31 maj 2011 - Skit alltså

Sara kom över en efter hon slutat jobbet. Vi satt som vanligt och spelade spel, och Julia hjälpte till. Hon har sina egna kort (jokrarna) när vi spelar kort och får leka med extratärningarna när vi spelar yatzy. Hon och Sara byggde tärningstorn av alla tärningar, och Julia klarade faktiskt att lägga den översta tärningen på. Trodde inte hon hade sån finmotorik utan att hon bara skulle riva allt. Men hon var så försiktig så! Gullungen!

Klockan 19 nattade jag Julia som vanligt, men utan någon direkt framgång. Hon hade ju sovit middag alldeles försent idag, så hon ville inte alls somna. Hon bara skrek! Så hon fick komma upp istället. Antog att hon inte alls var redo att sova.
När Sara skulle gå hem upptäckte vi att det luktade illa! Julia hade bajsat! När hon la sig på dynan kom det bajs typ överallt! Hela dynan blev nerskitad, mina byxor detsamma, så jag och Tessie fick hjälpas åt att byta blöjan. Fick liksom flytta runt Julia på dynan ju renare hon blev, eftersom den var helt nerbajsad. Jätterolig kvällssyssla, men det fick en liten förklaring till varför hon inte ville sova. Förutom att hon inte var tillräckligt trött så hade hon förmodligen ont i magen. 

När Julia var ren fick jag i alla fall skölja av dynöverdraget i duschen och sen slänga in den tillsammans med mina byxor i tvättmaskinen. Sedan applicerade Tessie naglack på min vårta jag har på armbågen i hopp om att kväva den till döds! Jag vill verkligen bara ta en sylvass kniv, alternativt ett rakblad och bara skära loss den! Har varit nära att göra det ett antal gånger i dushen, men bangat. Det lär ju göra ont! Så nu har jag hittat lite huskurer som kan funka, t.ex. nagellack, vitlök och isoleringstejp. Vi började med lacket så får vi se hur det går! :p

Nu ska vi sova, jag och Julia! Godnatt.

 

31 maj 2011 - Naken...

När vi gick ifrån Ica förut mötte vi en mamma från Öppna förskolan. Hon skulle hämta sina äldre döttrar på gårdsskolan, men var lite tidig. Så vi promenerade bort mot rondellen tillsammans. Därifrån tog jag en powerwalk hem. Det var ingenting jag hade planerat, det bara blev så. Jag var hungrig och klockan började bli mycket, så jag satte fart. Svetten rann, men det kändes bra. Fick stanna 2 ggr dock då Julia kastade ner saker från vagnen som vanligt, men annars gick det undan. Så efter lunch och när Julia hade somnat fick jag ta en dusch. Tyvärr tänkte jag inte på att alla mina kläder ligger i sovrummet! Det kom jag på när jag var klar. Ville då inte gå in och röja runt och riskera att väcka henne. Så nu sitter jag naken vid köksbordet invirad i en handduk och äntar på att hon ska vakna. Hoppas att ingen kommer och knackar på! Kan bli pinsamt....

31 maj 2011 - Hemma

Vi kom ner till Öppna förskolan vid halv 11 tiden och Julia förvann direkt. Hon hamnade i målarrummet där några barn var i full gång att måla med vattenfärg. Jag bestämde mig dock för att inte släppa lös Julia med det. Skulle nog bli fruktansvärt! Men hon fick göra handavtryck på en disktrasa med textilfärg! Om  man stryker på den när den torkat kan man använda den som vanlig disktrasa, men jag vill nog hellre spara den och rama in den eller nåt. Disktrasor blir ju så snuskiga efter ett tag.

När vi hade fått nog med lek tog vi oss mot centrum för att fylla på busskortet och sedan åka till kungsbacka, men skönt nog fick jag ett telefonsamtal på vägen så det visade sig att jag inte behövde åka in! Blev så lättat, för jag kände verkligen inte för det. Gick ändå ner till centrum, då jag ville köpa nya våtservetter till Julia. Hon hade nämligen gjort tvåan under natten och legat med det, och fått massa röda utslag, stackarn :( Så jag köpte för känslig hud. Nu har vi ätit sen lunch och det är dags för Julia att sova middag!


31 maj 2011 - God morgon

Julia och jag har ganska nyligen vaknat. Eller jag, i alla fall. Är osäker på när Julia vaknade. Jag har fortfarande inte bestämt mig hurvida jag ska gå till öppna förskolan eller inte. Måste nog ta mig inte till Kungsbacka i alla fall. Det vore ju roligt för Julia..Kanske ska jag göra oss i ordning och åka in till kungsbacka, och sen gå till öppna förskolan när vi kommer hem? Eller också går jag dit en liten stund bara, måste ju inte stanna tills det stänger liksom. Men det är sista chansen för Julia den här veckan, eftersom det är Kristihimelfärdsdag på Torsdag. Jaja oavsett så är det ju lika bra att jag får tummen ur och starta dagen. Sitter fortfarande i sängen!

 

30 maj 2011 - Oväntad hemkomst

Efter att Julia somnat satt jag vid köksbordet och tittade färdigt på en film som jag börjat se igårkväll, men inte orkat se klart. De sista minutrarna var rätt intensiva och jag satt som klistrad när dörren öppnades. Jag tänkte inte mer på det utan antog bara att det var Tessie som kom hem från jobbet. När hon sa "Hej", lät hon väldigt konstigt. Manlig, liksom, så jag lyfte på huvudet och fick se Andreas där. Lite otippat att se honom hemma på en måndag. Ett tag trodde jag det var fredag, och att jag typ glömt hela veckan. Men så var det såklart inte (tur!) utan han skulle egentligen sova på Sandsjöbacka, men tyckte det var lika bra att sova hemma. Eftersom han ska till Trondheim nästa så kommer han inte hinna fram imorgon oavsett så de där ca. 20 minutrarna spelade inte så stor roll. Så Tessie köpte med sig mat, (Mc.Donalds. Jag hatar att det är så gott...) som vi åt framför en film. Men nu ligger vi alla i våra respektive sängar och ska sova.

Imorgon har jag inget direkt bestämt. Funderar på att gå till Öppna Förskolan igen, och efter kanske jag åker in till Kungsbacka en sväng för att utföra ett litet ärende. Lika bra att få det gjort liksom! Men sen bär det av hemåt, för jag hade tänkt att städa vidare. Toaletten står på tur! Kröp en spindel över golvet där alldeles nyss när jag gjorde "kvällskisset", och den vill jag gärna dammsuga upp! Men vi får se hur jag känner imorgon! ^^


30 maj 2011 - Den svarta katten

Den där svarta katten som lurar runt, jag tror jag har nämnt honom innan. Jag vet nu att det är en hane eftersom han vände baken åt mig och....ja, ni fattar. Han stryker fortfarande runt här, och skriker sådär hjärtskärande. Han har tunnat av sen han började komma och ser mer och mer ovårdad ut för var dag som går. Jag tror inte han har något hem, stackarn! Vi har börjat tycka synd om honom så vi ställer ut torrfoder varje dag som han får äta av. Vet att man egentligen inte ska göra det, eftersom man aldrig kommer bli av med dem. Men det skiter jag i! Stackarn behöver äta! Idag låg han ute på trappan och tittade in, och när jag öppnade dörren började han genast jama. När han tittade upp på mig såg jag att hans högra öga var alldeles svullet! Jag tog lite av Lilos "blöta" mat och lockade till mig honom med så jag kunde se på nämre håll. Dock kunde jag inte göra så mycket då han är lite skygg. Men jag ville bara se så han inte hade några öppna sår runt om ögat som var infekterat. Jag såg ingenting, så antagligen har han väl fått sig en smäll bara. Jag fick i alla fall plockat av en fästing som var hur stor som helst! Jag är så svag för katter! (Alla djur egentligen, men det är inte så ofta man hittar t.ex. herrlösa hundar här omkring). Jag vill ta in honom, tvätta honom, ge honom massa mat, köpa ett halsband till honom, gosa med honom varje dag och döpa honom till "Sixten"! (Eller nåt annat namn..)


30 maj 2011 - Julias humörsvängningar...

Julia har som sagt inte varit det roligaste sällskapet under städningen. Hon gnällde och grät mest hela tiden och ville bara stöka ner allt jag städade upp. Fick lite panik ett tag! Det är inte så många gånger jag märker av att hon är mammig, men när jag ska städa/diska är det väldigt tydligt! Hon blir så jäkla svartsjuk och vill kramas, pussas och gosa hela tiden! Hon är en riktig Dramaqueen, min tjej. Undrar var hon fått det ifrån...?







Sen blev hon på bättre humör...:




30 maj 2011 - Färdig!

Nu är rummet rent. Så skönt att det är klart, men nästan pinsamt att jag låtit det gå så långt! Men det blir väl så när man fokuserar sig på annat antar jag! Det tog ett tag i alla fall, men det var det värt! Sängkläderna hann precis bli torra innan Julia skulle gå och lägga sig, så nu är sängarna nybäddade. Ser så inbjudande ut att jag nästan vill gå och lägga mig bara för det! Har även hunnit tvätta ännu en tvätt och hängt upp den på tork, disken är diskat (dock har det tillkommit lite mer efter middagen) och Julia ligger och sover.



30 maj 2011 - Detta behövdes...

Ja, vårt sovrum behövde verkligen en rensning. Var skamligt längesen sist! Nu har jag i alla fall slängt allt skräp, ställt in 2 extra byråar, eftersom de två vi hade innan inte räckte till alla kläder. Fast jag tycker inte jag har så mycket kläder, så jag fattar inte riktigt varför. Jag har väl kanske en del, kläder, men ingenting som är direkt fint. Oavsett, sängkläderna ligger i tvätten, golvet är dammsugit + skurat så nu är det bara lite pill och bäddning kvar. Hoppas tvätten hinner bli ren och torr på max. 2,5 timmar. Innan Julia går och lägger sig, alltså! Det borde det väl? Jaja, jag ska fortsätta slaveriet här, och sen måste jag diska vilket jag inte hunnit med ännu! Gud vad roligt jag har. Och Julia med, som bara gnäller och grinar för att allt är så roligt! Tokkul! *suck*

30 maj 2011 - Först lite sötnosbilder :)




30 maj 2011 - Födelsedagen

Tänkte dra ut på den tråkiga städningen lite till, så jag kan ju passa på att berätta om lördagen! Efter vi hade haft lite lunchfirande här hemma körde pappa och Tommie in mig till Kungsbacka. Först till mässan där jag skulle köpa med mig lite grejer och sen hem till Mickan. Var där runt 15 och hittade Mickan krypandes på toalettgolvet. Hon hade inte förlorat förståndet, hon tvättade av det bara! ^^ Hon hade spenderat nästan hela dagen med att storstäda inför kvällen! För min skull! Så snällt ;)

Vi började ganska snart göra oss iordning - eller rättare sagt, Mickan började göra oss iordning. Hon fick fria händer att sminka mig som hon tyckte skulle passa, och det blev en jättefin ljus sminking. Jag har ju så små ögon, så det är ingen bra idé att sminka för mörkt. De försvinner då :p



Snyggo :)

Vi var nästan klara när Andreas kom hem och knäckte en öl, och då kände jag också för att starta festen och följde hans exempel. Fast jag är ju ingen ölmänniska så drack cider. Mickan började med maten! Terykaki marinerad kyckling filé med bulgur och ruccolablandning till. Och tzaziki såklart! Så jäkla gott! Jag hann inte ta några bilder innan den var uppäten (av mig :D). Till efterrätt blev det Mickans hemmagjorda marängsviss. Lika god den! Sara kom när vi hade ätit upp, och Mickan fick sminka henne också!



Ja, sedan var det bara att börja fira. Vi spelade Kinect och vid 23 tog vi en taxi ner till torget och gick till Esters och dansade tills vi stupade (nästan). Vi kände oss dock rätt nöjda med kvällen runt 01, så jag ringde min bror som kom och hämtade oss. Skönt att slippa bussen!







Dock så glömde jag (såklart) min mobil när vi skulle ut så jag fick inga bilder därifrån. Men Mickan tog en del, så jag ska sno dem från henne nångång! :) Nu blir det väl till att städa....pust....

30 maj 2011 - ÖF

Vi kom till öppna förskolan lagom till fikat. Jag hade med mig lite äpple och youghurt till Julia men innan jag hunnit plocka fram det kom en annan mamma med plättar och frågade om hon fick. Och man jag inte neka sitt barn plättar, lika lite som pannkakor. Så hon fick 2st med lite sylt på, och mumsade i sig dem utan några större svårigheter. Sedan var det lekdags. Öppna förskolan är i Åsa är rätt stor, vilket jag inte visste. Två våningar, och vi höll till mest på övervåningen och Julia lagade mat, körde barnvagnen och åkte rutchkana med de andra barnen. Hon blev inte glad när vi skulle gå därifrån. Tjöt och sparkade omkring sig! Men hon var trött också, och somnade gott i vagnen efter en stund, men vaknade inte långt efter vi hade kommit hem. Hon hade nog behövt sova lite längre, men man kan ju inte riktigt tvinga henne. Vi har ätit lunch nu i alla fall, och jag ska snart diska. Skulle behöva städa mitt och Julias rum samt sätta igång en maskin tvätt. Men det är ju så tråkigt!

30 maj 2011 - Morgon!

Usch vad trött jag var när Julia väckte mig idag. Helt sanslöst! Men jag har fått ligga och halvslumra en stund medan Julia rivit runt som en bulldozer i rummet. Hmm, måste städa. Snarast! Men idag har jag bestämt mig för att försöka ta Julia till öppna förskolan här nere. Hon behöver träffa lite barn och leka av sig. Men först måste vi gå upp och äta frukost! Måste skriva om i lördags också, men det gör jag sen! :)

29 maj 2011 - Tårar

Idag är det din 28:e mors dag. 24:e som tvåbarnsmor. Det är min andra. Det känns stort på något sätt. Jag önskar vi hade fått chansen att fira en mors dag tillsammans, inte bara som mor och dotter, men som 2 mödrar (och en mormor). Varje dag önskar jag att du var här. Att du kunde se mig nu, med mitt egna barn. Se hur förändrad och "vuxen" jag är, och vilka ansvar jag tar. Till skillnad från den lilla snorungen jag var när du lämnade oss. Jag saknar dig så mycket, mamma. Varje dag!


28 maj 2011 - Happy me day

Fick lite sovmorgon av Julia. Eller ja, sovmorgon är väl fel att säga, men fick ligga och sträcka på mig tills jag var redo att gå upp. Julia lekte runt i sin säng. Sprang, hoppade, tjoade och pratade. Jag kunde inte ligga kvar så länge eftersom hon lät/såg så rolig ut att jag började skratta hela tiden. Men 20 minuter extra blev det i alla fall, och det är ju alldeles tillräckligt! :)

Har lunchfirat lite med pappa, Andreas, Tessie, morbror Tommie och självklart Julia. Nu sitter jag på Mickans nystädade vardagsrumsgolv medan hon duschar. Vi ska väl snart börja fixa oss lite smått. Sara kommer senare också, och Andreas (Mickans pojkvän, inte min bror). Blir bara vi då andra fick förhinder, eller var sjuka! Men det är ju ändå dem jag har roligast med, så det gör inget.


27 maj 2011 - Nu är slut för idag

Fredagskvällen har spenderats framför en film, den tredje "Narnia". Har sett den innan, men det gjorde inte så mycket. Dock får jag nog påstå att jag tycker den första är den bästa. Den är mer..."Narnisk" än de andra 2. Jag vet inte hur jag ska säga. Oavsett så gillar jag den första mer än de andra två!

Julia har vaknat till en gång sen hon gick och la sig, men somnade om direkt igen så det var ju inget att tala om. Nu får vi se hur länge hon sover i morgon bitti. Hon skulle ju kunna ge mig en sovmorgon i födelsedagspresent, men någonting säger mig att 1,5-åringar inte är så insatta i det där med födelsedagar. Men hon har ju förvånat förr!

Godnatt,


27 maj 2011 - Flyter

Den här dagen har verkligen flutit på bra. Inte för att det har hänt något speciellt, men Julias rutiner har varit som spikade! Och då går dagen så mycket lättare och alla mår så mycket bättre! Julia har ätit bra och sovit bra, och hon har varit väldigt "lagom". För det mesta lyssnat på mig, bortsett från några få undantag. Bara ett par raseriutbrott jämfört med...jag vet inte hur många hon annars får dagligen! Jag har knappt behövt säga ifrån åt henne idag, och det är så skönt att slippa det. Jag är så trött på att höra mig gnälla "Nej. Nej. Nej. Nej.". Låter som en repad skiva. Men som sagt, dagen har varit bra, och vi avslutade den med ett mysigt bad. Härligt!


27 maj 2011 - Home sweet home

Vi var i Kungsbacka flera timmar! Efter jag var klar på försäkringskassan var det dags för Julia att äta lunch, så vi gick raka vägen till Kungsmässan och köpte en burk till henne. Lax med couscous, en ny som jag aldrig sett innan, och därmed aldrig köpt (duh). Julia åt hela burken! Hon har ju kommit in i en sån där underbar fas när mat inte är något värt lägga sin tid på. Inte fel sorts mat, i alla fall. Och i stort sett all mat är fel sorts mat! Så efter lite mindre än halva burken började hon vrida på sig i stolen, knep ihop munnen så hårt hon bara kunde och ingenting fick henne att ge med sig! Inte förrän en annan mamma kom in med sina två barn. Då blev Julia distraherad och åt utan att egentligen fatta att hon gjorde det! Gäller att passa på! Sedan blev det en ny blöja och ner i vagnen för att sova. Hon somnade utan en enda protest, när klockan var typ prick 12.00. Perfekt! Då passade jag på att springa runt i butikerna för att se om jag kunde hitta något att ha på mig imorgon. Var inne överallt där det inte kostar alldeles för mycket, men hittade ingenting som jag verkligen gillade. Så jag skippade det och får ta något jag har liggandes istället! Är ju inte det som är det viktiga!

När vi var påväg hem fick jag ett meddelande från Sara, som var och jobbade på Åsaskolan, att hon höll på att få migrän. Som den goda vännen jag är sprang jag in på apoteket när jag kom fram till Åsa och köpte tabletter till henne. När jag sedan varit och lämnat dem hos henne gick vi hem. Julia gick jättemycket själv! Det brukar ta sån tid att komma någonstans när hon går själv eftersom hon bara måste(!) stanna och pilla på allt. Småstenar är det roligaste! Stoppar dem gärna i munnen också eftersom det är så roligt när mamma springer efter, med vagnen i ena handen och handväskan i den andra! Men hon var duktig. Fick mota på henne några gånger, men annars gick hon på rätt bra! :) Nu är det strax dags för middag!


27 maj 2011 - Min lilla rumpnisse

Om någon någongång undrat hur rumpnissarna i Ronja Rövardotter skulle låta om de pratade typ någon blandning mellan kinesiska, ryska, danska och bebisspråk så kan jag meddela att jag är ganska säker på att det låter ungefär så som Julia låter just nu. Jättekul!

Hon somnade jättebra, som vanligt, runt 19 igårkväll. Jag gick och la mig strax innan 20, men fick sms från Sara som ville träffas. Så vi spelade kort och yatzy en liten stund, och jag tokförlorade hela tiden! Jag somnade väl runt 23, och Julia vaknade vid halv 8. Dock var hon inte så intensiv utan lekte lugnt i sin säng medan jag vaknade till liv. Sen dess har det bara varit frukost och tysta böner om att det inte ska regna hela dagen. Jag måste verkligen in till kungsbacka idag! Verkade som mina böner blev hörda (för en gångs skull) för nu är det faktiskt uppehåll! Ska klä på oss nu och se till så vi hinner med bussen om en timma. Lika bra att få det överstökat.

Hej

26 maj 2011 - Mentalt utmattad

Jag tror jag är mentalt utmattad av allt som är och händer runt omkring mig just nu. Orkar typ ingenting, har ont i hela kroppen och är typ konstant trött, men kan inte sova. Skulle behöva en paus från allt! Längtar till på lördag! Då ska jag ha en BF (barnfri) kväll och bara umgås med mina fina vänner och fira min födelsedag! För än är jag inte så gammal att jag inte tycker det är något att fira! :) Håller ut tills dess...! 

Godnatt

25 maj 2011 - Ilsken

Jag är så arg idag! Så mycket fula ord cirkulerar runt i mitt huvud men jag vill inte yttra dem, av rädsla att jag kommer avlida av den förpestade luften under natten! Jag ju säga att jag är FRUKTANSVÄRT trött på att höra "Det finns inget vi kan göra..". Eller, "Det finns inget mer vi kan göra..". Vadå mer? Vad har ni gjort då? Suck..

Jaja, jag och Julia har i alla fall haft en trevligt dag hemma hos Mickan och Mira! Lekt massor och pratat om massa skoj. Som alltid! :) Mira var visst jättekramsugen när vi kom, och Julia fick för en gångs skull vara på andra sidan av det klängiga barnet, och hon såg minst sagt chockad ut. Dock kramade Mira omkull henne vid ett tillfälle. Julia skadade sig inte, men Mira klämde fingret mellan Julias huvud och golvet och fick ett ordentligt märke på det lilla fingret. Båda grät hysteriskt! Mira för att hon fick ont, och Julia för att hon ble rädd när Mira grät. Tror jag. Hon verkade inte ha särskilt ont i alla fall! Men det gick över på dem båda ganska snabbt! Tuffingar! :)

Åt middag där och fick sjukt goda pannkakor som Mickan stått och stekt! Julia åt 3(!) stycken med sylt och grädde på. Sedan var hela hon en gräddpannkaka! Hon höll sig i alla fall vaken hela väggen hem trots att hon var helt slut! Med all säkerhet pga. sockerchocken!

Godnatt

24 maj 2011 - Sötsovare

Julia var på strålande humör hela förmiddagen. Först när vi avklarat ärendet och var inne en sväng i Allum började grinet visa sig. När det fortsatte efter lunch antog jag att hon var trött, och mycket riktigt somnade hon rätt snart i bilen på väg hem. När i kommit hem hade hon sovit i ca. 35 minuter och jag tänkte låta henne sitta kar i bilen i alla fall en 20 minuter till, men hon vaknade så fort bilen stannade. Med facit i hand hade det varit bra om jag bara burit in henne och lagt henne i sängen så hon fick vilat de där sista minuterna, men det är ju lätt att vara eftersmart. Resten av dagen/eftermiddagen/kvällen var riktigt jobbig. Ingenting var bra, hon skrek av ilska så fort någon sa något och grät när hon blev tillsagd. Vid 18.30 satte jag mig med henne framför Tv:n då hon den senaste veckan visat intresse för att titta på den, samt film, och då lugnade hon ner sig och satt i mitt knä tills det var dags att sova. Det tog ca. 5 minuter att natta henne idag och sen dess har hon sovit! Jag har tagit ett långt, (lite för..) varmt bad och tvättat av mig den dåliga dagen (samt svettlukten!) och har redan gått och lagt mig jag med. Imorgon ska vi upp tidigt då vi ska på möte i Kungsbacka klockan 9. Sedan åker vi hem till Mickan och Mira där det ska lekas och smidas ;)

Godnatt!

24 maj 2011 - Natt

Vi har bytt sovrutiner för Julia nu! Efter alla jobbiga nätterna fick jag nog och numer får hon inte sova mer än en gång per dag, max 1.5 timmar och det ska vara efter lunch, alltså runt 12 tiden. Allra senast 13! Det har funkat jättebra och hon har sovit som en stock hela nätterna! Igår började jag att lägga henne lite tidigare på kcällev dessutom, och började nattningen redan vid 19. 15 minuter senare sov hon, och jag trodde ju att hon skulla vakna vid 07-07.30, men när jag vaknade och tittade på klockan var hon 08.30! Härligt! ^^

24 maj 2011 - Paus

Jag tror visst att jag tog en omedveten bloggpaus! Vet inte varför. Det händer inte så mycket, eller rättare sagt, visst händer det saker, men ingenting jag känner att jag vill dela med mig av här. Men men, oavsett så är det alltid skönt att strunta i bloggen ^^ Men nu är jag i alla fall tillbaka!
Vad har hänt sen sist då? Helt ärligt så minns jag inte :p Har träffat Sara en del, och tog en kort promenad med Mickan och Mira när de äntligen kommit tillbaka från Kreta. Vi hade saknat dem jättemycket! Igår blev det officiellt att vi ska få en liten bebis till i familjen. Julia ska få en liten kusin och jag ska bli faster! Har tänkt på det, hur nästan alla blir "omtitulerade" när det kommer en ny bebis. Julia blir säkert förvirrad när folk helt plötsligt börjar kalla mamma för faster, morbror för pappa, morfar för farfar och "moster" för mamma. Och henne för kusin! Så roligt att hon får en kusin här också! Hon har ju jättemånga men de är ju alla i Brasilien och inga hon direkt träffar. Tyvärr! Bebisen (som jag är så säker på kommer bli en pojke!) kommer inte förrän i December, men det ger oss ju en anledning att se fram emot vintern, vilken jag annars fasar för!

Idag är Tessie ledig så vi ska åka några ärenden och sen blir det förmodligen lite städning här hemma. Jag ska försöka mig på att göra pesto-torsk, som vi ätit hos Mickan ett par gånger. Är jättelätt att laga så det borde ju tom jag kunna lyckas med! :)

20 maj 2011 - Mer tidfördriv

Hur många har du varit riktigt riktigt kär i? 1
Vad tycker du om kärlek? Komlicerat och energikrävade
När kramade du någon sist? Idag.
Saknar du någon speciell person? Saknar en hel del personer 
Har du svårt för att bli kär? Ja, blir nog inte så lätt kär.
Är du singel? Om jag känner för det ^^
När fick du senast en komplimang? Idag. Eller var det igår...?

HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös: Inte vad jag vet. Nej, det har jag inte!
Hånglat med nån riktigt ful: Har nog haft min beskärda del av bottennapp...haha
Hånglat med fler än 50 pers: Haha...vem räknar? :b
Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? Har nog hänt...
Gjort något riktigt dumt? Ja, ohja! Såklart!
Gjort något du verkligen ångrar? Ingen idé att ångra. Man kan ju inte göra saker ogjorda ändå!
Åkt ambulans? Japp! För en massa årsen. Mådde inge vidare då vill jag lova! 
Åkt polisbil? Nej, de har aldrig fått tag i mig..:p
Gjort nåt olagligt? Ehm...haha...nej.
Fått din mamma att gråta? Det vet jag inte. Vill inte tro det.
Slagit ner någon? Haha, ja alla min brors kompisar ^^ Tunnisar hela bunten!
Skämts över dina föräldrar? En kort, kort period under högstadiet tyckte jag min pappa var rätt pinsam. Insåg ganska snart att jag hade 2 val; Sluta skämmas eller "göra slut", för han kommer aldrig förändras. :p
Sagt jag älskar dig och menat det? Ja-a. Till Julia varje dag ^^ 
Tar du droger? Snus?
Dricker du? Ytterst sällan, men det händer.
Vilka kläder sover du i? Trosor
Vad hatar du verkligen? När folk som inte vet ett dyft om något ska lägga sig i saker, som de dessutom inte har med att göra. Jag menar..varför?
Varit kär? Jaa.
Är du ensam nu? Nej, brorsan sitter i soffan.
Vill du gifta dig? Ja, det vill jag väl. I framtiden. 
Vill du ha barn? Vill ha fler barn :)

SENASTE PERSONEN SOM:
Sov i din säng? Julia.
Såg dig gråta? Julia
Fick dig att gråta? -censur-
Du delade en dricka med? Mickan tror jag. 
Du gick på bio med? Oj..Madde i vintras.
Skällde på dig? Ingen som skäller på mig. 
Sa någonting till dig och vad var det? Andreas: "Är ugnen varm än"

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:
Gråtit? Nej.
Kramat någon? Ja
Pussat någon? Ja.
Köpt någonting? Ja.
Sjungit? Med all säkerhet.
Saknat någon? Alltid.

JAG HAR:
Digitalkamera? Ja
Systemkamera? Ja
Telefon på rummet? I alla rum där jag är. Mobilen alltså. 
Egen dator? Ja.
Könssjukdom? Nej.
Bra kompisar? De bästa!!


20 maj 2011 - Lugnt i hyddan

Som alla dagar den här veckan gick jag även idag ner och mötte upp Sara efter hon hade slutat jobbet. Dock gick vi inte hem idag, utan efter att ha varit en snabbis inne på Ica steg vi på bussen till Kungsbacka. Sara skulle hem över helgen och jag skulle gå ett ärende åt Andreas (till systemet). Vi sa hejdå på Kungsbacka station och Sara fortsatte mot Göteborg medan jag tog mig in mot stan. Först klev jag in på Bokia eftersom jag varit på jakt efter en ny kalender ett tag, men inte hittat någon någonstans. Hittade en, skitful dock, men det kan man ju fixa själ med lite fantasi och kreativitet. Och pengar.... Sedan gick jag och köpte ölen till bror min, och som väntat kom jag inte med den tidiga bussen, så jag hade en timme att slå ihjäl i Kungsbacka.

Jag lyfte ur Julia så hon fick promenera lite själv och man märker att hon börjar bli lite mer...."världsvan"? Eller kanske bara "van" helt enkelt! Allting är inte lika intressant längre. Hon måste inte stanna efter varje steg för att titta på något. Hon börjar få samma inställning till saker och ting som jag har, att det finns och är, men är inte särskilt speciellt. Det är ju skönt, för då kommer man ju lite fortare fram! Dessutom kommer det ju alltid finnas nya saker för henne. :) Sedan gick i in på Kungsmässan och jag fick köpt mig en fil till mina stackars sköra naglar + ett par rödrutiga sandaler till Julia, som hon faktiskt hittade själv! Jag ville köpt en stickad kofta till henne, men hittade ingen, och när jag stod och kollade runt hann hon försvinna (tusentals ggr). Jag hittade henne vid skohyllan (Vi var inne på HM) där hon stod med sandalerna i handen och försökte testa dem. Jag hjälpte henne med det, och jag tyckte de var så söta att jag var tvungan att köpa dem! :)

Haha, när i var påväg mot kassan fick Julia syn på en några år äldre pojke som stod inne bland kläderna med en Mc.Donalds ballong. Hon satte fart, och jag kunde inte få in vagnen. Jag hann precis vände mig om efter att ha ställt den ifrån mig när jag fick se Julia slänga sig över den lilla stackars lintotten och ge honom en hård, våldsam kram. Han blev så ställd att han trillade baklänges (bokstavligt talat) in i en klädställning med Julia över sig. Så där låg de i en hög! Jag sprang fram och lyfte bort Julia och frågade pojken om han var okej. Sedan hjälpte jag honom upp och gav honom sin ballong (som tack och lov var hel, men han hade tappat när Julia kom farandes). Hans mamma kom gående och såg ganska frågande ut. Jag förklarade att Julia hade "kramat omkull" honom. Dock var pojken ganska lik Julia i sättet och gillade att kramas, så han tog ingen som helst skada. Han blev nog bara lite ställd! Skönt att det gick bra i alla fall :S 

20 maj 2011 - Helg

Igår förmiddag var vi och handlade på Willys. Förutom en jäkla massa mat köpte vi en musikaliskt potta på Julia, som spelar musik när man kissar i den! Har suttit henne på den vid flera tillfällen i hoppa om att hon ska kissa och jag ska få höra den lilla tuddelutten, men utan resultat. Hon tycker det är jätteroligt att sitta på den, men hon fattar förmodligen inte grejen med den. Funderar nästan på om jag ska sätta mig på den och kissa lite själv...är så nyfiken! ^^

Den blev en sen lunch när vi kom hem och sedan promenerade jag och Julia mot skolan för att möta upp Sara. i gick sedan ner till affären och sedan begavvi oss hemåt. Till Sara, där Julia grundligt gick igenom alla Jonahs leksaker (och nappar). Klockan var redan halv åtta när i tog oss hem! Kändes verkligen inte så! Då var det dags att fixa middag, vilket tog en liten stund, så Julia kom till sängs rätt sent. Hon hade dock sovit hela 1.5 timmar i bilen, så hon var inte direkt övertrött. Hon somnade dock utan problem och utan välling när vi hade ätit färdigt middagen, och vaknade strax innan 9 idag! Härligt. Nu kom min bror redan hem! Trevligt! :)

18 maj 2011 - Till sängs

Även ikväll somnade Julia utan problem. Hon ville inte ens ha sin välling! Tog bara några klunkar, sen puttade hon bort flaskan och la sig till rätta i min famn och började suga på nappen. Jag la henne ner, och hon protesterade i en sekund, sen var det tyst. Men jag tror hon har mardrömmar! En gång har hon vaknat ikväll och gråtit på det mest hjärtskärande sätt, som om hon var livrädd. Dock lugnade hon ner sig ganska omedelbart när jag kom in, bäddade ner henne och gav henne filten! Filten...vad skulle vi göra utan denna "filten"?

Sara har varit över en stund också. Vi satt och kollade runt efter billigt snus som vi ska beställa, men är fortfarande lite osäkra på vad vi vill ha. Vi avvaktar till nästa vecka så få vi tänka på saken lite. Men vi hade trevligt i alla fall! :) Som alltid!
Nu ska jag titta på film eller något en liten stund innan jag gör Julia sällskap i drömmarnas land. Fast jag vill nog inte drömma det som hon drömmer! Verkar ju rätt så obehagligt. Får hämta henne och henne från mardrömmar till något fluffigt, mjukt och mysigt istället! ^^

Godnatt

18 maj 2011 - Förmiddag

Julia sov faktiskt hela natten utan att väcka mig en endaste gång. Skönt! Hon vaknade dock till precis när jag skulle gå och lägga mig, men då väcktes hon av vinden utanför. Det låter ju rätt mycket när man bor i trähus. Knarrar och har sig! Men hon somnade fort om. Hon vaknade dock klockan 06 i morse, men jag trodde hon var runt 08. Då lyfte jag över henne, vilket jag alltid gör på morgonen, innan jag kollade på klockan. Sen somnade vi om båda två och vaknade 2,5 timmar senare. Helt ok ^^
Är det okej väder idag ska vi ner och möta när hon slutat jobbet - igen. Alltid skönt att få röra lite på sig, och det är ju alltid trevligt att träffa Sara. Det tycker Julia med, som gärna hänger efter henne när vi ses. Och Sara leker ju gärna med Julia, så jag kan koncentrera mig på annat, typ disk och matlagning. Det är annars lite svårt när man har ett barn som blir jättesvartsjukt när man gör något annat än underhåller henne. Som nu! Hon är skitarg för att jag sitter här, så nu ska jag gå och leka med henne en stund. Hörs..

17 maj 2011 - Godnatt

Julia somnade som en stock! Inte helt oväntat då hon inte alls sovit mycket under dagen. När hon hade legat och vägrat sova ett bra tag hade jag inte tid att vänta på att hon skulle somna längre. Jag behövde duscha, så hon fick helt enkelt komma med och duscha hon också. Vi skulle ju möta Sara nere vid skolan vid halv 2 så det blev änna lite brådis. Vi kom lite sent, såklart, då vi inte var färdiga med duschningen förrän ett. Men Sara blir inte så grinig! Hon kan alltid ringa någon av sina miljoner vänner/bekanta hon har i sin telefonbok! Julia somnade först när vi gick förbi skolan på vägen hem och vaknade strax innan vi var hemma igen. Så kanske 20-30 minuter, och det är allt hon sov under hela dagen! Men jag tror faktiskt inte hon behöver mer. Hon har varit på strålande humör nästan hela dagen, trots sömnbrist! Kanske bättre att låta henne sova mindre under dagen! Då kanske hon inte vaknar mitt i natten. Vi får testa!

Vi gick ner till affären och handlade lite smått, (bl.a kattschampo! Lilo slutar inte lukta blöt katt!). Sedan gick vi hem och började med maten. Lasange gjorde vi, med en god sallad till, och alla åt med god aptit. Dessutom är det en hel portion kvar! Finnemang ^^ Sara och jag spelade kort som vanligt, (Julia med, fast med Jokrarna) och sedan tog vi en promenad i vinden. Tänkte att det kunde vara en bra idé att trötta ut Julia lite innan läggdags, och dessutom behövde jag lägga ett brev på lådan. Två flugor i en smäll, liksom! Sen somnade hon alltså som en stock och har inte gjort ett ljud sen dess. Jag ska också gå och lägga mig! Klockan är mycket. Så godnatt

17 maj 2011 - Antisova

Julia har börjat bli lite emot att sova. Hon verkar inte alls tycka att det är något nödändigt längre. Som anligt vaknade hon i natt och ville inte somna om! Hon skrek inte konstant, men det kom en del högljudda protester ur henne. Jag vägrade dock låta henne sova i min säng! Jag hade bestämt mig redan innan jag gick och la mig att hon skulle sova i sin säng inatt! Jag sover så himla dåligt när hon ligger bredvid, eftersom hon ibland rör sig så mycket och sängen är så liten. Madrassen ramlar över kanten och jag med den. Det blev lite jobbigt! Jag fick gå upp några gånger och stoppa om henne, samt ge henne nappen. Men till slut blev hon lugn och somnade om i sin egen säng! Tur att man är envis ^^
Nu ligger hon för att sova middag, men även nu är det ilskna skrik från henne. Men hon måste sova! Och jag måste försöka hålla på mig och inte ge upp så fort det blir jobbigt. Det är så lätt att bara hämta upp henne när hon är arg, då får man ju tyst på henne. Men hon ska sova, så enkelt är det! Jag sitter på undervåningen och försöker inte lyssna på henne. Vi får se hur det går. Hon är kanske helt enkelt inte är redo att sova. Men det är hennes sovtid nu. Efter lunch varje dag! När hon har somnat (om hon somnar) ska jag ta mig en välbehövd dusch. Känner mig rätt ofräsch...:/

16 maj 2011 - Luktar lukten

Jag skippade duschen ikväll, men Lilo däremot, henne gav jag en dusch. Hon har flera dagar i sträck kommit hem svart på de partierna i hennes päls som vanligtvis är vit. Hon är ju väldigt bra på att få ren sig själv så smutset sitter inte kvar särskilt länge, men jag tänkte ändå hjälpa henne på traven. Det var ett bra tag sen hon fick en ordentlig dusch. Katter behöver det ju egentligen inte, men jag kan tycka det är skönt att göra det obland. Få tvättat av det värsta av smutsen samt pälsen som fälls. Dessutom har det krupit fästingar runt hennes nacke en del nu! Om det kröp några löst där nu är det med största sannolikhet numer nedspolade.
Om hon tyckte särskilt mycket om det vågar jag inte yttra mig om. Jag talar inte med katter, tyvärr. Men jag kan nog säga att hon inte hatade det! Då och då kom hon riktigt nära duschmunstycket och liksom strök sig mot strålen. Dock har hon nu spenderat ca. 30 minuter med att tvätta bort vattnet som var kvar i pälsen! Men nu är hon len som aldrig (jo, nångång, men längesen) förr!

16 maj 2011 - Gud som haver barnen kär...

...se till mig. Lilla mig på stora jorden. Jag ber Dig att hjälpa mig med detta, som dock kanske kan uppfattas som en egoistisk önskan, men det skulle vara så många mer än mig som detta skulle gynna. Inte minst min fina lilla Julia. Vi behöver detta! Och jag kan nästan påstå att jag tycker jag förtjänar det. Jag har tagit ansvar för mina handlingar och försökt mitt allra bästa att göra situationen så bra som bara möjligt. Hjälp mig nu att få en liten knuff i den riktining jag gärna vill och (trots att jag officiellt inte vågar) hoppas på att få gå. Så jag kan komma på fötter igen och leva som den förälder och människa jag vill vara. Mindre begränsad. Mindre beroende. Mer självständig. Jag ber Dig..Amen

16 maj 2011 - Kväll

Nu är det kväll och snart dags för mig att gå och lägga mig. När Julia vaknade åt vi middag och sedan tänkte jag att vi skulle gå ut, men när jag öppnade dörren regnade det (big surprise...), så jag stängde dörren illa kvickt och försökte så gott jag kunde underhålla henne här hemma istället. Dock slutade det snart och då tog vi och gick ut. Blev en kort promenad, då Julia hade siktet inställt på Sara som är här nere i veckan. Vet inte om hon gjorde det medvetet men hon gick i alla fall dit, så vi knackade på och blev insläppta. Stannade där ett par timmar, och sedan var det dags för kvällsmat och sängen för Lillskruttan. Hon somnade om efter lunchen och har inte sovit mer sen dess, så hon somnade utan några som helst problem. Nu hoppas vi bara på att det inte blir några spökerier under natten så vi båda får sova oavbrutet! Börjar bli lite tjatit det här!

Jag ska som sagt gå och lägga mig rätt snart jag med. Hade behövt duscha men tar nog det imorgon istället. På tal om imorgon så hoppas jag på att det inte regnar mer! Planerar nämligen att promenera ner till skolan och möta upp Sara där när hon slutat jobbet. Behöver röra på mig känner jag, men det är ju inge roligt när det bara vräker i massa sånt där kallt och blött vatten! Nej, vi vill ha sol här igen! Kom tillbaka...



Julia "goes bananas" :)

16 maj 2011 - Ny vecka

Sådär, då var det en ny vecka - igen. Det piggar på ordentligt nu! Nästan halva 2011 har redan gått och jag har inte ens vant mig vid att säga 2011 än. Lever fortfarande kvar i förra året! Idag är det "bara" 7 månader, 2 veckor och 2 dagar kvar tills Julia fyller 2! Och 7 månader 1 vecka och 1 dag till Julafton. Fan vilka deprimerande tankar jag går i! Inte för att jag ogillar varken julen eller Julias födelsedag, men den där slaskiga, kalla, utdragna vintern. Den kan jag gärna vara utan!

Julia vaknade som sagt när vi tittade på BB, men somnade om när jag gick och la mig i rummet. Dock vaknade hon några minuter i 01 och gallskrek! Jag vaknade med ett ryck när hon satte igång. Vet inte vad det var som väckte henne, men hon var helt otröstlig. Ingenting jag gjorde hjälpte, hon bara skrek. Dessutom stod hon och pekade mot sovrumsdörren, vilket gjorde mig livrädd! Jag säger ju att det spökar här! Vi vaknade rätt tidigt. Julia var igång innan 8 och väckte såklart mig med. Jag fick ligga och sträcka på mig ett tag dock, mest för jag vägrade gå upp. Var helt slut. Nu sover lillskruttan middag. Eller hon är vaken nu, men jag tänker låta henne ligga en stund och hoppas på att hon somnar om. Hon har inte ens sovit en timma och skulle behöva ca. 30 minuter till för att orka resten av dagen. Hon låter dessutom fortfarande väldigt trött. Men vi får se...! Ska försöka ta en liten promenad med henne idag. Nu är det ju uppehåll! Hoppas på att det är det hela dagen. Hela veckan. Hela sommaren!

15 maj 2011 - Till molnen

Jag tycker, som jag med all säkerhet konstaterat miljoner gånger innan, att det är väldigt mysigt att sova när det regnar. Men mitt tycke för regn slutar väl mer eller mindre där. Jag vet ju att det behövs för alla växter och djur etc, men det får väl finnas måtta på sakerna? Vi strävar ju efter en jämnlik värld (eller ja, vi låtsas ju iaf) och då tycker jag det borde gälla allt! Det finns så många ställen i världen som är i mycket större behov av regn än vad vi är, varför kan de inte få det då? Och de har ju så mycket solsken, något som vi lider brist på här. Då kan de väl skicka hit lite sånt? Vi byter, helt enkelt! Ja, tänk om det vore så enkelt....
Jag är i alla fall trött på regn och mörka moln. Helt plötsligt känns det som vi gått tillbaka typ 7 månader (eller fram 5) i tiden. Det är mörkt. Det är blött. Är det vår? Det enda som nu skiljer nu från hösten är att träden faktiskt är gröna och står i blom. Annars både känns och låter det som en vissen höstkväll. Kallt och blött! Fast å andra sidan. Det är ju inte så långt ifrån svenska sommrar alltid heller. Kanske inte är lika kallt, men blött är det ju för det mesta även då! Nej, nu ordbajsar jag bara! Ber om ursäkt. Godnatt.


15 maj 2011 - Skitväder och mardrömmar

Julia och jag har varit i stora staden Göteborg idag. Var väl sådär underhållande! Själa besöket var väl trevligt, men resan hem var fruktansvärd! Det regnade redan när vi kom fram, inte mycket, men sådär pissigt så man blir dyblöt efter några få minuter. Fick snabbt springa in i närmsta "barntillbehörsaffär" och köpa ett regnskydd till vagnen. Har ju bara det gamla och det funkar inte på denna. Fanns dock inget som var anpassat till just den här vagnen i den affären men hittade ett som var okej och inte jättedyrt. Funkar tills vidare, så Julia slipper få allt regn över sig! Jag var jäkligt tacksam över mitt val att införskaffa detta när jag gick av bussen i Åsa och påbörjade den ca. 2km promenaden hem, då himlen verkligen öppnade upp sig och vatten öste ner som i en dusch! Julia panikgrät praktiskt taget hela vägen. Tror hon tyckte det var lite läskigt även om hon inte blev blöt. Dessutom var hon nog både trött och hungrig! Jag blev dock blöt. Väldigt blöt!

Hemma åt vi middag och sedan var det bara att lägga Julia. Klockan hade hunnit bli rätt mycket och hon hade bara sovit en gång under dagen. Hon somnade fort vill jag lova! Dock vaknade hon nu för en liten stund sen när i satt och tittade på BB. Hon ville inte riktigt somna om. Hon var lugn så länge jag var i sovrummet men varje gång jag gjorde en anspråkan på att lämna började hon gny. Så jag gav upp och gick och la mig. Misstänker att det är lite mardrömmar som spökar, samt att det är typ regnstorm utanför fönstret. Lika bra att vara hos henne så hon kan slappna av! Dessutom är jag själv helt slut och kan behöva komma i säng jag med. Får ju ändå veta vad som händer på BB imorgon! :)

14 maj 2011 - 2 veckor

Jösses, idag är det bara 2 veckor kvar tills jag fyller år! Börjar verkligen känna mig gammal! 24, låter inte det gammalt? Bara 6 år kvar till 30! Hua :s Förra året hade jag bara en lugn middag hemma med mina fina vänner. Både jag och Mickan var ju relativt nyblivna mammor då. Men i år planerar vi utgång med, om jag får som jag vill, förfest hemma hos Mickan så vi kan spela Kinect. Lär ju vara hur kul som helst att spela om man druckit lite! Är ju roligt i nyktert tillstånd också ^^ Hoppas det är fint väder också! :D


14 maj 2011 - Dagen

Julia sov jättebra igårkväll, medan vi tittade på film. "Conviction" hette den och är en sann historia om en syster som släpper allt hon har i sitt liv för att få sin bror, som sitter i fängelse oskyldigt dömd för mord, frigiven! Den var bra, men jag tror det var mycket för att den är "verklig". Jag tycker oftast bättre om filmer när de är baserade på verkliga händelser.

Hur som, när jag gick och la mig vaknade Julia till, men eftersom det blev tyst så fort igen så trodde jag hon somnade om. Jag insåg att det inte var så när jag såg ett litet huvud sticka upp i spjälsängen. Jag brukar hänga en filt över om jag vill ligga och läsa en stund för att försöka undvika att hon störs av lampan, så jag ser ju inte rätt in. Jag sa till henne att lägga sig igen, men det gillade hon inte, så hon satte igång att börja skrika. Det slutade med att hon fick ligga bredvid mig, så jag har ju sovit lite halvkasst. Hon kom inte till ro och låg länge och for runt som en strandad fisk i sängen, och jag hamnade närmare och närmare kanten. Så har varit helt sinnessjukt trött under eftermiddagen. Men nu fick vi ätit middag och då piggnade jag till! Tänk vad lite mat kan göra!

Vi gjorde en liten "roadtrip" idag, först till Fritsla för att Andreas skulle klaga på sin micro till lastbilen. De hade hur mycket grejer där som helst, och jag kom ut med en t-shirt och en klänning till Julia + en mjuk boll till henne att leka i. Sedan hoppade vi in i bilen och åkte vidare till Varberg och Hajen, där vi skulle handla hem lite käk. Köpte även en liten badpool till Julia som hon kan leka i när det blir fint väder (när det nu blir...:/).



Mitt Hjärta idag




Jag i ett par av mina nya glasögon! :)

14 maj 2011 - Tidsfördriv

Nämn något som gjorde dig glad igår: Ett brev på posten :)

Vad gjorde du kl 08 imorse: Vaknade

Vad gjorde du för 15 min sedan: La mig på soffan 

Det sista du sa högt:
"Nej, nej"

Det senaste någon sa till dig: "Har du börjat med godiset redan?!"

Vad har du druckit idag: Kaffe, apelsinjuice och coca cola

Vad var det senaste du åt: En lakrisal

Vad var det senaste du köpte: Kläder till Julia

Vad är det för färg på din ytterdörr:  Vit

Vad är det för väder hos dig nu: Regn, regn, regn

Godaste glassmaken: Fläder sorbet 

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Nej 

Sover du tungt:
Lagom tungt..:)

Drömmer du mardrömmar: Väldigt sällan, men visst händer det

Trivs du med ditt jobb: Mitt jobb som mamma, JA såklart! Nästan jämt ^^

Favoritklädsel: Tights och nån tunika samt myskläder

Favoritlåt just nu: Många! Beror på humör.

Vad ser du om du tittar till höger: Soffan

Vad gör dig glad just nu:
Julia :)

Vad ska du göra härnäst: Glo på film med min bror

Höger eller vänsterhänt:
Höger

Humör just nu: Varken det ena eller andra. Bara trött!

Favoritgodis: Choklad och lakrits

Kläder just nu: Jonnys mysbyxor och "hoody" som jag laft beslag på ^^ Dem ser han aldrig igen!

Sommarplaner: Massa planer men inget bestämt 

Hur många kuddar sover du med: Fyra stycken

Spelar du något instrument: Julias piano?

Morgon eller nattmänniska: Nattmänniska, men tvingas försöka vara morgonmänniska. Det går sådär! 

Snarkar du:
Säkert!

Stjärntecken: Tvilling

Äckligaste insekten: Gråsuggor är nog det vidrigaste som finns.

Längtar du mest efter just nu: Ingenting..:/


13 maj 2011 - Helg

Nu är det helg! Ledigt. Från jobb och skola för de som jobbar eller pluggar. För mig är det bara ledigt från de måsten jag har att göra utöver att vara mamma. Man kan säga att alla och inga dagar är helg! Man har ju aldrig ledigt, men å andra sidan har jag ytterst sällan någonstans jag måste vara. Men jag gillar ändå helgerna!
Julia sov länge inatt! Runt 13 timmar. Hon väckte mig vid halv 9 och ville upp. Jag fick dock vakna till liv lite först, värre än så var det inte. Vi satt vid frukostbordet vid 9 och sedan var det lek som gällde. Med samma leksak som alltid såklart. Försökte gömma den från henne ibland för att hon skulle ta fram något annat, men det gick inte ann! Då blev hon riktigt arg. Så det var bara till att "bita i det sura äpplet" som pappa så fint brukar uttrycka det när det är något som inte går som man vill (vilket är väldigt, väldigt ofta!)

Andreas var hemma tidigt, redan runt 13, så vi åt lunch lite senare. Julia fick ett mindre mellanmål vid halv 12 och sedan sov hon middag till Andreas kom hem. Då åt vi alla med god aptit! Alltid trevligare att äta med sällskap. Jag brukar ju ha sällskap när jag äter, Julia, men det är liksom lite svårt att hålla en givande konversation med henne då det enda hon svarar är "A" och med huvudskakningar. Hon har inte lärt sig det där med att nicka riktigt än, samt säga "nä" ^^
När vi hade ätit lunch tittade vi på ett avsnitt av en krigsserie som Andreas fick på posten i veckan, "Generation Kill" som är en skildring av det senaste Irakkriget med bl.a Alexander Skarsgård. Vi såg bara ett avsnitt och jag var lite distraherad av andra saker som skedde runt omkring, men det jag såg verkade bra. Tycker att det är väldigt intressant att titta på krigsfilmer. "Band of Brothers" är en storfavorit!

Sen har det inte varit så mycket. Lite småpill, städ osv. Käkade pizza vilket var fantastiskt gott, och Julia ligger nu och sover. Hon somnade utan välling idag! Var helt slut, bebisen! Men det är bra! Då slipper vi skrikiga och ledsna nätter. Hon bara somnar och sover sen som en stock resten av kvällen! Ska aldrig mer lägga henne efter klockan 12!



Sommarflicka.

12 maj 2011 - Torsdag

Idag väcktes vi av telefonen, Julia och jag. Men det gjorde inte så mycket. Alltid trevligt att vakna till den personens röst! Klockan var närmare 9 dessutom, så det var ändå dags att gå upp. Julia har varit på härligt humör hela morgonen, tills för ungefär 10 minutersen då hon blev tokgnällig. Hon ligger i sängen, men sover inte och kommer troligen inte göra det heller. Och lika bra är väl det. Bättre att vänta någon timme så hon får sova efter lunch! Idag ska vi nog träffa Tant Sara. Hon är här nere i Åsa en idag :) Alltid trevligt!

10 maj 2011 - Trött i hela mig

Jag vet inte vad det är för fel på mig, har blivit så jäkla trött den senaste tiden. Den enda jag egentligen känner för att göra är att ligga på soffan och stirra. Orkar inte ens gå ut i det fina vädret liksom! Då är det illa! Vet inte vad det är. Jag sover ju på nätterna, runt 8 timmar varje natt. Kanske är vädret? Skyller alltid på vädret ^^ Kanske är en fas? Oavsett så hoppas jag att det går över snart så jag orkar vara en "bra mamma" igen.

Vi har inte gjort någonting värt idag alls, Julia och jag. Röjt lite på trädgården har jag orkat med. Åt mellis ute på en filt och tagit två korta promenader. Har försökt underhålla henne så gott jag orkat men det är inte så lätt när man är en utmattad morsa till en hyperenergisk flicka. Det går liksom inte ihop! Vi har lekt med hennes "nya" favoritleksak, som egentligen inte alls är ny. Hon fick den på sin födelsedag men har först nu fattat hur rolig hon tycker den är. Den ska lekas med hela dagarna, och jag är så trött på melodierna och sångerna i den att jag ibland måste plocka undan den för att inte förlora förståndet. Men den var rätt dyr så det är ju roligt att hon gillar den och att den kommer till användning! Fick tom byta batterier i den! ^^

Äntligen verkar det som om Julia är på väg att somna! Trodde jag skulle få sitta uppe med henne halva natten för hon verkade så otrött. Men jag var inne och gosade med henne en liten stund och sedan har det varit rätt tyst. Lite gnäll då och då men det tar en liten stund innan hon somnar till. Jag längtar tills hon gör det, för så tänker jag dyka i säng jag med! Imon blir det en tur till Kungsbacka och sedan eventuellt till Göteborg. Får se hur det blir med det.

 Helvete! Nu börjar hon igen!

8 maj 2011 - Helgen del 2

Jag och Julia sov ju alltså över hos Mickan på fredagen och åkte hem med hennes syster på lördagförmiddag. Julia somnade i samma stund som vi åkte från Mickan och fortsatte sova när jag la henne i sängen hemma. Efter typ 2,5 timmar fick jag väcka henne, då hon behövde äta och sen skulle vi åka med Andreas och handla i Kungsbacka. Mina skor var ihåliga så efter maten var inhandlade stannade vi till på skopunkten där jag hittade 3 par skor som jag betalade 198:- för. Älskar skopunkten ibland. Hur bra kvalitet det är på dem vet jag inte, men nu har jag ju att byta mellan så de inte blir sönderanvändna på en gång.

När vi kom hem hade kvällsbesöket kommit, Tessies syster Frida, som skulle äta middag med oss samt få sig en massagebehandling utav mig. Vi grillade kyckling och kött samt gjorde egna potatisklyftor i ugnen. Åt det med en jättegod sallad och beasås! Så fantastiskt gott! När Julia gått och lagt sig åt vi andra lite efterrätt i form av glass och sedan fick Frida hoppa upp på bänken. Hon var riktigt rolig att massera! Mycket muskelknutor att knåda på. Ju ondare det gör desto roligare är det ^^ Hon åkte hem strax efter 21 och då gick en mycket trött Tessie och la sig. Andreas och jag fortsatte kvällen med att titta på "Göta kanal". Så längesen man såg den! Kult!!

Idag var jag och Julia i göteborg en sväng. Våran vanliga söndagssyssla! :p Kollade lite i affärer och gick runt mest. Mysigt! Nu ligger Julia och snarkar efter en lite jobbig kväll och jag ska glo på en film och sedan göra detsamma!

Godnatt!


8 maj 2011 - Helgen

Okej, då gör vi ett nytt försök! Skrev typ hela inlägget, men så blev det nåt fel och så försvann allt. Suck...

Jag har inte kommit på ett bra sätt att summera fredagen på! Oavsett hur jag vrider och vänder på det så kommer ingen fatta hur roligt vi hade! Fast det är ju inget konstigt, att vi hade roligt. Det har vi ju alltid ^^
När jag kom var Mickans syster redan där och de var i full gång med att spela kinect, så jag tog det på mig att försöka hålla Julia och Mira undan deras armar och ben som kom flygande från alla håll och kanter. Mira var dock lite gnällig, så det slutade med att Mickan fick spela färdigt med henne på armen. Tur att hon inte är så tung! vi åt tacos till middag, och lagom till att i var klara kom Madde. Då fortsatte vi spela! Mickan och Andreas började då Andreas påstod att Mickan bara slängde runt med armar och ben i boxningen och inte gjorde några riktiga kombinationer. Efter att han hade blivit utklassad (nästan iaf) så kunde vi alla konstatera att det bara var den dåliga förloraren i honom som talade. När detta var klart hade vi en liten tävling, jag och Mickan i ett lag och Madde och Mickans syster i det andra.

I den sista grenen stod det lika och det var jag och Madde som skulle avgöra. Jag var lite nervös eftersom att Mickan har den där "dåliga-förlorar"-genen hon också, och om jag förlorade skulle hon antagligen inte prata med mig på resten av kvällen ;) Vi stod spänt och väntade på att spelet skulle slumpa fram vilken gren vi skulle tävla i: Och så blev det löpning! Jag suger på att springa! Dessutom måste man springa skitfort på plats med höga knän för att det ska räknas. Man ser alltså precis lika fånig ut som man känner sig! När det blev grönt såg jag hur Maddes figur började pigga iväg, och bakom mig hörde jag "FAAAAN MIA!!!!!!!!!!" - gissa vem?
Men jag satte fart, sprang om, och vann överlägset! Det tog bara några minuter men sen fick jag sätta mig på ballkongen och ta lite luft. Sjukt bra och rolig träning, så där har jag bestämt att förfesten på min födelsedag kommer att vara! ^^
När barnen hade lagt sig sadlade vi dock om, eftersom det kan bli lite hög volym på oss under spelandet. Mycket skratt alltså! Så vi satte på en film. Började med "The last Exorcism", men den var ingen höjdare. Intressant var den, men inte vad vi kände att se på då. Så vi bytte till "Silent Hill". Vet inte om jag tyckte den var så läskig. Mer en sån där "Men spring DÅÅÅ" - film, när huvudkaraktären typ ligger på golvet och glor omkring när det kommer massa äckligt efter och först när de typ rör henne reser hon sig upp för att ta sig där ifrån.

Julia hade sovit hur bra som helt, tills det bara var några minuter kvar. Då vaknade hon till och vägrade somna om, trots att hon var hur trött som helst. Jag ville ju se klart filmen, så bestämde att hon fick komma upp och sitta med oss till filmen var slut och sedan gå och lägga sig tillsammans med mig. Då började hon skrika! Å vad hon skrek! Kändes som hon skrek i flera timmar! Trodde hon aldrig skulle somna. Mickan kom in med mer välling till henne, men det ville hon inte heller ha. Hon ville leka med Mira, som dock sov! Till slut somnade hon, typ klockan 01 och sedan vaknade hon runt 06. Då var jag inte pigg och inte glad heller!

Hade i alla fall grymt kul kvällen innan! :)

6 maj 2011 - Uppe med Jullan

Julia har väl sovit sådär inatt. Hon vaknade ett antal gånger under kvällen, och var klarvaken när jag gick och la mig vid 22. Jag hade tagit ett varmt bad innan, och redan då hörde jag henne ligga i sin säng och tjoa! Hon stod i sin säng och glodde på mig när jag låg i min, men när jag bara ignorerade henne la hon sig ner och efter en stund började hon snarka. Hon vaknade en gång vid 02:30, men sedan sov hon till strax efter 08 och väckte mig försiktigt. Det var en bra morgon helt enkelt!

Julia fick yoghurt till frukost och sedan fick jag diskat upp det som låg kvar efter gårdagens kvällsfika, dammsugit lite och torkat av micro, kyl och ugn. Blir alltid små handavtryck på dem. Vet inte var det kommer ifrån? ^^
Idag ska vi som sagt till Kungsbacka och träffa alla M:n, Mickan, Mira och Madde. Och med mig, Mia, blir det 4. Stackars lilla Julia! Alldeles utanför! Får börja kalla henne Mulia istället :p

5 maj 2011 - Lite sådär jobbig dag

När jag vaknade i morse hade jag en brännande värk i nacke och huvud. Inte jättekraftig, men väldigt obehaglig och varningsklockorna började genast ringa. Jag ville så gärna att jag "bara" skulle ha sovit fel under natten och att nacken därför var stel, men innerst inne visste jag att det inte var så. Jag tänkte att om jag låtsas som ingenting så försvinner det. Bra filosofi! Om den hade funkat...
Jag tog upp Julia och gick ner med henne. Hon fick ny blöja och kläder och sedan la jag mig på soffan med min vetekudde för nacken. Tessie fixade fram frukost, men jag avstod. Behövde dock inte säga mer, det syntes väl på mig att jag inte mådde bra. Tessie gav Julia frukost och sedan åkte hon ner till apoteket för att köpa hem Eeze till mig. När hon kom hem så hade gubben i kassan gett henne fel, och istället för Eeze nässpray så fick hon Eeze gel, för inflamerade muskler. Stackarn fick åka ner igen och fick bytt den. Då hade de ingen nässpray så fick ta tabletter istället. Jag slängde i mig 2 tabletter och la mig sedan på sängen någon halvtimme och sedan kändes det markant bättre. Det var inte lika intensivt och inte lika länge som det brukar vara, vilket, naturligtvis, var väldigt skönt. Tacka gudarna att Tessie var hemma idag, annars vet jag inte vad jag skulle ha tagit mig till!

Huvudvärken är borta sen länge, men nacken värker helt fruktansvärt mycket. Går knappt ens att stretcha den, för den är så stel. Känns bara som om jag ska spy när det spänner lite! Men det blir säkert bättre tills imorgon! Då ska jag och Julia hem till Mickan och Mira och leka. Madde kommer dit också! Ska blir så mysigt. Var längesen vi träffades alla 3. Typ Mickans inflyttningsfest den 29/1!

4 maj 2011 - Change of plans

Det blev inget kungsbacka idag! Vi missade bussen. Hatar verkligen att missa bussen, särskilt här nere eftersom man då måste vänta 1 timma på nästa och då är det ofta försent. Som idag! Men får åka in imorgon och fixa lite av det jag skulle gjort idag samt hämta ut mina glasögon som äntligen har kommit. Vad jag har längtat! Har inte haft glasögon på över ett år då en viss dotter slet av båda bågarna. Så det är på tiden!

Julia ligger nu och sover, och jag har undvikit både katrinplommon och fullkornsvälling ikväll. Eller idag rättare sagt. Hon fick ju ut 3 lass igår, varav ett mitt i natten, så nu borde det ju vara lugnt. Hoppas, hoppas, hoppas att hon sover bra inatt!

4 maj 2011 - Usch

Ehm...natten blev inte som jag hade hoppats på. Det är lite märkligt med Julia! När jag går och lägger mig på kvällarna, stampar in i rummet och för en jäkla massa oväsen, då bara sover hon. Snarkar jättegott! Även när jag ligger i sängen och knappar på datorn eller har lampan tänd om jag läser. Men i samma sekund jag släcker ner och lägger mig till rätta för att sova, då vaknar hon! Även igår. Hon började gråta, jag gav henne nappen och filten och klappade om henne och hon somnade om. En knapp timme senare vaknade hon igen. Då blev hon helt plötsligt helt klarvaken och låg i sin säng och pratade och sjöng. Och viskade på ett sätt som fick nackhåren att resa sig! Ett tag fick jag för mig att hon var besatt! Men det visade sig att hon bara var bajsenödig...

Hon har varit hård i magen igen i ett par dagar, och bara bajsat små harpluttar. Tänkte att det kanske var därför hon varit grinig, och bestämde mig igår för att få igång det igen och gav henne katrinplommonpuré. Dock gav jag henne lite för mycket och lite för sent + att hon fick fullkornsvälling. Så jag hörde borta i min säng hur hennes mage bubblade och när hon tog i hur det smetade ordentligt i blöjan. Jag kände mig sådär motiverad att gå upp och byta den blöjan, men kunde ju inte låta henne ligga med det. Så det var bara att byta! Och det var ett ordentligt lass vill jag lova! Sen la jag henne tillbaka i sin säng och hoppades på att hon skulle somna om. Och det gjorde hon - i 30 minuter! Sedan var det samma gamla visa igen och hon fick komma över till mig.

Idag ska vi in en sväng till kungsbacka och göra några ärenden. Skulle åkt med bussen 12:48 egentligen, men tar nästa istället. Vi har precis ätit lunch och Julia behövde sova, och det kändes lika bra att låta henne göra det i sin säng. Hon sover bättre där (inte på nätterna, uppenbarligen) och hon behöver det. Så hinner jag ta en dusch. Hann ju inte riktigt det igår eftersom det blev sånt bråk i badet mellan mig och den där lilla ungen ^^ Dock har faktiskt hennes humör varit mycket, mycket bättre idag. Inte grinat eller gnällt. Bara skrikit då och då när hon inte fått som hon velat, men det är ju normalt! Kanske det var magen då!

3 maj 2011 - Struntar i mina rutiner

Nu har jag gått och lagt mig! Struntar i att kolla BB ikväll. Stort! Hehe ne, kände inte riktigt för det ikväll och dessutom gick Tessie och la sig tidigt och BB är alltid roligast att titta på när man är fler. Hela charmen med det är ju att sitta och analysera medlemmarnas underliga beteenden samt sätta titlar på dem, t.ex: Falsk, drama-queen, fjant, fjompig...osv. Så även om jag ofta pratar med mig själv, och tycker det är rätt intressant, så behövs det en "partner-in-crime" när det gäller Big Brother. Så idag skippade jag det och kör på en något tidigt kvällning. Julia har sovit bra sen hon somnade för kvällen, men än är ju inte sista ordet sagt! Har ju hela natten på sig att försvara sin titel Gnällspik, som hon för tillfället håller rätt hårt i! Nej, men allvarligt talat så hoppas jag innerligt på att hon sover hela natten utan massa gråt, för det tär lika mycket på henne som på mig. I natt fick hon ju komma över i min säng då jag, när hon väcker mig klockan 02, inte orkar trösta och lugna henne. Då lyfter jag bara över henne så får hon sova resten av natten hos mig. Låter visseligen mysigt, men när man bara har en 90 säng så är det inte så uppvilande. Det blir trångt och hon slåss i sömnen! Vaknar alltid med någon form av smärta efter att ha delat säng med Julia en natt. Om hon så har sparkat mig i mellangärdet eller gett mig en rak höger över näsan, så gör det lik förbannat riktigt ont! Och sen kan det ju mycket väl vara orsaken till hennes gnälliga sig under dagarna. Jag menar, hela utvilningsprocessen blir ju körd i botten om man gång på gång vaknar av att vara ledsen!

Jaja, nog med tjat! Godnatt hörrni!


3 maj 2011 - Full av attityd

Eftermiddagen och kvällen har väl varit lite sådär. Efter sin vila innan var det väl en knapp timme som var bra, men sedan vände det och Julia blev på sitt taskiga humör igen. Jag blir verkligen less! Det spelar ingen roll vad jag gör eller vad jag säger, hon bara gnäller och grinar. Det är väl bara att bita ihop, men det är inte alltid så lätt. Tänkte att ett bad kunde vara mysigt. Det brukar hon gilla, och eftersom det är avslappnande blir hon lite mer... - ja, avslappnad, helt enkelt! Det funkade bra! I början...! Sedan skulle hon på allt, hon skulle inte sitta stilla och absolut(!) INTE skölja schampot ur håret. När jag försökte började hon åla sig så hon var påväg under vattnet gång på gång, och då blir hon förbannad - PÅ MIG! Som om det var jag som försökte dränka henne, typ. Det var ju helt och hållet självbevållat. Sista droppen blev när hon, arg som ett bi för att hon inte fick trampa mig i huvudet, kastade sin stenhårda Ariel-badleksak på mig. Då hade jag fått nog! Praktiskt taget slängde henne ur badkaret! (Nej, det gjorde jag ju inte. Jag lyfte ur henne, men väldigt bestämt). Sedan fick hon sitta på badrumsgolvet tills jag var klar. Först blev hon ledsen, men sen lite snopen. Jag tycker detta är så jobbigt! Vill ju inte vara arg. Det är inte roligt direkt. Dessutom kan man ju inte vara arg på dem heller, inte i den benämningen. Man kan säga ifrån när de gör fel, men om man går och är sur får de bara dåliga vibbar och blir på dåligt humör själva. De fattar ju inte varför. Ja, det är påfrestande, men gudarna ska veta att jag älskar den där lilla sketungen så mycket att det finns inte ord för det! Härifrån till evigheten, för alltid!♥♥


3 maj 2011 - Helt otroligt!

Julia sover. För andra gången idag! Hon sov en knapp timme förut, men det brukar hon hålla sig på rätt länge ändå. När hon vaknade fick hon lite att äta och sen busade hon runt i ett par timmar, och sen kom trötthetsgnället igen. Jag la henne i sängen, och hon somnade. Nu har hon sovit ungefär en timma! Jag brukar känna på mig när hon är påväg att vakna, men känner inte det alls nu. Eller kanske lite...? Kommer nog inte bli tre timmar som igår, men en stund till blir det nog! Lika bra att sova bort den här hemska, kyliga dagen. Finns ju ingenting speciellt att göra i alla fall! Hoppas på att morgondagen blir bättre!


3 maj 2011 - Svart katt

Det går en svart katt och stryker runt huset. Den brukar äta upp Lilos mat om den står på utsidan, och vi har försökt göra allt för att skrämma bort den. Men den är envis! Varje dag är den här, och ett tag trodde jag att det kanske var Lilos "kompis", men hon verkar mer rädd för den än glad när den kommer. Nu börjar jag tycka synd om den! Sitter ute på altanen, alldeles pissblöt efter snön och jamar. Har den något hem? Det borde den ha, för den är inte alls mager. Men varför går den inte hem till sig? Jag är så jäkla blödig när det kommer till djur, särskilt katter! Helst av allt vill jag lassa upp en stor skål mat och ge den, samt torka den torr och sätta mig i soffan och kela med den. Men jag vet, gör jag det så är det kört! Då har vi 2 katter istället för en. Och det räcker så väl med den i har. Hon är ju perfekt! Nästa gång jag går ner till Åsahallen ska jag kolla om det finns någon lapp där angående en svart, bortsprungen katt. Hoppas det!

3 maj 2011 - Tröttis

Jag undrar om Julia är i en intensiv utvecklingsfas nu, eller om hon bara behöver ett par dagar att återhämta sig efter söndagen. Hon sover nämligen mer än vad hon brukar göra. Läste att hon behöver ca. 13.5 timmars sömn/dygn och räknade ut att hon får det. Hon sover ju ca. 12 timmar/natt och någon timme på dagen. Förutom nu då, när hon sover 2-3 timmar på dagen. Iofs sov hon lite oroligt inatt så det är ju inte konstigt om hon är lite trött idag, men även de dagar hon sovit bra är hon trött och gnällig. Kanske ska byta sovvanor för henne, ändra tiderna lite.
Men jag tror det händer mycket med henne nu. Hon försöker och vill så mycket och det tar på krafterna att lära sig nya saker. Säkert orsaken till vredesutbrotten också. Hon kommer väl ur detta med massa nya talanger och kunskaper kan jag tro! Hon har t.ex. lärt sig ar magen är, och det upptäckte jag av en slump. Jag brukar nämligen fråga henne "Är du mätt i magen" när hon inte vill äta mer, och en dag pekade hon på magen när jag frågade det. Så sött så! :) Min lilla flicka håller på att bli en människa! ^^

3 maj 2011 - Inte förvånad

Läste på facebook att alla skrivit kommentarer som "SNÖ???" etc. Som om de blev chockade liksom. Jag blev inte ett dugg förvånad, det händer ju varje år! Det blir solsken och härlig värme i några dagar och sedan vänder det totalt och vi blir grundlurade. Här snöar det dock inte, men det kommer säkert. Självklart önskar och hoppas jag på att det håller sig borta, men med mitt oflyt lär det bli tidernas snöstorm - bara över mitt huvud!

Julia är riktigt ilsken idag! Hon skriker, bankar och slår runt omkring sig om hon inte får som hon vill. Hon blev så förbannad nu när jag ställde ut Lilos mat på altanen. Men stackars katten får ingen matro över huvudtaget när hon ska äta inne. Julia ska fram och pilla på henne, dra henne i svansen, flytta matskålen osv. Ett under att Lilo inte sagt ifrån åt henne än! Världens snällaste katt, typ?

Jaha! Nu kom snön! Vad sa jag?

Nu har hon lugnat ner sig, ungen. Jag plockade fram hennes leksaker så nu går hon och pillar med dem. Och stökar runt i hallen med alla skorna. Men det är inget nytt, det gör hon ju varje dag. Bara till att plocka upp sen!

2 maj 2011 - Kväll

Julia har sovit helt oavbrutet ikväll! Lite gnäll, men jag har inte behövt gå in till henne en endaste gång! Jag har istället legat på soffan och gosat med Lilo. Har verkligen saknat att ha katt under de åren jag varit utan. Har ju haft det hela mitt liv, eller typ sen jag var typ 5 år. De är verkligen världens bästa djur! Jag älskar hundar och vill jättegärna ha en, men de kräver ju mycket mer. Katter är så självständiga! Man har alltid sällskap, men tvingas inte gå ut och promenera i snöstorm och ösregn. Och mina katter har alltid vara väldigt "hundiga". Kommer när jag ropar på dem och äter ur handen osv. Mina bebisar ju :)
Jag ska snart göra Julia sällskap i drömmarnas land, men först blir det lite bloggläsning och sånt därnt :) Som varje kväll. Annars kan man ju inte sova ju! :p

Godnatt


2 maj 2011 - 2 maj 2010

Eftersom det är årsdagen för Julias dop idag tänkte jag lägga ut lite bilder därifrån. Mickan har sagt att hon inte sett några bilder därifrån. Hon var ju hemma med jätteliten bebisMira när Julia döptes så hon kunde tyärr inte närvara. Jag upptäckte i alla fall att jag hade en del bilder från dopet liggandes på datorn!













Min stjärna

2 maj 2011 - Vilken gnälldag!

Idag har det varit typ konstant gnäll ur Julia. Så frustrerande! Hon har varit jättetrött fortfarande, trots hennes nästan 3 timmar långa vila i förmiddags. Så hela eftermiddagen har hon gråtit/gnällt/grinat och jag har försökt mitt bästa att inte förlora förståndet. Sen är ju Julia lite, typ, "rädd" för att bli trött! Hon accelererar från 1 till 1000 på en sekund och far runt som en duracellkanin på speed när hon blir riktigt trött. Hon vägrar in i det sista att låta tröttheten ta över. Kan inte sitta still i en minut, utan åmar och kråmar, kryper och krälar. Hela tiden! Riktigt jobbigt är det!

Dock var det någon timme just efter hon vilat som hon var hur underbar som helst. Jag höll på att vika ner alla nytättade kläder i lådorna och Julia lekte med Lilo. Lilo är världens bästa barnvakt! Jag satt inne på golvet i sovrummet och Julia var precis utanför med Lilo, och helt plötsligt ble det alldeles tyst. Alla småbarnsföräldrar vet att en längre tystnat i vaket tillstånd betyder att nåt är i görningen, så jag tittade ut. Då har Julia lyft upp Lilo, ena armen om magen och andra runt HALSEN! Lilo hade ansiktet riktat upp mot taket och munnen var halvöppen och ögonen panikfyllda! Jag blev helt hysterisk och skrek åt henne att släppa katten samtidigt som jag slängde mig upp för att hjälpa min stackars kisse! De blev dock vettskrämda när jag började skrika, och när Lilo började sprattla släppte Julia henne illa kvickt och kom halvgråtande springandes till mig för tröst. Så jag kunde pusta ut, men tänkte att nu kommer Lilo ALDRIG låta Julia komma i närheten igen. Men bara minuterna senare kom hon upp och lade sig på golvet där solen sken in genom fönstret. Julia sprang fram till henne och satte sig bredvid och där höll de sig tills jag var klar!

Sedan skulle jag diska men Julia var fantastiskt rastlös så jag bestämde mig för att ändå ta en liten promenad med henne. Dock kom vi bara ner till hamnen och upp igen då det inte alls var roligt att vara ute idag. Julia hittade ett nytt sätt att åka vagn; Stående på knä där fötterna ska vara. Hon tyckte det var skitkul!
Vi åt pannkakor till middag när vi kom hem sedan satt vi framför Tv:n den sista timmen innan det var dags för Gnällfisen att sova. Nu gör hon det, och jag har dammsugit undervåningen och ska nu ta ett bad! ^^

2 maj 2011 - Hallå hallå

Jag har tråkigt! Julia sover - fortfarande! Hon måste ha varit helt fantastiskt jättetrött! Trodde bara hon skulle sova någon halvtimma eller nåt. Men hon får sova så länge hon vill! Jag hade iofs tänkt att gå till Öppna förskolan med henne idag då dagens planer blev uppskjutna till imorgon, men det är ju ingen ide. De stänger ju typ nu, så det funkar liksom inte :p När Julia vaknade blir det lite lunch och sedan får vi väl se vad vi tar oss till. Inte jättehärligt väder heller. Kanske en liten promenad i alla fall. Det är ju nyttigt att vara ute oavsett vad vädret är!

Idag är det i alla fall Julias dopårsdag. Alltså 1 årsen hon döptes nu! :)

2 maj 2011 - Toalettbesök

Det blev faktiskt lite sovmorgon i morse, vilket jag tror både Julia och jag behövde. Vi var hemma rätt sent igår, och Julia var helt förstörd! Hon fick först ett vredesutbrott på bussen, och i samma stund jag lyfte upp henne somnade hon på min arm. Jag satt med henne där nästan hela vägen till Åsa. Dock var resan inte helt problemfri då busschauffören antingen var helt ny, hade jättebråttom eller bara fann det ett nöje att skrämma livet ur varenda resenär genom att få kärringstopp inte mindre än 3(!) ggr på vägen! Man börjar ju undra! Julia vaknade dock när vi kom hem och kunde inte sluta gråta. Hon grät tills hon fick näsblod, och mitt hjärta värkte! Har aldrig fixat välling så fort, och Tessie bytte blöjan på henne samtidigt som hon låg i mitt knä och drack sin välling. Hon somnade rätt omedelbart och jag gick och la mig så fort BB var slut.

Vi hade i alla fall en trevlig dag. Julia fick leka med Mira i flera timmar, vilket hon tycker är så roligt. Och Mira också! Det verkar som de tycker jättebra om varandra, och de vill alltid vara där den andra är. De leker så fint så jag och Mickan har massa tid att sitta ner och prata och skämta. Blir alltid så mycket skratt när vi träffas! Kan dock inte berätta vad det är vi skrattar åt för ingen annan skulle förstå :p



När vi hade ätit lite så gick vi bort mot cirkusen där Mickans kusin Helene och hennes son Linus väntade på oss. Var längesen jag träffade dem, så det var trevligt! Cirkusen var helt okej, men alldeles för lite djur och för långa "monologer". Det skulle ju vara en barnanpassad cirkus och då borde det inte vara massa prat. Det orkar ungar aldrig lyssna på och många blev rastlösa. Dock inte barnen i vårat sällskap! Julia och Linus var exemplariska och satt lugnt i våra knän och tittade på det som hände. Så duktiga!
Efter cirkusen trodde jag att jag skulle avlida av kissenödighet! Var så kissenödig att jag typ fick andnöd, och jag var redo att sätta mig mitt på öppen gata! Lyckligtvis hann vi hitta ett café som var öppet innan jag hann skämma ut mig totalt. Vi smög in, lånade toaletten och gick ut innan någon ens hann se att var där. Skickligt! :)

På tal om toalett, Julia bajsade på toaletten idag! Hon kämpade så mycket och Tessie tänkte att det kanske är lättare om hon sitter på en toalett. Så jag tog av henne blöja och kläder och satte henne på toalettstolen. Hon satt där en stund, och bajsade faktiskt! Dags att köpa en potta kanske?

1 maj 2011 - 16 månader

Idag är Julia 16 månader! Otroligt hur fort allt går!

Vi har haft en lång dag, först en sväng in till stan och sedan hem till Mickan, Mira och Andreas där det blev massa lek. Sedan gick vi på cirkus! Berättar mer om allt imorgon, nu ska jag sova! Är trött!

Godnatt

RSS 2.0