31 juli 2011 - Spontanmiddag

Mickan och Mira kom förbi en sväng för att kolla in nya lyan. De kunde dock inte stanna så länge eftersom det vankades middag inom 40 minuter. Ca. Mickan bjöd in oss att äta med dem, och det säger man ju aldrig nej till. Gratis middag + trevligt sällskap. Kan det bli bättre liksom ^^ Får börja bjuda tillbaka nu efter alla gånger de bjudit oss!

Vi stannade där till 19, sen tog vi vägen om Coop eftersom mamman fick en plötslig craving för Ben&Jerry. Har dock alltid cravings för det! Kommer bli farligt för mig att på så nära en affär med så massa gott i. Snart kommer min verkliga självdiciplin och karaktär ge sig till känna! Kommer jag kunna motstå att cykla de knappa 5 min till Coop för att köpa sötsaker...?

Too be continued....


När vi kom hem fick Julia en dusch innan det var dags för henne att sova. Det har varit så kladdigt idag så hon var som en enda stor geleklump hela hon. Hon älskar dessutom att duscha. Nästan mer än att bada! Sedan, när jag skulle stänga hennes fönster och dra ner persiennen, rev jag ner hela den. Hade rätt mycket problem när jag skulle få upp den. Stod och balanserade på den lilla, smala fönsterbrädan (som, tack och lov, var av sten) och knopade ihop det. Himla tur att mina fötter och kropp inte är proportionerliga - fötterna är alldeles för små för min kropp. (Tekniskt sett så borde jag inte kunna gå...). Jag fick till slut upp den i alla fall, fixade välling till Julia och bäddade sedan ner henne. Hon drack sin välling själv medan jag satt bredvid och tittade på. Sedan klappade jag henne lite på huvudet och pillade henne i håret och hon somnade. Bara sådär. Och jag som alltid förväntar mig att allt kommer bli så jobbigt, och så blir det så lätt. Jag tror hon trivs här! :D

Jag kan inte föra över bilder från mobilen till datorn. Vet inte vad som är fel :s Jobbar på det!


Nu ska jag duscha också!!

31 juli 2011 - Första morgonen

Det mest otroliga hittills är ju att Julia faktiskt sov hela natten i sitt rum. Skulle jag aldrig ha satt mina pengar på! Men hon var väl så trött att hon inte orkade vakna! ^^ Hon väckte mig strax innan 07, iaf, och då var hon ledsen. Förstod nog inte riktigt var hon var, men så fort jag kom och hämtade henne blev det bra. Jag har också sovit gott inatt. Faktiskt! Trots alla bilar och festande människor sov jag som en prinsessa. Tror snarare det är pga alla ljud. Finner det rogivande! I Åsa var det alldeles för glest mellan ljuden så allt blev bara oljud. Nu är det dock knäpptyst. Ytterst få personer som är vakna vid den här tiden här.

Jag glömde köpa någon frukost till idag, så vi har ingenting hemma (Smart Mia) så Julia och jag ska nu klä på oss och cykla till Coop direkt. Det öppnar ju 07 även på söndagar! Vilken lyx att ha såna affärer i närheten! :)

Hörs sen

30 juli 2011 - Trött liten tjej?

Julia sover fortfarande! Hon har vaknat en gång sen hon somnade, men då var det bara det vanliga: nappen. Jag ska nog strax krypa till kojs jag med, men kommer lämna en del lampor tända. Risken finns ju att jag får gå upp och hämta Julia under natten, och då är det ju skönt om jag kan se. Imorgon ska vi åka och handla med bror som är så snäll och hjälper med allt! :)

Godnatt!

30 juli 2011 - Klappat och klart

Nu sitter jag i soffan och tittar på film i "min" nya lägenhet. I mitt nya hem, iaf. Blandade känslor, men mest är det spännande. Sitter och ser framför mig hur jag kan inreda. Den som ändå var rik...

Det har varit full rulle hela dagen, och Andreas och en vän, Håkan, som bar allt var bara två svettiga pölar när allt var klart. Men att först bära ner en soffgrupp, en dubbelsäng + en barnsäng från övervåningen på en tvåplansvilla, och sedan upp för 8*5 trappsteg (alltså 40st) när det är så jäkla varmt som det har varit idag, ja då blir man nog rätt så svettig. Jag bar mest bara kläder och leksaker, men jag var rätt mör efteråt jag också. Vi var i alla fall klara här strax efter 15 och då cyklade jag ner till först Coop och handlade hem lite mat tills idag, och sedan vidare till Hemmakväll. :)

Julia har somnat. Hon ligger och sover i sitt egna rum. Trodde jag aldrig, men hon har varit redo att sova sen vi käkade middag. La sig gång på gång ner på golvet med sin filt. Dock ville hon inte somna när jag ville, så jag lät henne vara uppe lite längre. Vi tog en dusch tillsammans och satt sedan i soffan framför en film och gosade. Eller jag försökte gosa med henne, men hon ville inte jättegärna. Sitter man stilla blir man ju trött - och det är faarligt!^^








30 juli 2011 - Flyttdag!

Idag är dags! Nu flyttar vi - fast vi måste hämta släpkärran och lasta på alla mina saker på den först. Men det lär ju gå rätt fort ^^ Huuhh....
Inatt har jag sovit mycket bättre än föregående nätter. Låg väl en stund innan jag somnade men när jag väl somnat vaknade jag inte massa gånger som jag gjort. Skönt det. Ska nu packa det sista på rummet! Skumt det kommer vara när det är tomt!



Bild från i vintras (mars)

29 juli 2011 - Åmeh

Torktumlaren blev klar, så jag packade ner kläderna samt toalettartiklarna från toaletten på övervåningen. Det tog typ 5 min, om ens det. Bra tidsfördriv. Suck...
Ne, får nog ta och gå och lägga mig. Blir inte mer gjort nu!

Godnatt med er, vi hörs i morgon. The BIG DAY!!! :s


29 juli 2011 - Pack up

Idag har jag packat. Inte hela dagen, men en stor del av kvällen. Tvättat typ alla mina kläder och packat ner dem iaf. Väntar bara på sista torkningen. De mesta av mina saker har ju legat nerpackade sen sist jag flyttade (från kortedala) så det är inte så jättemycket jag har uppe. Skönt!

Andreas och Tessie sitter och tittar på film. Jag satt också och kollade en stund, men den känns alldeles för brutal för min smak. De hugger huvudet av varandra osv, och jag känner inte att jag pallar att titta på sånt just nu. Det får mig bara att må illa! Varför ska man se på sådana filmer när det händer så mycket skit på riktigt...?

Får se vad jag hittar på! Kanske jag går och lägger mig och tittar på film. Sov ju uselt inatt också, så kan behöva lägga mig ner. Eller också går jag upp och packar lite till. Typ mina hygienartiklar. Eller nåt...?!

Ni kan få lite bilder iaf:



Julia på glasscaféet i onsdags




Julia pussas. Också i onsdags.




Mira köar på Liseberg




Julia gör detsamma




Fördriver tiden med kramar




Julia aningen skeptisk - men hon gillade det!

29 juli 2011 - Pust

Sov som skit inatt också. Somnade iofs bättre än nätterna innan, kanske efter bara 40 min. Men vaknadet titt som tätt. Sen väckte Julia mig vid 03, och då var jag så kissenödig att jag tvingade mig själv att gå upp. Och Julia skulle följa med, såklart. Hennes blöja var överfull också så vi bytte den när vi ändå var i farten - och sen ville hon upp och leka. Något som inte alls föll hennes trötta mamma i smaken. Så jag la mig i sängen och efter en liten stund kom Julia och la sig frivilligt och vi somnade om. Klockan var väl runt 08 när vi gick upp, men sablar vad trött jag är nu!

Vi åkte in till Kungsbacka ganska direkt efter vi vaknat. Åt bara frukost först. Vi tog inte med oss någon vagn idag eftersom vi inte skulle vara där så länge. Var en utmaning att ha Julia gående, men jag tror hon tyckte det var rolitgt. Det var uppenbart att hon hade "the time of her life" när jag ville kolla in slutrean (igen) och hon slet sig loss och kunde springa fritt i affären - med en tokig mamma bakefter! Hon skrattade högt och belåtet, och all personal samt andra besökare iakttog oss noggrant. Vissa skrattade, andra log. Några få såg vettskrämda ut och hoppade högt så fort vi kom i närheten. Jag lämnade rean ögonaböj!


28 juli 2011 - R.I.P (R.I.H)

Min telefon har avlidit. Rest in hell...(Drunkat, för att vara mer exakt)

Mickan och Mira var och åt lunch med Mickans syster + deras kusiner när vi kom till Gbg så jag och Julia kollade in rean lite. Men hittade inget. Hinner ju inte direkt titta heller. Julia är relativt nöjd så länge vagnen rör sig, men skulle jag våga stanna ens för en sekund blir hon skirförbannad. Och vissa dagar känner jag att jag helst undviker massa bråk - idag en sån dag.

Vi promenerade till Liseberg och väl inne började vi med karusellen, eftersom den är gratis. Julia och Mira fick varsinn häst precis bredvid varandra och de tyckte det var jättekul. Julia var aningen tveksam till början men när åkturen var slut skrek hon ilsket. Hon ville absolut inte kliva av! ^^ Sedan blev det sagoslottet vilket också var omtyckt. Jag trodde Julia skulle tycka det var läskigt, men både hon och Mira satt spänt och tittade på alla figurer. Så himla sött!

Sedan åt vi, traskade runt inne i parken men bestämde oss snart för det var alldeles för mycket folk och gick ut. Vi promenerade tillbaka mot centralen, och mötte upp Mickans första sällskap vid Storan och sedan gick vi mot tåget, men hann äta en glass på centralen innan vi skulle kliva på tåget.

Jag har inte lagt in några bilder än, men gör det imorgon. Imorrn får jag och Julia ta oss in till Kungsbacka. Ska köpa en skruttelefon på Siba för typ 250:- för att ha något att ringa + bli uppringd med haha...men men, bättre än inget! Usch har verkligen ångest för att vara utanför tel. Känns som att stå i en enorm folksamling och upptäcka att man är helt naken - typ.

Hoppas på att kunna sova inatt. Skulle behöva det! Var några nättersen jag sov bra.


Godnatt

Just nu sitter vi på bussen påväg till göt...

dsc08846 (MMS)

Just nu sitter vi på bussen påväg till göteborg och finaste Mickan och Mira. Julia sover. Ser så härligt ut! Skulle också kunna tänka mig att ta lur, men gör jag det kommer jag med all säkerhet missa min hållplats. Trots att det är den sista :p


28 juli 2011 - Godmorgon

Inte för att jag vaknade nu, nej, nej! Har varit vaken ett par timmar men inte haft möjlighet att skriva förrän nu. Julia och jag åt frukost tillsammans idag, vilket vi vanligtvis inte gör. Mest för att jag inte är någon direkt hängiven frukostätare. Brukar tycka mat är rätt motbjudande på morgonen, men idag var jag hungrig. Sen har vi inte gjort så mycket. Jag har tvättat ur vagnen eftersom jag glömde det igår. Idag ska vi åka till Liseberg med Mickan och Mira. Lär bli jätteroligt och mysigt! Jag har inte varit där än i år. Inte förra året heller, inte på sommaren.


27 juli 2011 - Kanske dags för sängen ändå

Nu har jag ätit lite kvällmat och funderar på att gå och lägga mig. Sitter nu i köket och undrar var Tessie tagit vägen. Hon har varit och hälsat på sin pappa och hans sambo idag. Jag undra vad som händer imon. Ska kanske åka någonstans med Mickan och Mira, typ Liseberg eller slottskogen. Tror slottskogen är roligare för barn i Mira och Julias ålder. Eller? Julia älskar i alla fall djur. Nu kanske de inte har så mycket där, men det räcker nog ändå. Så länge hon får se och kanske känna på en häst så är hon nog nöjd. ^^

Nej, detta blir godnatt för mig. Vi hörs imorgon!
Godnatt,



Julia och Mira (Mickans bild)

27 juli 2011 - Utveckling

Julia har börjat göra sig förstådd genom att använda ord. Det har gått så fort från enbart teckenspråk till teckenspråck och ord. Nu kan hon liksom berätta vad hon vill ha osv. T.ex. om hon vill ha sin napp så säger hon "bobo" och pekar på skålen ovanför sängen där vi brukar förvara napparna. Vill hon att jag ska lyfta upp henne sträcker hon armarna mot mig och säger "bäja" (-bära). Detta säger hon också när vi ska gå i trappan och hon har massa saker med sig (- Filten och Nonno) samtidigt som hon räcker det mot mig.
Och varje gång det händer blir jag alldeles ställd! Jag är inte van vid att min lilla bebis kan uttrycka sig i annat än skrik, gråt och skratt typ. Och teckenspråk. Men hon har ju faktiskt börjat prata, även om det bara är lite.



Älskade skrutt, är detta du??

27 juli 2011 - Mätt och belåten

Runt 16 plockade jag på Julia sina kläder, och mig mina, och trampade iväg ner till centrum. Började inne på Ica där jag köpte hem en av Julias favoriträtter: Färdig köttfärssås på burk! Alla gånger hon har vägrat att äta så har jag serverat det, och alla gånger har hon ätit. Mycket! Sedan tänkte jag cykla till mammas grav, men det var lite kyligt i vinden och jag hade (såklart) glömt att plocka med mig en tröja till mig. Så vi åkte till glasscaféet istället. Så till mellis idag blev det glass. Inte helt fel!

Maten var serverad 17:30, och som jag spått åt Julia som om hon aldrig sett mat innan. Nästan 3 portioner hade hon slängt i sig innan hon började skaka på huvudet. Sedan tog vi en kvällsdusch tillsammans och sedan var det dags för Julia att sova. Jag la henne på blöjbytesdynan och sa åt henne att vänta där så skulle jag hämta blöja, salva och pudret. Jag tänkte mig inte för dock, så jag började plocka upp lite saker som låg på golvet och när jag kom fram satt Julia på dynan - som jag sagt att hon skulle göra - och badade i sitt egna kiss. Hon verkade inte ha något emot det, hon låg och lekte med sina tår typ. Hon stank av kiss! Så det fick bli en dusch till för henne, den tredje för dagen. Hon råkade nämligen bajsa på sista trappsteget när hon var på väg ner till mig för att få en blöja på innan vi åkte till affären. Så idag har det varit mycket kroppsvätskor och dylikt....Efter duschen fick jag i alla fall på henne en blöja snabbt, och sedan var det bums i säng. Hon somnade ganska fort utan svårigheter!


Vi är ute och solar. Ska snart packa ihop ...

dsc08838 (MMS)

Vi är ute och solar. Ska snart packa ihop oss och ta en sväng på cykeln. Funderar på glasscaféet? Får se...


Vindruvor äter hon i alla fall, ungen!

dsc08829 (MMS)

Vindruvor äter hon i alla fall, ungen!


27 juli 2011 - ...och matvägran fortsätter

Julia åt väl ungefär halva sin portion med gröt till frukost. Inte så mycket när man tänker på att hon inte ätit sen lunch igår, bortsett från vällingen innan hon somnade. Det är väl iofs någon slags mat i det med! Jag värmde hennes barnmat som hon inte åt igår, och fiskpinnarna som var kvar till mig som jag tänkte vi skulle ha till lunch. Men Julia ville absolut inte äta sin mat! Min däremot, den kunde hon tänka sig. Och jag tänkte bara att det inte är så konstigt egentligen. Hon tyckr väl helt enkelt bättre om hemmalagad mat än burkmat. Så hon fick mina fiskpinnar så gick jag stekte ett par hamburgare till mig. Under tiden satt Julia och petade i sig lite mat, och när jag sedan kom till bordet med mina hamburgare, då är det ju klart att hon ska ha dem också! Vilket jag inte gick med på. Jag försökte få henne att äta fiskpinnarna, men det ville hon inte, så det var bara till att lägga henne för sin vila. Hon somnade direkt utan en endaste protest och jag ska nu ta en kopp kaffe på maten!



*gammal bild*

27 juli 2011 - Lång natt

Julia somnade och sov hur bra som helst hela natten. Jag å andra sidan låg mest och vred och vände mig. Trots att jag var så trött att jag trodde jag skulle stupa rätt ner i golvet när jag kom hem, så ville sömnen inte infinna sig när jag vill det.

Julia väckte mig strax efter åtta och satte sig bredvid mig i sängen, som hon alltid gör. Vi lekte och myste lite i sängen som vi alltid gör innan vi kliver upp och gör morgon. Sen har vi alltså varit ute på en liten promenad, och nu står lunch på agendan. Sedan blir det nog en liten sväng med cykeln. Borde ju hålla oss ute när det är så fint väder!


Idag är det fint väder! Wohoo, känns nästa...

dsc08821 (MMS)

Idag är det fint väder! Wohoo, känns nästan som sommar. Jullan och jag är ute och tar vara på solen.


26 juli 2011 - Hemma

Nu är vi hemma och Julia ligger och sover. På vägen hem la hon en enorm baj så jag fick ställa mig vid vägkanten och byta blöjan på henne. Det var inte alls roligt! Imorgon kommer vi inte kunna gå någonstans för då måste jag tvätta vagnen...
Trodde det var därför hon inte velat äta under dagen, för hon behövde bajsa, men kanske inte hittat ett bra tillfälle att göra det. Så jag testade med maten när jag kom hem, men icke. Hon ville inte äta alls. Jag gjorde extra mycket välling som jag fick truga i henne, men den drack hon i alla fall upp. Jag borde försöka få i mig någonting jag också, men jag är så trött att ögonen går i kors. Usch, äta är så jäkla tråkigt.............

Hörs imon!

Nu är det bara promenaden på typ 2km kvar ...

dsc08817 (MMS)

Nu är det bara promenaden på typ 2km kvar innan vi är hemma! Julia har och bär på sin nalle som jag hittills kallat 'Kramis' eftersom det står kram på hans mage. Men Julia har visst döpt honom själv, så numer heter han tydligen Nonno. Funkar ju också. Är bättre till och med!


Nu är vi påväg hem och jag är jättegrinig....

dsc08810 (MMS)

Nu är vi påväg hem och jag är jättegrinig. Vet inte varför :s Mår inte riktigt bra och jag tror jag kanske behöver äta. På tal om att äta, så verkar det som om min ängel till dotter har börjat matvägra. Hon har inte ätit sen lunch, för 6 timmarsen, och jag har försökt ge henne mat eller frukt 4ggr sen dess. Men hon vill inte ha! Och då slipper hon! Åh, önskar jag var hemma nu!


Vi hann med bussen - med god marginal. Bru...

dsc08807 (MMS)

Vi hann med bussen - med god marginal. Brukar vara så! Jag brukar försätta mig själv i stressläge trots att det egentligen inte är ett dugg bråttom. Men jag tycker faktiskt allt går bättre då. Konstigt nog! Dock har mitt högra ögonlock börjat rycka väldigt irriterande. Vet inte riktigt vad det beror på. Någon som vet?


26 juli 2011 - Raggardusch!

Nu är lunchen uppäten och Julia är tillbaka i sin säng för att sova middag. Vi åker in till stan med 14.48 bussen, så det finns risk att det blir lite tajt där, men det är vi vana vid! Har plockat fram hennes kläder hon ska ha så jag är redo att bara slänga på henne dem och sedan gå om det skulle bli bråttom. Jag måste iaf gå och ta mig en raggardusch. Jag stinker efter att ha sprungit benen av mig efter Julia hela förmiddagen. Hon ska underhållas, samtidigt som maten ska lagas tvättmaskinen tömmas och fyllas. Blir många bollar i luften på en och samma gång! Men skönt det, att inte alla dagar är en väntan på kvällen ^^


26 juli 2011 - Nu blir det käk igen!

Idag blir det fiskpinnar till lunch! Måste försöka få slut på sakerna som ligger i frysen nu. Försökte få Julia att sovamiddag innan, men det verkade inte som hon ville det. Det var tyst ett tag men sedan började hon galltjuta. Tror inte hon sovit någonting, och nu springer hon runt här igen. Hon har tagit av sig strumporna så nu har hickan kommit som ett brev på posten. Jag hatar hicka! Finns få saker som får mig så stressad som hicka, oavsett vem det är som har det: jag eller någon annan. Nej, nu får jag se till maten!


26 juli 2011 - Spindlar i diskhon

När jag skulle sätta på kaffet i morse möttes jag av en hemsk syn; en stor spindel! Jag ogillar spindlar väldigt starkt. Ska inte påstå att jag har fobi för dem, men när de dyker upp sådär plötsligt så får jag ont i kroppen, typ. Går över efter ett tag dock. Idag var det så där plötsligt. Höll på att ramla ihop av avsky. De är ju så äckliga!!



- Och stor var den!




Fast det värsta var ju nästan att när jag stått ett tag och samlat mig (med Julia på höften pga hennes rädsla för isoleringspersonalen) och knäppt av några bilder på den grymt äckliga varelsen så inser jag att finns ännu en spindel i hon! Mycket mindre, men lika avskyvärd!




Jag slog ihjäl den stora med en petflaska och dränkte den lilla. När Tessie kom upp fick hon plocka bort dem, jag tyckte det var äckligt. Jag har absolut ingenting emot att ha ihjäl spindlar - när de är i mitt hem. Ute ser jag ingen orsak, då undviker jag dem bara. Men de ska inte vara inne där jag bor, då inkräktar de bara!


26 juli 2011 - Det bankar i golvet

Jag fick bytt blöjan på Julia igårkväll. Det gick ganska smidigt, och visst vaknade hon till men somnade om nästan så fort jag var klar. Nästa gång hon vaknade fick hon bara komma över och lägga sig bredvid mig och sova vidare. Vaknade halv 9 sen! När jag skulle på toaletten för att göra morgonpinket bankade det på dörren så jag sprang ner. Det var de som ska fixa isoleringen för Andreas och Tessie. Han är nu under huset och det bankar och slår så Julia har gått hela morgonen och varit livrädd! Kravlat sig fast runt min hals som aldrig förr! Nu har hon dock vant sig vid oljudet.


25 juli 2011 - Horisontellt läge

Nu har jag lagt mig i sängen och ska alldeles strax försöka sova. Först ska jag läsa lite bloggar, kolla nyheterna osv, och till sist försöka byta blöjan på Julia utan att väcka henne. Hon kommer säkert vakna, men då får hon göra det. Vill hon inte somna om får hon väl ligga hos mig i natt. Huvudsaken är att hon blir bättre nu.

Vi hörs imorgon!

25 juli 2011 - Vattenpåfyllning

Det var riktigt behövligt med ett varmt bad. Känns mycket bättre i nacken nu. Fortfarande stel, men inte lika orörlig som innan. Vatten är magiskt! Nu sitter jag vid köksbordet med ett stort glas kallt vatten. Visst är det skönt att bada varmt, men satan vad törstig man blir! Vilket dock enbart är bra när det kommer till mig, för jag är så jäkla dålig på att dricka vatten annars. Julia verkade vara riktigt trött, men det är klart. Har ju varit en jobbig dag för henne, med massa gråt. Då blir man trött! Dessutom sov hon inte ens 1 timme vid vilan idag heller. Hoppas på att det håller i sig! Fast jag måste kanske byta hennes blöja innan jag själv går och lägger mig sen. För att försöka hålla det så torrt som möjligt. Beror ju på hur mycket hon kissat, men hon drack en hel del vid middagen, så det bör ju vara en tung blöja om några timmar! Jag fick i alla fall smort in henne med salvan! Var inte det lättaste, men jag tog det väldigt lugnt, pratade med henne uppmuntrande hela tiden och lät det ta den tid det tog. Stressade inte på det, och då funkade det faktiskt. Måste bara få Julia att lita på att jag ska vara försiktig ocg varsam. Stackars min lilla flicka!



Pussgurkan

Julia somnade bums, så nu har mamman egent...

dsc08796 (MMS)

Julia somnade bums, så nu har mamman egentid i badkaret. Ska försöka stretcha upp nacken lite i det varma vattnet.


25 juli 2011 - BVC

Nu är vi hemma från Bvc. Gick väl...sådär. Julia ville liksom inte alls. Inte något, ville hon. Tror hon mindes för mycket från sist vi var där (sprutan) för att känna sig avslappnad alls. Hon var så himla ledsen och bara grät hysteriskt hela tiden. Hon satt fastklistrad på mig som en apbebis på sin mamma, sköterskan fick inte komma i närheten av oss. Bara att få knäppt upp hennes byxor samt av blöjan tog säkert 10 minuter. Vilket är extremt länge jämfört med hur snabbt det brukar gå. Och vi fick knappt titta överhuvudtaget. Vi lyckades lugna ner henne aningens genom att smörja lite mini-derm, men så fort vi skulle titta gallskrek hon och knep ihop benen. Så det var ju svårt att sätta någon exakt diagnos på problemet, men vi fick med en salva hem som hjälper vid svampinfektioner. Sköterskan sa att det kan vara det, det lilla hon såg verkade lite rodnat osv. Om det inte skulle vara det så är salvan helt ofarlig.

När vi var klara tyckte jag att min stackars tjej behövde någonting gott och cyklade ner till Ica med henne. Jag gick länge och funderade på vad det är Julia gillar mest av allt. Jag menar, hon tycker ju om det mesta. Men vad är hennes liksom "wow" grej, som hon typ blir lycklig av. Kanske lite svårt att veta redan nu. Men någonting som jag vet att Julia älskar är vindruvor! Det skulle hon välja framför alla sötsaker i världen! Så jag köpte en låda vindruvor till henne som hon har smaskat i sig en del av. Det hemska bvc-besöket är som bortblåst ^^


25 juli 2011 - Lagar mat

Riset är klart, nu är det bara fisken som fattas - och barnet. Hon ligger dock fortfarande och sover och jag har inga som helst planer på att väcka henne! Hon behöver sova, äta får hon göra när hon vaknat. Idag blir det torsk till lunch. Torsk med pesto och soltorkade tomater (Mickans recept, som jag älskar). Har som en nyförälskelse i soltorkade tomater och pesto. Har aldrig gillat det innan men efter Mickan introducerade den här maträtten har jag blivit aningen besatt. Vill ha det till allt! Undrar hur länge det håller i sig...?

I em ska vi till Bvc. Fick ringa i förmiddags och få en tid då Julia verkar ha ordentligt ont i "pepio". Hon skriker och gråter när jag ska tvätta henne vid blöjbyten, och vägrar låta mig göra det. Och att låta bli är ju liksom inte ett alternativ! Man måste hålla det rent! Så vi ska ner och se om de vet vad som kan vara fel men min skrutta.



Finaste och jag för typ 14 månadersen


25 juli 2011 - Dålig dag?

Julia verkar ha en fruktansvärd dag idag. Bara ilsket skrik och ledset gråt mest hela tiden. Hon ville gå ut. Så vi gick ut. Hon ville gå och titta på kaninerna, men de har åkt hem nu. Är bara sommarkaniner som är här några månader på sommaren. Hon blev lite ställd när buren var borta. Hon stod och pekade på gräsmattan där det fortfarande ligger lite kaninbajs och hö. Såg sorgligt ut! :/

Men hon var inte glad ute heller. Bara sur och grinig, och ville gå till Lilo. Lilo ville gå in, så då gick vi mot dörren. Men då ville Julia cykla. Dock är det inte tid för det nu. Vi ska äta lunch och vila. Cykla ska vi göra sen. Men försök förklara det för en envis 19 månaders bebis som tycker att allt skulle ha hänt igår. Det funkar liksom inte. Det har kommit utbrott efter utbrott! Så nu ligger Julia i sin säng. Hon har betett sig som om hon varit trött, så idag får hon vila innan lunchen. Lika bäst! Inte en chans att jag orkar laga mat med en jättearg dotter i närheten iaf. Nu kan jag göra det i lugn och ro!






25 juli 2011 - Måndag

Det är fortfarande skitkallt, men Julia vill gå ut. Uscha! Får väl försöka dra på mig ordentligt, men jag har typ inga kläder. Funderar på att dra fram min parkas, men det är kanske att ta i? Känns dock som om det skulle behövas! Fryyyser...!
För att fortsätta klagandet lite så har jag jätteont i nacken idag. Eller inte ont direkt, men jag är fruktansvärt stel och kan typ inte vrida på huvudet. Har legat konstigt under natten och varit på helspänn pga mardrömmar osv.

Skulle till att skriva ett CV, men det går inte. Julia är så himla osjälvständig nu för tiden och kan inte underhålla sig själv för 5 öre! Hon sitter på golvet, tittar upp på mig och gnäller samtidigt som hon försöker få på sig sina skor. Lite som en hundvalp, fast de sitter med kopplet i munnen. Får väl ta och rasta henne en stund...! Brrrrrr


24 juli 2011 - Kall?

Det borde ju vara omöjligt att vara så här kallt i juli? Det ska ju föreställa sommar och jag har gått runt med flera lager med kläder på mig hela dagen, och ändå frusit. Och då menar jag frusit! Inte bara tyckt att det varit lite kyligt! Har haft gåshud överallt!
Julia somnade iaf utan problem, och har varit helt tyst sen dess. Antar att hon sover bättre när det är kallt. Och vem gör egentligen inte det? Okej, på natten får det gärna lov att vara lite kyligt, men på dagen kan det väl vara lite fint? Perfekt kompromiss? ^^

Det märks att Julia är i full gång att försöka lära sig prata. Hon härmar i stort sätt allt(!) som vi säger. De nyaste orden som kommit är kall, kossa och häst. (Säkert fler, men det är dessa jag kommer på.) Hon har lite svårt med vad som är "kall" dock, men fattar att det har med temperaturskillnad att göra. Hon säger det nämligen till det mesta som är kallt - och varmt. När man försöker förklara det för henne ser man nästan hur hennes hjärnaktivitet axar från 0-100 på 2 sek och hon kämpar med att förstå! Hon har i alla fall stenkoll på att glass är "kall"! ^^

Idag sa hon sin första mening! Två ord. Detta är stort! Vi gick upp för trappan och när man gör det ser man rätt ner i soffan på undervåningen. I denna låg Lilo och sov (vilket vi också sagt till Julia femtioelva ggr då hon ville rycka henne i svansen/öronen). Julia pekade på katten och sa "Lilo sova". Så himla tydligt var det, och jag kände hur den där välbekanta varma vågen av stolthet kom över mig.

Det är min tjej! Hon är så himla duktig!



Jag älskar dig så mycket så det kommer du aldrig förstå!

24 juli 2011 - Cykeltur till lekplatsen

Det började regna ordentligt, och då tyckte jag det var en bra idé att ta med mig Julia ut på en promenad. Är ju jättekul att plaska runt i regn och pölar (om man är nära hem så man snabbt kan komma in). Julia tyckte det var sådär kul och vände hem flera gånger så efter kanske 15 min gav jag upp. Men när vi skulle gå in fick Julia syn på cykeln och då ville hon åka. Hon stod och pekade på sin stol och försökte hoppa upp i den. Det var bara att hämta hjälmen och trampa iväg. Vi hamnade nere vid en liten lekplats, och Julia fick åka rutchkana (som var blöt så det gick skitfort!) och gunga en stund. Var inte där jättelänge eftersom det snart var dags för Julia att sova middag. Vi åt frukost lite sent idag så hon får äta när hon vaknar.

24 juli 2011 - Tråksöndag

Idag är det en sån där seg dag. Typ alla söndagar är ju iofs sega, men när vädret är såhär trist blir det bara värre. Vet inte alls vad jag ska ta och hitta på idag! Nu har jag ju gjort saker hela veckan, så nu känns det ju bara långtråkigt att inte ha något att göra. Brukade gilla såna där "hemma-och-göra-ingenting-" dagar. Men nu känns det bara som slöseri med livet! Haha...djuupt :p
Nej, men Julia behöver ju bli lite stimulerad också. Hon har ju inte riktigt förstått att det kan vara skönt att ta det lugnt också. Fast jag ska väl ta vara på, och uppmuntra, aktivitet. Risken finns ju att hon om några år inte vill göra något annat än att sitta hemma.


24 juli 2011 - Höstmorgon

Julia och jag har ganska nyss vaknat. Hon vaknade och var ledsen strax efter 01 inatt, så hon fick komma över till mig. Dock fick jag byta hennes blöja först, då hon råkat dra den halvt av sig. Det var svårt att somna om igen sig, för både henne och mig. Det var så varmt, så jag öppnade fönstret. Men ute blåste det storm, eller nåt, så det lät så mycket. Dessutom fläktade det inte in iaf. Blåste liksom förbi! Så jag stängde igen. Vi somnade väl om runt 02, och Julia har vaknat ett par ggr under natten sen dess. Tappat nappen eller hittar inte filten osv.
Det låter som höst ute. Lite jobbigt. Fast jag vet inte, jag nästan längtar lite efter hösten. Vad jag kommer ångra de orden om sisådär 2 månader :p



Men än så är det sommar!

23 juli 2011 - Bilden i hörnet

När jag först såg den nya headern tog det ett tag innan jag såg vad det var för bild uppe i vänstra hörnet. Men efter ett tag gick det upp för mig att det är en väldigt gammal bild på min mamma! Tror hon var runt 19-20 eller nåt, och var på Rhodos (osäker?) med pappa, morbror Tommie och hans dåvarandre flickvän/fru. Tänkte bara berätta vem det föreställer ifall ni börjar undra! :)


23 juli 2011 - Julias favorit

De senaste gångerna jag och Julia träffat Sara har det visat sig att Sara är lite av en favorit! På ett ganska brutalt sätt! Hon typ skriker och gapar om jag försöker lyfta upp henne eller ta hennes hand när vi ska gå. Det är bara Sara som gäller! Hon får gärna bära runt på henne jämt. Och Sara tycker ju det är mysigt, och jag är ju egentligen glad att få slippa ett litet tag, så det är ju egentligen en win-win situation. Men jag måste ju klaga lite, annars hade det ju inte varit jag! :p



Vi hade bestämt att börja med lunch, men först skulle jag gå vägen om Kicks och lämna lite saker till Mickan. Miras filt som Julia fick låna igår, samt Mickans sminkborttagning som Julia (snodde) råkade plocka ner i min väska innan vi åkte hem igår. Det visade sig att Mickans lunch typ började då, så hon hakade på. "The more the Marrier", liksom ^^
Mickan fick smita iväg ganska så omedelbart när hon ätit upp då hon bara hade 45 min. Vi andra satt kvar en liten stund. Sara tog en kaffe på maten, och hon fick dricka den i lugn och ro medan jag bytte Julias blöja. Sedan sov Julia lunch och Sara sprängde plånkan inne på "Johanssons" (eller inte...) Hon köpte ett par skor som var nedsatta från 1400:- till 100:-. Rätt bra kap, liksom! Jag köpte ingenting. Jo, puder till Julias rumpa och en pekbok med djurungar. Dock gillar hon typ bara framsidan där den är en liten terrier eller nåt. Det är nämligen Ninni, Mickans föräldrars hund.







Efter att ha traskat runt i stan en stund hamnade vi på Karma där det blev middag och fika innan vi tyckte det började bli dags att avrunda dagen. Jag hamnade i bråk med busschauffören på vägen hem! Hon satt och dumförklarade mig när det i själva verket var "hennes egna" (alltså en annan bussvhaufför) som var helt jäkla okompetent. Jag blev helt rasande, men lyckades dock lägga band på mig själv och det slutade med att jag vann! :D Nu ska jag titta lite på och sen blir det John Blund.

Godnatt


23 juli 2011 - Ny header!

Visst är min nya header snygg? Är verkligen jättenöjd med den! :D Dock kan jag inte ta äran för den, eftersom det inte är jag som ligger bakom mästerverket, utan min goda vän Mickan som gjort den. (fjortonde.blogg.se) Hon har många dolda talanger den där. Tack så mkt för hjälpen :)

23 juli 2011 - Då får jag panik!

Jag la min mobil på laddning igårkväll när jag gick och la mig. När jag vaknade imorse hade den stängt av sig! Jag trodde det kunde varit Julia som stängde av den, eftersom hon gör det i tid och otid, men när jag satte på den var det helt, komplett urladdad. Den la liksom av efter 4 sekunder. Vet inte om det är något annat fel på telefonen än att laddaren bara glappar. Det har den gjort ett tag, och hoppar ibland ut och slutar ladda sådär under natten. Hoppas att det inte är något värre! Har inte råd att köpa ny mobil nu!! :/

Julia har i alla fall sovit som en prinsessa hela natten. Vaknade till en gång i gårkväll och då fick jag ge henne nappen samt starta hennes musik för henne igen. Men annars har det varit tyst. Skönt! Hon vaknade för ca. 30 minutersen och nu ska vi gå ner och äta frukost! Vi ska äta lunch med Sara i kba idag, så det blir lite senare än vanligt. Få köra i Lillfisen ett mellanmål om ett par timmar så hon håller sig!




22 juli 2011 - Inte så blöt ändå



Hade ju lite ångest att behöva först gå ner de ca. 2km till bussen, och sedan gå genom hela kungsbacka för att göra massa ärenden. Men jag hade tur! Andreas erbjöd sig att köra mig ner till bussen och när jag kom fram till kungsbacka hade det i stort sätt slutat regna. Dock hade Mickan ring tidigare och sagt att jag kunde lämna Julia hos dem och sedan låna hennes cykel, vilket jag gjorde och då gick ju allt så mycket snabbare. När jag kom hem till Mickan igen var det av med blöta, kladdiga kläder och på med torra myskläder. Potatisen som barnen skulle äta kokade och vi "vuxna" (*harkel*) beställde pizza. Den kom lagom till att Mira och Julia ätit upp och skulle sova.





När jag skulle lägga Julia upptäckte vi hade filten hade glömts hemma. Panik!! Trodde aldrig det skulle gå att få henne att sova utan den. Har typ bara gått vid ett tillfälle och det var när hon var magsjuk och typ somnade när som helst, hur som helst, var som helst. Fick i alla fall låna en av Miras filtar och la på henne och körde runt henne på balkongen ett tag. Hur det gik till vet jag inte, men hon somnade mot all förmodan, utan några direkta besvär tom. Helt fantastiskt! Nör jag stängde balkongdörren bakom mig hörde jag hur Mickan kom ut från sovrummet. "Perfekt!" tänke jag. Nu skulle vi ju få äta i lugn och ro! Mickan frågade om Julia somnat, och jag nickade glatt. Sedan skakade hon på huvudet. Mira ville inte sova! Å andra sidan gör det inte så mycket, för Mira klarar, till skillnad mot Julia, av att leka en stund utan att bli aktiverad av en vuxen. Det blev alltså en ganska lugn lunch för oss iaf. Bortsett från ett pinsamt telsamtal, men det väljer jag att inte skriva om här....





När Julia vaknade somnade Mira. Inget ovanligt, de har varit helt totalt osynkade sen de var spädisar. När Mira hade vaknat bestämde vi oss för att ta en liten promenad. Det var så kvavt i lägenheten och ute regnade det ju inte, så lite luft kunde behövas. Dock var det ungefär lika kvavt på utsidan, så Mickan och jag var väl påväg att klibba ihjäl när vi släpade runt på våra ungar.
När vi var hemma runt halv åtta var det bara att slänga Julia i säng (inte riktigt, men nästan). Hon somnade som en stock och jag fick duscha av mig. Känner mig mer levande än död nu, vilket jag föredrar. Ska nog inte sitta uppe för länge idag då det blir att träffa Sara i kungsbacka imon! Trevligt, trevligt! :D

22 juli 2011 - Det vräker ner

Det har regnat hela natten. Och hela morgonen. Mickan sa att det skulle regna idag, men inte trodde jag att det skulle vara på det här viset. Men det behövs ju! Men jag ser inte jättemycket fram emot att behöva traska fram och tillbaka i kungsbacka för att göra massa ärenden i det. Har packat en stor väska med extrakläder till både Julia och mig som vi ska ha när vi kommer fram till Mickan där vi ska hålla oss idag. Höres!

21 juli 2011 - Trött på gammalt

Var så trött på min gamla design, så jag tog bara bort den. Synd bara att jag inte orkar sitta med det ikväll! Får se när jag orkar. Det är ju trots allt inte utseendet, utan kvaliteten på innehållet som räknas ^^ (Inte för att den är så hög alla ggr) haha....

21 juli 2011 - Update



Gammal bild från typ första veckan vi bodde här i Åsa. Hon har blivit så stor sen dess, min lillgris!




Ute på promenad för några veckorsen. Julia på "min" sten, som jag alltid lekte vid när jag var liten.




För en gångs skull skrattar Julia i gungan.




Påväg till stranden, Julia bär sina egna saker. Duktig tjej! :)




Leker i sanden på stranden.




I cykelstolen - Det bästa som finns!




Promenad med "Bebbisen" en söndagmorgon.




Julia har somnat i sin cykelstol efter ett intensivt BVC besök. Snuttan!




Solar i Brassestolen. Så passande ^^



21 juli 2011 - Vet ni vad...?

...jag har hittat mitt Usb-minne! Är överlycklig :D Ska lägga in lite bilder som har tagits sen det försvann. Om jag orkar :p

Idag har vi varit på möte i kungsbacka, och det gick bra. Allt löste sig till det bästa och det är ju alltid tillfredsställande. Sedan gick vi en sväng på rean, men hittade inget idag. Var på jakt efter nya byxor, eftersom jag typ inte har några alls som är bra. De enda som fanns kvar i min storlek var ett par aprikosfärgade jeans i en riktigt slimmad modell. De såg inte så hemska ut som det låter, och kostade bara 50:- men jag vågade ändå inte köpa dem. Det är liksom inte jag, och jag skulle nog känna mig obekväm i dem.

Sedan åkte vi hem. Jag var trött och kände mig så otroligt äcklig i det kladdiga vädret som var. Höll helt ärligt på att klä av mig kläderna på bussen och sitta i underkläder. På allvar! Hade panik. Men som tur var kunde jag motstå den impulsen och behöll kläderna på. Det hann börja regna på vägen också så jag fick duschat av mig lite under promenaden hem.

Sen dess har vi bara tagit det lugnt. Inte Julia dock, som farit runt som en duracellkanin och bokstavligt talat hoppat in i väggarna. Hon har flugit i golvet otaliga gånger, men ingen skada skedd. Hon tycker bara det är skitkul när alla skrattar åt henne! ^^




Jag ska på möte i kungsbacka idag, så Juli...

dsc08630 (MMS)

Jag ska på möte i kungsbacka idag, så Julia och jag står och väntar på bussen. Står och står. Julia ligger och sover och jag sitter på staketet. Vi var framme i väldigt god tid idag, för ovanlighetens skull. Julia behövde sova så vi gick typ 20 min tidigare än vad vi hade behövt, vilket resulterade i att vi var framme ca 25 min innan bussen skulle gå. Trots att jag verkligen försökte slöa. Skönt att slippa stressa iaf :d Förresten så avskyr jag vädret som är nu! Inte kallt, men inte varmt. Det regnar inte, men är ingen sol heller. Det är bara kladdigt och klibbigt och äckligt! Skitjobbigt! Nu kommer snart bussen. Bara 4 min kvar. Dags att preppa lite. Hörs sen.


20 juli 2011 - Uttråkad!

Jag har ingenting att göra. Har jättetråkigt, och funderar helt allvarligt på att gå och lägga mig. Kanske titta på en film i sängen? Får se..jobbigt när kvällarna går så långsamt! Tycker de brukar springa förbi annars....yeye

20 juli 2011 - Spring morfar, spring!

Idag har vi varit i stan med pappa/morfar. Började på Ikea där jag fick kollat in lite möbler. Vill ha en sängstomme och en matchande byrå samt lite garderober osv. Men det blir ju när det finns ekonomi för det. Vi åt även lunch där: Pappa och jag tog den gravade laxen med potatis och Jullan fick köttbullar och potatismos. Hon var inte jättehungrig. Åt upp kanske hälften, vilket om man jämnför med sist vi var där då hon åt upp allt utan 3/4 köttebulle, inte var så mycket.
När vi ansåg oss klara på Ikea bar det iväg mot kungsbacka. Blev dock lite omvägar, (åkte av motorvägen i fjärås och sen tillbaka mot kungsbacka) för att Julia somnade typ precis när vi skulle svänga av, och hon behövde sova lite längre. Blev inte jättelänge, men det fick räcka. Var inne på Skopunktens rea! Fick äntligen mätt Jullans fötter också, något jag velat göra ett tag men inte fått tummen ur. Hennes fötter är 14cm långa, alltså ska skorna vara ca. 15,5. Hittade 2 par till henne (hittade fler, men köpte bara 2). Ett var i storlek 22 som hon använt ett tag, men det andra paret var i 23! Så stora! Jag hade typ 23 när jag var 5-6 år. Minst! Fast jag har visserligen sjukt små fötter....köpte i alla fall ett par skor till mig också. Sedan blev det kungsmässan och från HM rean köpte jag ett par blommiga shorts, som egentligen inte alls var snygga, men jag gillade dem ändå, och köpte ett linne + en långärmad t-shirt på GT för 29:- respektive 49:-. Varför kan det inte alltid kosta så?? ^^

Sen fick dagen vara klar och pappa körde oss hem och när han åkte kom Tessie hem. Då blev det middag och sen var det snart dags för Julia att sova. Vi hann leka lite med gatukritorna jag köpte åt henne igår, men sen var det avtvättning, blöjbytning samt nattning som stod på agendan. Nu sover hon sött min fina unge!



På bussen mot kungsbacka i måndags

19 juli 2011 - Stora staden Mölndal

Julia och jag har varit en tripp i mölndal idag. Är en rätt underskattad plats. Tycker det är mysigt att gå där. Blev inte jättelänge dock, hade ett timmelångt möte, så vi gick bara lite innan och en liten stund efter.
Min lilla pluttunge har varit härlig idag. Har varit avslappnat och glatt typ hela dagen! Det gör allt så mycket lättare när hon inte är så trilsk. Eller när jag orkar ha ett tålamod att ta mig igenom när hon trilskas. Hon har börjat med två nya saker som inte ska uppmuntras: Skrika rakt ut (började efter vi tittade på "Livet på BB" härom dagen. Tror hon härmar mammorna) och bitas. Dock lärde jag mig ganska fort att varje gång jag sa till henne att sluta skrika, så skrek hon mer. Matade henne liksom med vilja att skrika. Så jag ignorerade det. Började titta ut genom fönstret och peka på fåglarna osv. Då blev hon distraherad och, även om det inte upphörde helt, så var det inte lika mycket. Men bitandet kan jag knappast tro att jag bara ska ignorera. Får försöka få henne att förstå att det är fel, men det är inte det lättaste. Lär ju ta ett tag, men det är bara att ligga i! Förr eller senare så fattar hon ju! ^^

Julia har varit på förvånadsvärt bra humör...

dsc08624 (MMS)

Julia har varit på förvånadsvärt bra humör hela dagen! Knappt några utbrott alls på hela göteborgsvisiten. Dock bet hon mig just i bröstet. Gjorde ont :s


Julia har varit på förvånadsvärt bra humör...

dsc08624 (MMS)

Julia har varit på förvånadsvärt bra humör hela dagen! Knappt några utbrott alls på hela göteborgsvisiten. Dock bet hon mig just i bröstet. Gjorde ont :s


18 juli 2011 - Mys i Kungsbacka

Jag och Julia har haft en jättebra dag i Kungsbacka med våra fina vänner Mickan och Mira. Mira och Julia är väldigt fysiska och ska antingen pussas eller slåss. Men det är väl så de lär känna varandra. Som djur typ :p Nej, men Julia är ju i en sån där härlig fas då allt är dåligt, så Mira fick sig en tjotting i tid och otid, om hon tog vad nu Julia hade. Men Mira verkade inte ta särskilt illa upp, som tur vad. Hon är liten, men jäkligt tuff, och trots Julia är så mycket större så ger hon igen utan problem. Påminner väldigt mycket om sin mamma när hon var liten...^^

När vi kom dit fick flickorna äta. Fiskbullar, vilket de verkligen tyckte var gott! Sedan åt jag och Mickan torsk med brynt smör. Sjukt gott! När maten var uppäten (och tallrikarna typ renslickade....) behövde flickorna sova middag, så vi promenerade ner till Coop. De sov väl inte jättelänge någon av dem, men en liten power-nap var blev det i alla fall, så de var i full gång när vi kom hem igen. När Andreas kom hem planerades middagen, och medans potatisen stod ugnen tog jag och Mickan med oss våra fina tjejer ut på lekplatsen så det fick leka lite. Mira älskar att gunga, medan Julia tyckte det var roligare att klättra (-och springa runt i okända folks hem -). Tyvärr blev det inga bilder då batterierna på min kamera tog slut typ på 2 minuter efter jag hade satt på den. Suger...

17 juli 2011 - Natten

Nu har vi kollat färdigt på våra filmer! Blev "Bride Wars" och "Tangled" ("Trassel"). Har faktiskt inte sett någon av dem innan, är lite sen sådär. Men de var bra! Älskar verkligen animerade filmer, typ "Trassel" och "Bee movie". Är så fascinerad av hur verkligt det ser ut, och detaljerna som finns och hur man än försöker kan man inte hitta en svag länk i filmerna. Otroligt! :D
Har proppat oss fulla med glass, skorpor och lite godis under timmarna också! Behöver jag säga att jag gått upp i vikt under den här snusfria veckan? Och jag har inte gjort något för att motverka det heller! Man kan inte sluta med allt på samma gång. I alla fall inte om man ska försöka ta hand om en Julia samtidigt! Ne, sockret får jag ta när jag är över snuset, men tills dess lär jag springa förbi speglarna...^^

Nu ska jag iaf försöka sova. Har blivit lite dåligt med den varan också på sistonde. Får se hur det går inatt!
God natt

17 juli 2011 - Segdag

Idag har varit en sån där dag som är till för ingenting alls. En sån dag man med gott samvete kan sitta framför Tv:n/datorn utan att göra någonting viktigt alls. Synd bara att det är omöjligt att förklara det för Julia, att det är det hon ska göra idag. Vad det beträffade henne skulle det ske saker non-stop trots regn och rusk. Vi har varit ute på 2 kortare promenader, men annars har vi hållit oss inne.

Nu ska jag och Tessie titta på film och "fira" att semestern är slut. Andreas åkte runt 15 tiden tillsammans med Frida, så nu är det bara vi tre för första gången på 3 veckor. Känns ju lite tomt och vemodigt, men man får se framåt!
Imorrn åker jag och Julia hem till Mickan och Mira. Ska bli så roligt! Har ju inte träffat dem på alldeles för länge nu! Så vi ska dit på lite lunch, lek och skratt. :D:D

Är det verkligen okej att ha såhär bruna b...

dsc08619 (MMS)

Är det verkligen okej att ha såhär bruna ben när man bara är 1 år, 6 månader, 2 veckor och 2 dagar? Så jäkla orättvist!!


17 juli 2011 - Slutet på semestern

Nu har jag ju inte skrivit på länge igen. Sen i torsdags när Julia skulle till Bvc. Hon somnade i alla fall inte under dagen så hon var jättetrött när vi cyklade ner i spöregnet runt halv 4 tiden. Innan dess hade vi varit ute och hoppat i vattenpölar. Julia har ju turen att besitta sin fantastiska vattenavstötande outfit från P&P, men en annan har ju inga regntåliga kläder och var dyngsur i samma stund vi kom utanför dörren. Men det är smällar man får ta!
Vi fick komma in ganska direkt när vi kom fram till Bvc och doktorn började göra sig kompis med Julia innan vi ens kommit innan dörren. Vilket är förståeligt, det är ju det man antar är det bästa. Vara jätteöversnäll och låta barnen pilla på allt man äger, då gillar dom en. Ja kanske! Men barn är inte dumma. De må vara naiva, men inte dumma...! Julia fattade direkt att det var något på G, och blev väldigt misstänksam och satte sig totalt på tvären. Ville inte bli lyssnad på med stetoskopet, och absolut inte få sina öron undersökta! Men efter lite gråt och skrik så gick det, och sen var det bara det värsta kvar...sprutan!
Det värsta med när ens barn ska ta en spruta är ju nästan att man som förälder ska sitta och hålla fast barnet så hårt. Jag känner mig som den elakaste personen i världen när jag lägger armarna om henne och håller fast som om hon vore en tvångsinlagd. Som tur är går det fort! Men Julia var skitarg och ledsen i några minuter. Inte på mig, men på sköterskan som tog sprutan! ^^

Får skriva mer sen, ska äta frukost nu!

1 vecka nu! Wow, duktiga jag! :p


14 juli 2011 - Mer trött?

Julia satt och gnuggade sig i ögonen, och jag kom att jag nog tyckte det kunde vara bra om hon sov en stund i alla fall, innan Bvc. Om hon ska få en spruta, vilket jag har för mig, så är det ju bra om hon är väl utvilad. Hon får ju inte sova efter. Då är det alldeles för sent. Jag har nyss bäddat ner henne i sin säng så får vi se vad som sker, om hon somnar eller inte.¨
Typiskt att det ska regna. Är ju så tråkigt...! :/ Men Julia har ju ordentliga regnkläder, så det behöver ju inte hindra oss om vi vill ta oss ut!

14 juli 2011 - Sovmorgon till tusen

Julia har sovit klart godkänt hela natten. Få gånger har jag fått ge henne nappen och stoppat om henne, men det är ju inget att klaga över. Jag har vaknat ett flertal gånger, men jag blir inte lika påverkad av det nu som jag blev för några dagarsen. Det går framåt!
Julia vaknade gråtande vid 8 och jag flög upp. När hon märkte att jag satt bredvid henne sträckte hon upp armarna och jag lyfte upp henne och sedan la vi oss ner i min säng. Ett bra tag låg vi och busade, kramades osv, men sedan somnade vi om. Utan att det egentligen varit planerat. När jag vaknade nästa gång och tittade på klockan var hon redan halv elva! Jag fick en smärre chock! Vi tog oss upp i alla fall och fick ätit frukost. Vet inte om det blir någon vila för Julia idag, men hon verkar faktiskt trött. Kanske för att hon sovit för länge? Eller för att hon sovit dåligt några dagar innan. Hon behövde ju uppenbarligen sova! Får se om det blir något mer innan vi ska iväg till Bvc.

13 juli 2011 - Mysdag trots trots

Julia är ju, utan tvekan, i den härliga åldern som kallas trots. Har ju dock ingenting med åldern att göra, bara barn i allmänhet. Och ordet trots tycker jag inte riktigt beskriver det heller. Det är ju inte så att barnen trotsar med flit bara för att. Barn är ju inte onda, liksom. De testar gränser. Det måste de ju göra, hur ska de annars lära sig? Jag brukar byta ut "trotsåldern" mot "utvecklingsfas". Tycker det passar bättre in. Det är ju mer en fas än vad det är en ålder, och det är ju något de går igenom som är jobbigt för dem. Att visa frustration när saker inte går som planerat är en stor milstolpe i ett barns liv. Ett steg lika viktigt som att lära sig sitta och krypa. Nu låter jag väl som någon j*kla "jag-tror-jag-vet-allt...", men så är det inte alls. Jag försöker bara intala mig själv att Julias (väldigt många) vredesutbrott är minst lika jobbiga för henne själv, som de är för mig. Inte för hämnd, men för att jag ska orka med det i sjutton (+) år till!

Jaja, nytt ämne. Åkte in till kungsbacka vid 13 tiden. Julia hade inte velat somna innan så jag fick ta vagnen med mig. Hon slocknade som en trasig glödlampa på vägen ner till hållplatsen och vaknade nät vi nästan var framme i kungsbacka. Elsa låg också och sov när vi kom dit, men hon vaknade inom någon halvtimme och Julia blev så lycklig över att få träffa en av sina "bästisar". Mira är ju och globaliserar sig på Mallorca (men kommer hem imon, yihaaaa). Julia och Elsa lekte medan vi "vuxna" (hjälp...) pratade praktiskt och skrev kontrakt osv. Så nu är det typ klart! :D



Så himla härlig bild!


Julia har knappt velat äta under hela dagen. Pyttelite frukost, typ ingen lunch. En liten youghurt till mellanmål, och ca. 5 tuggor middag vad väl ungefär det hon hade ätit när vi kom hem igen runt 19. Tessie hade då stått och stekt hamburgare och friterat pommes, och det tyckte Julia var gott och åt en hel del. Sedan blev det en nervarvningsdusch och 250ml välling på det. Skönt att hon ätit nu på kvällen iaf! Blir lite stressad när hon inte äter. Hon somnade snabbt och lätt och har sovit tyst ända sen dess. Imorgon blir det nya äventyr. Har inte bestämt riktigt vad än, men ska i alla fall på 18 månaderskontroll med Julia. Läkarkontroll och, om jag inte är helt ute och cyklar, vaccin. Usch, det gillar vi inte. Blir ju värre och värre ju äldre hon blir! :/

Åh vad jag saknar dig, Mickan!

Åh vad jag saknar dig, Mickan!


13 juli 2011 - Tidig vila

Julia har fått gå och lägga sig redan nu. Hon är verkligen på fruktansvärt humör. Det hör väl åldern till antar jag, men att hon har sovit dåligt i några nätter gör ju säkert inte saken bättre. Vi ska ju in till kungsbacka vid 13, och jag hade tyckt det var skönt att slippa ha vagnen med oss. Ska ju inte gå runt där utan bara till lägenheten. Därför hoppas jag att Julia kan sova en stund nu, för annars måste jag ta vagnen med mig så hon får sova på vägen.

Hittar fortfarande inte mitt USB minne, så kan inte föra över bilderna från mobilen. Hade några på kameran som ni kan få se...




13 juli 2011 - Dåligt med sömn

Julia har vaknat flera gånger under natten. Antingen hade hon tappat nappen, slängt bort filten eller slagit i huvudet. Men hon somnade om utan problem. Jag har dock haft jättesvårt att sova. Har vaknat minst lika många gånger som Julia, utöver de gånger hon väckt mig. Sen klockan 04 har det varit typ en gång i halvtimman. Men så var det ju sist jag slutade snusa också. Fast då svettades jag. Som en vibränd gris! Nu fryser jag mer, och om jag svettas så är det kallsvettningar, men det händer inte så ofta. Skakar och hackar tänder mest! Konstigt hur kroppen kan reagera. 

Nu har vi i alla fall bestämt oss för att gå upp. Julia sitter i mitt knä också gosar med sin filt. Hon är så kall om fötterna så jag försöker värma upp dem lite. Ska snart ner och få oss lite frukost tror jag! 

 


12 juli 2011 - Ber om en lugn natt

Natten till idag var fruktansvärd. Tror aldrig vi har haft en sån dålig natt jag och Julia! Hon somnade runt 19 som vanligt, men vaknade igen vid 21. Då bestämde jag mig för att gå och lägga mig eftersom hon brukar somna om lättare om jag är i rummet. Men igår var det annorlunda och hon blev helt tokig. Förstod inte alls vad som var fel. Hon började åla sig runt i sängen och slog i huvudet i kanten hela tiden. En av gångerna var det riktigt hårt, så jag blev lite rädd. Då fick hon komma och sätta sig i mitt knä och kramas en liten stund. Flera gånger verkade det som hon somnade om, men sedan slog hon i huvudet igen. När klockan var runt 23:30 var jag på väg att hoppa ut genom fönstret i frustration, men då kom bror som en skyddsängel och tog ner Julia en liten stund. Vi pratade lite och kom fram till att hon antagligen var ostimulerad, eftersom det inte hände något direkt igår plus att hon sov 2,5 timmar under dagen på det. Jag var ju i en helt annan värld med min abstinens så jag hade inte energi till något. Vid 01 somnade hon i alla fall. Bredvid mig i min säng, precis som hon ville. Efter att hon hade legat och slagits, sparkats och vridits i sängen i kanske 45 min...! No mercy!

Idag tog jag i alla fall med mig henne till göteborg några timmar. Hälsade på en vän och sedan kollade lite i affärer. Jag fick köpt ett par nya hörlurar eftersom de jag hade innan var usla! Vi var hemma vid halv nio, efter att Julia fått gå nästan hela vägen från busshållplatsen (vilket är ca. 2 km). Vi busade lite för att lätta upp den griniga stämningen, som faktiskt kommer från en väldigt gnällig liten flicka som just nu är inne i en riktig utvecklingsfas ( också kallad trotsålder). Hon är verkligen sur typ 75% av tiden hon är vaken, och vi alla försöker på alla sätt att få henne på bättre humör! (Har jag valt sämsta möjliga tid att sluta snusa?? JAaaa) Jag fasar inför tonåren....:/
Jag satt i alla fall hos henne en liten stund och då somnade hon. Hoppas på att det håller i sig i natt så vi kan få sova ordentligt!

Imorgon ska vi till Kungsbacka på "inför-flytten-möte". :D Inte långt kvar nu!

11 juli 2011 - Bad day

Dagen har inte varit särskilt rolig alls. Har mått riktigt dåligt, varit frusen och ont i kroppen. Som om jag var på väg att bli förkyld. Har inte velat äta heller, eftersom suget som kommer direkt efter maten är värst. Så det blir liksom att jag inte slutar äta förrän jag är påväg att spy. Kommer gå upp så mycket i vikt alltså! Suck...

Jag har i alla fall varit på grinigt humör, men försökt mitt allra bästa att inte ta det ut över Julia. Kommer dock inte ihåg vad vi gjorde under förmiddagen. Men efter att hon sovit middag (i 2,5 timmar!) tog vi på oss och cyklade ner till lekplatsen. Var inte jätteroligt eftersom det inte var några där, men vi fick lekt lite i alla fall. Nu funderar jag på att gå och lägga mig hos min lilla tjej och hoppas på att morgondagen blir bättre...!

11 juli 2011 - Insektsinvasion

Vi har verkligen insekter överallt! Stora feta flugor, gråsuggor, pappa långben, spindlar. Allt! Värsta invasionen! Nackdelen med att bo på landet.

Jag sov faktiskt bättre än jag hade förväntat i natt. Somnade kanske vid 00-00.30. Vaknade vid 04 första gången, och trodde det var kört. Men somnade om. Vaknade klockan 06, och upptäckte att Julia också hade vaknat. Hon kom över till min säng, och en timme senare vaknade jag och insåg att vi hade somnat om igen. Sedan vaknade jag runt 09 av att Jullan satt och gnällde bredvid mig. Tog ett tag innan jag fattade varför, men när jag väl gjorde det så blev det bråttom upp. Kiss. Massa kiss. Kiss i hela sängen. Var inte alls trevligt! Slet av Julia blöjan som, typ bara bestod av kiss, lyfte ur henne ur sängen, tog sängkläderna under ena armen och barnet under andra och halvsprang ner för att få in det i tvättmaskinen. Sedan fick Julia frukost, och jag försökte så gott jag kunde att få rent bäddmadrassen. Inte jättelätt när det är en "Do not"-madrass.

Tvättinstruktionerna =
Do not wash. Do not bleech. Do not tumble dry. Do not iron. Do not dryclean.

Fick skrubbat av den det värsta i alla fall. Vet inte vad som händer idag. Händer ingenting! Funderar på att ta med mig Julia och cykla bort till mammas grav.


Åhh jag vill ha en snus!!!!!!!!!!!!!!

10 juli 2011 - Nära döden

Dagen har flugit förbi rätt fort! Har varit extremt upptagen med at tugga tuggummi, såga ner hängiga grenar och bara få mig själv på andra tankar än det som jag helst vill tänka på nu; Snus! Tanken på en helt ny, kall snusdosa får håret att resa sig på kroppen av välbehag. Så jag försöker alltså att inte tänka på det! Är lite nervös nu inför ikväll. Sist jag slutade snusa (för 3-4 årsen) gick dagarna skapligt bra, medans nätterna var fruktansvärda. Jag svettades så illa att jag vaknade, dels av det, men också för att mitt duntäcke luktade så illa. sov mellan 4-5 timmar/natt den första veckan för abstinensen var så jobbig. Hoppas det inte bli så den här gången, för då vette fan om det är värt det. Nu har jag ju en Julia att ta hand om, och det går inte med bara 4-5 timmars sömn i baggagen!

Julia och jag höll på att ryka med idag. Helt ärligt, jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv! Vi skulle cykla ner till centrum en snabbis innan maten. Eftersom grillen var igång hade vi lite bråttom och tog därför Ringvägen bort till Kumlakollonin och sedan ner där. Man sparar en del tid där! Men på den vägen finns en rätt häftg kurva där det är väldigt dålig sikt pga höga träd och en järsgård. När jag och Julia kom i den kurvan såg jag hur en bil, i alldeles för hög fart, kom mot oss. Jag antog ju att han skulle sakta in, men det gjorde han inte! Han bokstavligt talat smekte vänster väghalva, och jag nästan kände bilen när den flög förbi oss. Jag vågade inte titta någon annanstans än precis framför mig. Hade jag så lite så cyklat på en lite större sten och svängt till hade det slutat riktigt illa! Vissa idioter borde inte få lov att befinna sig på vägarna... 

Har fortfarande inte hittat mitt usb. Har fortfarande inte letat :p

Godnatt

10 juli 2011 - Fördjävligt

Natten var skit. Det hade dock ingenting med Julia att göra! Hon sov så fint för det mesta. Vaknade någongång och ville ha nappen, filten och musiken. När jag la mig för att sova var det djävelskapet började. Jag svär, det är något som händer i det jäkla rummet! Är så svårt att förklara, men jag mådde dåligt och hade ont i hela kroppen. Hörde släpande ljud och det lät precis som någon tungt andandes tassade runt vid dörren. Svetten rann och jag kunde inte sova, såklart. Trött på dessa jäkla gastar!

Kommer de inatt blir det nog mer synd om den! Jag har börjat på nikotinavvärjning idag. Tog min sista snus när jag vaknade imorse. Så nu är jag på skitdåligt humör! Kommer med all säkerhet finna ett sätt att döda de som redan är döda om inte jag får sova ikväll!

9 juli 2011 - Passed out!

Idag har vi varit ute nästan hela dagen! Det har varit kanonhärligt väder och jag och Julia la beslag på de två Brassestolarna som finns i hemmet och satt i varsin ute på gräsmattan. Hade också fyllt Julias pool med lite svalt vatten, men efter ett spontant vattenkrig mellan mig och min käre bror, tömdes den rätt fort. Av Andreas, ska väl tilläggas. Och att han missade mig är också ganska viktigt. Och att jag inte missade honom, är ännu viktigare! Han var pisseblöt efter att jag sprutat ner honom totalt med vattenslangen! Alltid roligt med vattenkrig. Väcker minnen från sommaren -08.

Hur som, Julia har vari helt slut sen lunchvilan. Hon sov bara ca 30 min, vilket är alldeles för lite. Det har mest varit gnäll sen dess, vilket är fruktansvärt påfrestande. För oss alla! Men om man ska se det från det positiva hållet så var det ju ingen match att natta henne ikväll. Hon ville inte ha vällingen, bara nappen. Jag satt i kanske 2 minuter och pillade henne i håret och hon märkte inte ens att jag lämnade rummet. Hon låg bara och snarkade! Hon fick ta ett avsvalkande bad innan läggdags också, vilket nog är en bra idé. Hon har ju väldigt ont av värmen. Jaja, hon lär väl vakna ett antal ggr. En kväll som börjar bra slutar väldigt sällan bra. Men nu är jag ju beredd på det så...

Tog en del söta bilder mellan grinminerna, men hittar naturligtvis inte mitt usb. Orkar inte leta efter det ikväll heller, slapp som jag är. Kanske imorrn....

9 juli 2011 - Lördag

Natten gick...jodå den gick sådär. Julia vaknade till ett par gånger efter att hon somnat, och sista gången ville hon inte somna om igen. När jag gick och la mig vid halv elva var hon fortfarande vaken och satte sig rakt upp i sängen för att visa att hon inte alls ville somna om. Jag bäddade ner henne, satte på musiken och la mig och kollade på film i sängen. Hon satte sig upp och tjöt. Jag bäddade ner henne, och gick tillbaka. Detta upprepades ett antal gånger, och till slut satte jag mig bredvid henne och förklarade tydligt vad som skulle ske. Att Julia ska ligga i sin säng och sova, och mamma ska ligga i sin säng och sova. Mamma är precis bredvid och det finns ingenting att vara rädd för, osv. Avslutade det hela med "Förstår du?". Julia svarade, "Aa". Jag frågade "Är det okej?". Julia svarade "Aa". Sedan la jag mig ner igen och Julia var tyst. Verkade som hon verkligen förstod vad jag sa, och det gjorde hon säkert också. Hon förstår mer än vad jag tror.

Nu när hon inte använder nappen på dagarna har hon börjat prata massa mer. Det märks att hon verkligen försöker härma ord som vi säger, och många kommer ut väldigt bra. Ser ut som om hon samlar på sig massa ord bara för att, när vi minst anar det, bara vräka ut sig. Kommer en del på portugisiska också. När vi är ute och går brukar jag numer säga saker som hon redan kan på svenska på portugisiska, typ hund, cat osv. Hon kan nu säga cachorro (hund), gato (katt), tchau (hej då) och beijo (puss). Så duktig så! :)


8 juli 2011 - Lyser över liten, lyser över stor, över alla som på kullarna bor

Nu ligger min skrutta och sover. Gick farligt lätt att natta henne idag, så natten blir säkert hemsk :p Har varit lite jobbigt i några nätter eftersom det varit så varmt och ljust. Är typ pest eller kolera det där, eftersom Julia gärna vill ha det varmt, svalt och relativt tyst när hon sover (som typ vilken annan människa som helst). Men det är lite svårt att uppfylla alla dessa kriterierna under sommaren. Vi kan inte ha fönstret öppet pga allt som sker på utsidan. Grannungarna leker och tonårspojkarna far runt på sina mopeder. Vilket man kan förvänta sig under sommaren, så det är inget med det. Dock kan jag bli lite irriterad på en pappa som bor i huset bredvid. Om någon av hans barn är hos en kompis på paralellgatan så skriker han hem dem. Tar max 3 minuter att gå dit, men han ska skrika över hela området. Inte klokt...Hur som, vi kan iaf inte ha fönstret öppet. Och även om vi hade kunnat det så hade det inte hjälpt så mycket pga det stora, svarta överkastet som jag fått hänga upp över fönstret. Det blir nämligen tropiskt ljus i rummet när solen går ner - alldeles oranget - och det vaknar Julia av direkt. Så idag blev jag nästan lättad när det regnade!

Trots det har det faktiskt varit jättemånga bra nätter den senaste tiden. Julia kan ha varit lite trögsomnad, men när hon väl somnat har hon sovit ruskigt bra och inte vaknat en endaste gång under hela natten. Det är stort! Vi har nya läggrutiner nu, och de verkar passa henne bättre. Jag har slutat ha henne i knäet på kvällen, så hon dricker sin välling i sängen. Jag köpte också en CD-spelare till henne när vi var i Ullared förra veckan, så jag sätter på en skiva med mysiga låtar på. Sedan sitter jag hos henne en stund och pillar henne i håret och sånt som hon gillar. Brukar gå jättebra! Hon är så stor nu, min lilla tjej!

Nu ska jag äta middag och kolla på film. Är ensam ikväll då Andreas och Tessie är hos några kompisar och äter middag och har det mysigt! På onsdag ska de på ultraljud! Åh, vad jag längtar att få se bilderna :D:D

8 juli 2011 - Försöker på nytt

Fem dagarsen jag bloggade sist. Då vi var påväg till Mikael och Johannas bröllop. Jag hade vaknat klockan 07 den morgonen och känt av lite huvudvärk. Migrän. Jippi! Dock var det inte så illa i början så jag hann både byta Julias blöja och ge henne lite frukost innan jag var tvungen att lägga mig ner. Efter ca. 30 minuter kom Tessie ut från sovrummet och frågade vad som var fel. Jag berättade att jag hade migrän och två sekunder senare kommer Andreas utspringande och skickar mig i sängs. Jag somnade och sov väl ca. 2 timmar och mådde sedan rätt bra. Hade lite molande värk hela dagen, men tog jag det lugnt så var det okej.

Bröllopet var jättefint. Första bröllopet jag varit på så jag visste inte vad jag skulle förvänta mig, men så fort brudparet kom in i kyrkan kom "the waterworks". Det var en fin cermoni med solosång utav Johannas kusin från sin pappas sida. Hon har sjungit på alla dop och bröllop, och det är alltid lika behagligt att lyssna till! Sedan blev det mat och massa tal.
Julia var hemma med morfar och gammelmorbror, och de hade åkt in till kungsmässan för att köpa regnkläder till Julia. Lilla pappa, traskar helt naivt in på P&P och ber om hjälpt. Kvinnan hjälper glatt att plocka fram en vattenavstötande, tvådelad dräkt. Pappa provade den lite på Julia, och den var lite för stor, men det var ju meningen. Sa åt honom att köpa storlek 92, och det gjorde han. Först när han kom till kassan och skulle betala upptäckte han att han hade kommit in i en affär med lite högre priser. 1100:- fick han betala för det! Och när han väl stod där kunde han inte med att säga nej, så han betalade i chock och gick sedan där ifrån, in i leksaksaffären för att köpa en dockvagn. Julia älskar den! :D

Häromdagen fick jag äntligen köpt min (-Julias) älskade cykelstol som jag velat ha så länge. Fick den i födelsedagspresent från pappa. Andreas monterade den direkt när vi kom hem och sedan susade Julia och jag iväg. Jag trodde hon skulle vara skiträdd, med tanke på att hon tycker det är lite läskigt att gunga, men Julia fullkomligt älskar det! När jag stannar, för att leda cykeln över ett övergångsställe eller upp för en backe, blir hon skitarg och sitter och slår på sadeln för att jag ska sätta mig. Perfekta färdningsmedlet!

Var på BVC här nere i Åsa för första gången ïgår. Bara för att vi skulle få se hur det är där och de skulle få träffa oss. Julia fick massa beröm och följer sina utvecklingskurvor galant. Väger nu 13.2kg och är 83cm lång. Stora tjejen! ^^

Tja, det var väl det :)

Nu blir det bröllop!

dsc08527 (MMS)

Nu blir det bröllop!


Trött? Nääädå...

dsc08518 (MMS)

Trött? Nääädå...


RSS 2.0