Jag måste verkligen inse mina begränsninga...

dsc05862 (MMS)

Jag måste verkligen inse mina begränsningar! Nu har jag kollat på skräckfilm igen! Jag som nyss lärt mig sova med spegeln rättvänd. Men det var den sista på länge! Nu är det bara romantisk komedi som gäller. Nu ska jag försöka sova i alla fall, och kvällar som denna är Julias snarkningar ner rofyllda än vanligtvis.


Jag har under de 3 senaste månaderna börja...

dsc05834 (MMS)

Jag har under de 3 senaste månaderna börjat förstå meningen med en leghage! Dock har jag ingen, så var kreativ och byggde en egen! Synd att den inte var så hållbar och att Julia praktiskt taget gick igenom den efter typ 2 sekunder!


Nu är Julia och jag påväg hem efter en dag...

dsc05831 (MMS)

Nu är Julia och jag påväg hem efter en dag på stan. Åkte in för att köpa strumpor till henne, men hittade ett par jättesöta byxor som jag bara var tvungen att köpa. I kön till hemköp började en jättetrevlig äldre man prata med oss, och det slutade med att vi tog sällskap mot spårvagnen när vi var klara. Det tog lite längre tid än vanligt eftersom han hade dåligt balanssinne, men vi hade mycket att prata om. Så trevligt att träffa på människor som honom, om inte annat för att bli påmind om att det faktiskt finns snällt folk också!


Min dator har gått sönder - igen! Så nu bl...

Min dator har gått sönder - igen! Så nu blir det till att mobilblogga istället! I lördags var det fest hemma hos Mickan. Har typ varit taggad sen förra helgen eftersom det var första gången på 2 år jag festade. Fan på tiden! Julia skulle sova hemma hos sin gudmor, men framåt kvällen blev hon arg och ingen fick ens röra vid henne. J var snäll och avbröt sin kväll för att hämta henne så jag kunde stanna kvar! Jag kom hem klockan 4 och störtade i säng! Det var en sjukt lyckad kväll, och nu har jag varit fyllehes i sen jag kom hem i lördags och kan nästan inte prata. Men det är det värt! Sjukt kul!


27 januari 2011 - Sveriges värsta bilförare

Just nu sitter jag och garvar åt sveriges värsta bilförare. Numer är min goda vän Mickan och hennes familj, Andreas och Mira, Tv-kändisar! Sjukt kul! :)

Har ju inte bloggat på ett par dagar. Har liksom inte haft nån lust! Igår kom jag på att Yess ska komma hit idag, och spenderade kvällen med att städa halva lägenheten. Eftersom jag hade planer på att åka till stan med Sara idag var jag rädd att jag inte skulle hinna annars. Jag åkte in i förmiddags, och städade resten när jag kom hem! Nu sitter jag och väntar på att Yess ska vara framme, vilket väl sker om nån halvtimme! Yaay!

Var på jakt efter något fint att ha på mig när jag ska festa på lördag, men jag hittade verkligen ingenting! Tror inte riktigt jag gillar modet som är nu. För mycket mönster! Tro det eller ej, men inte ens blommigt passar mig i smaken längre..! Köpte nytt nagellack istället. Får försöka rota fram något ur garderoben här hemma.


25 januari 2011 - Segt

Den här dagen har varit riktigt seglivad! Kändes som om den aldrig ville ta slut, och, förutom en kort sväng till Närabutiken, har Julia och jag varit inne hela dagen. Jag tyckte det blåste så kallt när jag väl var ute, så jag kände inte alls för att gå ut mer. Samtidigt är det ju obeskrivligt trist att sitta inne, och det har märkts på både mig och lillgrisen! Understimulerade, kan man kalla det. Julia har varit på riktigt jäkelskap, och ska på allt som hon inte får, och jag i min tur har varit jättelättretlig. Dessutom räcker det uppenbarligen inte med ett bestämt "Nej!" längre, utan jag har fått ryta till ordentligt för att hon ens ska reagera. Tycker inte alls att det är roligt, men måste ju säga ifrån.

Den sista timmen innan det var dags för Julia att sova har vi lekt dels med hennes lilla piano, och med tygsakerna som "mormor" Thymian sydde åt henne i sommras. Julia är som en hund; Tycker det är extremt roligt att springa efter allt jag kastar! Bollar, skor, nappar - helt ovesäntligt vad det är, hon bara springer! Skönt att hon är såpass lättroad. Jag kan ju sitta på ett och samma ställe och slänga saker omkring mig. En utmärkt lek för en sån bekväm människa som jag! :p
Nu ligger hon i alla fall och sover. Hon har varit lite ängslig och vaknat lite, men jag tror nog vi ska ta oss igenom den här natten också, utan några större problem. :)


25 januari 2011 - Snutt-nutt

Julia väckte mig vid åttatiden, men jag kunde inte förmå mig att stiga upp. Det gick bara inte, så jag gav henne min mobil så hon skulle ha något att pilla med medan jag snoozade. Dock tröttnade hon rätt fort och när hon slängde den i golvet förstod jag att det var dags för mig att starta dagen. Jag kravlade mig upp ur sängen och lyfte ner Julia och hon sprang, som vanligt, och puttade upp dörren. Detta gör hon varje morgon. En mindre ansträngning för mig!

När Julias gröt stod i micron och hennes blöja blev bytt upptäckte jag hur hungrig jag var. Något som ytterst sällan sker på morgonen. Men idag var det riktigt illa! Kändes som ett smärtsamt vakum i magen, så jag bestämde mig för att äta lite gröt tillsammans med Nuttan. Egentligen är jag inte särskilt förtjust i havregrynsgröt, men det är onekligen väldigt praktiskt. Dessutom krävs det så lite för att man ska bli mätt.

När frukosten var uppäten stod det lite lek och bus på agendan, och efter en knapp timme började Julia gnugga sig frenetiskt i ögonen. Jag la henne i sin säng, och hon somnade nästan omedelbart och sov tills klockan var runt halv 12. Hon är så himla mysig när hon är nyvaken, och låg på min mage och gosade tills det var dags att fixa lunch! Nu är lunchen äten, disken diskat och golvet dammsugit. Julia är tämligen lugn och leker med sitt piano samt en tom godispåse, lite besviken över att den är tom.


24 januari 2011 - Dagen

Jaha, så var det kväll igen! Dagarna bara ramlar förbi, men det är säkert bra. Jag tog en sväng med Julia idag, till kortedala torg för att uträtta några ärenden, och sedan tillbaka hem igen. Tog drygt 1.5 timme allt som allt, och var riktigt skönt att få röra på sig lite. Nacken värkte dock väldigt när jag kom hem, och jag smorde in den med lite Eezespray. Någonting jag egentligen inte gör eftersom att jag, som massageterapeut, tror på att behandla orsaken hellre än symptomen. Men nöden har ingen lag, och idag var det så stelt att jag inte ens kunde strecha! Efter att sprayen suttit på en stund hoppade jag in i duschen med Julia, och sedan kändes det bättre. Lite obehagligt var det dock när jag skulle stretcha och det verkligen small till! Trodde för en stund att jag bröt nacken och dog, men faktum är att det kändes mycket bättre efteråt. Lättare på något sätt! Kanske behövdes det.

Julia har nu somnat. Även i natt var det lite protester i form av gråt. Hon må vara enveten, men jag är värre! Hon fick ligga kvar och efter ett tag tystnade hon.
Lite roligt, jag sa ju att jag inte hade haft några "men" efter skräckfilmen jag såg i helgen. Jag står fast vid det, ingenting som direkt påverkar mig. Bara det att jag måste vända på spegeln i sovrummet när Julia ska sova! De första kvällarna tog jag till och med ut den ur sovrummet, men nu "räcker" det med att vända spegelsidan mot väggen. Får se hur länge det håller i sig...jag är så vek!


24 januari 2011 - Järnspett!

Jag måste ha legat tokigt inatt! Hela min nacke är öm och stel. Märkte det när jag skulle vända på mig för att kolla på Julia i morse, kändes som om någon försökte halshugga mig bakifrån med en alldeles för slö kniv! Kanske? Jag vet ju inte riktigt hur det känns, men jag kan tänka mig att det var nåt sånt..!

Julia sov i alla fall utan ett pip inatt igen. Jag förväntade mig att hon skulle vakna och vara hungrig framåt småtimmarna, eftersom hon ätit så dåligt under dagen. Men det gjorde hon inte, och det är jag tacksam för. Hon väckte inte mig förrän klockan 9 imorse, dessutom. Jag gick och la mig runt elva(!) igår! Men såklart tog det ju ett visst antal timmar innan jag somnade. Förstår inte mig på det här!

23 januari 2011 - Det gick!

Tänka sig, hon somnade faktiskt! Jag hade förväntat mig att springa fram och tillbaka mellan sovrummet och vardagsrummet halva kvällen. Men det behövdes inte! Enorm lättnad! Jag är jättetrött också, och tycker det ska bli riktigt härligt att krypa ner i sängen när den stunden kommer. Dock är jag hungrig! Men jag vet inte vilket som är starkast: Hungern eller latheten. Är inte jättehungrig så det är nog latheten...Bättre att vänta så kan jag äta när jag går upp imorgon. Synd bara att jag aldrig har någon aptit på morgonen! Jaja, Ilands problem!

Satt och bläddrade igenom lite foton sen i somras. Tänker inte riktigt på hur mycket Julia har växt även sen dess. När man tittar på bilderna från juli, augusti och september ser hon ju verkligen ut som en bebis! Det gör hon ju inte längre. Sen hon började gå har hon fått en helt annan kropp, mer utsträckt liksom. Inte det där satta, kompakta som hon hade när hon var mindre. Nu är hon ett barn!



7 månader gammal

23 januari 2011 - Vill inte äta!

Idag har det varit något mysko med Julias aptit: Hon har inte haft någon! Hon som vanligt vid lunch, men efter det tog det bara stop. Hon ville inte äta sin middag alls utan började gråta så fort jag ställde fram maten. Jag fick ge henne lite youghurt istället, vilket hon petade i sig. Nu ville hon inte dricka sin välling heller! Hon drack ungefär halva men sen var det bra. Dessutom somnade hon halv fem! Jag hade tänkt ta upp henne efter max 30 minuter, men glömde av det, så hon sov drygt en timma! Inte bra..!! Jag la henne därför lite senare än vanligt, för att slippa en jobbig kväll, men det verkade inte hjälpa. Hon står just nu och dunkar sängen i väggen! Fast hon låter trött på det halvhjärtade gråtet, så jag låter henne vara en stund, så kanske hon somnar ändå! Hoppas det, orkar inte med en sån där jobbig kväll....

23 januari 2011 - Ren

Jag blev så rastlös av att ligga på soffan så jag bestämde mig för att hoppa in i duchen istället. Älskar att duscha och skulle gjort det flera gången om dagen om jag hade kunnat. I början av min graviditet, när jag fortfarande var i Brasilien, kunde jag börja gråta bara av tänka på att lägga mig i ett varmt bad eller ta en varm dusch (i Brasilien är ju vattnet kallt) så när jag kom hem missbrukade jag det rätt så ordentligt så fort jag fick en chans! När jag bodde nere i Åsa var jag tvungen att lägga mig i ett kokande bad varje morgon för att få mina leder att fungera. Botar till och med bakfyllor och tandvärk genom att bada! 

I alla fall, när jag ansåg mig ren och färdigduschad gick jag in i sovrummet för att mötas av en skrattande Julia som stod och hoppade i sängen. Hon hade visst varit vaken ett tag, men hon brukar inte bli så ledsen om jag inte kommer direkt, om det inte är mitt i natten!
 

23 januari 2011 - Trött utav hel**te!

Usch, vad sliten och risig jag känner mig! Det är verkligen ett tecken på att man är ostimulerad när två timmar på stan kräver ett dygns återhämtning! Har verkligen försökt leka med Julia, men jag kommer på mig själv med att försvinna in i min egna lilla värld. När jag egentligen ska spela musik på hennes piano, eller läsa en bok sitter jag och blänger in i väggen och tänker på att ligga i en hängmatta och långsamt vaggas till sömns, skuddad av ett par träd i något varmt land, låt oss säng: Brasilien!
Jag satt på golvet bredvid Julia, men till slut blev jag för trött så jag halvla mig över divanen i soffan. Benen var fortfarande kvar på golvet, men kroppen låg i soffan. Jag lutade huvudet i händerna och försökte (ganska våldsamt) gnugga liv i mig. Då kommer min älskade lilla flicka framspringande och lägger armarna om mig! Hon lägger ner sitt huvud bredvid mig och står där och kramas. Finns det något finare? Det är verkligen det bästa jag vet, när hon kommer fram och ger mig en kram.

Nu har hon ätit lunch i alla fall, och ligger i sin säng och sover. Jag ska lägga mig ner på soffan en stund och "vila ögonen" som man säger. Det är ju trots allt söndag, och då är det en synd att göra något produktivt! ;)


23 januari 2011 - Morrn morrn

Igår åkte vi in till stan, jag och Julia, för att träffa Magda och hennes syster plus deras kusiner. Det blev inte så länge eftersom jag kom iväg rätt sent, och det var nåt strömproblem med vagnarna så vi blev stående på Gamlestadstorget ett tag! Men nån timme i alla fall, och det är ju bättre än ingenting! Men gudars skymning vad trötta vi var när vi kom hem! Julia satt med ögonen i kors i vagnen påväg från spårvagnshållplatsen, och jag tvivlade på att mina ben skulle orka bära både mig och Julia upp för trapporna. Egentligen ville jag inte att Julia skulle sova, eftersom klockan var så mycket, men hon orkade ju knappt hålla ögonen öppna. Hade varit mycket nya intryck och stoj, så jag la henne i en knapp halvtimme. Gav ju mig tid att slappa en stund på soffan innan maten skulle serveras.

Dock påverkade hennes lilla middagsvila inte henne när hon skulle somna på kvällen. Jag la henne lite senare bara, och hon somnade precis som vanligt och sov sedan som en snarkande stock! Själv gick jag och la mig innan tolv, men det tog väl nästan 2 timmar innan jag väl somnade. Får se hur det blir i natt!

Nej, nu får jag försöka underhålla den här gnällande fisgrisen jag har här!


22 januari 2011 - Lunchvila

Julia har fått sig en dusch. Utan mig den här gången! Jag brukar duscha oss båda samtidigt vanligtvis, men, inte för att jag inte behöver duscha, men idag kände jag för att göra det annorlunda. På så vis kan jag ju ha vilken temperatur jag vill på vattnet. Jag tycker om att duscha så hett, och kan ju inte ha så varmt vatten på henne. Så idag fick hon duscha själv, så gör jag det när hon somnat. Efter duschen blev det lunch, som idag bestod av lax och potatis, och nu ligger hon i sängen och nynnar.






22 januari 2011 - Lördag

Det var inte så farligt som jag trodde, efter att ha tittat på skäckfilm igår. Den handlade om onda speglar, och när jag väl satt i soffan trodde jag aldrig jag skulle kunna titta mig själv i en spegel igen, men innan jag gick och la mig utmanade jag mig själv med att stå framför spegeln medan jag borstade tänderna. Jag betedde mig kanske lite underligt, och förflyttade mig fram och tillbaka för att se om min spegelbild följde med, men jag stod kvar där! Och jag lever ju, så det kan ju inte vara så farligt!

Inatt har Julia sovit utan ett endaste litet ljud. Nästan så jag blev orolig igårkväll för hon var så tyst. Men hon sov så gott, och hörde hur hon snarkade så fort jag öppnade dörren. Jag gick och la mig strax efter 00 och läste några sidor innan jag slocknade, och säkert snarkade, jag också. Jag vaknade i morse av att Julia försökte dra sina leksaker genom spjälet på sängen. Jag lyfte över det till henne, och sen kunde jag ligga kvar och snooza en stund medan hon höll sig aktiverad med att kasta klossar i lådan. Så skönt!

Fick reda på att en vän från massagetiden, som bor i Värnamo, är här uppe i göteborg nu. Kanske åker en sväng in till stan och träffar henne och hennes vänner senare! Sist jag träffade henne var på Liseberg vintern -09, och vi båda var gravida då. Så hon har alltså aldrig träffade Julia och jag har aldrig träffat hennes söta grabb! Dok vet jag inte om han är med, men det är ju kul att träffa Määgd ändå :)

Mmm, Julia har en överraskning för mig. I blöjan. Dags att öppna fönstren...



Jag får puss! <3


21 januari 2011 - Vart tog dagen vägen?

Det är så konstigt, det känns som om jag varit igång hela dagen, men har inte fått gjort något alls. Det enda meningsfulla jag gjort är väl egentligen att diska och vika tvätten som jag tvättade igår. Har varit och handlat med snuttis också, samt hyrt film! Känns som jag missbrukar det här med filmuthyrning! Är verkligen stammis på stället här! Idag passade de till och med Julia medan jag bläddrade runt bland filmerna. Hon blev så rastlös av att bara sitta i vagnen, så jag släppte ner henne på golvet, och vips så var hon i famnen på kvinnorna som jobbar där. Och hon trivdes utmärkt, som alltid när hon får lite extra uppmärksamhet. Undrar vem hon fått det ifrån...

Hyrde bla. en skräckfilm. Har inte sett än på över ett år, eftersom jag är så fruktansvärt lättskrämd. Tror jag fått men för livet efter att min snälla(!) bror frågade om jag ville titta på film med honom och satte på "Onda dockan" samt "Alien". Jag var 8 år, och efter det fick mina älskade dockor ligga i garderoben under natten och det tog ett bra tag innan jag kunde gå normalt på golvet eftersom jag trodde det skulle komma aliens och ta mig. Tror jag liksom blev rädd för att vara rädd, och sen dess har jag och skräckfilmer inte riktigt funkat ihop. Men ikväll ska jag ge det ett försök till, så får vi se om jag kan sova inatt!



Julia efter en boxningsmatch med tidningsstället. Hon förlorade, tyvärr!

21 januari 2011 - Ljuva natt

Klockan nio väckte Julia i morse. Då hade hon legat i sängen i 13,5 timmar! Jag är dock osäker på att hon sovit hela tiden. Tror hon sitter och leker med alla sina gosisar i sängen innan hon väcker mig, vänlig som hon är. Annars skulle hon väl se så där nyvaken ut som hon gör annars, men det brukar hon inte göra. Hon står upp i sängen och smilar byxorna av sig. Även jag kom i sängs i bättre tid igår! Runt halv tolv la jag mig, och läste först några sidor i min bok innan jag somnade utan några problem alls! Härligt!

Nej, nu måste jag underhålla gnällfisen här lite. Hon är avundsjuk på datorn!



Gosisarna!
Den stora hunden fick Julia i present av tant Sara första gången de träffades¨
Nallen i hundens knä kom på posten i påskas från Kajsa
Hjärtkudden fick jag i födelsedagspresent från Jonny när vi var i Brasilien
Den bruna nallen "Brumma" fick jag från min mamma när jag var liten
Snögubben bakom hjärtkudden vann Jonny på liseberg förra året
Elefanterna (en stor och en liten) fick Julia i julklapp från Tessies familj
Den lilla rosa kaninen köpte jag på HM
Och till sist, "Fofinha", som Jonny vann och gav mig på Gröna Lund sommaren -09


20 januari 2011 - Godnatt!



20 januari 2011 - Bildregn på det finaste som finns: Blandat

Kom på att jag utlovat lite bilder från dopet, så här kommer några. Tog dock inga i kyrkan eftersom jag bara har min mobilkamera och ville inte riskera att mobilen började ringa mitt i ceremonin. Men har några stycken från fikat efteråt:



Dagens kändis Annie, med pappa Daniel




Julia är galen i glass




Julia med syssling Tilde (Annies storasyster) och en pojke som jag tror heter Olle.


Hittade 2 bilder från Julias födelsedag också!



Mamma, pappa, barn - öppnar presenter!




Jag hjälper Julia att blåsa ut ljuset

20 januari 2011 - Moonlight mile

Satte precis på filmen "Moonlight mile" med bla. Jake Gyllenhaal, Susan Sarandon och Dustin Hoffman. Har inte sett den på flera, flera år så jag minns inte ett dugg vad den handlar om. Kommer med all säkerhet inte titta färdigt på den heller, utan somna halvvägs igenom som vanligt. Men vad gör det? Jag älskar ju att somna till Tv:n så jag är ju nöjd ändå.


20 januari 2011 - I säng

Nu är kvällen slut. För Julias del i alla fall! Hon ligger och snussar i sängen efter en del lek och lite massage. Hon har börjat bli lite torr så jag köpte en mild babyolja på apoteket idag och smorde in henne med lite innan det var dags att sova. Får se om det blir någon skillnad!
Nu har jag några timmar framför mig, fylld med ingen aktivitet alls! Ska bara sitta och göra vad som faller mig in, och det är antagligen så lite som möjligt.
Har fixat barnvakt till nästa helg, i alla fall. Då ska jag hem till Mickan och Andreas på fest, och det är barnförbjudet. Julia ska sova hemma hos gudmor Susan och Annelie. Ska försöka i alla fall. Det är första gången hon sover borta utan mig, så det blir spännande. Men hon tycker ju om Susan och Annelie, så det ska nog gå bra! *Fingers crossed*...


20 januari 2011 - Eftermiddag

Jag kom på att jag var tvungen att lämna in ett papper på Soc. så jag packade på mig och Julia våra ytterkläder och gav mig iväg. Jag hade först tänkt att ta spårvagnen, men ångrade mig och bestämde mig för att gå en hållplats och sedan hoppa på vagnen där. Men jag ångrade mig igen, och promenerade hela vägen till Torget. Tar ju inte alls särskilt lång tid, och idag är det ju rätt så härligt ute. (Om man jämför med hur det varit). Jag fick till och med solen i ögonen, så jag önskade att jag tagit med mig solglasögonen.

Efter pappret var inlämnat gick jag till apoteket för att köpa vårtplåster. Jag har ju fått en liten, äcklig vårta på armbågen. Ont gör den också, och jag är livrädd för att den ska smitta så jag går konstant i långärmat. Sover till och med i det! Men nu har jag plåster! Hoppas att de fungerar bara.
Fick köpt ingredienser till dagens middag också! Kläderna är tvättade också, så i natt får Julia sova i helt nytvättade sängkläder. Jag sitter fortfarande och funderar ut något som jag kan göra med hennes enorma kissande under natten. Jag funderar på att försöka byta hennes blöja innan jag går och lägger mig. Då har hon ju sovit i 3-4 timmar redan, iaf, så det kanske hjälper något. Men jag vill ju inte riskera att hon ska vakna...Jaja, vi får se!

20 januari 2011 - BURN

Haha jag glömde berätta om ett litet misstag jag gjorde igår, som kunde ha slutat i katastrof! Jag skulle koka spaghetti. Jag ställde kastrullen med vatten på spisen, precis som vanligt, och satte på plattan. I väntan på att vattnet skulle börja koka gick jag runt i lägenheten och plockade lite. Jag tänkte inte på att det tog väldigt lång tid...inte förrän jag kom in i köket och skulle steka upp köttfärsen. Jag tyckte det luktade väldigt bränt! Snart såg jag att jag hade satt på fel platta, och på den som var varm låg en toarulle som jag lagt ifrån mig i förbifarten, utan att alls tänka mig för! Jag plockade bort den fort som attan, och det var nog i rättan tid! Det rök ordentligt från både plattan och pappret, och luktade vidbränt i hela köket. Jag fick öppna ballkongdörren och vädra ut stanken.

20 januari 2011 - Kanalbyte

Julia somnade rätt fort efter senaste inlägget. Jag gick in för att lägga i nytt lakan i hennes säng, och hon stod bredvid med nappen i munnen och snuttefilten under armen. Jag la henne i sängen när den var färdigbäddad, och hon låg där och "pratade" en liten stund, men somnade sedan.

För några dagar sen upptäckte jag att Mtv inte fungerar längre. Att den kanalen inte ingår i det utbud som vi har, och blev rätt slopen! Jag gillar Mtv. Jlia och jag brukar sitta och lyssna på musik på morgonen, och sen går det nästan alltid någonting som är värt vila ögonen på. Men nu är det, som sagt, slut med det. Men för ett par dagarsen fick vi kanal 11 istället, och jag trodde det skulle vara någon tråkig nyhetskanal eller nåt. Men icke! Idag har jag upptäckt att detta med stor möjlighet kan bli min nya favoritkanal! "The secret life of the American teenager" gick imorse. Efter det kom "Plastikdoktorn 90210" och nu, det bästa!!, "Cheaters"! Dessutom var jag nere i tvättstugan och hittade en tvättid idag kl.11! Kan det bli bättre? Kanske det blir en bra dag...


20 januari 2011 - Kiss i sängen och ha det bra...

Julia väckte mig halv åtta i morse, och jag som är ovan vid att vakna så tidigt trodde det var mitt i natten och reste mig för att bädda om henne igen. När jag tog tag i henne dock, var hon alldeles pisseblöt! Byxorna, bodyn och lakanet. Så jag fick klä av henne stående i sängen. Stackarns frös så hon skakade, så efter jag tagit av henne allt virade jag in henne i en filt och la henne på mitt täcke där hon fick ligga tills jag plockat bort allting ur sängen. Sedan la jag mig bredvid henne, och vi låg och gosade i några minuter innan vi gick upp. Måste verkligen skaffa ett sånt där plast(?)lakan att lägga mellan madrassen och det vanliga lakanet om det ska fortsätta så här. Kissunge!

Nu har hon fått frukost och nya kläder på sig och står bredvid mig och är jättearg. Hon hatar när jag sitter vid datorn och hon inte får pilla! Får underhålla henne lite.

19 januari 2011 - Trycker

Jag är så hysteriskt jäkla trött på att min nacke hela tiden ska göra så jädrans ont! Det verkligen trycker runt hela nacken, värst vid nackrosetten, och sedan över hela huvudet. Känns som om någon sitter på mina ögonbryn typ. Hur det nu skulle gå till...? Jag borde ju börja stretcha regelbundet, men, som med allt annat, blir det aldrig av, och istället sitter jag och klagar! Ska se om jag kanske tar med mig min vetekudde när jag går och lägger mig. Den brukar alltid lindra aningens!

Julia somnade kalasfort efter vällingen halv åtta, och har sovit bra sen dess. Pep till en gång, men det var inget värre än vad en napp kunde återgärda. Hon fick bara sova en gång under hela dagen, och det var vid ettiden, precis efter lunch. Då sov hon i nästan 2 timmar, och jag antar att det räcker för henne. Får hon sova mer under dagen brukar hennes nattsömn bli orolig. Dessutom har jag skjutit fram middagen några timmar så hon inte är så hungrig. det verkar funka bra hittills. Men fråga mig igen imorgonbitti....:p

Nu är jag hungrig, i alla fall! Ska stoppa i mig nåt :D


19 januari 2011 - Halkat runt på gatorna

Jag blev lite less på lägenheten och bestämde mig för att trotsa is och snö och ta mig och Julia på en liten promenad. Jag klarade mig utan några brutna ben och såriga armar! Höll mig faktiskt på fötterna hela tiden, även om jag ett flertal gånger var på väg att hamna på rumpan. Men så länge jag tittade var jag satte fötterna så var det ingen fara. Dock blev jag lite ställd när jag kom runt hörnet en bit ner på vägen och hela den var täckt av en enormt stor snöhög. Bara en liten smal gång fanns där det vanligtvis finns en trottoar. Jag fick lirka genom vagnen, men det gick lättare än jag hade förväntat mig! Det kändes i alla fall väldigt skönt att få rör lite på mig och den friska luften kan ju knappast göra varken Julia eller mig själv någon skada! Vi har båda fått lite nyfunnen energi, så nu blir det blöjbyte och sen lite lek innan middagen!


19 januari 2011 - Mitt i veckan

Efter lite skrik och tid så somnade Julia äntligen igårkväll, och väckte mig runt nio idag. Hon är en riktig nattepissare, och fler gånger i veckan måste jag byta sängkläder eftersom hon kissat igenom blöja och pyjamas. Kanske borde ta på henne dubbla blöjor i fortsättningen?

Jag har försökt att få städat lite på morgonen också, men det är inte det lättaste när man har en 10kgs svans efter sig. Så fort jag vänder mig om trillar jag nästan över henne! Men köket och vardagsrummet har jag hunnit fått rent innan lunch, och Julia höll sig vaken tills hon hade ätit. Men nu ligger hon och sover middag, och jag hoppas....nehe nu vaknade hon! Det är nåt underligt det där, nästan varje gång jag skriver i bloggen att "Julia sover" så vaknar hon. Jätteskumt! Men hon verkade somna om igen nu, så jag hoppas hon ligger ett tag så hon orkar hålla sig vaken resten av dagen utan massa ilsktyg och gnäll!


18 januari 2011 - Furiosa

Ett flertal gånger har jag suttit mig ner för att blogga, men det har hela tiden varit något som kommit upp så jag fått avbryta. Dock har det ju inte hänt så mycket! Trodde jag skulle tvätta i morse, men hade rört ihop det! Skulle ha tvättat i fredags, men eftersom jag gjorde det på tisdagen i förra veckan så trodde jag det var samma dag den här veckan! Förvirrad? Lite kanske...

Julia ligger och skriker i sin säng. Det är dags för henne att sova, och hon är skittrött, men vägrar(!!!) sova. Jag får väl strax gå in och "lägga om henne". Avsky dessa envisa, motstridiga kvällarna, men det är ju inte så ofta det händer, så det är väl bara att bita ihop. Vad ska man göra annars liksom?

17 januari 2011 - Keep - them - open

Mina ögonlock väger ton! Har verkliga problem med att hålla dem uppe, trots att jag inte gick och la mig så sent igår. Halv 12 stängde jag ner för natten och kröp till sängs. Somnade rätt bums, och vaknade inte förrän Julia väckte mig runt 9. Behöver väl fler nätter som den, kanske...

Nu vilar vi oss lite efter maten. Julia ligger och sover i sin säng och jag ligger på soffan och tar det lugn. Ingen idé att sova, då lär jag väl aldrig somna inatt. Men lite lugn och ro kan göra mycket!
Idag har vi busat på Julias favoritställe i hela lägenheten: Sängen! Hon älskar att kunna slänga sig ner och studsa runt utan att skada sig. Dock får jag typ magsår när hon kommer för nära fönsterbrädan, som inte är någon bräda alls, utan mer en betongkloss! Livrädd att hon ska slänga sig och slå i huvudet där! Men det brukar gå bra. Jag bunkrar upp med kuddar och täcken och sätter mig själv i den endan av sängen så jag kan få stopp på henne ifall hon skulle komma åt det hållet. I alla fall har vi båda skratta så vi kiknade! Jag kittlade henne, och hon kittlade tillbaka. Inte för att det kittlades så mycket. Jag skrattade mest för att det var så sött! :D

17 januari 2011 - Måndag

Igår orkade jag inte blogga. Var alldeles för trött efter för många sena nätter och tidiga morgnar. Men dagen var trevlig, vilket det alltid är när vi får träffa släkten lite! Jag, pappa och Julia kom till kyrkan något tidigt, men fick såklart gå in och vänta. Det var bara vi och vaktmästaren där, och han satt och spelade piano medan jag bytte blöja på Julia samt satte på henne sin fina klänning som hon fick i födelsedagspresent. Vi hann precis bli klara när alla kom in, och fick några minuter att prata och presentera oss. Julia ville inte alls vara med mig! När prästen kom in tog hon tag i nappen och slängde den i golvet för att kunna prata med henne. (Resulterade i att morfar fick krypa runt på kyrkgolvet för att hitta den. Ytterst underhållande).

Dopet började med solosång utförd av mina kusiners kusin. Hon satt vid pianot som var placerat precis framför bänken där vi satt och Julia var mycket farsinerad. Hon satt med halvöppen mun och stirrade på sångerskan, samtidigt som hon vaggade fram och tillbaka i takt till musiken. Annie (som döptes) var jätteduktig, och skrattade mest där hon satt i sina faddrars armar, och storasyster Tilde fick hjälpa till med vattnet. När Julia fick syn på Tilde satte hon igång att vinka och gjorde det konstant tills ceremonin var över och hon äntligen fick komma ner på golvet och leka med henne. Sen förföljde hon Tilde, och de två pojkarna som också var där, resten av tiden.
Ska lägga in lite bilder sedan!


15 januari 2011 - Kvällsdusch!

Jag kom på att jag ska på dop imorgon, och här har jag sprungit runt som en dåre med dammsugaren i näven halva dagen! Luktade ju sådär gott. Jag tänkte att jag kan duscha imorgonbitti, men insåg att det nog kommer bli stressigt ändå. Vet ju hur jag blir när jag ska någonstans - irrar runt som en huvudlös höna, utan att få något direkt gjort - och ska jag då försöka pussla in en dusch (+hårfön) i det så kommer vi inte komma till dopet förräns tårtan är slut! Och den vill vi ju inte missa, varken Julia eller jag. Så jag hoppade in i duschen, och bad till de högre makterna att jag skulle få en lugn sådan, utan att Julia skulle vakna. Dock tvekade jag aningen, eftersom klockan var efter 22, och det då ska vara tyst. Men när jag hörde folket runt omkring tjuta och vråla (påverkade av den magiska såsen) tyckte jag att en liten dusch inte skulle vara någon till besvär - och om det skulle vara det så får de väl stämma mig eller nåt.

Innan jag hoppade in, mätte jag så att värmen var perfekt. Jag vill att det ska vara varmt! Gärna så det sticker lite i huden innan man vänjer sig och att det osar i hela badrummet. När jag haft en kroppsdel en liten stund under vattnet och den är röd när jag tar ut den, då vet jag att det är rätt temp! När jag hade balsamerat håret satt jag för att raka benen, och då hörde jag något. Julia! Så jag fick slita åt mig en handduk, slänga mig ut genom duschen (då det lät som om hon hade ångest, och nog kan ha gråtit en stund utan att jag hört) och in till henne. Hon var alldeles anfådd av gråt, och eftersom jag inte hört henne direkt, så hade hon hetsat upp sig så totalt att hon inte alls kunde somna om igen. Dessutom kurrade hennes mage massor! Jag fick gå ut i köket, fortfarande med ett helvrakat ben och balsamerat hår, och fixa en flaska till henne. Efter den lugnade hon ner sig, och somnade snart om igen. Tack och lov! Jag fick duschat färdigt, och nu sitter jag i soffan och matchar min nystädade lägenhet!




Julia på inte sitt allra bästa humör...

15 januari 2011 - Cleanfreak

Det känns som om jag skriver varje dag att jag har städat! Jag måste verkligen verka vara den tråkigaste människan som går på jorden! Det är ju inte så att jag tycker att det är särskilt underhållande att städa. Tvärt om, är det något av det tråkigaste som finns. Men jag mår så bra när det är ordning och reda, och med den motivationen har jag idag städat hela lägenheten. Ingenting jag hade planerat, men när jag letade efter en napp till Julia upptäckte jag hur lortigt det var under soffan. Skulle därför dammsuga i vardagsrummet, eftersom det är där alla befinner sig för det mesta och därför det stället som blir mest skitigt. Men sen insåg jag att sovrummet var ett bombnedslagg, och städade där först. Sedan tog jag vardagsrummet, och sedan tänkte jag att när jag ändå är igång kan jag ju ta resten också. Sagt och gjort! Sängarna nybäddade, alla golv dammsugna och skurade, disken diskad och toaletten luktar citrus. Härligt! Att något så oansträngande (för det är det ju egentligen) kan få en att må så bra!

Julia har ju en tendens - som vilken unge som helst - att alltid vara mitt i smeten. Jämt och ständigt råkar jag knuffa till henne när jag ska någonstans, och hon ramlar ner på rumpan med en duns och ett "Öh". Det blir lite stressigt efter ett tag, att man inte kan röra sig som vanligt. Hon ska praktiskt taget sitta på dammsugaren, trots att hon tycker att den är läskig, bara för att få vara med! Jag skulle dra mattan i köket till sitt rätta ställe, och när jag böjde mig ner kom hon, snabbt som blixten, och satte sig på den. Hur som, för att få henne ur vägen så jag kunde städa utan att ha henne hängandes i byxlinningen plockade jag fram hennes gamla babysits som hon hade när hon var liten. Konstigt nog satt hon lugnare och tystare i den än hon någonsin gjorde när hon var liten. Jag gav henne en mugg med vatten och lite smörgåsrån och hon var hur nöjd som helst. Tog nästan en timma innan hon började uttrycka sitt missnöje!


Julia 3 månader




Julia 1 år


15 januari 2011 - Morgon

Idag vaknade Julia tidigare än vanligt av någon anledning. Och min plan att komma i säng igår gick totalt i stöpet! Vet inte riktigt vad som hände, men när jag väl kom i sängs var klockan 01.30. Way to late! Och Julia ville inte ligga kvar i sängen när hon vaknade. Usch, jag känner mig så sliten!
Julia blev trött igen nu, och ligger i sängen och jag funderade på att lägga mig ner stund jag med, här på soffan. Älskar att sova framför Tv:n!


14 januari 2011 - Glad

Just nu har jag ett sånt där härligt lyckorus som man får ibland. Samtidigt är jag orolig, och har ångest. Hur går det ihop? Jaja, ska försöka låta lyckan ta över ångesten, bara för ikväll! Kan behöva det. Lite genuin glädje utan något annat. Har kommit på att jag för det mesta går runt med en knut i magen. Jag kan vara glad och skratta, men alltid har jag något som tynger mig. Jag vet precis vad det är. Men ingenting jag tänker dra med alla ner i! Mina närmaste vet, och det räcker. :)

Julia hade lite svårt att somna ikväll. Hon verkade väldigt hungrig, vilket hon inte brukar vara på kvällarna. Efter vällingen kurrade hennes mage och hon var jättearg (precis som mor sin när hon behöver äta...) så jag gjorde en liten flaska till som gick ner utan problem. Och då somnade hon också. Jag ska nu ha en lugn kväll för mig själv, och försöka att komma i säng inte alldeles försent! (Säger hon jämt...)


14 januari 2011 - Dan på Stan med Tant Sara och Julia

Idag har jag varit en sväng inne i Haga med Sara och Julia. Jag var ute efter en doppresent till lilla Annie som döps på söndag! Var inne i min favoritaffär, Liten Karin, och hittade lite smått som säkert blir bra :) När vi var klara där gick vi till Burger King, då vi alla 3 behövde äta. Fick köpa mat till Julia på Seven Eleven, och det kommer jag ju aldrig i mitt liv göra igen, kan jag lova! 22 jäkla spänn för en burk barnmat! Det är ju så man kräks! Men hon måste ju äta! Men det sved...

Efter maten hoppade vi på 1an. Sara skulle hem till en vän och jag tog 6an från redbergs. Sen jag kom hem har jag mest suttit i soffan och glott, och har nu plockat fram min älskade bok "Godnatt Mister Tom". Jag vet inte hur många gånger jag läst den innan, men jag blir aldrig trött på den. Den är jättelättläst, med stora bokstäver och inte så lång. Jag läste den första gången när jag var typ 9 år, och jag älskade den lika mycket då som jag gör nu. Annars hade jag ju inte läst om den :p Jag vet inte vad det är med den, men nåt är det. Och jag gilla't :D

13 januari 2011 - Bränd fisk

Jag är fan katastrof i köket! Har precis kokat upp potatis och ska göra fiskbullar (Julia älskar fiskbullar) till det. Men jag tänkte mig inte för och ställde kastrullen jag skulle använda till fiskbullarna på plattan jag använde när jag kokade potatis. Den var, naturligtvis, varm! Haha, lät som en jättearg katt! Som tur vad hann jag få bort kastrullen rätt fort och det brändes inte vid, men det droppade ner på plattan. Så nu osar det bränd firre i lägenheten! Helt underbart!


13 januari 2011 - Gosemysan

Julia har ju fått ett ordentligt humör och det är inte sällan hon skriker så högt att det snurrar i skallen. Bara av ren ilska! Jag brukar bara gå ifrån henne när hon blir så arg. Ingen idé att stå där och varken dadda eller gorma åt henne. Låt henne vara arg! På så sätt brukar det gå över fort. Antar att hon vill bli daltad med.
Hur som, pga detta är stunder som den här så himla uppskattade! När hon kan sitta lugnt i knäet och gosa, eller busa lite. När hon är på härligt humör och skrattar massor! Älskar hennes skratt! Blir alldeles varm och glad, och självklart börjar jag skratta själv.
Nu när hon har lärt sig hur mitt ansikte ser ut, så tycker hon det är jätteroligt när jag grimagerar. Skelar, eller flinar så där otäckt stor, får henne att kikna av skratt! Och mig med!


12 januari 2011 - No news

Här är det jättesegt och händer verkligen ingenting! Men det är okej. Har dock ingenting att blogga om, så jag skriver egentligen bara för att säga det :p Glor på film, som vanligt, och Julia sover middag, men hon lär väl vakna vilken minut som helst!



11 januari 2011 - Vad vill du?

Julia går runt med ett blöjpaket släpandes bakom sig i ena handen och en tandborste i andra, som hon då och du stoppar in i munnen. Vad vill hon? Byta blöja eller borsta tänderna?

Jag är uttråkad. Satt och tittade på film efter städningen och tvättningen var avklarad, men jag tröttnade. Känns typ inte som jag gör något annat. Nu vill jag att det ska bli ljusare och kanske något varmare så man kan ta en promenad även på kvällen! Nu är det ju kört om man inte kommit iväg typ innan fyra eller nåt.

Jaha nu var kvällslugnet förbi då lilla fröken börjar bli trött. Ska snart lägga henne, och sen...hitta på nåt!


11 januari 2011 - Cut the doze down...

Ja, Julia vaknade imorse - men somnade om. Sen vaknade jag 10.20, och hon sov fortfarande! Vet inte hur bra det egentligen är att hon sover så länge, men jag behövde verkligen ta igen sömnen som jag missat de senaste dagarna. Så jag är tacksam!

Idag har jag fått tvättat nästan all smutstvätt, och det är så jäkla skönt! Trodde inte det skulle gå att få så mycket rent, eftersom det var så mycket. Måste börja tvätta oftare! Saknar sjukt mycket när jag bodde i Åsa och hade tvättmaskin och torktumlare inne, men jag uppskattade det inte särskilt då! Jaja, man vet inte vad man har förrän det är borta, som man säger!

Nu ligger Julia i alla fall och sover middag. Blev ju lite sent, men allt blir ju uppskjutet när man tar sig sovmorgon som idag.


10 januari 2011 - Dötrött

Idag ser jag dubbelt. Orkar typ inte med mig själv, för jag är så trött! Blir inte så mycket bloggande, all min energi går åt till Julia nu! Vi har i alla fall ätit, fast jag var inte hungrig så jag tog ett päron för att sällskapa med Julia. Min mat finns kvar ifall jag blir hungrig senare!

Nej nu ska jag först byta en go blöja och sen återgå till att vara slappa, slöa morsan..:p

10 januari 2011 - Sömnlösa mysteriet

Jag kan verkligen inte förstå varför jag inte kan sova på kvällarna! Jag är så trött att jag är svimfärdig och känner för att kräkas, men när jag lägger mig i sängen - inget! Det går bara inte. Jag är fortfarande lika trött, men kan inte komma till ro. Har inte haft problem att sova sen jag var liten och hade nattskräck, och var sjukt rädd för att somna samtidigt som jag blev stressad över att jag inte somnade. Men det är inte så nu! Jag är inte rädd och inte stressad. Eller, antagligen är jag sjukt stressad undermedvetet, men jag känner det inte. Kanske är därifrån min yrsel kommer..? Jag fattar inte, jag är skum :s

Julia sov oroligt igårkväll. Vaknade ett flertal gånger och somnade bara om när jag höll i henne. När jag sedan la tillbaka henne i sängen vaknade hon igen. Ändå vaknade hon sådär tidigt igen! Det är ju jäkligt dum tajming att hon ska börja vakna tidigt, just som jag börjar ha problem med att sova på kvällarna! Jaja, det är som det är! Bara att bita ihop och gilla läget. Fast jag alls inte gillar det, egentligen!

Nu går hon här och äter frukost. Jo, går! Hon gillar inte att sitt stilla vid frukost, och eftersom gröten visst var slut (?) så fick hon ostmacka idag. Perfekt "promenadmat". Hon är väldigt generös och vill ge mig sina mackbitar, men jag är för trött för att ens orka vara hungrig! Mår bara illa!!

Jag längtar till våren...!


9 januari 2011 - Idag har Julia:

Tagit av sig sina byxor




Myst framför Tv:n med en snacktallrik - Smörgåsrån och clementin




Invigt sin skitsnygga jacka och jättesöta mössa




Myst med gosisarna i stora sängen




Fick sin första fläskläpp :(


9 januari 2011 - Effektiv som aldrig förr!

Efter att jag var klar med rensning av garderoberna bestämde jag mig för att fortsätta till handdukarna och sängkläderna. När jag ändå var igång, liksom! Gjorde samma grej där, bara slängde ut allt på golvet och vek sedan ordentligt ihop det och la tillbaka det på sin plats. Så nu är det rent och städat både på utsidan och insidan här i lägenheten! Så härligt!
Sedan tog jag en kort promenad med Julia. Vi har bara suttit inne hela dagen, och jag kände att lite frisk luft kunde vara skönt. Dock regn/snöade det, så det blev bara 5-10 minuter. Men det är ju alltid något.

Sedan blev det blodigt...! Jag hade precis borstat Julias tänder och skulle plocka fram en pyjamas från den nya byrån, och Julia satt bakom mig på sin pläd på golvet. Plötsligt hörde jag ett dunk och sen ett illtjut! Jag vände mig om och plockade snabbt upp henne och såg då att hon blödde kraftigt från munnen. Jag var på god väg att tappa fattningen av hysteri! Gav henne lite vatten för att få bort det värsta av blodet, och försökte sedan få titta efter var det blödde ifrån. Var orolig att det var tänderna! Men jag fick inte titta! Istället ringde jag upp Andreas så han fick lugna ner mig lite, för jag var alldeles skärrad. Julia lugnade snart ner sig, och hennes överläpp blev alldeles svullen. Värsta fläskisen! Ser ju alltid värre ut än det är när man slår i munnen, det är ju så känsligt. Men jag tror inte hennes tänder tagit någon skada, men jag ska för säkerhets skull kolla imorgonbitti. Nu sover hon lugnt, och jag planerar att låta henne fortsätta med det!
 

9 januari 2011 - Min Julia


9 januari 2011 - Rensa, vika, plocka, slänga...

Jag har upptäckt en underlig grej med mig. Dagarna efter lite sömn är oftast de dagar jag får mest gjort. Jag vet inte var energin och drivkraften kommer ifrån, men jag vill inte sitta still! Jag fick monterat ihop byrån i morse. Det stod i instruktionerna att det skulle ta 30 min. Eller hur? Jag satt i nära 2 timmar innan den blev som den skulle, men nu står den i alla fall, och full med kläder är den också. Jag bestämde mig för att låta Julia ha 5 av 6 lådor för sina kläder, och jag har en för bara underkläder. Då har jag massa rum i garderoben!
På tal om garderoben, den var ju i fruktansvärd oreda, så jag bestämde mig för att göra något åt saken! Jag bara öppnade dörrarna och slängde ut allt på golvet. Detta är väldigt riskfyllt för mig att göra, då jag ofta tröttnar på att plocka och fixa ungefär halvvägs in i arbetet, och sen ligger allt bara där och jag har tappat lusten. Men jag kan stolt säga att jag faktiskt fixat allt! Kläderna ligger och hänger prydligt där de ska vara och jag har sorterat ut "utväxt" eller "oanvändbart" tillsammans med "skräp" och allt ligger nu i påsar och väntar på att läggas undan/slängas bort. Jag tycker egentligen det är skittråkigt att städa, men på senare tid har jag upptäckt att det är väldigt terapeutiskt! Är jag ledsen, upprörd eller arg hjälper det att köra dammsugaren genom lägenheten, eller att diska. Jag kan ju inte gå in och städa upp röran i mitt huvud, att då kunna göra det någon annanstans, där det syns, är väldigt nyttigt. Ingen gillar ju egentligen att bo i röra och kaos!


9 januari 2011 - (Vägrar säga "God") morgon

Det gick verkligen inte att sova igår. Jag förstod inte då, och jag förstår inte nu vad som var. Jag kunde bara inte komma till ro. Jag låg och vred och vände mig i flera timmar innan jag äntligen somnade. Julia sov lite oroligt också. Jag tror hon hade mardrömmar. Hon vaknade inte, men flera gånger började hon gråta i sömnen, och det låter så hemskt! Dessutom är det jättesvårt att få henne att lugna ner sig om man inte väcker henne. Hon ser ju inte att det är jag, och hon hör mig knappt eftersom hon gråter.

Så varför hon vaknade 06.30 är ett olösligt mysterium! Hon borde vara skittrött, precis som jag är. Känner jag henne rätt så kommer hon somna rätt som det är, på golvet med sin filt.
När hon vaknade trodde jag att det var mitt i natten, så jag la henne bredvid mig och hoppades på att hon skulle somna om där en stund. Men tji fck jag! Hon ville inte sova, utan började leka med allt hon hittade, bl.a en "dassbok" som låg i fönstret. Jag såg dock inte detta förrän hon slängde den i ansiktet på mig! -Godmorgon!

Idag ska jag bygga ihop min julklapp! Alltså byrån som pappa kom och lämnade på julaftonsmorgon. Den ligger fortfarande på golvet omonterad, eftersom vi inte haft rätt verktyg hemma. Men efter Olle hade med sig en hammare igår så har jag en komplett uppsättning och så fort Julia somnar igen ska jag fixa det. Sedan måste verkligen kläderna sorteras! Just nu ligger allt intryckt i garderoben, så man hittar inte nånting man letar efter! Kaos!



Galen? Ja lite...

8 januari 2011 - Helt färdig!

Nu är jag nästan helt redo för sängen! Ska bara borsta tänderna, och sen bums! Härligt! Dessutom regnar det ute, och jag sover aldrig så gott som när det regnar. Lyssna på smattret mot fönsterrutan är så sjukt mycker effektivare än att räkna får! Synd att man inte kunde beställa regn...



Julia ville inte gå upp i morse :)



GODNATT!


8 januari 2011 - Idag har Julia:

Shoppar med mamma, pappa och morfar




Firat sin födelsedag (igen)




Haft fruktstund




8 januari 2011 - Morsgris

Hur kan man säga detta utan att låta helt iskall? "Jag vill inte bli som min mamma..". Speciellt när ens mamma är död. Jag menar inget illa, och det gör mig ont att tänka så, men jag kan inte förhindra det. Jag vet hur det hade smärtat mig om jag hörde Julia säga att hon inte ville bli som jag. Eller att hon inte ville bli en sån mamma som jag var. Vad hemskt..! Jag ser framför mig min mammas ledsna ansikte, trots att jag inte sett det på 10 år och 11 månader, så ser jag det framför mig. Som om det vore igår. Men det är sant. Jag vill inte bli en sån mamma som min var...

Och nu är det inte så att min mamma var en hemsk mamma, absolut inte. Men hon hade sina idéer. Och mycket var enligt henne "jobbigt". Som att ha mina kompisar hemma och leka. Eller att köra hem mig till mina kompisar så att vi kunde leka där. Som tur var hade jag de flesta av mina vänner inom gång/cykelavstånd, så jag kunde träffa dem ändå, men det var skitjobbigt att aldrig få ha kompisar hemma. Och om jag någongång fick, så kunde jag aldrig slappna av. Jag vet inte riktigt varför, men det var väl lite för att inte väcka den björn som sover, som man säger. Jag ville inte sätta igång något, göra mamma arg.

Tydligen hade mamma och pappa riktigt hetsiga disskutioner om det här när vi barn inte var i närheten. Pappa, som var uppväxt i ett hem med konstant öppen dörr, tyckte det var befängt! Hemma hos honom hade alla ungarna i kvarteret fått komma hem till dem, äta deras mat, leka med deras saker. Ingen hade sagt något om det. Men mamma hade det kanske annorlunda! Jag vet inte riktigt, men hon ogillade starkt att ha massa ungar i sitt hem. Hon kände sig fastlåst, fången, och eftersom hon var den som var hemma med oss var det hennes regler som gällde. Min bror verkade aldrig ha ont av det, dock. Han trivdes med att sitta och leka med lego, spela tv-spel eller kolla på film själv. Men jag var ett väldigt socialt barn! Trivdes bäst när det var fullt med folk runt omkring mig.

Pappa försökte få fram sin vilja, och ansåg att det är väldigt viktigt för barn, det där med kompisar. De är ju så man lär sig det sociala livet! Så man klarar av det i framtiden. De gånger vi var ensamma hemma, pappa och jag, ordnade han alltid på något sätt att jag kunde ha hem mina kompisar, antingen bara över dagen eller också för övernattning.

Nu är jag rädd att jag också kommer tycka det är "jobbigt" att ha hemma Julias kompisar. Alla säger att det nog inte kommer bli så, eftersom att jag är medveten om det, och för att jag vet hur det är. Men jag vill inte att det ska vara enda orsaken. Jag vill inte tycka att det är jobbigt, men ändå göra det bara för att jag "vet". Jag vill vilja det. Jag vill att det ska komma automatiskt. Jag vill inte tveka, eller tvingas kontrollera mig själv för att inte sucka ljudligt och missnöjt! Det är jobbigt att jag inte kommer veta förrän om flera år hur jag faktiskt kommer reagera...


Jag vet inte varför jag sitter och vräker ur mig sånt här. Jag känner mig bara lite sentimental ikväll och detta är något jag tänker mycket på, och har gjort enda sen Julia föddes. Något av det jobbigaste med att vara mamma tycker jag är att jag alltid känner att jag måste bekräfta mig. Det känns som att folk kritiserar allt jag gör, och jag måste bevisa att jag är perfekt! Just mammarollen är, och har alltid varit, nästan heligt för mig. Jag har längtat så länge efter att få en egen liten bebis, och nu när jag fått det måste jag vara så himla bra. Bara för att jag gav mig in i det. Är rädd för att få höra "Du har själv satt dig i sitsen" eller "Du har bara dig själv att skylla" om jag, till fel person, skulle yttra något negativt. Att jag är trött osv. Jag önskar att jag bara kunde slappna av lite....

Men men...det kommer väl med tiden! :p

8 januari 2011 - Sov männska...

Jag är helt slut! Typ så jag har tappat känseln i händerna :/ Jag ser dem på tangentbordet, men det känns inte som om de är där. Asskumt :s
Varför jag inte bara går och lägger mig fattar jag inte! Skulle onekligen behöva en tidig kväll, men jag vill inte! Jag vill orka sitta uppe!!

Jag har funderat lite på nyårslöften, jag planerade att ha några det här året men jag har inte kommit fram till något. Förrän nu!

Det första blir att vara den bästa mamman jag kan! Att vara tålmodig och involverad. Att leka mycket, och hjälpa Julia i sin utveckling från litet barn till...större barn! Att sätta gränser där de behövs, och försöka göra dagarna roliga för henne.
Det andra är att gå ner i vikt, vilket för mig kommer vara skitsvårt! Jag ÄLSKAR godis, coca cola, pizza och all jäkla skitmat man kan tänka sig. Nästan pinsamt att erkänna..Slår du upp "gottegris" i ordlistan så dyker en bild på mig upp. Nästan så illa är det! Men jag måste fixa det där, skaffa bätte vanor. Dels för att jag inte vill bli en såndär lönnfet morsa som inte orkar med någonting. Som sitter på en parkbänk och snaskar sig när barnen leker, istället för att vara en som är med och leker. En som orkar ta fart när barnen gungar. En som orkar ta emot när de åker rutchkana. en som orkar leka kurragömma, jage, spela fotboll..ja en som orkar helt enkelt. Har man kroppen fylld med massa sött och fett så orkar man knappast det där. Så egentligen är inte mitt nyårslöfte att gå ner i vikt, det är att bli allmänt hälsosammare. Klarar jag det så vet jag att kommer ha ork att bli den mamma jag vill vara när Julia blir större. Jag vill att hon ska minnas sin barndom med glädje!
 

8 januari 2011 - Myskväll med mig själv!

Julia somnade för ca en halvtimmesen, och verkar sova gott. Så nu är det bara jag, och ibland är ju det riktigt härligt! Vet dock inte vad jag ska göra :s "Fångarna på fortet" börjar nu, men vet inte om det är något jag direkt känner för att se. Funderar om jag ska kolla färdigt på "The Island" som jag somnade så gott till häromkvällen. Jag minns inte hur den slutar sen sist jag såg den. Ska i alla fall ta mig något att äta, för nu har jag inte ätit sen lunch. Muffins, dock. Men magen kurrar!

8 januari 2011 - Lite bilder

Fina mössan






Jackan




Barbapappa




8 januari 2011 - Fullspäckad dag!

Sen jag vaknade imorse (med hjälp av väckarklocka) tills nu har jag knappt suttit stilla! Först kom pappa och hämtade upp oss och vi ta en snabb sväng till Willys och handla mat. Blev en jäkla massa, så nu är kylen och frysen mätta. Sedan fick jag städat färdigt lägenheten, duscha och baka. Tog dock längre tid än jag hade förväntat mig så när klockan var 14, och kalaset skulle börja, stod jag och hade precis börjat baka. Så jag fick hoppa mellan min muffinssmet och vardagsrummet för att leka värdinna, men det gick bra!

Efter fikan (som var väldigt god) fick Julia öppna sina presenter, och fick massa fint! Av Olle, Susan och Annelie fick hon ett par byxor, en matchande blus, en jättesöt Hello Kitty mössa och en muminbok. Madde hade slagit på stort och köpt en gosebarbapappa OCH en jättefin dunjacka: Lila med vita prickar på. Den var verkligen jättefin och passade Julia perfekt! Behövde en ny jacka eftersom den hon har är påväg att växas ur! Jättefina presenter och en jättemysig dag!

Nu sitter en utsliten morsa med en supertrött bebis i soffan och glor på "Two and a half men". Ska lägga in lite bilder när Julia har somnat, men nu behöver hon min uppmärksamhet, för hon är såå kinkig!


7 januari 2011 - Dags för natten

Ja, nu är det god tid för mig att packa ihop för ikväll! Ska upp tidigt imorgon! Har fått gjort en del under dagen i alla fall, så jag kan lägga mig med gott samvete. Gör det ju alltid lite skönare att sova! Men först lite bilder :)


Idag har Julia:



...försökt sig på det där med att ta på sig strumporna. Ser ju inte helt tokigt ut...:)




...försökt "krypa tillbaka" dit hon kom ifrån




...försökt hjälpa till med disken!


Godnatt!


7 januari 2011 - Var väl kanske inte så smart ändå...

Jag som trodde att jag hade fått ihop det så bra, men jag kanske hade fel! Att frosta av frysen sent på kvällen, efter att Julia har somnat, kanske inte är en bra ide! Men till mitt försvar: Jag har aldrig gjort det innan, och jag visste inte att det skulle låta så mycket! För varje stor isbit som dunsade ner i frysbotten kom lite gråt inifrån sovrummet. Tillslut stod hon upp i sängen och gallskrek! Medan hon ändå var vaken passade jag på att dra ner de stora bitarna, så det var klart sen. Bara för att hon inte skulle bli väckt igen när (om?) hon somnade om. Efter mycket om och men gjorde hon detta, och frysen har hållt sig någolunda tyst sen dess. Tror faktiskt det är så gott som klart! Får gå och ta mig en titt. Spännande! :p

7 januari 2011 - Udda fredagsnöjen..?

Jag känner mig verkligen som en urtråkig människa, som sitter hemma och frostar av frysen en fredagskväll. Men det är ju sånt där som kommer när man ska vara "vuxen" och ha eget "hushåll". Har nog aldrig känt mig lika vuxen som jag gör ikväll. När jag frostar av frysen...

Imorgonbitti ska jag åka och storhandla med pappa, och jag tänkte att det var lika bra att få frysen i ordning innan det ska in massa mat i den. Och när passar det bättre, än vid den här årstiden när det nästan är lika kallt ute som i frysen. Det är ju bara att ställa ut maten på balkongen, så slipper man oroa sig för att den ska bli dålig!
Så nu är nästan hela lägenheten ren, måste köpa skurmedel imorgon så jag kan skura golven bara. Bebis ligger och sover och frysen sköter sig själv! Jag hjälpte smältningsprocessen lite på traven genom att sitta med hårfönen i några minuter samtidigt som jag petade med en kniv, och nu hör jag hur det rasar ner. Perfekt! Och klockan är inte ens nio! Jag känner mig...nöjd!


7 januari 2011 - Surig och tjurig

Nu har Julia äntligen slutat grina och gnäll! Vi har ätit och hon har sovit middag, men inte i närheten så länge som hon nog hade behövt. När hon vaknade var det bara gråt och ilskna ryck så jag tänka lägga tillbaka henne i sängen. Men när jag gick in i sovrummet med henne började hon gråta ännu värre, så jag la mig bredvid henne i "stora sängen" istället. Då blev hon genast på bra humör! Efter det har hon varit som vanligt - överallt samtidigt och pillar på allt i sin väg. Hon har till och med hunnit slänga en av sina böcker, som hon fick från morfar i födelsedagspresent - i toaletten. Tur att det var nyspolat och att boken inte var gjort av tunt papper. Jag hängde den på tork i duchen, så får vi se om den klarar sig!

Vi kollade också på en jätteobehaglig krigsfilm. Jag trodde jag hade sett den innan, men jag har inget minne av att den var så vedervärdig. Jag måste ha misstagit mig! Usch, blir alldeles illamående när jag kollar på filmer där de behandlar människor som pestsmittade råttar - avrättar dem hit och dit! Ska nog inte se den filmen igen!

Nu ska jag återgå till städandet, och börjar med det värsta: Disken! Blä..

7 januari 2011 - Moody

Det blev inge mer bloggande igår. Hade fullt upp hela dagen typ, så jag hade inte riktigt tid. Har mycket att göra idag med, och det är främst att städa det som jag inte hann med igår! Kommer ju folk hit imorgon, och då måste det vara skinande rent!

Hade filmkväll här igår. Dock somnade jag efter halva "The Island" och vaknade när eftertexten började rulla. Då visste jag varken vem eller var jag var, men kom tillslut upp för att släcka ner och krypa ner i sängen. Somnade väl ungefär 1 sekund efter jag lagt huvudet på kudden!

Julia är riktigt arg idag! Får riktiga utbrott när hon inte får som hon vill. Gillar verkligen inte när hon beter sig på det viset! När jag tog nycklarna ifrån henne skrek hon så jag trodde mina trumhinnor skulle gå sönder. Sedan bet hon mig!? Jaja, det är väl nu det börjar...*suck*


6 januari 2011 - Fortfarande trött...

Jag fattar inte vad som hände? När jag stängde av dator för att gå och lägga mig igår såg jag att "Scrubs" gick på Tv. Var ju bara tvungen att titta på det! När det var slut kom ett avsnitt till, och jag satt kvar. Efter det började "How I met your mother" och...ja, ni fattar! Dock blev jag så trött att jag inte kollade färdigt på det. Men när jag väl kom till sängs kunde jag inte sova. Började tänka och fundera på massa saker så det var kört. Dessutom hittade jag ingen bekväm sovställning, så jag låg och vred och vände på mig. Julia vaknade 9:17, så det var ju inte jättetidigt. Dock är jag fortfarande trött! Men det kommer jag snart glömma av! Idag är det dags att tvätta kläder och ska försöka städa här lite också. Jag väntar på att jag ska komma in i en sån där städmaniperiod, när jag går och städar konstant varelse det behövs eller inte. Älskar de perioderna, eftersom det alltid är så rent här då!

5 januari 2011 - Fastklistrad i soffan

Ja, nu har krönikan varit slut sen 15 minuter, och jag sitter kvar här. Gå och lägg mig! Kanske lika bra att göra det.
Det är ju konstigt att jag varje morgon, i tröttheten, lovar mig ajälv att "Ikväll...ikväll ska jag lägga mig tidigt", och sen sitter jag här, likförbannat när klockan närmar sig morgon. Nu är det iofs kanske inte så där jättesent, men det är ju inte tidigt heller. Och om jag skyndar mig istället för att sitta här och ordbajsa kanske jag hinner landa i sängen innan det blir skitsent!

Godnatt på mig!

5 januari 2011 - Bildregn på det finaste som finns: Lek och lär!








5 januari 2011 - Nynattning

Så gick det med den lugna kvällen jag trodde jag hade framför mig! Julia vaknade vid 21 och var hur pigg som helst! Ville absolut inte lägga sig ner i sängen igen. Jag fick snällt ta med henne upp, och hon fick äta kvällsmat med mig. Nu har jag precis gett henne en flaska till, och nu verkar det som om hon somnat om. Vågar dock inte säga för mycket och föra otur över det - då lär det komma ett tjut ifrån sovrummet. "Peppa, peppa.."

Nu ska jag titta färdigt på "Filip och Fredriks årskrönika 2010" och sedan blir det sängen för mig också! Ska bli riktigt skönt.

5 januari 2011 - Gaah

Usch, det är så mycket pillipill och nuttedutt med det är bloggdesignandet att jag blir alldeles tokig i fingrarna! Jaja, detta får duga tills vidare tror jag! Har varken lust eller ork att sitta med det mer!

Nu tittar jag på "Föräldrafritt". Den där serien där de släpper ett antal unger i 10-årsåldern lösa och ensamma i en by för att ta hand om sig. I exprimenterande syfte. Tycker det är rätt hemskt faktiskt...

Ska nog ta mig något till kvällsmat. Känner att det mim mage knorrar och kurrar av missnöje!

5 januari 2011 - Kvällsbestyr

Nu har jag läst saga för Julia, samtidigt som hon fick sin välling. Har upptäckt att hon tycker det är mysigt att ligga och gosa lite i stora sängen med mig innan hon lägger sig i sin egen. Hon verkar gilla när jag läser för henne, även om hon kanske inte förstår jättemycket vad sagan handlar om. Det har väl med röstläge att göra. Oavsett så blir hon väldigt avslappnad och somnar nästan helt utan problem när jag lägger ner henne i spjälsängen. Visst var det lite gnäll när jag lämnade rummet, men så fort jag stängde dörren blev det tyst! Härligt när det går så lätt! Ska nog gå och lägga mig inom inte allt för lång tid jag också! Är av någon förundlig anledning jättetrött idag. Och imorgon ska det tvättas kläder, så lite energi behövs!

Vill göra om min blogg, men har inga ideer...! Hmm..


5 januari 2011 - Maten står på spisen

Nu är det visst dags att äta igen. Ikväll är det soppa som står på menyn! Passar kanske bättre till en blåsig, regning höstdag, men en kall, snöig vintereftermiddag måste ju ändå vara näst bäst! Julia har aldrig ätit soppa innan så det ska bli intressant att se vad hon tycker om det. Fast om jag känner henne rätt så kommer det inte vara några problem. Hon äter ju allt jag ställer framför henne! Det enda hon någonsin tackat nej till är blodpuddig och pannkakor (tror det var för sött) och ärtsoppa. Men det var flera månadersen hon fick testa detta, så jag tänkte göra ett nytt försök i dagarna. Hade ju varit bra om hon gillar blodpudding och ärtsoppa! Är ju väldigt billig mat :p

Jönssonligan går på Tv för tredje dagen i rad. De duger väl, men det är ju ingen "Lilla Jönssonligan" direkt...! Eller vad säger du Joss?



Julia väntar på nyårsmiddag!

5 januari 2011 - Latar oss

Jag var tvungen att gå ut ändå, men det var bara en kortare sväng för att köpa mat för dagen. Tog dock typ dubbelt så lång tid som det annars gör pga all jäkla snö som låg överallt! Går ju knappt att komma fram. Usch, vad less jag blir!
Efter middagen somnade Julia och sov ett par timmar. Jag bänkade mig framför en film, "Evan den allsmäktiga", men halvsov igenom större delen av den. Förstår inte varför jag är så trött idag. Sov ju jättelänge imorse!
Här hemma är det i alla fall kallt och ruggigt, och jag känner för att sätta mig i en riktigt, riktigt varm dusch! Sådär så man ser ut som en nykokt kräfta när man är klar! :)

5 januari 2011 - Nu är det inte kul längre

När första snön föll tyckte jag det var rätt mysigt! Det var tecken på att julen var påväg, och jag älskar ju julen. Jag hoppades på att vi skulle få en vit jul, och det fick vi! Men nu är julen över. Nyår är över, och Julias födelsedag också. Nu har vi ingen användning för snö längre! Nu vill jag ha vår! Så när jag tittade ut genom sovrumsfönstret imorse när jag vaknade och höll på att bli snöblind, kände jag mig aningens nerstämd! Jag önskar att jag hade en pulka, då kunde jag ju gjort något roligt av det. Men inte ens det har jag! Måste fixa en till nästa år så Julia och jag kan åka!

På tal om Julia, hon bestämde sig för att ta sovmorgon idag - mer än vanligt. När hon väckte mig var klockan nästan 10. Hon måste verkligen gilla att sova! Jag ska ju inte klaga, det är alltid härligt att få sova, men det börjar bli lite för länge nu. Jag får njuta av det sålänge det varar, för snart blir det ändring på det!




Nutte!


4 januari 2011 - Sunkig!

Nu är jag klar med mitt sentimentala, djupa smörande och är tillbaka till verkligheten! Jag ska gå och duscha, och det ska bli riktigt skönt! Känner mig inte så lite sunkig nu vill jag lova. Skulle ju duschat i förrgårkväll, men bestämde mig för att ta det på morgonen. Då fick jag ju migrän, som sagt, och spenderade 5 timmar i sängen, som en grönsak! Och efter det har det liksom inte blivit av.
Sedan blir det slapp i soffan framför någon rulle med Steve Martin och Eddie Murphy som går på sexan ikväll. Kommer ju missa större delar av den, men som Gloria Gaynor säger: I will survive!

Natti natti

4 januari 2011 - Jag trodde jag visste vad kärlek var...

Idag har jag haft flera såna där tillfällen när jag suttit och bara stirrat på Julia, och inte kunnat fatta att hon är min! Så kändes det typ varje dag de första veckorna jag hade henne, men att det fortfarande skulle kännas så ibland efter ett år trodde jag inte. När jag ser hennes utveckling och hur fort hon lär sig nya saker blir jag alldeles varm i kroppen. I födelsedagspresent fick hon utan Mickan och Mira en sån där låda med hål i där man ska lägga i klossar i olika former. Idag stoppade hon för första gången i en själv! Självklart visade jag henne först, och, visst, jag höll för de andra hålen så det rätta var det enda hon hade att välja på. Plus att det var den enklaste formen, cirkeln. Men ändå! Hon stoppade i den och jag tjoade av lycka och tyckte att glas champange inte alls hade varit att överdriva. Men om jag skulle ta ett glas champange för varje sak hon lärde sig, skulle inte bara min ekonomi bli väldigt lidande, utan också min lever!
Jag älskar henne mer och mer för var dag som går, vilket jag inte trodde var möjligt den dagen hon föddes. Då trodde jag att jag älskade henne endlöst redan, och att det skulle vara omöjligt att älska mer. Jag har aldrig innan älskat någon så det bokstavligt talat värker i kroppen. Fast det är självklart en bra smärta! Att en sån liten människa kan ge en så mycket glädje och lycka. Helt obeskrivligt!



En liten Julia för precis ett årsen idag <3

4 januari 2011 - Vanegrej

Jag har upptäckt att jag tydligen har svårt med att vänja mig vid att det är 2011 nu. Skriver fortfarande gärna 2010 var som helst datumet krävs. Är iofs så varje gång det blivit nytt år, även om årsskiftet 2009/2010 var en av de enklare. Det var ju så stor skillnad då, liksom. Får se hur lång tid det tar den här gången!

Självklart somnade Julia i vagnen innan vi ens kommit halvvägs till Gt, och sov tills vi kom innanför porten hemma igen. Jag fick i alla fall gjort det jag skulle göra, och det är ju alltid skönt! Nu spelas "Remember Me" på tv:n här. Såg den dock för någradagarnen, när jag hyrde den. Tycker inte att den var jättebra och känner mig mest rastlös...kanske borde byta film. Eller stänga av Tv:n helt och hållet. Kan ju vara rätt skönt också!

4 januari 2011 - Sen morgon

Julia väckte mig strax efter 09 idag, som vanligt typ. Hon sover alltid så länge, oavsett när hon somnar på kvällen, så jag klagar inte! Hon har i alla fall fått sin frukost och sin blöja bytt 2 gånger. Och självklart har vi borstat tänderna, och hon börjar bli riktigt duktig på att gapa!

Jag känner verkligen inte för att gå nånstans nu, men jag måste ta mig till försäkringskassan! Är väl lika bra att få det gjort, men usch..är inte motiverad! Så är det säkert sjumila köer också. Och jag vill inte att Julia ska somna i vagnen heller. Jaja, det måste ju göras, så det är bara att få tummen ur!


3 januari 2011 - Finna tid!

Gaah, jag måste hitta tid att göra om min design! Ser ju tokigt ut nu, men jag orkar inte sitta med det mer ikväll. Måste gå och lägga mig. Klockan tickar iväg, som alltid på kvällarna! Imorgon ska jag försöka fixa allt som inte blev fixat idag, så det är bäst att jag är någolunda utvilad! Dessutom måste det verkligen städas här, för vi ska ha Julias andra födelsekalas på lördag! Har hela veckan på mig, men jag vet av erfarenhet att veckor nu för tiden går väldigt snabbt! Som om de ligger fastspända på ett flak bakom en katt med en klick senap i rumpan - vummm - säger det, så är de förbi!



Godnatt!

3 januari 2011 - Borsta, borsta tänderna...

Julia har ju varit hos tandläkaren idag, för allra första gången. De informerade om hur vi ska sköta hennes tänder, och Julia var rätt kvick i att hänga med:



Här demonstrerar hon hur det ska gå till..!


3 januari 2011 - Seg unge

Dagen har blivit skitkonstig efter att jag blev dålig imorse. Allt blev uppskjutet och Julia har haft seperationsångest, värre än någonsin. Var inte ett dugg roligt att ligga i sängen med en dundrade huvudvärk (det är det ju aldrig..), men att Julia stod utanför sovrumsdörren och grät hysteriskt gjorde ju inte saken bättre. Jag ville inget hellre än att gå upp och krama om henne, men smärtan och yrseln stoppade mig. Seperationsångesten har i alla fall hållit i sig idag och hon har inte lämnat min sida sen jag kom upp i morse. Hon ville inte sova heller. Började gråta hysteriskt så fort jag närmade mig sängen med henne. Nu har hon dock somnat, vilket var på tiden. Jag ska lata mig lite, och sen försöka komma i säng i okej tid idag. Får väl se hur det blir...

3 januari 2011 - Planer är till för att förstöras...

Ja man har ju hört talesättet "Det blir aldrig som man tänkt sig..." ett flertag gånger, och dagen har inte varit något undantag. När jag vaknade i morse var jag nästan blind vilket är tecken på att jag snart kommer ligga och åla mig i sängen och önska att jag aldrig blivit född. Migrän! Jag tänkte att om jag inte bryr mig, så kanske den känner sig besegrad och låter mig vara, så, efter att ha tagit ett par Eezeneo, gick jag upp och byte blöja på Julia, klädde på henne och gav henne frukost. Självklart hjälpte det inte och huvudvärken blev värre och värre. Till slut gav jag upp och gick och la mig igen. Snart kändes det som en flodhäst stod och hoppade på mitt huvud och det var en jäkla pärs att försöka slappna av. Timmarna gick och jag sov och var vaken i vågor. Efter två timmar kunde jag ta två tabletter till och sedan kunde jag somna och sov i ca. två timmar. När jag vaknade klockan 13 blev det dock väldans bråttom då vi skulle vara hos tandläkaren med Julia 13.30. Vi kom 15 minuter sent, men det var ingen skada skedd!

Men alla mina andra saker jag skulle göra blev ju såklart lidande, så tvätta kläder, försäkringskassan, biblioteket och alla telefonsamtal får jag ta imorgon och på onsdag. Finns ju inte så mycket att göra åt saken..! Nu ör det dock ett måste för mig att ta mig till en läkare och fråga om det finns starkade piller mot detta. Kan ju inte ta hand om mig själv, och än mindre Julia när det kommer. Vet inte vad jag ska ta mig till om det kommer när vi är ensamma!

Nu ska jag spendera resten av eftermiddagen/kvällen på samma sätt som dagen: Lugnt! Huvudet är ju fortfarande ömt och jag är rätt darrig efter kräkningarna. Måste försöka lägga mig tidigare också...! Blä!

2 januari 2011 - S(l)öndag

Nepp, det blev inget städande! Istället har vi gjort i stort sätt, ingenting! Jag tog med mig Julia och handlade hem mat för dagen och hyrde några filmer. Sen har vi bara tittat på dem, och latat oss. Det är ju faktiskt det man ska göra på söndagar! Vila upp sig inför veckan.

Julia somnade sittandes i mitt knä när klockan var 18.30. Skitdum tid att somna på verkligen. För tidigt för natten och försent för vila. Dessutom hade hon inte ätit sitt sista mål mat för dagen, så det blev lite dumt. Hon vaknade såklart efter kanske 30-40 minuter och då fick hon mat. Sedan blev det lite lek och lite bus och gnäll, såklart, eftersom hon fortfarande var trött. Hon somnade om igen runt 21! Sista filmen är på här nu, och jag vet inte om jag ska duscha ikväll eller imorgonbitti. Älskar att duscha på kvällarna, men vill bara sitta och slappa också...ja, det är ett dilemma!

Jag har massa småresor inplanerade nu, och jag hoppas verkligen att alla blir av! Ser fram emot att komma härifrån ett tag, även om det bara är för någon helg. Först ska jag till Stockholm och hälsa på Yess! Har inte träffat henne sen sommaren jag väntade Julia, så nu är det verkligen dags! Sen vill mina fd grannar från Åsa att jag ska komma och hälsa på dem och min, numer, skånska kusin väntar på mig i Lund. Jag och Julia kommer vara riktigt beresta när det här året är slut! =)


2 januari 2011 - Morgontrött

Jösses, vad trött jag var när Julia vaknade i morse! Trodde helt ärligt att det var mitt i natten och försökte mig på att ge henne nappen i hopp om att hon skulle somna om. Men det gjorde hon såklart inte och när jag tittade på klockan var hon redan 08.15. Och Julia hade inte en sån där vänlig morgon, när hon väcker mig lite lugnt och snällt genom att sitta i sängen och prata, som hon brukar göra. Nej, imorse var det gallskrik och tjut så håret reste sig i nacken. Ytterst obehagligt sätt att vakna på, men jag antar det är så det är när man har en 1 åring...:p

Idag är det söndag, och jag har inga alls planer. Behöver få det städat här hemma, men det är ju inge roligt...! Men, men. Ibland måste man göra sånt också. Imorgon ska Julia i alla fall till tandläkaren för första gången. Ska bli väldigt intressant och se vad hon tycker om det. Kommer nog gå bra. De ska ju inte in och peta med massa verktyg, förmodar jag. Ta en snabb titt för att se så hon har fått det hon ska och sedan är det bara till för att informera föräldrarna om hur man ska sköta ett barns munhygein. Tror jag. Hoppas jag! Efter det måsta jag till försäkringskassan, och sedan till biblioteket för att beställa datortid. Har papper jag måste skriva ut! Men det är ju inget jag kan göra idag!

Så trött jag blev på mig själv igår! Glömde min plånbok nere i Åsa. Suger! Dock hade jag turen att Andreas och Tessie ska in til Kållered idag, så de tar svängen om här och dumpar av den! Annars hade det blivit svårt!

Nu verkade det som om Julia somnade om. Hon måste vara helt tagen efter den här helgen. Har ju hänt jättemycket, och hon har träffat massa folk!



Hej.

1 januari 2011 - 1 år

Jag ska aldrig blinka igen! Ungefär så känns det. Att jag blinkade och min lilla snuttebebis förvandlades till ett barn med en personlighet och en (väldigt stark) egen vilja. Det finns ju ingenting som är roligare än att se Julia utvecklas och lära sig nya saker, men det går ju så fort att jag inte riktigt hinner njuta av stunden. Eller, rättare sagt så har jag ju hela året missat att njuta av stunden eftersom jag hela tiden var så nyfiken och spänd på vad som skulle ske där näst.

Nyårslöfte: Ta vara på tiden...!

Det var en väldigt lugn nyår. Vi var hos Andreas och Tessie, och Tessies vänner var där med deras treåriga dotter Freija. Trevligt att träffa dem! Vi åt lite, drack lite, pratade lite och tittade på film, typ. Barnen somnade runt 20 tiden, och vi vuxna tryckte i oss socker för att orka hålla oss vakna till tolvslaget. Vi var alla påväg att kollapsa nån halvtimme innan, men vi lyckades. Fick även upp champangen och kunde titta på fyverkerierna. Julia sov igenom alla smällar utan ett suck, men vaknade några timmar efter. Jag ville inte väcka Freija som låg och sov vägg i vägg, så jag flyttade bara över henne till våran säng. Jaa, vi har ju sovit sådär! Hon är som en sablans ödla! Ålar runt och har sig.

Idag firade vi, såklart, Julia. Hon hade jättekul med Elsa, Mira och alla sötsaker som serverades. Var många som trodde att hon inte skulle somna inatt, men jag sa att det kommer hon visste det. Och jag hade rätt! Hon ligger och sussar jättefint efter två dagars lek. Hade i alla fall jättetrevligt med alla som kom! Det blev en del; Pappa, min morbror Tommie, Eva, Mickan och Mira, Anna, Sara och Elsa och skälvklart var ju jag, Jonny, Andreas och Tessie med också. Julia fick massa fina leksaker som hon lekte med en kort, men intensiv, stund när vi kom hem och innan hon skulle sova.
Jag är väl ungefär lika slut som Julia! Ska kolla klart på Mamma Mia och sen lär det väl bli sängen! Härligt!

Gott nytt år och Godnatt!


RSS 2.0