30 juni 2010 - Mammammammamma

Julia sitter i sin babysits och säger "Mammammammamma...". Låter så himla gulligt och jag börjar längta massor tills hon säger det på riktigt, och menar det. "Mamma".

Det är fortfarande dåligt väder. Regnet har upphört men det är grått och trist. Jag hoppas på att det blir bättre under dagen, eller i alla fall att regnet håller sig undan. Vill inte att det ska regna rätt in på Julia när vi går. Får bädda ner henne ordentligt och hänga en filt över henne annars.

Nu måste jag gå och packa, så det är klart!



29 juni 2010 - Sommarregn

Nu började det helt plötsligt regna! Eller ja, kanske inte så helt plötsligt, men för mig var det det. Sist jag kollade ut genom fönstret var det strålande solsken, och nu hörde jag hur det smattrade utanför. Kan ju behövas. Har varit rätt så hett här några dagar nu! Det får gärna regna hela natten för min del. Tycker man sover mycket bättre då, och det tycker Julia också, och det är ju lite en förutsättning för att jag ska sova bra. Att hon sover bra, alltså. Ah tjööt!
Sen hoppas jag på fint väder imorgon då jag ska ta mig ner till Kungsbacka. Ska till bostadsförmedlingen och prata med dem där. Sen ska jag träffa Sara, Anna, Jenny och lilla Elsa som jag inte träffat ännu. Ska bli så kul att se skillnaden mellan henne och Julia. Min lilla klump♥


Hon somnade precis, Julia. Med nappflaskan i munnen. Hon hann inte ens sluka i sig all sin välling innan hon började snarka. Hon har börjat bli väldigt trött på kvällarna, men det blir ju ett långt glapp där på eftermiddagen/kvällen mellan sovstunderna. Men det är ju bra att hon somnar i tid, både för henne och mig. Då får jag några timmar att koppla av innan jag går och lägger mig själv, och hon blir inte så övertrött som hon ibland kan bli. Det är inte roligt...
Själv sitter jag och tittar på fotboll, Spanien-Portugal. Halvlek nu och inga mål ännu. Tycker inte att det händer så mycket. Har varit väldigt få målchanser, bara en som vanligt riktigt bra och det var från Portugals sida. Tror dock jag hoppas på Spanienvinst idag. Tror jag...! Är inte så jätteinsatt i spelet, uppriktigt sagt. Brukar bara halvkolla på matcherna. Zappa över från andra program eller ev film, mest dock när Brasilien spelar. Är ju det laget jag har mest anknytning till av de som spelar.
Äh, fotboll är väl inget jag ska direkt diskutera då jag egentligen inte vet vad jag pratar om- Är bara uttråkad..!






Mammas springor till ögon =b


29 juni 2010 - Migränkoma

Jag traskade bort till frisören sisådär kvart i 11 i förmiddags. När jag kom in fick jag sitta ner och vänta en stund, vilket jag inte har något direkt emot då det betyder att jag kan läsa lite skvallertidningar. När jag väl fick hoppa upp i stolen och släppte ut håret som jag satt upp i en toffs innan jag gick det fick frisören en underlig blick. Hon tog mitt hår i båda händerna och rörde vid det med största försiktighet; "Så vackert..." sa hon med stor beundran i rösten. Även damen som satt i stolen bredvid och fick sitt inte så tjocka hår permanentat berömde det med väldigt intresse; "Kan man ha så mycket fint hår? Så vackert...". Jag är inte direkt van vid såna där komplimanger från främlingar så jag kände mig nästan lite generad och fnissade sådär fjantigt som bara småflickor - och jag - kan.
Klippningen tog sin tid då frisören sprang mellan mig och permanenttanten. Hon tog en bra bit på håret trots att jag såg på henne att det tog emot. Jag bad henne klippa det ganska kort då jag kände för att förnya mig ordentligt. Så nu är det ungefär till axlarna. Så härligt att få av det! När jag betalat och började traska mig hemåt kände jag mig lite vimmelkantig och tjock i skallen. Tänkte att jag kanske suttit för länge och mitt låga blodtryck gav sig till känna. Men när jag tittade ner på min skugga tyckte jag den såg konstig ut. Jag såg liksom inte vissa delar av den. Det var länge sen jag kände detta, men så välbekat det är! När jag kom in tittade jag mig i spegeln och det jag befarat var rätt; Migrän. Jag kände mig lite panikslagen då jag vet hur jag blir när jag får migrän. Har inte haft det på 9 år, men minns så väl hur jag låg i ett mörkbelagt rum med en blöt handduk över panna och ögon helt orörlig i ca. 12 timmar och kräktes stup i kvarten. Jag ringde Sara och som tur var befann hon sig i närheten och åkte i ilfart hem för att hjälpa mig med Julia så jag kunde gå och lägga mig. Hon köpte med sig Eeze som tydligen ska hjälpa och jag svalde två direkt när hon kom och sedan la jag mig i sängen och inväntade tillfrisknad. Trots att jag kräktes kanske 15 minuter efter jag tagit tabletterna verkade de fylla sin funktion och några timmar senare började jag känna mig som människa igen. Jag hade fortfarande lite huvudvärk men jag tog två tabletter till och då var det snart borta!


Julia saknade mih uppenbarligen när jag legat till sängs hela dagen och när jag lämnade rummet för att ta på mig lite nya kläder och borsta tänderna började hon gråta och sa: "Mamma.."! Jag tror naturligtvis inte att hon förstod direkt var hon sa men det såg ut så på henne. Jag vände mig direkt och kände hur det började bränna under ögonlocken. Hon fick följa med mig! Helt klart värt ett migränanfall!




♥Mammas flicka♥


29 juni 2010 - Snorig bebis

Nu när jag äntligen blivit fri från hosta och snuva verkar det som om det hoppat över till Julia. Igårkväll vaknade hon helt förstörd och var alldeles täppt i näsan. Hon grät förtvivlat och jag kände mig som världens hemskaste människa när jag skulle ge henne saltlösning i näsan för att det skulle släppa. Det är inget hon tycker särskilt mycket om direkt! Men jag fick i det och direkt lossade det och jag kunde peta ut det. Jag droppade lite extra, sen fick hon välling och somnade om. Vaknade dock 06:15 imorse. Jag vägrade dock att gå upp, så jag la henne bredvid mig i sängen och vi somnade om båda två. Klockan 08:30 vaknade jag av att Julia grät och när jag tittade upp var hon påväg ner från sängen med huvudet före, vid kortsidan där sängen står emot väggen. Såg jätteotäckt ut och jag fick snabbt som ögat upp henne därifrån. Det var dock ingen fara med henne. Hon grät i typ 10 sekunder och sen var det bra. Avskyr den där sängen som inte kan stå stilla! Glider runt på golvet och hamnar mitt i rummet under natten. Dessutom åker bäddmadrassen alltid ut från sin plats så den hänger en halvmeter utanför sängkanten. Så många gånger jag suttit mig och hamnat på golvet! Vill ha en sängstome!



28 juni 2010 - Klipp klipp

Var en kort sväng med Julia till nära butiken för en liten stund sen för att köpa något att dricka. Äntligen fick jag tummen ur och bokad tid hos frisören här borta. Hon ska få ta en bra bit av mitt hemska hår som inte blivit taget hand om sen förra sommaren. Efter att ha genomgått en graviditet, förlossning med blött hår och den vintern vi hade, är det nog dags att få något gjort. Nu är ju mitt hår väldigt tåligt och ser inte alls så hemskt ut som kanske förväntar sig, men det känns fruktansvärt och jag märker att det är slitet eftersom det trasslar sig hela tiden. Så det ska bli skönt att få av det! Kommer säkert känna mig som helt ny människa efteråt. :)



28 juni 2010 - Bored to death...

Jag är superuttråkad! Sitter och tittar på "Alla älskar Raymond" - kul! - och kollar alla bloggar jag brukade följa innan min laptop bestämde sig för att dö. Nu är jag i stort sätt klar med det, har kollat min fb sisådär 118 ggr, och nu bloggar jag - igen. Finns ju inte ens ett rum i lägenheten att städa då jag inte gjort annat de senaste 3 dagarna. Jo, sovrummet skulle behöva sig en omgång, men där ligger just nu Julia och sover så jag vill inte gärna börja böka runt där inne så hon vaknar.

Ska tvätta igen idag. Får aldrig rent alla kläder på de 3 timmarna jag har på mig under tvättiden. Blir för mycket blöta kläder då torktumlaren typ bara får torrt en av omgångarna. Blir det fint väder så blir det nog också en liten promenad med Julia i nya vagnen. Hon somnade förresten i den nyligen. Hade ställt den framför Tv:n så hon satt där och pratade med - tv:n? Efter ett tag reagerade jag på att hon blivit väldigt tyst, och då hade hon somnat. Jag funderade en stund på att låta henne ligga kvar och bädda ner henne där, men insåg snart att det är lugnare för henne i sovrummet, eftersom jag inte är där och för oväsen. Och hon trivs ju så bra i sin säng. Dock har hon börjat gilla att somna på min axel igen. Jag älskar när hon gör det, men det är ju ingenting hon ska vänja sig vid, så jag står emot min vilja och lägger henne i sängen när hon är trött. Nästan alltid...:p



28 juni 2010 - Nya vagnen

Fick tag på en vagn igår. Och min snälla pappa sa att han skulle betala den för mig, så jag får pengarna utav honom. Han om nån är värd sin vikt i guld - och det är inte lite!
Vagnen är svart med rosa detaljer och med Hello Kitty på sidorna. De´n hade gärna kunnat vara helt svart för min del, men det fanns inte så mycket fler att välja på. Fanns en blå som jag gärna ville ha, men det var en beställningsvara, och jag har ingen lust alls att sitta ochvänta i flera veckor innan jag kan ta mig någonstans med Julia. Tråkigt att vara så låst här hemma!

Nackdelar är att handtagen sitter bakom vagnen så jag kan inte se Julia när vi går. Det fanns inga alls med handtagen framför, de var slut. Dessutom kostade de närmare 3000:- så om man inte har de pengarna att lägga, så får man köra bakom. Dock springer jag ju fram och tittar till henne var femtonde meter, men jag vänjer mig väl.
Man kan inte heller höja ryggstödet så det är rakt upp, det är alltid lite lutat. Ska fixa en kudde att sätta bakom så hon har något att luta sig mot även när hon vill sitta upp. Samtidigt kan ju det vara bra då hon kanske inte blir lika trött i ryggen. Hon klarar ju av att sitta i babysittern bra länge. Den är ju dock lite mer lutat, men man kan ju justera det!

Men Julia verkar tycka om och trivas i den, och det är ju huvudsaken!






Bilden är lite suddig, men ni fattar...:)


27 juni 2010 - Hitt på nåt.

Idag blir det en sväng in till stan för att se om jag får tag på någon hyfsad vagn till lilla fröken här. Typiskt att den skulle paja just som vädret blir fint och jag känner att jag vill ut och gå. Det funkar ju inte riktigt att gå på promenad med Julia i selen. Blir ju inte mysigt alls, bara smärtsamt!

Har precis tagit på henne "nya" kläder. Vi fick en stor säck kläder efter Tessies guddotter när Julia var liten. Alla olika storlekar var det, och det är guld värt nu när hon växer ur kläderna snabbare än jag hinner säga "köpa nytt". Nu är en del av hennes 68 bodys för trånga och storlek 74 sitter nu på. Och det passar! Lite stort och hängit blir det ju, men inte så det ser dumt ut. Helt fantastiskt! På den lilla skuttan som drunknade i 50 kläder när hon föddes gör nu en storlek 74! Meu deus!!




27 juni 2010 - Godmorgon

Idag kände hon inte för att sova särskilt länge, min lilla skrutta. Strax efter 07 började hon gråta. Det gör hon ytterst sällan på morgonen, men hon hade hamnat på sne i sängen och hade typ fastnat. Hon har börjar röra sig så otroligt mycket nu! Det är nästan omöjligt att byta blöja på henne. Hon verkar känna sig speciellt fri och vig när blöjan åker av så hon ålar sig runt som en orm. Säeskilt svårt blir det ju också, eftersom blöjorna jag använder just nu är för små. Tänkte försöka använda upp dem innan jag börjar med de större. Inte slösa! Men jag får se, kanske jag måste strunta i det. Vilket känns aningens surt då jag har rätt många kvar.
Även i sängen har hon alltså börjar snurra runt. Och nu vill hon också helst sova på mage, vilket hon aldrig tyckt om innan. Gärna med huvudet halvt nertryckt i kuddenoch rumpan rätt upp i vädret. Ser rätt kul ut, men väldigt sött! Så idag hade hon hamnat på tvären och kunde inte komma loss, så jag flög upp ur sängen och drog upp henne. Sedan fick hon ligga bredvid mig i sängen en stund, då det inte fanns en chans att jag skulle orka gå upp. Men jag ändrade mig snart då hon bara låg och ryckte mig i håret och rev mig över ögonen och näsan. Idag ska naglarna klippas!





Nya favoritställningen. Vet inte om jag riktigt gillar det...


26 juni 2010 - To much time on my hands.

Hade lite tid över mellan mina två jobb, städerska och mamma, och bestämde mig för att slänga ihop en ny header. Var längesen nu, och Julia växer ju! Blev dessutom sugen efter att Mickan startade sin blogg. Tyckte hon hade fin design, så jag ville göra om min också. 

Här hittar ni henne --> 
http://fjortonde.blogg.se/


Nu är i alla fall lägenheten änu renare än den var när jag vaknade i morse. Och kläderna är renare. Känns skönt och nu kan jag sätta mig framför TV:n och slappa med gott samvete. Behöver inte ligga där och ha ångest för att jag inte gör något när lägenheten ser ut som ett bombnedslag. Vilket den vanligtvis gör...

Fick mejl från tjejen jag hyr lägenheten utav. Hon undrar om jag vill fortsätta bo kvar här den sista tiden ut, till sista februari. Nej, det vill jag inte! Men var ska jag ta vägen? Finns inte en möjlighet i världen att jag hittar en ny lägenhet på en månad. Så jag stannar kvar tills det är dags! Men jag kan inte neka till att jag längtar. Trivs inte alls särskilt bra här ute. Känner bara att jag vill flytta ner till Kungsbacka. Det känns alldeles perfekt att bo där nere nu. För ett halvår sen var jag himla tveksam till det, men ju mer jag tänker på det desto rättare känns det. Mysigare där, och lugnare. Allt man kan behöva finns där och man kan gå från ena sidan till den andra. Dessutom är det närmare ner till Åsa så jag kan våldgästa Andreas och Tessie var och varannan dag nästa sommar! Kan det bli bättre än så?

Nu får jag försöka fixa iordning lite krubb! Magen kurrar.



26 juni 2010 - Jonglerar med vardagssysslor

I förrgår städade jag ju nästan hela lägenheten, men det finns alltid lite kvar att göra. Idag är det kläderna som tvättas. Jag sopar golvet lite extra och ska snart ta mig an disken också. Måste försöka hålla det någolunda rent den här gången. Är ju faktiskt inte ett barn längre, så det duger inte att stöka ner som jag har en tendens att göra! Har ett eget barn och måste hålla reda runt omkring henne, dels för hälsans skull, men också för att hon ska lära sig att ha ordning på saker och ting!

"Not another teenmovie" visas just nu på 4:an. Är verkligen en dålig film, men om ingenting annat går så får den duga. Var ett bra tag sen jag såg den, med Mickan har jag för mig. Borde vara typisk våran humor på den tiden (har inte förändrats så mycket, dessvärre...) men vi tyckte inte att det var någon höjdarrulle direkt. Får ge den en halv chans till, då jag bara tittar med en fjärdedels öga. De andra är upptagna med renthållning!

Får ta och packa mig ner till tvättstugan och hämta upp kläderna!




Ser ni tansebissingarna? :)


25 juni 2010 - Halvtomt eller halvfullt?

Nu somnade Julia för ett litet tag sen. Jag sitter och funderar på om jag ska göra detsamma. Har kollat på film nu på kvällen, "Precious". Bra film, viktig. Rätt tragisk och hemsk, men en bra mening. Inget man kanske ska kolla på om man har ångest eller känner sig nedstämd. Eller kanske är det tvärtom? Kanske är det precis en sån film man ska titta på om man inte är på topp. Om man tycker sitt liv är tomt eller meningslöst. Man får det liksom bekräftat att det kunde varit så mycket värre. Beror väl på hur man ser det...är glaset till hälften tomt eller till hälften fullt?


25 juni 2010 - Hoppas din midsommar blir skitdålig!

Var inne i stan en sväng innan. Julias vagn gick kaputt så jag skulle åka in och kolla efter en ny, men alla affärer var ju stängda. Eller, de stängde när jag kom. Försent ute, som vanligt!
Hursomhaver! När jag kom fram och upptäckte att allt stängde vände jag bara och inväntade på att vagnen skulle komma och ta mig hem igen. Som vanligt, var det översvämmat med folk och sittplatserna var få. Jag gick framåt i vagnen och upptäckte en sittplats bredvid en (j-vla k-rring). Jag frågade om jag kunde få sätta mig, och förväntade mig självklart att hon skulle flytta sina påsar och hoppa in så jag hann sätta mig innan vagnen började åka. Vill ju inte tappa balansen med Julia i selen!
Men till svar kom istället; "Nej, där har jag mina påsar". Jag trodde jag hade hört fel. Vad var det för fel på människan? Hon tyckte jag skulle fortsätta framåt och så skulle jag säkert hitta en plats. Jag svarade att det inte finns några platser där fram, men hon vägrade flytta på sina kära påsar. Jag sa åt henne att platserna faktiskt är till för att sitta på, inte använda som avlastningsplats för påsar! Inget hände, förut mer motsånd från hennes sida. Jag höll på att tappa besinningen. "Jag har ju för fan ett barn!" Halvskrek jag och kände mig lite som Cal i Titanic. Hon började svära för sig själv "...hur j-vla svårt kan det vara..." osv, men hon flyttade sina påsar. Jag som var fruktansvärt arg vid det här laget vände mig om. Innan jag gick sa jag att jag inte tänker sätta mig bredvid en så dum människa (och att jag skulle kräva henne på skadestånd ifall jag ramlar omkull) Det sista tänkte jag alltså bara. Men jag gick i alla fall och ställde mig mellan vagnarna och väntade där. Ganska snart fick jag sittplats och det var frid och fröjd. Fast jag satt hela resan och funderade på att gå fram och möblera om ansiktet på henne, men valde att avstå.

Men jag önskar dej, din själviska k-rring, en riktigt, riktigt, RIKTIGT dålig midsommar. Jag hoppas det pissregnar och åskar bara ovanför din gråa skalle!

Till er andra; Hoppas ni har en härlig, solig dag!




Tjoo.


25 juni 2010 - Jag är så duktig!

Vad jag städade igår! Blir så trött när lägenheten är stökigt och känner mig allmänt nerstämd. Kändes nästan som jag städade mig själv när jag drog igenom lägenheten med dammsugaren, moppen och dammtrasan. Nu är det rent i alla fall! När jag var färdig upptäckte jag att det var strålande solsken ute, och jag hade städat bort det, men jag får ta vara på dagarna jag känner för att städa. De är rätt så sällsynta, tyvärr...
Ca 30 minuter efter jag var klar kom pappa för att hämta upp mig och Julia för att åka och handla. Jag han slänga oss båda i duschen och få på oss kläder innan han bankade på dörren. Vi åkte till Willys och sprang runt där med varsinn vagn i säkert 2 timmar. Jag blev alldeles hönastolt över Julia som satt i sin babysitter i en av vagnarna under hela tiden utan att yttra ett ljud. Jo, hon skrattade och pratade såklart, men inget gnäll alls. Hoppas det håller i sig...

När vi tyckte vi var klara åkte vi och åt på någon resturang, som jag inte kommer ihåg vad den heter. Maten var i alla fall jättegod! Julia fick testa Biffstroganoff (puré) för första gången, och det slängde hon i sig utan problem. Inte konstigt att hon är så rund och go! Fick köpa större blöjor till henne också. Nu har hon nr4, från 7 till 11 kg. Tänk att nr1 typ var för stora när hon föddes. Svårt att tro nu!




Hjärtat!


24 juni 2010 - Dagis

Igår höll vi igång hela dagen jag och Julia. Jag ställde väckarklockan på 07, för jag hadebestämt mig för att åka ner till dagis och spendera dagen med barnen och fröknarna där. 08:17 pendeln skulle jag ta, men såklart missade jag den. Väntade 30 minuter i göteborg och sen 30 till i kungsbacka, dötrist! Tur att Julia är så duktig på att underhålla mig. Alla var ute när vi kom fram så vi plockade fram en filt och la på gräset. T satte sig där med Julia och vips kom alla barnen dit också. Vi var ute tills det var dags för lunch, och medan vi åt mat fick Julia sin gröt. Trodde inte hon skulle kunna äta med så mycket nytt omkring sig, men faktum är att hon nästan åt bättre än annars. Kanske hon gillar middagssällskap?
När alla barnen gick på vila gjorde Julia detsamma. Hon somnade på min axel och jag flyttade över henne till sin ligginsatts som jag tog in och ställde i köket. Hon sov inte särskilt länge, ca 30 minuter. Brukar inte vara så mycket längre, men det kändes som hon borde varit tröttare. Det blev mycket lek och stoj och efter mellanmålet gick vi ut. Då var Julia helt slut. Jag la henne i vagnen och hon somnade på 10 sekunder. Utan att överdriva! Sedan sov hon i 3 timmar bortsett från ett par snabba uppvaknanden för att kolla läget. Så länge har hon inte sovit i sträck, förutom på nätterna, sen hon var typ en månad. Vi hade en trevlig dag, i alla fall, och var inte hemma förrän runt 20.

Idag ska jag nog åka till farmors lägenhet med pappa och farbror Olle. Ska kolla igenom där litegran och se om det är något speciellt jag vill ha. Tänkte se om jag kan ta lite foton på oss och på pappa när han var liten. Hade varir roligt att ha! Julia är så himla lik honom när hon ler, det är skrämmande. Kul att något kommer från vår familj också och inte allt från Jonny.
En av föräldrarna på dagis sa att hon var jättelik mig överögonen, men jag ser det verkligen inte. Hon har mycket större ögon än var jag någonsin har haft! Men kanske de är mer lika mina i formen. Alla säger olika, så jag får väl anta att hon är en rätt bra blandning!





Pussgurka


22 juni 2010 - Avbytare

Här tar den ena sjukdomen över när den andra lämnar. Förkylningen är näst intill över. Hostar fortfarande lite, vilket är så fruktansvärt irriterande. Allt detta hostande har gjort mudklerna i min nacke alldeles stenhårda och smärtsamma. Vaknade runt 05 igårmorse för att det gjorde så ont när jag låg ner. Jag försökte stretcha och massera, men det hjälpte inte, så jag gick upp och värmde vetekudden. Tur för mig så är Julia inte jättesugen på att äta direkt på morgonen, så jag kunde försöka slappna av en stund. Då började jag hosta igen, så det kändes som om nacke+huvudet brann och till slut fick jag springa akut till toaletten och kräkas. Efter det kändes det dock bättre, som det släppte på trycket liksom. Julia fick sin mat och sedan la jag henne i sin säng och jag la mig i min, och somnade om. Runt 11 vaknade jag igen, och mådde betydligt mycket bättre! Spenderade typ hela dagen med att strecha och massera för att det inte skulle hända igen under natten. När jag gick och la mig fick vetekudden göra mig sällskap och när den svanlat virade jag en skarf runt nacken dels för värmens skulle och dels för att den skulle få lite stöd så jag inte vrider på den på konstiga sätt. Gick dock inte alls att sova eftersom hostan kom tillbaka, så i ca en timme låg jag och hostade. Det blev bättre när jag vände mig mot det öppna fönstret och fick lite frisk luft.

Julia har börjat göra ärovarv i sängen! Hon börjar liggandes på vänster sida och därifrån rullar hon till höger sida och sen till mage. Vanligtvis rullar hon tillbaka till sidan hon vill ligga på, men ibland, eftersom hon inte direkt tycker om att ligga på mage, vaknar hon så jag får lägga henne till rätta.



18 juni 2010 - Mysgrisan

Kajsa och systrarna var här strax efter 10 i morse. De fick lov att komma upp en sväng då jag inte var riktigt klar och Julia hade, opassande nog, ganska precis somnat. Jag fick packat väskorna och klätt på mig lagom till Julia vaknade till, och då var det bara att ge henne en ny blöja och slänga på henne kläderna. Vi var framme i tid på Model House och när jag visat vägen gick jag vidare till BR. Det fanns massa leksaker som jag vill ha, men, för min ekonomi, är det svindyrt! Ville inte heller köpa bara för sakens skull heller. Ska jag lägga pengar på något så ska det kännas bra hela vägen in i själen! Så jag gick ut igen. Tomhänt.
Istället gick jag vidare till Lekia (eller vad den nu heter) som ligger i Nordstan. Jag hade inte varit där inne länge förrän jag tyckte det luktade skumt om Julia. Snart hittade jag en fläck på hennes byxor och förstod då att blöjan läckt. Det blev till att ila till hissen, köpa cola (för att få växel) och in på toaletten för att byta både blöja och kläder. Första gången jag fått akutila till ett skötrum under mina 24 veckor som mamma.

Efter den här dramatiska(?) upplevelsen gick jag lugnt tillbaka till leksaksaffären för att kolla färdig där jag knappt hunnit börja. Inte heller där hittade jag någon direkt leksak som jag kände mig sådär jättesäker på, men jag har läst att det är bra att ge barnen en snuttefilt/tröstfilt i den här åldern, så jag köpte en mjuk filt i form av en rosa katt som jag nu försöker få Julia att falla för. Hon tycker om att tugga på den i alla fall...

Efter det gick jag lugnt runt på stan och hade det trevligt. När jag satte mig för att vänta på vagnen upptäckte jag ett sms från Kajsa. De var klara och satt och väntade på bilderna. Jag gick då bort till Model House och väntade på dem. När de kom ut gick vi till Cafe Kosmos och fikade. Vilket jag nog aldrig kommer att göra igen! I alla fall inte med barn. Tydligen är det förbjudet att ha barnvagn med sig in, så den fick jag ställa utanför. Fick ju låna ett lås i alla fall, och det var ju snällt. Men sen hade de inga barnstolar heller, så jag fick snällt sitta med Julia i knäet under hela fikan. Inte så jobbigt, men jag har ju aldrig hört om att man inte får ta med sig barnvagnar in på cafe. Dessutom hade en annan mamma sin med sig in, och det var det ingen som påpekade. Särbehandling?

Nu har vi båda ätit och duschat. Tillsammans. Urmysigt var det! Jag satte mig på golvet och tog Julia i knäet. Hon har fått en jättefin badbok från en kompis, Nina, så den tog vi med oss också. Jag hade på en väldigt svag stråle och sprutade lite på boken, sen lite på Julia, som försökte fånga strålen. När Julia var ren satte jag henne på en handduk i babysittern som jag ställt på badrumsgolvet så fick hon stå där tills jag var klar. Mycket bättre och trevligare än att bada Julia i baljan, då det bara resulterar i ryggvärk.

Nu somnade Pärlan och jag ska...jag vet inte. Vi får se vad jag gör! :)






Julia och söta bästisen Mira


18 juni 2010 - Fredag


Är lite orolig att det är nån förkylning på G hos Julia nu. Den här morgon har hon varit alldeles för lugn för att det ska vara normalt. Inga sjuk, inga skratt. Bara några små leenden när jag pratat med henne. Dessutom somnade hon nästan i sin babysitter innan 09, vilket är mycket tidigare än vanligtvis. Hon brukar vakna vid 08 och sen somna vid 10. Idag vaknade hon i samma tid, men somnade, som sagt, nästan en timme innan. Kanske är hon bara ovanligt trött. Vi får se när hon vaknar igen!

Idag kommer Kajsa och hennes systrar hit en sväng. De ska modellera och Kajsa bad mig visa vägen, så det ska jag göra. De är väl här runt 10 skulle jag tro och vi ska åka en halvtimme efter det. Ska också försöka se om jag kan hitta någon ny leksak till Julia. har inte köpt något nytt på länge nu och hon växer ju.
Imorgon har jag planer på att hälsa på Julias gudmor Susan och min kusin Annelie. Får ringa till kvällen och se om de är hemma under morgondagen! Skulle behöva hälsa på farmor också, men jag vågar inte riktigt åka själv av någon anledning. Vet dock inte vilken anledningen är, men jag misstänker att jag tycker det är skrämmande...



17 juni 2010 - Min Klimp

Ett av min pappas smeknamn på mig är Klimpen. Med det menas Guldklimp, men han kör liksom smeknamn på smeknamn. Nu har Julia blivit min klimp! Eller rättare sagt, min Klump...7910 gram visade vågen och hon har växt 2,5 cm sen sist vi var där, och mäter nu hela 65.5cm! Läkaren drog, slet och tryckte på henne som de alltid gör, bara för att konstatera att det inte är något alls fel på henne. Sedan började hon fråga mig om hur Julias utveckling. Har hon började rulla runt? Jodå, svarade jag stolt. Det var dock bara ett par veckor sen, men nu gör hon det. Greppar hon? Jajamen! Flyttar hon saker mellan händerna? - Här blev jag lite undrande. Jag fock en vision av Julia bollandes med saker från den ena handen till den andra som en elitjonglör. När jag inte svarade direkt plockade sköterskan upp en kloss och gav den till Julia som genast satte den mellan båda händerna och sen in i munnen för ett smakprov. "Jo, titta. Direkt!" Utbrast då läkaren och jag undrade varför hon bara inte kunde säga "Hålla med båda händerna samtidigt".

Som vanligt drog Julias navelbråck till sig en del uppmärksamhet och läkaren lade huvudet på snedd för att se hur mycket de buktar upp och hur stort det är. Julia har ju ett ovanligt långt bråck som går upp nästan till bröstkorgen och därför finns chansen att en operation kommer anses det bästa. Jag fick än en gång förklara att vi varit på kirurgin på Östras och fått det undersökt, att Julia inte har ont av det och att vi ska på återbesök när hon är runt ett år gammal. Då blev de nöjda!

Nu ska vi inte tillbaka förrän den 16 augusti, när hon närmar sig 8 hela månader. Sommarlov.






Slappnar hon av ordentligt så ser det ut som hon har en vanlig navel.


16 juni 2010 - 6 månaderskontroll

Fick städat köket igår också, när Julia somnat. Kändes bra att få det värsta gjort. Resten blir tagit hand om idag hade jag tänkt, men mycket kan ju förändras till dess...

Vi har blivit förkylda! Eller, jag har blivit förkyld. Jag hoppas innerligt att Julia ska klara sig ifrån det. Idag ska vi på 6 månaderskontroll på BVC. Kan inte förstå att min lilla bebis snart är 6 månader! Hon är så duktig, kan sitta själv kortare stunder och rullar från rygg till mage och sen tillbaka. Dessutom försöker hon krypa genom att trycka upp benen under sig. Mamma är så stolt så! 



15 juni 2010 - Svårt..

Nu ska jag försöka mig på det här igen. Hur svårt kan det vara att börja blogga igen? Fast det är klart. Det händer ju ingenting här direkt, så vad ska jag skriva om egentligen?

Igår spontanåkte jag in till stan efter att Joss frågat om jag ville ta en fika. Var inne en stund och spenderade lite pengar på Julia, igen. Jättesöta shorts i jeans och med hängslen, en randig body och en body med smala axelband. Hon är hur söt som helst i dem, såklart! Perfekta när det är varmt ute, då jag verkar ha blivit välsignad med den svettigaste bebisen någonsin!

Efter en stund med Jossan åkte jag hem, och fick snart sms från Sara och strax satt jag på vagnen igen. Den här gången var min slustation Kungsbacka! Vi vandrade runt där en stund, åt lite och sen gick vi hem till lägenheten och drack lite kaffe. Julia fick sin mat och runt 21 gav vi oss av hemåt igen.

Jag har försökt ge mig på att städa lägenheten idag, men tappade suget efter vardagsrummet. Blir lite svårt eftersom Julia avskyr när jag städar och ligger och gallskriker i sin sitter. Har gett upp för stunden. Kanske jag ger mig på det igen lite senare!


8 juni 2010 - Seg återkomst

Det blir av någon förunderlig anledning så svårt att komma tillbaka till bloggandet när man haft ett uppehåll, även om det inte är längre än +- en vecka! Man skaffar sig ju liksom en vardag utan bloggandet och då är det svårt att ta sig tillbaka till den man hade innan. Det är svårt att vänja sig av med det, men nästan svårare att vänja sig vid det igen. Men jag får försöka!

Vad har hänt sen sist då. Inte jättemycket direkt. Jag har fyllt år och firade dagen med de flesta av mina närmaste vänner; Kajsa, Mickan, Madde och Sara. Och självklart var stjärnorna med; Julia och Mira. De är så söta ihop nu när de börjat lägga märke till varandra. Så söta att jag blir alldeles tårögd när jag ser dem!
Kajsa kom hit på förmiddagen och hjälpte till att fixa god mat (Kajsa lagade mat, jag gjorde iordning mig och Julia). Tårta ble det också, såklart, med 23 rosa ljus i!

Två dagar senare firade jag min första mors dag! Stort! Samma dag föddes Saras lillasyster Elsa. Supersöt liten flicka, med betoning på liten. 48 cm lång och inte ens 3 kg, trots att hon var 7 dagar sen. Välkommen Elsa!
Sedan var det klasskamraten Magdas tur. Första jag känner i Sverige som fick en pojk! Välkommen Algot!

Nu ska jag ta hand om min lilla gaphals till dotter här!



6 juni 2010 - Tillbaka

Sådär, nu har jag fått hem pappas dator och min käre bror har fixat nytt internet till mig. Så nu är jag lycklig! :D


Ses sen :D

RSS 2.0