22 augusti 2011 - Ny vecka

Nu börjar en ny vecka, och jag har uppriktigt sagt längtat efter att helgen ska vara över. Vill försöka komma igång med allt, och det går ju liksom inte på helgerna. Idag har jag fått ringt ett samtal iaf, så nu väntar jag bara på att få hem ett papper på posten. Sen blir det förhoppningsvis lite förändringar här!

Jag och Julia har egendag idag, och vi började den med ca. 40 minuters lek ute på gården. Vi har byggt sandslott (Jag bygger, Julia river) och sandfigurer. Sedan gungade vi en stund och till sist åkte vi rutchkana. Det är samma visa varje gång när vi måste gå hem efter lekandet: Julia sätter sig totalt på tvären! Slänger sig ner på marken och gallskriker av ilska! Idag råkade hon göra det i sandlådan så när jag väl fick med henne hörde jag hela tiden hur hon bet på sandkorn. Det knastrade sådär obehagligt i hennes mun så jag fick bråttom att ge henne vatten när vi kom hem.

Nu ska hon sova middag, men det vill hon inte. Hon kommer ut från rummet hela tiden med snutten och Nono i släptåg, och varje gång lägger jag tillbaka henne. Nu har det varit lugnt ett tag, men det behöver inte betyda något. Chansen är rätt stor att hon sitter på sitt golv och leker med något. Ska snart gå och titta efter!

Jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra när (om) hon somnar. Diska? Vika+hänga tvätt? Slappa? Det sistnämnda är ju onekligen mest lockande! Att bara sätta mig i soffan eller lägga mig i sängen med min älskade vetekudde som jag fick hem igår. Trodde den var förlorad för alltid! Jaja, behöver ju inte oroa mig för att bli uttråkad i alla fall! Har att göra ^^



Bild från Nyårsafton


21 augusti 2011 - Här var det dött...

Idag har vi haft en trevlig dag med mycket ståhej. Men det är så vi vill ha det! Först var det en sväng till coop direkt efter frukost för att köpa hem lite fika till Andreas, Tessie och "Fasters bebis" som skulle komma på en liten visit. Väl hemma blev det en snabb dusch och lite städ. Det var lunchdags innan vi visste ordet av och mitt i matlagningen kom besökarna. J fick springa ner och hjälpa dem bära då vi skulle dels ha hem min massagebänk och en Tv (som dock visade sig vara "ur funktion") + lite annat krims krams som jag glömt i flytten. De stannade ett par timmar och hjälpte till att få upp rullgardiner och lampor som vi inte fått upp. Har ju inga verktyg hemma (-Måste inskaffas! Man kan inte leva utan en hammare!!)

När de kände sig klara och färdigfikade fick Julia vila. Det blev lite sent men hon behövde det verkligen. Just när hon hade somnat ringde Anna och meddelade att de skulle komma och hämta posten samt fixa bland sina saker. När de kom fick J än en gång springa ner och hjälpa till att bära då vi skulle låna ett soffbord och 2 sängbord. Sedan var de här en stund och när jag fick väckt Julia fick hon "leka med" Elsa en stund, vilket hon tycker är jätteroligt :D



Julia och jag, första morgonen

18 augusti 2011 - Torsdagen

Idag har det inte hänt så mycket. Mellan frukost tog vi alla en promenad till Coop och handlade lite till lunch och middag, sedan blev det till att laga mat. Sedan somnade Julia och pappan skulle på ett viktigt möte i stan. Jag passade på att slappa lite på soffan innan dagssysslorna skulle göras: disken, tvätten osv. Precis när jag skulle dammsuga badrummet ringde pappa och frågade om vi kunde träffas en sväng på Coops parkeringsplats eftersom han hade varit inne på någon rea och köpt lite jackor och t-shirts som J kanske ville ha. Så vid 16:30 hoppade jag och Julia på cykeln och for iväg. Pappa ringde precis när vi var iväg och meddelade att han skulle bli lite sen pga en olycka, så jag slöade rejält. Kom ändå fram ett bra tag innan honom, så gick in en sväng. Julia fick syn på glassarna i förkiosken och gick bananas! Så hon fick en. Det var ju så fint väder och det kanske det inte blir så mycket mer av. Vi satt ute och åt glass (jag hjälpte Julia) tills pappa kom. Gick in och handlade lite mjölk och kaffe samt några kuvert och frimärken så nu har jag fått skickat iväg papprerna angående Julias förskoleplats, en ansökan om ett belastningsutdrag till polisen och ett till. Skönt när det är klart!

Det blev sen middag, men Julia ville inte äta så mycket. Plockade ut kycklingbitarna och petade i sig dem. Hon var mer intresserad av sitt vatten då hon idag fick testa att dricka ur ett riktigt glas (fast i plast). Det tyckte hon var jätteroligt och det gick faktiskt bra. :) Nu ska jag göra lite välling och krypa ner i min sänga och läsa en saga för skrutt. Vår nya kvällsrutin, som hon älskar! Igår läste vi Pippi Långstrump. Får se vad det blir för spännande idag!


17 augusti 2011 - Förändringar

Det blir lite glest mellan uppdateringarna märker jag, men de sista dagarna har varit riktigt veliga pga att målarna har varit här. Men nu är de klara och vi slipper spendera hela dagarna i vårat sovrum vilket vi gjort sen i måndags. Skönt!
Idag skulle det egentligen varit Julias första inskolningsdag, men igår fick jag ett samtal från barnomsorgen som meddelade att det fanns en plats på en förskola jättenära där vi bor. Och det lät ju bra, så jag tackade ja direkt. Dock är det inte inskolning förrän i september så Julia fick lite mer sommarlov! Gör ju inte så mycket! Jag börjar få lite seperationsångest bara när jag tänker på att hon ska börja på dagis ^^ Men jag vet att hon kommer tycka det är jätteroligt!

Nu sitter jag med mitt lilla blötdjuret i knäet. Hon har tagit ett bad med sin pappa och jag ska alldeles strax ge mig på ett läggningsförsök. Hon har krånglat lite med det den senaste tiden, både på dagen och natten. Hon vill inte alls sova, så hon lämnar helt enkelt rummet. Stora tjejen har lärt sig öppna dörrarna helt själv! Men igår gick det bra och när hon väl somnat sov hon hela natten i sitt eget rum utan att vakna en endaste gång! *Stolt*.


12 augusti 2011 - Vad händer?

Okej nu var det längesen jag bloggade - igen. Hänt en del här så har inte riktigt haft varken ork, lust eller tid att blogga. Vi håller på att få nya väggar i lägenheten. Hittills är sovrummen + hallen klara och i nästa vecka kommer de och fixar köket, vardagsrummet och det sista sovrummet. Köket och vardagsrummet ser jag fram emot mest, det kommer göra den största skillnaden! Dessutom har Julias pappa kommit tillbaka, eller vad man ska säga. Vi har ju haft ett uppbrott sen i julas typ, men nu har vi bestämt att göra ett nytt försök. Julia är fullkomligt överlycklig över att vi alla bor tillsammans! Hon älskar att ha sin pappa hemma! Även jag tycker det är skönt att slippa göra allt själv. Sen han kom tillbaka har jag knappt gjort något alls ^^ Nej då, men lite avlastning är välbehövt vill jag lova!

Julia har ganska nyss vaknat efter sin middagsvila vilken varade i över 2 timmar, sen fick vi väcka henne. Även jag har slumrat en stund. Så härligt att vila på dagen! J är nu nere i tvättstugan och hämtar upp tvätten vi har tvättat idag och jag sitter i soffan med Julia och myser. :)

6 augusti 2011 - Tråkblogg

Nu har jag inte bloggat på flera dagar, men det är mest för att det blir så tråkigt när jag inte kan föra över bilder. Har ju Andreas gamla kamera att fotograferar med, men kabeln funkar inte längre till datorn. Det är samma sladd som används till laddningen, och då funkar den hur bra som helst? Så konstigt...

Men men..får skriva bildlöst alternativt med gamla tills problemet är löst! Käre bror kom hit igår och skjutsade mig till affären samt köpte en dammsugare till mig! Min första alldeles egna dammsugare ^^ Så resten av gårdagen spenderade jag, till Julias förtret, men att städa lägenheten. Dammsuga, torka golven (i vissa rum 2ggr), köra diskmaskinen och skaka sängkläderna typ. Jag har nog aldrig förr njutit så mycket av att städa! Ska nog ta en sväng om imorgon också! :)

Idag har jag varit så tråkig så jag tyckt synd om stackars Julia. Inte orkat eller haft lust att göra något alls! Fick i alla fall cyklat till torget och lämnade tillbaka filmerna jag hyrde förra lördagen (har bott här en vecka nu! Känns längre faktiskt...!) och var ute på lekplatsen och gungade samt grävde i sandlådan någon halvtimme innan det var dags för Julia att sova. Dock var jag illa tvungen att ge henne en dusch då hon kastade en spade sand över sig själv. Söta lilla klantunge ^^

Men nu verkar hon sova, och lika intressant som det har varit de 6 föregående nätterna, lika intressant är det nu att se hur natten urartar sig. 2/6 nätter har hon sovit hela natten i sin säng, tom kl.07. Resterade nätter har hon vaknat mellan 23-02 och fått sova vidare hos mig. Så får se hur det blir inatt! :)

3 augusti 2011 - Tant Sara besök

Idag har Sara varit här! Hon skulle ju egentligen ha kommit imorgon, men hon ångrade sig och kom hit istället. Hon kom medan Julia fortfarande sov middag, vilket hon gjorde i typ 2 timmar idag. Hon kunde säkert ha sovit längre, men jag fick väcka henne. Vi tog en promenad till Coop och köpte hem lite middagsmat och åt nästan direkt när vi kom hem. Julia var ultrauttråkad och for runt som en tornado i lägenheten, så vi bestämde oss för att gå ut och leka en stund på gården. Finns typ 3 lekplatser runt här, och vi besökte 2 av dem. En lite mindre med bara sandlåda, gunga och en litet hus och den större där det också finns gungbräda, klätterställning och rutchbana. Vi hade alla roligt, men fick avsluta det då jag fick en tagg i handen som behövdes tas ut och Julia började äta sanden. Jag hade ingen nål eller pincett hemma så fick gräva ut taggen med en kniv. Kändes lite osäkert att sitta och peta mig i handen med en stor kniv. Lite självdestruktivt typ...

Julia somnade i alla fall som en stock när det var dags. Först blev det en smörgås, sedan en svalkande dusch och till sist ny blöja och ner i sängen. Ikväll ville hon inte ens ha någon välling, och trots att hon protesterade aningens när jag gick ut somnade hon gott efter bara någon minut. Underbart! Nu får vi se om hon kan hålla sig i sitt rum hela natten eller om hon vill komma hit. Intressant!



Nu har Sara ganska nyligen åkt hem och jag ska glo klart på en film jag började på igår. Sedan blir det sova! Är jättetrött!

Godnatt

3 augusti 2011 - Ny teknik

Julia har ju somnat utan som helst problem i sitt rum varje natt sen vi flyttade hit. Dock har hon vaknat mellan 23-02 och velat komma in till mig, vilket hon fått. Vet inte vad det beror på, att hon vaknar, men det kan ju vara för att det blir så varmt i hennes rum. Vädrar hela dagarna och det är rätt behagligt när hon går och lägger sig men efter att ha stängt fönstret tar det typ 3 minuter innan det är bastu. Så ikväll har jag öppnat hennes fönster. Fick dra upp persiennen för att få upp fönstret, men nu kanske hon inte vaknar? Vi får se...kan ju vara värt ett försök i alla fall!


2 augusti 2011 - Godnatt

Idag har jag packat in nästan allt som ska vara i köket. Visste inte att jag hade så mycket olika glas/koppar/tallrikar. Skåpen är rätt fulla, men det är bra. Hellre det än tomma! ^^ Sedan var jag och Julia en sväng i stan. Köpte ingenting. Jo, rakhyvlar, då jag tror jag såg en älg passera under min arm. Någon engångshistoria för 13 spänn. Är säkert usla också, men får duga tills jag blir rik! Vi var hemma vid 19, jag åt lite sen middag (Julia hade redan ätit) och en timme senare nattade jag Julia. Eller hon nattade i stort sätt sig själv! Hon höll i vällingen helt själv. Jag satt bara bredvid och undrade vad jag gjorde där, typ. Hon somnade direkt efter att vällingen var slut, och det var det. Har vaknat till en gång sen dess, men somnade om innan jag hunnit komma till dörren. Natten tills idag vaknade hon vid 02 och var ledsen, då fick hon komma över. Får se hur det blir i natt. Det gör mig inte så mycket att jag får hämta hit henne, tycker bara det är viktigt att hon får somna i sitt rum. Och uppenbarligen trivs hon och känner sig trygg där, för kvällarna har inte varit så lugna på länge, länge.

Imorgon har jag inga planer. Har tänkt att sortera lite kläder. Har ju fått plats i klädkammaren nu, så har jag tur blir jag av med en del av alla svarta sopsäckar som har invaderat mitt hem. En del ska jag tvätta, resten ska antingen hängas upp eller magasineras (typ Julias babykläder). En del att göra, men det är roligt! Måste dock försöka underhålla Julia samtidigt, vilket kan bli en utmaning. Idag har hon mest gråtit hela dagen när jag inte gett henne min fulla uppmärksamhet konstant. Rätt jobbigt! Får se hur det går imorgon. På torsdag ska jag tvätta (ohh spännande) och Sara kommer förmodligen hit. :)

Här kommer lite bilder från igår på lekplatsen. Ärligt stulna från fjortonde.blogg.se:



1 augusti 2011 - Lång dag

Det har varit en lång och intensiv dag för Julia idag, med lite för kort middagsvila! Efter lunchen (som hon förövrigt la sig i av någon anledning så hon hela krullet luktade fisk) började vi promenera mot Aranäs för att möta upp Mickan, Andreas och Mira. Vi skulle dels äta lunch tillsammans och sen gå till en lekplats i närheten så flickorna kunde leka lite. Julia somnade strax innan vi möttes, och likaså Mira. Det var typ första (möjligtvis andra) gången som de två har sovit samtidigt. Vi var fascinerade, och lyckliga! Det varade iofs inte mer än ca. 30 minuter, för sen vaknade Mira och var ledsen. Och Julia, vars vagn stod precis bredvid Miras, vaknade också. Sen var det slut på friden! Vi hade dock nästan redan hunnit äta upp våran lunch, så det var inte hela världen. De lekte i någon timme, innan vi började ta oss hemåt. Hemma hos oss väntade ju Anna, Jenny och Elsa som höll på att packa.

De hade en del kvar att ta itu med, så de var inte färdiga förrän efter 20 och vid det laget var Julia så trött att hon bara grät och skrek vid minsta motgång. Jag fixade snabbt ordning henne och la henne i sin säng. Hon trilskades lite och ville inte dricka sin välling eller ligga stilla. Men till slut lugnade hon ner sig och drack den. Sedan var hon helt utslagen! Får se hur det blir inatt, om hon sover i sitt rum eller vill komma in till mig.

Kan dock fortfarande inte ladda över bilder. Inte ens ta några för tillfället, vilket suger! Så ni får nöja er med gamla bilder. ^^





De här bilderna togs samma dag vi flyttade till Åsa i slutet av mars.


1 augusti 2011 - Nitton månader

Idag blir Julia 19 hela månader. Vilket betyder att hon numer är närmare 2 år än 1 år. Det har hon iof var i en månad minus en dag, men ändå. Det är bara fem månader kvar tills hon fyller 2! Det går ju så fort!

Julia vaknade innan jag somnade igår. Hon var ledsen och varm när jag kom in till henne. Har ju inte hennes fönster öppet på kvällen/natten pga bilar osv på utsidan. Är rädd att hon kommer vakna. Å andra sidan är det väl bra att vänja henne vid det, så fönstret kan stå öppet. Blir så ohyggligt varm annars! Och hon hade ju inte ont av oväsen när jag bar över henne till mitt rum, och där står fönstret öppet konstant. Hon somnade om på 2 röda när jag lagt henne i min säng.

Idag ska vi träffa Mickan m familj + att Jenny och Anna kommer hit en sväng för att hämta det sista! =)

Hörs sen

RSS 2.0