Ångest! Min dator gick sönder igår så ...

Ångest! Min dator gick sönder igår så nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Klarar man sig utan dator? Ska gå till internetcafe idag och se om jag hittar något billigt och fungerande på blocket. Har INTE råd att köpa en ny. Även om jag hade velat....JaJa..


21 maj 2010 - Jag försvann...

Kom på att jag inte har uppdaterat här någonting idag, och rätt dåligt igår också. Har känt mig allmänt seg och slö, och huden sticks. Ungefär som när man varit ute stark sol under en hel dag. Fryser och svettas om vartannat och huvudet värker lite dovt och ögonen känns tunga. Tog en tupplur samtidigt som Julia en stund mitt på dagen, men det kändes inte som om det hjälpte jättemycket. Är väl trött, kan jag tro!
Fredagen spenderar jag som alla andra fredagar (och dagarna mellan fredagarna också): Framför Tv:n! Men det är väl ett lika bra sätt att spendera sitt liv på som något annat! Om en vecka fyller jag år, och då blir det väl lite annorlunda kan jag tro! :)

Nu ska jag fortsätta titta på film! Tjoo.




Trötta Julia hos sysslingen Tilde :)


20 maj 2010 - Tansebissingar på gång

Igår när jag och Sara var på väg till Kungsbacka station började Julia helt plötsligt storgråta. Hon höll i sin bola och jag misstänkte att hon hade bitit för hårt på den. Jag började undra då ifall tänderna var på gång på riktigt, men jag tänkte inte vidare på det. Inte förrän jag idag fick det bekräftat. Idag när hon skrattade tyckte jag att jag såg något vitt i hennes underkäke och mycket riktigt, när jag stoppade in ett finger för att känna efter kände jag hur det var hårt och lite taggigt där. Så nu är, inte bara en, utan TVÅ tänder på väg! Så jag har precis kommit hem från Hemköp där jag köpt en bitring till henne. Bättre än att tugga på bolan som är så hård, och uppenbarligen gör ont.

Fick köpa nya batterier till tvkontrollen också. Den slutade fungera som jag ville och jag öppnade batteriluckan för att snurra på batterierna, som ibland hjälper. Då hörde jag ett mystiskt surrande ljud, så jag stängde den illa kvckt. Väl hemma, när jag skulle byta batterierna upptäckte jag hur det ena batteriet hade läckt ut massa vätska över kontrollen och bordet! Så det blev tvättning av det samt mina händer.




Första smutset. :)


20 maj 2010 - Huää..

Inte nog med att det regnar, jag hör årets första åska på avstånd. Hoppas för guds skull inte att det tar sig hit! Inte bara för att jag är rädd, utan för att jag då måste dra ut alla kontakter till Tv+datorn. Kommer ju inte ha någonting att göra. Får tända Julias dopljus och sitta i halvmörker och läsa en bok. Som de gjorde förr i tiden. Haha...

Nejtack, ingen åska här!

20 maj 2010 - Regnar

Så började vatten droppa från himlen igen! Men det är okej. Det ju fortfarande +22 ute, så det är nog bara ett förbipasserande moln - hoppas jag! Kycklingen står i ugnen, disken i diskstället och napparna kokar. Nu är det lagom rent i lägenheten för att jag ska känna mig tillfreda, men tillräckligt rörigt för att jag ska känna mig hemma! En finbalans det där! Julia ligger fortfarande och sover och min mage kurrar och bubblar lika mycket som den gjorde igårkväll innan jag gick och la mig. Har ju faktiskt inte ätit än! Ska göra chickenwraps tänkte jag, med lite smått och gott som vi har hemma. "Allt som är gott separat är också gott ihop" heter det ju. Vet dock inte om jag tror på det där. Jag skulle ju liksom aldrig doppa oliver i hallonsylt eller ha fetaost på pannkakorna, men smaken är ju som baken - delad!



Jag vintern -08. Vacker som en dag :p


20 maj 2010 - Tvätt, tvätt, tvätt...

Nu fick jag tvättat de 2 stora tvätthögarna som jag hade kvar. Så allt det viktigaste är rent, men finns en hel den "oviktigt" som ligger och tränger i tvättkorgen. Den är liksom forttfarande överfull, men det får vänta. Till nästa vinter, eller nåt! Nu har vi i alla fall rena kläder att ta på oss, både Duttan och jag! De är inte torra dock..
Har även städat lite här hemma, i vardagsrummet. Plockan undan på bordet och dammsugit samt vikt ihop alla filtar, som inte behövs så mycket här hemma längre. Brukar iofs ändå vira in mig i en filt på kvällarna när jag sitter framför tv:n. Det är mysigt, även om man inte direkt tycker det är kallt! Disken står och skriker på mig att göra den ren, så det är det som står näst på min "att-göra-idag-" lapp. ska bara vänta på att ugnen blir varm så jag kan sätta in kycklingen jag tänkte äta idag. Den ska ju stå där i en timma, och då är disken ett bra sätt att fördriva en del av den tiden på.
Julia sover, såklart. Känns som hon sover hela tiden nuför tiden. Det är ju iofs så det ska vara, hon behöver sova mycket för att orka växa och ta in alla nya intryck. Men ibland blir det långtråkigt. Har ju inget att göra när hon bara ligger och sover och jag har gjort det jag vill göra. Orkar ju inte heller städa hur mycket som helst, lat som jag är. Ett/två rum i taget och sen är jag helt utmattad. Det är tur att det bara är köket och vardagsrummet som blir smutsigt. Sovrummet har hållit sig ovanligt rent sen sist jag städade där, och badrummet likaså. Men det är ju i köket och vardagsrummet jag är mest, och då blir det väl där det stökas ner mest också. Spekulerar..:p



Favorithobbyn :)


19 maj 2010 - Hoppande aptit

Min mage bubblar sådär härligt som den gör när den är tom. Känner att jag skulle vilja stoppa i mig nåt att äta, men jag tror inte jag kommer göra det. Dels för att jag inte är direkt sugen på något som finns tillgängligt, och dels för att jag inte gärna äter så snart innan jag går och lägger mig.
Det är konstigt hur min aptit ändras från dag till dag! Ibland kan jag vara hungrig ständigt en hel dag och äta middag typ 3 ggr, medans jag andra dagar äter min första måltid efter att Julia har somnat för natten. Inga bra matvanor alls! Borde äta mer regelbundet. Men det är väl en dröm när man har barn. Regelbundenhet finns inte, man får äta när man hinner. Visserligen skulle jag nog hinna äta bättre än jag gör, men ibland känner man inte alls för det! Särskilt som jag gärna diskar och plockar i ordning innan jag äter. Blir stressad när det är stökigt och det gör det ju inte lättare att få i sig något, och sen när disken är ren så vaknar Julia igen, och då blir det inte alltid matro!

- Varför skriver jag om det här? Skittråkigt, nu behöver inte läsa. Jag är bara uttråkad..!


Det jag ville komma fram till var att jag nog ska gå och lägga mig och hoppas på lite aptit imorgon, så får jag äta då! Är ju rätt trött också!

GODNATT!

19 maj 2010 - Fascinerande liten flicka

Jag blir fascinerad av Julia ibland. Ganska ofta faktiskt men vissa gånger mer än andra. Idag var det på pendeln mot Kungsbacka. Hon var vaken hela vägen, men låg så lugnt i sin vagn och pratade, busade och log. Pendeln var överfylld av folk, vilket ofta kan få henne att bli trött, men hon var alldeles lugn, och jag var väl ungefär malligast i världen. Det var inte riktigt lika roligt att åka hem, dock. Men förtåeligt då det var mycket nya intryck att ta in. Hon hade sett mycket och sovit lite, så hon var helt slut, men ville verkligen inte sova. Det var alldeles för mycket att titta på. Jag satt och sjöng lite diskret i hennes öra hela vägen för att hon inte skulle börja trilskas. Det funkar i stort sätt alltid. Hon somnade nästan direkt när jag började dra henne över kullersten och spårvagnsspår på Drottningtorget. Hon vaknade dock till när vi kom hem och fick nattmat, men somnade rätt snart igen. Jag som förväntade mig en jobbig kväll. Hon grät och var ledsen oavsett vad jag gjorde. Gick runt i sovrummet och vaggade henne spom hon brukar gilla, men hon ville inte lugna ner sig. Så jag la henne i sängen och då somnade hon tvärt. Än en gång fick jag det bekräftat att sängen är bättre än mig!

Jag ska nog också gå och lägga mig om inte alltför lång tid. Kajsa skulle eventuellt komma in en stund idag sa hon när vi pratades vid i telefonen när jag satt på spårvagnen. Hon har varit i Stockholm över helgen så hon var också påväg hem. Alltid trevligt att ha någon att prata med om man sitter ensam och åker! Sitter en stund till och kollar om hon kommer in, annars så kryper jag nog ner i min sköna säng. Ska ju upp innan 08 (troligen långt innan då Julia helt plötsligt blivit en morgonbebis. Imorse väckte hon mig 05:59, men jag klev inte upp förrän 06:17. Vägrar gå upp innan 06!) Men tvättiden börjar klockan 08 och det hinner jag gärna ner till!







19 maj 2010 - Julia och jag :D



<3


19 maj 2010 - Hemma.

Pratade med Sara när jag var ute och promenerade med Julia och bestämde mig för att ta mig ner till Kungsbacka och träffa henne. Soligt väder ska man ta vara på, men det är så tråkigt att göra det själv. Så vi tänkte göra det tillsammans! Vi satt en lång stund på en bänk vid kungsbacka ån. Bredvid oss satt ett par och spelade gitarr, så det var riktigt mysigt. Sedan gick vi vidare till kungsmässan och åt varsinn hamburgare och sedan skulle vi köpa glass. Det var lagom till de stängde så vi satte oss på en bänk utanför och åt. Julia vaknade till då efter någon stunds sömn och låg och tjoade i vagnen. Har varit en riktigt trevlig dag och jag hoppas på lika fint väder imorgon!


19 maj 2010 - Meh...

Nu är det verkligen kanonväder. +20 och strålande sol! Fan vad förstört att jag sitter framför TV:n. Borde gå ut, men Julia sover ju igen! Men jag tror jag kommer riskera att väcka henne nu, för det är faktiskt sorgligt att sitta inne när det är så fint. Och går jag med henne som somnar hon garanterat om igen. Vi behöver solen!!


19 maj 2010 - Massa brev

Idag var posten flitig. I två omgångar fick brevbäraren öppna brevinkastet för att få med allt. Det var inget direkt roligt, förutom chokladen. En del räkningar, ansökningspapper från försäkringskassan angående bostadsbidrag som jag ska fylla i snart och en kallelse till Julia för tuberkulosvaccination den 28 maj kl. 11:00. Alltså på min födelsedag. Har ju planerat lunch den dagen för närmaste vännerna, men det får nog bli en sen lunch.

På kuvertet till kallelsen hade de skrivit: Vårnadshavare för Dos Anlos Hansson Julia. Anlos? Var i hela friden har de gått det ifrån. Dos Santos ska det ju vara! Får väl rätta dem när jag kommer dit. Dos Anlos....pfft.




Julia Hansson Dos Santos!


Fick massa choklad hem med posten idag. Go...

dsc02363 (MMS)

Fick massa choklad hem med posten idag. Gott! :)


19 maj 2010 - Sover..

Kanske skippar promenaden i alla fall. Kanske tar en lite senare. Julia vaknade till när jag bar ner henne i vagnen, men somnade om igen. Sedan hände samma grej när jag bar upp henne igen. Nu ligger hon i sin säng igen, och sover fortfarande. Hon måste vara så himla trött idag! Hon brukar bli väldigt störd när man flyttar runt henne när hon sover och inte kunna komma till ro igen, men idag var det inga problem. Och skönt är väl det! Hon behöver verkligen sova på dagarna.
Jag stannar inne och hänger tvätt istället! Har redan hängt upp en del, men jag skulle verkligen behöva ett till tvättställ. Inte ens hälften av allt jag tvättat hänger uppe, och då körde jag ändå bara 2 maskiner. Tänk de gånger jag faktiskt gör hela tiden ut, alltså 6 maskiner! Tar dagar att få allt rent igen! Nu när jag är ensam hänger jag inte upp det där nere heller eftersom det blir ännu mer springandes upp och ner då. Lättare att ha allt här uppe. Skulle vilja ha en stor fläkt som jag kunde sätta på full styrka riktad mot kläderna. Känns ju fjantigt att stå där med en hårttork....

19 maj 2010 - Åhh..

Jag hade inte satt igång den ena maskinen när jag var nere i tvättstugan första gången. Fick göra det när jag hämtade upp de kläderna som faktiskt hade blivit rena. Så irriterande när det händer, (nej, det är inte första gången). Så nu måste jag gå ner och ha tömt maskinen innan 11 eftersom nästa tvättid börjar då, och är man inte i tid, DÅ blir dem arga! Bara det att Julia fortfarande sover och verkar inte alls ha tänkt att vakna någon gång snart. Jag vill verkligen inte väcka henne, men jag kan ju inte lämna henne ensam i lägenheten. Hade jag varit säker på att hon skulle sova igenom hela tiden jag är borta, så hade jag kunnat skynda mig ner, men det händer ju inte så sällan att hon vaknar efter en otäck dröm eller dylikt, och är jätteledsen! Jäkla dilemma! Får väl kanske ta en promenad med henne i vagnen efteråt så hon får somna om och sova en stund till där. Är ju synd att slösa så fint väder på att sitta inne! 




*Kramas*


19 maj 2010 - Årets första solning - på en parkbänk

Jag skulle vara nere i tvättstugan igen vid 10 och hämta upp min tvätt. När klockan var halv började Julia trötta till sig oerhört och somnade nästan sittande. Jag vill inte lägga henne ner bara för att ta upp, och således väcka henne igen efter bara 20-25 minuter. Jag tyckte det var bättre att hon fick sova i vagnen istället, så jag gick ner tidigare. Hon somnade fort och jag körde upp vagnen till gården och satte mig på en bänk där. Solen stod på och jag njöt för fulla drag utav dess värme. Har längtat efter detta så länge nu! Förra sommaren var ju inget att tala om, så jag har haft brist på sol sen den 29 maj förra året, då jag och Johnny steg på planet från Brasilien till Sverige. Så sol är behövligt!



Solar på en inte så bekväm parkbänk...





Behöver inte dessa vintebleka benen lite sol, så säg...?


Julia och jag är ute i det fantastiska väd...

dsc02353 (MMS)

Julia och jag är ute i det fantastiska vädret! Solen skiner, fåglarna kvittrar, Julia sover...


19 maj 2010 - Fel!

Trodde ju jag hade tvättid klockan 08 i morse. Det hade jag inte! Och det märker jag först när jag lastat in ungefär all tvätt i maskinerna och laddat dem. Då kommer nämligen tjejen in som egentligen hade tiden. Jag har tydligen imorgon samma tid! Men tjejen skulle bara tvätta två maskiner, alltså ca 1 timma, så jag får ta över den efteråt. Då hinner jag tvätta i alla fall 2 maskiner, sen kan jag ju ta resten imorrn. Så det blev mer perfekt egentligen! Måste skynda ner nu!

PS. Det är grymt varmt!! Trodde jag inte var i Sverige när jag gick utanför dörren då jag blev kladdig och svettig nästan direkt! Weeeei...!!


Hej

18 maj 2010 - Kanske man skulle ändå...

Nu har jag ätit middag! Jag vet, något sent för middag, men jag har inte varit hungrig förrän nu. Vill ju inte äta om jag inte är hungrig bara för att klockan säger att jag borde! Nu är jag i alla fall inte hungrig, men rätt så trött så jag funderar på att kanske knyta mig. Skulle vara tidigaste kvällen på flera dagar, men jag känner att det kan behövas. har tvättid imorgonbitti kl08, så det kan ju vara bra att vara någolunda utvilad. Vet ju inte heller när Julia tänker vakna imorgon. Kan ju bli tidigare än jag förväntar mig. Senare blir det knappast!



Godnatt!

Nymålat!

dsc02339 (MMS)

Nymålat!


18 maj 2010 - Vardagslyx

Ikväll har jag ägnat mig lite åt mitt sk vardagslyx. För ett årsen + lite mer var det mer en självklar dagssyssla, men nu, när jag inte har samma tid som jag hade då, blir det mer lyx! Måla naglarna, är det jag pratar om. Detta kunde jag göra varje dag, eller i alla fall, varannan innan Julia föddes. Jag älskade att måla mina naglar, och köpte gärna nagellack i de fulaste, konstigaste och mest uppseendeväckande färgerna. (Detta är Jossans grej som smittade av sig på mig). Idag har jag i alla fall fått fixat mina naglar. Det blev klipp, filning och sedan på med nagellacket i en rosa nyans. Både på händerna och tårna är det tjusigt nu, och det får ju mig att känna mig lite finare än jag gjorde innan. :)




18 maj 2010 - Graviditetsvrak och sunkmorsa

Som Jossan sa till mig när jag var gravid, "Bara för att man får barn betydet inte att man behöver bli sunkig", och jag kan inte hålla med mer. Orden som går runt är ungefär att när man är gravid så får man möla i sig absolut allt man känner för och i vilken mängd man vill och när bebisen har kommit behöver man inte längre bry sig om hur man ser ut. Varför ska man utnyttja sin graviditet för att få äta massa skit? Jag menar inte att man ska hålla igen eller banta men man måste faktiskt inte överdriva för sen kommer man bara sitta och klaga på hur många extrakilon man lagt på sig under graviditeten. Jag tycker absolut att man kan ta en extra bit tårta om det bjuds, MEN man behöver inte äta upp halva tårtan och sen skylla på att man "äter för två". Bebisen behöver verkligen inte så mycket socker. Det kan leda till graviditetesdiabetes som kan vara direkt farligt. Äta med måtta säger man ju!
Och varför ska man sluta ta hand om sig själv bara för att man fått barn? Kanske man inte lägger ner samma tid som man gjorde förr, men att borsta håret och ta på sig kläder som inte råkar ha bebiskräk överallt tar inte så lång tid. Den första tiden med Julia var jag sunkmorsan med fett, stripigt hår och trasiga kläder som jag täckte över med morgonrocken. Men sen gick jag sällan utanför dörren pga den hemska kylan som var då. Om vi, mot förmodan, skulle gå någonstans så satte jag upp håret i en tofs och drog på mig ett par jeans. Mer än så behöver det inte vara för att skillnaden mellan sunkmorsa till nybliven morsa ska synas långa vägar!

Men jag kan faktiskt bara tycka utifrån mina egna erfarenheter. Nu råkade det vara så att jag inte hade någon som helst aptit under graviditeten och inte kände att jag ville vräka i mig massor. Jag ska erkänna att det hände och att jag faktiskt körde med ursäkten "Jag äter för två" eller "Bebisen vill ha...".
Sen har jag ju fått världens lugnaste och mest toleranta bebis som klarar av att jag inte finns inom synhåll 24/7. Dessutom får jag sova lika mycket under nätterna nu som jag gjorde då jag gick på gymnasiet och jobbade. Om inte mer, till och med. Om jag någongång får en kolikbebis som gallskriker non-stop från kväll till morgon skulle nog också jag tycka att det inte spelar någon roll hur jag ser ut. Man jag hade ändå bytt ut de uttänjda mysbyxor mot ett par mindre slitna eller, till och med, ett par jeans om jag skulle längre än till affären!





Jag vet inte hur jag kom och tänka på det här..var inte alls det jag hade tänkt skriva om från början :p


18 maj 2010 - "Dolt nummer"

Är det något som gör mig stressad så är det när jag upptäcker att jag missat ett samtal som kommit från dolt eller okänt nummer. Jag börjar tänka att det måste ha varit något jätteviktigt, fast mest troligt är väl att det var nån telefonförsäljare eller dylikt. Vad för viktigt samtal skulle ringa mig klockan 19:15, liksom? Eller annars också, för den sakens skull. Men ändå. Man kan väl åtminstonde lämna ett meddelande på telefonsvararen så jag slipper sitta och spekulera sönder mig!

18 maj 2010 - Lika blöta

Sådär ja, nu är hon ren igen skruttan. Det börjar bli aningen ansträngande att bada henne, då hon aldrig vill ligga stilla. Hon sprattlar och sparkar så hon far runt som en virvelvind i balja. Ibland skjuter hon ifrån med fötterna så hårt att hon slår i huvudet i andra änden. Det verkar ju inte göra direkt ont, men hon ser sig lite undrande omkring som om inte riktigt förstod vad som hände. Hon har också en tendens att på något sätt få handduken över huvudet efter badet. Hon drar i den så den faller ner under ansiktet, och då får hon typ panik för att hon inte får luft, men så fort jag tagit undan den drar hon tillbaka den igen.  
Dessutom blir jag nästan lika blöt som hon under tiden. Pga sparkar och sprattel skvätter vattnet över kanten och landar så fint i knäet på mig, där jag sitter på en handduk för att inte bli blöt i rumpan. Meningsfullt! Får ta på mig badkläder i fortsättningen!

Jag skulle nog också behöva ta mig lite vatten över huvudet. Känner mig inte jättefräsch. Får se om jag hinner innan det blir bäcksvart i badrummet. Vill ju gärna kunna se vad jag gör ochvar jag sätter fötterna inne i badrummet. Annars kan det gå illa...!


18 maj 2010 - Ensammen

Sara har ganska precis gått genom dörren och lämnat mig ensam kvar. Nej, det har hon ju inte, jag har ju Julia! Samtidigt som det är tråkigt att vara ensam känns det rätt skönt. Jag trivs med att vara bara mig och Julia, och tur är väl det. Hade kunnat gå riktigt illa annars!

Proppen gick igår, så hela köket slutade fungera. Jag fick leka handyman och leta mig fram genom propparna för att hitta den rätta. Som tur var finns där bara 4 (varav en vi inte ens använder), annars hade jag ju kunnat stå kvar där en. Det skummaste var dock att precis samma propp gick imorse när jag värmde Julias mat i micron. Verkade inte vara någon bra propp jag satte dit. Lampan i badrummet gick också när vi bytte ut proppen, så nu är det mörkt där inne hela dagarna. Hade tänkt att bada Julia ikväll, men får väl göra det nu direkt medan jag fortfarande kan använda mig av ljuset utïfrån!



<3


Sara har ont i magen idag...

dsc02336 (MMS)

Sara har ont i magen idag...


18 maj 2010 - Varmt ute =)

Idag säger termometern +19. Helt fantastiskt, tror det är rekord här ute i Kortedala. Sara och jag sitter inne, vilket känns aningen illa. Man borde ju ta vara på värmen när den visar sig, för imorgon kanske det ligger på +8 och pissregn igen. Vi funderar på att sätta oss vid bänkarna utanför och dricka kaffe. Men då kommer ju dilemmat Julia. Tösen sover nämligen igen. Hon vaknade, åt lite gröt+mjöll, lekte lite och somnade sedan om. Jag har inte jättelust att väcka henne med tanke på vad det kan resultera i. Varken hon eller jag orkar nog med en skrikkväll till. Får vänta tills hon vaknar, men då finns ju risken att hon inte alls vill ligga lugnt i vagnen och njuta av vädret. Finns ju inte så mycket man kan aktivera en 4,5 månades bebis med. Kan ju iofs ta en stor filt som vi kan sitta på, så kan hon ligga där oh sprattla i vårsolen. Om det nu kan underhålla särskilt...men vem vet, det hinner kanske bli dåligt väder innan hon vaknar. Jag skulle ju inte bli jätteförvånad, inte för att Julia sover extremt länge, men för att vädret är så oförutsägbart.



Pappas hår minsann!


18 maj 2010 -

Så, Sara kom hit igår. Vi möttes upp runt 17:00 på kortedala torg och gick in på Hemköp för att köpa hem mat til oss. Det blev bakad potatis med vitlökssmör, ost och majs (ala Bulgarien -05) och till det stekte vi upp lite kebabkött. Kanongott blev det och vi blev mätta och belåtna. Vi gjorde inte så mycket, satt mest och tittade på tv, pratade och spelade kort/yatzy. Julia satt i mitten och verkade mycket intresserad av tärningarna som flög över bordet. Vid 21:30 tyckte jag hon verkade trött. Hon hade sovit dåligt under dagen, då jag varit tvungen att väcka henne 2ggr då jag skulle iväg. Jag gick in i sovrummet och nattade henne. Inga problem, hon somnade utan protester. Sedan vaknade hon efter kanske 20min. Jag försökte få henne att somna om medan hon låg i sängen men ju mer jag försökte desto mer arg och ledsen blev hon, så jag fick ta upp henne. Och hon ville inte somna om! Hon fick därför sitta i knäet en stund till, men ganska snart började hon gnälla av trötthet.

Hon somnade om, men jag hade inte ens hunnit sätta mig ner innan hon började gnälla igen. Jag gav henne nappen och hon somnade om. Men då hann jag inte ens lämna rummet innan hon började gråta. Och gråta. Och gråta! Så det blev en jobbig kväll, speciellt för Julia. Hon skrek tills hon kiknade och började hosta vilket fick en klump av oro och panik bildas i min hals. Jag försökte dock hålla mig lugn, men när det ser ut som ens bebis är påväg att tappa andan är det inte det lättaste.
Ingenting hjälpte! Jag gick runt, runt i lägenheten och vaggade henne, vilket brukar lugna ner henne. Men inte den här gången. Till slut fick jag gjort mat till henne, och det var tydligen det som fattades. Tyckte det var märkligt då det inte alls var längesen hon ätit. Men vissa dagar är man ju mer hungrig än andra. Efter maten somnade hon om, och sedan var det tyst till klockan 08 imorse.  

Julia gråter ju väldigt sällan, men varje månad är det kanske 2-3 kvällar som är väldigt jobbiga och oftast beror det på att hon är övertrött. Det är ju svårt att komma till ro när man är så trött. Hon behöver ju sin sömn på dagarna också, men ibland har nöden ingen lag. Har jag en tid att passa så har jag och hur mycket jag än försöker så är det ytterst sällan jag lyckas klä på henne utan att hon vaknar. Men nu sover hon, och jag har inga som helst planer på att väcka henne!




Mitt hjärta!


Sitter och spelar yatzy med Sara. Har såkl...

dsc02318 (MMS)

Sitter och spelar yatzy med Sara. Har såklart min lyckoamulett i knäet som ger mig tur. Har hittills vunnit 3 av 3 spel! Go Julia!


17 maj 2010 - Alldeles för tidigt

Min kära dotter, som vanligtvis är världens sjusovare och oerhört generös med att ge mig sömn, vill inte vara sig själv i morse. Eller jo, sig själv för ca. 2 månadersen. Hon vaknade klockan 05 och ville inte sova mer. Det var det jag visste! Bara för jag fick henne att somna så tidigt igår! Till ca. 05:30 kunde jag ligga och dra mig med henne bredvid mig, sparkandes och gnällandes. Dessutom slog hon mig med en blöja i ansiktet! Jag fick så snällt gå upp. På Tv gick Montel show, som jag inte sett sen jag jobbade 07-08. Trots att jag inte somnade förrän runt 01 igår var jag inte särskilt trött, men kvällen kommer inte bli rolig. Kommer vara ett vrak!




Vackrast <3


17 maj 2010 - Måste ju..

Hur många har du varit riktigt riktigt kär i? 1!

Vad tycker du om kärlek? Jag är kär i kärleken; När den är bra!

När kramade du någon sist? Kramar Julia hela tiden :)

Saknar du någon speciell person?
Ja. Finns en del jag saknar.

Har du svårt för att bli kär? Lätt för att bli förälskad, svårt för att bli riktigt kär.

Är du singel? Nej, det är jag inte.

När fick du senast en komplimang? Igår :)

 

HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös: Räknas nersövd? I så fall ja..

Hånglat med nån riktigt ful: Hahaha...haft några bottennapp.

Hånglat med fler än 50 pers: *error*

Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? Joo...

Gjort något riktigt dumt? Ja!

Gjort något du verkligen ångrar? Har jag säkert, men jag minns det inte nu.

Åkt ambulans? Jajamen

Gjort nåt olagligt? Mmmm

Fått din mamma att gråta? Det har jag nog..

Slagit ner någon? Nej.

Skämts över dina föräldrar? Ja, hade en kort fas i tonåren då pappa var pinsammast i världen. Gick över rätt snabbt dock!

Sagt jag älskar dig och menat det? Ja.

Tar du droger? Coca Cola?

Dricker du? Inte sen den 20 april 2009.

Vilka kläder sover du i? Trosor!

Vad hatar du verkligen? Inget just nu, men mycket när jag är på dåligt humör. :p

Är du ensam nu? Jag är aldrig ensam. Har ju Julia!

Vill du gifta dig? Ja, nån gång =)

Vill du ha barn? Jag vill ha fler.

SENASTE PERSONEN SOM:

Sov i din säng? Förutom Julia var det nog Kajsa.

Såg dig gråta? Madde, kanske?

Fick dig att gråta? Nån på Tv?...

Du delade en dricka med? Minns jag inte.

Du gick på bio med? Johnny och Kajsa i december.

Skällde på dig? Ingen har skällt på mig på väldigt länge, faktiskt..

Sa någonting till dig och vad var det? Sara igår. "Vi hörs imorgon, eller kanske ikväll. Puss"

 
DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:

Gråtit? Nej!

Kramat någon? Japp, Julia!

Pussat någon? Julia, igen.

Köpt någonting? Ehm...pizza.

Sjungit? Ja. För Julia när hon skulle sova igår.

Saknat någon? Ja-a


16 maj 2010 - Jorå, nästan!

Det gick - nästan - som planerat. Julia sussade gott i sin säng och jag satt bänkad framför TV:n med min popcornskål ca. 21:08. Inte så illa tycker jag! Kom dock på att jag behöver duscha ikväll! Antingen gör jag det i nästa reklam eller efter filmen. Ren ska jag bli i alla fall!


16 maj 2010 - Planerna för kvällen...

...är väl inte jätteintressanta, och kanske inte ens uppnåeliga! Det första är att försöka få Julia att somna innan 21. Troligen kört, då det inte var så jättelängesen hon vaknade efter en rätt lång tupplur. Det kommer en film på 3:an som jag tänkte kolla på i alla fall, och den börjar klockan 21. Tänkte poppa popcorn innan! Jag får väl sätta igång och se om jag kan göra mina planer verklighet! Hör av mig sen och berättar hur det går!


16 maj 2010 - Tankar om livet

Den senaste tiden, eller ja, de senaste månaderna, har jag funderat rätt mycket på hur mitt liv ser ut och hur annorlunda det kunde sett ut. Jag älskar mitt liv, och hur det har utartat sig även om det är och har varit tufft då och då.
Jag brukar fundera över hur mitt liv skulle se om min mamma fortfarande levt. Dumt att sitta och spekulera eftersom jag aldrig kommer få veta, men jag kan inte låta bli. Allt hade varit så mycket annorlunda då, och jag hade med all säkerhet varit en hel annan person, nödvändigtvis inte bättre. Jag hade varit mycket mer tillbakadragen och rädd för att göra fel. Hade antagligen inte trott ett dugg på min egen kapabilitet. Precis som mamma inte trodde på sin!

Jag hade brytt mig så oerhört mycket om hur jag såg ut och hur människor såg mig. Skulle aldrig våga gå till affären i mjukisbyxor och fett hår t.ex. Hade varit finkläder och uppiffning till 100%. Det känns hemskt att säga att jag tror att jag bara hade varit en osäker, utseendefixerad person om min mamma inte att gott bort, men det är lite den uppfattningen jag har. Min mamma var sådan, och hon var den som hade störst inflytande på mig under de nästan 13 åren vi fick tillsammans. Jag var fortfarande såpass påverkbar efter att hon gått bort så intrycken från resterande familj (mest pappa) fick mig att öppna upp mig och utvecklas till den jag är, och som jag mår bra av att vara. 

En säkerhet är i alla fall att om mamma hade varit i livet, hade Julia inte varit det. Dels så hade jag inte haft pengarna till att betala kursavgiften och resan med, eftersom jag använde mitt arv. Dessutom har jag en känsla som säger att, även om jag ens kommit på det då, hade hon inte låtit mig göra det. Hon hade nog tyckt det var för otäckt och otryggt. Och jag hade säkert gjort som hon velat, för Gud nåde den som satte sig på tvären med min morsa! Så jag hade inte åkt till Brasilien och på så sätt aldrig träffat Johnny, och då hade ju Julia aldrig blivit till. Så, hur hemskt det än låter, så är det ju tack vare min mammas död jag nu har världens underbaraste, snällaste flicka som gör mitt liv så härligt och fulländat.

Nu menar jag inte att framställa min mamma som någon hemsk människa, för det var hon inte. Hon hade bara sina egenskaper som kanske inte alltid passade omgivningen. Men det går tillbaka till hennes uppväxt. Hon var lillan i familjen, med 2 äldre bröder och hade ett sjuhelsikes temperament. Detta bårdar aldrig gott för uppfostran, särskilt inte med en mamma som inte orkade ta tag i det ordentligt. Min mormor arbetade både i och utanför hemmet och orkade inte ta sig an mammas vredesutbrott, och därför fick mamma alltid som hon ville. För att undvika ett WW3 i hemmet.

Men hon var min mamma och hon gjorde allt för mig och min bror. Lite för mycket! Det kända uttrycket "curlingförälder", hon skapade det! Varje morgonen kom hon och väckte mig och min bror när frukosten var framdukad framför TV:n. Kläderna för dagen låg prydligt ihopvikta bredvid sängen, nytvättade och nystrukna, bara för oss att hoppa i! Medan jag åt frukost borstade hon genom mitt långa, tjocka, toviga hår eftersom jag pga detta hade svårt att göra det själv. Trots elakheter och skrik (jag var otroligt håröm) gjorde hon det varje morgon tills hon blev sjuk. Så hon försökte verkligen vara den perfekta mamman och människan, men som alla vet så är det ingen som är det. Perfekt. Men jag tror ju mindre man försöker desto närmare kommer man!




Älskade lilla flicka!
Du vet inte hur lycklig du gör mig
och hur mycket du betyder för mig.
Allt jag gör är för dig!


Igen? Nu gjorde hon det igen, och jag mis...

dsc02264 (MMS)

Igen? Nu gjorde hon det igen, och jag missade det såklart - igen! På något sätt tar hon sig fram men jag förstår inte hur. Krälar på rygg? JaJa, alla sätt är bra utan de dåliga...:p


Testade att sätta upp Julias hår i en tofs...

dsc02261 (MMS)

Testade att sätta upp Julias hår i en tofs idag. Gick sådär, men söt var hon! (Som vanligt, då)


16 maj 2010 - Städtant

Tro det eller ej, men jag har faktiskt fått städat det som behövdes. Har inte moppat golven, dock, men jag känner att jag kan leva med oskurade golv. Disken är avklarat, och städning av bord+tvbänk som var överfyllda med all möjlig krimskrams. Jag har ju inte jättemycket möblemang i lägenheten, då jag bara hyr i andrahand. Allt som finns, förutom sängen, är ägt av lägenhetsinnehavaren. Det gör ju att saker läggs där det finns plats och det tar inte lång tid innan det ser väldigt orent ut. Men nu ser det okej ut, tack vare mig!

Julia ville inte ha gröt till frukost idag. Hon nöjde sig med bara lite mjölk. Verkar nästan som om hon får sin mors aptit på mornarna; Ingen alls! Istället blev hon redigt hungrig till lunch och fick då lätt i sig dubbla smakportioner gröt + 100ml mjölk på det. Behöver ju inte oroa mig för att hon inte ska gå upp i vikt i alla fall! Får se nästa onsdag då vi ska till BVC nästa gång. Då blir det 5-månadersvaccination också. Känns som det inte alls var längesen hon fick den första, vid 3 månader. Då gick det ju bra och hon fick inga biverkningar av vaccinet, så jag hoppas på en lika smidig upplevelse den här gången. Ett skrik och sen är det klart!
Nu ligger hon och sover, min Macaquinha! Hon somnade på min mage/bröst när vi låg i soffan och tittade på TV. Så himla mysigt när hon sover så. Påminner om när hon var riktigt liten, helt nykläckt. Då sov hon ofta så. Det blir mer och mer sällan ju längre tiden går, så jag uppskattar de stunder väldigt mycket nu!




Det här var inte igår...


16 maj 2010 - När Julia låg på jäsning

[x] Svullen mage
[x] Vita flytningar
[x] Genomskinliga flytningar
[] Huvudvärk
[x] Illamående
[] Hunger
[x] Ingen matlust
[] Svettningar
[x] Glad
[x] Deppig/ledsen
[x] Humörsvängingar
[x] Molvärk
[] Förändrar färg i underlivet
[x] Ömma/känsliga bröstvårtor
[x] Stickningar/hugg i livmodern
[] Nidis
[x] Nästäppa
[x] Gasig i magen
[x] Dålig i magen
[x] Hård i magen
[] Bubblar i magen
[x] Sugen på något
[x] Finnar
[x] Kissnödig
[x] Trött
[] Hög temp
[x] Ont i ryggslutet
[x] Strålningar/ilningar mot ljumsken
[] Metallsmak i munnen
[x] Större bröst
[] Ont vid sex
[] Yrsel
[] Fryser
[x] halsbränna
[] Sjukdomskänsla
[x] Synliga ådror på brösten
[x] Törstig
[] Drömt att du plussat
[] konstiga drömmar

16 maj 2010 - Datanörd x2






Sådan far sådan dotter....


16 maj 2010 - Julia bloggar!



n m

¨mk   .,.,jmmmm n muhmnvnbm jn b vghn           azZ<ZA<>  hjm v hhggygfhgh   xg


16 maj 2010 - Sunday

Städning står på agendan idag. Kanske ingen storstädning, för det orkar jag inte! Men jag måste diska och plocka bort från bordet. Jag dammsög ju häromdagen, så det kan jag kanske skippa idag, men eventuellt kanske jag moppar golven. Vi får se, helt enkelt, men någonting behöver bli gjort. Blir så stressad när lägenheten är lortig, och det ända som hjälper är ju att städa.
Julia vaknade tidigare idag än hon normalt gör. Typiskt, när jag gick och la mig senare igår. Jag somnade nog inte förrän efter 01, och hon ville upp innan 08. Nära 7 timmars sömn i alla fall, så jag ska inte klaga. Inte alla småbarnsföräldrar som får ens det, speciellt inte oavbrutet. Känner mig inte jättetrött, faktiskt. Var tröttare igår!


15 maj 2010 - Promenixat en sväng

Min favoritbror i hela världen satte över lite penger till mig, eftersom mitt konto var på noll, så jag kunde köpte lite gott till kvällen. Så jag placerade Julia i sin vagn, vilken hon älskar att ligga i, och gav mig av. Jag blev chockad av hur varmt det var ute. Det är grått, men väldigt varmt, så nu förväntar jag mig åska till natten. Julias första åska, i så fall. Jag är livrädd för åskan, så det blir ju en utmaning om det nu skulle vara så.
Jag bestämde mig i alla fall för att ta vagnen till torget, och eventuellt promenera hem. Köpte hem godis och coca cola och hyrde 3 (svenska) filmer. Har upptäckt att jag faktiskt tycker om svensk film. Särskilt som jag inte har sett det på så himla länge.
Trots att coca colan låg under Julia i korgen och lockade mig, bestämde jag mig för att promenera hem. Julia hade somnat medan jag tittade runt bland alla filmer. Ville inte behöva väcka henne så snart som jag skulle om vi åker vagnen hem och dessutom kan det ju vara bra för henne att få sova ute en stund. Önskar så mycket att vi hade hiss här. Då hade jag kunnat få med vagnen upp så hon kunde stå på ballkongen och sova. Men icke!

Halvägs hemma mötte jag en familj som stod runt en ihopfälld barnvagn. En av kvinnorna stannade mig och frågade om jag kunde hjälpa dem. Dem visste nämligen inte hur de skulle fälla upp vagnen då den var alldeles ny. Jag hade svårt att tro att jag skulle kunna vara till så stor hjälp, men bestämde mig för att ge det ett försök. Jag satte mig på huk och inspekterade vagnen. Jag vände den upp och ner, bak och fram men kunde för allt i världen inte förstå hur den skulle fällas upp. Jag fattade ju att det skulle finnas någon spärr nånstans, men jag ingen knapp jag tryckte på var rätt. Till slut frågade jag om de inte hade instruktioner till vagnen. Det hade dem, och jag tog pappret och började även vrida och vända på det. Till slut fattade jag vart spärren fanns (bakom ett av de främre hjulen). På något sätt skulle man trycka loss den, men det var lättare sagt än gjort. Både familjefadern och jag drog och tryckte utan framgång. Till slut ställde jag mig upp och tryckte med hela min kroppstyngd på den och då lossade den och vi kunde lätt fälla upp vagnen. Familjen bugade och tackade mig så mycket för hjälpen. Jag måste medge att jag kände mig rätt nöjd med mig själv när jag gick där ifrån. Skam den som ger sig!


15 maj 2010 - Telefonerat

Andreas hörde av sig, men pappa lyser med sin frånvaro. Jag har försökt få tag på honom typ hela dagen, men han svarar inte när jag ringer och han ringer inte upp. Jag hatar det! Jag får ont i magen. Blir så orolig att något ska hända honom. Har hört så mycket historier om lastbilschaufförer som bara slutar leva helt plötsligt. Är ju inte ett hälsosamt yrke direkt. En av pappas äldsta vänner gick bort för bara några dagar sen. Han arbetade som lastbilschaufför förr, men det som blev slutet var skadorna som han fick pga ett rån som han blrv utsatt för. 7 skott fick han i magen. Mirakulöst nog överlevde han då, och ringde själv eftet ambulans. Men nu orkade inte kroppen längre. Hans granne hittade honom i sin rabatt hemma.

R.I.P B.

15 maj 2010 - Kort tupplur

Julia bestämde sig för att hon inte ville sova så länge idag. Hon vaknade ganska precis efter att jag hade somnat. Jag fick ligga en stund i alla fall, genom att köra det rätt så effektiva snoozesystemet på henne (in med nappen). Det blev inte liten powernap i alla fall och förhoppningsvis räcker det ett tag framåt. Typ till ikväll när det är dags att gå och lägga sig. Frågan är vad man ska hitta på ikväll. Det är ju ändå lördag. Inte för att jag brukar göra något speciellt på lördagarna, men ändå. Kanske går det något bra på tv?

Jag försöker få tag på min familj över telefon, men varken pappa eller Andreas verkar vara anträffbara. Detta händer ungeför 1 gång på miljonen, att båda är upptagna samtidigt. Tycker det är lite jobbigt när folk inte svarar på telefonen. Alltså, när ingen av dem man ringer svarar. Av de 3 jag försökt få tag på har ingen svarar och jag känner mig lite avstängd från världen. Som om jag sitter inlåst i lägenheten och inte får veta vad som händer "där ute". Jobbig känsla..! Men jag antar att de hör av sig när de har tid.


15 maj 2010 - Dra nåt över huvudet...

Dagen började bra, men har fortskridit inte så himla kul! Jag känner värsta obeghaget i kroppen, är trött och hra ont i magen. Vill bara sitta ner och slappna av en stund, men Julia vägrar ligga ensam någonstans. Det är det värsta med att vara lite deppig, hon känner av det direkt och blir direkt hypergnällig, vilket inte gör mig bättre till mods. Nu har jag dock äntligen fått henne att somna så jag får en stund för mig själv. Funderar dock på att gå och spendera den sovandes bredvid henne.
Jag skulle göra mat åt snuttan innan hon somnade. Hon låg och gallskrek och jag hade någon konstig temperatur variation i kroppen, ena sekunden överhettad, andra normal, tredje förfrusen. Jag försökte koncentrera mig på att fixa hennes mat fort så jag kunde ge det till henne. När jag lagt i de 5 skedar pulver som ska i, och skulle ställa in resten i skafferiet, så TAPPAR jag hela burken och pulvret flyger över golvet. Svordomarna avbytte varandra och kom utramlande ur min mun. Jag struntade i det. Gick istället och gav Julia maten och efter att hon somnat tog jag dammsugaren och sög upp det! Så jävla typiskt och så jävla arg blev jag!

Nu ska jag sova!!!!!

15 maj 2010 - Diggelo diggeley, himlen öppnade sej....

Ja nu forsar det ner, minsann. Som ett vattenfall, ungefär. Låter inte som om det är regndroppat ens, utan någon som tippar ett enormt kar med vatten över oss. Skönt att kunna sitta inne! Är glad att jag tog vara på uppehållet och solen som var igår. Tanken slog mig nämligen igår att ta promenaden idag istället, för nu var ju säkert det fina vädret här för att stanna! Ja, tji fick jag!
Julia har vaknat igen och sitter helt tyst och iakttar David Spade i "Just shoot me". Personlligen tycker jag inte att det är något höjdarprogram precis. Men hon är ju trots allt bara 4 månader. Kan ju inte förvänta mig att hon ska vara någon expert på vad som är bra TV och inte. Det kommer!! ;)


15 maj 2010 - Dålig TV

Det är ju underligt att det inte visar någonting på TV som är ens en gnutta intressant. Det enda som går, förutom "Tvins", är Oprah Show, och ett avsnitt jag redan sett dessutom! Inte ens Julia verkar tycka det är direkt underhållande, och hon är inte kräsen! Antar att de kanske inte räknar med att folk i min ålder är uppe vid den här tiden och de som väl kommit upp gärna tittar på "Tvins" eller "I trädgården med...". Inte riktigt vad jag väljer att vila ögonen på.

Jag är hungrig och vill äta frukost, men väntar till Julia somnat igen. Tycker om att äta frukost i lugn och ro! Just nu pratar jag minnen med Madde från högstadiet. Ibland önskar jag man kunde spola tillbaka tiden och återleva vissa delar. De som var särskilt roliga. Vi har skapat många roliga minnen, jag, Mickan och Madde, som vi idag kan skratta åt tills tårarna sprutar! :D

14 maj 2010 - Nu är kvällen min

Sådär ja, nu ligger Julia och sussar sött. Jag älskar rutinerna vi har, och faktum är att det faktiskt är hon själv som skapat dem. Man får ju anpassa sig efter barnens rytm den första tiden i deras liv, och Julia har alltid haft utmärkt sådan. Det är inte bara viktigt för barnet att ha bestämda rutiner i vardagen, men jag känner själv att jag mår bra av det. Har inte haft några direkta rutiner de senaste åren, har liksom tagit dagen lite som den kommit. Nu är dagarna mer planlagda med sovtider och matdags osv. Allt flyter liksom på så mycket bättre då. Självklart finns ju utrymme för andra saker såsom träffa och umgås med vänner, ta svängar in till stan osv.

Nu ska jag ha myskväll med mig själv framför "Släkten är värst". Tänkte måla mina naglar i någon trevlig färg och sedan poppa lite popcorn! Perfekt avslut på fredagen!


14 maj 2010 - Ätit

Sådär nu har vi ätit middag båda två. Julia fick sin potatis/palsternack puré och mjölk efter det. Jag har slutat försöka ge henne broccolin då hon inte alls gillade det. Det kommer väl med tiden, får vi hoppas, då det är något som aktivt serveras här!
Själv åt jag bakad potatis med vitlökssmör, ost och majs i. Stekte upp några champinjoner också, som jag hade vid sidan av tillsammans med fetaost och oliver. Mumsigt var det och inte så tungt så man blir äckligt mätt efteråt. Julia har precis somnat och jag funderar på att gå och duscha. Behöver tvätta och reda ut mitt fågelbo till hår och även raka benen som nu börjar lika en regnskog - utan regnet. Snart ser jag väl apor som slänger sig mellan stråna. Känner mig inte riktigt fräsch med håriga ben. Vill gärna att det ska vara mjukt och lent!


14 maj 2010 - Middag?

Nu har vi varit ute på en liten sväng, jag och Julia. Gick inte i mer än ca. 30 minuter, men det räckte. Finns inte så himla många promenadvägar här, tyvärr! Nu ligger Julia, som hon ofta gör, i sitt gym och underhåller sig med lite allt möjligt. Själv känner jag att en bit mat skulle sitta på sin plats, men jag vet inte vad jag ska äta. Får bli något jag har hemma, då jag inte har ett öre (eller jo, ett öre har jag. 93 öre för att vara mer exakt) på kontot. Mmm..vad känner jag för idag?


14 maj 2010 - Vad gör du?



På något sätt har hon tagit sig ur babygymmet helt på egen hand.
Eller, rygg blir det ju faktiskt. Skulle bra gärna vilja veta hur hon
gjorde det här! Får hålla stenkoll på henne nästa gång hon är där!


14 maj 2010 - Röj

Nu har jag fått tummen ur ar*let och fixat lite i sovrummet. Inget som direkt syns, bara dammsugit och skakat sängkläderna samt bytt i Julias säng. Måste ta tvättid till den här veckan! Har grymt mycket tvätt nu.
 När jag borstade ut allt som låg under sängen hittade jag en av Julias nappar som jag förgäves letat efter i flera veckor. Varför kollade jag inte där på en gång? Nu har jag hittat den i alla fall och slängde den och alla andra (som jag hittade) i en kastrull och kokade upp dem. Så nu har vi massa nappar att välja bland igen. Fast några är försvunna så jag får ta en dag att gå på nappjakt, men det blir inte idag. Jag ska ta det lugnt nu och när Julia somnar nästa gång ska jag diska och dammsuga köket. Sedan tycker jag det räcker för idag! Tänkte iofs ta den där promenaden som jag pratade om innan. Det är ju faktiskt fint väder, solen skiner och det är +13. Så det vore ju en skamm att inte ta vara på det, men tiden (och orken) räcker inte riktigt till. Det finns så många måsten och borden. Är glad att det är helg för det utesluter en hel del måsten och borden!









14 maj 2010 - Blinka inte!

Jösses, har just kommit på att Julia blir hela 19 veckor idag! Är det verkligen 19 veckorsen jag låg inne på förlossningen och våndades i värkar? Att tiden kan gå så fort, det är ju nästan inte okej! Självklart är det den bästa belöningen att se sitt barn växa och utvecklas och lära sig nya saker. Det finns inget större glädjeämne, men man vill ju kunna hinna njuta av det som sker innan nästa sak kommer. Nu är jag väldigt nöjd med hur vardagen är och jag tycker Julia är så underbar att hälfen hade varit nog! Nu skulle jag vilja trycka på paus i några veckor och bara njuta av hurdan hon är och alla söta grejer hon gör. Men det går ju inte riktigt. Får försöka hinna med det i alla fall! Det blir mycket kort och en del videor så vi alltid kan minnas den här fina tiden.



Julia 3 dagar gammal





Julia 1 månad och 3 dagar gammal





Julia 2 månader och 3 dagar gammal





Julia 3 månader och 3 dagar gammal





Julia 4 månader och 3 dagar gammal


14 maj 2010 - Spahelg i Jönköping

Vi kom fram till att jag ska ankomma till Jönköping antingen på fredagkvällen, och bli upplockad av Kajsas mamma eller bror, eller på lördagmorgon/förmiddag då Kajsa kommer själv. Jag kan nog känna att det är lämpligare på fredagen. Då får vi ju hela lördagen på oss att göra vad vi nu bestämmer oss för att göra och dessutom tvingas jag och Julia gå upp jättetidigt på morgonen. Så jag tror det är vad det lutar mot. Eventuellt blir det en kort utgång på lördagskväll med en av Kajsas kompisar. Jag tror jag är redo för detta. Jag skulle definitivt tycka att det var roligt att få komma ut en sväng, och Julia får ju i så fall vara med Kajsas mamma. Eftersom det är på kvällen kommer hon ju troligen sova sig igenom hela natten och inte ens märka av att jag inte är där. Eller också inte, eftersom det inte är hemma kanske det blir svårare. Jag kommer ju onekligen vara rätt ängslig men vi kommer i så fall ha telefonkontakt med Kajsas mamma hela kvällen. Någon gång ska ju vara den första, och det kanske är bra att börja med barnvakter lite kortare stunder redan nu. Då vänjer sig ju Julia sig vid det. Och jag med för den delen. Har en känsla av att det kanske kommer bli jobbigare för mig än för henne. Men, som jag så ofta sagt, vi får se!
Jag frågade Kajsa om hon hade lust att massera mig litegran också, och hon sa att visst kunde hon göra det. Ska bli så skönt att komma iväg från allt här några dagar, och Kajsa sa att de skulle ta hand om mig. Detta tvivlar jag inte ett dugg på! Kommer bli lika avslappnande för mig som en spahelg tror jag! Ser fram emot det massor! På måndagen ska Kajsa och hennes syster till vår gamla anatomilärare, Lennart, som också är kiropraktor. De ska få sina kotor på plats och jag tyckte att det skulle vara roligt att visa upp vad som har hänt sen sist vi sågs; Julia (för er som inte förstod det).

Vi får också se vad som sker under dagen. Har inget planerat så det blir väl också det som kommer att hända; inget. Jag mår i alla fall bättre idag, och halsontet är borta. Är fortfarande lite irriterat och killar ibland, men inte så farligt. Så det var nog inte någon förkylning ändå. Skönt!
Om det inte börjar regna och ha sig så kan det ju tänkas att vi tar en liten promenad. Kan vara skönt med lite frisk luft. Vi har inte varit på några nämnvärda promenader den sista tiden. Skulle ju vara vägen från Kungsbacka parken hem till Saras mamma. Det var ju iofs en sväng, så det kan ju få räknas då! Igår var vi bara en kort sväng till affären och tillbaka, så lite luft skulle vi nog må bra av, både jag och Julia!

Plutteduttan ligger nu och sover. Det gick fort för henne att somna i dag. Jag la henne i sängen för att gå och borsta tänderna och när jag var klar sov hon som en stock. Härlig unge jag har! Hon vaknade till och var lite ledsen, men jag gick in och pratade med henne, läste en saga och klappade henne på pannan och sedan somnade hon om.
Ibland är det svårt att veta om hon vill komma upp ur sängen. Hon trivs väldigt bra med att ligga där, men ibland om hon vaknar och är ledsen vill hon ju att jag ska ta upp henne. Men ibland vill hon inte det alls! Om jag då gör det blir hon flyförbannad och börjar skrika ännu mer, och sedan är uppvaknandet förstört för henne. Det är bra om hon får ligga en stund efter att hon sovit för att få vakna till ordentligt innan hon blir upplockad. Det är väl inte många som vaknar och går upp precis samtidigt. Plockar man upp henne för tidigt kan hon vara grinig och gnällig jättelänge. Så det gäller att läsa signalerna med perfektion! Jag brukar försöka lugna ner henne genom att prata, sjunga och klappa henne på huvudet, för att hon ska veta att jag är där. Funkar inte det, då får jag ju ta upp henne. Jaja, vi lär oss här, både jag och Julia!

Själv tror jag det är dags för lite frukost! Magen kurrar.




Você é minha alegria,
meu sol,
minha terra,
meu mar.
Minha vida, meu tudo!
Eu te amo mais do que palavras podem dizer 


13 maj 2010 - Nätdejt

Har dejt med Kajsa på msn ikväll. Vi ska prata närmare om min visit nästa vecka, tider och hur länge osv. Det blir första gången Julia sover någon annanstans än hemma (förutom BB då) över natten. Blir spännande att se hur hon reagerar på detta. Förhoppningsvis går det problemfritt. Det kommer det säkert göra. Kommer gå hur smidigt och bra som helst, och hon kommer vara den där exemplariska bebisen som hon alltid är när vi är runt annat folk, men när vi kommer hem sen kommer det slå tillbaka. Det kommer ju vara mycket nya intryck med ny stad och massa (nästan) helt nya människor. Precis som efter dopet, då hon var urgnällig av trötthet i typ 2 dygn. Fast hon är ju fortfarande inte särskilt påfrestande, ens vid de tillfällena.

Idag har hon faktiskt varit trött, flickan min. Men inte på ett gnälligt sätt. Nej, hon har varit sitt vanliga glada, goa jag i vaket tillstånd, men hon har sovit mer än hon brukar. Bara 3ggr, men de var långa allihop. Dessutom somnade hon relativt tidigt ikväll. Hon var slocknad innan 21, vilket inte händer så ofta nu för tiden. Men jag föredrar dagar som den här framför de dagarna hon sover flera men kortare stunder. Det blir liksom en bättre balansgång och hon sover bättre på natten då hon inte är övertrött. Kanske fortsätter såhär! Vaknar och är glad. Blir lite grinig efter några timmar, och somnar då fort. Vaknar efter nån timme eller två och är glad igen. Suverän rutin om ni frågar mig! Har inte varit några som helst problem att får henne till att sova någon av gångerna. Det kan ibland vara lite bökigt, särskilt då hon är riktigt trött. Då bara gråter hon och kan inte slappna av. Lagom är bäst!

Jag misstänker att det inte alls är halsbränna jag har, utan en förkylning som sätter in. Jag har känt mig lite hängig och inte riktigt i form hela dagen. Har varit trött och inte orkat ta mig för så mycket. Jag fick diskat all disk, det var inte så mycket då jag ny börjat göra det varje dag. Fick även tagit en snabb dusch när Julia sov middag innan, men mer än så är det inte. Jo, jag har plockat ner all tvätt i en påse för det är så mycket att tvättkorgen inte räcker till. Ser så tråkigt ut när det ligger över hela golvet! Jag hoppas i alla fall att jag inte är så trött imorgon för jag skulle behöva köra dammsugaren genom lägenheten. Men vi får se. Hoppas i alla fall inte att det är någon envis och jobbig förkylning och att Julia blir smittat. Om det nu är det som är på G! Man kan väl säkert bli lite nersatt av halsbränna också.




Lirar lite dator. :p


13 maj 2010 - Paltkoma...

... - den dåsighet som drabbar den proppmätte efter en stadig måltid / Wikipedia


Detta är något som Julia börjat drabbas av de senaste dagarna. Hon har inte somnat med maten i munnen sen den korta tiden jag ammade henne, men nu har hon börjat med det. Nästan varje gång hon får mat så somnar hon, ibland till och med innan hon ens hunnit äta färdigt. Om jag skulle tro att hon somnat, fast hon inte gjort det, och plocka bort flaskan börjar hon febrilt suga i luften, likt prins John i Disneys version av "Robin Hood". Komiskt och hysteriskt sött!
Idag fick hon smaka på potatis/palsternacka, då broccolli inte verkade vara något som passade hennes små smaklökar. Om hon fick bestämma skulle hon bara äta havregröt hela tiden, för det tycker hon verkligen om. Men man måste ju variera måltiderna lite. Gröt blir det till frukost, och sedan något annat till eftermiddagen. Hon såg väl lite undrande ut när jag gav henne första skeden, men hon åt det.





Sleeping beauty ♥


13 maj 2010 - Sunkmorsa

Jag känner mig verkligen ursunkig idag, trots att jag duschade igår! Då jag inte mår riktigt jättebra har jag inte orkat ta tag i disken från igår. Det är ju inte jättemycket, men det bidrar till min sinnesstämning. Fast mina kläder är ju värst! Har på mig ett par jätterosa velourbyxor som är dekorerade med massa vita bebiskräkfläckar och har matchat med ett linne som är så rött det kan bli och på fötterna ett par av Johnnys raggsockar, då jag tycker det är så kallt på golvet. Jag skulle nog behöva dra en snabbplockning i lägenheten och få bort det mesta och sedan slänga mig själv i duschen, nu när Julia somnat igen. Fast jag väntar nog med det och gör det till kvällen. Har börjat tycka om att duscha på kvällen, vilket jag aldrig gillat. Tror det är för att jag då kan stå så länge jag vill, vanligtvis, då Julia somnat för natten. På dagarna vet jag ju aldrig hur länge hon sover. Kan bli allt mellan 15 min till 2 timmar, och det spelar ingen roll hhur mycket hon sovit natten innan.
Nu har hon i alla fall somnat för andra gången idag, och förra gången sov hon en bra stund, så logiskt sett så borde det bara bli en liten powernap nu, men, som sagt, man kan aldrig veta med henne.




Typ såhär känner jag mig....vackert.


13 maj 2010 - Slowgoing

Den här dagen går verkligen långsamt. Inte så att jag väntar på något och vill att idag ska bli imorgon fort, det känns bara som om jag har varit vaken i flera, flera timmar när jag faktiskt bara varit uppe i knappt 4 timmar. Det är konstigt, vissa dagar rusar förbi och andra segar sig kvar som ett gammalt tuggumi under skorna.

Julia har nyligen lärt sig göra pruttljud med läpparna, så det sitter hon och håller sig sysselsatt med ungefär 99% av tiden hon är vaken. Men än så länge är det bara så sött att jag inte tröttnar ett dugg på det. Det är läskigt hur mycket hennes personlighet har växt och hur fort hon utvecklats bara de 3 senaste veckorna. Hon känns verkligen mer som ett barn än som en bebis. Hennes vilja är otroligt stark, och den Hanssonska envisheten har slagit rot i henne. Vad som helst duger inte längre som underhållning! Får hon syn på något hon vill ha och sen får något annat blir hon flyförbannad och börjar stampa och sparka hejvilt med benen. Ser riktigt skoj ut, faktiskt. Trots att hon inte är en väldigt lugn och tolerant bebis har jag på känn att hon kommer bli riktigt jobbig när den härliga trotsen sätter in. Då kommer väl envisheten visa sig tydligare än någonsin, misstänker jag. Tror inte jag ser jättemycket fram emot det...:s

 Nu sitter hon i mitt knä och vill inget hellre än att slå på tangenterna.


<QASZ  C  Y GUHB NN BVX

// Julia

Haha, vad duktig hon är! :D




Jag älskar dig, inte trots att du är så envis, bestämd och bli arg ibland, utan pga det.


13 maj 2010 - VARNING: Gnälligt inlägg

Halsbrännan envisar sig kvar. Ser det där lillamonstret från reklamen som de skickar till Sibirien. Kanske man skulle ge det ett försök? Det känns nu typ som om det ryker i halsen och jag hostar damm, och det känns hela vägen ner i magtrakten. Hungrig som fan är jag också, men har ingen som helst lust att äta.
Om inte detta vore nog, har jag döont i mina fruktansvärda nacke/axel/rygg-muskler. Och som ett brev på posten kommer ju också huvudvärken. Usch vad det är synd om mig!


Det ska kännas att man lever!




Pärlan mår bra i alla fall och det är jag glad över! :)


12 maj 2010 - Vill verkligen ha sol!!

Jag önskar mig sol i födelsedagspresent (och en rumpa, då den lilla jag hade försvann med förlossningen...)! Vill ha varmt och skönt så man kan sitta ute! Saknar liksom lukten av solkräm. Känns som det var evighetersen jag använde det, och det var det ju nästan. Över ett årsen iaf..! Vill åka iväg till sommaren, till nåt varmt land och bara ta det lugnt med Julia och någon trevlig vän. Bara slappna av och släppa alla bekymmer här hemma. Men, men. Får drömma om det istället...

Idag bränner min hals och har gjort konstant sedan jag vaknade. Har så svårt att känna skillnad på halsbränna och "på-väg-att-bli-förkyld-ont-i-halsen". Tycker det känns precis likadant, men jag tror det är halsbränna jag har, och jag hoppas på det! Pallar inte att gå och bli sjuk nu. Kanske borde försöka tänka på mina matvanor mer. Är ju inte jättebra att äta massa onyttigt om man lider av halsbränna. Dessutom har jag ju haft problem med både magkatarr och magsår. Borde väl vara varningstecken och motivation nog att ändra på mina måltider. Men sen är jag ju lat också och gör det gärna bekvämt för mig. Idag har jag dock ätit mest youghurt och frukt då det lindrar i halsen. 

Jag är riktigt trött nu, alltså, men har ingen lust att gå och lägga mig. Men jag borde egentligen komma isäng någolunda tidigt, för jag blir bara tröttare och tröttare på morgnarna när Julia vill upp. Och visst tar jag mig upp men känner mig som ett gammalt vrak och skulle nästan kunna somna stående medan jag värmer hennes morgongröt i micron.
   



Såhär somnade lillsnuttan ikväll. I mitt knäveck :D


12 maj 2010 - Åhhh

Har kommit på en sak idag! Den som kom på ordet regn och den som kom på ordet måtta är med största säkerhet INTE samma person. Här regnar det nog aldrig med måtta! Jag är så förbannat trött på detta pissiga väder, man kan ju inte gå utanför dörren utan att få vatten i lungorna och andningsnöd! Tur är det att jag har mat hemma så det räcker. Hade jag inte haft det så vet jag en som hade svultit!! Inte en chans att jag går ut i det här vädret oavsett hur mycket jag vill ha något! (- Jo, om Julia skulle behöva nåt så går jag givetvis!)

Pappa har varit här en liten stund. Vi fikade och pratade om filmer och om farmor som segt hänger kvar. Fysiskt sett var hon bättre, men på det andra sättet var det tydligen värre än det någonsin varit. Hon irrade och svamlade om saker som pappa inte visste något om, t.ex. några hundar i Frillesås som skulle bli betalda för, annars skulle dfe skjutas..? Det kan inte vara lätt att bli gammal, och det kan inte vara lätt att se sin mamma förvandlas från en ändå rätt pigg tant till en halv grönsak på mindre än ett år. Farmor var ju så gott som pigg i julas!


12 maj 2010 - Mulet

Är det bara jag som börjar bli less på att vårvädret aldrig tar sig? Det är bara grått, grått, grått hela tiden! Känns mer som höst och det ser nästan ut som om träden börjar tappa löv, istället för att få. Om mindre än en månad ska det ju vara sommar, men fortsätter det såhär så verkar ju det rätt hopplöst. Kommer gå direkt från "vår" till höst! Men ingen idé att hänga läpp!!

Dagen har varit otroligt händelselös. Vi har slappat ordentligt, jag och Julia, och tagit igen oss efter gårdagen. Mina ögon gick verkligen kors och tvärs när jag vaknade i morse. Jag är så glad att flickan min är så lugnt och tolerant. Hon stressat aldrig upp mig på morgonen, utan låter mig ligga och vakna till liv bra länge innan det är dags för frukost!
Nu har hon precis käkat gröt och efter det sin vanlliga mjölk. Hon hann dock inte äta upp allt, då hon somnade med flaskan i munnen. Det har aldrig hänt förut, men hon har bara sovit ca. 15 minuter sedan hon vaknade vid 08 i morse, så jag kan tro att hon är trött!




Tröttis <3


11 maj 2010 - ...eller ja, nu är det ju den 12:e...






Har gjort massor idag! Känns så i alla fall, eftersom jag vanligtvis inte gör någonting alls, så minsta lilla dagstripp blir ju en alldeles egen historia. Åkte ner till Kungsbacka med pendeln som gick 12:47 då jag skulle vara på plats på Tandregleringen 13:40. Jag var där något innan, och, precis som alltid, fick jag också komma in tidigare än utsatt tid. Jag träffade kirurgen som opererade mina glappande käkar för ganska precis 5 årsen (tror typ det var den 11 maj...). Han kollade så att bettet såg bra ut och att allt passade som det skulle, och allt såg lika fint ur nu som förra gången vi sågs. Efter det bad jag dem lägga på lite extra plast bak på min skena i underkäken som jag har efter tandställningen. Den har nämligen börjat skava hål på tungan och bildar ibland riktigt smärtsamma blåsor, och det fixade dem snabbt.
Min tandsköterska jag hade när jag gick där regelbundet, kom ut när jag satt i väntrummet för att hon ville ta sig en titt på Julia. Sedan gick hon och hämtade tandläkaren jag hade under samma period för att visa henne. De tyckte hon var jättesöt, och sa att hon var lik mig(?). Men de har ju inte träffat Johnny!

När det var klart gick jag tillbaka till stationen för att vänta in Mickan och Mira. Mickans kille, Miras pappa, Andreas satt redan och väntade, så jag gjorde honom sällskap och vi satt och pratade bebis tills bussen från Frillesås körde in. (Kan nyblivna föräldrar prata om något annat än bebisar??) 
Vi kom fram till att vi var hungriga, allihop så vi gick och käkade dagens på Linnéas i Kungsmässan. Julia åt sin mjölk och underhöll sedan oss alla 3 med att vara så där charmig och glad som bara hon kan vara. Efter ett tag vaknade Mira till och ville även hon ha lite käk, så Mickan och jag förflyttade oss till amningsrummet. Där inne satt redan två mammor med deras supersmå bebisar+en mormor. Helt plötsligt kändes min lilla bebis jättestor! Jag satte henne i en barnstol där, och kan ni tänka er att hon faktiskt satt där, rak i ryggen och lekte med bollarna som satt framför henne. Jag blev precis lika fascinerad som de andra mödrarna att min lilla 4-månaders bebis faktiskt fattade hur man skulle göra för att få dem att snurra. Hon har bråttom att bli stor, min tjej!

Efter att Mira var färdigmatad och båda flickorna var bytta på gick vi runt lite i affärer och runt 17 gav sig Mickan, Andreas och Mira sig av mot busshållplatsen och jag påbörjade den oändliga promenaden hem till Saras mammas lägenhet. Jag satt och väntade på parkeringen när de kom inkörandes från Åsa. Anna och Jenny skulle ge sig av till Göteborg direkt, så Sara och tog en lugn paus och samlade krafter för att sedan orka gå till affären. Vi köpte hem ingredienserna till tacos och lagade det när vi kom hem. Sedan satt vi och pratade om allt och ingenting tills det var dags för mig och Julia att ta oss hemåt, då klockan närmade sig 21. Strax efter 23 var vi hemma i lägenhetens trygghet. Julia somnade på vägen och vaknade inte ens när jag bar upp henne. Helt slut måste hon vara efter alla nya intryck, men hon lär väl väcka mig i någon hemskt omänsklig tid imorgonbitti, så det är nog bäst att jag dyker i säng också!

- Förresten sa Saras mamma, Anna, också att Julia är lik mig. Det var så längesen jag hörde någon säga det, då folk nuför tiden bara säger att hon är lik Johnny. Jag tycker ju också att hon är mest lik Johnny, men det gör det inte mindre roligt att ibland få höra att hon påminner om mig också! :D 


10 maj 2010 - Ma-ma

Japp, hon sa det! Ett mycket distinkt "ma-ma" kom mellan all "A a a aaaa" och "O o o oooo", och jag bestämde på momangen att det var mamma hon menade. Skyndade därför fram till henne där hon låg och tjoade i sitt babygym och lade mig bredvid och frågade "Vad ville du?" med den mjukaste rösten som kan tänkas. Då tystnade hon till och började istället le gigantiskt åt mig, och det charmar mig ju precis lika bra, så jag blev liggandes där ett bra tag.

Julia fick smaka broccoli och potatis idag och jag grämer mig för att jag inte filmade det. De mest fantastiskt roliga minerna utspelade sig i hennes lilla, annars så vackra, ansikte och jag kunde självklart inte hålla mig för skratt. Jag ska inte ens ge mig på att försöka förklara det, för det blir ungefär som att förklara det roliga i ett skämt. Ni får helt enkelt försöka tänka er hur det såg ut, och har ni träffat Julia så vet ni ju att om några av hennes muskler är aktiva så är det de i ansiktet!



10 maj 2010 - Lunchad!

Nu har jag ätit också, frukost och lunch. Kyckling, oliver, fetaost och lite tzatziki. Var riktigt gott och blir inte så tungt i magen. Lätt att tillaga också, även om kycklingen tar ett tag. Men jag kör på Stinas kyckling, som man bara skjutsar in i ugnen på 200c i en timme. Så man slipper ju stå och passa den hela tiden!

Nu tänkte jag kolla upp vad en tågbiljtetterna till Jönköping skulle kosta mig! Har ju planer att åka upp och hälsa på Kajsa och hennes mysiga familj om 2 veckor. Känner att jag kan behöva komma iväg och komma ut ifrån dessa väggar där jag suttit fast i ungefär 7 månader nu. Och att träffa Kajsa är ju alltid så trevligt och mysigt.
Hon har gjort ett starkt intryck på min käre far, vill jag lova. Varje gång jag pratar med pappa säger han med stor entusiasm "...vilka vänner du har, du..." och jag kan inte annat än att bara hålla med. Har haft otrolig tur med de vänner jag har! De ställer alltid upp på mig och hjälper mig så gott de kan när jag ber.

Om Kajsa säger pappa: "Hade det funnit 10 till som henne på jorden skulle det inte finnas några krig!". Stora ord, men de yttras inte helt utan anledning får jag säga!

Ses sen!

10 maj 2010 - Av vikt

Hade tid hos BVC idag. Vi var där vid 11, för att kolla hur det går med allt, efter att vi börjat med fast föda. Vår BVCsköterska ville veta hur Julia verkar gilla det och berättade att det är bra att vara uppmärksam på hennes avföring, så det inte blir för hårt så hon blir förstoppad. Eftersom det inte var så längesen vi var där behövde vi inte väga och mäta. Händer inte jättemycket på 3 veckor i den här åldern. De första månaderna växte hon ju nästan synligt, men nu har det alltså lagt sig. Nu växer hon mer på insidan genom att lära sig nya saker varje dag. Jag passade dock på att väga mig då jag inte gjort det sen Julia var 8 veckor, och kan ni tänka er, jag har tappat 1,5 kg! Underligt då jag den senaste tiden har vräkt i mig inyttigheter varje dag, men jag ska inte klaga! 

Har precis gett Julia havregröt för första gången. OM hon tyckte om det! Hon ville inte sluta äta, och det verkade onekligen som den nya favoriten. Så nu blir det gröt till frukost hedanefter! 
Imorgon ska vi till Kungsbacka. Jag ska på återbesök till tandregleringen och efter det hoppas jag på att få träffa Mickan och Mira en stund. Var alldeles för längesen vi sågs nu och Mira har växt jättemycket sen dess. Kommer inte känna igen den lilla sessan<3 




10 maj 2010 - Sticka ut? Inte en chans!

En del människor som bor här ute har extremt, och jag menar E X T R E M T, udda klädstil - om man jämför med vad jag är van vid. När jag var påväg hem från stan, efter att ha lämnat in min deklaration (som förövrugt gick mycket smidigare än vad jag vågat hoppats på) gick en kvinna och hennes lilla dotter av vid samma hållplats. Det första jag la märke till var hennes nylonstrumpor. De var lila. Alltså, riktigt lila. Så lila de kan bli, ungefär. Över dessa hängde en röd kjol med kanter som var, om möjligt, ännu mer lila än strumpbyxorna. På överkroppen bar hon en kapp/jacka/kavaj som gick i brungrått och hade en lång pingvinslits där bak. På huvudet satt en turkos sjal snurrad runt det orangea håret och en röd runt halsen. Till denna otroligt härliga blandningen hade hon matchat ett par bruna klackskor med snörning, modell 1867, eller nåt. Härligt!

Den lilla flickan sen, hade ett par röda jeans, en grå kavaj och en riktig farfarshatt på huvudet. Även hon hade en sjal, som också gick i rött. Hon såg riktigt cool ut och jag tänker att mamman kanske ska lära sig från dottern?


Och sen kom jag, i mina jeans i haremmodell och ett grått linne. Inte ens min rosa, svartblommiga tjocktröja drar nog till sig folks blickar när jag går bakom den här kvinnan. Syns jag ens, liksom?




Syns jag?


9 maj 2010 - En riktig morfar.

Jag kände aldrig min morfar direkt. Inte min mormor heller, hon hade altzheimers och året jag föddes var året den slog till ordentligt. Hon visste inte vem någon förutom min morfar och Andraes var. Min morfar var en läskig och sträng gubbe, tyckte jag. Var alltid lite rädd för honom och vågade inte riktigt prata med honom ensam. Han var så mörk, näst intill svarta ögon och håret hade inte en skymt av grått i sig, trots att han var närmare 90 år när han dog. Jag är väldigt glad att Julia har sin morfar i behåll i alla fall. Jag har aldrig sett honom som något annat än "pappa", av förklariga själ. Det var nästan konstigare för mig att tänka på pappa som morfar än som mg själv som mamma när Julia föddes. Men på dopet tog Madde en bild på honom när han satt i en fotölj med Julia i knäet och han är verkligen en riktig morfar!




Så fina :)


9 maj 2010 - Stolpskott

Idag kommer min snälla bror, Julias morbror och Gudfar, Andreas hit och vi ska åka och handla hem mat så jag har för en tid framöver. Han ska även hjälpa mig med deklarationen som jag fick uppskov med en vecka. Är ju massa konstigheter som ska skrivas med tanke på skattepengarna som jag skulle betalat in i början av året, men inte kunde pga de "fantastiska" människorna på Socialförvaltningen i Kungsbacka. Jag tvingades ju konsumera upp pengarna jag hade lagt undan för att betala skatten med. De lät mig varken ha dem eller betala in dem. Skulle jag vara berättigad ekonomisk hjälp från dem var jag tvungen att leva upp pengarna först. När jag hade gjort det och sökte fick jag ju ändå ingen hjälp, så det var helt i onödan. Men jag tänkte inte ta upp detta mer, för det gör mig så ytterst förbannad att jag är rädd att tappa besinningen helt!!



Morbror Andreas med Julias dopljus. 


9 maj 2010 - Mors dag - på danska!

Missuppfattade att det var i Danmark det är mors dag. Tyckte väl den kom ovanligt tidigt i år, brukar ju vara runt min födelsedag. Mickan rättade mig och berättade att den är den 30:e maj. Låter ju mer logiskt. Men ändå; Grattis alla mammor på Danska mors dag :p

När jag satt på vagnen hem innan, efter att ha varit och handlat lite frukost, sitter en äldre tant i sätet bredvid. Hon ska av en hållplats innan mig och passar på att titta ner på min lilla sovande Julia när hon går förbi. Självklart börjar hon prata (Jag lovar, "babytricket" är mycket effektivare än "Hundtricket" - om det är gamlingar man vill ragga på).

Tant - Åh, sover så sött!
Jag - Ja, det gör hon.
Tant - Är det en flicka?
Jag - En flicka ja.
Tant - Det är roligt att vara mamma!
Jag - Ja, det är det roligaste som finns.
Tant - Är det din enda..?
Jag - Ja, min första...


Efter det här iaktog hon mig noga och märkligt, ungefär som om hon tyckte att jag nog förökar mig lite för långsamt. Jag är faktiskt inte ens 23 än, och nu för tiden betraktas det som relativt ungt att ha barn över huvudtaget! På henne verkade det som om jag skulle ha klämt ut en handfull knattar vid det här laget! Jag sa försvarande "Men det kommer fler..." innan hon vände sig om och gick. Blev lite ställd får jag nog säga...




Jag har fullt upp med den jag har!


8 maj 2010 - She's down for the night - or is she?

Ja, gnället kom, men inte alls i samma mängd som vanligtvis. Julia blev rent av förbannad när jag satte henne bredvid mig i babysittern när jag skulle hänga tvätt, men tvätten måste hängas varken hon gillar det eller ej! Annars får vi gå nakna, och det är inte att föredra! Så varmt är det faktiskt inte än!
Hon log och fjantgrät i babygymmet en stund också, men så fort jag tittade på henne börjande hon le. Hon försöker lura mig, men jag är inte riktigt så lättlurad. Nattningen gick dock ovanligt fort. Jag vaggade henne en stund medan jag sjöng "När trollmor har lagt de elva små trollen..." och "Nu i ro..". De små ögonen började att stängas rätt snart, och när hon var helt avslappnad la jag henne i sin säng och hon borrade ner huvudet i kudden direkt, vilket hon alltid gör när hon är påväg att somna. Ibland får jag vrida upp det igen för att hon ska kunna andas ordentligt. Nu får vi bara se om det är för natten eller om hon tar en powernap nu och vaknar inom en halvtimme igen för att sedan sitta uppe till runt 23, som hon gjorde igår! Lurendrejare där!!



Sover gott.


8 maj 2010 - Världens snällaste lördag

Julia har tagit en paus från gnället idag och bara varit helt underbar. Det gör mig på så bra humör när hon kommer ur sina "gnälldagar". Det känns alltid som hon har växt lite efter varje gång, som om hon går igenom en någon sorts milstolpe som är lite extra jobbig. Sedan när det är över väntar i alla fall ett par dagar av bara underbart bebismys och massa leenden och mycket skratt, vilket får mig att må bra i hela kroppen. Jag tycker verligen hon ser ut att ha växt jättemycket sen förra helgen. Och igår satt hon själv utan stöd helt själv. Det var lite vingligt, men en stund gick det bra innan hon ramlade åt något av hållen. Madde och jag var snabba med kameran och smällde av ett stort antal bilder på den stora händelsen. Duktiga flickan!

Madde och jag åkte in till stan och gick runt lite medan vi väntade på hennes kompis Alexandra som skulle komma in med sin lille pojk Damian. Vi besämde oss för att sätta oss och äta under tiden då bådas magar började kurra efter mat. Vi hade fått rabattkuponger från Burger King, så vi gick dit. När vi satt där och åt kom resterande folk och när vi var klara började vi disskutera vad som stod på schemat. Vi var sugna på glass och gick runt för att hitta något mysigt ställe. Det slutade med att vi satte oss på McDonalds, men ingen av oss orkade lyfta på rumpan för att gå fram till disken för att beställa så det blev att vi satt och pratade. Bra, för det blev ingen onödig glass som sätter sig på dumma ställen, men samtidigt är det ju aningens pinsamt att vara så lat att inte ens orka köpa glass. Men vafan...
När vi kom hem fick Julia mat och sen la jag henne i sin säng. Hon låg där ett bra tag och gosade med sin nalle utan att göra något som helst ljud ifrån sig. När hon sedan började bli uttråkad flyttade jag henne till babygymet och även om det var lite missnöjt i början tystnade hon snart och aktiverade sig själv med leksakerna som hänger över henne. Tror hon låg där i 30 minuter innan hon pep, och då la jag henne tillbaka i sängen, pussade henne på pannan och gick ut. Och hon somnade. Och sover fortfarande! Är så fascinerad över vilket duktig och trygg dotter jag har och är så stolt över henne!

Så dagen har varit alldeles utmärkt - hittills. Än är den ju inte slut och mycket hinner hända innan det är dags att packa ihop sig för natten.




Duktiga flickan sitter på mamma


8 maj 2010 - The stad



Blir inte Slottskogen med Joss idag i alla fall. Stackarn har dragit på sig mysiga förskolebakterier och ligger hemma och är sjuk. Så det blir in till stan en stund med Madde, hennes kompis Alexandra och hennes urgulliga son Damian, också känd som min blivande svärson ;) Vi ska gå runt ett tag och göra ingenting oviktigt. Låter som en alldeles utmärkt lördagsplan. :)

Julia sov förresten inte särskilt mycket längre idag. Inte alls faktiskt. Hon vaknade väl vid 08, men jag kunde inte förmå mig att kliva upp då det kändes som det hängde hantlar i ögonlocken. Jag la henne bredvid mig i sängen, då Madde redan hade varit uppe sen 07(!), och somnade om igen. Vaknade väl till då och då men gick inte upp förrän 09:30. Var fortfarande trött, men antog att Julia behövde äta.


8 maj 2010 - 20 days to 23

Bara 20 dagar kvar tills jag fyller 23 nu. Jösses, är det bara jag som tycker det låter urgammalt? Jag tror fortfarande att jag typ är 19-20 om jag inte tänker så noga på det. Typ som om mitt liv stannade upp där. Men det gjorde den ju inte! Har ju haft "the time off my life" efter det. Kanske det som är problemet, resterande åren är bara en suddig massa ;) höhö

 

7 maj 2010 - Det kliar i örat!!!

Madde har nyss fått sig en massage och jag mina kotor knäckta, så vi mår ypperligt! Förutom att det kliar åt helskotta mycket i min hals/örat så jag sitter och rosslar mig och låter väl ungefär som en blandning mellan en motorsåg och en brunstig ko på grönbete. Känner att jag gärna skulle vilja köra en piprensare igenom huvudet och köra den fram och tillbaka litegran för att klia. Men det går ju så klart inte, för även om det inte är jättefullt, så är min hjärna inte helt tom. Finns en del värdefullt där som jag gärna bevarar. ;)

Julia somnade tillslut i alla fall. Hon började gnälla efter en stunds busande och gosande med Madde och då tog jag över och vaggade henne lite. Hon gallskrek, precis som jag trodde hon skulle göra, så jag la henne i sin säng och bäddade ner henne. Satte mig sedan bredvid en stund och sjöng "Nu i ro" samtidigt som jag smekte hennes hår. Detta fick henne att somna rätt fort och sen dess har vi inte hört ett ljud från henne. Men hon måste ju vara trött. Har inte sovit särskilt mycket under dagen alls, eftersom jag fått plocka upp henne nästan varje gång hon sovit för att gå ner i tvättstugan. Så vi får se när hon vaknar till liv imorgon!




Nanis <3


7 maj 2010 - Fredagsmys med Madde - och Julia!

Madde är här! Vi har lagat mat (kycklingkebab med potatissalland och grönsaker). Gott och lätt att laga, precis som mat ska vara! Nu sitter vi i soffan och halvkollar på "Deja Vu" och pratar om allt mellan tummen och pekfingret. Julia totalvägrar att sova och sitter just nu i Maddes knä och sprattlar, slemmar och ler. Verkar som om jag och Madde är tröttare än vad hon är. Är ca. 2 timmar senare än hennes vanliga sovtid, så jag är förvånad över att hon inte är tröttare. Men det är väl för mycket att se. Rädd för att missa något liksom. Men då sover hon väl förhoppningsvis längre imorgonbitti!
Jag har tvättat idag. Lite krångligt att tvätta och försöka ha med Julia, men det fick gå. Långt ifrån allt blev rent, men det viktigaste; Julias kläder och mina underkläder, är nu rent och hänger på tork. Hoppas att det har torkat till imorgon så vi kan få lite fräscha kläder, både jag och tösen min! Jag håller också tummarna för att det är någolunda okej väder imorgon då planen är att det ska bli en liten promenix med Jossan i slottskogen!

Men nu verkar det som om lillstrumpan börjar bli lite sömnig så jag ska ge mig på att försöka natta henne. Inte det lättaste, och nu är hon säkert övertrött också så det kommer bli intressant. Är tur att det är fredag så grannarna är lediga imorgon...


6 maj 2010 - Trött och mätt

Jag känner mig som ett litet barn här jag ligger och smårapar på soffan efter kvällsmaten. Ska nog krypa till sängs om inte alltför lång tid, men ska se om jag orkar kolla på CSI först.
Julia och jag har varit i Slottskogen idag, med Sara, Cissi och vovven Sita. Saras kompis hade "avskedsfest" eller vad man ska kalla det, då hon ska flytta till Mallorca (?) i nåt halvår. Så vi blev bjudna på tårta och de andra drack så det stod härliga till. Julia bestämde sig för att det var en bra idé att smeta i blöjan när vi satt där utan någonstans att gå in för att byta. Det är ju tur att man blivit typ racersnabb på att buta blöjor, så jag hann göra det i vagnen utan att min lilla flicka började frysa. Med viss assistans från Sara som fick agera avlastningsbord, får jag väl tillägga!

Jag känner mig i alla fall alldeles mör och go i kroppen. Det var längesen jag var ute och träffade folk på det viset, och det känns ju att jag inte är riktigt van vid det. På vagnen hem valde jag att stå hela vägen, trots att den bara var halvfull. Var rädd att om jag satte mig ner och slappnade av skulle jag antingen somna och missa min hållplats eller inte orka resa mig upp när det väl var dags att kliva av. Så jag stod bredvid Julia som så sött sov, nerbäddad i filtar och nallar och jag kände en viss advundsjuka. Hade gärna blivit runtkörd på det viset också!
Men det har varit en bra dag. Skönt att det händer lite saker i mitt annars så stillastående liv. Eller nej, det var fel Stillastående blir jag ju sällan, men det som händer har oftast liten eller ingen variation från vad som hände dagen innan. Och troligen inte från dagen därpå heller. Gillar att fortfarande kunna vara lite spontan, även om det bara gäller att sitta några timmar i Slottskogen och frysa häcken av mig!



Det käraste jag har


5 maj 2010 - Gnällbettan

Julia har fått ett nytt smeknamn i dagarna; Gnällbettan! Jag antar att jag inte behöver förklara orsaken till att detta namnet uppkommit?
Jag förstår verkligen inte vad som har hänt med henne. Hon är som förbytt! Efter helgen har hon varit hur grinig och gnällig som helst på kvällarna, och ingenting, absolut ingenting hjälper. Jag vet ju att spädbarn brukar vara mest oroliga under kvällarna, men Julia har aldrig varit på det här viset innan. Jag får liksom välja vilken del av kroppen jag vill ska vara mest "frisk", kroppen eller skallen. För antingen måste jag gå runt och vagga henne eller så får jag lyssna på gnället. Började kolla på en film vid 18 tiden, och jag har inte ens kommiy halvvägs ännu. Jag hoppas att detta är någon sorts fas hon går igenom, typ som en trotsålder eller något liknande.

Det är ju inte så att hon aldrig är glad längre, verkligen inte. På dagarna är allt frid och fröjd, precis som vanligt. Hon var hur duktig som helst idag när vi var och fotade oss. Gnällde ingenting utan satt bara och tittade på allt nytt. Kanske är det så att det händer lite för mycket i hennes närhet just nu, och hon inte riktigt pallar att ta in alla nya intryck och därför blir så trött och gnällig på kvällarna. Visst finns det saker jag kan avstå från att göra, men sen finns det sånt som jag inte bestämmer över. Det finns möten etc som jag tvunget måste gå på, oavsett hur trött det gör min lilla flicka.
Nu tror jag hon somnade i alla fall. Jag la henne i sin säng medan jag gick på toaletten. Det brukar vara det bästa när vi båda behöver lugna ner oss, för hur lite jag än vill erkänna det så gör det mig oerhört stressad när hon gnäller. Jag måste få en minut eller två för att ta några djupa andetag och samla lite nya krafter. Jag gör ju verkligen ingen nytta om jag är stessad för det känner ju hon av direkt och det smittar av sig på henne.
Jag vet ju också att man inte ska komma springande vid minsta gnäll, och det gör jag inte heller. Men när det förvandlas till riktigt gråt så kan jag ju inte bara låta henne ligga. Förr, när jag var liten t.ex, kanske det rekomenderades att låta barnen ligga och skrika sig blå, men nuför tiden är det inget man vill göra. Särskilt inte när det är ett ledset gråt. En sak är väl om barnet bara är förbannat över att ligga ner, man man kan faktiskt inte dela på sig och ibland måste man äta, gå på toa, duscha osv och då kan man inte ha bebisen på ena armen. Då får hon helt enkelt finna sig i att vara ensam en liten stund. Men om hon är ledsen och gråter riktiga tårar har har mungiporna under hakan, då vill man ju naturligtvis trösta. Om man låter barnet ligga kvar i sängen när det har den sinnesstämningen kan detta förknippas med sängen som då blir något som barnet skräms över. Jag vill ju inte att Julia ska känna sig otrygg i sin säng. Usch, det är en jäkla balansgång det här, men det är väl det som är att vara förälder!



Önskar att hon alltid var på det här humöret. Älskade flickan min!


Nu måste jag gå och ge henne en puss bara för det! 


5 maj 2010 - Ogillar starkt!

Usch, jag gillar den här lägenheten mindre och mindre för var dag som går. I början tyckte jag om den, men nu, efter ca. 7 månader, har jag verkligen funnit dess brister. Vilka är många!

1. Skitar ner sig själv! Detta är ingenting jag hittar på för att jag vill ha något att skylla på! Det är en gammal lägenhet och tydligen har dessa en tendens att samla på sig damm som om det vore något värdefullt. Alltså inte en lägenhet att rekomendera för någon som inte tycker det är fröjdsamt att köra dammsugaren 70 ggr/dag!

2. Märkliga ljud från grannarna. Det är väl inte det värsta, men det kan göra mig fullkomligt galen att lyssna till "vad-det-nu-är" som studsar på lägenheten ovanförs golv. Har sedan flytten försökt lista ut vad det är, men blir verkligen inte klok på det. Om det var ett djur eller barn som leker borde det ju låta något mer än bara "studs-studs-studs"?

3. Det känns trångt överallt. Var jag än befinner mig i lägenheten känner jag obehag med att vända mig om, för jag bara vet att något kommer att fastna i mig och landa på golvet. Tårna är även ömma efter att ha blivit islagna i hårda föremål såsom soffbord och spjälsäng.


Ja, detta var några få saker som gör att jag börjar halvt som halvt vantrivas i lägenheten som jag är fast i till och med mars nästa år. Längtar som en dåre till dagen jag får flytta ut och komma bort från den!

5 maj 2010 - This is me..

Visste ni att jag...

1. ...alltid tar på mig strumpor innan jag går och lägger mig bara för att kunna ta av mig dem när jag legat under täcket en stund? Tycker att det är så mysigt att kunna köra in fötterna i en sval del av täcket efter att ha hettat upp dem ordentligt i ett par rediga sockar.

2. ...älskar känslan av nyrakade ben mot långhårig kattpäls? När jag hade min perser/norsk skogskatt Esmeralda förr brukade jag alltid tvinga ner henne under täcket de kvällar jag hade rakat benen så hon fick gå och strycka sin mjuka päls mot mina lena ben. Gåshud!



3. ...tycker det är roligt att raka benen? En av mina största njutningar är att se hur håret försvinner från benen och kan ibland avstå från att raka dem i flera veckor, bara för att ha mer att raka av.

4. ...älskar sås och kan knappt äta om jag inte får någon sort av det till? Tycker maten blir alldeles för torr om man inte har något att doppa den i, sen spelar det inte så stor roll vad som serveras. Kan vara allt från ketchup till vitvinssås, men Bearnaise är definitivt favoriten!

5. ...har fruktansvärt svårt för morgonandedräkt, främst hos mig själv? Jag kan inte stoppa i mig någonting på morgonen om jag inte borstar tänderna innan, speciellt inte vatten! Hatar därför när jag vaknar under natten och är törstig.

6. ...blir tillfredsställd när saker passar perfekt in i varandra? Brukar omedvetet sitta och hitta saker och passande öppningar till dem eller mönster till dem. T.ex. om någon har en duk med cirklar i olika storlekar sitter jag och letar efter storleken som passar mitt glas bäst och ställer det där. Toarullar är också tacksamt att stoppa i saker i.

7. ...är hysteriskt rädd för valar? Jag är den enda jag känner eller ens vet om som kryper upp i soffan, som om det är värsta rysarrullen på TV, när jag tittar på "Rädda Willy". Samtidigt finner jag dem ytterst fascinerande och skulle gärna vilja se en på riktigt. (Nej, jag har inte sett en så jag har inte den blekaste var rädslan kommer från).



8. ...lärde mig gå när jag var 5 år gammal? Jag sprang däremot från 11 månaders ålder, men hade så mycket energi att jag inte kunde hålla mig tillräckligt lugn för att gå. Efter 8 timmar hos min första dagmamma fick jag smeknamnet "Vilda Etel" - från de andra barnen!

9. ...har grymt små fötter? När jag började gå (läs: springa) försökte mamma och pappa hitta skor åt mig, men de minsta som fanns i butik var förstora (storlek 16). Alla som såg mig trodde jag skulle slå ihjäl mig när jag sprang runt eftersom de små fötterna logiskt sett inte skulle klara av att hålla min runda kropp på benen. Lite samma som att en humla inte borde kunna flyga...

10. ...är besatt av nappar? (Ja, detta visste ni nog). Hade jag inte haft så begränsad ekonomi så hade jag nog köpt nya nappar till Julia flera gånger i veckan. När hon var 3 månader hade hon säkert 30 nappar, och jag har stenkoll på dem! Vet precis vilka som fattas när jag ska koka dem.

 



Fråga mig inte varför jag skrev upp detta. Fullkomligt ointressant är det ju!
(11. ...alltid bloggar om onödiga saker när jag är uttråkad...)

 


5 maj 2010 - Sunshine

Idag har solen vågat sig fram och skiner nu härligt över gården. Jag önskar att den är här för att stanna den här gången, men jag vågar inte hoppas. Med tanke på hur oförutsägbart och blandat vädret har varit det här året skulle jag garanterat bara bli besviken. Men himlen är blå och fåglarna kvittrar,  och om inte det är ett gott tecken, vad är det då?



Älskade lilla Macaquinha


4 maj 2010 - Ren och fin

Jag älskar verkligen att duscha! Uppskattar det så mycket mer nu när jag inte kan göra det dagligen, som jag gjorde innan Julia föddes. Man känner nästan hur smutset rinner av en och man blir som en helt ny människa. Jag bestämde mig för att inte stressa, som jag vanligtvis gör, utan ta tid på mig. Jag stängde av vattnet då och då för att höra efter om Julia vaknade, vilket hon turligt nog inte gjorde. Så jag kunde raka benen utan hasta, så jag missade ingenting som jag brukar göra. Håret blev ordentligt tvättat och jag peelade tom hela kroppen. Så nu, efter att också har smörjt in mig med Bodybutter, är jag len och mjuk i hela kroppen. Luktar gott gör jag också, även om jag just nu bara känner doften av nagellack eftersom jag passade på att måla om dem när jag ändå var i farten. Känner mig riktigt fräsch och nöjd. Är dock en smula hungrig så jag funderar på att ta mig något litet att äta, exempelvis en frukt, efter att nagellacket har torkat ordentligt. Ska kolla på CSI NY som började nyss, och efter det blir det nog sängen som gäller!




Long time ago


4 maj 2010 - Ska eller inte?

Nu somnade Duttan och jag kan då gå och duscha. Men frågan är om det är försent? Inte försent på det sättet att grannarna skulle störas, jag menar, klockan är ju inte ens 22 än. Bara det att jag inte tycker om att duscha på kvällarna. Fråga mig inte varför, för jag vet inte säkert varför det är så. Tror det kan bero på att jag är så himla mörkrädd och duschen verkligen är ett läskigt ställe. Men jag skulle ju verkligen behöva det. Tror jag ska ge det ett försök, faktiskt! (¨,)


4 maj 2010 - Oren

Jag hade hoppats på att Julia skulle ha somnat vid den här tiden så jag kunde hinna ta en dusch innan det blir alldeles försent. Men hon verkar inte ha några planer på att sova alls, så jag får väl försöka hinna det imorgon innan vi ger oss iväg. Annars får jag väl nöja mig med att tvätta av det värsta; Svett och babyspya. Det räcker ju att tvätta av henne med en våtservett, så är hon ren. Hon har ju inte samma otrevliga kroppsodörer som en annan. Dessutom är mina ben och armhålor i stort behov av lite rakhyvelkontakt. Men vem vet, kanske hon somnar snart. Just nu ligger hon på mage över mina ben och leker med mina jeans. Hur roligt det nu kan vara undrar jag, men det håller henne sysselsatt i alla fall.



Gos


4 maj 2010 - Nutiden blev helt plötsligt dåtid.

Jag hade fel i inlägget där jag skrev att det regnade. Detta upptäckte jag när jag för en stund sedan gick in i köket för att fixa Julias mat. Jag tittade automatiskt ut genom fönstret och fick en smärre chock när jag upptäckte att det var alldeles vitt! Snö?! Det var veckorsen snön försvann och jag trodde verkligen att våren var på insprång, och så kommer det mer. Major setback! Får försöka gilla läget och hoppas på att det inte är lika långvarigt som i vintras. För det är inte vinter nu. Det är för sjutton 4 maj!

4 maj 2010 - Ny favorit

Kajsa hade med sig lite karameller när hon kom hit i lördags. En av alla sorter visade sig bli min nya drog! Jag har suttit och mölat päronmumrikar non-stop sen hon åkte! Rekomenderas starkt till er som inte redan smakat.



4 maj 2010 - Regndvala

Jag tog med mig Julia och gick och handlade för några timmarsen. Planen var att promenera bort till Kortedala torg, men när jag kom utanför dörren kände jag hur det droppade lite och himlen var fylld med gråa, hotfulla moln. Jag bestämde mig fort för att det inte var värt risken att bli stående mitt mellan hem och affären när himlen öppnade upp sig och släppte ner det väntade regnet. Så jag hoppade på vagnen! När vi kom hade det fortfarande inte släppt, utan hängde lurigt i luften, som om det väntade på att alla skulle tro att det inte skulle bli något och därför vara oförberedda. Jag skyndade hem i alla fall, för det hade ju varit suveränt att sitta hemma mellan lägenhetens torra väggar och på så sätt slippa känna mig som en dränkt skunk!
Vi hann hem. Julia somnade när vi klev av vagnen, något som hon alltid har en tendens att göra. Om inte då så gör hon det precis när vi kommer fram till porten och ska in. Hon vaknade till, som vanligt, när jag bar upp henne, men mirakulöst nog somnade hon om när jag la henne i sin säng och sedan sov hon. Och sov. Och sov. Regnet kom till slut, och det lät ungeför som om taket skulle falla ner över oss, men Julia bara sov vidare, helt bekymmerslöst. Men jag tror att det var mer pga än trots regnet. Jag sover också mycket bättre när det regnar. Inte bara att luften blir lättare. Jag tycker att ljudet är otroligt sövande. Nu slutade det i alla fall regna för att tag sen, och i samma sekund slutade Julia sova. Nu ligger hon i sitt gym och är halvägs runt till mage från rygg. Jag ska tvätta upp lite kläder då vi inte har något rent. Skulle ha tvättat i lördags, men jubelidioterna som hade tiden innan mig hade låst dörrarna med hänglås, så jag kom inte in. Madde hade skyndat hit för att hjälpa mig, men så gick det inte. Var och bankade på dörren hos den som hade tvättiden innan mig, men ingen svarade. Hur respektlöst är inte det? Nu får jag inte tvättat förrän på fredag då det inte fanns några tider innan dess! Sug! Vi måste ha rena kläder tills imon då vi ska iväg och leka modeller, jag och tösen min. Ska bli jättekul och förhoppningsvis blir det några fina bilder!




Linslusar! :D


3 maj 2010 - 2010 - The year off the babies..

Jag vet att jag har skrivit ett inlägg innan om hur många bebisar som kommer det här året, men sen dess har jag fått reda på typ ett dussin till som ska komma. Jag har aldrig varit med om så mycket bebisar på ett och samma år! Antar att året 2009 var det tråkigaste i världshistorien eftersom det verkade som om folk inte hade så mycket annat att göra - mer än bebisar! Det är väl finanskrisen som gör det!

Här kommer en uppdatering på alla bebisar;

Har kommit:
Julia 1 januari - Älsklingen!
Julio 12 januari - Johnnys systerson
"Annys pojk" (vet inte namnet) ? mars (vet inte datumet) - Johnnys systerson #2
Mira 14 mars - Mickans fina prinsessa

Är på väg:
Elsa 23 maj - Saras syster på mammas sida
? - Saras bror/syster på pappas sida
? - Magdas bebis
? 10 Maj - Andreas vänner Niklas och Malins knodd
? September - Kusin Daniels andra bebis
? November - Kusin Johannas första bebis

Detta är bebisarna i min närhet. Sedan finns det bekanta/vänners vänner som har fått eller ska få också. Vi skulle kunna öppna ett dagis och fylla en hel avdelning med dessa barnen! Let's do it? ;)


-Uttråkad-

3 maj 2010 - Tough love.

Jag vet inte vad det är med Julia idag, men hon har gnällt typ hela tiden. Hon är säkert trött efter gårdagen som nog var påfrestande för henne, med så mycket nya intryck och människor. Men någonting som gör mig stressad är det där smågnället hon håller på med. Jag föredrar om hon kan ta i och skrika ordentligt i några minuter. Antar att hon har en dålig dag, det har vi ju alla. Men det verkar som om hon börjar bli lite bortskämd också, så nu är det nog med daltning! För det mesta somnar hon ju jättebra själv på kvällarna, men sen har vi undantag, som idag, då hon envisas med att inte alls sova. Hon blåvägrar och om jag försöker vagga henne spänner hon hela kroppen så hon blir som en pinne. Detta gör det svårt att få tag och jag blir rädd att jag ska tappa henne. Om jag då sätter mig ner blir hon ännu mer förbannad. Hon blir aldrig nöjd, oavsett vad jag försöker med. Så nu la jag henne i sängen så får hon ligga där. Kanske hon somnar, men antagligen inte. Men det gör ingen illa om hon ligger där ensam ett tag, även om hon är aningens missnöjd med situationen!



Gnällspiken på bättre humör!


3 maj 2010 - Dopad

Kajsa kom hit i lördagseftermiddag för att medverka i dopfirandet som hölls igår. Hon lagade god, lyxig mat, som hon alltid gör när hon kommer hit. Vi satt och tittade på film under kvällen och kom i säng rätt sent. Runt 00:30, och sedan vaknade Julia strax innan 08:00 och skulle promp upp. Så jag var rätt sleten igår och trots att vi hade så god tid på oss, blev det stressigt när vi skulle till kyrkan.
Vi började göra oss i ordning alldeles för sent, och Kajsa lockade mitt hår med sin plattång. Det tog sin lilla tid och efter det hade jag ca: 15 min på mig att sminka klart, ge Julia mat och sedan klä på oss båda. vi var färdiga kanske 10 minuter sent och när vi då skulle göra oss färdiga för att gå bestämde Julia att det var ett bra tillfälle att bajsa. Jag höll inte med, men har inte så mycket att säga till om när det kommer till hennes naturbehov, så det var bara till att byta. Vi kom till kyrkan typ 14:50 och dopet skulle börja vid 15:00 så det var bråttom att hälsa på alla och få på Julia dopklänningen. Jag hade oroat mig för att den skulle vara för liten, men det hade jag inte behövt! Julia praktiskt taget drunknade i den!

Hade också oroat mig för hur Julia skulle bete sig i krykan, när massa andra skulle hålla henne. Hon har kommit in i den åldern när det är lite kinkigt om det inte är mamma som håller. Jag tyckte det var lämpligt att jag bar henne in i kyrkan när ceremonin började, så hon fick lära känna allt från min famn, och sedan ge över henne till sina faddrar. Det funkade kanonbra och hon var hur snäll och lugn som helst. Hon verkade mest tycka att allt var spännande och log mot alla som tittade på henne. Den andra flickan som döptes verkade dock vilja vara någon annanstans och grät och tjoade och hade sig. Blev nervös att det skulle smitta av sig på Julia eftersom hon inte gillar när andra gråter, men jag pratade och log mycket mot henne och det hjälpte. Inte ens när hon var själv uppe med prästen och fick vattnet över huvudet gav hon ljud ifrån sig. Gissa vem som var stolta morsan? :D

Sedan åkte vi hem till Olle och Susan där dopfikat skulle hållas, och vi åt sallader och nybakat. Mitt lilla kusinbarn Tilde var ytterst intresserad av Julia och jättesöt mot henne. Hon satt i soffan och hade henne i knäet och gosade med henne, och Julia accepterade det utan en protest. Tildes pappa, min kusin, frågade mig om vi hade varit och kollat upp om Julia har stämband, eftersom hon inte verkar kunna skrika. Men jag, pappa och Andreas kunde intyga att hon allt kan skrika, och de fick det även bevisat efter att Julia hade sovit en stund i Annelies säng. När hon vaknade blev hon rädd eftersom det var ett nytt ställe och jag var inte där. Så hon grät och alla suckade av lättnad. Nu väntar jag på att få fotona som alla tog. Jag hade ju inte möjlighet att ta några själv.

Julia fick såklart massa fina presenter också! 2st Barnkammar boken, den vita (från Jossan och Tilda) och den silvriga (Från Daniel, Maria och Tilde). Jättefina och vi har spenderat morgonen med att sitta och sjunga igenom alla visorna i den vita. Får fortsätta med den silvriga när Julia vaknat.
Fick också 2st jättefina halsband! Båda var i form av ett hjärta, ett med små diamanter på (Från Madde) och ett med en liten blomma och en rosa diamant i hjärtat (Från Johanna, Mikael och deras "knorr i magen"). Så himla fina halsband, och nu har lillan fler halsband än vad jag har!
Från farmor fick vi en liten servis med två tallrikar, en djup och en platt, och en pipmugg med Elsa Beskow motiv från små barnvisor som "Bä, bä vita lamm" och "Mors lilla Olle". Undrar om farmor vet att jag älskar Elsa Beskow...? Perfekta nu när hon börjat med riktig föda!
Min faster Britt och hennes kamerasnille till make Sture hade köpt en jättesöt "fylla-i-bok" och från Olle, Susan och Annelie fick hon en ram där hennes dopfoto ska sitta och på sidan fanns plats för att gravera in födelsedatum, tid, vikt och längd. Den kommer vi dock få hem lite senare då de dels inte hade haft tid att få den graverad och sen inte heller vetat hennes storlek vid födseln.
Pappa/morfar ska starta ett konto i hennes namn där han ska sätta in pengar och som hon inte kommer ha tillgång till förrän hon är 20 år, och jag tror morbror Andreas ville vara med på det.
Det kom även hem paket på posten med 2 "Min första bok" med bilder på saker som finns i Vår värld och i Hemmet. Dessa var från min kusin Hanna och hennes sambo Gustav. Pedagigiskt och bra.
Kajsa gav oss sin present redan innan dopet då hon inte hade hunnit slå in den. Det var en rosa elefant som spelar "Blinka lilla stjärna" när man drar i ett snöre + en gosegroda som skallrar. Hennes mamma hade också skickat med ett flertal tandborstar (hon är tandläkare/sköterska. Minns inte vilket), olika barntandkrämer och en liten brochyr om barns munhygein. Perfekt! :D
Babygymet som hon fick var ju doppresent från mig och Johnny lite i förtid! :)



Dagen var jättelyckad och vår stjärna lös upp hela kyrkan


1 maj 2010 - Hurra, hurra, 4 månader ida´...

Idag blir hon 4 månader min lilla skorpa. För precis 4 månader låg jag nu på förlossningen och skådade mitt underverk och försökte förstå att det faktiskt var min lilla bebis som låg där och snuttade. Tänk att 4 månader redan har gått! Känns som det var igår...



Fyramånaders bebisen :D


RSS 2.0