28 februari 2011 - Dags!

Nu ska jag tillfredsställa min tomma, ekande mage och äta lite kvällsmat och sedan bums isäng! Är dötrött, och skulle nog behöva sova i 40 dagar eller nåt för att försöka ta igen all sömn som jag inte fått den senaste tiden!

Godnatt

28 februari - Blablablabla

Nu är vi hemma från Öppna förskolan. Julia hade roligt även den här gången, men var på väg att ramla baklänges i backen flera gånger när hon satte sig på kuddar/madrasser med halva rumpan utanför kanten. Så jag fick vara på alerten! Dessutom var det bara yngre bebisar, i 7-9 månadersåldern, där idag så jag var lite extra nervös som jag alltid är när Julia är bland mindre barn. En av dem gjorde dock Julia till sin nya idol, och tvingade sin mamma gå med henne efter Julia, var Julia än gick. Höll inte mer än 1dm avstånd! Nu vet hon hur det känns att alltid ha någon som förföljer en! :p

Julia var trött innan vi ens gick hemifrån innan, och somnade när vi gick hem. Dock hann hon bara sova i ca 5 minuter innan hon vaknade till, arg och ledsen, när vi kom innanför dörren. Jag la henne i sängen, men nu erkar hon inte vara på sovhumör längre. Power-nap! Jag har i alla fall inte fått någon power-nap och är så trött att det dunkar och brusar i skallen. Igår innan jag gick och la mig kände jag inte mina kroppsdelar. Jag stod på golvet, men kände inte hur mina fötter rörde vid golvet. Jag såg mina armar, men kände inte att de satt fast! Måste nog verkligen försöka lägga mig tidigt ikväll!

28 februari 2011 - Grattis...

...till Sara som fyller år idag! Eller ja, egentligen fyller hon inte förrän nästa år, den 29. Men det vore ju orättvist om inte hon fick fira födelsedag varje år som alla vi andra! :)

...till mig (och Sara) som har namnsdag idag! Är Maria minsann :)

28 februari 2011 - Ny vecka!

Igår kom jag på att jag faktiskt har rätt mycket planer den här veckan! Det gillar vi. Idag ska jag ta Julia till öppna förskolan. Förra måndagen hann vi ju inte eftersom jag tvättade, så nu tänkte jag mig för och tog tvättid imorgon istället! I kväll kommer Madde hit och hälsar på. Det var längesen så det ska bli jättemysigt! Som alltid :) Imorgon ska jag ju alltså tvätta. Funderar på att åka en sväng till Redbergsplatsen också. Fanns en affär, typ Minigekås där de sålde lite söta barnkläder till bra pris. Vill kolla igenom. På torsdag ska jag åka ner till Åsa och hälsa på alla Myrstackarna en sväng. Har ju inte varit där sen vid Halloween, så det känns dags nu! På fredags ska jag och Julia hjälpa Mickan och passa Mira medan hon skriver sitt prov och sen äter vi väl säkert lite lunch ihop och på fredag är det födelsedagskalas för Sara och Jenny. Så på onsdag har jag inget planerat, men de har ju öppna förskolan då, så vi kanske går dit då också.
Men nu sitter jag och väntar på att fastighetsskötaren ska ringa upp så jag kan anmäla min fönsterruta trasig! Försökte ringa imorse, men det var massa kö, och det funkar liksom inte att sitta i telefon när man har en unge som Julia. La på efter 8 minuter och gjorde en anmälan på internet istället.

27 februari 2011 - Nu får det vara bra!

Nu får det vara bra för idag. Jag är sjukt trött och orkar inte sitta här längre! Godnatt

Julia med sin snälla morfar!

dsc06533 (MMS)

Julia med sin snälla morfar!


27 februari 2011 - Wind of change

Ja, nu jäklaranamma...

Julia sover. Så skönt! Hon har blivit riktigt anti-tandborstning och det blir ett himla liv när den kommer fram. Hon börjar skrika bara av åsynen! Men jag är lika envis som hon är, och jag ger mig inte förrän jag är nöjd. Antar att ju mer hon protesterar desto viktigare är det att fullfölja det. Annars lär hon äl sig bara att det är en jättebra ide att få ett litet(!) utbrott så fort det är något jag är missnöjd med eller inte vill. Och det går ju inte för sig! Så jag kämpar på, även fast det många kvällar inte alls känns som något jag ser fram emot. Inte roligt att bråka med sin unge liksom. Men å andra sidan så är det ju faktiskt hon som bråkar med mig! Så det så!
Dessa utbrotten har faktiskt populära, och Julia, som alltid varit så vänligt ställd, har verkat komma i en något för tidig tvåårstrots. Förutom vid tandborstningen blir hon flyförbannad och skriker så jag tror mina öron ska explodera när:

- ...påklädning sker, och det håller på från blöjan till jackan (om vi ska ut). Först får jag jaga henne i lägenheten och när jag till slut fått henne "cornered" sätter hon igång. Hon blir hal som en ål, stark som en björn och arg som ett bi. På en och samma gång! Hon skriker, slingrar och slår runt omkring sig. När hon dock erkänt sig besegrad kommer hon, mild som ett lamm, med armarna uppsträckta och vill inget annat än att gå ut. Och då kommer nästa utbrott...

- ...hon ska sitta i vagnen. Detta sker, tack och lov, inte varje gång. Men några gånger är tillräckligt för att jag ska bli svettig och trött i skallen. Här kommer tjuten så fort jag närmat mig vagnen, och sen börjar benen gå i 100km/h. Jag lovar, man skulle kunna vispa grädde med hennes fötter när hon håller på. Hon trasslar in sig i åkpåse och remmar så det blir helt omöjligt för mig att få henne till rätta. Men jag lyckas ändå!

- ...det är något hon vill ha men inte får t.ex. Tv-kontrollen. När jag försöker ta det ifrån henne håller hon emot och då är det minsann svårt att "vinna". Hon är riktigt stark, samtidigt som jag inte vill rycka det ur händerna på henne och riskera att hon får ont. Får liksom peta loss finger per finger och lirka ut sakerna ur hennes små, fruktansvärt starka, nypor. Ilsketjutet kommer först när jag tagit prylen hon inte får ha, och jag försöker inte på något sätt få henne att lugna ner sig! Det blir bara värre av att stå där och prata med henne. Hon blir bara mer arg, så jag lämnar bara rummet. Det dröjer sällan länge innan hon kommer inspatserande med ett leende på läpparna som om ingenting har hänt.

Så hon ställer till ett jäkla liv, men det håller inte i sig särskilt länge. Hon är inte direkt långsint, och det är ju väldans skönt! Hon vill väl bara att jag ska vara medveten om att hon inte tycker det är okej! Sen ger hon med sig. Min lilla skruttunge!


27 februari 2011 - Morfar

Nu har Julias morfar alldeles nyss åkt hem. Vi åt lunch och sen åkte vi till coop så jag kunde handla hem lite mat till i veckan. Sjukt mycket folk, men det gick bra ändå! Julia somnade i bilen, först precis innan vi skulle in i affären, så vi fick väcka henne. Sedan på vägen hem också, men blev väckt även den gången när vi skulle gå hem. Så nu ligger hon i sin säng. Hon sover inte - än. Ligger och småpratar/nynnar lite, men jag skulle tro att hon somnar rätt snart. Uppebarligen behöver hon ju sova!

Julias mage har ju varit lite sisådär den senaste tiden. Hon har varit gasig, svullen, hård och gnällig. Jag undrade ju om det kunde vara så att hon är laktosintolerant eller extra känslig, så jag har inte gett henne någonting med laktos i sen i förrgår. Och det verkar som om hon är bättre! Hon pruttar knappt, gnäller inte, magen är mjukare och hon bajsar inte bollar längre! Men ska definitivt ringa BVC imorgon och se vad de säger. Men för tillfället blir det igen mjölk för henne.

Julia var trött men ville inte ligga i sin...

dsc06530 (MMS)

Julia var trött men ville inte ligga i sin säng, så hon fick ligga hos mig. Nostalgi på hög nivå! Ett tag kändes det som hon var spädbarn igen.


27 februari 2011 - Frukost

Gårkvällen slutade med att jag stod i duschen i alla fall. Upptäckte att jag var alldeles svart på högerarmen efter att ha rensat avloppet, och det är ju inte så mysigt att ta med sig i sängen! Men sen gick jag och la mig, och somnade bums.
Julia vaknade halv 8, vilket verkar vara hennes nya idealtid! Sen brukar jag bara flytta över henne till min säng så myser vi lite. Eller ja, jag försöker kramar med henne, men hon har fullt upp att göra annat. Typ riva ner lappan från fönstret, slita sönder mina böcker som ligger där, leka med mobilen, försöka knyta upp knutarna på sladden till mobilladdaren och äta spelkort. Jag brukar tröttna ganska fort på att ligga där och gå upp istället! Julia har precis ätit frukost. Gjorde bara en halv portion gröt idag, och det åt hon upp. Sen fick hon några smörgåsrån också. Hade hon fått hade hon säkerligen ätit upp hela paketet på en gång! Hon älskar det! Vill inte ha majskrokar ens, så länge vi har smörgåsrån hemma. Jag älskade också det när jag var liten. Fick ett paket varje jul från min farmor. :)

Nu sitter vi och väntar på att morfar ska komma!


26 februari 2011 - Saturdaynight

Julia sover sen en timme tillbaka, och jag hade tänkt att ta en dusch när hon somnade. Men jag känner inte ett dugg för det så jag bryr mig inte om det. Ingen som kommer sniffa i mina armhålor i kväll i alla fall! Möjligtvid John Blund, men då får han skylla sig själv! Julia behöver dessutom också duscha eftersom hon på något mystiskt sätt fick tandkräm i håret idag. Luktar vissetligen ganska gott, men håret blev trassligt! Så vi kan duscha tillsammans imorgon innan morfar kommer! :)

26 februari 2011 - Kaos i min skalle!

Idag har mitt huvud varit rörigt och grötigt. Mycket utmattande! Har dock diskat, rensat avloppen i köket och dammsugit. Men jag är verkligen trött! Julia ligger och tar sin eftermiddagsvila och efter det ska vi gå och handla.
Var och handlade innan, pastasås som vi skulle ha till middag. Dock gick påsen sönder när vi kom in genom porten och burken föll i market med ett hemskt ljud. Behöver jag säga att den gick sönder? Oätbart blev det!! Så vi får gå och handla igen, trots att det är så himla t-r-å-k-i-g-t!!!
Pappa kommer hit imorgon och då ska han antagligen köra mig till willys så jag får köpt hem lite för vecka. Så slipper jag gå och handla varje dag! Sen ska vi äta middag ihop och ha lite trevligt. Alltid skoj! :D

26 februari 2011 - Vill inte ha!

Det har varit krångel med Julias mat i flera dagar. Hon vill inte alls äta! Jag vet inte om hon har ont någonstans. Hon har ju varit väldigt gasig och svullen så jag undrar om det kan vara någon laktosintolerans eller nåt liknande. Men det ju bara hemma hon inte vill äta. Tror hon är lite less på mig, helt enkelt. Hon tycker det är roligare att äta med mer folk runt omkring sig. När vi åt med Sara igår åt hon som hon brukar, glupskt och hungrigt. Men vid frukosten idag blev det bara några skedar. Hon kanske är trött på gröt? Kanske vill ha något annat till frukost. Jag ska ringa till BVC på måndag och se vad de säger. Hon är ju pigg som vanligt. Lite gnälligare dock. 

När hon skulle äta frukost nu satt hon mest och gnuggade sig i ögonen och såg jättetrött ut, så hon fick lägga sig igen. Vårat sovrumsfönster har gått sönder!! Eller ja, det yttre så det blåser ju inte rätt in. Men när vinden får tag i det låter det som om någon är påväg att ta sig igenom! Jättesvårt att somna, igår fick jag ligga med en kudde över huvudet. Antar att kanske även Julias nattsömn blivit störd. Jag måste ringa fastighetsskötaren på måndag. Eller, lika bra att göra det idag! Vet inte om de anser att det är akut, men det vet man ju inte förrän man frågar..! 


25 februari 2011 - Fredagsmys med Sara

Sara ringde förut, äntligen! Försökt få tag på henne i flera dagar utan att lyckats så började bli lite orolig. Hon berättade att hon hade legat sjuk precis som jag. Faktum är att hon blev sjuk bara några timmar efter att ha läst på FB att jag var det. Vet inte om det är det som kallas "virus" eller om vi har någon telepatiskt relation. Dock verkade sjukdomen ta hårdare på henne än på mig och hon hade varit i stort sätt medvetslös i 24 timmar när hon ringde! Men hon tyckte ändå att det lät mysigt att komma på lite fredagsmys med mig och Julia. Så det gjorde hon!

Vi hyrde några filmer och köpte hem godis. Sedan satte vi oss på pizzerian där vi alla 3 åt middag. Julia åt förvisso inte pizza (bara mina kanter) men hon är ju alltid trevligt bordssällskap ändå. Hon har tydligen lärt sig dricka med sugrör också. Visste inte jag! Har aldrig testat det på henne innan, men hon fattade vinken direkt. Sötunge!
Sara och Julia hann mysa en liten stund när vi kom hem, men sen var det dags för Julia att lägga sig, vilket inte alls gick bra idag. Hon var jättearg och bara skrek. Övertrött, eftersom hon bara sovit en gång under dagen. Hon somnade dock fort!
Nu har Sara precis åkt hem och jag ska snart gå och lägga mig...tror jag! :)

25 februari 2011 - Min mamma

Ofta när jag och Julia är ute och går kommer jag på mig själv att vara i en helt annan värld. Jag tycker att det är ett utmärkt tillfälle att rensa tankarna lite. Idag gick jag, som så ofta annars, och tänkte på mamma. Jag undrar så mycket hur allt skulle vara om hon fortfarande fanns. När jag var yngre så hade jag svårt för att minnas henne på ett positivt sätt. Jag var så rädd för att helgonisera henne, att jag istället fokuserade på allt det negativa. Jag mindes, och minns fortfarande inte, så mycket själv, utan får ta mycket hjälp av folk i min omgivning för att få veta saker.
Jag har fått en helt annan respekt för henne det senaste året, sen jag blivit mamma själv, och tycker det är synd att hon inte levde länge nog för att jag kunde det berätta det för henne själv, hur mycker jag faktiskt uppskattade henne. Bara i förrgår ökade hänsyn och respekt för henne tusenfalt, då jag verkligen inte kunde begripa hur hon klarade allt själv på veckorna, med 2 små barn, även när hon var sjuk. Hon hade iofs Andreas som alltid varit en väldigt ansvarsfull och beskyddande storebror. Även som 4 åring. Men han skulle ju ändå tas om hand. Alla dagar, även om hon låg och spydde njurarna ur sig.

Idag när jag och Julia var på väg hem upptäckte jag att jag tänkte på hennes leende. Hon var väldigt vacker, även om hon inte tyckte det själv, och om jag i verkligheten är hälften så lik henne som folk påstår, så ska jag vara lycklig.
Jag undrar hur hon skulle vara som mormor. Säkert en underbar mormor, och hon skulle älska Julia så fruktansvärt mycket. Jag tänker på hur roligt vi skulle ha åt henne. Sitta hemma i soffan och skratta åt Julias tokerier. Utbyta förlossningshistorier. Jag skulle ringa henne och fråga om allt, även om jag egentligen visste det innan, men för att få det bekräftat. Det gör ont i mig när jag tänker på det, för det är något som alltid kommer fattas mig.
När Julia sover i vagnen när vi är ute, brukar jag låtsas som att mamma går bredvid mig. Och jag tror att hon gör det! Hon är där. Vakar över sitt barnbarn och ger mig kraft när jag behöver det.


25 februari 2011 - Hemma

Julia och jag promenerade hem från KT efter att ha handlat det vi skulle. Orkade inte stå och vänta på spårvagnen, och det är ju inte farligt att gå, liksom. Blir dock fortfarande väldigt trött av att anstränga mig, efter förrgårdagen, men jag antar att det bara är att bita ihop.
Nu ligger strumperumpan och sover efter att ha ätit lite mellanmål. Blev ju inte alls mycket frukost då munnen var stängd och igenbommad! Jag tror jag ska städa och plocka iordning lite! Kul, kul, kul...


Hur korkat är inte det här då? Så kan man ...

dsc06502 (MMS)

Hur korkat är inte det här då? Så kan man väl ff inte ställa av en lift!? Helt obemannad! Tänk om det börjar brinna eller nåt. Hur ska brandbilen ta sig fram?


25 februari 2011 - Ser trippelt

När jag vaknade i morse såg jag tre Julior som stod och hoppade samt grinade i sängen. Var så jäkla trött! Tog ett tag innan mina ögon vande sig någolunda vid att vara vakna och öppna, innan jag kunde hämta henne och sätta henne bredvid mig. Efter ett tag upptäckte jag dock att min säng blev blöt! Då insåg jag att hon hade kissat igenom blöja och pyjamas igen. Inte så konstigt dock med tanke på hur mycket hon drack under gårdagen. Tog av pyjamasen och bytte blöja på henne praktiskt taget i sömnen! Får byta sängkläder under dagen, antagligen i bådas sängar!
Hon vill inte äta frukost! Hon vaknade precis när jag skulle göra mig iordning för natten och fick en flaska då. Men kan hon verkligen fortfarande vara mätt på den? Var ju nästan 10 timmarsen! Dock var det majsvälling och den kanske hon håller sig längre på..! Jag vet inte. Ska i alla fall snart ut i det hemska vädret som vi har idag, och hoppas på att vi inte flyger iväg! Våtservetterna är slut, så det är ju ingenting som kan vänta heller! Vet ju inte när hon kommer vilja göra blöjan kletig!


24 februari 2011 - Ojojoj

Ojsan, nu har klockan sprungit från mig igen! Och henne hinner man ju aldrig ikapp...jaja, Godnatt!

24 februari 2011 - Om jag fick en krona...

...för varje gång Julia pruttade så hade jag varit mångmiljonär fler gånger om vid det här laget! Vet inte vad som har hänt! Det kommer alltid en prutt, om hon skrattar eller gråter, sover eller är vaken. Börjar liksom bli en del av vardagen att höra pruttljud bakom henne. :p

Nu har hon i alla fall somnat och ska snart gå och duscha. Vill bara vara säker på att hon sover ordentligt innan jag gör så, för att försöka undvika att tvingas avbryta och springa ut från den varma duschen till den kalla lägenheten. Gillar inte det!

24 februari 2011 - Hmpf

Tog en promenad, men det var inte alls så uppiggande som jag hade hoppats på. Direkta motsatsen faktiskt, då jag bara blev mer trött än vad jag var innan. Känner mig redo för sängen redan nu..
Väl hemma blev det middag. Bara vanlig soppa idag. Varje gång jag varit dålig och kräks mycket blir jag sugen på Findus Köttsoppa. Tror det är för att det är så salt. Slår aldrig fel!


 


24 februari 2011 - Vad ska vi göra nu..

Julia vaknade precis innan det var dags att hämta upp den sista tvätten. Tur att det var så lite kvar! Gick ganska snabbt och smärtfritt! Julia har fått duchat, och jag tänkte göra detsamma till kvällen när hon har somnat! Ska blir så skönt! Känner mig rätt rutten! Disken är diskat. Fast idag var det tråkigare än vanligt. Är rätt uttråkad och känner mig slapp. Kanske vi skulle ta oss en promenad! Pigga upp mig lite. Julia behöver ju inte hjälp på den avdelningen då hon har energi så det räcker och blir över. Hennes nya favoritsysselsättning är att byta kanal på Tv:n. Helst när det är något riktigt intressant som jag gärna vill se! Börjar bli lite tröttande faktiskt...

24 februari 2011 - Jahaja

Julia ligger fortfarande och sover. Hon måste ju ha varit jättemycket tröttare än jag trodde! I nästan 2 timmar har hon snarkat nu, och jag har hunnit vara nere i tvättstugan ännu en gång sen hon somnade. Hade ju varit fantastiskt om hon ville sova i sisådär 45 min till, så jag kan hämta det sista också innan hon vaknar. Det är ju lättare att göra det utan att behöva bära på henne också. Dock var jag lite strategisk idag och lämnade de lättaste kläderna till sist! :)



En 1 år och 6 dagar gammal bild på mig och Julia!

24 februari 2011 - Tvärtemot

Det har inte arit det lättaste att vika ihop och plocka ner kläderna igen efter Julias rabalder här under gårdagen. Inte för att det är särskilt svårt att göra det, men för att kläderna har en konstig tendens att alltid hamna på golvet igen. Julia fick liksom mersmak för det igår, när jag bara låg på soffan och tittade på. När eftermiddagen kom och jag helt automatiskt började säga ifrån insåg jag att jag var påväg att bli frisk igen!

Efter mycket om och med, och sisådär 13.000 "NEJ", fick jag ner allt i alla fall. När klockan var 5 i 11 klädde jag på oss och gick ner till tvättstugan för att slänga in första tvätten och sen för att handla mat. Vi åt när vi kom in och Julia somnade som en stock efter. Så redan innan vi gick hur trött hon var då hon började bli klängig och ville hela tiden upp. Dessutom skrek hon inte av ilska när jag satte henne i vagnen, och då är hon RIKTIGT trött! Lär jag la henne i sängen orkade hon inte ens protestera. Hon hann bara ta sats för att börja skrika, men det kom aldrig något. Hon somnade innan jag hunnit ut ur rummet! Jag har precis varit nere och satt igång sista maskinen, och nu ska jag ta det lugnt. Var så hungrig vid lunchen att jag tryckte i mig massa mat, tills det kändes som det skulle komma upp igen.



Leker med sin spansk/engelsktalande docka

24 februari 2011 - Så börjar dagen...

Halv 8 vaknade Julia idag. Helt okej tid, tycker jag, även om jag i stundens hetta gärna vill sova några timmar till. Igår gick jag och la mig innan 23 och somnade rätt bums. Så skönt att sova efter att ha varit sjuk, och härligt att inte vakna av att något är fel. Nu mår jag precis som vanligt igen, även om magen är lite öm efter all ansträngning igår.

Julia har precis ätit frukost - gröt och knäckemacka? Det var hennes eget val, hon tog mackan själv. - En tugga gröt, en tugga knäckemacka - Verkar inte särskilt smakligt! Jag måste städa här idag! Ser hemskt ut sen igår då Julia praktiskt taget fick leva rövare som hon ville. Jag hade ingen ork att säga ifrån, så alla kläder som prydigt låg nervikta byrån, slängde ner på golvet. Diskade inte heller, då jag inte ens klarade av att vara i köket längre stunder. Har tvättid också, så hoppas på att jag orkar det! Måste också handla lite då vi knappt har någon mat hemma.



23 februari 2011 - Påfyllning

Usch, jag började på dåligt i kroppen för några timmar sen. Blev typ rädd att skiten skulle komma tillbaka igen! Men jag misstänkte att det kanske var pga matbrist och att det nu var dags att försöka fylla på med något efter den här frukansvärda utrensningen som jag har fått utstå under dagen. Jag snodde Julias sista smörgåsrån och tuggade i mig det, och genast kändes det bättre! Funderar på att kanske ta mig en knäckemacka också innan jag går och lägger mig så jag inte vaknar mitt i natten av hungersnöd. Skulle ju vara typiskt! Nej, inatt vil jag sova. Hoppas Julia håller med!

23 februari 2011 - Typ nästan helt frisk

Det blev inget sovande för mig innan. Jag försökte, men av någon anledning gick det inte. Jag fick vilat en stund i alla fall, och när Julia vaknade mådde jag relativt bra. Dock var det dags för henne att äta, något som jag fasat för hela dagen. Hon fick ta lasangen som var kvar, då jag inte orkade ställa mig vid spisen och hålla på. Samma som igår, men vafan! Nöden har ingen lag! Det var nog något av det jobbigaste jag gjort idag. Jag slängde in den i micron och rusade ut ur köket, för att undvika matoset så mycket som möjligt. Men när man sitter med tallriken framför sig och Julia tuggar maten en halvmeter ifrån, är det svårt att inte känna något. Jag hyperventlilerade mig igenom hela måltiden, och drack lite avslagen coca cola samtidigt. När hon hade ätit färdigt slängde jag praktiskt taget ut tallriken och besticken ut i köket, satte mig i soffan och sniffade i det urdruckna colaglaset tills det inte luktade så mycket. Usch, bara tanken på mat får min mage att vända sig!
Tack och lov gjorde Julia sin grej i blöjan ganska snart, och konstigt nog har jag inte i närheten lika ont av skitlukten som jag hade av matoset..! Märkligt! Men väldigt snällt av henne att vänta med bajset tills mitt kräkande hade upphört!

Nu ligger hon och sover och jag är glad att den här dagen är så gott som över. Jag har klarat min första sjuka dag som ensam mamma. Den var hemsk, fylld med dåligt samvete och gråt. Jättetråkig för lillan, och horibel för mig själv också. Men hon fick äta när hon var hungrig, ny blöja när hon behövde och för att försöka kompensera för att allt varit så tråkigt och att vi missade öppna förskolan, fick hon lite glass innan läggdags. Hon verkade inte totalt missnöjd med dagen, men jag hoppas så hårt att jag slipper en sån här dag till!



23 februari 2011 - Å nu då?

Nu sover Julia, och sitter och gäspar så att tårarna ringer. Det bästa är väl att jag försöker fokusera mig på vilanden mer än duschandet. Jag duschar ju ändå alltid så varmt att jag kommer bli ännu mer törstig efteråt, och jag vågar fortfarande inte dricka! Jag har kramp i magen dessutom efter allt kräkande, och mina läppar svider. Fruktansvärt att kräkas verkligen! Dock är jag sugen på ostbågar...?

23 februari 2011 - Vill ha vatten

Herre, vad törstig jag är! Ser typ stora vattenglas flygandes runt i rummet! Det påminner så himla mycket från sommaren när jag var gravid. Var även då helt katastrofalt törstig, men om jag drack kom allt upp igen. I 150km/h. Så jag satt med en matsked och lapade i mig vattnet. Det var fruktansvärt! Jag vet inte om det skulle komma upp idag om jag drack, men jag är för feg för att testa. Dricker ju självklart, men bara för att det inte ska göra så ont att kräkas om det skulle ske. Får se framåt kvällen om jag vågar då!

Just nu kan jag inte riktigt bestämma vad jag ska göra. Funderar på att ta med mig Julia och sätta mig i duschen ett tag. Fast när Julia är med kan jag inte ha vattnet så varmt som jag vill, så kanske är det bättre att vänta tills hon sover igen. Fast då kanske jag vill passa på att ta igen lite förlorad sömn? Ja, det är ett dilemma....Kanske kan sova i duschen? :D 

23 februari 2011 - Nytt försök!

Julia ville inte sova innan, men nu har jag gjort ett nytt försök och lagt henne. Vanligtvis är det ju inte jättenödvändigt för henne att sova på morgonen, men just idag skulle det behövas, för min skull. Om man nu får lov att tänka lite på sig sjäkv när man fått barn! Jag hade i alla fall behövt nån halvtimme att bara kunna ligga och slappa nu. Just nu protesterar hon med jämna mellanrum, men vem vet? Hon har ju förvånat förr.

23 februari 2011 - Lugnat ner sig lite

Nu har det lugnat ner sig lite här. Har inte spytt på typ 40 minuter! Men det blir en lugn dag. Tyvärr kommer Julia missa öppna förskolan idag också, attans! Men jag vill inte riskera att smitta ner alla barnen där. Julia ligger till sängs igen. Hon blev ju väckt flera gånger av mitt oväsen från toan, stackarn. Jag ska lägga mig på soffan och vila lite jag med, och hoppas på att vara helt återställd när Julia vill komma upp igen!

23 februari 2011 - Idag kommer bli utmanande

Tänk, jag kände det på mig redan igårkväll, att det var något som inte stod rätt till Kände mig matt och trött, men trodde det bara var sömnbrist. Dock tog jag en migräntablett innan jag gick och la mig, för det kändes som om det kunde vara på gång. Sen vaknade jag strax innan 6 imorse, och hade ont i magen. Kräktes upp både lunchen och middagen från igårkväll. 20 minuter senare var jag tillbaka, hulkandes på knä som en gravid fjortis. Och igen 20 minuter senare....osv.
Det konstiga är att jag inte längre har ont i magen. Det försvann med första kräkningen. Jag mår inte heller illa. Jag liksom bara...kräks. Helt utan anledning! Eller, någon anledning måste det väl finnas, men jag vet inte vad det är! Pratade med sjukvårdsrådgivningen, men hon kunde inte heller säga vad det var. Hon sa att magsjukor och kräksjukor ju kunde komma olika, men det vanligaste är ju illamåendet.
Så detta kommer ju bli en av de största utmaningarna för mig som mamma! Har fasat för den här dagen i över ett år nu. Att vara ensam med Julia när jag är sjuk. Jag vet ju hur hemskt jag tyckte det var när min mamma var sjuk när jag var liten. Minns att jag stod utanför toalettdörren och grät hysteriskt medan mamma spydde. Mellan hulkningarna ropade hon på Andreas, att han skulle ta hand om mig. Men Julia har ju ingen storebror att ta hand om henne! Hon står och gråter utan att någon kan ta hand om henne! Tur att det går rätt fort att kräkas...

22 februari 2011 - Men varför?

Jag har, nu för tiden, noll självdiciplin! Man tycker ju att det är något som borde komma med åren, men min har gått från "rätt bra" till "inte existerande" de senaste...elva åren! Idag sa jag åt mig själv att idag SKA jag gå och lägga mig allra senast 23. Nu, 30 minuter senare, sitter jag fortfarande här. Till mitt försvar går tiden jäkligt fort på kvällarna, och sist jag kollade på klockan var hon inte mer än 21. Eller strax efter! Kanske borde sätta alarm på mobilen i fortsättningen. Eller göra den till en "Mat och sov klocka". Jag hade ju lätt behövt det! Fast ska nog lägga in lite annat, livsnödändigt, också. Som att dricka vatten t.ex. En annan sak jag alltid glömmer av att göra. Jaja, får väl se till att få rumpan ur soffan och ner i sängen! Godnatt!


22 februari 2011 - Sen middag

Julia har nu lagt sig för natten och jag äter min middag. Jag var fortfarande mätt efter lunchen när Julia skulle äta innan, så jag väntade lite med det! Fast Julia verkade inte särskit hungrig hon heller. Eller rättare sagt, hon blev ohungrig väldigt fort! Dessutom har hon varit extremt(!) pruttig i ett par dagar nu, och lite hårt. Blir till att köpa katrinplommonpuré imorgon och se om det blir bättre med det. Imorgon ska vi i alla fall gå till öppna förskolan! Tyärr blev det ju inte tid till det i måndags, men imorgon har vi inget annat planerat! Hoppas det är massa leksugna ungar där så Julia kan leka av sig lite energi.

Utkast: Feb. 22, 2011



22 februari 2011 - Coolest there is




22 februari 2011 -

"Doesn't make the sense that God gave mule..."

22 februari 2011 - Hemma!

Det blev inte en jättelång sväng. En knapp timme, men det är ju bättre än inget! De flesta vägarna här är ju bara is, så det går ju knappt att komma fram. Dock höll jag mig på benen och var inte ens nära att ramla en endaste gång! Iofs gick jag tittade ner i backen för det mesta, för att vara säker på att jag inte satte foten på en sån där livsfarlig isfläck. Julia satt lugnt i vagnen och tittade sig omkring. Till en början vägrade hon ha händerna under filten (vantar funkar inte, de flyger av!), vilket jag gärna ville att hon skulle ha. Till slut fick jag bäddat ner dem, fastsnurrade i filten och nertryckta under åkpåsen, så hon inte kunde få upp dem. Hon blev lite ilsken, men ansåg sig snart besegrad och njöt istället av det härliga solskenet och den friska luften!





22 februari 2011 - Det var på tiden!

Julia somnade efter en stund, och jag var snabbt inne i duschen. Att det kan vara så skönt att duscha! När jag var klar låg hon fortfarande och sov, och nästan en timme till. Sedan började jag bli lite otålig och ville hon skulle vakna eftersom jag var hungrig och ville äta lunch! Så jag började föra lite oväsen här ute, satte på musik på rätt hög volym osv. Snart vaknade hon och äntligen fick vi ätit. Jag värmde upp lasangen sen igår, var så sugen på det. Julia har dock kommit in i en sån där fas när hon inte vill äta. Undrar om det har med den snoriga näsan att göra..? Hon äter ju, men inte lika mycket som hon brukar. Kanske hälften. Det är ju fortfarande inte jättelite. Hon klarar sig ju på det, men får ge henne lite fler mellanmål under dagen. Nu ska jag ta på oss och så ska i ta en promenad! Ska bli skönt att komma ut ur lägenheten en stund.


22 februari 2011 - Hmmm...?

Snälla, rara, älskade flicka, sov en liten stund! Usch, jag vill duscha! Mitt hår är så fett att det känns som det är påväg att krypa av skallen, så jag sitter och hoppas på att Julia ska slumra en stund. Hon såg så himla trött ut med hängiga, glansiga ögon och jättekinkig, så jag la henne i sin säng. Inte helt utan protester! Hon är för det mesta tyst, men då och då kommer ett missnöjt skrik. Sen blir det tyst igen. Jaha, nu börjar hon banka i väggen också..! Får ge henne några minuter och se vad hon bestämmer sig för!

22 februari 2011 - Myspysbebis

Julia vaknade vid halv 12 inatt och var ledsen. När jag kom in satt hon upp i sängen och gnuggade sig i ögonen. och näsan som var alldeles snorig. Hon hade tagit av sig halva sin pyjamas, och jag misstänkte att hon var varm. Jag hjälpte henne av med resten av nattkläderna och la henne i min säng med sin älskade filt över sig. Där låg hon och gosade lite medan jag hämtade en tunn t-shirt och fixade en flaska till henne. Vi låg tillsammans i sängen medan hon åt sin välling. Sedan somnade hon om, och jag gick och la mig jag med.

Idag verkar hon dock må bra, och näsan är inte alls snorig. Hoppas att det bara var något tillfälligt!!

21 februari 2011 - Nu är natten kommen

Trots att hon sov så länge under sin eftermiddagsvila så somnade Julia utan några som helst problem ikväll. Härligt! Vi har busat och lekt kurragömma - Julias favoritlek - den senaste timmen, så hon var väl uttröttad, det lilla livet! Imorgon är det tisdag, och jag har inga alls planer. Jag hoppas på att det blir fint väder så vi kan ta en promenad. Längtar till all is smällter snart, så man slipper vara orolig för att mista sitt liv så fort man går utanför dagen. Otaliga gånger har barnvagnen räddat mig från ett horibelt öde! Skönt att vi har rester efter tre olika måltider i kylen också! Slipper jag handla och laga mat imon. Sparar både pengar och energi :) Hehe...

21 februari 2011 - Trötter?

Julia somnade efter ett tag, och ligger fortfarande och sover! Lär ju vakna vilken sekund som helst, eftersom jag skrev det här nu. Men det gör ingenting. Hoppas på att hon är på bättre humör när hon vaknar. Svårt när man har saker att göra och en gnällig unge som hänger i ett ben och storbölar samtidigt. Aningens uppstressande, liksom! Jag ska väl snart sätta igång med middagen också.


21 februari 2011 - No time

Vi skippade öppna förskolan idag! Dels för att tvätten tog sån tid, och sen för att Julia inte verkar må jättebra. Hon är ledsen och snorig så jag tyckte det var lika bra att hålla oss hemma. Förhoppningsvis blir hon inte sämre, och då kan vi ju gå på onsdag istället!
Jag är i alla fall klar med tvätten och har även diskat. Julia ligger i sängen, vet inte om hon kommer somna eller inte. Hon skulle ju onekligen behöva det då hon inte alls sov länge efter lunchen. Hon var typ trött redan när hon vaknade!

21 februari 2011 - Pust

Nu sitter jag ner för första gången idag! Har varit ett himla ståhej här på förmiddagen. Vi vaknade runt 8 och gick upp ganska direkt efter det och åt frukost. Efter var det bara på med kläderna och handla hem ingredienserna till lunchen som idag blev lasange. Vi var hemma igen vid halv 11 och då packade jag ner all smutstvätt och gjorde sedan iordning lasangen och ställde in den i ugnen. Klockan 11 var det dags för första tvätten, och när vi kom upp igen var lasangen nästan färdig! Nu ligger Julia sängen och jag ska strax springa ner till tvättstugan igen. Vill bara vara säker på att hon sover först!


20 februari 2011 - Kanske jag skulle krypa ner i sängen...!

Jag är rätt(!) uttråkad alltså! Funderar på om jag ska titta på "Hide and Seek" som börjar klockan 23. Men samtidigt funderar jag på om jag kanske inte alls ska göra det! Jag blir ju så jäkla rädd, trots att jag sett filmen flera gånger och vet vad som kommer ske och vem som är "the bad guy". Nej, det är nog bäst jag låter bli...! Jag är lite trött och känner att sängen är väldigt lockande. Vad det är som hindrar mig vet jag inte. Är väl ingenting egentligen förutom den dumma förbannelsen jag har över mig, att vara nattuggla! Älskar att sitta uppe halva nätterna, men det var mycket mer tilltalande den tiden jag kunde sova halva dagarna sen. Det funkar ju inte riktigt längre...:/

Imon ska jag i alla fall tvätta kläder, och sen tänkte jag försöka hinna ta med Julia till Öppna förskolan en stund på eftermiddagen. Hon hade ju så kul förra gången. :)

20 februari 2011 - Matad och nanad

Julia so en bra stund, men när hon väl vaknade fick i slängt i oss lite yohurt och sen bar det av till Lidl för att köpa köttfärs. Blev spaghetti och köttfärssås idag, fast Julia verkade inte särskilt hungrig. Dock var hon väldigt trött, konstigt nog. Hon ville inte äta, hon ville inte dricka, hon ville inte sitta i mitt knä, men släppte jag ner henne på golvet började hon stortjuta. När jag då sträckte armarna mot henne sprang hon iväg och ställde sig på andra sidan bordet, bara för att fortsätta tjutandet. Hon har inte haft en bra eftermiddag. Jättekänslig!
När vällingen kom ville hon inte ha den heller. Hon blev istället jätteledsen när jag tog ut nappen. Så jag lät nappen sitta i och gav henne vällingflaskan där hon låg i mitt knä. Tänkte att hon får ta det i sin egen takt, och snart hörde jag hur hon låg och klunkade. Nu ligger hon och sover så gott, och jag hoppas innerligt att ikväll inte blir som igår!

20 februari 2011 - Nyduschad (skulle publicerats för 5 timmar sen...)

Julia somnade faktiskt, vilket jag egentligen inte hade förväntat mig. Och det allra konstigaste är att hon fortfarande sover! Jag har hunnit duscha utan att stressa ett dugg. Ska klä på mig och sen bara vänta tills Julia känner för att vakna. Då blir det ett litet mellanmål och sen ska vi gå och handla.


20 februari 2011 - Skrynkliga fingrar

Nu är jag klar med nyttiggörat för idag! Garderoberna är utrensade, disken är diskad och golvet dammsugna - igen. Nu hade jag hoppats på att Julia skulle kunna tänka sig en liten nap så jag kan gå och duscha. Hm, vi får se hur det blir med den saken. Hon ligger just nu i sängen och pratar med sina gosisar och snuttisen. Hon är lugn i alla fall, och det är ju alltid ett gott tecken. Ger henne några minuter så får vi se vad som händer.

20 februari 2011 - Ja, Nej, Kanske

Rensar bland Julias kläder. Har så mycket som hon aldrig använder och lite som är för litet. Att det kan vara så smärtsamt att slänga ut kläder! Önskar man kunde förstora dem i takt med att hon växer!

20 februari 2011 - Morgon

Jag vaknade klockan 8 med ett ryck. Vet inte varför, men jag trodde att klockan var mycket mer och kände mig pigg. Jag kollade till Julia sov fortfarande sov, så jag somnade om. Hon vaknade en timme senare, och då var jag verkligen inte pigg längre. Hon fick komma över till min säng och gosa lite medan jag vaknade till.
Nu har hon ätit frukost och det är dags att sätta igång med garderobsrensningen. Ska börja i sovrummet. Bäst att bli klar där först om Julia kommer vilja sova. Sedan tar jag vardagsrummet och till sist måste jag diska. Sara kommer kanske hit på middag ikväll! :)

Julias högra öga har blivit svullet under natten. Eller ögonlocket är det ju. Vet inte vad som har hänt, om det är för hon var ledsen eller om hon har slagit i sig på något. Kan bara inte förstå vad...Hon verkar inte ha ont av det i alla fall!

19 februari 2011 - Kurr i magen

Hon lugnade inte ner sig! Istället trappades det upp och hon blev alldeles hysterisk, och, oavsett vad folk säger ( - "Låt henne gråta..."), så tänker jag inte låta min baby ligga och vara helt uppenbart ledsen! Det är skillnad på gråt och "gråt". Detta var definitivt det äkta, så jag gjorde iordning en flaska och gick in. Inte jättekonstigt att hon var hungrig då hon inte åt jättemycket till middag. Hon var för uppspelt över att ha gäster, så hon åt bara halva sin portion! Nu är hon i alla fall mätt och belåten, och, i och med det, lugn och avslappnad! Nu ska jag snart sova också, och hoppas på lite sovmorgon imorgon! :)

19 februari 2011 - Ledsen


Julia vaknade för en stund sen. Jag gick in till henne och försökte få henne att lugna ner sig i sängen, men hon satte sig upp direkt, yrvaken och sömnig. Jag la henne i mitt knä en stund för att hon skulle lugna ner sig. Kan dock inte sitta särskilt länge med henne på det viset, för då vaknar hon till. Hon sover ju, som känt är, inte i mitt knä särskilt ofta längre.
Jag hatar att sitta med henne och veta att jag måste lägga ner henne i sängen, och veta att hon kommer börja gråta. Det är liksom något som tar emot! Jag vet att jag måste, men det gör så ont att höra henne gråta. Jag får sitta och räkna till tio och sen bara göra det, rätt snabbt eftersom hon så fort jag ställer mig upp börjar gråta. Hon vet ju vad jag ska göra! Så jag får ställa mig upp, lägga henne ner och sedan gå ut ur rummet allt i under ett andetag! Först när jag stänger dörren bakom mig kan jag andas ut. Där brukar jag stanna en stund, precis utanför sovrumsdörren. Lutar mig mot den och försöker prata med henne telepatiskt typ! Vanligtvis somnar hon om ganska fort, och jag tror hon kommer göra det ikväll också. Men de minutrarna när hon gråter är förfärliga!
Hon sover inte än, men gråter inte lika intensivt. Det brukar vara ett tecken på att hon är påväg att somna. Jag får vänta och se!



19 februari 2011 - Pannbiff och massage

Tessie lagade riktig svensk husman här idag, potatis och pannpiff med gräddsås! Riktigt gott var det och vi åt allihop tills vi storknade och ändå fanns det typ 2 portioner kvar! Julia fick en när hon vaknade och det sista står i kylen och väntar på att bli uppätet!

När maten hade lagt sig fick Tessie lägga sig till rätta på bänken och jag började knåda hennes ländrygg. Hon tjoade och tjöt nästan så fort jag la handen på henne. Hennes "quadratus lumborum" var som en tegelsten! När hon var färdigtorterad fick Andreas ta plats, och hos honom var det "pectoralis" (bröstmusklerna) som var värst. Och de var riktigt illa! Han kunde inte ligga stilla, och jag tog inte i alls. Inte alls konstigt med tanke på hans jobbställning: Kör ju en tung lastbil hela dagarna, och har armarna framför sig. Viktigt att stretcha då! Jag fick i alla fall ta det väldigt försiktigt och visa honom lite stretchövningar att göra.

Sedan satt vi och pratade och skrattade åt Julias lustigheter innan de åkte hem och Julia och jag köpte lördagsgodis. Julia fick lite glass till kvällsmat! :)



19 februari 2011 - Sparar vatten

Jag hann inte duscha innan Julia vaknade. Precis när jag stoppade in sista tuggan av min mat började det låta från sovrummet. Hon var ledsen och kramig dessutom så det tog mig säkert 10 minuter att gå från sovrummet till badrummet. Det blev många kramstopp på vägen, så att säga. Men inte mig emot!
Julia behövde ta sig lite vatten över huvudet hon med, så jag fyllde lite vatten i hennes balja där hon fick sitta medan jag tvättade mig. Som alltid =) Sedan fick hon sitta i mitt knä och tvätta sig hon med!  Jag tänkte sätta upp två toffsar också, men det gick inte! Hennes hår var alldeles för mjukt, och lockigt så jag fick ingen alls ordning på det. Fick bli ett hårspänne att hålla undan det med, eftersom det alltid hänger ner i ansiktet annars. Dags för första frisörbesöket kanske..?
Nu ska hon få lite mellanmål!

19 februari 2011 - Neat

Jag har spenderat hele morgonen hand i hand med dammsugaren. Och diskborsten! Idag var det verkligen jättetråkigt att städa, och det tog så lång tid. Jag brukar annars vara ganska effektiv och städa rent hela lägenheten på ett par timmar, men idag var det, som sagt, segt! Har fått bort det värsta i alla fall. Får räcka för idag. Nu väntar jag på att Bror och Svägerska ska komma!

Jag ska massera Tessie. Ska bli riktigt roligt. Var längesen jag masserade någon. Funderar på att tvinga upp Andreas på bänken också, mest för att det är så roligt att tortera honom. Han har lika hög smärtgräns som en mosad myra (?)! Ingen alltså..
Julia ligger och vilar upp sig och jag äter lite gran och hoppas på att hinna hoppa in i duschen en sväng innan hon vaknar. Jag stinker svett och rengöringsmedel!


18 februari 2011 - Röra

Har suttit här i min tråkiga ensamhet och gjort om designen. Tyckte dock att det blev lite rörigt, men jag orkar inte pula mer. Får typ träningsvärk i hjärnan av alla stil -och kodmallar! Det får duga tills vidare! Jag önskar att min dotter kunde vara lite mer "linslusig", som sin mor, och låta mig knäppa några fina bilder på henne. Nog för att hennes skalp och nacke är vackra som få, men, "let's face it", bilderna blir inge roliga! Så fort hon märker att jag plockar fram kameran börjar hon bete sig som en psykiskt sjuk och slänger sig fram och tillbaka. Ansiktet hela tiden nedåt. Allt för att jag inte ska kunna ta en bild på henne! Suck...


Nudå?

Funkar det?


TESTAR

Testar en grej...

18 februari 2011 - "Trevlig och bekväm resa"

Vi fick lite bråttom här i morse jag och Julia. Hon satte sig på tvären från första början, och ville ingenting som jag ville i morse - förutom att stiga upp!
Hon ville inte byta blöjan eller klä på sig. Frukosten ville hon inte äta upp, och absolut inte borsta tänderna. Sen ville hon definitivt inte ta på sig jackan, och mössan flög av innan den satt på huvudet. Sen skulle hon naturligt vis smeta i blöjan 2 minuter efter att vi egentligen skulle gått hemifrån. Allt detta resulterade i att jag missade pendeln jag planerade att ta och kom försent till tandläkaren! Dock hade sköterskan sagt en tid til mig, men skrivit in en annan i datorn, 1 timme tidigare, så i deras värld var jag inte bara 10 minuter försen, utan 1 timme och 10 minuter! Bra jobbat! De hade tid med mig ändå, även om jag fick vänta i ca 30 minuter innan jag kom in. Jag som trodde att jag skulle vara klar då, och hade Mickan som väntade! Låg i tandläkarstolen (med Julia sittande på mig) och var stressad som f*n!

Efter att ha blivit halvt torterad fick jag gå därifrån och halvsprang till Kungsmässan där Mickan och Mira väntade. Min mobil hade typ dött dessutom, så jag kunde inte ringa. Fick dock skickat iväg ett sms där jag bara skrev en plats. Mickan fattade och stod där när jag kom. Avskyr dagar som börjar så illa. Det bådar inte gott för resterande av dagen! Men den blev faktiskt riktigt bra ändå! Vi började med att äta lunch på Fyren, och sen vaknade Julia som hade somnat under min march genom kungsbacka. Då var det dags att ge henne lite mat, och sedan en ny blöja. Då konstaterade jag att hon att kissat igenom så allt var blött! Det blev en tur till HM och fick köpt nya kläder till henne (2 t-shirtar och ett par byxor).

När vi gått runt på mässan en bra stund bestämde vi oss för en fika på Karma och tog oss till torget. Mira fick sin middag och Julia lite mellanmål. När jag bytte blöjan på Julia där innan vi gick blev jag  väldigt lycklig att jag köpte 2 t-shirtar! Hon kissade nämligen ner hela sig när hon låg naken på skötbordet och jag tvättade hennes navel. Jag hade inte tagit av tröjan, så den blev dyngsur! Hon är en riktig liten pisslisa! :)
Jag åkte hem runt sex och Julia fick lite att äta hemma. Hon hade ätit så mycket under dagen så hon fick bara lite youghurt och varm blåbärssoppa. Nu ligger hon och sover, gullungen!

17 februari 2011 - Nyförälskad

Jag har märkt att varje gång någon bekant/vän får barn blir jag som nyförälskad i min tjej! Det är ju aldrig så att jag slutar vara "förälskad" i henne, men det är något som händer när andra får barn. Jag minns liksom tiden när Julia precis hade kommit, och hur fantastiskt lycklig jag var. Jag är, naturligtvis, yberlycklig över att ha henne fortfarande. Men de första månaderna fanns det ingenting annat i hela världen. Det var bara hon! Nu är det annat som kommer in också, snart dags för oss att ta oss an stora vida världen. Hon ska börja på förskola, och jag ska börja plugga. Det är andra rutiner, och att sova/äta när som helst, hur som helt funkar inte längre - för någon av oss. Nu är det regler och gränser. Massa, massa "Neej". Man ska uppfostra och lära rätt och fel. Det är mer utmanande nu än vad det var när hon var en månad gammal.
Man samtidigt får man så himla mycket mer tillbaka. För ett årsen blev jag gråtfärdig när jag fick ett leende, nu ler och skrattar hon åt mig flera gånger om dagen. Hon kommer fram och ger mig en puss helt oväntat, och hon älskar att kramas. Jag älskar att se hennes framsteg och det kommer nya nästan varenda dag! Började nästan lipa när hon lärde sig hur hon ska ta sig ner från "stora sängen" själv! Av stolthet, men jag måste nog erkänna att det var lite ångest och panik inblandat också. Hon blir stor så fort! Min lilla tjej!

17 februari 2011 - Här var det tråk!

Jag är uttråkad. Har varit det typ hela dagen, och det är inte ett dugg roligt. Dock blev det ännu värre när Julia somnade för nu har jag ingen att varken kramar, pussas eller busa med! Har i alla fall tittat på "Sveriges värsta..", och det är ju alltid underhållande. :)

Kanske jag borde gå och lägga mig, och göra en tidig kväll. Är ju inte så att det inte behövs, liksom. Dock känns klockan nio alldeles för tidigt! Kommer väl vakna klockan 5 imorgonbitti och vara klarvaken. Inget att satsa på kanske...! Ska till tandläkaren i kungsbacka imorrn. Hua...! Undrar vad de har att säga.

Jaja...vi får se imon :p

17 februari 2011 - Blank

Gudars skymning, vad händelselöst mitt liv är just nu! Eller ja, det händer ju en del, men inget jag känner mig tillräckligt säker på att jag vill dela med mig av det här, i bloggen. För allas ögon att se...!

Det blev en sen lunch idag. Julia fick äta lite flingor mellan frukost och lunch för hon inte skulle gå och vara hungrig. Nu har jag lagt henne i sängen och hon sover för första gången idag. Hoppas det blir länge så jag får en paus! :) Jag hann i alla fall städat lite medan lunchen tog hand om sig själv, så sovrummet, vardagsrummet och hallen är i bättre tillstånd än de var när jag gick upp i morse. Alltid skönt!


16 februari 2011 - Julia - Den Ungdomliga

Idag har min skrutta namnsdag. Ingen stor grej för de flesta, men när jag och min bror var små var det alltid en dag att fira. En anledning för vår mamma att skämma bort oss lite extra. Vi fick present och fika! Jag tycker att det är en mysig tradition! Lite småfödelsedagar sådär under året. För tillfället har jag inte råd att fira det speciellt och dessutom lär ju inte Julia fatta grejen ändå. Får börja med det när hon är lite äldre och ekomonin tillåter!

Grattis Julia!

Ska hälsa grattis till min fina faster också, som fyller år idag! Massa grattiskramar från oss!

15 februari 2011 - Ka-ka-ka-kallt...

Igår var jag och gjorde ett..."ärende"...vilket innebar att jag fick åka en bra bit, och pga detta vara ute en del. Och jag tror jag förfrös mig eller nåt! Sen dess har jag tyckt att det är svinkallt var jag än är, och jag önskar jag hade råd att åka hem till Mickan. Det är alltid varmt och skönt i hennes lägenhet, till skillnad från den jäkla igloon jag bor i! Sitter i soffan, fullt påpälsad med byxor, tröjor, plus att jag är invirad i en varm fleecepläd. Tycker ändå att det är kallt! Eftersom Julia verkade vara påväg att åka på någon förkylning igår, så funderade jag på om detsamma var påväg i min kropp, men idag har hon inte alls visat några tecken på sjukdom. Hon har varit precis som vanligt, bara lite mysigare och gärna suttit hos mig i soffan och kramats *älskar*. Jaja, får väl värma min vetekudde och krama den i natt!

Godnatt!


15 februari 2011 - Idag

Julia var generös även denna morgonen och lät mig sova till 9.20. Så jäkla skönt, och behövligt! Efter det var det bara att hoppa ur sängen och starta dagen. Lite frukost och morgonmys, samt några telsamtal och lite lek. Sedan blev det en dusch, då jag kände mig aningen ofräsch! Kusin Hanna, som jag knappt pratat med på ganska precis 1 år, ringde och frågade om jag och Julia har lust att komma ner till henne och vara med och fira födelsedagen. Så jag kollar efter tågbiljetter! Blir mycket kalas i slutet av feb - början av mars! Hanna, Sara, Jenny och såklart, Mira, ska alla firas. Mys :D

Hos kirurgen då. Det gick bra, trots att vi gick vilse på sjukhuset. Östra är ju enormt stort, och första vägbeskrivningen gick så sjukt fort att det bara "flew by". Vi hamnade på Barncancer avdelningen, vilket var helt fel, men fick ny vägbeskrivning och då kom vi rätt. Dock 10 minuter försenade, men det gjorde inget. De verkade vara lite efter i schemat i alla fall, så vi fick vänta ett tag innan vi fick komma in ändå.
Julia var jätteduktig, och hälsade glatt när läkaren kom in i rummet. Det verkade som om hon fattade vinken då hon började klä av sig! När det började tryckas, kännas och klämmas på magen satt hon lugnt och stilla och helt tyst. Hon förväntade sig nog att något roligt skulle hända. Och helt plötsligt, när läkaren tryckte på ett visst ställe, rapade hon högt och ljudligt. Det tyckte vi andra var väldigt roligt i alla fall, även om hon själv kanske inte förstod varför vi skrattade.
Det hade i alla fall inte hänt så mycket med navelbråcket. Det verkar inte ha krympt något sedan förra året, men vi avvaktar ett tag till. Man strävar ju efter att det ska växa tillbaka av sig själv, och väntar gärna tills de är minst 4 år. Kanske till och med 6! Så länge hon inte har ont eller tar skada av det så är det ju onödigt att operera på det. Jag bad henne förklara för mig ännu en gång vad det är som gör det, och vad jag ska göra om tarmen skulle råka komma i kläm, vilket hon gjorde.

När vi var klara på sjukhuset åkte vi, jag Sara och Julia, till Redbergsplatsen. Vi åt lite sushi och tittade runt i affärer innan vi bestämde oss för att avsluta dagen!


14 februari 2011 - På G?

Julia har varit riktigt grinig idag, och jag undrar om hon är påväg att bli sjuk. Hennes näsa verkade lite rinnig så det vore ju inte helt omöjligt. Hennes blöja, eller innehållet rättare sagt, luktade fruktansvärt så jag var lite orolig att det var nån magsjuka i görningen eftersom det går nu, men hon verkade inte ett dugg påverkad, så jag håller tummarna att hon slipper detta. Och jag med!

Hon ligger i alla fall på sin plats i sängen, och jag sitter på min i soffan. Ska dock gå och lägga mig snart! Är fortfarande skittrött sen i lördags, och imorgon vill jag vara pigg och allert när vi pratar med kirurgen, så jag inte missar någon viktig information!
Kom på idag att jag ska till tandläkaren på fredag också. Gillar inte att gå till tandläkaren, och det har absolut ingenting med rädsla att göra. Jag är så härdad man kan bli efter flera år med tandställning, utdragningar och "ommöblering av käkar". Men jag gillar inte att betala det! Nu måste det ju göras, och jag vill be honom dra ut mina jäkla visdomständer som verkar ha stannat i växten.

Nu ska jag dricka mitt te som blir min kvällsmat! Godnatt!

14 februari 2011 - Alla hjärtans dag

Jag har inga som helst planer för alla hjärtans dag. Hade ju varit kul att göra något med Julia, men har inte råd med det. Så vi får ta det nästa år istället! I år blir det bara en helt vanlig vardag. Fast med all kärlek och uppskattning jag får från min finaste tjej, så är ju nästan alla dagar Alla hjärtans dag!

Min present idag var sovmorgon, som Julia så generöst gav mig. Hon väckte mig inte förrän klockan nio, och jag kan ju säga att jag behövde det! Efter det har vi inte gjort så mycket. Jag bröt min regel igen, och startade datorn trots att Julia är vaken. Men det var för att skicka mitt nya nummer till alla som kan tros behöva det, och sen fastnade jag liksom här. Men ska gå nu och fixa kläderna som ska tvättas idag. Kul, kul...!


13 februari 2011 - Seg dag

Jag har ju varit tämligen seg hela dagen. Inte bakis direkt, men inte i full funktion. Kände mig som en åldring när jag skulle bort till butiken för att handla lite till lunch. Gick typ i -10km/h och stannade gång på gång för att leta efter isfria fläckar där jag säkert kunde sätta ner mina fötter. Vanligtvis brukar jag vara lite mer risktagande och inte så rädd för att halka, men idag kändes det inte som om mina reflexer var med, och om jag skulle råka vurpa så skulle det sluta med en ambulansresa till akuten med ett flertal brutna ben och en näve full med utslagna tänder. Och det hade jag ingen alls lust med...

Julia har som tur vad bara varit på goshumör och generöst delat ut ordentligt hårda kramar. Tror jag alltid kommer bli lika glad och varm i kroppen av hennes kramar. Jag vill liksom inte släppa taget! Ibland släpper hon taget, tittar mig undrande i ögonen och klappar mig lite på kinden. Ibland får jag en puss på det också! Det bästa som finns! Hon är det bästa som finns!

Det har alltså känts som en riktigt söndag. Som en sån där söndag när man var tonåring och fortfarande gick i skolan, och det största bekymren man hade var vad man skulle ha på sig, killar och skolarbeten. Man fattade ju inte hur bra man hade det... :p Inte för att jag skulle byta ut det jag har nu mot det. Inte för allt i världen!

På tisdag har Julia tid hos kirurgen. Ska bli intressant att se vad de har att säga om bråcket den här gången. Förmodligen inget annorlunda från vad de sa förra året. Personligen tycker jag inte att det har förändrats någonting alls sen hon föddes. Hon slappnar ju av mer nu, och gråter inte som hon gjorde då, och då ser det ju mindre ut. Men det kan fortfarande växa till sig så jag är orolig att det ska spricka, precis som när hon var alldeles nykläckt!


Nej, nu ska jag vänta ut kvällen och in natten!
Godnatt

13 februari 2011 - Yes, we still got it!

Igår hann jag inte blogga mycket alls, eftersom jag hela dagen förberedde mig inför kvällen, men trots min goda framförhållninging lyckades jag komma typ 1,5 timmar försent hem till Mickan. Men till mitt försvar så var inget av det riktigt mitt fel! Först var det J som då skulle vara hemma med henne. Han var typ totalförvirrad och missuppfattade allt som gick! Han satt i någon jäkla sketstad och väntade på tåget. Vi hade bestämt att mötas på centralen så jag skulle hinna, men då visade det sig att han hade rört ihop tiden och trodde att tåget skulle gå en timme innan det gick. Han har fortfarande inte riktigt lärt sig det här med digital tidvisning! Hur som, detta fick jag reda på när jag redan satt på vagnen in för att möta upp honom. Så jag förberedde mig på att gå runt på centralen i dryga timmen och vänta på honom. Dock upptäckte jag ganska snart att jag hade glömt mitt leg. hemma (Aaaaa guldfisk....den här delen var ju helt och hållet mitt fel), så det var bara till att hoppa på första bästa spårvagn som tog mig till mitt pass! Och normalt sett så skulle jag hunnit åka hem, hämta passet, och åka tillbaka på en timme. Utan problem. Om det inte hade varit för att resan hem skulle ta typ längre än en tur och retur resa till typ Australien! (Utan mat och TV dessutom!). Ett tag trodde jag att spåret hade gått sönder och att vagnen blev buren hem av familjen Snigel och deras faster! När jag var framme på centralen hade jag missat en pendel med typ 2 minuter och var rykande förbannad!

Hemma hos Mickan hann jag i alla fall äta lite mat (som var grymt gott) och hinka i mig ett glas vin och två groggar innan taxin kom för att hämta upp oss och ta oss till ungdomsgården där teatern höll hus. Det var riktigt roligt och satt väl typ óch skrattade under hela timmen. Hade verkligen ont i käkarna när vi kom ut!
Vi gick vidare till Esthers där vi höll oss hela kvällen, drickandes, pratandes och dansandes tills vi kände att det var dags att åka hem.
För första gången i hela mitt liv åkte jag hem efter en utekväll utan fyllemat! Ville äta på Lilla Amandas, men då skulle jag missa pendeln och jag orkade inte vänta i en timme på nästa (inte ens för en flottig ostburgares skull...), så jag åkte hem och fick röra ihop mitt egna käk, för magen vrålade av hunger. Ja, det blev nudlar, skärgårdssill och oliver! En jäkla blandning, men i det stadiet gick allt ner! Efter maten kändes det i alla fall skönt att tvätta bort allt smink och borsta tänderna innan sängen! Det var ju liiite tungt att ta sig upp när Julia vaknade klockan 8, men när jag fått ligga och gnugga ögonen en stund kände jag mig rätt redo att göra morgonen!

Nu har jag brutit mot min egna regel, och använt datorn trots Julia sitter bredvid mig! Stryk ska jag ha....

12 februari 2011 - Bra natt i natt

Ibland är ju kvällarna här lite oroliga. Julia kan vakna flera gånger och gråta, och ibland hjälper ingenting. Men gångerna när det här händer börjar bli färre och färre! Det är så skönt att kunna sätta sig ner och verkligen slappna av utan att behöva springa fram och tillbaka från sovrummet hela tiden. Ikväll var i alla fall en bra kväll, och från det att hon somna tills nu på morgonen har det varit helt lugnt.
Nu började hon gnugga sig i ögonen och verkade lite sömnig, så jag la henne i sängen. Hon sover inte än, men det är väl bara en tidsfråga! Jag ska passa på att plocka fram kläderna som jag ska ha på mig ikväll och tänka ut något att ge Julia till lunch när hon vaknar.


12 februari 2011 - Konstig dröm

Jag hade en underlig dröm inatt. Jag tyckte inte alls om den! Jag drömde att Julia var "borta". Vad som hade hänt fick jag aldrig veta! Oavsett bestämde jag mig för att skaffa ett nytt barn. Sagt och gjort! Jag låg på Östra, samma som med Julia, och höll i en liten bebis. Helt olik Julia var den! Huden var rosa och huvudet var helt kalt. Jag kunde inte alls knyta an till det här barnet, för när jag tittade på det blev jag bara ledsen för att jag saknade Julia så. Precis då väckte Julia mig, och helt plötsligt saknade jag henne inte så mycket längre..:p hehe
Nädå, jag blev typ "nyförälskad" i henne och har nu spenderat hela morgonen och kramandes och pussandes på min lilla flicka.

Undrar vad den här drömmen ska betyda...?


11 februari 2011 - Vad gör jag uppe?

Jag borde ju verkligen ligga i sängen sen många timmar tillbaka! Hade tänkt att få många timmars god sömn för att vila upp mig ordentligt inför kvällen med Mickan o'co imorgon. Ja, det sket sig ju! Men jag lär ju ha så roligt att jag inte känner för att vara trött i alla fall! :) Ska blir jättekul, och skönt att få komma ut lite till. Andra gången sen Julia föddes nu.

Men men, hoppas på att Julia känner för att ta sovmorgon imorgon. En halvtimme extra hade ju gjort susen! Men ska inte hoppas på för mycket. Ska väl egentligen inte hoppas på något alls, då lär hon vakna klockan 05, klarvaken. Har jag svårt att tro, hon är inte den som bangar att sova, men nu sitter jag ju är och "jinxar" det totalt, så det är nog lika bra att jag håller tyst!



11 februari 2011 - Jag blir aldrig nöjd..

Jag bli aldrig riktigt nöjd med min design! Har typ tusentals bilder på Julia, men 70% av dem är antingen på hennes nacke/bakhuvud, toppen på huvudet (blicken ner mot marken), eller också är bilderna alldeles suddiga eftersom hon alltid rör sig precis när blixten går av. Hon har inte längre tålamodet att bli fotograferad, till skillnad från när hon var liten då hon smilade upp sig så fort hon fick syn på en kamera. Bilder på mig är ännu mer sällsynt. I synnerhet bra bilder. De är nog näst intill obefintliga. Finns det några så har jag dem inte på min dator kan jag lova! Får väl försöka få med mig Julia och leka modeller här hemma någon dag...! Haha...jaa, lycka till!



Dessa bilder är som flodpärlsmusslor: FRIDLYSTA!

11 februari 2011 - Inte lätt när man är liten

Julia tyckte inte alls att livet var roligt efter eftermiddagsluren! Allt var bara jobbigt och gnälligt. Det är ofta hon blir sådan när hon vaknar, och vill vara uppe hos mamma hela tiden. Dock svårt att fixa ordning middagen med 10kg på ena armen. Dock var maten ingen hitt idag! Skafferi, kyl och frys är nära på tomt så idag blev det spaghetti med köttbullar. Sjukt äckligt var det! Är inget fan av varken det ena eller det andra, men försökte klämma i mig det. Det gick skitdåligt, och Julia verkade inte jättesugen heller, så jag slängde bort det och sen blev det gröt istället. Fan så mycket godare!

Sedan tyckte jag att det var en bra idé och ta en dusch/bad med Julia. Eftersom det har varit så tråkigt så trodde jag att hon skulle tycka det var roligt, vilket hon brukar göra. Tyvärr blev hon jätterastlös och ville inte sitta stilla i badet för fem öre! Jag var nästan tvungen att bli arg på henne för att hon skulle sitta still medan jag sköljde ut schampot. Är så jäkla rädd att hon ska halka och slå huvudet i badrumsgolvet! Värsta skräckscenariot!
Efter duschen smorde jag in henne med lite babyolja eftersom hon känt lite torr. Det tyckte hon om, och låg jättelugnt på mage i mitt knä medans jag masserade in oljan över hennes rygg. Efter vällingen sen däckade hon rätt fort! Hoppas imorgon blir roligare! Vet att jag kommer få jätteroligt, i alla fall! :)

11 februari 2011 - Love and adore

Julia fick bestämt ta igen sig en stund, och det var väl lika bra det! Mitt i matlagning och disk började det gnällas och nu ligger hon tyst i sin säng. Om hon har somnat kan jag dock inte vara säker på. Ibland ligger hon där och spekulerar och filosoferar ett bra tag innan hon somnar. Maten är färdig, så när hon vaknar är det bara till att värma och äta, och förhoppningsvis har jag hunnit samla på mig lite inspiration och motivation till att göra något roligt de sista timmarna av dagen. Avskyr dagar när jag är helt blank i skallen och inte alls vet hur jag ska underhålla henne. Ibland tror jag att det hade varit lättare med tvillingar, så de kunde underhålla varandra...:p


11 februari 2011 - Vitt överallt

Det kanske inte är ett snökaos här - än - men ändå tillräckligt för att jag ska klättra på väggarna av tristess här hemma. Och Julia klättrar efter! Vet inte vad vi ska hitta på. Julia går och smackar med läpparna, vilket är hennes sätt att tigga pussar. Något som jag gärna ger henne :)

Usch vad tråkigt det är här!


Fy vad uttråkad jag är!

Fy vad uttråkad jag är!


Julia är i farten...

dsc06191 (MMS)

Julia är i farten...


Såhär hamnade Julia inatt! En riktig liten...

dsc06181 (MMS)

Såhär hamnade Julia inatt! En riktig liten Pippi Långstrump är vad hon är. Ja, är det bekvämt så...Nu ska jag också lägga mig, men till skillnad från min dotter planerar jag att ha huvudet på kudden! Godnatt


10 februari 2011 - Sängläge

Julia har nu lagt sig för natten, och det verkar gå bra. Peppar, peppar...! Igår vaknade hon vid nio och var hur pigg som helst.
Jag sitter och väntar på att klockan ska slå "Sveriges Bästa bilförare" så jag kan sitta och skratta lite åt min goda vän Mickans bitchiga kommentarer. Om inte det är underhållning vet jag inte vad som är det!

Julia och jag gosar lite i soffan innan de...

dsc06180 (MMS)

Julia och jag gosar lite i soffan innan det är läggdags!


10 februari 2011 - Lugn och ro

Julia sover en stund nu, och jag passar såklart på att använda datorn lite. Tycker jag har varit väldigt duktig på att hålla mig borta från den när hon är vaken!
Idag har det varit tråkigt! När jag vaknade i morse och tittade ut blev jag nästan deprimerad, och det hade inte bara med det faktum att jag mådde skit att göra. Mer snö! Även om jag inte hade förväntat mig något annat kom det lite som ett slag i magen. Hade nästan börjat vänjat mig vid att se gräs. Känns som vi gick flera månader tillbaka. Pust..

Så ut är det ingen idé att gå. Vi har istället tvättat kläderna som var kvar sen igår (vilket var mycket eftersom någon använde delar av våran tid igår). 4 maskiner blev det. Städat lite har vi också fått gjort, och jag har tagit en härligt varm dusch, och passade på att stretcha min jäkla nacke. Känns långt ifrån bra, men mycket bättre än innan. Annars är det bara tråk...! Julia sprang in i bordet och slog sig på munnen igen. Tänderna sitter kvar, men det blödde lite. Med en unge som henne antar jag att detta är något jag måste vänja mig vid. Dock var det ingen fara med henne, hon grät en skvätt men när hon fick vatten att dricka glömde hon av att hon slagit sig. Tänk att det kan vara så roligt att dricka vatten?!


Dagar som den här är det så skönt att Juli...

dsc06164 (MMS)

Dagar som den här är det så skönt att Julia är så mobil som hon är. Jag är så grymt trött, har ont i nacken och magen plus huvudvärk. Tur att jag slipper förflytta mig för att underhålla lillfisen. Hon kommer till mig!


Äntligen kommer jag i säng i någolunda bra...

dsc06157 (MMS)

Äntligen kommer jag i säng i någolunda bra tid! Klockan är ju faktiskt inte ens elva än, och, som det känns nu, lär jag hinna somna innan hon blir det också! Är helt fantastiskt trött!


9 februari 2011 - Ren sömn

Jag fick en sån där städrush efter att Julia vaknade och var tvungen att städa köket. Var inte särskilt smutsigt dock, eftersom det bara var några dagarsen jag städade där sist. Men städa är ju alltid bra!
Det har varit lite problem här med vattnet i handfatet i badrummet, det har inte riktigt velat spolats ur utan legat kvar och äcklat sig sjukt länge efter man har lämnat badrummet. Så idag bestämde jag mig för att försöka rensa ut det, trots att jag egentligen inte hade någon aning om hur detta skulle gå till! Jag pillade och pulade lite innan jag hittade en "kork" som man kunde skruva av. Jag gjorde detta och ut kom en stor, svart klump med geggiga, klibbiga äckligheter! Jag tog en kniv och skrapade ut allt som landade på golvet med ett högst motbjudande ljud! Sedan ställde jag skurhinken under och spolade vatten igenom så det blev rent. Nu rinner vattnet fint och snabbt igen, och jag klappade mig själv lite på axeln för jag tyckte jag var så duktig :)

Hur som haver, när jag städat färdigt i köket tog jag och Julia oss en lång härlig dusch. Julia badade dock större delen av tiden, men när det är dags för rengöring får hon komma över till mig i duschen. Hennes hår har blivit helt otroligt lång och om jag masserar hennes huvud litegran blir det alldeles lockigt, överallt! Så himla sött :D

9 februari 2011 - Lek

Jag väckte Julia vid 14 tiden och bytte snabbt på henne för att sedan ta oss till Öppna förskolan. Tar ca. 10 minuter att gå dit, så vi brydde oss inte om spårvagnen. Julia blev tokglad när vi var framme, och sprang in, utan att bry sig om jag var med eller inte Jag blev visad runt av personalen och när jag kom in i lekrummet stod Julia redan och kollade var hon skulle börja. De nästa två timmarna struntade hon fullkomligt i var jag höll hus! Hon var så upptagen av alla barnen, som alla var jämngamla med henne, och alla leksaker som fanns. Jag satt på en madrass och pratade med andra mammor under tiden hon lekte av sig all energi.
När vi hade varit där i ca. 1 timma var det sångstund och alla skulle sitta i en ring på golvet. Julia ville inte sitta stilla, och efter några låtar släppte jag taget och hon ställde sig mitt i ringen och dansade istället. När sångarna var slut sög hon glatt åt sig alla applåder och skrattande ansikten runt omkring sig. Sedan var det fika, men det hade lilla fröken inte alls tid med. Hon drack lite vatten, och sen hittade jag flaskan i ett annat barns mun. Behöver jag säga att hon blev förbannad när vi skulle gå hem?
Jag ska absolut gå tillbaka! Julia hade så jätteroligt, och jag tyckte också det var mysigt. Tyvärr är det stängt nästa vecka eftersom det är sportlov, men veckan därpå igen!

Nu fick jag lägga Nuttan en liten stund. Hon var alldeles slut efter att bara ha sovit en knapp timme under dagen. Tänkte låta henne vila nån halvtimme i alla fall, så hon inte slocknar typ halv sju ikväll.


9 februari 2011 - Dunkar i väggen

Jag trodde att Julia ville sova en stund nu, men det vill hon tydligen inte. Hon är tyst, bortsett från att hon dunkar sängen i väggen. Lika bra att hon inte sover, får göra det efter lunchen istället. :)

Julia försöker sätta på sig sina strumpor....

dsc06152 (MMS)

Julia försöker sätta på sig sina strumpor. Det är inte det lättaste när motoriken inte är helt utvecklad.


Godmorgon.

dsc06141 (MMS)

Godmorgon.


Nu ligger jag i sängen! Kanske inte jätteb...

dsc06139 (MMS)

Nu ligger jag i sängen! Kanske inte jättebra tid, men bättre än annars. Dessutom bryr jag mig inte om att läsa något, utan ska sova direkt efter jag stretchat min nacke! Godnatt


8 februari 2011 - Det var det det

Jag tror jag ska försöka komma i säng i någolunda tid ikväll. Säger det varje kväll, men likförbannat tickar klockan iväg, och likförbannat ligger jag och svär över min brist på diciplin varendaste morgon! Hade varit bra om man kunde stanna tiden, och göra allt det där man vill göra men att det ändå inte är sådär fasligt sent när man går och lägger sig! Men nu kan man ju inte det! Bara att prioritera! Ja, jag ska i alla fall prioritera att pissa nu, för nu har nog min blåsa vidgat sig så ett flodhästhuvud skulle få plats!


8 februari 2011 - Funderar sönder...

Ibland när jag tittar på Julia så känns det så konstigt. Konstigt att det faktiskt är mitt barn! Har fortfarande inte vant mig riktigt vid min "nya" titel som Mamma, samtidigt som det känns som det mest naturliga i världen. Tiden har ju gått jättefort sen hon kom, men tänker man på hur länge som är kvar så är detta året bara en bråkdel. Och vilket ansvar det är, egentligen! Det är ju mitt jobb att lära henne vad som är rätt och vad som är fel, och forma henne till en god medmänniska. Vad som kommer i framtiden är ju ingenting jämnfört med det som varit. Och i ärlighetens namn så skrämmer det mig lite när jag tänker på det! Lika vemodigt som det är att tiden går så otroligt fort, lika roligt och spännande är det att se allt nytt hon lär sig och hur hon utvecklas. Vissa dagar känns det jättesorgligt att hon inte är den där lilla bebisen som hon var för ett årsen. Nästan som att jag inte hann lära känna bebisen innan den förvandlades till ett barn! Andra dagar längtar jag så mycket till hon större. Vill veta hurdan hon kommer bli, vad hon kommer tycka är roligt, om hon kommer bli mer matematisk, som sin far, eller mer språklig, som jag. Eller något helt annat! Det är som en oändlig bok som jag inte kan lägga ifrån mig!

Summan av kardemumman blir väl detsamma som jag allting sagt och fortfarande säger åt mig själv: Ta vara på tiden som är. Nuet! Tänk inte så mycket på vad som har varit, för det är redan förbi. Inte heller på det som kommer komma, för det gör just det. Kommer. När det är dags!

Lite tankar så här innan sängdags. :)

8 februari 2011 - Bildregn på det finaste som finns: Tretton månader av kärlek!
















8 februari 2011 - Flew by

Den här dagen, likt alla andra, har bara flugit förbi. Blir lite stressad när jag tänker på hur fort allting går. Känner att jag inte riktigt tar vara på tiden...! Men det blir det snart ändring på. Så sent som idag har planer gjorts inom alla områden. Jag hoppas bara att det går som jag vill så jag kan få ordning på mitt liv igen. Ser verkligen fram emot det!

Julia har i alla fall somnat. Trodde inte hon skulle göra det då hon inte alls verkade trött efter vällingen, men jag la henne i sängen och sen dess har det varit tvärtyst. Hon har dock verkat trött enda sen hon vaknade efter att vi varit ute. Hon försökte kanske bara dölja det, som hon gör ibland. Om det är för mig eller henne sjäkv vet jag inte. Men mamma vet allt!

Glömde säga det, tror jag, att hon nu lärt sig att ta sig ner från "Stora sängen" samt soffan helt själv. Det upptäckte jag igår när vi hade busat i sängen och hon tröttnade på det. Vips sa det, så hade hon ålat ner från sängen och sprang in i vardagsrummet. Sedärja! Idag när hon skulle göra det blev hon dock lite för exalterad och gjorde ett jätteskutt så hon studsade ner. Som tur var befann jag mig bara någon meter därifrån och hann slänga mig ner och fånga henne innan hon slog sig. Hon blev väl lite skärrad av min reaktion, men när jag sen brast i skratt av synen gjorde hon detsamma och sen var det bra. Tyvärr hamnade hon i slagsmål med dammsugaren några minuter efter och då hann jag inte fånga upp henne, så hon fick sig en bula på vänstra ögonbrynet och skrek sig blå i några minuter. Dålig eftermiddag.

Jag funderar på att gå bort till öppna förskolan i morgon och låta henne leka av sig litegran med barnen där. Tror hon skulle tycka det var jätteroligt. Jag borde ju ha gjort det för längesen! Jag vet inte vad som har stoppat mig. Har liksom inte fått tummen ur. Antar att det är den där förbaskade bakvämligheten (-latheten, om ni vill) som gjort sig känd igen. *Suck*...

Jag hade tänkt att lägga upp lite bilder från idag, men nu visar det sig att min lilla "föraöver-bilder-till-datorn"-device är försvunnen. Vem kan vara skurken..? Hmm...Jag undrar! Tyvärr sover hon nu, och är ändå för liten för att förstå när jag ber henne plocka fram den från sitt braiga gömställe. Får bestämt gå skallgång, men det blir imorgon! Ikväll har jag ingen alls lust! :)


8 februari 2011 - Playin' around the playground!

Det blev lite oplanerad städning idag. Tyckte att det luktade lite unket i sovrummet, och när jag började gräva under sängen hittade jag en gammal vällingflaska. Gammal välling luktar ungefär lika illa som sur mjölk. Jag drog ut nästan hela sängen i sovrummet för att rengöra golvet. Det tog sin lilla tid och Julia blev ju minst sagt rastlös. Jag tyckte därför att det var en bra idé att passa på att gå ut en liten stund medan golvet torkade. Så jag packade på henne termobyxor, jacka, skor och mössan och sedan bar det av. Vi har ju en liten lekplats precis ute på gården och första anhalten blev gungorna. Dock tyckte Julia inte alls att det var roligt, utan blev mest rädd, så jag lyfte ner henne. Precis då kom en familj gående med deras 2 barn, en pojke i samma ålder som Julia och en flicka som är några år äldre. Julia tyckte det var jätteskoj och gjorde pojken sällskap när han grävde i sanden. Efter en stund kom en annan liten flicka gående. När Julia fick syn på denne for hon upp på fötterna och gick så fort hon kunde fram till flickan och gav henne en kram. Så otroligt sött, men tyvärr hann jag inte fånga just denna stund på bild. Flickorna lekte en liten stund, och jag och den andra mamman stod och pratade litegran. Sedan blev det kallt, och Julias, som inte gillar vantar, händer var alldeles röda, så jag bestämde mig för att det var dags att gå in. Vi hade varit ute i nästan 45 min, så jag tyckte det räckte. När vi kom in började jag med maten, men när det var dags att äta satt Julia nästan och slumrade i stolen. Fick lägga henne, så får hon äta när hon vaknar i stället! :)


8 februari 2011 - Medhjälpar Julia

Det var så roligt! I morse när jag satt på toaletten och gjorde "morgonpinket", hörde jag hur Julia kom springande utanför och tjöt. Inte på ett ledset eller argt sätt. Mer uppmärksamhetssätt. Jag öppnade dörren för att se vad hon ville, och då hade hon toalettrullen i handen. Jag kom då på att jag hade tagit ut den kvällen innan för att torka henne om munnen efter maten. Himla bra att ha barn ibland ;)

8 februari 2011 - Tisdag

Idag vaknade vi något tidigare än igår. Halv 9 för att vara exakt. Jag trotsade tröttheten och slet mig upp nästan direkt. Julia fick sin frukost, som idag bestod av gröt och lite katrinplommonpuré eftersom hon varit lite hård i magen den senaste tiden. Jag motstod frestelsen att sätta mig vid datorn, och valde att vika kläder istället, för att sysselsätta mig med något. När det var klart läste vi en liten "luckbok", där man får öppna små luckor på sidorna för att se vad som gömmer sig bakom. Julia fattade vinken direkt efter att jag öppnat den första. Hon öppnade resten och tyckte det var jättespännande. Nu ligger hon dock och vilar en liten stund, och då passar jag på att tillfredsställa mitt medieberoende!


Rufsan ligger och sover så gott, och nu sk...

dsc06096 (MMS)

Rufsan ligger och sover så gott, och nu ska jag göra detsamma! Låta ljudet av det smattrande regnet söva mig :) godnatt


7 februari 2011 - Regel...

Vad vi sov länge i morse! Första gången jag kollade på klockan var hon 10.17! Jag praktiskt taget flög upp ur sängen och fick panik. Kändes som jag hade sovit bort hela dagen. Det blev en inte så maffig frukost, eftersom jag ville hålla Julia någolunda hungrig då jag inte ville att rutinerna skulle bli helt förstörda. Hon fick lite smörgår och ett dubbelt smörgåsrån. Sedan blev det lunch bara 1.5 timmar efter, och då åt hon med god aptit. Hon somnade till och med direkt efter maten, så vi var tillbaka där jag ville ha oss strax efter 12. Skönt!

När Julia äter macka till frukost brukar jag passa på att kolla min mejl, fb, bloggar osv, men idag gick jag in på Aftonbladet och läste nyheterna först. När jag hade kommit till halva sidan hittade jag en liten "notis" där det stod att barnen kan ta illa vid sig av föräldrarnas mediamissbruk. Jag läste inte artikeln, utan stängde bara tvärt av datorn och har inte rört den på hela dagen efter det. När Julia sov middag ställde jag mig och diskade istället. Så nu har jag en ny regel och den lyder att ingen dator när Julia i vaken. Då ska hon ha min fulla uppmärksamhet! Jag har ju flera timmar på mig att sitta vid datorn när hon har somnat!

Julia har förövrigt varit på värsta myshumöret de tre senaste dagarna. Hon har konstant velat sitta i knät och kramas och mysa, och jag säger ju inte nej till det. Vill min baby gosa med mig, så ska hon få det! Så mycket hon vill. Barn är ju till för att skämmas bort :) Det finns verkligen ingenting bättre i hela vida världen än när Julia lägger sitt huvud på min axel, armarna runt min hals och kramar riktigt, riktigt hårt. Då känner jag mig mer älskad än jag någonsin gjort!


Julia ligger och gosar på köksgolvet i vän...

dsc06092 (MMS)

Julia ligger och gosar på köksgolvet i väntan på maten. Så sött!


Julia äter. Syns det?

dsc06080 (MMS)

Julia äter. Syns det?


6 februari 2011 - Stinkbomb!

Julia har käkat upp nästan hela rullemackan, ligger några torra småbitar kvar på tallriken. Smörgåsrånen försvann illa kvickt, de med, så snart hon upptäckte att de fanns på tallriken. Nu är hon på upptäcksfärd i lägenheten, som så många gånger innan. Undrar om det fortfarande finns någonting här som är helt nytt för henne...? Dessutom har hon lämnat något kletigt och stinkande till mig att ta hand om i blöjan. Tack sötnos! Du vet precis vad mamma behöver så här på morgonkvisten...

Igår vaknade Julia kanske vid 8, men jag orkade verkligen inte gå upp. Jag tänkte bara ligga och sträcka på mig en liten stund, men somnade visst om. Jag vaknade vid halv 10 och då låg Julia också och sov! Hon hade väl somnat av tristess kan jag tro. Jag misstänker att detsamma hände idag! Första gången jag kollade på klockan var hon 07.50, men när jag gick upp var hon runt 10. Jag måste ju ha somnat om, för jag minns inte att vi låg kvar så länge...? Skumt...

Nej, nu står hon riktigt nära för att jag ska känna hur illa det luktar! Måste göra något här...

Gröten var visst slut, så idag blev det ru...

dsc06018 (MMS)

Gröten var visst slut, så idag blev det rullemacka till frukost! Men Julia klagar inte :)


Julia och jag har inte gått upp än! Ligger...

dsc06013 (MMS)

Julia och jag har inte gått upp än! Ligger och drar oss i sängen...eller jag, jag drar mig. Jag vet inte vad Julia håller på med :s


5 februari 2011 - Husch

När jag pratade med min bror tidigare idag påpekade han att jag kanske borde komma i säng t god tid idag, eftersom jag praktiskt taget gäspade mig igenom hela samtalet. Jag tyckte det var en fin idé, men som alla "fina" idéer funkar det inte riktigt i teorin. Särskilt inte när man precis köpt en jäkla tv-serie som är så jäkla spännande att om jag hade haft ovanan att bita på naglarna, så skulle jag inte haft några kvar vid det här laget! Jag kan inte slita mig! Och då har jag ändå sisådär 8-9 avsnitt kvar! Funderar dock på att försöka ha lite självdiciplin och dra mig själv till sängen. Det kommer ju en dag imorgon också, och faktum är att när serien väl är slut så är den ju - ja, slut! Och jag kommer inte ha råd att köpa andra säsongen förrän om minst 2 veckor! Ta mig till sängen!

På tal om ogräs så har Julia sovit alldeles ypperligt de senaste nätterna. Hon har varit så tyst och lugn att jag nästan blivit nervös. Det är ju så typiskt egentligen! Har hon en gnällig kväll och vaknar stup i kvarten blir jag stressad över det. Kan inte alls sätta mig till ro eftersom jag vet att jag snart måste springa upp igen. Då brukar jag sitta längst ut på divanen och bara vänta på "startskottet". När hon sover bra och håller sig tyst hela natten blir jag stressad och tror att något är fel. Då kan jag inte sitta stilla för den sakens skull och vill konstant gå in i sovrummet för att se till så hon andas ordentligt osv. Om jag då har otur när jag går in för att kolla till henne, råkar jag trampa på något eller sparka till något så hon vaknar, och då övergår den lugna natten till en skrikig en istället! Aldrig blir man nöjd! Kommer man någonsin vara avspänd med att vara förälder...?



Min grisfis som jag älskar så himla mycket<3

5 februari 2011 - Gnällfis

Idag har jag ju inte bloggat alls kom jag på! Illa! Dock har det inte hänt så mycket. Vi har varit på lite halvdant humör både Julia och jag, fast Julia har varit värst! Jag har i alla fall hyfs nog att försöka hålla humöret uppe, men hon visar gärna och mycket när hon är på grinhumör. Inte så roligt. Så, 90% av dagen har bestått av "Ääääää...äää..äää...ä....ääää...äää". Man blir inte så lite tokig av att lyssna på det. Jag hoppas för gudarna att det ska vara regn och stormfritt imorgon så jag kan ta med henne ut i några timmar. Antar att stackarn är rastlös av att sitta inne, men jag har verkligen ingen lust att gå utanför dörren om jag riskerar att antingen drukna eller bli en "Borta med vinden" - aktris. Obetald, dessutom!

Julia har i alla fall somnat. Den sista halvtimmen var hon helt slut och drog med sig sin filt och nappen till soffan. När jag lyfte upp henne "bäddade" hon iordning sin filt och la sig på mage på den. Jag höll på att smälla av, så sött var det! Jag lyfte upp henne och då la hon sitt huvud på axeln och sa "Mmm", och jag svarade "Mmm", och så höll vi på så ett tag. Till och med när jag la mig ner låg hon kvar - och sa "Mmm". Gullegrisfis!

Ja, nu har då min dator helt plötsligt börjat fungera igen. Jag förstår den inte! Käre bror ska, när han får tid, komma och formatera om hårddisken och se om det är till någon hjälp, för just nu verkar datorn ha sitt alldeles egna liv och har överlevt 2 självmordsförsök. Nu ska jag kolla på "24" som min snälla söta rara pappa köpte till mig. Bara för att han tycker så mycket om mig :D




Älskade lilla unge, hur ser du ut? :s haha...

dsc05986 (MMS)

Älskade lilla unge, hur ser du ut? :s haha. Julia har börjat skrynkla på näsan åt - typ allt.


Älskade lilla unge, hur ser du ut? :s haha...

dsc05986 (MMS)

Älskade lilla unge, hur ser du ut? :s haha. Julia har börjat skrynkla på näsan åt - typ allt.


J viker tvätt, jag lagar mat och Julia spr...

dsc05980 (MMS)

J viker tvätt, jag lagar mat och Julia springer runt och gör det gamla vanliga - allt lite svårare för oss! Det är som det ska :D


Det syns kanske inte så tydligt, men Julia...

dsc05979 (MMS)

Det syns kanske inte så tydligt, men Julia försöker mata sin vov-vov - med tuggumi..


Jag är skittrött, men Julia tycker det är ...

dsc05976 (MMS)

Jag är skittrött, men Julia tycker det är jättedags att starta dagen! Snark...


Julia gör väldigt passande läten i sin nya...

dsc05963 (MMS)

Julia gör väldigt passande läten i sin nya indianklänning av egyptisk bomull!..


..självklart fick Julia också! En liten kl...

dsc05951 (MMS)

..självklart fick Julia också! En liten klänning i vilken hon ser ut som en indian. Världens sötaste indian, ska väl tilläggas! Jonny fick också en, likadan som min fast i ljusare blå. :)


Pappa köpte en jätteskön t-shirt till mig,...

dsc05944 (MMS)

Pappa köpte en jätteskön t-shirt till mig, äkta egyptisk bomull. Det ni! :p Fick också veta att min far är något av en prutkung, och efter en vecka var han lika välkänd som okänd...


Pappa åkte hem för en stund sen. Jag hade ...

Pappa åkte hem för en stund sen. Jag hade planerat att baka innan han kom, men det hanns inte med. Städade dock 4 rum, sorterade tvätt och bytte en illaluktade blöja på ca.1,5 timmar. Sovrummet är inte städat än, men det får bli när alla kläder är tvättade. Så länge det finns massa smutstvätt blir det aldrig rent där ändå. Hur som, pappa hade köpt med sig glass i alla fall, så det gjorde inte så mycket att jag inte hann med baket. Julia älskar ju glass, så morfar vet precis vad han ska använda för att fjäska! Nu ligger skruttnuttan och sussar mätt på mat och glass. Skulle nog behöva göra detsamma en liten stund...


Julia var som vanligt avklädd när jag vakn...

dsc05923 (MMS)

Julia var som vanligt avklädd när jag vaknade till i morse. Nu är hon dock påklädd och mätt. Dags för mig att sätta gång med disk och städ. Jippi....


Nu är det dags för mig att sova! Imon ska ...

dsc05876 (MMS)

Nu är det dags för mig att sova! Imon ska vi tvätta kläder, städa, få soffan ren (tack Magda) och så kommer pappa förbi en sväng. Han har ju varit i egypten den senaste veckan, och med tanke på allt som sker där kan jag ju utan att överdriva säga att jag varit orolig! Men nu är han hemma så jag kan ha koll på honom! Förresten är det 11 årsen mamma dog idag! Nästa år har hon varit borta hälften av mitt liv. Saknar henne, fast jag inte minns så mycket. Puss mamma <3 Ska även hälsa grattis till min bästa bror som fyller år idag! Grattis bror. Du är bäst!! Sådär. Godnatt :)


Jag fick väckt Julia på vägen hem, tack oc...

Jag fick väckt Julia på vägen hem, tack och lov! När vi kommit på spårvagnen satte jag henne i mitt knä. I början fortsatte hon sova sittandes, men efter att jag plockat fram hennes färdkost, kaviarmacka, och nuddat hennes mun och näsa med den vaknade hon och öppnade munnen direkt. Min dotter skulle aldrig få för sig att sova bort en chans att äta! Hon åt 2 bitar macka och lyckades hålla sig vaken hela vägen hem. När vi väl kom innanför dörren var det lite lugnt bus i soffan och sedan på med pyjamasen, dricka välling och ner i sängen. Hon somnade utan problem!


Helvete! Jag vet en som inte kommer somna ...

dsc05919 (MMS)

Helvete! Jag vet en som inte kommer somna i tid ikväll. Får ju inte väckt henne heller. Förbereder mig för en lång kväll...:s ps. Nej, hon har inte gjort några ingrepp i läpparna. De blir bara lite extra svullna och plutiga när hon sover..


Upptäckte precis att man typ blir utstött ...

Upptäckte precis att man typ blir utstött och man har barnvagn på spårvagn! När folk ser att jag börjar förbereda mig för att gå av slänger de sig fram till dörren och står där 4-5 stycken och praktiskt taget kramar varandra. Måste-av-före-barnvagnen...! Sen när man väl kommit av var det visst inte så bråttom, för då kryper det fram och svänger så de smeker vagnen! För det är ju faktiskt SÅ mycket lättare att gira och stanna när man har en barnvagn att hallå koll på! Fatta!


Jag tror den jävla spårvagnschauffören har...

Jag tror den jävla spårvagnschauffören har rännskita eller nåt! Annars vet jag inte vad som kan vara så bråttom att han måste gasa på så idiotiskt att alla passagerare blir lite skrynkligare varje gång han ställer sig på bromsen! *fula ord*


Jag ser det regnar, jag ser det regnar...

dsc05918 (MMS)

Jag ser det regnar, jag ser det regnar...


När jag började planera inför lunchen uppt...

dsc05897 (MMS)

När jag började planera inför lunchen upptäckte jag att skafferi och kyl var praktiskt taget tomma. Det blev till att åka och handla! Tog oss till Lidl och gick därifrån med 3 fulla kassar med käk så nu har vi för ett tag framöver! När vi kom hem slängde jag ihop några korv med bröd bara för det går så fort att göra. Dock petade Julia bara ut och av korven så det får nog bli en tidig middag idag. Hon lär bli hungrig rätt snabbt! Nu ligger hon och sover för första (och förmodligen sista) gången idag.


När Julia inte fick upp mig tillräckligt s...

dsc05891 (MMS)

När Julia inte fick upp mig tillräckligt snabbt i morse tog hon saken i egna händer och klädde av sig pyjamasen helt själv! När hon började pilla på blöjan hoppade jag jämnfota ur sängen och så var dagen startad! Nu är frukosten äten och Julia är fruktansvärt rastlös. Får väl hitta på något här!


Vad gör du, flicka lilla?

dsc05893 (MMS)

Vad gör du, flicka lilla?


Nu har Julia lagt sig och kvällen är bara ...

dsc05827 (MMS)

Nu har Julia lagt sig och kvällen är bara min! De sista timmarna har vi lekt massa, och läst saga i stora sängen! Så roligt att hon börjat uppskatta det. När hon var yngre åt hon bara upp böckerna...Jag blev sugen på pannkakor och bestämde mig för att steka några till kvällsmat. Inte nyttigt på något sätt, men gott var det!


Julia tar igen sig en liten stund. En väld...

dsc05881 (MMS)

Julia tar igen sig en liten stund. En väldigt liten stund. I typ 3 sekunder! Ett under att jag hann fånga henne på bild...


Haha är blöjan tung, Julia?

dsc05864 (MMS)

Haha är blöjan tung, Julia?


RSS 2.0