31 januari 2010 - You came in with a breeze, on sundaymorning...

Hade jättetrevligt igår! Först körde Mickans mamma och pappa henne hit och vi satt och pratade i soffan och gosade med Julia. Hon sov för det mesta. Sedan åkte vi in till stan allihop och gick runt där. Mickan handlade kläder till Julia på Zara. En body och en jättesöt klänning som hon ska ha till sommaren. Så dit längtar jag jättemycket nu! Johnny och jag hade knappt hunnit äta något under dagen så vi gick till ett cafe och käkade lasange. Sedan satt vi där resten av tiden innan Mickan skulle med pendeln. En helbra dag, trots smärtande bröst och huvudvärk. Jag köpte ett paket panodil Zapp innan vi åkte hem och tog 2st, sedan ställde jag mig i en varm, varm dusch igen och var klar lagom till att Julia ville äta. Så jag gav henne det onda bröstet och hon sög länge och man hörde hur det klunkade. Kom nog en hel del kan jag tro. Det släppte en del och slutade vara lika spänt, men det är ju inte borta än. Har funderat att prata med BVC imorgon om man på något sätt kan stanna av mjölkproduktionen helt i brösten, för jag börjar bli less på att ha ont. Det förstör så mycket och jag mår dåligt i hela kroppen när det händer.

Det var svinkallt när vi åkte hem på kvällen. Jag frös så det gjorde ont trots att jag hade två par byxor, två par strumpor, fyra tröjor + skor, jacka, halsduk, mössa och vantar. Hade så ont i min kropp att jag trodde jag skulle börja gråta. Dessutom var det kallt i lägenheten också, så jag satt mest och skakade här inne med. Men jag tror att jag frös så våldsamt pga bröstet. Jag hade ingen feber, men det var ungefär samma symptom. Det var som frossa liksom. Så fort jag rörde på mig så rös hela kroppen, vilket gjorde ännu ondare. Men det blev bättre efter att Julia hjälpt mig att tömma ut lite mjölk. Hon är så duktig så, min lillkicka :D

Johnny och jag skulle kolla på film när vi kom hem, men jag missade större delen av den eftersom Julia var väldigt upprörd. Jag bytte blöjan på henne när vi kom hem, då den var full med kiss. Hon var så lugn och fin hela tiden, tills jag var färdig. Då började hon illtjuta och det blev bara värre och värre. Till slut skrek hon så hon inte kunde andas och jag var på god väg att få panik. Det blir ofta så när hon ska bajsa nu för tiden. Tror det är lite hårt för henne, så det blir jobbigt. Så fort jag fick bort blöjan lugnade hon ner sig dock och somnade på mig.
Johnny åkte en stund till Majorna strax innan 22. Han har inte varit ifrån mig en kväll sedan Julia föddes så jag tyckte det var okej. Jag och Julia gick och lade oss typ direkt efter. Jätteskönt att komma i säng tidigt. Var ett tag sedan jag sov innan 23.

Idag kommer pappa hit en sväng. Han ska hjälpa mig att fylla i ansökningspapprena för föräldrapenning. Jag förstår inte varför allt ska vara så himla komplicerat. Blir tokig!! Sen skulle ev. min gudmor och morbror komma på besök också, men jag har inte hört någonting, så vi får se om de dyker upp under dagen eller inte.


Nu ska jag göra, typ, ingenting alls en liten stund!
Hejsvej!!


30 januari 2010 - It's oh so quiet, shh shh...

Min lilla familj ligger och sover och det är så lugnt och stilla här. Det är aldrig så tyst annars och jag sitter verkligen och njuter av det. Har inte ens satt på TV:n; mest för att jag inte hittade kontrollen när jag kom upp, men jag har slutat leta. Kan behöva lite stillsamhet innan dagen börjar på riktigt.

Idag ska jag träffa Mickan! Träffade henne en sväng i torsdags också, då jag var inne på hennes jobb och sa hej, men det räknas ju knappt. Vi ska sitta ner och prata om allt möjligt. Det mesta kommer väl troligen ha med graviditet, förlossning och bebis att göra. Mickan ska ju som kännt är också ha en bebis. I vecka 32 är hon nu och bebisen är planerad till den 31 mars. Vi längtar nu båda två tills han/hon kommer så vi kan ha barnvagnrace på Kungsbackas gator. Se upp, säger jag bara! ;)

Kom igår att tänka på att det är många av mina vänner och bekanta som ska ha barn det här året. Satt och räknade på det;

¤ Jag - Flicka, 1 januari 
¤ Kathielli (Johnnys syster) - Pojke, ? januari
¤ Mickan - Pojke?, 31 mars
¤ Jenny - Flicka?, 23 maj
¤ Magdalena - ?
¤ Anny (Johnnys andra syster) Pojke, ?

Vi kan ju ha våra egna föräldrakurser och utdela erfarenheter och tips! Vi behöver inte MVC eller BVC! Haha, åjo, om det är någon som utnytjar BVC så är det Mamma Mia! Har dem på snabbnummer på min mobil ifall det skulle bli så bråttom att jag inte hinner ta mig de 2,3 sekunderna det tar för mig att leta upp dem i telefonboken. Synd är att de bara har telefontid mellan 10-11 på förmiddagarna. Missar ju alltid tiden!
Nej, nu ska jag duscha! Bäst att ta tillfälle i akt. Vet ju inte när nästa chans ges. Kan ta 2 timmar, kan dröja två dagar. Som när jag skulle klippa tånaglarna. Klippte vänster fot på fredagen. Först på söndagen hann jag med högerfoten. Det gäller att vara snabb!

See you later, alligator...
...in a while, crocodile!



29 januari 2010 - Rört ihop det

Nu har jag snurrat till det här, upptäckte jag nyss. Det är ju A delen i AD dropparna som barnet får från bröstmjölken, inte tvärtom som jag skrev tidigare. Ville bara få det på det klara innan någon annan kommer på det. hade ju varit genant! ;)

Nu är det dags med mat :D


29 januari 2010 - 4 veckor!

Jösses, Julia är ju påväg att bli stora damen! 4 veckor redan! Tänk vad hon har förändrats sen första gången vi träffades. Kan tyvärr inte lägga upp bild här på hur hon såg ut då den enda bilden från hennes första kväll har mitt nakna bröst med. Har ingen som helst lust att flasha det här! :p
Nu är det dags att börja med A(D)-droppar också. Är ju inte AD droppar längre som det var på min tid, då de tagit ut D-delen. Tydligen får barnet tillräckligt med D-vitamin från bröstmjölken. Ännu en vardagssyssla för mig att försöka komma ihåg. Går säkert bra!

Det är så roligt att följA Julias utveckling. Det känns som om hon upptäcker något nytt hela tiden. Hon är blivit jätteduktig på att vrida huvudet efter våra röster. Hon fäster blicken och "pratar" med oss. jag ska börja träna hennes nack och ryggmuskelatur lite varje dag genom att lägga henne en stund på mage. Hon har varit riktigt stark i nacken redan från första veckan, men man vill ju inte att hon ska slöa till sig ;)

Igår åkte Julia pendeltåg för första gången. Hon och jag var ju i Kungsbacka och hälsade på Sara, Anna och Jenny. Vi hade jättemysigt! Vi åt sushi och till efterrätt våfflor med grädde, vaniljglass och sylt till. Jag och Jenny pratade jättemycket om förlossning och graviditet då hon väntar barn också. Hon är beräknad till den 23 maj, så jag hoppas på att hon ska gå över 5 dagar så bebisen kommer på min födelsedag! Eller den 1/6 hade också varit roligt, precis 6 månader efter Julia.
Vi fick presenter, naturligtvis ;) Kläder, såklart, vilket jag uppskattar extremt mycket då jag inte har ekonomin att köpa det till henne själv. Jättefina var dem, en rosa body, en vit tröja med två rosa fiskar på och en görmysig dräkt i rosa, röd och orange. Julia var jättesöt i den. (Söt i allt visserligen...)


Vi ses!

27 januari 2010 - Utveckling

Igår bestämde vi oss för att försöka få Julia att sova själv. Vi valde dock att lägga henne i vagnen med massa filtar runt omkring henne för att det skulle bli trångt. Det brukar fungera bättre än att lägga henne i sin säng. Den är så stor så det blir nog lite läskigt för henne. Sen kan vi ju ha vagnen närmare sängen så hon fortfarande ligger relativt nära oss. Jag har trott att det skulle bli jättejobbigt när den dagen kom, att försöka vänja henne vid att sova själv, men jag blev överraskad. Efter nattmålet fick hon somna i mitt knä, som hon alltid gör, och när hon sov lade jag ner henne i vagnen och bäddade ner henne. Och det var det. Sedan sov hon hela natten, tills det var dags att äta. Tror det var jobbigare för mig än det var för henne. Jag har mer seperationsångest än vad hon har. Jag var jättenervös och ville inte lägga mig ifrån henne först. Var inte säker på att jag skulle klara av det. Jag sa till Johnny att när han vaknar nästa gång kommer jag ligga och kramas med Julia i alla fall, och han sa att det inte skulle förvåna honom ett dugg. Men även jag klarade denna prövning och jag sov bättre i natt än vad jag gjort på 25 nätter!
Eftersom Julia har legat bredvid mig varje natt sedan hon föddes har jag inte riktigt kunnat slappna av i sömnen av rädsla att rulla över henne, eller att råka knuffa ner henne etc etc. Så jag har legat stel som en pinne i samma ställning hela nätterna, och ett tag med Julia på armen. Har haft ont i kroppen när jag vaknat och känt mig jättestel och inte direkt utvilad. Så samtidigt som det var jobbigt att tvingas lägga henne själv inför natten, var det riktigt skönt. Jag har sovit avslappnat hela natten, och inte vaknat förren Julia väckte mig med hungersskrik. Känns skönt i alla fall att det inte var svårare än så. Det ger ju även Johnny och mig lite kvalitetstid då vi fått tillbaka våran säng igen.
Jag är så stolt över henne!

Skulle åkt till Kungsbacka idag, hem till Saras mamma, där Sara bor för tillfället. Hon flyttar ju till Stockholm på fredagmorgon för att börja skolan där. Det var meningen att jag skulle åka dit med Julia, men eftersom jag mådde som jag gjorde igår så lämnade jag återbud och frågade om vi kunde se om jag var frisk till på torsdag istället. Nu ångrar jag mig dock, eftersom jag mår fint! Kanske det inte är försent att ändra mig? Febern är borta och bröstet är inte alls lika ömt längre. Julia ammade ju på det igår, och hon fick ut bra mycket. Kände hur det killade i bröstvårtan när mjölken sprutade ut och lättnaden var enorm när trycket jag känt släppte i bröstet. Om det är något jag vill tipsa mina gravida vänner om så är det att verkligen se till att amningen blir rätt. Det är ett otroligt bök om det blir fel, och hoppas verkligen att de slipper den smärta och stress jag har känt över det.

Nu har hon somnat i mitt knä igen, men jag har ingen alls lust att gå och lägga mig. Jag fortsätter att glo på TV istället! Ska få i mig lite frukost också. Hungrig är jag som aldrig förr!!





Tchau, I have to go now...


26 januari 2010 - Min Skatt

Julia har nu hjälpt mig att tömma det ömma bröstet på mjölk. Äntligen släppte det och det rann utav bara helskotta. Både hon och jag blev alldeles kladdiga, men nu känns det mycket, mycket bättre! Febern är i stort sett borta, tror jag. Johnny fick ta tempen på mig innan och den visade 39 grader. Men efter att ha tagit två Ibumetin och ätit en pizza känner jag mig nästan helt bra. Är något trött, men det är jag ju typ alltid nu för tiden. Känner mig i alla fall ytterst tacksam för lilla skruttans hjälp!

Nu ligger hon och snarkar på pappas mage och bröst, nöjd efter att ha fått massa mat, både lyxen direkt från tutten, och även en skvätt tillägg. På dagarna äter hon mycket och ofta, ca. 150ml var 2-3 timme. Tror hon bygger upp ett förråd för att kunna sova långa stunder på natten. Igår åt hon vid 23 tiden och sedan vaknade hon inte förren runt 05 och efter det strax efter 10. Och jag klagar ju inte!

Nu ska vi kolla på film här :D
Godnatt!

26 januari 2010 - Here we go again...

Jag vaknade inatt när Johnny kom och la sig. När jag skulle vända mig mot honom kände jag något av det mest smärtsamma jag någonsin känt, och jag har fött barn! Det kändes ungefär som om mitt vänstra bröst var på väg att ramla av. Kände att det var stenhårt och alldeles varmt. Då kom jag på att jag bara hade pumpat en gång under hela dagen igår och det var på morgonen. Alldeles för sällan! Johnny fick gå och hämta pumpen och sedan hjälpa mig att sätta mig upp så jag kunde pumpa, men det var knappt värt det då det knappt kom någon mjölk alls. Johnny konstaterade dessutom att jag var jättevarm, och jag insåg då att jag hade feber också. Så det hade stockat sig igen. Helt otroligt vad ont det gör! Samtidigt vaknade Julia, så jag försökte få henne att suga ut en del för att släppa på trycket, men det kom knappt någon mjölk så stackarn blev alldeles frustrerad, och jag med för den delen. Jag fick ge Julia sin ersättning och sedan gick jag och ställde mig i en riktigt het dusch. Sedan somnade jag gott igen, och vaknade runt 9. Efter mycket om och men och en del hjälp från Johnny kom jag upp ur sängen och kunde ta värktabletter, vilka var rätt så effektiva då febern nu är borta.
Nu får jag se till att pumpa/amma regelbundet med 3-4 timmars mellanrum, hålla bröstet varmt och massera lite lätt, då det gör fruktansvärt ont bara att snudda vid det. Känns dock något bättre redan, så förhoppningsvis funkar detta så jag inte får en inflammation och får gå på antibiotika igen!

Igår var min lilla skrutta på riktigt mysigt humör. Vi satt och busade med henne i soffan och jag fick massa fina bilder på henne. Det är så mysigt när hon är på det humöret. Hon har också börjat sova jätteduktigt alldeles ensam i sin vagn. Förr vaknade hon direkt när jag la ner henne, men nu har hon lärt sig. Och jag har ändå inte försökt så mycket att lära henne. Även på natten sover hon jättebra. Hon gråter inte ens när hon inte får sova på min arm, utan kommer till ro bredvid mig och somnar nästan direkt när jag klappar henne på huvudet och pratar lugnande med henne. Hon har blivit lika generös med fritid för oss som hon var de första dygnen.



Går inte att ladda upp bilder just nu, men det kommer senare! =)


25 januari 2010 - Idag ska vi tvätta - igen!

Har blivit så illa tvungna att tvätta minst 2ggr på en vecka eftersom Skruttans kläder inte skulle räcka till hennes minst 2 dagliga ombyten. Blir ju en hel del kräk och bajs. Tänker bara på om ett år typ när hon är lite mer mobil och ska krypa och springa runt överallt själv, vad mycket tvätt det kommer bli. Varannan dag eller nåt sånt kommer vi väl få tvätta då. Men det är väl en del av vad det härliga föräldralivet går ut på. Och jag tycker faktiskt det mesta är härligt, och framför allt roligt. Ser så mycket fram emot att få se Julias utveckling, alla "första" som kommer komma med tiden osv.

Susan och Annelie var ju här igår. Hon måste ha ett fantastiskt lokalsinne, Susan. Hon hittade vägen hit alldeles själv. Eller också är hon kanske bara duktig på att läsa trafikskyltar? Det var jättekul att träffa dem igen. Susan har jag inte träffat sen i somras. Vi var hemma hos dem en sväng efter våran sista tid hos barnmorskan den 22 december, men Susan var på jobbet då. Hon berättade att Annelie också var jättevit när hon föddes, och hade rakt mörkt hår. Så Julias hud kommer nog bli brunare och håret lockigt om ett tag. Är riktigt nyfiken på förändringen hon troligen kommer gå igenom. Vi fick presenter också, som de hade köpt i England där de var över jul och nyår. Jättesöta kläder, rosa och tjejigt! Innan Julia föddes bestämde jag mig för att om det skulle bli en flicka skulle jag inte klä henne i massa rosa och blommigt från topp till tå, men nu har jag en stark drift som gärna vill göra just det. Ta på henne rosa i alla dess nyanser med blommor och hjärtan överallt. Kommer naturligtvis inte att göra det och jag tror det är något som kommer avta med tiden, när hon blir större och folk inte försöker lista ut hennes kön pga vad hon har på sig. Jag tyckte i alla fall väldigt mycket om kläderna!








Favoritflickorna <3




Gos i vagnen.




Ate mais, mulhers!!


24 januari 2010 - The Bobobowl

Har varit en relativt lugn natt bortsett från att Julia har blivit lite snorig. Blir problem när hon ska äta då hon vid vissa tillfällen inte kan andas ordentligt genom näsan. Hon blir förstörd, stackarn, och börjar gråta jättemycket. Och det gör ju inte saken bättre. Hon kan inte alls ta bröstet, utan det får bli flaskan på heltid eftersom det går fortare. Hon hinner inte få i sig något från bröstet innan hon måste sluta för att andas. Men det brukat lösa upp sig om hon får vara uppsträckt en stund, tex ligga över en axel och dylikt. Jag har läst att bröstmjölk skulle hjälpa mot täppta näsor så igårkväll mjölkade jag ut lite på en sked och droppade sedan in det i hennes ena näsborre. Efter en stund nös hon till ordentligt och det gjorde att massa snor kom upp bara för oss att peta ut. Sedan sov hon gott, och vi med.

Julia har sovit typ konstant sen morgonmålet, vilket har gett mig lite tid för mig själv. Har tagit en lång skön dusch, fast jag egentligen inte var smutsig. Lyx! Har kokat upp alla hennes nappar och kontrollerat att själva nappdelen sitter fast ordentligt. Hann även gå igenom lite "ogravid" kläder. Fick för mig att testa ett par byxor i storlek 38 som Kajsa hade med sig när hon var här i oktober. Då fick jag dem knappt över knäna. Visserligen var jag höggravid, men mina knän förändrades inte direkt för den sakens skull. Drog på mig byxorna och; TADAA!! Utan problem slank de på. Inte ens när jag testade med ett par rätt tjocka tajts under blev det för trångt. Tvärtom finns det lite mellanrum kvar. Kommer inte ens ihåg när jag hade storlek 38 på byxor sist. Har jag ens nånsin haft det? Tänker börja träna nu i alla fall. Eftersom Julia får mest pumpad mjölk och ersättning är jag ju inte mer bunden än Johnny. och han har gett sitt medgivande att jag kan sticka iväg några timmar om dagen några dagar i veckan. Ser jättemycket fram emot det.


Julias "bobobowl" (-nappskål på portugisiska och engelska)



Nyduschad och fin inför gårdagens besök





Nu ska jag lämna Julia med sin pappa och sticka iväg till Kortedala torg. Behöver köpa blöjor och eftersom Annelie kommer på besök tänkte jag även köpa lite kaffebröd att bjuda på.


Hejhej

23 januari 2010 - Släkten hälsar på

Idag har vi haft finfrämmat i form av in mammas äldsta bror Tommie, som jag inte träffat på jättemånga år så det var uppskattat, hans dotter (min kusin alltså) Hanna och hennes fästman Gustav. Det var egentligen meningen att min gudmor, Hannas mamma, Solveig och hennes man Pekka skulle komma med, men något har tydligen hänt med hennes ben som gjort att de svullnat upp och hon har jätteont. Hon kunde tydligen knappt gå idag, så det blev för henne och Pekka att stanna hemma. Får bli en annan gång!
Vi fick paket, såklart! En body, en pyjamas, ett par strumpor och ett par byxor. Kläder är jättebehövligt har jag märkt då det går åt mimst två ombyten om dagen pga översvämmade blöjor och kräkningar. Idag har hon dock hållit sig ren. Badade henne innan gästerna kom, och den här gången verkade hon faktiskt tycka om det. Johnny duschade samtidigt så det var varmt i badrummet. Tvättade hennes hår med ett babyschampo som gjorde det supermjukt. Så himla mysigt att pilla i det när det är så lent.

Jag fick städat lägenheten idag också! Höll på från runt 11 till 13:30. Under tiden låg Johnny i sängen och hade hand om Julia. Kändes faktisk helt otroligt skönt att ha ombytta roller lite gran. Jag fick göra någonting ensam och med båda armarna. Jag kunde rensa tankarna och bara bry mig om mig själv en liten stund. Trodde aldrig jag skulle uppskatta städning så mycket :p

Pratade med Susan en stund innan besökarna anlände. Hon frågade om hon och Annelie kunde komma och hälsa på imorgon, och det tycker jag väl inte är till särskilt mycket besvär. Ska bli roligt och intressant att presentera henne för Annelie. :)


Julia har förresten fått en ny kusin i Brasilien. Johnnys äldsta syster har fått sitt fjärde barn. Är jättenyfiken på vad det blev, men än sålänge vet vi ingenting. Vi ska ringa Anny (Johnnys mellersra syster) i nästa vecka när pengarna kommit. Hon väntar förresten också smått. Har gått ca.5 mån tror jag. 2010 blir ett babyboomår :)

22 januari 2010 - 3 veckor; Första leendet?

Idag såg det precis ut som om Julia log. Har hänt förut men bara i sömnen. Spädbarn ler ju, men inte av samma orsak som andra utan pga magknip och att de övar sin ansiktsmuskelatur. Men idag låg hon i mitt knä och tittade på mig och helt plötsligt log hon. Läste på internet att det är vanligast runt 6-8 veckor men att det även kan hända så tidigt som vid 3 veckor, men det avfärdas oftast då som gaser. Fångade det bild gjorde jag i alla fall :D


Vad tror ni? 





Igår var jag och Julia hemma hos Sara. Hade lovat Saras kombo att visa upp henne, och Sara flyttar ju ut i helgen så det var liksom sista chansen. Imorgon flyttar hon till sin mamma i Kungsbacka och sedan till Stockholm för att börja skolan där. I 2 år kommer hon ha huvudstaden som sitt hem, och jag kommer vara här. Har varit så mycket som hänt under den senaste tiden att jag inte insett att det är så snart hon flyttar. Även om vi inte träffas lika ofta nu så kommer hennes flytt skapa tomhet. Vi träffades nästan varje dag när jag var gravid, efter att jag flyttat in till stan. Hur konstigt kommer det inte vara att inte kunna träffas i stan för en fika, liksom? Kommer ju självklart åka upp och hälsa på henne, men först när Julia blivit lite större. Till sommaren kanske. Och hon kommer ju ha självstudier på valfri plats då hon kan komma ner, men det kommer ändå inte bli som förr. Men det kommer gå bra! Huvudsaken är ju att hon gör det hon vill och tycker är roligt! :)


20 januari 2010 - Mammas matvrak

Ja, äta har hon inga problem med, min lilla skrutta. De flesta bebisarna i hennes ålder brukar äta ca. 120 ml/måltid och stannar vid den mängden ett bra tag. Inte min Julia inte! Hon slukar 150 ml utan problem och blir sedan superdåsig och hur nöjd som helst när hon somnar på axel i aktiv rapställning. Ibland händer det ju att det blir för mycket och då kräks hon upp det som blir över.

Hon är världens snällaste nu och sedan magknipet försvunnit har hon blivit helnöjd och så himla snäll. Hon skriker endast när inte maten finns i munnen i samma stund som hon blir hungrig och när blöjan svämmar över. Annars ligger hon mest och tittar sig omkring. Jag är lycklig <3

18 december 2010 - Dålig Update

Har inte blivit någon direkt regelbunden uppdatering på bloggfronten de senaste 2 veckorna. Men till mitt försvar så har jag en bra ursäkt; En nyfödd bebis. När hon sover vill jag passa på att ha lite egentid, och, tro det eller ej, bloggen är ingen jag prioriterar just nu. ;)

Jag älskar Julia mer än något på jorden, tro inget annat, men jag behöver verkligen få vara ensam några minuter om dagen. Saker som man tar för givet annars är inte lika självklara längre. Som att duscha tex. Det gjorde jag varje dag innan. Och länge, för att jag njöt av det. Nu är det inte en chans att jag kan gå och ta en dusch för att jag njuter av det. Nu är det enbart i renande syfte jag kan duscha och verkligen inte varje dag. Det kommer ju förändras när vi växer in i det här, det är ju fortfarande så himla nytt och vi har inte kommit in i rutinerna riktigt än. Börjar längta tills hon är lite större så man kan busa med henne och hon kan le och skratta och joddla. Men ag ska ta vara på den här tiden!

Hennes magknip har blivit bättre. Jag har inte ammat henne sen i lördags, då mina bröstvårtor, igen, trasat sig och smärtar när hon ska ta tag i dem. Jag har därför pumpat och gett henne ersättning sen dess och det har, faktiskt, funkar skitbra. Tror det är för att jag har mer koll på hur mycket hon äter och inte ger henne mer än hon behöver. När små barn har ont i magen förväxlar de det gärna med hunger och vill hela tiden äta. Detta leder ju till värre magknip och mer skrik. Blir en riktigt ond cirkel. Dessutom tror jag hon får alldeles för mycket luft i magen då hon inte får tag i bröstvårtan ordentligt och det är så det börjar. Jag vill nu i alla fall se till att mina bröstvårtor läker ordentligt innan jag börjar amma igen, för jag vill ju amma! När det blir rätt är det så jättemysigt! Jag ska prata med BVC imorgon, då de kommer hit för att se vad de säger. Uppenbarligen har ju varken jag eller Julia mått bra av amningen, och då känns det bättre att avvakta tills jag kan ta tag i det ordentligt och få det rätt!

Hon har tappat sin navelstump nu i alla fall, så snart har hon en navel. Undrar bara när vi ska höra av den här barnläkaren angående hennes navelbråck. Det ska ju opereras, vilket gör mig aningen nervös. Men det är tydligen ett väldigt vanligt ingrepp och inte särskilt avancerat. Finns ju alltid en risk med att söva någon så jag tycker att det är lite obehagligt. Men bättre att få fixat det!

Tvätta massa bajskläder idag! Jippi....


15 januari 2010 - 2 veckor

Idag blir min lilla plutta 2 veckor. Tiden går verkligen fort! <3

14 januari 2010 - Tuttebesatt

Så himla skönt att jag fått fixat mina bröst nu, alltså, för utan dem hade Julia aldrig varit lugn. Jämt, speciellt på kvällarna, ska hon ligga vid bröstet och antingen äta eller snutta. Så länge det håller henne lugn är det helt okej för mig. Inte så ansträngande förutom att jag blir så himla låst. Blir ju fast i soffan liksom. Tur att Johnny inte har något emot att springa ärenden för mig och hämta dricka, mat, kuddar osv.
Gårdagens kväll var något mildare än kvällen innan. Hon grät och var gnällig, men gallskrek inte lika länge och mycket. Kom i säng runt 02:30, då hon somnade, såklart, med mitt bröst i munnen. Jag har märkt att hon sover väldigt bra i sin insatts till vagnen, då det blir lite trångt där, vilket hon är van vid efter att ha legat i min mage. Men när hon somnar vill jag inte flytta på henne eftersom hon vaknar då och ska ha tutte igen. Det är ju svårt att amma henne när hon ligger där också. Antar att hon får ligga i sängen bredvid oss ett tag till.
Jag undrar hur kvällen blir nu. Julia fick ur sig sin första bajs på 2 dagar, och det var redigt med skit. Blöjan vad överfull och det var bajs i filten, och upp på både mage och rygg på bebisen. Hon såg tämligen nöjd ut efter ha fått ur sig det. Jag var ju igår och handlade semperdroppar på apoteket som hon ska ha 1ggr/dagen 5 droppar/ggn. Hon har fått det sen igår och det ska hjälpa mot gasiga magar. Köpte även te med färnkål som ska lugna magen som jag druckigt några koppar utav. Har även ett Julia några droppar på en tesked, då hon i affären sa att man kunde göra det. Vi får se ikväll hur det funkar hittills.

Har äntligen hunnit med att diska idag. Julia brukar somna om ganska bra efter första målet och sover utan avbrott i minst 3 timmar, så jag passade på att fixa köket. Kändes otroligt skönt att äntligen fått gjort det. Nu är lägenheten ren, då Johnny städade hela medan jag låg på BB för andra gången. Tydligen ska han städa om den idag då han har en kompis som kommer hit imorgon.

Jossan skrev att jag har blivit en sån där "hemsk mammabloggare" ;) Och visst har jag det. Har inte så mycket annat att skriva om, då mitt liv nu kretsar runt det här lilla livet. Man förändras nog rätt mycket när man blir förälder, hurvida man planerar att göra det eller ej. Nu har hon i alla fall somnat i mitt knä, min lilla Skrutta :D



Hej så länge :)


11 januari 2010 - Försöker gilla läget

Igår var det inte rolig, varken för mig eller min lilla Skrutta. Jag har ju fått antibiotika genom en kanyl i handen 3ggr/dygn sen i fredags kväll. Detta är ju aningen starkt för hennes lilla ovana mage. Dessutom har vi gett henne babysemp vilket är lite förstoppande, så hon har haft magknip. Hela kvällen och natten knep det och hon blev ledsen, fast hon var så trött att hon knappt kunde hålla ögonen öppna. Jag var lika trött jag, men jag hade ju inte ont i magen. Har börjat amma igen också, så sedan igår eftermiddag har hon bara fått min mjölk, vilken har matsatt effekt från sempen och jag hoppas nu på att det ska släppa för henne så vi får sova inatt. Troligen inte, då hon har tagit igen sömnen och sovit hela dagen i stort sätt! Vid 02:30 fick nattpersonalen ta med henne i vagnen och köra henne nån timme så jag kunde få lite sömn. Johnny åkte hem igår eftersom han var lite dålig. Men det var inget värre än att han städade hela lägenheten när han vaknade och nu är påväg hit igen. Han kunde i alla fall inte ta henne därför, så det fick de snälla barnmorskorna göra. Men efter att blivit runtkörd någon timme sov hon gott och vaknade ungefär samtidigt som jag runt 09:30 imorse. Och då var det på med amningen igen, som då inte gick lika bra. Jag var inte alls i form, trött och hungrig och känslig. Började gråta innan hon ens nuddat bröstet och den stackars BM som skulle hjälpa mig kände sig hemsk. Hon har aldrig träffat mig innan så hon kände mig ju inte.
Min andra BM, som har haft hand om  mig dagstid, kom in och vi diskuterade hur vi skulle göra. Är ju inte meningen att jag ska sitta och gråta heller, varken av rädsla av smärtan eller smärtan själv. Hon ordnade en tid åt mig på amningsmottagningen 2 våningar ner. Där är dem experter på detta, så strax efter 14:00 tågade jag med Julia i famnen ner dit för att få hjälp. Fick träffa Katarina. Hon lyssnade på mina problem och förstod precis hur jag hade haft det. Hon visade mig ett sätt att lägga till henne vid bröstet på och hur jag ska kunna få upp bröstet lite. Är ju ingen hemlighet att mina behag inte är några direkta myggstick, och med mjölk i dem liknar de mer två enorma skinnpåsar än ett par kvinnobröst. Jag ser inte ens mina bröstvårtor för de har hamnat så långt ner nu. Därför är det jättesvårt att veta hur Julia tar tag. Fick tipset att rulla upp en filt och lägga inunder för att skjuta upp det lite mer. Det funkade betydligt mycker bättre! Sedan gäller det att föra barnet till bröstet och inte tvärtom. Det är tusen saker att tänka på, samtidigt som barnet (i alla fall mitt) är väldigt otåligt när det är matdags. Det får inte ta två sekunder för då vrålar hon och armar och ben sprattlar överallt vilket gör det mer eller mindre omöjligt att få till ett bra grepp. Hon måste få in mycket bröst i munnen och det är där knaset har varit med oss. Hon är en fuskare, och jag har ju inte vetat att det varit fel. Men nu lär vi oss, eller ja, jag lär mig. Att vara bestämd och tvinga henne ta ordentligt. Tar hon fel tar jag bort henne och gör om det igen. Kommer gå lättare ju mindre ont jag har i mina bröstvårtor, men sist gjorde jag det nästan helt själv och det var inte alls olidligt. Smärtsamt, jajjamen, men inte tårfyllt! Och så värt henne  


10 januari 2010 - Back to BB

Nu har jag och min lilla familj återvänt till BBs trygga väggar. Inte vårat val, men när de sa åt oss tvekade vi inte en sekund. Jag är orsaken! Vaknade i fredags och kände mig urrisig. Fick ammat Julia på båda brösten och ringde sedan BVC och de bestämde att de skulle komma hem till mig under dagen för att ta en titt på min amning. Sedan somnade vi om. Jag vaknade till titt som tätt och varje gång kände jag mig sämre än gången innan. Hade frossa och kokade. Orkade inte ta mig upp ur sängen för att kissa eller hämta ett glas vatten.
BVC kom vid 12.30 och berättade att alla går igenom det som jag går igenom med mina bröst. De sa åt mig att fixa en handpump och försöka få ut mjölken på så vis. Skulle även köpa hem lite babysemp ifall jag inte fick ut resten. Johnny fick direkt åka till Kortedala torg och besöka Ica och apoteket. Gav Julia sempen när han kom hem då jag inte ens orkade försöka amma. Kunde inte sitta upp i sängen då allt bara snurrade. Till slut ringde jag till BB och sa att jag trodde att jag fått mjölkstockning. De ville veta min temp, men jag kunde inte ge den eftersom jag inte har en termometer hemma. Då bad de mig komma in så de kunde kolla det och se om det var någon infektion. Tog mig nära 40 min att kissa och klä på mig för resan.
De tog tempen på mig när vi kom fram och den visade på 40.5 grader, så det var inte konstigt at jag känt mig så dålig. Och infektionen var ett faktum den med. Fick göra en gynundersökning, ingenting man vill göra en vecka efter man fött barn! När vi kom upp på avdelningen fick jag pumpa mina bröst och Julia fick mer mat.

Är fortfarande kvar och får antibiotika in i armen 3ggr/dygn. Febern är borta och infektionen näst intill. Ska prara med doktorn idag om vad som skall ske. Vet fortfande inte säkert varifrån infektionen kom ifrån, men jag tror brösten. Har ju haft ont nåt så in i helvete. Nu känns det bättre, men en riktig pump tar jag allt med mig hem!

hej sålänge

5 januari 2010 - Nu börjat äventyret

Idag börjar det riktiga äventyret som vi gav oss ut på för 41 veckor och 5 dagar sen! Är nu hemkomna med vår skatt. Möttes av en iskall lägenhet och fick en smärre chock! Julia har mer kläder på sig än non någonsin haft och ligger nerbäddad i sin mysiga filt bredvid Johnny och tittar på Star Wars. Jag ska gå och köpa pizza hade jag tänkt :D

Måste verkligen prata med Stena fastighter om att det är så kallt här inne, trots att vi har elementen på full styrka. Vet inte vad som är fel, men kallt utav helvete är det!!


:)

5 januari 2010 - Hemfärd idag?

Eventuellt att vi åker hem idag. Vi skulle gjort det igår egentligen om det inte varit för min lilla tutteinsident. Vill bara vara säker på att allt är på rätt väg innan jag lämnar tryggheten hos personalen här. Det är ju en sak att klämma ut bebisen, men att ta med henne hem och helt plötsligt ska ta hand om henne är det jag har varitt riktigt nervös inför.
Amningen har i alla fall runnit på inatt. Det kommer massa mjölk och man hör hur fint hon sväljer. Efteråt blir hon även blöt runt munnen och kräks upp riktig mjölk. Gjorde en måltidsvägning igår bara för att jag skulle vara säker på att hon får i sig, och det såg fint ut det med. Ammade även på mitt "mest ömma" bröst inatt. Det var överfyllt av mjölk igår eftersom hon inte hade sugit på det på hela dagen. Det var alldeles stenhårt och varmt så jag var rädd att få mjölkstockning. Dessutom har det läkt så fint redan så jag ville testa. Jag ska inte låtsas, det gjorde ont utav bara helvete. Det var så att tårna skruvade ihop sig när hon tog tag och jag fick köra förlossningsandningen igen. Det gör ju ont på andra sidan också, men hon måste ju få i sig mat och pumpa är inte alls lika effektivt har jag märkt.

Ska kolla mitt blodvärde igen idag antar jag. Det blir bara lägre och lägre sen förlossningen. Dagen efter lågh det på 83, vilket är väldigt lågt då det ska ligga på runt 120. Dagen efter låg det på 79 och igår på 74. Det är konstigt att jag inte mår dåligt. Jag känner mig inte alls dålig! Fick ligga med järndropp igår för att försöka få upp det. Hade jag mått dåligt hade jag antagligen fått en blodtransfusion, men det tycker dem är onödigt. Jag är ju så pigg, uppe och går, äter bra, tar hand om mitt barn utan att klaga (det är sant! Klagar ingenting på ömma vårtor, dålig sömn osv) och sköter det jag ska helt enkelt. Det är en gåta. Jag tror bara jag är så lycklig att jag inte vill vara dålig. Hade det varit i någon annan situation hade jag säkert varit jätteynklig, men nu har jag Julia, och hon ger mig lika mycket kraft som hon tar. :)

Vi får se hur det blir idag då. Ska prata med barnmorskan och se vad dem säger. Det är ju inte utan att jag är lite nervös, samtidigt som jag tycker det skulle vara skönt att komma hem. Vill sova i min egna säng, då den här är så obekväm. Men vi har liksom byggt upp våra rutiner här. Kan ju iofs fortsätta med nästan samma rutiner när vi kommer hem, bara att jag får fixa min egen mat, inte bli stucken i fingret varje dag, och, det hemskaste, inte ha den lilla röda knappen att trycka på när det är något man undrar över. Kommer jag klara detta? Klart jag kommer!! :)


4 januari 2010 - En bröstvårta fattigare

Har varit en fantastisk natt. Julia har sovit så fint och knappt skrikigt alls. Lite ljud för hon ju när hon är hungrig eller magen kniper, men det är inget att tala om. Jag har däremot legat halvvaken hela natten, dels för att jag tycker det är slöseri med något så fint om ingen tittar på henne, och dels just för att hon varit så tyst. Varit orolig att jag inte skulle reagera om hon blev hungrig osv.
Mina bröstvårtor, eller främst den högra, hade igår antagit en blå nyans. Såg lite ut som ett sugmärke och gjorde så himla ont att jag förvred mitt ansikte i hemskt underhållande miner varje gång jag skulle amma. Fick därför ge henne ur det vänstra hela natten. Fick också en liten gumminapp att sätta på vårtorna för att ge lite skydd. När jag vaknade i morse tycker jag dock att det var dags att ge lite stimulans till det högra också, och lade henne till rätta. Rätt som det var såg jag något rött i den lilla gumminappen och när jag tog loss den var hela vårtan nerblodad. Gjorde faktiskt inte ont alls, men det såg hemskt ut. Har i alla fall fått börja pumpa mjölk ur den sidan. Jag har i alla fall turen att ha världens med förnöjda bebis. Ett bröst räcker så bra för hennes måltider, sedan sover hon som en stock i 3-4 timmar!

  
:D

2 januari 2010 - Julia Lucia Elisabeth Hansson Dos Santos <3

Hon är här nu, mitt mirakel. En liten kicka kom och överraskade oss alla som trodde det skulle vara en grabb, men hon är precis vad jag ville ha. Helt perfekt!

3750 g och 48 cm lång. En kort knubbis med kolsvart hår och mörka ögon. Vackraste lilla flickan jag sett! Nu vet ni! Bilder kommer när vi är hemma igen.

Hälsningar från lyckligaste Johnny och Maria.

1 januari 2010 - Min stackars blåsa

Sådär då var det klart! Ett år gått ett nytt börjat. Nu är det fritt fram för Bebisen att komma ut, vilken dag som helst. Får jag bestämma så hellre förr än senare! Det är sinnesjukt hur min kropp har förändras den senaste veckan. Till det negativa, får jag väl tillägga. Förutom att jag får kraftiga förvärkar så är det mina ben. Får så ont i låren att jag knappt kan stå upp. Här om kvällen när jag skulle ställa mig upp ramlade jag ihop i en hög på golvet. Tur att Johnny fanns nära till hands, han fick komma och dra upp mig. Detta beror på nerver som kommer i kläm mellan bebisen och...något annat? Sen har vi min stackars rygg och magmuskulatur som inte längre existerar. Orkar knappt hålla upp min egen kropp längre. Är en jäkla pers att sätta mig upp, eller lägga mig ner, då det inte finns något som håller mig stabil i magen längre. Vill ju inte bara slänge mig hejdlöst bakåt heller. Än en gång får Johnny agera service och hålla emot, antingen med två händer på ryggen eller i mina händer när jag behöver ta mig någonstans. Men det värsta måste jag nog säga, är min stackars urinblåsa. Bebisen märker ju att det är något på gång, han/hon är ju påväg att bli utstött från sin trygghet. Detta har fått honom/henne att börja åla sig mer och mer där inne. Genom att göra det kommer en jäkla press på blåsan och det känns som om någon klippte i den ungefär. Vet inte hur det känns, men som en riktigt smärtsam, stickande känsla liksom. Det ger mig en extrem känsla av att nehöva kissa, samtidigt som det gör så ont att jag inte kan röra på mig. Sen när jag väl kunnat ta mig till toaletten gör det ont bara att sitta på toaletten och att släppa på trycker ska vi inte tala om. Känns som jag kissar blod, och ytterst sällan kan jag slappna av tillräckligt för att verkligen tömma blåsan. Kommer några droppar bara. Är verkligen redo att få detta överstökat nu!

Har också fått reda på idag att bästa sättet att få igång det riktiga förlossningsarbetet är att ta det lugnt. Inte gå ut och promenera eller springa i trappor osv som många, inkl. jag själv, tror. Detta är ju verkligen tur för jag skulle knappt orka ta några längre promenader, än mindre springa upp och ner i trappor. Ta det lugnt är typ det enda jag orkar, så det var ju goda nyheter.
Börjar längta tills jag ligger på förlossningen och får beskedet att jag är tillräckligt långt gången för att ta bedövning. Jag längtar nu efter den där EDAn att jag är påväg att spricka (bokstavligt talat). Ska bli så skönt att inte känna värkarna och kunna vila ordentligt. Dröjer ju förhoppningsvis inte så många dagar. Hoppas verkligen det är klart innan måndag, annars ska jag till barnmorskan och jag vet ärligt talat inte om jag kommer orka ta mig dit. Är ju en bit att åka, fullt med folk som inte tänker efter utan bara ramar magen. Så ont gör det! Är ju öm utan att någon rör vid den, så att ha någon springa in i den är nära döden upplevelse. Så nära att ge de som gör det en snyting!

Nu ska jag snart försöka sova. Få se hur det går!

 


RSS 2.0