25 oktober 2011 - Plugghästar

Nu har vi börjat studera, både J och jag. Känns skönt att göra något och inte bara sitta hemma och vänta på bättre tider liksom. J är nog mest exalterad av oss båda, vilket är helt förståeligt. Har ju suttit hemma i snart 2 år och inte kunnat göra något alls! Så nu, äntligen, är vi på gång! Vi ska lämna in Julias nya schema när hon hämtas om en timma. Nu ska hon få gå hela dagar, varje dag! Känns bra med tanke på att hon trivs så bra på dagis. Hon älskar ju att vara där.
J har varit i skolan hela förmiddagen, medan jag pluggar hemifrån. Eller från skolan, om jag vill. Har dock inte fått gjort jättemycket idag eftersom jag måste ha lite litteratur. Ska till biblioteket imorgon och låna en bok medan den andra kommer med posten i slutet av veckan. Sedan tänkte jag åka en sväng till skolan och skriva ut mina uppgifter eftersom jag hellre har dem på papper än på datorn.

Men nu måste jag röja ordning lite här innan mitt lilla yrväder kommer hem! :)



- Julia visar hur man gör när man pussas -

24 oktober 2011 - Två månader kvar till Julafton...

...och bara två månader och åtta dagar kvar till Julias tvåårsdag. Helt otroligt!

Det har inte funnits så mycket att skriva på senaste, och det är så tråkigt att skriva bara för skrivandets skull. Blir ju bara massa tråkigt ordbajs, så kändes bättre att låta bli!
Jag och Julia var i Gbg i tisdags och träffade min faster. Jättemysigt, vi fikade och tittade runt i affärer. Jag köpte en pärm till Jullan att ha på dagis, där de ska sätta in lite bilder osv, samt en fuskpolo. Vi var inte hemma jättesent så jag slängde Julia i ett snabbt bad innan hon fick gå och lägga sig. I onsdags tvättade vi kläder för fulla muggar och på kvällen mådde jag inte bra. Hade så ont i nacken att jag inte ville röra mig! Sa till J vid 22, när vi låg i sängen och tittade på TV, att jag trodde jag skulle bli dålig till morgonen. Kl.03 vaknade jag och hade migrän. Det är inte alltid roligt att ha rätt! Dock var det inte lika intensivt som det brukar vara. Inga kräkningar, och inte det där skärande smärtan som vanligtvis kommer. Men det var mer envist och gick inte över förrän jag gick och la mig på kvällen. Sedan fick J migrän dagen efter! Jag hoppas innerligt att Julia inte ärver det!!

Nu har Julia precis ätit frukost och sitter och tittar på Barnkanalen. Just nu visas barnprogram för döva, Teckenlådan, och Julia är totalt väck! Helt fascinerad av att de pratar och viftar på armarna samtidigt. Undrar vad hon tänker...^^



- "Åh, vart har ni hittat den söta? En sån vill jag också köpa!" (Återkommande kommentar när man är och handlar med Julia)


15 oktober 2011 - Lättaste nattningen i historien

Som trott vaknade Julia feberfri, och inte alltför tidigt! Efter 8 nångång. Minns inte helt säkert! Hon var i full gång från att hon slog upp ögonen. Började med att ta en kort promenad för att köpa lite mjölk till frukost och sedan åt vi. Eller Julia åt. Fast hon åt knappt! Jag förväntade mig att hon skulle vara vrålhungrig eftersom hon ätit så dåligt igår, men hon verkade inte alls särskilt sugen. Hon tuggade i sig en halv macka, sen ville hon inte ha mer. Jag har velat ta det någolunda lugnt med henne under dagen, för trots att febern var borta kändes hon inte helt okej. Jag hade en känsla av att den skulle komma tillbaka.
Vid lunch ville hon inte heller äta. Kanske max 2 tuggor fick hon i sig av sin mat. Lite mer av min :p Men hon var mest gnällig och på dåligt humör så jag tog henne till sängen för att sova istället. Hon somnade inte lika fort som igår, men det tog inte lika lång tid som det brukar göra. När hon kom upp var hon fortfarande på uselt humör så jag tog fram lite smörgåsrån och smör (typ det godaste som finns i hela världen) och vi åt lite mellanmål. Hon åt några stycken innan hon protesterade.

Sedan tog vi en lite längre promenad. Det har ju varit helt okej väder idag! Riktigt höstväder! Kallt men med solsken. Förr brukade jag bli så nedstämd när hösten kom, men sen Julia kom har jag inte riktigt känt av det. Hon upptäcker ju nya saker med var årstid och ser tjusningen i den, och det smittar av sig. Jag tycker till och med nästan att det är mysigare att promenera när det är lite kyligt än jättevarmt. Och hon såg ut att må bra av den friska luften och pekade på allt hon såg och sa namnet: "Biil", "Lasebiil", Vovov", "Cykel" etc, etc. Hon har blivit så duktig på att prata och härmar i stort sätt allt man säger. De påpekade det på dagis också, att hon upprepar ord hela tiden, och nu har hon ju börjat prata i två-ords-meningar t.ex. "Mamma sova", "Bobo där", "Pappa träna" etc. Det är så roligt! Helt plötsligt kan hon ju göra sig förstådd på ett helt annat sätt. :) Dessutom skalade hon en clementin helt själv idag! Imponerande! ^^

När det var dags för att sova hände någonting märkligt! Jag sa åt Julia att gå och lägga sig i sin säng och vänta på mig. Jag skulle fixa iordning lite saker innan jag nattade henne för att slippa föra massa oväsen när hon sover. När jag, efter kanske 5-10 minuter, gick in till henne hade hon redan somnat! Med lampan tänd och trots att jag förde massa oväsen utanför hennes rum. Helt själv! Det är första gången hon somnar själv i sitt eget rum. Tänk om alla kvällar var så enkla! ^^



- 1 år och 1 vecka gammal -

14 oktober 2011 - Immunförsvaret jobbar så det bränner

Idag har varit en bra dag. Julia väckte mig strax innan 08 och eftersom jag somnat relativt tidigt så var jag inte så farligt trött. Vi gick upp och åt frukost och när J vaknade en stund senare tog vi alla en promenad till Coop och handlade mat till lunch+middag. J lagade till lunchen när vi kom hem och sedan skulle han på ett viktigt möte i gbg. Jag la mig på sängen med Julia, och jag blev helt fascinerad av hur duktig hon har blivit vid vilan. Hon la sig ner, klappade mig lite på huvudet och log. Sedan stängde hon ögonen och väntade på att somna! Brukar aldrig vara så lätt att få henne att somna, men idag tog det max 5 minuter!
Jag satte mig vid datorn och slappade och efter kanske 1,5 timmar kom hon upp och var alldeles rosig om kinderna. Alltså, helt röd var hon! Jag undrade om hon fått feber under vilan, men hon var inte varmare än vanligt så jag antog att hon bara legat och gosat sig ordentligt. Efter en stund gick vi ut, gungade en stund och promenerade sedan och köpte lite fredagsmysgodis. Vi var hemma runt 16.30 och en halvtimme senare blev det mat, men Julia ville inte äta trots att det var spaghetti och köttfärssås. En av hennes favoriträtter. Hon åt en frukt dock och drack lite vatten. Sen blev hon bara gnälligare och gnälligare. Hängde efter mig och när hon reste sig upp skakade hon samt hackade tänder.
Jag la mig på sidan på soffan och hon la sig bredvid med mina ben som kudde och vid halv sex var hon påväg att slumra till. Då insåg jag att hon nog har feber i alla fall, för i friskt tillstånd skulle hon aldrig sova så tidigt. Speciellt inte när hon sovit middag så bra. Jag kände på henne, och mycket riktigt var hon stekhet. När jag plockade fram termometern var batteriet slut, så jag kunde inte ta tempen. Typiskt! Försökte hålla henne vaken ett tag, men det var lönlöst. Hon somnade sittandes i mitt knä runt sex, så det var bara för mig att förflytta henne till sängen. Hoppas på 2 saker nu: 1. Att feber är borta tills imorgon. 2. Att Julia inte vaknar klockan 6 imorgon bitti...! 

^^

13 oktober 2011 - Perfekt avslutning på dagen

Idag har vi upptäckt att Julia inte alltid tuggar klyftorna ordentligt när hon äter clementin. Hon fick nämligen en sån där jobbig hostattack och vägrade stå still för att hosta. Jag fick tag i henne och satte henne på mitt knä, men det var försent. Det första hann jag fånga upp (ville ju inte ha det på mitt nytvättade golv) och hoppades på att det skulle vara det. Men sen kom det i mängder så jag gav upp och lät henne spotta och spy över golvet som hon kände att hon behövde. När hon var klar tog hon ett djupt andetag och sa "Så!". Så mamma fick tvätta golvet igen, medan pappa tvättade barnet.
Sedan tog vi en promenad till Coop för att handla mat. Julia hade inte jättekul och för mest förbannad och grinig hela vägen. Fick köpa smörgåsrån och muta henne med. Gick rätt bra! ^^ Sen, efter att vi ätit mat, gick jag och tog ett varmt och skönt bad med massa badsalt i. Så skönt vad det och - vet att det låter som en kliché - jag kände mig verkligen som en ny människa! Eller pånyttfödd åtminstone :p När jag kom upp, röd som en kokt kräfta, men len och härligt doftande, låg Julia och sov. J hade passat på att lägga henne medan jag höll mig undan, så det var bara för mig att slänga mig på soffan, och där ligger jag än. Ska dock förflytta mig till sängen och läsa en stund i väntan på John Blund :)

Godnatt!



- Nanis -


13 oktober 2011 - Mitten av veckan börjar med storstäd

Hände inte så mycket mer igår. Tog mig ca. 40 minuter att hämta Julia på dagis! Först ska hon leta upp alla sina fröknar och ge dem varsinn kram innan hon går hem. Jättegulligt! När hon börjar avverka barnen, ett efter ett, får vi dock börja mota henne mot grinden. Tar så lång tid om hon ska ge alla - inte bara på hennes avdelning men alla tre - ett personligt "hejdå".
Samtidigt som jag hämtade Julia hämtade en annan mamma sin dotter på samma avdelning. De bor på gården och stannade på vägen för att leka vid en lekplats en stund. Så vi anslöt dem och Julia fick gunga lite medan jag pratade om barn (vad annars?) med mamman. När det var dags att ta sig hemåt för att ge Julia lite mellanmål ville hon självklart inte följa med och satte sig på tvären totalt. Jag fick lyfta upp henne och bära henne tills hon var tillräckligt distraherad för att gå själv. Då fick hon syn på en hund! Hejdå Julia, liksom. Hunden ville liksom inte att Julia skulle dundra fram och hälsa utan ville göra det själv så varje gång Julia rörde sig hastigt hoppade hunden till. Detta resulterade i att min lilla fegis Julia blev livrädd och ställde sig bakom mig och grät. Samtidigt stod ägaren och pratade om allt möjligt med mig så jag blev lite stressad.

I samma stund kom en annan hund ut, en jack russel, och då rusade Julia iväg och skrek "NINNI! NINNI!". Jag försökte avsluta samtalet lite snabbt och diskret för att fånga upp min unge innan hon slängde sig över hunden och fått ägarna att trassla in sig i kopplet så att benen slets av. Just då, när jag sprang fram för att ta henne kom mamman med flickan från Julias dagis gående och Julia bytte tvärt riktning och ställde sig framför dem, inte helt olikt en trafikpolis, och lät dem inte passera. Jag stod vid det laget insnurrad i hundar och ägare och visste varken ut eller in! Till slut fick jag äntligen tag på henne och släpade en extremt arg och skrikande Julia med mig hem.

*PUST*

Inatt sov Julia enda till klockan 03 i sitt rum! Hon vaknade bara en gång vid 23 och ville ha bobo innan dess. Framsteg! Hon vaknade strax efter mig, vid 07, sedan och ville sätta igång och röja direkt. Jag behöver dock ett tag (läs: några timmar!) på mig att vakna till innan jag är i form för lekar. Vilket inte gjorde Julia glad. På något sätt fick jag henne i alla fall att sitta stilla och äta frukost, bytt blöjan, på henne kläder och gjort 2 toffsar på henne - vilka med all säkerhet kommer vara uttagna när hon hämtas. När jag lämnat henne på dagis gick jag hem och åt lite frukost och läste en tidning och sedan satte jag igång med tvätt och städ. Efter en liten stund anslöt sig J också och nu är hela lägenheten ren. Ska bara fixa resten av tvätten! Skönt att ha det klart sen ^^



- Jag med min Plutta innan hon kunde springa ifrån mig -

12 oktober 2011 - Godmorgon

Jösses vad trött jag var imorse. Väckarklockan ringde 07.30, och trots att jag lagt mig redan vid 23 orkade jag inte ta mig upp. Och Julia var inte heller vaken, så jag låg en halvtimme till. Hon hade kommit in till oss en dryg timme efter vi gått och lagt oss och hon har varit sur inatt! Om J velat krama om henne har hon börjat skälla på henne. Dock var det inga problem om jag gjorde det! Mammas tjej, liksom ^^
Hur som, hon vaknade inte när jag gick upp så jag fixade hennes frukost och fick sedan gå in och väcka henne, vilket inte var så lätt idag. Vanligtvis petar jag lite på henne och hon flyger upp, men idag låg hon och sträckte på sig ett tag innan hon tittade upp och sa "Heej". Hon åt upp hela sin frukost och nu ska hon få ny blöja + kläder och sen blir det att promenera bort till dagis.


11 oktober 2011 - Stinky

Det blev ingen dusch för mig ikväll. Efter ant kom ju ett annat program jag ville se och helt plötsligt var klockan för mycket. Nåja, bra hygein är överskattat ^^ Närå, duschar imorgon istället. Ska ändå tvätta kläder och försöka få röjt lite här hemma och efter det är det ju om någonsin behövligt med lite vatten över huvudet - och resten av kroppen. Hade behövt tvätta Julias filt imorgon också, men det blir ju lite svårt med tanke på att hon är på dagis - med filten - undertiden vi tvättar. Hinner kanske lägga i sista maskinen efter jag har hämtat henne vid 14. Har ju tvättid till 15 och maskinerna brukar ju aldrig ta en timma. Eller också får jag smita dit och hämta den strax innan 13 och slänga in den i den maskinen..? Äsch, jag vet inte. Det löser sig!

Sitter och funderar på om jag kanske ska äta lite kvällsmat. Lite sent kanske, men jag är hungrig! ^^

Hur som...Godnatt!

11 oktober 2011 - Ny kväll, nytt försök

J och jag åt en god och enkel lunch, nämligen varma mackor som vi gräddade i ugnen. Medan vi åt satt vi och tittade på film, och det fortsatte vi med till det var dags att hämta Julia. Då tog vi en paus, jag hämtade henne och J fixade disken. Sen fortsatte vi med filmen för vi ville väldigt gärna se klart den (det var en låång film). Annars har det varit en lugn kväll. Julia hade både ätit och sovit bra, så hon var på hyfsat humör hela eftermiddagen. Skönt! Vi har lekt "kurragömma" och hoppat i sängen (Ajjabajja) och skrattat en massa. Sedan stekte vi pannkakor, eftersom jag lovade Julia det igår. Hon fullkomligt älskar pannkakor och vräker i sig när det står på bordet. Hon äter alltså lika många som jag! Idag körde hon i sig 3st innan hon sa stopp. "Ave Maria..."

Innan sängdags fick hon ta ett bad. Det ska ju vara avslappnande har jag hört ^^ - jag är beroende av att bada - och det verkar inte bättre än att min tjej har ärvt det. Hon älskar att bada och det gör henne alltid glad när hon får göra det. Ett sånt enkelt nöje kan man ju liksom unna henne utan tvekan :p Dessutom får jag lite tid att plocka undan och göra iordning inför natten. Jag hör ju henne hela tiden oavsett var jag är i lägenheten (hon sjunger och pratar med sina badleksaker) och om hon skulle bli tyst så ropar jag bara på henne så svarar hon.
Hon somnade rätt problemfritt idag också. Först ville hon inte ens gå in till sitt rum utan gick raka vägen till våran säng. Men jag gick in i hennes rum, tände lampan och satte igång hennes musik och snart kom hon traskandes och hoppade självmant upp i sängen. Nu får vi se hur det går inatt!

Nu ska jag kolla färdigt på ANT och sen blir det en dusch.



Julia med sin snälla morbror (som blir pappa om ca. 2 månader :D) - på Julafton.

11 oktober 2011 - Under vädret

Har varken orkat eller velat blogga på ett bra tag nu. Har haft fullt upp med förkylning och tandvärk. Men nu är jag äntligen på bättringsvägen, så nu är jag igång igen. Mår dock hemskt på morgonen fortfarande, kan inte prata knappt. Inte för att jag är hes, det är bara så torrt och brännande i halsen. En kopp te och sen är jag mitt vanliga jag igen! ^^
Idag är Julia på dagis. Hon sprang nästan dit, slängde av sig kläderna, gav mig en snabb puss och kram, sa "Heddå" och försvann sedan in i vimlet. Och där stod jag som ett fån, ryckte på axlarna och gick sedan hem. Kommer nog aldrig vänja mig vid det där!

Nu har vi också börjat med att lägga Julia i sitt eget rum på natten. Hon har ju sovit inne hos oss under hela sjukdomstiden, och jag ska inte ljuga, det har varit väldigt bekvämt. Hon sover hela natten och jag älskar att ligga och gosa med henne på natten. Men hon måste ju faktiskt vänja sig förr eller senare.
Igår fick hon gå upp tidigt på morgonen, sova kortare vid lunchen och sen vara vaken längre på kvällen. För att trötta ut henne lite. Klockan 19 tog jag en kort promenad med henne, och hon fick gå nästan hela vägen själv. Det var mörkt och blåsigt. Riktigt höstväder! Mysigt, fast ändå lite jobbigt. Känns alltid lika jobbigt att ta farväl av sommaren, som den aldrig kommer tillbaka igen. Fast just nu är jag glad att det inte är så varmt pga Julia är så ljus/ljud/värme-känslig. En mardröm att få henne att sova på sommaren!
Jag gick in på ST1 och köpte en risi-frutti till henne eftersom hon ätit jättedåligt till middagen. Hon vräkte i sig den och en frukt på två röda. Sedan bäddade jag ordning hennes säng så den var mjuk, mysig och trång med massa filtar och gosedjur. Hon somnade som en stock efter en saga!

Efter ca. 2 timmar vaknade hon och grät hysteriskt. Jag satte mig bredvid henne, fast besluten att inte ta henne ur sängen. Hon slängde sig runt min hals och grät samtidigt som hon pekade mot vårat rum och skrek "SOVA! SOVA!". Sedan lugnade hon sig la sig ner, somnade om. Men sen vaknade hon igen på samma sätt. Det var hemskt, fruktansvärt jobbigt och jag började till och med gråta! Men jag ville inte ge mig. Efter kanske 20-30 min somnade hon om och jag smet (kröp) ut alldeles skärrad. Hon sov i två timmar till och vi hade hunnit gå och lägga oss innan hon kom upp nästa gång. Då kom hon in och la sig bredvid oss och vi lät henne ligga där. Haha, veka vi är ^^ Nej, men så länge hon sover några timmar i sin egen säng är det okej. Om hon sen kommer in till oss när vi redan gått och lagt oss är en annan sak. Det gör ju barn! Jag höll på med det tills min mamma dog, och då var ag 12(!) år. Men sen var - och är - jag sjukligt mörkrädd. Förr eller senare kommer hon sova hela nätterna i sitt rum. Det är bara att ha tålamod!

Nu ska jag snart åka och handla lite mat till lunch och middag. Har lovat Julia pannkakor till middag, så behöver lite mjölk och ägg. Och mjöl. Kanske?! Får kolla det ^^


5 oktober 2011 - Onsdag

Julia har varit på dagis idag. Gick bra, som vanligt. Inga konstigheter där. Skönt! När jag lämnat henne och var hemma igen låg jag och J en lång stund i sängen och pratade om framtiden. Mycket känns bra nu, som ljuset i tunneln liksom. Men som alltid väntar jag mig ett bakslag. Annars vore det ju för bra för att vara sant ^^
Strax innan 11 åkte J i alla fall iväg till komp.centrum med alla papper och allt och jag gick ner till tvättstugan och fixade tvätten. Tiden rusade iväg och när Julia skulle hämtas från dagis stod jag och vek tvätt och höll helt på att glömma av tiden. 13:58 tittade jag på klockan, slängde allt ifrån mig och sprang typ hela vägen dit. Tur att det är nära. Hon har börjat fatta drillen nu och det är inte alls lite mycket motstånd vid hämtningarna. Hon kommer ut i hallen och låter mig ta på henne sina kläder utan att skrika/gråta/slåss/sparkas osv...Inte ens när vi går över gården där alla leker springer hon iväg för att "joina" dem, utan går snällt fram till grinden och väntar på att den ska öppnas :)

Till middag gjorde jag något jag aldrig lagat förr, kålpuddig! Skitgott blev det. J tog en tugga och sken upp som en sol. Julia fick smaka lite innan maten och stod sedan och försökte hoppa jämnfota upp på bänken samtidigt som hon försökte locka den till sig genom att ropa "Maten! Maten!". Tar det som ett Mycket Väl Godkänt! ^^ Nu har Julia somnat och jag ska hoppa in i duchen!


4 oktober 2011 - Walking trough fire

Kungsbacka är inte jättestort, men det känns i fötterna efter att ha promenerat tvärs över. Nästan! Känns som jag har gått på eld, bränner. Men på ett bra sätt :)
Efter Julia var lämnad på dagis gjorde vi i ordning oss och gick sedan iväg. Första stoppet var Stadshuset där jag hämtade ut mina betyg, sedan vidare till kompentenscentrum. Nu ska jag snart börja plugga! :) J ska dit igen imorgon eftersom vi glömde några papper som han måste ha med. Förhoppningsvis kan han också börja plugga innan denna månaden är slut. Skönt!
När vi var klara på kompetenscentrum gick vi vidare till Försäkringskassan och "registrerade" J och sedan hem igen. Landade en snabbis på HM också eftersom Julia behövde en ny mössa. Hennes har mystiskt försvunnit?! ^^

Nu ska vi göra ingenting ett tag innan det är dags att fixa middag om någon timme. :)

4 oktober 2011 - Ynklig

Vad jag känner mig ynklig! Denna jäkla tanvärk alltså, kommer nog bli min död. Nej, det kommer den inte! Ska inte låta tanvärken ta över mig - igen. Har ju hänt förut, innan jjag fick tandställning. Var nära att stryka med och hamnade på intensiven i Halmstad i 4 dagar. DÅ hade jag ont! Knaprade piller som en galning (det var alltså pillrena som fick mig att hamna på sjukhus, inte tandvärken i sig). Jag hade dragit ut två tänder inför tandställningen och de hade suttit så jäkla hårt (tog 50 min/tand) och var inte bra gjort. Jag hittade små bitar av tänderna i gluggarna flera månader efter. Hur som, jag kunder inte sova och knappt äta och hade inte gjort något av det på 2 veckor. Då gick det lite över hand! Inget jag planerade eller ville, höll liksom inte räkning på hur många jag tog. Blev typ 30st på en dag så min lever var nära att kollapsa. Det var rätt längesen, men jag gillar fortfarande inte att ta tabletter. Det ska liksom vara akut, t.ex. vid tandvärk och migrän. Annars härdar jag hellre ut.

Hur som, godmorgon! Julia vaknade när vi kom och la oss och började hosta. Jag tvingade i henne lite saft och sedan fick hon ligga på min arm för att komma upp lite. Hjälpte väl lite. Men när hon väl somnat om var det lugnt. Hon vaknade tillsammans med mig när väckarklockan ringde och nu sitter hon och äter frukost. Idag blir det dagis för henne och vi ska göra massa ärenden. Inte kul, men nödvändigt!

Hejdå


3 oktober 2011 - Hostattack

Hosta är jobbigt. Och nästäppa är inte alls roligare! Julia är så himla tjock i näsan och hon förstår ju inte riktigt hur hon ska snyta sig. Jag försöker få henne på alla sätt att "blåsa med näsan", och hon gör det, men inte tillräckligt hårt för att det ska hända något. Har försökt med nässugen också, men det är inte hennes favorit och när Julia inte gillar något så går det, bokstavligt talat, inte att göra det. Det är inte för att jag inte gillar när hon gråter (självklart gillar jag inte när hon gråter, men det är inte det som är problemet). Problemet är att hon är så rysligt stark, och barn har väääldigt många armar och ben när de är på det humör. Jag kan helt enkelt inte överbemanna henne själv. Om jag på något sätt skulle få fast alla hennes tusentals, flaxande armar och ben på samma gång så far huvudet runt i 150km/h. Det är alltså helt omöjligt! Näsdroppar verkar ju inte hjälpa särskilt mycket heller. Fick dock ut en del när hon badade i eftermiddags. Kanske är det bästa? Att spruta vatten i näsan på henne?

Hade varit bra om vi var i Brasilien! Då hade vi bara slängt (hmm?) henne i havet så får saltvattnet rensa. Js mamma skulle göra det på mig och J en morgon eftersom vi hade fått influensan båda två. Men vi orkade inte ta oss upp klockan 05 på morgonen ^^ Latmaskar! Får se om vi kan lösa det på något annat sätt. Annars får vi väl sälja allt vi äger (och allt pappa och Andreas äger som vi fått låna) och åka till Ponta Negra och slänga ungen i saltvattnet....eller inte?!


3 oktober 2011 - Illa illa

Usch, jag mår illa! Vet inte varför. Kanske behöver jag sova. Men det känner jag inte alls för just nu! Fast kanske ändå. Hatar illamående. Och tandvärk! Det har jag haft idag. När Js går över kommer min, alltså är jag smittad! Fast det är ju helt olika tandvärk. Jag har ont i min visdomstand som bara totalvägrar att komma fram någongång. Har hållit på i snart 10 år, men den är ju inte ens igenom tandköttet än. Ska det vara så? Hur som, det har spänt över hela höger sida av huvudet och jag har inte kunnat svälja. Fick tvinga i mig värktabletter imorse. Annars skulle det inte bli roligt!

Vi har i alla fall inte gjort nåt alls idag. Vi behövde alla ta det lite lugnt, så det gjorde vi. Lekt lite, gosad mer och skrattat en del. Familjetid helt enkelt. Julia skrattar tills hon kiknar när J gnuggar näsan i hennes armhåla. Mycket underhållande! ^^ Julia sov en rätt kort stund efter lunch, och det märktes direkt att hon hade behövt några minuter till. Hon gnällde och grinade och gnuggade sig i ögonen. Men hon fick vänta tills kvällen! Och jösses vad långsamt de 3 sista timmarna innan hon skulle sova gick. Hon skulle leka sin favoritlek hela tiden - "Hur mycket får plats i en fryspåse -. Låter väl rätt harmlöst men, med risk för att låta elak, det är så fruktansvärt, jäkla tråkigt!! Sitta och hålla i en liten fryspåse medan hon hämtar allt(!) hon får tag på, skor, nappar, böcker, mobiler, dockor...ja, hon tar till och med av sig sina kläder för att stoppa i dem. Funkar väl ett tag men efter typ 2 timmar av tömma, fylla. Tömma, fylla. Tömma fylla...ja ni fattar! Folk tappar förståndet för mindre liksom. Till slut sa jag åt henne att sluta med det där, hämta "bobo" och filten och sätta sig hos mig i soffan. Och det gjorde hon och satt där de sista 10 minuterna innan hon skulle sova. Hon somnade som en stock efter att jag läst "Flickan som inte ville gå till dagis" och sjungt 3 visor. Snarkade gjorde hon också! Min tjej det! ^^

- Oj nu vaknade hon bara för det!!

1 oktober 2011 - 13 år och 3 månader

Nu har jag inte skrivit på ett tag, men har haft fullt upp med en liten sjukling här hemma. Julia har varit hostig och snuvig från och till, men under natten tills igår verkade det hoppfullt! Vi lät henne sova i våran säng hela natten, eftersom hon för tillfället sover bättre där, och hon behövde en god natts sömn. Och det fick hon! Hon somnade runt 19.30 och sov utan att vakna en endaste gång under hela natten tills klockan 8 nästa morgon. Då borde hon ju vara utvilad, tycker man, men efter ett par timmar tog jag henne på en promenad till coop för att handla lite medan J tvättade kläder, och då somnade hon om. Jag fattade ju direkt att hon inte alls var så frisk som jag trott! Näsan började rinna på henne och hostan kom tillbaka. Dock la jag henne i sin egen säng efter att hon hade somnat och i ca. 2,5 timmar sov hon där utan ett ljud - sen blev hon ledsen. När jag gav henne nappen somnade hon dock om direkt så jag smög ut, men det dröjde nog inte mer än 10-15 minuter innan hon blev ledsen igen. J sa att det är lika bra att låta henne sova i våran säng, så jag hämtade först nässugen (lät som det behövdes) och sedan Julia för att bära över henne. Jag la henne på sin plats i sängen och satte mig bredvid, men hon var ledsen och började hosta så jag fick sätta henne upp igen. Då kom kräket! I kaskader! Hon hade ätit nära på 3 pannkakor + ett äpple till middag och allt det plus lite till flög ur henne och hamnade över hela mig, hela henne, hennes snuttefilt och halva sängen.

Jag fick ropa in J som kom och assisterade mig och fick hämta papper så jag kunde tvätta av Julia det mesta och även mig. Sedan tog jag med henne ut i soffan med en liten youghurt som hon fick sitta och äta invirad i en varm filt. J bytte sängkläder så länge och när Julia lugnat ner sig gick jag tillbaka till sängen med henne. Hon la sig tillrätta och frågade efter Nono, bobbo - och filten, som såklart låg nerkräkt i tvätten. Jag förklarade för henne att hon inte kunde använda den i natt och att hon får krama på mamma istället. Och hon verkade förstå för hon kurade ihop sig så nära hon kunde utan att typ krypa in under mitt skinn. Sedan sa hon "Sjunga?" och jag sjöng för henne. Hon somnade rätt snabbt igen och sov sedan gott. Var nog nästan bra att hon fick kräks upp allt slem ur halsen! I förmiddags var hon väldigt gnällig och näsan rann som ett vatten(snor)fall, men hon åt sin lunch utan protest och sedan fick hon sova i vagnen medan vi promenerade ner till stan. Och tur hade vi imorse, för alla tvättmaskinerna var lediga när jag kom ner med min stora säck nerkräkta kläder, så jag fick tvättat upp allt! Har ju inte tvättmaskin inne längre :(

Nu är det dags för middag för min lilla skrutt. Har köpt Findus köttfärssås till henne, vilket hon fullständigt älskar och kan äta non-stop! :)



- Magsjuk Julia i våras -

RSS 2.0