekt till henne, men tyvärr fanns den inte i hennes storlek! Pytsan! Så jag köpte inget. Men lika bra det, spara lite slantar :)

När jag kollat färdigt där inne åkte vi in till stan och Julia fick lite att äta. Sedan var klockan "Madde" och vi möttes upp på drottningtorget. Jag fick tag på en ny vårmössa till Julia inne på Cubus. Ville ha en inne från Åhléns, från Lindberg, men jag tycker nog att 169:-(?) är lite saftigt för en mössa. I alla fall när jag inte har så mycket pengar just nu! Kanske jag unnar henne en sån nästa vecka, eller när det nu kan tänkas bli!

Hur som, vi är ganska precis hemkomna. Julia ligger och sover och jag sitter i soffan och gosar med sötaste kissen som finns!


30 mars 2011 - Like a babys butt

Oljebadet som Julia (-och jag) tog igår verkade göra susen för hennes "sköldpaddehud". Idag är hela hon hur mjuk och len som helst, och det finns inga torrheter alls! Så det blir något vi kommer fortsätta med. Var ju lätt det bästa hittills.

Jag kunde inte sova igår! De gamla välbekanta spökerna som jag hade så många duster med kom och hälsade på. Det knarrade i golvet, och vid en tidpunkt lät det som om någon knackade i väggen. Ytterst obehagligt! Dessutom har jag haft elementet på för fullt så det var rena bastun därinne. Till slut somnade jag, när klockan kanske var runt 01, och tyckte inte att det var kul när Julia väckte mig efter 7 nångång!


29 mars 2011 - Lilo


29 mars 2011 - 29 mars 2010


29 mars 2011 - Lång, härlig dag!

Dagen började vid halv 8 - som alltid, typ. Första natten sen vi flyttade ner som Julia sov hela natten + morgonen utan avbrott! Så skönt, för både henne och mig.
När vi vaknat till liv hoppade vi upp och klädde oss, åt lite frukost och promenerade sedan bort till dagis för att spendera några timmar där. Det blev massa lek, både inne och ute, och Julia stormtrivdes. Jag är inte förvånad! "Fröknarna" kallade henne ett "exemplariskt dagisbarn", och jag kan inte annat än hålla med. Hon älskar att vara bland folk, och är så självständig. Hon är inte ett dugg klängig och hon kan lika väl sitta hos någon av de andra vuxna som hos mig. Känns så skönt! Återigen fick jag höra, och se, att jag med största sannorlikhet inte kommer ha några problem med inskolningen!



Efter lunch skulle alla barnen vila, och eftersom det var så fint väder bestämde jag att avsluta dagen där och ta en promenad med Julia. Även om ingen annan direkt såg det på henne, så visste jag att hon var trött. Och mamma vet ju bäst! ;) Jag packade ner henne i vagnen och hade inte kommiy längre än till slutet av kumlabacken när hon somnade. Jag gick ner till "centrum" och strosade runt en liten stund, och sedan till apoteket för att köpa hem nässpray till Jullan, som varit lite täppt i näsan. Sedan gick vi hemåt. Julia vaknade igen strax innan vi var hemma och hade då sovit i ca. 2 timmar. Väl hemma satte jag igång en tvätt (så jäkla skönt att kunna tvätta när man vill!) och sedan körde jag dammsugaren genom huset. Det var fortfarande fint väder, och Tessie ar påväg hem, så jag klädde på mig och Julia igen och gick ut för att vänta in "Moster Tees". Julia passade på att smaka på stenar, men kom fram till att det kanske inte var så aptitretande. Men det var roligt när mamma sprang efter för att peta ut dom! 



När Tessie kom hem blev det matlagning och Julia åt som hon aldrig sett mat förr. Hon la tom upp maten på gaffeln och förde den till munnen helt själv! Så duktig är hon! Efter maten lämnade vi Tessie med disken (hehe...sorry...) och la oss i ett bad som jag hade hällt massa babyolja i. Så himla mysigt var det, och vi blev alldeles hala och Julia halkade runt som en nyfödd ål. Men hon tyckte det var roligt!
Dagen har i alla fall varit härlig, och jag har fått massa nyttig information! Upptäckte också hur bra jag mår här nere. Jag är så lugn inuti och har mycket bättre tålamod! 

 

28 mars 2011 - 28 mars 2010


28 mars 2011 - Mör och go...

Idag är vi så nära att vara döda man kan vara när man fortfarande andas. Jag och Tessie, alltså! Det var inte lite smutsigt i lägenheten, och vi har skrubbat hål på både fingrar och trampdynor! Är väldigt glad att det är över och slipper ha det hängandes över mig! Väldigt, väldigt tacksam över att Tessie spenderade sin lediga dag med att kräla runt i skiten!

Julia var faktiskt duktig! Hon satt i sin sulky och tittade på, i början i alla fall. Sedan spillde hon vatten över hela sig och blev blöt och kall, vilket gjorde mig lite stressad eftersom hon har varit lite förkyld de senaste dagarna. Dessutom var hon skittrött, men såklart fattade hon inte det själv - som så ofta annars! Jag fick spänna fast henne i vagnen så hon inte kunde röra sig, och la sedan två filtar över henne. Efter några minuter somnade hon och sov ett par timmar. Efter att hon vaknade satt hon lugnt och fint och tittade på igen. Jag var imponerad! Att sitta stilla i nästan 6 timmar när man är 15 månader...trodde inte det gick!

Vi åkte vägen om Willys och handlade på vägen hem, och sedan blev det sen middag. När den var uppäten gick jag ut och rensade i bilen det vi fick med oss hem, och sen var det dags för Julia att sova! Jag ska rätt snart göra detsamma! Imorgon bär det av till dagis på en liten dagsvisit! Det var längesen vi var där nu, så det känns dags.


Det är tråkigt att flyttstäda! Nästa gång ...

dsc06975 (MMS)

Det är tråkigt att flyttstäda! Nästa gång jag flyttar tänker jag vara rik och anställa någon som gör det!


Julia har legat och sovit längre än jag id...

dsc06974 (MMS)

Julia har legat och sovit längre än jag idag! Hon måste ha varit trött igår.


27 mars 2011 - 27 mars 2010


27 mars 2011 - Godnatt!

Nu är det dags för sängen. Klockan börjar bli mycket och vi har mycket att göra imorgon. MYCKET....! Så vi behöver all kraft vi kan få, vill jag lova. Lägenheten ska vi skinande ren, och det har den inte varit på länge. Men om vi jobbar effektivt så tar det säkert inte så lång tid - försöker jag intala mig själv..!

Nej, nu får det vara bra. Sängen står och väntar på mig! Förresten, idag lärde sig Julia helt plötsligt att ta sig upp i sängen helt själv! Hon bara gick fram till den, slängde upp ett ben och sen var hon i. Sötnöten :)

Godnatt


Julia badar!

dsc06966 (MMS)

Julia badar!


27 mars 2011 - Jag och Lilo

Julia ville visst inte sova innan. Låg och skrek i sängen, så till slut hämtade jag ner henne och började laga middag. Hon med god aptit och helt själv! Jag kunde i stort sätt fokusera helt på min mat, istället för att langa in i hennes mun. Hon var så duktig, och åt jättemycket! Efter middagen hade jag tänkt att ta en långpromenad, men sen kom ju det där vita som jag ogillar så starkt, så det blev till att planera om. Blev ett bad istället! Julia har ju aldrig innan badat i ett badkar, så jag har länge varit nyfiken på hur hon skulle reagera.

Först, när jag ställde henne i vattnet, började hon gråta. Men sen vande hon sig lite, och stod glatt med ett fast grepp om badkarskanten. Jag tog några bilder, men sedan hoppade jag i bredvid henne. När jag vänder mig om för att stänga av vattnet hör jag ett duns och ett plask och ser att Julia halkat baklänges, slagit huvidet i badkaret och låg sen och bubblade under vattnet. Jag tog snabbt upp henne, och satte henne i mitt knä. Jag tänkte att "nu är det kört. Hon kommer aldrig vilja bada igen". Jag satt och väntade på ett storskrik följt av panikgråt, men inget av det kom. Istället gnuggade hon vattnet i ansiktet och sa "Ooo..". Och sen var det bra!

Hon kröp runt i badkaret, trots att vattnet nästan nådde henne upp till hakan när hon satt ner. Hon fick ett flertal kallsupar, men varje gång hon hamnade under vatten ställde hon sig bara upp och storlog. Jag som trodde hon skulle tycka det var läskigt första gången, men hon verkade älska det! Precis som sin mor :)

Efter badet var det bara på med blöja och pyjamas, insmorning och sen en flaska välling. Hon somnade rätt omedelbart, och då vågade sig kissen äntligen in. Hon går ut på morgonen, när Julia kommit upp och håller sig sedan ute tills hon gått och lagt sig. Nu ligger hon här bredvid mig i soffan och "hänger". Precis som förr i tiden :)


27 mars 2011 - Time out!

Julia har fått sin första time out idag! Hon sprang runt och var allmänt galen här hemma, skrek och slog på saker och ting. Betedde sig helt enkelt illa! Jag vet ju att hon är lite förkyld och att hon blir extra känslig, men det är ju ingen ursäkt! Så jag satte henne mitt på golvet, där hon inte kunde nå någonting och sa åt henne att sitta där. Sedan gick jag och satte mig i soffa och bläddrade lite i en bok. Jag behövde bara titta på henne om hon var påväg upp. Hon satte sig direkt! Var inte jätteglad kanske, men det är ju inte meningen heller. När hon sedan lugnat ner sig sa jag åt henne att komma och ge mig en kram, och det gjorde hon! Sedan lugnade hon ner sig, och nu ligger hon i sängen. Hon sov en kort stund innan, men med tanke på förkylning och nytt hem etc, så tror jag inte att det räckte!

27 mars 2011 - Första morgonen

Nu har vi ganska nyligen gått upp och startat våran första morgon i vårat nya hem. Vi gick och la oss tidigt allihop, eftersom vi var så trötta efter gårdagens stoj och stök! Dock kom vi iordning rätt fort, vilket var skönt!

Julia har sovit rätt bra inatt. Hon blev förskyld natten tills igår och log och hostade större delen av natten. Men det verkar som det redan har blivit bättre, för inatt stördes hon inte så mycket av det. Hon vaknade 2 ggr innan jag gick och la mig, och sedan en gång innan jag somnade. Men det räckte att jag "shhh:ade" för att hon skulle somna om. Klockan sex vaknade hon och fick då komma över till min säng, där hon somnade om och sov till halv åtta! Så skönt, och jag känner mig till och med utvilad idag! Härligt!

Nu ska jag gå och lägga mig! Det är sjukt ...

dsc06945 (MMS)

Nu ska jag gå och lägga mig! Det är sjukt tidigt för att vara mig, men jag känner att jag behöver det. Föregående natten var ingen njutning precis, då Julia vaknade konstant pga att hon var så förkyld. Har varit uppe sen strax efter 6 också, och har packat och burit hela dagen. Nej, ska bli skönt att sova!


Nu är vi hemma. I Åsa. Hem ljuva hem :)

dsc06943 (MMS)

Nu är vi hemma. I Åsa. Hem ljuva hem :)


Cooling!

dsc06941 (MMS)

Cooling!


Julia testar sin allra första mössa. Den h...

dsc06938 (MMS)

Julia testar sin allra första mössa. Den har krympt lite de senaste 14 månaderna 3 veckorna och 2 dagarna!


Jag packar, och Andreas och Julia sitter i...

dsc06934 (MMS)

Jag packar, och Andreas och Julia sitter i soffan och tittar på!


25 mars 2011 - Godnatt!

Jag skiter i detta ikväll och går och lägger mig! Flyttlasset går vid 13 imorgon så jag har ju ett antal timmar på mig att fixa allt! Om bara min käre bror underhåller Julia de första två timmarna innan pappa kommer, så hinner jag med all säkerhet klart med nästan allt i alla fall. Ikväll orkar jag inte. Jag fryser och har huvudvärk och längtar ner i sängen med min kudde och korsordstidning! *Nörd*

Godnatt!

25 mars 2011 - Dödligt trött och äter grillchips!

Jösses, det känns som jag har gått i ispartiklar hela dagen! Jag är helt förfrusen, utmattad och fötterna värker! Men nu är vi äntligen hemma. Julia somnade inte - inte helt oväntat - på vägen. Vem skulle somna i det oväsendet som alla festande ungdomarna höll på med? Men det är ju så det ska vara! Jag minns ju..
Det var dock inga som helst problem att lägga henne när vi kom hem. Jag la henne i sängen och hon verkade glad över att se sin säng och lade sig till rätta och somnade direkt. Jag sitter i soffan och äter middag/kvällsmat i form av grillchips. Har ingen direkt lust att laga mat om det inte absolut är nödvändigt!

Jag hade tänkt att samla lite kraft för att sedan röja lite med det sista. Kommer ju inte hinna allt ikväll, om jag vill hinna sova något alls i natt. Andreas kommer hit vid 7 imorgonbitti, efter han har lämnat Tessie på jobbet, och då förväntar han sig frukost ala royale, med skrambled eggs och bacon....haha NOOT! Kan han ju drömma om...
Pappa kommer med kärran ca. 2 timmar efter Andreas, och kan min käre bror då bara underhålla sin guddotter så hinner jag fixa det sista då. Jag har slängt ut allt från skafferiet som det inte var någon mening med att spara, och ska försöka diska och städa ur badrumsskåpet ikväll ialla fall. Sen får det vara bra!


Ogillar starkt att Julia aldrig vill ha hä...

dsc06933 (MMS)

Ogillar starkt att Julia aldrig vill ha händerna under filten...


Ogillar starkt att Julia aldrig vill ha hä...

dsc06933 (MMS)

Ogillar starkt att Julia aldrig vill ha händerna under filten...


Nu är vi på väg hem. Det blev lite sent id...

dsc06931 (MMS)

Nu är vi på väg hem. Det blev lite sent idag, men det är väl sånt som man får ta när man är på 'äventyr'. Idag har jag köpt 2 barnmatsburkar till Julia, men hon har inte velat äta nån av dem! Hon verkar inte tycka det är gott länge. Dock åt hon 1,5 korvar och typ 10 köttbullar innan vi åkte hemifrån, så hon är väl inte så hungrig. Hon har druckit sin välling i vagnen och gnuggar sig rätt duktigt i ögonen. Får se om hon somnar innan vi kommer hem. Jag har mycket att göra hemma..kommer inte bli en tidig kväll för mig...Usch..


SMS-inlägg

dsc06930 (MMS)


Både Sara och jag kände oss rätt små när v...

dsc06915 (MMS)

Både Sara och jag kände oss rätt små när vi satte oss för att ta en kaffe! Vi sjönk så djupt ner i fotöljerna att bordet nästan gick upp till hakan på oss! Nu vet vi hur Frodo o'co känner sig när de blir bjudna på middag i Gondor!


Julia har tvärvägrat att sova under hela d...

dsc06927 (MMS)

Julia har tvärvägrat att sova under hela dagen i stan, och är nu helt slut! Men nu är det försent! Hon får sova på hemvägen istället! Vi har sagt hejdå till Sara och fortsätter våran sista dag som göteborgsbor ensamma!


25 mars 2011 - 25 mars 2010


25 mars 2011 - OD:ing on meatballs

Det blir köttbullar till lunch idag. Julia älskar köttbullar, även om jag tycker det är lite trist. Men måste försöka tömma frys, kyl och skafferi på vad vi har, och köttbullar har vi! Och snabbmakaroner. Det fyller ju sin funktion, och det är väl det som är huvudsaken.
Julia fick lägga sig och sova en stund medan jag fixar lunchen, sen ska vi nog in till stan och träffa Sara en stund innan det bär iväg på "äventyr". Jag ska passa på att frysa mitt gymkort när jag är i stan, eftersom jag inte just nu kan utnyttja det alls. Inte på 3 månader, i alla fall, när Julia är 18 månader och får lov att bli passad där. Känns aningen onödigt att gå och betala på något som man inte får någonting ut av!

25 mars 2011 - Walking on sunshine..

Fantastiskt vilken påverkan vädret faktiskt har på en! Under vintertiden känns allt så tungt och så mycket jobbigare än vad det kanske egentligen är. Men så fort snön försvinner, solen tittar fram och fåglarna kvittrar så fylls man av ny livslust och motivation att övervinna allt som kommer i ens väg! Har haft en härlig känsla den senaste tiden att jag går mot bättre tider. Och inte bara vädersmässigt....!

 

Hej å hå, kämpa på!

dsc06894 (MMS)

Hej å hå, kämpa på!


Julia njuter av solen! Och jag med.

dsc06891 (MMS)

Julia njuter av solen! Och jag med.


25 mars 2011 - Sovmorgon!

Julia var så snäll idag, eftersom jag gav henne en halvtimme extra uppe med mig igår, gav hon mig en tillbaka att sova imorse! Halv 8 brukar vi gå upp, men idag vaknade jag när klockan var strax efter 8. Inte jättelänge, men det gör en del. Så skönt!

Nu är det sista dagen i lägenheten. Känns lite konstigt, fast ingenting ändå. Ska packa det sista i klädväg och ikväll blir det all porslin samt kastruller som åker i. Efter middagen, alltså! Sen ska vi ut på lite äventyr igen :) Men först på listan är blöjbyte (talar min näsa om för mig) och sen en promenad till Kt för att köpa blöjor! Hatar att köpa blöjor! Så jäkla dyrt, och det är ju en strykande åtgång på det...:/

24 mars 2011 - Trettio extra minuter

Jag lät Julia vara uppe en halvtimme längre en vanligt eftersom hon sov så sent. Dock vaknade hon av sig själv exakt 30 minuter efter att hon somnat, så det verkade ju precis lagom. Men nu ligger hon igen, och det var inga problem att få henne i säng. Hon drack en halv flaska välling och sträckte sig sedan efter nappen, vilket brukar vara tecken på att hon vill sova. Jag ska nu kolla på Sveriges värsta och sen ta en dusch!

24 mars 2011 - 24 mars 2010


24 mars 2011 - Meh...?

Jag begriper inte hur Julia kan vara trött igen! Så länge som hon sov innan, jag trodde ju det skulle räcka för hela dagen. Men nu efter promenad och middag började hon gnälla och tjura som hon alltid gör när hon är trött. Och fast jag egentligen inte brukar vilja låta henne sova så här sent la jag henne i sängen. Jag är själv helt sjukt trött idag. La mig på sängen en stund innan, och kände mig full! Hela rummet snurrade...vet inte vad det berodde på. Hur som, Julia ligger i sängen, men hon har inte somnat än. Ibland räcker det med att hon får ligga där inne och bara slappna av en stund så blir hon på bättre humör. Oavsett om hon somnar eller inte får hon komma upp igen om en halvtimme.

Får se hur vi spenderar den sista tiden innan hon somnar. Nästan alla leksaker är nere i Åsa, så det finns inte så mycket att sysselsätta oss med. Läsa böcker är väl ingen höjdare! Julia kan tycka det är mysigt i ca. 2 blad, sen vill hon hellre riva sönder sidorna. Det är alldeles för stillsamt! Vet inte om det kommer vara ljust nog att gå ut! Annars hade det ju varit ett bra alternativ, då vinden lugnat ner sig nu. Då kan hon springa av sig lite energi.

Längtar till på lördag nu! Tessie har köpt vårskor till Julia och jag är så nyfiken på dem! :)



Julia och jag i Kungsbacka förra våren <3

24 mars 2011 - Vad ska vi göra nu...?

Julia vaknade efter att ha sovit nästan 3 timmar! Då var det mer än dags att äta lunch, och min mage kurrade måttligt! Vi åt upp det som blev kvar av lasangen igår. Det var i alla fall tillräckligt för att Julia skulle bli mätt! Sedan åt vi upp det godaste i fruktsalladen. Julia attackerade jordgubbarna utan hämningar! Jag hann sno åt mig ett par stycken, men sen fokuserade jag mig mer på apelsinerna. Var inne i fruktaffären på Kt när jag handlade, och hittade faktiskt förvånadsvärt goda apelsiner, för att vara den här årstiden! Annars tycker jag att de brukar vara torra och sega!

Jag har även hunnit packa det mesta av krimskramset som låg i små fack i garderoberna, samt alla kläder, förutom det vi behöver idag och imorgon. Plus sängkläderna. Nu är det så fullt med kartonger och sopsäckar här att det börjar bli svårt att ta sig fram! Får liksom flytta undan saker när jag ska någonstans, för det spelar ingen roll var de står - de är alltid i vägen för något! Suck...! Bara 1,5 dagar kvar!
Vi blev klara med tvätten fort också, och Julia har fått en dusch. Hon kissade ner sig när jag skulle smörja in henne, så det var liksom bara att "slänga" in henne under strålarna och tvätta henne. Hade tänkt att göra det ikväll ändå, så nu blev det bara lite tidigare. Sen fick jag smörja om henne, med blöja på den här gången! Slöseri med salva....:/
Nu vet jag inte vad vi ska hitta på! Det är fint väder, men det blåser så himla mycket att Julia har svårt att hålla balansen när hon kommer ut! Kanske jag tar en promenad med henne i vagnen. För att fördriva tiden lite!

24 mars 2011 - Sömntuta

Jösses, vad Julia måste ha varit trött! Hon har vaknat till en gång sen hon somnade, men somnade om innan jag ens hann resa mig för att gå in till henne! Jag har varit nere med en omgång tvätt, som också kommer bli den enda omgång tvätt idag, bara det viktigaste. Upptäckte dessutom att mitt sköljmedel var slut, så nu blir det hårda kläder. Men rena, och det är ju det viktigaste!  Ska ner igen om ca 15 minuter, så vi får se om Julia sover längre en det.

24 mars 2011 - ...kanske ändå

Tog precis våran vanliga promenad, men Julia gick inte så mycket. Hon verkade trött och lite frånvarande. Jag brukar leka kurragömma med henne på vägen, och hon vet alltid var jag finns, men idag stirrade hon bara rakt fram och nervös och orolig ut. Jag fick ont i hjärtat och klev fram från trädet jag stod bakom! Sedan fick hon "åka mamma" resten av vägen, och hon skrek inte när jag plockade fram nyckel, hon gjorde inte ens en antydan på att hon ville ha den! Hon satt lugnt när jag tog av henne kläderna, och när jag lagt henne i sängen låg hon ner och väntade, utan ett pip, på att jag skulle komma med snuttefilten. Jag hoppas inte hon är på väg att bli sjuk!!

Jag har börjat fundera på om jag ska utnyttja en del av min tvättid ändå! Vill tvätta upp lite byxor och strumpor eftersom varken jag eller Julia har så mycket att välja på nu! I alla fall på byxfronten! Julias är smutsiga för att - ja, Julia är Julia! Och mina är smutsiga av precis samma orsak! Tog på mig ett par rena mysbyxor igår, och det tog ca. 2 min innan hon hade kletat katrinplommonpuré på dem! Jaja, smuts är bra, säger de ju....


24 mars 2011 - Drar iväg

Jag hade rätt! Det blev ingen sovmorgon. Men det var inte direkt Julias fel. Jag vaknade runt 6 och var så kissnödig att det gjorde ont! Julia var vaken, men satt lugnt och stilla i sin säng och lekte. Jag låg en liten stund och vägde alternativen mot varandra: Gå upp och kissa = vara trött, Försöka somna om = troligen byta sängkläder, så det var inte så svårt att bestämma mig. Sedan lyfte jag bara över Julia i sängen och vi låg och myste en stund innan vi gick upp.


23 mars 2011 - Godnatt

Nu har Sara åkt hem efter en härlig kväll med mycket, mycket skratt! Mår mycket bättre efter att ha skrattat mycket, har jag märkt!
Julia kom i säng rätt mycket senare än vanligt, och det var helt och hållet pga att jag missbedömde sovtiden när vi kom hem. Jag la henne för att hon skulle vila när vi kom hem från öppna förskolan. Tyckte det var en utmärkt idé, så kunde jag använda båda ögonen och händerna till middagslagningen. Det tog dock lite längre tid än jag hade förväntat mig, och när jag tittade på klockan och upptäckte att den var halv 7 fick jag lite ångest. Inte en chans att hon skulle somna efter en timme! Men det gjorde inte så mycket! Hon fick tid att mysa lite med Sara och äta fruktsallad med oss innan hon somnade - utan välling! Hon var tydligen fortfarande mätt efter middagen så hon vägrade dricka någon välling. Men hon somnade ju ändå, så vad gör det? Får se när hon bestämmer sig för att vakna imorgon! Kan ju hoppas på sovmorgon, men jag skulle nog inte sätta mitt liv på det...

Nu är det i alla fall dags för mig att göra henne sällskap! Imorgon har vi tvättid, men jag vet inte om jag ska utnyttja den. Kommer ju kunna tvätta allt när jag vill i helgen nere i Åsa. Varför besvära mig nu? :p

Godnatt!

23 mars 2011 - Lek med barn

Julia och jag tågade iväg till öppna förskolan strax efter 14 för att leka med alla söta barnen där en sista gång innan vi flyttar. Idag var det en perfekt dag för Julia då det var massa barn i hennes ålder där! Hon var dock lugnare än vanligt och sprang inte runt som ett yrväder utan att se sig om. Hon satt till och med relativt lugnt i mitt knä under nästan hela sångstunden! Det var ett par "nya" mammor där också, som jag kom väldigt bra överens med. Så nu känns det nästan tråkigt att flytta på något sätt. Vi har ju börjat skapa oss en liten bekantskapskrets här, och det finns ju massor med mammor med små barn som vi kan leka med och umgås med! Men vi kommer väl träffa fler när Julia börjar på dagis!

När det var färdiglekt önskade oss alla lycka till med flytt osv, och Julia och jag åkte till Kortedala Torg för att handla hem det som vi inte hade hemma till lasange och fruktsallad. Julia var jättetrött och trilskades oerhört mycket hela vägen hem. Slutade med att hon nästan åkte i backen genom fotändan på vagnen. Jag hade inte stoppat i henne i åkpåsen eftersom det kändes för varmt för det. Nu har jag plockat bort den helt och hållet och ska lägga dit pläden och en filt istället. Tycker den är lite besvärlig, åkpåsen. Särskilt när man har ett barn som vägrar sitta stilla, oavsett om man spänner fast henne eller inte! Dessutom är hon ju såpass stor nu att hon inte behöver åka vagnen hela tiden. När hon inte har åkpåsen kan hon ju ha skorna på sig och då blir det så mycket enklare att variera gång med åk!

23 mars 2011 - Nycklar och promenad

Som varje förmiddag tog vi en liten kort promenad runt i området. Vi hade precis kommit utanför dörren när jag träffade en mamma från öppna förskolan med sin son, så vi slog följe med dem en bit. Julia skulle som vanligt gå och bära på nycklarna, vilket jag inte alltid gillar! Hon tappar dem ibland, och jag är livrädd för att hon ska "testa" vad som händer om hon släpper ner dem i en brunn! Hade inte varit roligt. Dessutom blir hon så distraherad av dem att hon glömmer av att gå, så det tar så himla lång tid. Till slut fick jag ta dem ifrån henne, och då blev hon såklart flyförbannad och började slå i gatan. Det verkade dock hjälpa och hon lugnade ner sig och glömde snart av nycklarna - tills vi kom hem igen. När jag tog upp dem för att låsa upp dörren kom illvrålet för att hon inte fick ha dem, och det fortsatte när vi kom in. Men jag hängde upp dem där de ska vara, klädde av henne alla kläder och la henne i sängen. Hon somnade bums! Tröttande att bli så arg! Nu har hon sovit i 1.5 timmar, och jag har hunnit prata en lång stund med både pappa och kusin Johanna i telen! Planerar att åka och hälsa på dem, men nu hade de fått magsjuka i huset, och hon gick och väntade på att det skulle sprida sig till dem alla. En så länge var det bara fästmannen som åkt på det, men det är väl bara en tidsfråga! Jag gav henne lite tips om Elton nu skulle få det. Eftersom det inte var så längesen jag gick igenom det så ligger det ganska fräscht i minnet


23 mars 2011 - Hoppsan

Julia vaknade sådär tidigt idag. Alldeles för tidigt för mig! Hon fick komma över i min säng som vanligt. Dock satt hon och förde oväsen i mitt öra så jag la kudden över huvudet för att kunna slappna av lite. När jag vaknade igen stod hon på golvet. Vet ju att hon kan ta sig ner själv, men jag fattade inte riktigt varför. Hon blev väl uttråkad! Vi gick upp då i alla fall, och Julia har fått gröt nu. Fick äntligen köpt det igår!

Idag ska vi antagligen gå bort till öppna förskolan och säga hejdå till alla där. Är ju sista chansen vi får! Efter det kommer förmodligen Sara hit och äter middag. Funderar på att göra lasange, bara för jag har typ alla ingredienser hemma. Sen har ju Sara trappat ner på sötsaker, så kanske jag gör en fruktsallad till efterrätt. Det är ju alltid gott :)

22 mars 2011 - 22 mars 2010



Julia för precis ett årsen! Vi väntade på att min faster och kusin, Britt och Johanna, skulle komma och hälsa på oss. Julia var speciellt uppklädd dagen till ära! Klänningen hade vi köpt till Tant Saras födelsedagskalas som hade hållit rum några dagar tidigare! Så fin så!

22 mars 2011 - De novo

Nu har vi varit ute och flängt igen! Skönt för både mig och Julia att inte sitta hemma hela dagarna. Och nu när vädret börjar bli så härligt så finns det liksom ingen orsak att sitta inne! Det blev dock lite sent, och vi kom in genom dörrarna strax efter 19. Vid det laget var Julia så trött att hon inte ens ville äta! Det var bara välling och sen i säng. Hon slocknade som en trasig glödlampa!

Förresten höll jag på att mosa en stackars, liten pojke på spårvagnen! Men jag kan faktiskt helt ärligt säga att det helt och hållet var hans eget fel! Jag satt vid barnvagnsplatserna, så det bara var en stång mellan mig och Julia. Som alltid när hon är trött höll hon på att böka runt i vagnen så åkpåse, filt och "whatnot" höll på att fara i backen. Jag reste mig upp för att fixa det - alltså RESTE mig upp. Gick inte därifrån, bara RESTE mig upp - och när jag skulle sätta mig igen upptäckte jag att det var något på sätet som inte var där innan! Fort som attans flög en liten skygg pojke upp, gick raka vägen mot dörrarna och ut när vagnen stannade. Jag hann säga "förlåt" innan han försvann, men egentligen var det ju inte jag som skulle be om ursäkt. Han satte sig ju nästan bokstavligt talat under min rumpa! Vem gör det? Sitter där och sniffar okänt folk i baken...? Ja, jag fick en smärre chock i alla fall!

22 mars 2011 - Come out, come out wherever you are...

Vi har just varit på en liten promenad, och för en gångs skull kom jag ihåg att ta med mig mobilen så jag kunde filma Julia när hon tar sig upp för trappan. Men nu hittar jag inte mitt USB så jag kan inte föra över filmerna till datorn! Irritation! Filmade också när hon fick världens vredesutbrott när vi kom hem och hon inte fick leka med nycklarna. Hon har liksom tagit det ansvaret, att vara "Nyckelbäraren" när vi är ute. Hon ska också vara den som låser upp dörrarna, även om hon då bheöver lite assistans då hon inte riktigt(!) når upp. Sen ska hon bära dem hela vägen upp för trapporna också, vilket gör att hela momentet tar ungefär dubbelt så lång tid. Men jag har inte bråttom. Tycker det är rätt underhållande!
Dock verkade hon bli alldeles utmattad av sitt lilla (hmm) utbrott och somnade efter två gnäll när jag la henne i sängen. Vanligtvis brukar hon ligga några minuter och prata med sina fötter/gosisar innan hon somnar. Men idag hann hon inte ens sätta sig upp för den obligatoriska protesten, utan somnade innan hon ens hann vända sig. Kanske hon inte somnade om i morse....?

22 mars 2011 - Ingen sovmorgon..

Julia vaknade väl runt 6 och låg i sängen och skrek. När jag väl fick tagit tag i mig själv och kommit upp för att ge henne nappen igen, satte hon sig upp. Fortfarande skrikande! Jag fick lägga henne bredvid mig i sängen, och bäddade in henne riktigt ordentligt - två av hennes filtar och sen mitt täcke över det - eftersom hon alltid är så himla kall om fötterna+händerna när hon vaknar. Det är så fruktansvärt obehagligt när hon sätter foten mot mig. Så kallt att det typ gör ont!
Jag fick somnat om en stund, och Julia också - tror jag! Dock orkade jag inte gå upp även när jag vaknade igen, så Julia fick leka runt med sakerna i sängen medan jag snoozade lite. När jag vaknade till liv hade hon verkligen ställt till det! Jag låg under sänglampan, intrasslad i mobilladdaren och hade massa böcker liggandes över mig. Ja, godmorgon!


21 mars 2011 - Ångrade mig

Jag ångrade mig angående duschen förut, och hoppade in i en riktigt varm en. Dock började Julia gråta när jag stod där med balsamerat hår och ett halvrakat ben, men tack och lov behövde jag bara stoppa om henne, ge henne sin filt och klappa henne lite på ryggen innan hon somnade om igen. Ibland kan ju gråten bli lite långdragna, och då är det inte så kul att komma direkt från en varm dusch till ett kallt rum!
Nu är det inte heller så långt kvar tills jag ska gå och lägga mig! Är trött och mör i hela kroppen, av någon anledning!

Godnatt


21 mars 2011 - Pluttnuttan

Det är så härligt! Julia har nu lärt sig att ta sig upp för trappan helt själv. Hon har hittat en riktigt grym teknik att använda sig utav, och det går riktigt fort! Hon kryper upp för alla trappstegen som om hon inte gjort annat. Nu slipper jag släpa på henne upp och ner. Bara ner! Då kliver hon liksom bara rätt ut och hoppas på att det ska sluta lyckligt. Men det är ju ändå upp som är tyngst.

Hon sover nu, i alla fall, och sitter och överäger att ta en dusch. Jag gjorde det igår, så det är ju inte panik med det. Visst brukar jag vilja göra det varje dag, men idag känner jag inte riktigt för det. Så varför ska jag göra det då? Nej, jag gör det imorgon! :)

21 mars 2011 - Förmiddagspromenad

Om inte annat än för att aktivera Julia lite, bestämde jag mig för att ta en kort sväng och låta henne gå och titta på fåglarna. Vi gick bort till torget och tog sen skogsvägen tillbaka, och vi hade tur eftersom det är fullt med fåglar av alla sorter ute och flyger idag! Julia har blivit jättelik min farmor, som också var väldigt förtjust och fascinerad av fåglar. Dock är det väl på olika sätt, eftersom detta är första gången Julia ser, eller åtminstonde lägger märke till och noterar, fåglar. Oavsett orsak, så är hon väldigt intresserad av fåglar, och alla djur egentligen! Längtar tills det blir lite varmare ute. Då ska vi åka till slottsskogen och mata fåglarna och titta på...vad de har där nu för tiden! Har inte varit där för att kolla på djuren på flera år!

Nu har hon i alla fall krupit ner i sängen och har 40 minuter på sig att somna till ordentligt innan jag måste gå ner till tvättstugan! Idag sover hon väl inte längre än en halvtimme bara för det! :p


21 mars 2011 - Morgonhumör

Julia är på dåligt humör den här morgonen. Tror ingenting riktigt går som hon vill! Det började redan när hon precis vaknat! Jag vet inte riktigt vad som hände, eftersom jag inte hade vaknat till liv, men jag hörde ett dunk och sen ett illtjut. Hon stog upp i sängen så jag misstänker att hon slog sig i spjälet. Jag kom upp fort i alla fall, men det syndes inget.

Nu har vi ätit frukost i alla fall. Kom på igårkväll, strax innan jag skulle lägga Jullan, att vi inte har någon frukostmat hemma. Lite panik! Jag plockade på oss kläderna och gick bort till butiken. Dock har de tydligen inte havregryn där, och igår hade de inget färskt bröd heller. Jag gick runt ett bra tag tills jag hittade risgrynskröt på korv! Det fick duga, även om det kanske är ett lite väl sött sätt att starta dagen.

Nu sitter Julia bredvid mig och kollar på "Zumba" reklamen på Tv. Hon ser skittrött ut och jag undrar om hon har sovit dåligt inatt? Ska tvätta klockan 11, så vi får se om hon orkar hålla sig vaken till dess!

20 mars 2011 - Kväll

När Andreas och Tessie dök upp - släpandes på hur mycket kartonger och svarta sopsäckar som helst - började vi med att ta en fika. Det blev massa bullar och kakor, och kaffe till oss "vuxna" och Julia fick lite druvjuice. Sedan satte i vi igång, och det gick i racerfart! Jag gick från garderob till garderob och resade ut det som skulle slängas samt packade det som skulle sparas, Tessie rengjorde soffan och Andreas hjälpte till där det behövdes och fixade ordning byrån som varit katastrof ett tag samt underhöll Julia så hon höll sig ur vägen! Sedan blev det middag, snabbt och lättlagat, köttbullar och makaroner och med mat i magen och typ hela mitt liv i kartonger sa vi hej då och de åkte hem. Nu luktar det svarta sopsäckar i hela lägenheten!


20 mars 2011 - Lunch avklarad

Nu har vi ätit lunch, jag och Julia. Fast Julia har inte ätit så mycket, varken till frukost eller lunch. Hon har väl en sån där dag antar jag! Får se om aptiten ökas till middagen, som jag antar kommer stå på bordet något tidigare än vanligt, just eftersom hennes små måltider hittills. Vi väntar fortfarande på Andreas och Tessie, men i alla fall fått det bekräftat att det är idag de skulle komma. Alltid något! :)

20 mars 2011 - Segt

Jag är trött och min högra sida av ansiktet dunkar hård rock! Ogillar starkt! Är dessutom hungrig, men det ska återgärdas så fort Julia vaknar. Då ska vi äta lunch! Jag är osäker på om det är bihålorna som göra ont. Det känns precis som det, men bara på en sida. Kan vara den envisa visdomstanden som spökar också! Önskar jag hade värktabletter hemma, men det har jag såklart inte! Gillar inte riktigt att ta piller mot annat än migrän.

Jag har i alla fall fått städat i tre av rummen. Blev så trött av all skit som låg överallt så jag gjorde en snabbrensning, dammsög och bäddade rent i sängen. Nu längtar jag mer än vanligt tills jag får gå och lägga mig ikväll! Julia och jag har varit på en liten promenad bort till butiken och handlade hem lite fika. Har för mig att Andreas och Tessie ska komma hit idag, men jag har inte hört något så jag blir lite tveksam. Är det söndag idag? Var det söndag vi sa? Ja, det märker jag väl! 
Julia ligger i alla fall och vilar upp sig efter promenaden och laddar inför lunch och eventuellt besök! Jag ska nog slappa lite också. Hade behövt diska, men det kan jag göra sen. Disken går ju ingenstans...tyvärr!

 

19 mars 2011 - Dags att nana kudden.

Känns bättre i bihålorna nu, efter att tagit det extremt lugnt och undvikt att stå på huvud (vilket jag annara gör jämt och ständigt!) hela kvällen! Nu är det dock för dags för mig att krypa till kojs! Blev alldeles försent ikväll också. Redan vid fyratiden började jag känna mig redo för sängen och undrade hur jag skulle klara av att hålla mig vaken tills Julia somnade. Nu har hon sovit i 4,5 timmar, och jag sitter här fortfarande! Det är bara envisheten. Men nu har den lagt sig, och jag ska göra den sällskap! Godnatt

19 mars 2011 - Ont

Idag har jag riktigt ont i mina bihålor! Har hållit på i några dagar, men nu har det blivit anmärkningsvärt värre! Det värker typ i hela ansiktet och jag klarar inte av att böja mig ner för att plocka upp saker på golvet. Så idag är Julia både på gott och ont: Hon är väldigt bra att ha om jag behöver något som ligger på golvet! Då pekar jag bara på det och säger "Tack, tack", och hon plockar upp det och räcker det till mig. Men sen så strävar ju hon att bli världsmästare i nerstökning, och älskar att slänga saker runt sig. Så det är rätt kaos! Men det var det iofs innan också, eftersom jag håller på att packa. Tycker inte att det är någon mening med att hålla på och städa när jag ändå kommer riva ut alla mina ägodelar och skapa värsta oredan igen. Får leva i skiten en vecka till!

Vi var på en kort promenad innan Julia skulle gå och lägga sig, och när vi kom in igen började Julia gå upp för trapporna själv! Jag blev mäkta imponerad av hennes teknik. Det var inte det vanliga barn gör, när de stannar på varje trappsteg och alltid tar steget med samma fot. Hon gick som jag gör, fast hon samtidigt stod nerböjd och drog sig fram. Det såg riktigt roligt ut och, samtidigt som jag såklart blev stolt som en morsa, skrattade jag åt hennes härliga stil. :) Hon är så duktig min tjej!

19 mars 2011 - Lördag

Julia sitter och äter frukost. Rostad macka med kaviar på! Jag hade tänkt att undvika mat med gluten i ett tag, men jag har inte hunnit handla på ett tag, så det var det enda som fanns. Dock tror jag inte att hon är glutenintolerant. Har inte varit något problem med henne sen innan magsjukan. Hon fick väl ut allt ur systemet då, kan jag tro!

Det enda jag har planerat för dagen är inköp av lite mat och att diska! Ska väl försöka packa lite smått annars, och imon kommer Andreas och Tessie och hjälper mig ännu mer. Sista helgen jag bor i den här lägenheten. Undrar om jag kommer sakna det? Jag är ju inte direkt förtjust i lägenheten, men jag har ändå haft många fina stunder här. Kommer dock inte sakna det så mycket att jag önskar jag slapp flytta! :p


18 mars 2011 - Ute och ränner

Pappa ringde strax efter 11 i förmiddags och frågade om jag och Julia ville följa med till båten i Vara och hälsa på de som har båtplatsen. Jag hade inget annat för mig, och det är ju alltid trevligt att komma ifrån lite, så jag bestämde att vi ville det. Jag hade precis duschat när vi bestämde detta, så jag fick klä på mig och laga mat samt plocka fram kläder och packning till Julia på en och samma gång. Tur att man har vant sig vid att ha många bollar i luften!

Det tog drygt en timme att åka det, och Julia satt lugnt och stilla i sin stol och bara glodde ut genom fönstret, trots att jag satt framför henne. Hon brukar bli lite arg och orolig när jag sitter i framsätet och hon där bak, men det gick, som sagt, oväntat bra idag. Hon blev skitglad när vi kom fram och hon fick träffa lite nya människor. Farbrorn kom ut för att öppna ladan där båten står och eftersom det var så mycket bröte överallt valde jag att inte låta henne gå själv. Istället gick vi och tittade på traktorn som stod där. Farbrorn kom och öppnade den för oss, så jag klättrade upp med Julia på armen. Så nu har hon fått provsitta en 30 år gammal traktor!

Sedan gick vi in till Tanta som plockade fram massa fika. Ett stort fat med bullar, kärleksmums och två sortes kakor. Och kaffe plus lite dricka såklart! Vi åt så mycket vi orkade, men det såg nästan ut som om ingen hade rört fatet när vi var klarar! Men gott var det!

När vi var klara släppte pappa av oss på ett ställe där vi gjorde en grej! Kom hem först vid 19 tiden, och då blev det sen middag och sen säng bums för Julia som somnade utan problem. Har varit skönt att komma hemifrån lite, och nästa vecka har vi en del att göra också. Sista veckan här! Skumt...

18 mars 2011 - Här var det hemskt..

Imorse blev jag ju typ snöblind när jag tittade ut genom fönstret! Det var ju inte helt oväntat, det är ju faktiskt bara mars än, men jag är så redo för vår nu. Vintern är ju bara så seg och utdragen nu för tiden. Jaja, bara att bita ihop!

Julia sov lite längre idag i alla fall! Halv 8 gick vi upp. Nu har hon ätit frukost och håller på att undersöka kartongerna som Tessie lämnade här igår. Julia blev klippt igår! Tessie tog en del, och det är jag glad över. Trots att hon ser lite ut som en pojke så är det skönt att det inte hänger runt helt oregerligt på henne. Och det växer ju ut igen!


Kära gode gud. Varför?

dsc06780 (MMS)

Kära gode gud. Varför?


17 mars 2011 - Så mör så jag dör...

Det var änna kämpigt att springa upp och ner för trapporna med massa last. Backen med böcker var helt klart tyngst, men, som man säger, "Ner kommer man alltid". Glad att jag slapp släpa upp dem! Men det känns skönt. Att man kan hitta sätt att röra på fläsket i vardagen så där. Och springa i trappor är ju alltid bra! Grymt med stötar för skelettet! :)
Jag känner mig i alla fall rätt trött i kroppen och tror jag ska göra kvällen tidig och snart gå och lägga mig! Mina fingrar talar om för mig att jag är stressad dessutom, då nagelbanden är helt totalt sönderrivna igen! Hatar att jag gör det! Gör så jäkla ont. Och sen har jag ju fått torreksem på knogarna. Inte trevligt alls! Tror jag ska ge dem ett oljebad någon dag!


17 mars 2011 - Packad

Tessie och jag har spenderat hela kvällen - mattid borträknat - med att packa ner leksaker, kläder och glas! Nu är det nästan tomt i garderober och köksskåp, men golven är fulla med kartonger och säckar. De ska snart bli ändring på det dock, för Tessie är nu och hämtar bilen. Sen ska vi packa ner allt!

Tessie la även Julia ikväll, och det gick jättebra! Lite gnälligt i början men det verkade bli bra så fort hon fick vällingen i munnen. Så himla skönt att veta att Tessie funkar så bra med Julia! Då kan jag ju lämna henne där och sen ge mig iväg på äventyr utan att behöva vara nervös!
Kanon då jag planerar att åka hem till Sara och ha myskväll där så fort vi kommit iordning i Åsa. Känner att jag verkligen behöver lite egentid.

17 mars 2011 - Tvättmaskin från år 1862 - F.K!

Jag är så jä*la trött på tvättmaskinerna som finns på det här stället! De har alltid varit dåliga, men idag tar det fanimej priset! 4 jäkla gånger har den ena maskinen, helt utan orsak, avbrutet tvättningen! Allting blev utdraget, så nu har jag alltså bara kunnat tvätta hälften av vad jag hade planerat!
Sist när jag var nere satt jag och väntade på att maskinen skulle bli klar. Det var då 13 minuter kvar! När det gått 7 minuter stannade den igen, och jag fick trycka på den. Sen stod den på 6 minuter i typ 5 minuter, innan jag valde att gå därifrån. Har en känsla av att jag kommer behöva ringa efter hyresvärdarna som får komma och få ut mina kläder! Ska nog köra på handtvätt i fortsättningen! Slippa lägga sitt liv i händerna på opålitliga maskiner!
Går ner igen om 10 minuter så får vi se om det skett något. Annars blir det till att ringa! Inte för att jag direkt har tid att stå och vänta på att de ska komma och fixa det. Åt fanders också..........


17 mars 2011 - Väntar.

Det ser verkligen värre ut här än vad det någonsin har gjort! Praktiskt taget alla våra kläder - undantag de som inte är rena - ligger på min morgonrock på golvet, massa påsar och kassar på smått och gott i. Men det är inte fullt så stressande som det brukar vara, eftersom jag vet att när den här dagen är slut så kommer det mesta vara långt härifrån. Eller ja, 5 mil härifrån. Går och funderar på vad jag vågar skicka ner, och vad jag tror att vi kommer behöva den sista veckan. Men ska ju inte göra något speciellt!

Nu har Julia lagt sig igen, och jag väntar på att klockan ska bli 11 så jag kan sätta igång första tvätten. Finns inte så mycket mer jag kan packa förrän Tessie kommer hit med lite kartonger och påsar. Och plocka fram allting är ju inget annat än idiotiskt eftersom Julia faktiskt kommer gå runt i lägenheten de ca 6 timmarna som det är kvar tills Tessie dyker upp! Dock tänkte jag ta en promenad till KT när tvättiden är slut och lämna tillbaka filmerna som jag hyrde förra veckan, samt gå in på apoteket och köpa Miniderm till Julia. Hennes kinder har blivit alldeles röda och det ser konstant ut som om hon varit ute i kallt väder, även om hon inte varit det.  

17 mars 2011 - Uppe i ottan

Julia har helt plötsligt börjat tycka det är trevligt att starta dagen tidigt och utan barmhärtighet! Klockan 6 början hon skrika allt vad hon kan. Ibland är hon ledsen, och då är det ju en sak, men ibland skriker hon bara för att skrika typ. Det är ett riktigt dåligt sätt att vakna på, och hela morgonen blir förstörd. Det är typ som att vakna till sin egen röst! Jag hade en inspelning av mig själv som alarm på mobilen en gång. Fruktansvärt!
Vi låg i sängen en halvtimme ungefär innan vi gick upp. Hon håller fortfarande på att äta frukost. Det tar sin lilla tid för henne att peta i sig sina kaviarmackor, men hon är i alla fall lugn! Klockan 11 ska jag ner och tvätta igen, och då hade jag tänkt att Julia ska sova! Får se hur det går...!

17 mars 2011 - Julia, var är du??

Jag tror jag har förväxlat mitt barn med någon annans! Hon är ju identisk med Julia utseendemässigt, men humöret är inte hon! Julia är en glad unge. Det är inte den här ungen! Arg jämt, känns det som. Ett fruktansvärt humör, skriker och slåss, sparkas och kastar saker omkring sig. Hon är så idiotiskt stark också! Det gör ju svinont att få en spark utan henne. Särskilt struphuvudet är ömt...Igen, jag hoppas, hoppas, hoppas att det "bara" tänderna som ger sig till känna. Och jag tycker synd om henne! Vet inte varför det ska ha så bråttom på henne. Varför ska det komma åtta tänder på samma gång? Fast det kanske är lika bra att få det gjort. När de här är ute har hon ju sexton(!?) tänder och sen är det bara fyra kvar. Väx klart nångång!

 


16 mars 2011 - Sol sol strålande sol

Härligt väder har det varit idag! Synd bara att vi inte hunnit vara ute så jättemycket. Har haft fullt upp med tvätten, men tog en sväng ner på gården och lekplatsen innan middagen. Julia tycker inte alls att det är roligt att gunga längre! Hon blir helt vettskrämd när gungan börjar röra sig. I somras tyckte hon ju det var roligt, men hon har tydligen blivit lite feg med tiden. Går väl över så småningom.

Nu är det i alla fall färdigtvättat - för idag! Har tvättid imorgon också för att ta resten. Besvärar mig inte heller med att vika ihop dem och lägga dem i garderob och byrår eftersom vi ska packa ner större delen av det imorgon när Tessie kommer. Ska bara plocka ut de kläderna vi behöver den sista 1.5 veckan vi bor här. Resten åker med Tessie ner till Åsa tillsammans med så mycket vi får plats med i bilen! Ska bli så skönt att bli av med en massa grejer. Lättare att hålla iordning på allt här :)

Julia äter i alla fall middag nu. Fiskbullar! Det är gott det. Hon har smak, ungen :p Tänkte ta en promenad efter och sedan blir det nog en dusch för skruttans del. Behöver få ordning på hennes hår! Hon har haft toft i två dagar och efter det står hennes hår rakt upp, som en tuppkam. Ser inte klokt ut!

16 mars 2011 - Så. Himla. Arg.

Julia är verkligen på fruktansvärt humör idag. Hon har varit det rätt mycket den senaste tiden, och jag hoppas att det är pga alla tänder som håller på att växa och inte att hon bara är sån. Grinig, sur och arg, alltså..! Hon har i alla fall fått gå och lägga sig en stund nu, då hon verkade trött. Ville dra ut på det egentligen, så hon somnade strax innan 11 och jag på så sätt lugnt kunde gå ner till tvättstugan, men det gick inte riktigt längre. Dock har hon inte somnat än, men jag skulle inte tro att det tar jättelång tid. Och hon lär ju sova längre än till 11, så det blir ju bra ändå! 

Jag har bara hunnit med disken hittills, så har rätt mycket kvar. Suck. Känner mig inte alls lika motiverad som jag gjorde i morse! Motivationsmördare att titta in i vardagsrummet efter att Julia arit där! Om det är något hon är duktig på så är det att stöka ner! Får ju magsår...!

16 mars 2011 - Tvätta, diska, städa

Japp, det är det som står på agendan idag! Idag har jag bestämt att få ordning på den här lägenheten efter föregående veckas sjukdomar! Just nu ser det förj*vligt ut, rent ut sagt! Ska bli skönt att få det gjort, även om jag nödvändigtvis inte ser jättemycket fram emot att gräva bland påsarna på ballkongen som är fyllda med nerbajsade Juliakläder! Kommer nog inte sortera upp det utan köra allt i samma tätt. Är ju trots allt mest 40tvätt så det blir nog rent i alla fall! Finns ju inte en chans i världen att jag kommer hinna få rent alla kläder, men får se om de har någon tid imorgonbitti. Tvivlar på det!

Nu är Julias frukost uppäten, så det är dags att sätta igång! Yihaa...


15 mars 2011 - I hemmets trygghet

Nu är vi äntligen hemma! Eller ja, vi har varit hemma en timme, men först nu har min rumpa fått närkontakt med soffan och slömood är på. Blev en väldigt sen middag, men Julia hade ätit morots stix och frukt så hon klarade sig. Själv hade jag inte "hunnit" äta något under hela dagen, så jag syndade och köpte med mig McDonalds hem. Det är ju hemskt att det ska vara så gott...! Nu ligger snurpedurpan och sover!

Det gick jättebra hos läkaren idag i alla fall, trots att vi var lite sena - som vanligt! Värsta egenskapen man kan ha, men oavsett hur mycket tid jag har så lyckas jag alltid dra över! Kan ju inte planera allt med Julia, för hon är inte alltid med på noterna. Ibland går allt som på räls och ibland sätter hon sig på tvären för minsta lilla. Men det är väl så det ska vara!
Läkaren tog vår familjehistori till att börja med och frågade om vi har några släktsjukdomar. Vilket vi inte har! Det värsta som finns hos oss är väl allergi/torreksem som min mamma hade och även jag börjat visa tecken på. Men det har ju inget med svullen mage att göra. Hon lyssnade på Julias hjärta, klämde på magen och kände efter om hon var förstoppad. Men det var hon inte! Hon tyckre dock, som jag, att hennes mage är lite svullen så vi fick gå till labbet för att göra sticktest. 3 små prickar fick hon, och jag var imponerad över hur lugn hon var! Det berörde henne inte ett dugg att sköterskan stack hål på henne. Hon var mer fascinerad av sången som kom ur våra munnar!
Sedan fick hon ta ett stick i fingret. Eller två rättare sagt eftersom hon skulle fylla 3 rör och det slutade liksom rinna efter ett tag från det första hålet. Även detta gick jättebra och förutom ett "Åå Åå Åå" sista gången så sa inte Julia ett knyst då heller. Jämnfört med mig, som skrek fram till 15 års ålder, så är ju detta fantastiskt! Om en vecka ungefär får jag veta om det är något, och det de kollar nu är glutenintolerans. Jag hoppas innerligt att det inte är det! Men skulle det vara det så klarar vi det också!

Vi har haft en bra dag idag, jag och min älskade flicka!



"Spegel, spegel på väggen där. Säg vem som vackrast i världen är. - Juuuulia...!"

15 mars 2011 - Födelsedagsbarn

Vi har ett födelsedagsbarn idag också, och det är ingen annan än min lilla kusin som fyller 9 år idag! Att hon har blivit så stor! Kommer ihåg första gången jag såg henne. En liten trött skrutt med massa, massa svart lockigt hår på skallen.



Mer än en 3 år gammal bild, men hon är lika söt nu!

15 mars 2011 - Saker att göra

Idag har vi grejer och göra, jag och Julia! Just nu soer hon, och jag har passat på att rensat i lådor och skåp och slängt bort gamla papper som inte behös längre. Resten har jag packat ner. Flyttar ju om mindre än 2 veckor kom jag på igår, så det är väl lika bra att sätta igång. Tessie kommer hit på torsdag med kartonger och hjälper mig lite. Känns så himla skönt att få komma härifrån! Ska bli trevligt att flytta ner till brorsan och svägerskan ett tag. Att ha någon att prata med, som faktiskt svarar med fullt förståliga ord! När man är så sällskapssjuk som jag är blir man lite galen efter ett tag ensam med en ettåring!
Dessutom tror jag det kommer bli bra för Julia att få lite variation från mig. Märker på henne att hon är lite less och uttråkad på mig ibland. Det kommer nog göra oss alla gott!

Senare ska vi till BUM på GT för att starta en "utredning" angående Julias magproblem. Hon var ju så svullen, pruttig och hård ett tag, och jag misstänkte att det var mjölken. Så jag slutade ge henne det, och då blev det bättre över en natt! Tror inte hon är permanent allergisk eller intolerant, men övergående överkänslig kanske :p Lika bra att kolla upp det i alla fall.
Senare ska vi göra en annan grej, som jag dock inte tänker skriva här! Ska bli roligt i alla fall :D


14 mars 2011 - Födelsedagsbarn

Nu ligger min lilla älskade argbigga till dotter och sover sen ett tag tillbaka, och jag sitter här och är överlycklig att jag äntligen kan använda internet! Kommer nog inte vara bra för min nattsömn dock.

Tänkte jag skulle passa på att gratulera lilla Mira ännu en gång. Det är hennes stora dag idag, fyller ett helt år! Så himla konstigt att hon redan är så stor. Nästan konstigare än när Julia fyllde ett, men det är ju inte så konstigt. Jag ser och följer Julias utveckling varje dag, och även om jag har kontakt med Mickan praktiskt taget varje dag, så ser jag ju inte framför mig hur Mira växer. Minns dagen för ett årsen när hon föddes. Det var stort! Vi hade väntat så länge (10 veckor och 2 dagar) på att hon skulle komma så vi kunde träffas alla 4. Jag grät när jag reda på att hon kommit. Och blev så glad att det var en flicka. Det blev så himla perfekt, liksom!



Våra fina flickor sommaren -10




Sötaste födelsedagsflickan! <3

14 mars 2011 - Äntligen!

Nu har jag äntligen fått internet i hemmet igen! Har känt mig halv de senaste 2 veckorna sen jag blev utan! Min kära bror har fått fixat mitt mobila bredband som hade fått en släng av influensan eller nåt. Så jäkla skönt! Jag är hel igen :p

Julia och jag ska glo lite på Tv innan det är dags för henne att hoppa i sängen!

Jag önskar verkligen att jag hade lite mer...

Jag önskar verkligen att jag hade lite mer energi, men efter den här veckan är jag verkligen helt slutkörd! Kommer inte orka se klart Pretty woman ju! Snyft..


Julia och jag har legat/suttit i sängen oc...

dsc06712 (MMS)

Julia och jag har legat/suttit i sängen och vaknat till liv i några minuter. Härligt att se henne så glad igen! Nu ska vi gå upp och se om det blivit någon förändring på aptitfronten! Hoppas på det bästa!


Julia visar tecken på tillfrisknad varje d...

dsc06708 (MMS)

Julia visar tecken på tillfrisknad varje dag, vilket såklart är skönt! Idag har vi haft lite tjejmys och målat naglarna. Konstigt vad litet mitt ben ser ut bredvid Julias. Naturligtvis är det inte det! Bara min fotled som syns, ju. Hur som, nu när hon är bättre tyckte jag att det var dags för henne att ligga i sin egen säng under natten, och även försöka få ordning på rutinerna. De senaste dagarna har det ju varit lite sådär med det. Ikväll drack hon till och med lite välling innan jag la henne! Första gången sen i måndags hon velat ha det. Hon sover inte än, så vi får se när det blir. Babysteps...


Min lilla skrutta mår inte alls särskilt b...

dsc06689 (MMS)

Min lilla skrutta mår inte alls särskilt bra! Vill dock tacka Sara, Tessie och Madde som varit räddare i nöden och åkt hela vägen hit med leveranser. Ni är guld värda allihop! Nu ska jag bädda rent i min säng så jag och Julia sover gott i natt!


Efter julia hade sovit en lång stund vakna...

Efter julia hade sovit en lång stund vaknade hon och var jätte gnällig. Hon verkade mer hängig än igår och tyckte hon kändes varm. Hon är ju alltid varm, men nu var det nästan så det osade om henne. Så jag tog tempen på henne i samband med blöjbytet, och visst har hon feber! 39 grader, så det är ju inte jättemycket, men tillräckligt för att hon somnade om i mitt knä typ 10 min efter sin 2 timmarsvila. Stackars min tjej!


Nu har jag diskat allt julia använt de sen...

Nu har jag diskat allt julia använt de senaste 3 dagarna, samt kokat alla flaskor och nappar. Har varit nere och slängt in de 2 första kräkmaskinerna, och har 2 kvar efter. Sängkläder, kläder, handdukar och filtar! Har vädrat ut sjukdom ur sovrum och vardagsrum och ska senare sanera Julia i duschen. Fasen vad mycket eftergöra det är när ens bebis varit sjuk! Halva dagen har gått och jag är redan utmattad! Fortsätter dock mina böner till de högre makterna att jag ska slippa.


Julia är bättre och har slutat kräkas. Hon...

Julia är bättre och har slutat kräkas. Hon fick till och med hålla nere lite ris och vatten som hon åt en stund innan hon somnade. Jag är helt utmattad efter dagen och mår jättedåligt! Ont i halsen, trött i kroppen, huvudvärk och näsan rinner. Ber till Gud att jag ska slippa magsjukan bara! Behöver inte mer här nu. Jag ska i alla fall sova nu och det ska bli jäkligt skönt! Godnatt


Min älskade flicka har blivit magsjuk :( t...

dsc06680 (MMS)

Min älskade flicka har blivit magsjuk :( tycker så synd om henne! Och jag är jätteförkyld!


Julia har blivit så duktig på att gå ute. ...

dsc06661 (MMS)

Julia har blivit så duktig på att gå ute. Hon klarar hela vägen till affären utan större ansträngning! Hon har även vant sig mer vid ojämnheterna i vägen och tappade bara balansen 2 gånger. Dessutom har hennes mamma hittad 45:-, så middagen är åter betald. Härlig dag! :)


Idag är det vår minsann! Är ni inne, gå ut!

dsc06635 (MMS)

Idag är det vår minsann! Är ni inne, gå ut!


Julia var så ledsen ikväll och ville inte ...

dsc06626 (MMS)

Julia var så ledsen ikväll och ville inte sova i sin säng. Så hon fick somna i min, men jag bestämde mig för att låta bli att flytta över henne till sin egen. Så vi ska sova bredvid varandra i natt! Mys :)


Julia är alldeles slut efter att ha lekt m...

dsc06625 (MMS)

Julia är alldeles slut efter att ha lekt med Mira nästan hela dagen!


Julia väntar på att dörrarna på pendeln sk...

dsc06602 (MMS)

Julia väntar på att dörrarna på pendeln ska öppnas så vi kan gå ombord.


Julia dansar tillsammans med Ellen!

dsc06600 (MMS)

Julia dansar tillsammans med Ellen!


Jäkla pissinternet! Blir så jä*la less så ...

Jäkla pissinternet! Blir så jä*la less så det finns inte!!!


Min fina flicka äter lunch! Och mitt inter...

dsc06562 (MMS)

Min fina flicka äter lunch! Och mitt internet har lagt ner igen. Trött jag blir!


2 mars 2011 - Men igen?!

Efter att jag hade tvättat vittvätten upptäckte jag att allt var rosa! Det var min kära dotter, som så gärna vill hjälpa till och la en av sina röda strumpor i tvättpåsen utan att jag la märke till det. Så nästan allt blev rosa! Idag hittade jag 3 par(!) av Julias strumpor i fotändan av hennes åkpåse, så jag bestämde mig för att tvätta dem efter sängkläderna. Jag var precis nere och hämtade upp den första tvätten, och när jag skulle flytta strumporna till torken upptäckte jag - självklart - att allt var rosa! Ännu en gång hade en röd strumpa hamnat där! Så nu har Julia ca ett dussin fler rosa strumpor, och ett dussin mindre vita! Tack för hjälpen, Smulan!


2 mars 2011 - Vila

Julia ligger och vilar. Hon sover inte, bara vilar! Jag sa åt henne att hämta filten innan, och trodde inte alls hon skulle förstå vad jag menade. Men hon försvann in i sovrummet och kom ut med sin älskade filt! Gick direkt fram till byrån varpå napparna ligger i en skål och pekade. Napp och filt brukar betyda att hon är nanig, så jag la henne i sängen. Hon verkar, som sagt, inte vilja sova utan ligger där och pratar. Men det funkar ju också. Konstigt dock att hon inte vill sova. Borde ju vara jättetrött med tanke på hur tidigt hon vaknade. Hon sov inte mer än 30 minuter efter det, tror jag.




2 mars 2011 - Bildregn på det finaste som finns: Ute och går





`

2 mars 2011 - Nu funkar det igen!

Godmorgon! Internetet valde att fungera igen nu på morgonen, så det var väl för att jag skulle komma i säng tidigt! Vilket var väldigt bra, eftersom Julia vaknade klockan 6 imorse! Vet inte varför, men det gjorde hon och ville inte ligga i sin säng mer, så jag flyttade över henne till min säng och la henne ner där. Hon trilskades en stund, men när alarmet ringde halv 8 låg hon på min arm och sov. Jag tycker hon är så söt när hon sover och får dåligt samvete om jag väcker henne, så jag bestämde att det inte var så bråttom. Vi låg kvar i ca 20 minuter till Julia vaknade till. Jag bytte Julias blöja och slängde sen på oss lite kläder och gick ner med tvätten. Nu sitter vi och äter frukost! 

Internetet vill fortfarande inte, men det ...

Internetet vill fortfarande inte, men det kanske var meningen. Hade det funkat så hade jag ju aldrig kommit i säng redan, vilket jag alltså har. Ligger nerbäddad och redo för att sova. Dock var det inte så skönt att krypa ner i sängen! Alldeles för kallt och jag kände mig lite 'frostbiten om nosen' så att säga. Imon måste jag och Julia vakna tidigt då vi ska tvätta sängkläder klockan 8. Hann inte med dem idag! Godnatt med er!


Fan mitt internet funkar inte just nu! Hav...

dsc06559 (MMS)

Fan mitt internet funkar inte just nu! Have when that happens! Får se om det löser sig till kvällen. Annars vet jag inte vad jag tar mig till :(


1 mars 2011 - Tråååååkigt

Jag har tråkigt! Vet inte vad jag ska hitta på. Känns inte som det finns något att göra, fast det egentligen finns massor! Borde städa och diska men det har jag såklart ingen lust med alls. Funderar på att titta på en film. Sara och jag hyrde ju 3 filmer i fredags, men hann bara titta på en av dem. Så nu har jag "Dogma" och "Farsan" hemma och jag har inte sett någon av dem. Lägga mig på soffan en stund med en film och lite citronvatten och hoppas på att Julia sover en halvtimme till i alla fall! *Fingers crossed*

1 mars 2011 - Gnällfisen

Ja Julia har varit arg, gnällig, ledsen och kinkig sen vi skulle gå ner till tvätten första gången. Hon ville inte ha på sig jackan när vi skulle gå, och när i kom in igen ville hon inte ta av sig den! Suck...
Vi har ätit lite lunch nu i alla fall och Julia fick äntligen sova lite. Hon la sig tillrätta direkt, med filten under armen och huvudet på kudden, ihoprullad som en liten boll. Så sött! Somnade direkt och nu väntar tvätten på mig där nere, så jag ska passa på att rusa ner!

1 mars 2011 - Gått över

Nu är det mars! Känns som att nu borde vi gått förbi vintern. Nu ska väl våren ändå komma!? :)

Julia blir 14 månader idag. 1 år och 2 månader. Helt fantastiskt vad fort tiden går!



Jag och Julia för ett årsen!

Julia väckte mig vid halv 8 som vanligt, även om jag kanske inte riktigt vaknade redan då. Låg och sträckte lite på mig innan jag hittade orken att ta mig upp. Höll på att fastna vid Tv:n igen igår då Oscarsgalan började på 5an precis när jag skulle gå och lägga mig. Jag tittade medan jag åt och sen tvingade jag mig själv att slita mig från Tvn och gå och lägga mig.

Idag är det tvättning som gäller. Hua så tråkigt det är! Men nödvändigt, så det är bara att bita ihop och få det gjort. Sen får vi se om vi tar en sväng till redbergs när vi är klara!


RSS 2.0