29 juni 2009 - Ingen latsöndag igår, inte!

    Vaknade på söndagsmorgon, 08.30 av att telefonen ringde. Hann inte svara men gick ändå upp för att kolla vem det var. Sara. Blev jätteorolig! Ringde upp, men kom inte fram. Tredje gången svarade hon och lätt hur pigg och glad som helst. Jag som trodde det hade hänt någonting. Med tanke på att Sara har samma dyngsrytm som en taxichaufför och brukar stiga upp runt 17.00 så var ju inte min oro så konstig. Men det visade sig att hon bara var påväg hem från en kompis som hon hade övernattat hos. Lättad blev jag att jag slapp dra mig upp sängen och åka nånstans för att rädda henne ur knipa :p
    Jag somnade om, men vaknade 11 igen, också för att telefonen ringde. Den här gången var det bror min som störde min sömn. Han ville inget viktigt, men jag kunde inte somna om så jag gick upp och diskade. Och tvättade bänken. Och damsög i köket. Och torkade av mikron. Och skåpsluckorna. Och skurade toan. Och damsög i vardagsrummet. Och torkade borden. Och moppade golven. Klockan 16.00 blev jag klar och gjorde fruktsallad med kiwi, jordgubbar och physalis. Mycket gott ! (Vi hade käkat lunch innan också)

    Sedan bjöd jag hem Sara på tacokväll, så hon kom hit runt halv 8 och vi satte direkt igång med matlagning. Varför lagar man alltid så mycket mat, och äter så lite? Hade mer än hälften kvar när vi var färdiga och då hade ändå jag, Sara och Johnny ätit oss mätta. Ingen av oss är särskilt små i maten och dessutom äter jag för två. Kan ju tänka er! Sen tittade vi på film, "True confessions of a Hollywood starlet", som gick på femman. Jätteförutsägbar film och jag hade nog föredragit att sett Lindsey Lohan i huvudrollen hellre än Jojo, men men, den gick att vila ögonen på och äta turkist peppar till!
    När Sara åkt hem vid halv tolv kröp jag ner i sängen med min dagliga (kvällsliga) kopp te, en kaka och ett korsord och låg och myste i sängen. Johnny satt och tittade på "I know what you did last summer" på Saras dator, iklädd blåa sidenkalsonger och mina turkosa solglasögon, han tyckte skärmen var för ljus. Det var en syn ska gudarna veta.  Men strax kröp även han ner i sängen och stönade av smärtande rygg. Blir ju så när man sitter framför datorn hela dagen när kroppen är van vid att röra sig. 


Hej!

27 juni 2009 - On/Off

    Nu börjar vi om! Tänk vad skönt det är att kunna göra det ibland. T.ex som när datorn segar eller hänger upp sig, SKITSKÖNT att bara kunna starta om den och sen är problemet löst! (Oftast i alla fall). Önskar ibland att jag kunde göra det med mig själv när jag inte fungerar som jag vill. Tänk om man hade haft en on/off knapp. Jag tror min skulle ha varit utsliten innan min första födelsedag. Tror en del andra skulle uppskatta en sådan knapp också, framför allt på mig.

    Har haft en riktigt seg och passiv dag idag. Har inte orkat ta mig för någonting alls. Knappt haft ork att lyfta fingret för att byta kanal pa TV:n. Hatar att ha sådana dagar när det är så mycket som behövs göras; Disken ska diskas, golven ska damsugas (och moppas), sängkläderna borde skakas osv. Men det får bli en annan dag. Idag har jag skapat ihåligheter i form av min kropp på divanen i soffan, där jag planterade mig själv typ en timme efter att jag vaknade i morse och lämnade (de otaliga toabesöken borträknade) först för en timmesen när jag träffade Sara i typ två sekunder i bussdörren då hon gav mig datorn, och jag gav henne en påse med lite vindruvor och en nektarin i. Är väl någon som varit och lekt med den satans Offknappen igen....okej, Leave IT!

    Men varför starta en ny blogg nu då? När jag hade en alldeles fungerande och bra blogg med fin design och allt. Tjaa, det är som att skaffa en ny frisyr, eller köpa nya kläder, man förnyar sig. Ibland hjälper det inte bara med att byta teckenstil eller färg på bakrunden. Ibland måste man bara Börja om! Och jag kände väl att jag är inne i en helt ny fas i mitt liv, och ville ha en blogg som handlar om det. 

   

Okej, den nya fasen började faktiskt redan i augusti -08, egentligen. Men det visste jag inte då!


Första mötet: Jag började plugga till massageterapeut i Linköping i aug. I september åkte jag med hela klassen och en lärare till Brasilien för att fortsätta med studierna där. Underbart ställe, och så fort vi hade tid över (vi tog oss mycket tid att ha "över") låg vi och stekte på Praian och njöt av alla som passade upp på oss. Just den här dagen, då jag träffade den ansra huvudpersonen i min historia, blev jag och två kompisar himla sugna på frukt. Det fanns små vagnar som vandrande omkring i sanden och sålde fruktallrikar, bestående av meloner, äpple, kiwi, jordgubbar, mango etc, etc, men just då var inte en enda vagn synlig. Vi bestämde oss för att ta en promenix och leta redan på en. SÅ sugna var vi! 
    Så vi gick. Och gick. Och gick. Stranden är lång och vi gick nästan halva innan vi hittade en fruktvagn. Vi gick fram och beställde vad vi ville ha hos en liten lustig pojke. Han var lika kort som jag (typ lite kortare) med massa svart hår och han läspade lite när han pratade. Översocial var han, började prata på om allt och skulle promp hämta stolar åt oss att sitta på medan vi väntade. Jag visste inte var det var, men någonting med honom fick mig att inte kunna sluta glo. Jag ville titta på honom hela tiden. När frukttallriken var färdig insisterade han på att bära den tillbaka för oss. Vi försökte berätta för honom att det var en bra bit därifrån, men han vägrade lyssna. Han lyfte enkelt upp den fulla tallriken och bar den,som vilken välutbildade servitör som helst, på fem fingrar hela vägen till våra solstolar. Och hela vägen gick jag och tittade på hans rumpa, eftersom de gula badshortsen han bar gled ner hela tiden. 

    Två månader senare satt jag (efter två veckor längre än planerat i Brasilien) satt jag och min kompis Lou gråtande på planet hem. Jag förstod inte att det var sant. Jag kunde inte fatta att jag skulle behöva somna, och vakna, ensam. Så länge hade jag sovit med honom vid min sida. Jag hade hört hans andetag och känt hans kropp emot min, och nu vardet helt plötsligt slut. Så länge jag hade trott att det bara var en semesterflört. Någon att ha lite roligt med. Men det visade sig att det inte alls var så. Så många nätter jag vaknade och kramade om min kudde efter att ha drömt om honom.
    Lite mer än tre månader var jag tillbaka. För hans skull, jag erkänner. Söndagen, morgonen efter jag landat, vaknade jag av att personalen på Pousadan (pensionatet) bankade på min dörr och sa att jag hade besök. Jag öppnade dörrarna just i tid att se honom komma in. Han sa ingenting. Inte jag heller. Han kom emot mig och jag bara öppnade mina armar och han lät sig omfamnas. Sedan lämnade vi inte varandras sida på tre månader (på gott och ont).

Vad man inte ska göra när man är kär i Brasilien: Jo, det vi gjorde var, vi drog till Pipa. Jag, Johnny, Kajsa från skolan och två tjejer från Norge. Man SKA inte åka till Pipa och festa och sen gå hem med sin pojkvän OM man inte har massa kondomer i närheten. Det gjorde jag. Fyra veckor senare fick jag två rosa streck på ett mycket underligt Gravtest. Så var det med det. 

Reaktioner

Johnny: (pappan) "You are? You are?" (Tittar länge på testet) "You are!!"

Pappa: *skratt* "Vad roligt. Det har jag väntat på läänge!"
Johnnys mamma: "Maria, bebe, bebe, bebe??" *jubel*

Tilda: "Va? Jaha. Oj. Grattis?"

Jossan: "Oj. Inte helt oväntat dock"

Sara: "VAA? Neeeeej" (Hon har hämtat sig)

Andreas: (bror) "Ja, jag var rädd för det. Men det löser sig" (Är nu gladast av alla och ser fram emot att bli morbror och gudfar)
Yessica: "MAAAMMMAAA MIIIA!!! ÅHHHH VA ROLIGT! Känns som jag ska bli moster!!!"

Farbror Olle: Sa inget. Himlade med ögonen.

Faster Britt: "Är hon med barn? Okej..."        
Saras mamma: "Tänkte väl det..."

   Ingen var särskilt förvånad alltså. Vet inte hur jag ska det, fast jag tycker det är rätt bra. Slipper jag vänta på att chocken ska gå över liksom. Trodde dock min bror skulle behöva typ 3 månder innan han kunde nämna det, men han pratar om ungen non-stop.

Här är vi på Salsa Street dagen efter vi fick beskedet.





 

   


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0