27 juli 2012 - Sommar idag också

Vädret var inte lika självklart fint imorse som det varit de två föregående dagarna. Det var till och med lite kyligt ute, så det blev ingen frukost på balkongen, utan inne i soffan framför barnprogrammet. Vi var uppe rätt tidigt, strax innan 07, och då visas ju fortfarande programmen som passar de mindre. Senare är det bara massa saker om sjörövare och pirater. Inget som Julia tycker är underhållande, alltså!
Efteråt var vi ute och lekte tills klockan var runt 10:30, då vi gick för att inhandla lunchmaten och idag tyckte jag att Julia skulle få sova efter vi ätit. Det protesterades högljutt, hon skulle absolut inte(!) sova, men hon somnade ändå på några minuter och sover än. Skönt tycker jag, för då kanske resten av dagen blir mindre gnällig. Hoppas jag innerligt på, för min arma hjärna orkar inte med mer gnäll nu!


26 juli 2012 - Mer sol

Inte heller idag har Julia och jag legat på latsidan. Jag bara älskar det här med sol och värme! Det känns som jag aldrig sett eller kännt det förut och jag vill bara suga in allt, då det verkar som det inte kommer hålla i sig så länge. Både idag och igår har Julia och jag börjat dagen med frukost i solen på balkongen och sedan fortsatt ut för att leka etc. Efter lunch promenerade vi bort till stationen för att skicka några hjälpsamma kronor till svärmor och vandrade sedan vidare till Kungsmässan och kollade på alla reor. Hittade en klänning till Julia och ett linne till mig, men Julia har varit lite av ett "pain in the ass" hela dagen, och gnällt och klagat över allt och inget typ konstant. Tror det är pga värmen blandat med hennes trots. Oavsett, jobbigt!
Nu sover hon i alla fall. Däckade väl på ungefär 1,5 minut efter vi läst färdigt sagan och Jonny är och träffar en psys.terapeut (eller nåt) som är kompis till hans kompis. Han ska få sin rygg behandlad för en billig peng, så nu får jag lite egen tid. Ska bli skönt!



Närbild på en busfis som jag älskar <3


25 juli 2012 - Klirr i kassan

Det har varit en lång, härilg och mysig dag, som jag alldeles snart ska avrunda. Men tänkte hinna med ett litet inlägg här först! :) Som om inte det vore tillräckligt så var det ju löning idag. Älskar löning! ^^ Men vädret har ju dessutom varit strålande! Jag hade ju lovat Julia att vi skulle till simhallen idag, och även om stranden kändes mer lockande så är den aningen mindre praktisk när det kommer till lunch och mellis etc. Så det blev simhallen! Vi traskade ner strax innan 12, då de öppnade först då, och tvättade snabbt av oss för att slänga oss i bassängerna. Julia var trött redan på vägen dit, men orkade hålla igång som den orkan hon är, i nära 4 timmar, innan vi bestlöt att gå vidare. Eller jag beslöt! Faktum var att det hade varit bestämt sedan gårdagen då meningen var att vi skulle möta upp pappa Jonny utanför när han slutat jobbet och sedan gå och äta tillsammans. Men när vi kom ut fick jag ett sms om att han var tvungen att jobba över :( - typiskt! Tänkte först gå och äta bara jag och Julia, men hon var så trött att hon däckade bums i vagnen, så jag tyckte det var bättre att gå hem. Köpte med mig fiskbullar som hon älskar. Dessutom fick jag köpt ett par nya stövlar till Snärtan! Behövdes verkligen då hennes 24:or från PoP numer sitter som ett par nylonstrumpor och vi får stå, nästan hela familjen och slita för att få dem av henne (och inte råka få med fötterna...). Så ett par nya stövlar hade stått på inköpslistan ett tag! Hon fick välja själv och då blev det ett par mörkblåa Tretorn. De fanns i grått, lila och rosa också, men ungen skulle prompt ha blåa! Hon är nog trött på rosa efter blivit påtvingad det i 2,5 år, så nu gör hon något åt saken! ^^
Hon somnade i alla fall runt 20, och jag har pluggat sen dess. Men nu är jag klar med det för idag så ska göra mig iordning och krypa till sängs och prata lite med lillasyster som verkar ha kvällsgympa där inne :) Bebis <3




Bild från imorse, när jag och Julia hade frukostpicknick på balkongen <3


24 juli 2012 - 1 vecka

Om en vecka har vi bytt adress och bor ca. 2 mil söderut. Längtar så efter att få komma bort från tegel och grannar! Och alla dessa trappor! Är så less på dessa trappor, och jag vet att både min rygg och mina ligament håller med. Och Julia med. Hon hatar dem, och man ser typ ork och energi bara rinna ur henne så fort man kommer innanför porten. Tänk att typ bara kunna ha dörren öppen en dag som denna, och låta henne springa fritt ute på gräsmattan. Vilket frihet för henne, som bott i lägenhet typ hela sitt liv! Vi har typ packat allt som vi absolut inte behöver för tillfället. Resten tar vi i helgen och sen får vi leva tråkigt och på lättlagad/snabbmat i två dagar, men det får vara så.

Idag har och är det i alla fall fint väder, och efter några timmars plugg imorse samt lunchintaget gick jag och Julia ut och lekte. Hon fick måla med sina vägkritor, gunga och baka tårta i sanden samt sjunga "Ja må ho leva" för mig, som tydligen fyller år. Jo ja tackar, det var ett uppvaktande att heta duga det! ^^ Sedan tog vi en promenad till Hemköp och köpte glass. :D Imorgon är det löning, och då ska jag och Julia ha en rolig dag i simhallen hade jag tänkt! Pratade med min BM om det i fredags, och det tyckte hon var en jättebra idé. Men jag ska inte gärna sätta mig i bubbelpoolen, men där ska ju inte Julia vara i alla fall, och vi åker ju dit för att leka. :) Det ser hon fram emot, och jag med!






22 juli 2012 - Sovmorgon, jo pyttsan!

Julia verkade tycka det var dags att kliva upp redan runt 05 i morse! Jag höll inte med. Inte ett litet endaste dugg, faktiskt! Men ett par gånger fick hon mig upp ur sängen, först för att hämta hennes napp som hon glömt kvar i sängen och sedan för att hon behövde kissa. Det vägrar hon ju göra i blöjan i vaket tillstånd! Sedan sa hon att hon var hungrig, men då var det nog. Elak som jag är, sa jag åt henne att hon fick vänta för det var för tidigt och vi båda behövde sova lite till. Sen låg jag i mitten och blev utsatt för både det ena och andra, sparkar och slag, knuffar etc (ja, Jonny och Julia sov, så de märkte inte detta). Och från lillasyster inifrån också, men det är ju mer behagligt! Vi somnade om i alla fall och gick sedan upp runt 09 nästa gång. Då gick Jonny och köpte frukost som vi vräkte i oss tillsammans. Dagens planer är väl inga direkt roliga, tvätt och packning först och främst. Hoppas dock på att hinna gå ut med Julia en stund också!



Julia läste saga för sin pappa innan frukost <3

21 juli 2012 - Vecka 25

Lite nya magbilder kommer idag också, glömde ju det förra veckan! Nu är det bara 15 veckor kvar tills lillan är beräknad att komma. Börjar längta på riktigt och är så nyfiken på hur hon ser ut och vem hon kommer vara! Jag tror hon kommer vara en kopia av sin storasyster, men det får vi ju se! :) Hon verkar vara en riktig vilding, i alla fall. Som sin storasyster! ^^





Har blivit en riktig tjockis, känner jag!

21 juli 2012 - Solsken

Idag har det varit fint väder - äntligen! Hela sommaren har ju varit regning och riktigt höstig. Och kall! Men nu skulle det visst vara fint några dagar, och då får man väl försöka passa på att ta vara på det så gott det går. Men som sagt, jag hoppas fortfarande på augusti!
Idag vaknade både jag och Jonny innan Julia och låg och pratade i sängen ca. 30 minuter innan hon kom in med gosefilten i släp och nappen i munnen med ett nyvaket leende på läpparna. Det blev frukost, promenad till affären för att köpa mat till dagen och efter lunch somnade både jag och Julia i hennes säng. När jag vaknade sov hon fortfarande så jag tog ett snabbt, men avslappnande bad innan jag väckte henne. Sedan blev det middag och efter middagen gick vi ut och söp i oss det sista utav den varma solen. Det började dock snart bli kyligt så vi gick in igen.

Nu ska vi snart avrunda med dagen med lite filmtittande, hela familjen och vi hoppas på sovmorgon imorgon igen :)



20 juli 2012 - MVC

Efter lunch var det snabb påklädning, tandborstning samt muntvättning (Julia) som gällde och sen ut och påbörja promenaden mot sjukhuset och MVC. Jag valde att gå i någolunda god tid för att jag skulle slippa stressa samt kunna stanna och ta en paus om jag skulle känna att det behövdes. Och stannade gjorde vi ett flertal gången, men majoriteten av dem var det pga. Julia ville ha något: Dricka, vindruvor etc. Detta till trots kom vi fram i bra tid och Julia hann gå lös bland leksakerna i väntrummet en stund innan vi blev inkallade av Bm. Hon fick plocka med sig lite leksaker för att ha något att sysselsätta sig med under tiden, och hon var så duktig så! Satt och lekte med sakerna medan jag och Bm pratade om tankar som eventuellt uppstått den senaste 1,5 månaden, samt om hur jag mår. Jag berättade att jag trodde jag fått foglossning, men när jag förklarade för henne hur smärtorna kom förklarade hon att det troligen var ligamentsmärtor. Vid bäckensmärtor gör det ont när man går, men för mig känns det rätt bra under tiden jag går. Det är när jag slappnar av det värker. Så nu vet jag det! Hon sa också att det brukade kunna värka i några veckor, men att det sedan går över. Skönt!

Sen var det blodprov, vilket jag inte gillar alls, och det blir inte bättre av att jag är så jätte svårstucken att det får sticka mig överallt flera gånger för att hitta en ven som inte smiter undan. Men idag gick det riktigt bra! På första försöket rann det ordentligt, och jag - som absolut inte tittar! - hörde hur det skvalpade i röret, som i toaletten när man är riktigt kissenödig. Så jag bad Julia prata med mig, för att slippa höra det. Hon satt i mitt knä och tittade intressant på, med munnen på glänt. Och till sist det roligaste, då fick vi lyssna på lillasysters hjärta. Första gången detta görs, så jag var lite spänd och nervös, samtidigt som jag var rätt säker på att allt var i sin ordning eftersom jag känner henne varje dag, och hon är överallt samtidigt, hela tiden. Nästan! Och allt lät så bra det kan låta, ungefär. Jättefina och jämna hjärtslag! =D



Påväg mot Bm, Julia charmade alla tanterna som satt på sina balkonger och njöt av det fina vädret. Hörde dem skratta och "Awww" - a lång väg ^^




Påväg hem igen, Julia däckade framlutat i vagnen och direkt under solen. Tror hon tyckte om att det var lite solsken hon också! Jag lät henne sova en halvtimme. Är ju trots allt sommarlov och det betyder troligen sovmorgon imorgon ^^ 

20 juli 2012 - Margareta-dagen

Idag är det Margareta-dagen, vilket brukade vara lite som en mindre högtid hos oss för kanske 15 årsen. När både mamma och farmor levde. De hette båda två Margareta i mellannamn, därför fick jag också heta det. Så varje 20 juli aka. Margareta-dagen var jag och mamma och hälsade på farmor och farfar, som då det begav sig spenderade somrarna i stugan i Frillesås, bara "runt hörnet" från Åsa där vi bodde. Det firades med bakelser och kakor och var en speciell dag. Numer är det bara jag kvar av oss som brukade fira det, så det firas inte så mycket längre. Men visst skänker jag både mamma och farmor en speciell tanke idag <3
Julia heter inte Margareta, utan Elisabeth istället vilket är efter min mamma. Hennes andra mellannamn. Jag har alltid trott att jag skulle döpa min första dotter till Peggie i mellannamn, eftersom det var mammas namn. Men det känns inte möjligt. Det är mammas namn, och det är så det är. Har aldrig träffat någon vid det namnet innan, så det är lite som om mamma var den enda i hela världen med just det namnet och den stavningen. Så det fick bli Elisabeth istället. Kommer även döpa lillasyster till Elisabeth i mellannamn, så får vi införa Elisabeth-dagen istället! ^^

Idag blev det lite sovmorgon, till 08:30 och frukosten blev därför senare också. Men det är ju sommarlov! :) Vi ska snart ta på oss och promenera bort till affären för att köpa hem lunchmat, och efter lunchen börja göra oss iordning för MVC-besöket!


19 juli 2012 - Kamin

Igår höll jag igång och fick gjort bra mycket! Det var disk, städ, dammsugning, packning + den dagliga matlagningen och lek med Jullskrutt. Var ute med henne i ca.1.5 timmar och gungade, byggde sandslott och promenerade. Jag hade en bra dag! Idag har jag dock känt av rätt rejält att jag utnyttjade mitt välmående under gårdagen. Bäckenet har värkt hela dagen och jag faktiskt varit glad att det regnat. Jag har ju sluppit gå ut, bortsett från den lilla promenaden till mataffären. Jag och Julia har tittat på film hela dagen lång! Mysigt det också :) Jag har avslutat dagen med ett bad, som jag nu känner nog var lite väl varmt. Älskar riktigt varma bad, men eftersvettningarna (särskilt nu, i väntans tider) är fruktansvärda!! Usch, vad varm jag är!

Imorgon blir det ett besök hos BM. Spännande! Har ju inte varit där sen den 7/6. Känns konstigt att besöken är så glesa. Julia får följa med så jag får väl köpa med mig någon frukt, jordgubbar eller vindruvor, och hoppas på att hon sitter lugnt under tiden.
Hon har i alla fall verkat bli mer medveten om lillasyster nu, och kommer oftare och oftare fram och ska prata/pussa på "lillasyster". När hon sparkar till och jag lägger handen på magen frågar hon "Lillasystej spajkaj på dej?". Tycker jag är så gulligt! På tal om sparkar så ligger hon där inne nu och far runt som en badboll o en orkan (känns det som). Hr datorn liggande på knäna, lutad mot magen och hela den guppar! ^^ Härligt (än så länge...)



Min tjej i våras. 30/3, för att vara exakt. Bilden tagen ganska precis 1 timma efter det positiva grav.testet!



Suddig  bild, men ingen tvekan om svaret på testet! ^^

17 juli 2012 - Tisdag

Ett tag sen jag var inne här nu. Varje dag har jag tänkt att nu ska jag blogga, men det hinns inte med. När jag väl får tid är jag så trött att jag dyker huvudstupa ner i sängen. Så det blir inget bloggande! Det är ju en del som händer nu, flytten om 2 veckor, allt ska packas! Jag pluggar samtidigt som Julia är hemma = inte det enklaste. Hon vill, och ska ju, ha sin uppmärksamhet. Jonny jobbar ju hela sommaren så det är ju jag som är hemma. Inte minst är jag ju på smällen också, och även om jag inte gör något speciellt, så kräver det ju sin energi också. Dessutom har jag fått en del krämpor som jag inte haft förr samt foglossning. Inte jätteilla som man kan höra att andra har, men får väldans ont i bäckenet om jag ansträngt mig för mycket. Försöker att bita ihop under dagarna så kan jag gnälla och tycka synd om mig när J kommer hem!

I torsdags var jag hos tandläkaren med Julia. Två dagar innan hade hon halkat ordentligt inne på ett resturangköksgolv som var precis nysvabbat, och därmed snorhalt. Ägaren hade sin dotter med sig som är jämngammal med Julia och de skulle busa. Julia följde efter den andra flickan och på 2 sekunder var de borta. 1 sekund efter det hörde jag hur min dotter illtjöt och ropade efter "Min mamma!!!", och jag kom inte fram till henne. Hemskt! Men snart kom ägaren ut med henne och blodet rann ur munnen på henne. Trodde att hon slagit ut varenda tand ur munnen, men när vi fått bort blodet såg det ut som det klarat sig, men märkte på kvällen att ena framtanden var aningen lös och att den hade flyttat sig lite. Men tandläkaren sa att det bara är att avvakta. Så vi får se! Förhoppningsvis blir det inget utav det!




10 juli 2012 - Slitna dagar

I söndags var jag en tripp till Gekås med svägerskan. Vi hade lämnat barnen hemma och åkt helt själva. Alltid skönt att få komma ifrån lite. Jag fick köpt hem rengöringsmedel till flytten, hygeinprodukter och kläder till Jullan, då det mesta hon har är väldans kort/tajt. Fick bränt ett par tusen i alla fall, vilket alltid känns tillfredsställande! Dock tog det musten ur mig att traska runt där med bara en sittpaus! Var där när jag var gravid med Julia också, då ca. 3 veckor innan BF. Men den här gången var det värre (inte för att klaga, det var värt det!). Men till kvällen blev jag alldeles yr. Kändes som jag hade varit ute och festat i flera timmar, och fick hålla mig i sängkanten ett tag. Dock somnade jag rätt så fort, så förmodligen var det pga trötthet. Några timmar inpå natten fick jag en ordentligt kramp i benen också, som höll i sig ett tag och de har varit ömma sen dess. På kvällarna kan jag knappt gå, så Jonny får leda mig till toaletten för nattapinket. Har pratat med BM idag så ska till apoteket och inskaffa lite kosttillskott etc. Kan ju vara så att bebis dränerar mig på vitaminer och mineraler nu när hennes skelett byggs upp. Kanske hjälper det, kanske inte. Oavsett så är det varken farligt eller ovanligt. Får bara se till att stretcha ordentligt!



<3

8 juli 2012 - 2/3 avklarat

Nu är det bara en sak kvar som vi måste ta itu med, gärna i somman: napparna! Julia är torr och sover inte middag längre, så vi verkar ju ha sparat det värsta till sist. Jag är ärligt talat livrädd för detta, och önskar jag slapp! Att hon kunde få gå med den där saken så länge hon själv vill, men det går ju inte. Dessutom ser det just nu ut som om hon har samma bett som jag hade och fick opereras för. Men det kan dock vara nappen som förhindrar tänderna att växa så de möts. Hoppas verkligen detta återgärdar sig självt när nappen är borta, och hon slipper gå igenom allt jag tvingades göra med min käft. Hopplöst! Så det är väl bara att sätta igång. Skicka napparna till tomten...eller nåt? :s


8 juli 2012 - Tidigt

Ja, här är det tidiga morgnar som gäller nuför tiden. Tror att det är sommarlov. Det är väl så det blir utan middagsvilan; Julia somnar tidigare på kvällarna och vaknar därför tidigare på morgonen. Nu är det väl bara att se fram emot när hon lärt sig dels gå på toaletten själv samt sätta på barnprogrammet. Först då får väl jag/vi sovmorgon igen! Dock somnade jag runt 22 igårkväll. Jag och sambon skulle kolla på film, men jag hann väl drygt se halva innan ögonlocken började kännas sådär jättetunga. Så jag somnade! Skönt :)


7 juli 2012 - Sparkcykel och pippi långstrump-paraflax

Vi var ute ett bra tag efter lunch, och det blev en hel del bilder. Tänker dock inte lägga upp alla, skulle ta alltför lång tid. Men några! :)







Julia är helt slut efter otillräckligt med sömn föregående natt och ingen sömn under dagen. Hon är så duktig! Nu har hon i alla fall däckat...

...här!

7 juni 2012 - Jämför magar

Nu kände jag för att kolla upp hur olik magen ser ut den här gången jämfört med när jag väntade Jullskrutt! Så letade fram bilder från den tiden. Hade dock ingen från precis samma tid, men tog den som låg närmast!



Gravid med Julia v.23+2 (alltså 22 fulla veckor, + 2 dagar)




Gravid med Lillasyster v.23+0 (22 fulla veckor + 0 dagar)


Håller fast vid att jag tycker magen är både större och rundare den här gången. Inte ovanligt dock att den blir större andra ggn eftersom kroppen har varit med om det innan och därför vet vad som ska ske. :)

7 juli 2012 - V. 23 (22 fulla veckor)

Här kommer den här veckans magbilder!





Jag ser det ju inte direkt, men när man tittar på dagens bilder och jämför dem med bilderna jag tog förra veckan ser det ut som om magen växt en del. Den har också börjat anta den där runda, gravidformen som är så fin! Helt annorlunda från när jag väntade Julia, och den känns större, men lika fin ♥

7 juli 2012 - Likheter

Tyckte det här var så roligt!

Den här bilden tog jag på Julia i mars 2010, när hon var drygt två månader




...och den här bilden tog jag igårkväll. Man ser ju verkligen att det är samma barn! ^^


7 juli 2012 - Vad hände med sovmorgonen, Julia?

Nä, idag blev det minsann ingen sovmorgon. Julia väckte mig klockan 06:40 för att hon behövde kissa. Hon har ju blöja på sig när hon sover, men det är också endaste gången hon skulle använda den. Inte en chans efter hon har vaknat! Hon tycker verkligen inte om den längre, men just på natten är det fortfarande nödvändigt att hon har det. Hon vaknar dock torr 4/7 nätter, så det går åt rätt håll. Men för att jag ska våga ta av blöjan ska hon antingen vakna torr 7/7 nätter, eller sova i ett badkar! ...kanske inte var en dum idé...? ^^
Hon ville upp och åka på sin sparkcykel innan 07 en lördagmorgon. Vilket hon naturligtvis inte fick lov att gör, för en så länge bor vi i lägenhet. Världens mest lyhörda lägenhet dessutom! Inte för att jag bryr mig särskilt mycket om grannarna under, de är inte direkt trevliga människor (det finns ju en orsak till att vi flyttar), men det finns ju regler som ska följas!
Det var varmt inatt, och jag är en sån där person som verkligen inte kan sova (-eller somna) utan täcke! Inte jättepraktiskt under de varma månaderna. Men när jag till slut hade somnat så sov jag gott tills Julia väckte mig  - alldeles för tidigt, som sagt -. Idag vet jag inte riktigt vad som ska hända, men jag hoppas på att det blir uppehåll så vi kan gå ut och Julia kan leka med sin sparkcykel. Vill ta massa kort! :) Efter lunch, kanske. Bra sätt att hålla henne vaken och sysselsatt då hon egentligen brukar sova.



Julia tyckte också det var varmt inatt. Hon hade slitit av sig både täcke och blöja! ^^

6 juli 2012 - Kvalitetstid

Nu sitter jag i soffan, alldeles ren! Har tagit ett ordentligt bad och gjort en hårinpackning samt skrubbat kroppen. Sedan smorde jag in mig i min alldeles nya lotion, "Cocoa Butter" - (Undrar om man kan använda den i bakningen...?) Känns verkigen skönt, och som det behövdes.
Jonny är och träffar en kompis ikväll, så jag har kvalitetstid med mig själv, vilket kan vara skönt. Om man inte vore så sablans mörkrädd! Jag svär på mig själv de få gångerna det sker att jag är ensam på kvällarna pga denna rädsla för...egentligen ingenting! För där finns ju ingenting, det fattar ju jag med. Har haft detta så länge jag kan minnas och det kommer säkert fortsätta tills jag är gammal och grå. Jag har till och med lagt Julia i vår säng ikväll för att jag ska slippa vara ensam när jag går och lägger mig. Gillar verkligen inte att ligga ensam! Nä, det är jobbigt. Men jag tänkte titta på någon rolig, lättsam film för att komma på andra tankar, men vet inte vilken än. Får kolla runt lite och se om jag hittar någon. :)



Jag och det allra finaste jag har

6 juli 2012 - Storhandlat!

Idag kom morfar hit och hämtade upp Julia och mig, sedan åkte vi först till Kungsmässan. Vi tog en fika och fick en Frapino, som jag älskar och trånat efter i flera veckor! Sen Tessie och jag köpte sist. Såå gott! Sommarens och den här graviditetens största craving ^^ När vi var färdiga åkte vi först till Pressbyrån för jag skulle skicka iväg lite pengar till Svärmor/farmor i Brasilien via Western Union och sedan bar det av mot Willys där vi handlade massa mat. MASSA mat! Trodde jag skulle bli helt ruinerad, men det kostade ungefär hälften av vad jag hade förväntat mig när vi kom till kassan. Kom inte ens upp i min budget, utan sparade flera hundra. Trots att jag köpte lunch och middagsmat för 14 dagar framöver. Vanligtvis brukar jag ju bara behöva handla hem för middagen eftersom Julia äter lunch på dagis. Men nu är det ju sooommarlov :)
När vi hade handlat klart där åkte vi en sväg till ÖoB, för att köpa lite balsam osv. Blev lite annat där också, typ body scrub, badsalt och bodylotion. Men det är så billigt där så lika bra att passa på! Tycker jag förtjänar lite hemmaspa ni mitt i graviditet och allt!

Julia har blivit tämligen bortskämt också! Först köpa morfar en rosa sparkcykel med alla disneyprinsessor som motiv. Julia älskar prinsessor, och sparkcyklar. Så det var ju en höjdare! Nu ska det bara bli finare väder så vi kan gå ut och testa den! Idag har hon dock fått användning av paraplyet jag köpte till henne. Hon har velat ha ett i flera månader och jag har lovat att jag ska köpa ett. Och idag gick det inte längre att komma med ursäkter! Jodå, de där bruna, glittrande ögonen kan nog mjölka...;)



Morfar ska alltid spexa...




...och Julia är inte dålig hon heller...




...men hon vet allt hur man smajlar upp sig också! :)

6 juli 2012 - Sommarlov!

Blev aldrig tillfälle att sätta sig ner igen, förrän sent på kvällen och då var jag alldeles för trött. Därför blev det inga fler inlägg igår! Nu när vi försöker vänja Julia av med middagsvilan hänger det så mycket på mig att hålla henne sysselsatt och aktiv för att hon inte ska sätta sig ner och somna. Jag hade med mig lite gifflar, MER och en banan igår som vi satt nere på gården och åt när vi kommit hem från dagis. Firade att det var sommarlov lite. Sedan sparkade vi boll och gungade i någon timme innan vi var tvungna att gå upp till lägenhetet pga. en liten flickas naturbehov. Hon fick bada medan jag diskade och sedan skulle jag laga mat. Plockade då fram papper och pennor så hon fick sitta och rita. Vid den här tiden var jag på väg att slänga in handduken då hon bara gnällde på allt. Men enveten som svinskit (som pappa brukar säga) gjorde jag inte det förstår. Jag vill bara att vi kommer förbi middagen, sen är det Ok om hon somnar. Men det gjorde hon inte! Hon satt vaken till efter klockan åtta utan att däcka. Fattar inte hur! Dock somnade hon rätt fort när vi väl la oss och läste i hennes säng.

Ja, sommarlov=sovmorgon, och det är något Julia utnyttjar idag! Hon sover fortfarande. Jag vaknade första gången vid 06 när Jonnys väckarklocka ringde. Sedan 40 minuter senare då han skulle be mig om en tjänst. Sen var jag illa tvungen att gå upp och kissa, och sedan är det liksom kört. Om jag varit uppe ur sängen kan jag inte somna om igen. Så jag sitter i soffan och väntar på att "The Talk" ska börja på Sjuan. ^^



Min fina skrutta igår

5 juli 2012 - Last day

Nu är Julia precis avlämnad på dagis. Tidigare än vanligt! Eftersom hon vill stanna och titta på allt hon går förbi på vägen til dagis, vilket stressar upp mig totalt, så bestämde jag mig för att vi skulle gå lite tidigare idag. Och det gjorde vi. Och bara för det småsprang Julia hela vägen så vi istället kom 10 minuter tidigare, och hon var först av alla barnen. Ja se där...! Idag är det i alla fall sista dagen för henne innan sommarlovet. Imorgon kommer morfar och vi ska åka och storhandla! Har inte träffat honom sen den 2/6, då vi firade min födelsedag, så både Julia och jag saknar honom nu!


4 juli 2012 - Brist på ämnen

Har inte blivit något mer inlägg idag av den enkla anledningen att jag inte haft någonting att skriva om! Men nu är ju dagen nästan slut och har samlat på mig fler timmar med Jullan, och då händer det ju alltid något spännande ^^ Vi har idag testat hur det går utan hennes middagsvila. Hon har inte velat somna i tid de senaste nätterna och på dagis säger de att hon är så pigg så hon kanske egentligen inte behöver det. Dessutom har hon bara fått sova 30 minuter de senaste månaderna, för annars har kvällarna varit helt körda.
Det har i alla fall gått...över förväntan! Hon har inte gapat, skrikit och gråtit hela eftermiddagen, vilket jag var beredd på. Dock somnade hon så fort vi kom innanför dörren, men vaknade lika fort när jag frågade henne om hon ville gå ut och leka. För det ville hon ju! Så vi var ute i dryga 1½ timme innan vi var tvungna att ta oss in för att äta middag. Men jag vågade inte låta Julia sätta sig i soffan medan jag lagade maten, så hon fick bada under tiden. Det tycker hon är rolig, och dessutom var hon svettig och lortig. Så det var behövligt också! Efter maten borstade vi hennes tänder och tog på en blöja och la oss tillrätta i soffan och tittade på Bullerbyn. Jag trodde hon skulle däcka direkt, men det dröjde faktist runt 40 minuter innan hon somnade, vilket betyder att hon somnade runt 19. Samma tid som varje kväll. Så kanske hon inte behöver middagsvilan ändå? Får berätta om resultatet för personalen på dagis imorgon och se vad de anser! ^^



Trött tjej

4 juli 2012 - Onsdag

Idag är det onsdag och Julias sista vecka på dagis innan sommarlovet är redan halvvägs igenom. Känns så tråkigt att varken Jonny eller jag har någon direkt semester det här året så vi kan göra något roligt med henne. Morfar har lovat försöka komma ner ett par dagar under sin semester och ta med henne någonstans för att hon ska få lite stimulans. Och jag kommer ju inte plugga 24/7. Kommer ta någon dag då och då, när jag känner att jag har råd, och försöka hitta på något med henne. Det är ju trots allt sommar!
Drömde en skum dröm inatt. Eller ja, mycket av det var skumt, men annat var helt realistiskt. T.ex. att jag åt en chokladbiskvi! Jag älskar chokladbisvier och allt annat med choklad. Och allt annat godis också! Jag är en riktigt godisgris. Alltså, en RIKTIG godisgris! Men nu under graviditeten försöker jag hålla mig ifrån att äta så mycket sötsaker. Det ska man ju egentligen alltid göra, men det blir ju annorlunda när man har ansvaret för en annan person, som dessutom är ens lilla bebis. Det jag äter får ju hon också, och hon kan ju inte peta bort det hon inte vill ha. Så jag kände mig ganska besviken på mig själv i drömmen när jag åt den här biskvien, men åh så nöjd jag blev när jag vaknade och insåg att det bara var en dröm! :D

Igår sprattlade och sparkade vårt lilla Gryn så mycket att det kändes som hon var påväg ut! Jag la min hand på magen, strax bredvid naveln, och hon slog emot flera gånger. Mysigt, men samtidigt lite läskigt. I alla fall när man tänker tillbaka på "Alien" filmerna. Förväntade mig nästan att min mage skulle slitas upp och något stort, svart, äckligt skulle krypa ut (Tack brorsan, för att du visade den filmen...). Men mest är det mysigt, och väldigt lättande att flera gånger om dagen bli påmind om att hon mår bra där inne ♥

Idag har jag tyvärr ingen nytagen bild, så det får bli en "begagnad" ^^



1/4 2010 - Julias 3 månadersdag

3 juli 2012 - Längtar!

Jag längtar så tills jag kan börja sortera, rensa, tvätta och vika alla bebiskläder vi har liggande. Känns liksom ingen idé att göra det innan flytten. Vad är det för mening att tvätta och vika kläder om de bara ska ner i kartonger igen, liksom? Så jag får så snällt vänta! Nu är det ju bara dryga månaden kvar tills flytten sker, och tills dess borde jag ju kunna hålla mig. Tycker man ^^
Tycker det är skönt faktiskt, att det blir en flicka till, så alla de söta klänningar och bodys som jag klämde in Julia i även när hon växt ur dem bara för de var så söta, kan återvändas igen. Jag var ju inne i en riktig "think-pink"-fas när jag var gravid med Julia och efter hon föddes. Har ju inte riktigt varit en "rosa flicka" direkt innan det. Kanske när jag var liten, och inte hade någon kontroll av vad som sattes på mig, men inte efter det. Så köpte massa rosa, gulligullkläder och fast det nu är mycket tal om att pojkar visst kan använda rosa kjolar etc, så är jag lite för traditionell för det. Inte för att flickor måste ha rosa klänningar, och pojkar måste ha blåa byxor med tuffa bilmotiv. Men det finns gränser!




3 juli 2012 - Ockuperad

Min dator vad under ockupation resten av eftermiddagen/kvällen igår. Först av Julia som tittade på Bullerbyn (Kollifink, kollifink) och sen av J som tittade på Van Helsing. Efter att Julia var nattad tog jag ett varmt bad och kröp sedan ner i sängen med ett par kvällsmackor och en nyköpt korsordstidning. Älskar att lösa korsord! Dock gick ögonen i kors efter mindre än ett, och jag la då ifrån mig tidningen. Klockan 22:00 la jag mig för att sova och jag lovar att jag sov hårt och djupt redan när klockan var 22:01. Var så trött!
Natten har dock, tyvärr, bestått av ett kissmaraton. Okej, inte extremt mycket, men jämfört med vad jag är van vid (inga gånger) så var det jobbigt. Varje gång jag vaknade, oavsett vad jag blev väckt av, var jag tvungen att springa upp och kissa. Så här har det inte varit under den här graviditeten än, och jag hoppas inte att det ska vara såhär varje natt resten av tiden. För då kommer jag inte orka stå på benen de sista veckorna!



En av orsakerna till att jag blev väckt under natten! Men älskar dig mer än allt ändå


2 juli 2012 - Tredagarsmaraton

Den här helgen har jag och sambon haft filmmaraton. Narnia-maraton, rättare sagt. Dock har vi kollat på en film/kväll. Alltså den första i fredags, den andra i lördags och den sista och i gårkväll. De första kvällarna la vi oss i sängen och tittade, eftersom det är så mycket bekvämare än att ligga i soffan. Olyckligtvis slutade det med att jag somnade när det var nån halvtimme kvar båda gångerna. Så igår tvingade jag J att sitta kvar i soffan och trängas med mig istället. Det är rätt obekvämt eftersom vi har skinnsoffa (men jädrans praktiskt när man har småbarn, så byter inte till tyg förrän de är utflugna...) och man klibbar fast konstant. Vi kunde inte ligga still i längre än 5 min/gång, vilket i sin tur höll mig vaken! Dock somnade jag som en drogad stock när jag väl kom till sängen. Men det är ju skönt att slippa ligga och vrida och vända! :)


2 juli 2012 - Blev det fel någonstans...?

...det känns så! Sommaren ska ju vara solig och torr, med ett fåtal regninga dagar, bara för att hålla det gröna grönt, liksom. Nu är det ju tvärtom! Det är regningt med lite sol då och då. Tycker synd om alla barnen som har sommarlov och vill till stranden och bada. Det är ju alldeles för kallt för det! Eller, är det bara jag som är en badkruka? Hur som är detta en perfekt sommar att spendera utomlands, i ett soligare, varmare land. Det skulle vi ha gjort, om det inte varit så att Jonny skulle jobba hela sommaren, om jag inte skulle plugga hela sommaren och om vi inte skulle ha bebis ett par månader efter sommaren. Pengarna behövs ju till annat! Så vi kommer nog ingenstans den här sommaren. Jag lägger mitt hopp och min tro på att Augusti blir fint. Då har vi ju flyttat och bor bara 5 min från stranden. Då kan det bäl bli fint? Snälla...!? ^^

Ja nu har en ny vecka börjat och J stack iväg till jobbet innan jag ens klivit upp i morse. Julia är nu på dagis och jag ska alldeles snart äta frukost! :)

Godmorgon!

'

1 juli 2012 - Latsöndag!

Efter gårdagens städ och tvätt orkar vi inte med att göra någonting annat än typ ingenting. Och det har vi gjort hela dagen, förutom att jag fixade disken imorse. Men det gick rätt snabbt och smärtfritt! Vi har ätit lunch, vilket blev lite sent och också resulterade att Julia kom i sängen för sin middagsvila lite sent. Eller, ganska mycket sent. Runt klockan 14 blev det. Men det blir inte länge för då kommer hon inte somna ikväll, och imorgon är det dagis som gäller! Sista veckan för henne, sen har dagis stängt. Vet inte hur jag ska lyckas plugga samtidigt som jag ska ha hand om henne. Jonny jobbar ju heltid hela sommaren. Jag får väl plugga på eftermiddagarna, när han kommit hem, och kvällarna. Det löser sig alltid! Vi har i alla fall inga direkta planer för dagen, vilket känns skönt. Man behöver nån dag i veckan då man, med gott samvete, inte behöver göra någonting. Får se om vi tar oss ut en stund senare. Kanske, kanske...



Glada Hjärtat

1 juli 2012 - Tvåochetthalvt-åring

Idag fyller Snärtan 2,5! Att tiden gått så fort. Bara 6 månader kvar tills hon fyller 3 år! Känns så stor skillnad mellan 2 och 3..å andra sidan är det rätt stor skillnad mellan 1 och 2 också. Och nyfödd och 1, enorm skillnad! Hinner ju hända mycket på ett år liksom...!
Hur som haver, vi gav oss ut igår, och det var härligt väder - där det var lä! Blåste ju ordentligt, och var lite kyligt i vinden. Men vi fick lekt lite i sandlådan, gungat lite och Julia fick äta mellanmål! Efter ett tag gick vi och köpte lördagsgodis! Idag verkar det inte bli något utelek. Regnet öser ner! Mysigt...:/





RSS 2.0