31 juli 2010 - Powernapat lite

Julia somnade när vi var och handlade lite förut, men vaknade efter en dryg timme. Jag besvärade mig inte med att försöka få henne att somna om då hon gott kunde stanna uppe ett tag, för att således kunna somna lite senare. Sagt och gjort! Vi stojade och lekte alla tre vilket Julia tycker är alldeles underbart roligt när vi gör. Hon verkar älska när hela familjen är samlad och leker tillsammans. Vi befann oss i sängen då det är det bästa stället att leka med henne på. Golvet är inte bara för hårt, utan också jäkligt kallt!

När klockan var 17 fick hon ett litet mellanmål i form av katrinplommonpure, för att hålla igång hennes mage som annars gärna trilskas med henne, och en flaska välling efter det. Detta somnade hon gott på, och strax efter gjorde jag detsamma. Jag la mig och läste en stund och fick sovit i alla fall 30 minuter innan hon började tjoa i örat på henne. J kom in och hämtade henne, men jag hade ju redan vaknat. Låg kvar i sängen en stund, men det kändes rätt meningslöst så jag steg upp jag med. Men det känns som den lilla stunden räckte bra för att jag skulle få lite ny energi, som verkligen behövdes idag. Huvudet och dunkat och kännts flera ton tungt. Knappt att nacken orkade hålla det uppe, så det kändes skönt att få lägga ner det på kudden.
Jag brukar inte sova "middag" längre. Jag gjorde det mycket när jag var gravid och när Julia var nyfödd, men jag har liksom skippat det. Men jag borde börja igen, för det är verkligen skönt att gå och lägga sig en stund på dagen/kvällen, även om det bara är för en halvtimme. Kanske ska införa detta som rutin.




Nuttan


31 juli 2010 - Tidig kväll

Igår kröp jag till sängs tidigt! Redan vid 22 låg jag under täcket och läste, som jag alltid gör innan jag somnar. Vanligtvis går jag och lägger mig runt 23 eftersom det är då 21 filmen är slut. Men igår gick det ingen film som vi kände att se på, så jag bestämde mig för att göra slut på kvällen tidigt. Särskilt med tanke på att Julia somnade så tidigt som hon gjorde och därför troligen skulle vakna tidigt. Vilket hon också gjorde, 05.05 vaknade hon. Men hon somnade om igen och vaknade igen runt 08. Så jag har fått sova ett bra tag i natt. Är fortfarande trött, dock!

Ingenting planerat idag. Vet inte hur vädret ter sig. Så här långt är det ju bättre än gårdagen, men fortfarande inte direkt bra. Får se om det fortsätter vara uppehåll, då blir det nog ut på en sväng med Julia. Hon kan behöva lite frisk luft. Öppnar sig himlen, blir det samma som igår: Hemmasittande!


30 juli 2010 - Mätt som en plätt!

Julia är i säng redan! De senaste dagarna har hon varit helt slut och slocknat runt 20:30, men det är ju inte så konstigt. Hon vill ju inte vila efter att hon vaknar vid 17 tiden och nu när hon håller sig aktiv ungefär hela tiden så använd ju energin mer än innan. Hon är verkligen snabb här på golvet och är grym på att hitta saker som vi själva inte gör. Oftast sånt som hon inte gärna ska pilla med, idag var det bl.a en liten nagelsax. Ajajaj...men det är ju alla barns talang. Jag får ju motion i alla fall när jag får resa mig upp ur soffan och springa fram och tillbaka för att plocka bort sånt som inte passar små bebishänder!

Jag hoppas verkligen att vädret blir bättre till på söndag, då vi ska på dop. Mira döps nere i Åsa och det vill vi ju verkligen inte missa! Kommer vara skitjobbigt att åka dit bara om det ska spöregna som det gjort idag. Särskilt som vi verkar ha glömt vårt paraply i Tessies pappas bil när vi var i Ullared. Men det löser sig! Får klä oss efter väder och springa mellan spårvagn, pendel och buss. Det värsta är väl vägen vi ska gå mellan busstationen och kyrkan! Får klä oss i soppsäckar kanske...nej, bättre att vi hoppas på solsken!

Pappa kommer hem från Mallorca imorgon också. Kul att komma hem därifrån till det här, men det kan han gott ha. Nu har han fått fint väder så han håller sig till nästa sommar. Han skulle i alla fall komma och hälsa på oss på söndag eftermiddag. Jag visste väl att han skulle sakna ihjäl sig efter oss!
 


30 juli 2010 - Massa vatten

Ja, vädret har ju inte varit något att hänga i granen idag. Bara massa regn och rusk! Fast det behöver ju iofs inte vara något dåligt! Jag har börjat uppskatta regn mer och mer. Förutom att man kan sitta inne hela dagen utan att känna att man måste ut och njuta av vädret, så sover Julia, och vi andra också, mycket bättre. Jag älskar verkligen när det regnar på natten. Blir så avslappnad!

Idag har vi alltså suttit inne, nästa hela dagen. J har tvättat resten av de smutsiga kläderna och jag gick en snabbis till Nära butiken för att köpa lite mat. Nu sitter vi och tittar på någon Arnold Schwarzeneggerrulle, ""Last actionhero" heter den visst, och jag har sett den förr även om det var en himla massa årsen. Julia har varit en riktig pärla idag. Inga sura miner och inget gnäll. Jag och hon har suttit på golvet och sjungit (jag, inte hon) massa visor från "Barnkammar" böckerna som hon fick i doppresent. Hon är nog lite för ung för att uppskatta böcker och dylikt än, dock. Hon vill helst slita sönder sidorna och tugga på dem, men det vill jag inte! Förutom det har hon varit duktig och underhållit sig själv medan jag och J fixat och donat lite i hemmet.



30 juli 2010 - Är det höst redan?

Imorse vaknade jag av att det regnade på mig. Det var så varmt i sovrummet igårkväll så vi öppnade fönstren innan vi somnade, så det blev ett kallt uppvaknande. Dessutom vaknade Julia innan 06 eftersom hon somnade så tidigt igår, strax efter 20. Men jag var halvtdöd, så jag la henne på kudden och bäddade ner henne, sedan somnade hon tydligen om för när jag vaknade runt 08 låg hon fortfarande och snarkade. Inte förrän en halvtimme efter vaknade hon för frukost.

Igår gjorde Julia två nya saker:

1. Efter hon hade ätit eftermiddagsvälling ställde J flaskan på golvet bredvid sig. Julia fick syn på denna och krålade fram över golvet, in mellan bordet och soffan och fick tag på flaskan. Hon la sig ner på golvet och stoppade flaskan i munnen och började suga. Så nu vet vi hur vi ska göra om vi vill att hon ska äta själv! Ställa flaskan på golvet...

2. Efter maten började hon verka lite trött så jag gick och la henne i sängen och lämnade sedan rummet eftersom hon blir alldeles för distraherad för att sova om jag är kvar. Hon låg och gnällde ett tag men sedan blev det tyst. Jag trodde hon hade somnat och skulle gå och titta till henne, men när jag tittar in genom den lilla öppningen mellan dörr och vägg ser jag att hon sitter upp i sängen och leker! Hon hade satt sig upp, helt själv! Jag sa inget, bara vinkade dit J och sen stod vi ett bra tag och bara tittade på vår duktiga lilla flicka!


Hon har även lärt sig att klappa händerna. Dock inte på det sättet vi klappar händerna, men ändå. Hon får också tag på allt! Drar ner saker från bordet och bokhyllan så  vi får hålla ordentlig koll! Hon börjar dra sig upp från sittande till knästående när hon sitter i sängen också. Och hon är målmedveten och vi har märkt att den bästa motivation för henne är - Jag! Hon lärde sig kråla, för hon ville ta sig till mig och det har hon inte slutat med. Var hon är en är finner hon ett sätt att ta sig till mig! Hon sitter i Js knä i soffan, slänger sig ner på mage och när jag tittar upp 5 sekunder senare möts jag av ett bautaleende från en bebis som är jättestolt över att ha kunnat ta sig till mamma alldeles själv! Min tjej, det!




- "Var är mamma???"

29 juli 2010 - Nackmassage

Har ju haft som nackspärr, fast inte så smärtsamt, i några dagar nu. Igår, efter vi kollat på "50 first dates" som var niofilmen på kanal 6, fick J lov att massera lite. Jag fick peka ut stället där det gjorde mest ont och berätta hur han skulle göra för bästa möjliga effekt. Och det blev riktigt bra! Innan kunde jag inte luta huvudet bakåt utan att det knöt sig som ett skosnöre i nacken, men efteråt kände jag knappt av det! Så nu är nacken mycket bättre, dock långt ifrån bra! Behövs så mycket mer!

29 juli 2010 - Grekiskt Lantbröd

När man har så väldigt begränsad ekonomi som vi har just nu så får man hitta små "loopholes" för att få vardagen att gå runt. Igår t.ex bakade jag eget bröd. Jag gjorde det enkelt för mig och köpte färdigblandad bakmix för typ 15:-. Det enda man ska tillsätta är 50g gäst och 6 dl vatten, vilket resulterar i att man får 2 limpor för 16:-. Dessutom smakar det riktigt gott! Så det blir hemmabakat bröd här hemma i framtiden!

Gårdagen var alldeles perfekt! Vi gjorde inte så mycket men det var mysigt. Julia var på jättebra humör hela dagen så det blev mycket skratt och mys. Hon somnadestrax efter 21 precis som det ska vara och sov sen hela natten utan avbrott. Jag somnade väl runt 00 och sov även jag gott tills det var dags att gå upp vid 08. Nu sover Julia igen och J har inte kommit upp än. Så jag ligger i soffan och njuter av tystnaden.



28 juli 2010 - Ett moment mindre!

Vi åkte till Östra idag för att lämna tillbaka bröstpumpen som stått här och samlat damm alldeles för länge. Har liksom ställt undan den när vi städat här hemma och kommit på det ibland, men glömt av det lika fort. Men nu fick vi i alla fall tummen ur och gjort det. Skönt att slippa tänkade på den mer. Kommer ju komma en inte så rolig räkning, men de sa at det inte är någon stress, så det känns skönt!
Det var dock ultrakontigt att komma tillbaka till BB efter så lång tid. Alltid kändes så himla bekant, men samtidigt så okänt. Mammor kom gående med sina nya bebisar och jag kan inte riktigt fatta att det är över ett halvårsen det var jag. Känns som det var igår, bortsett från vädersskillnadern då. Var ju något kallare när Julia föddes.





Julia på BB

28 juli 2010 - Bildregn - "Euevc"



"Praia de Ponta Negra" - November 2008




Buss fån Tabatinga - Mars 2009




Salsa Street - April 2009




Ingarö, Stockholm - Augusti 2009




Liseberg - December 2009




Hemma i soffan med Humlan - Januari 2010



28 juli 2010 - Blind

Det blev ingen riktig rush med städningen igår. Märktes att det bara var för att det var tvungen, inte för att jag kände för det. Men köket, badrummet och sovrummet fick sig en omgång. Vi väntade med vardagsrummet till sist eftersom vi la massa smutsiga kläder på golvet där för att sortera. Men det blev liksom aldrig av. Jag hade ingen lust alls pga det nackonda och jag vill inte tvinga J att göra allt själv. Dock ska vi tvätta resten av kläderna i morgon och då finns det en stor chans att även vardagsrummet blir rent!

Julia somnade åh så tidigt igår! Klockan 20 redan, då hon var så trött att hon knappt orkade hålla ögonen öppna. Dock vaknade hon innan 06 idag. Inte en chans att jag går upp innan 06! Jag gick och fixade välling och efter hon ätit la jag tillbaka henne i sängen och hon somnade, liksom jag, om igen. Sedan vaknade hon efter 09, men jag är fortfarande lika trött och kunde sovit i några timmar till känner jag!

Mina glasögon gick sönder igår! Julia har ju fått tag på dem och hunnit dra rätt så bra i dem innan jag tagit dem ifrån henne, så igår när jag skulle tvätta dem gick ena bågen av. Inte bra alls! Inte för att jag har så jättestora synfel men när jag vant mig vid att ha glasögonen på mig så blir jag så himla trött i ögonen när jag inte har det. Får gör som farmor gjorde när ett av hennes barnbarn (Gissa vem...) slet av en båge från hennes glasögon; Sätta dit ett snöre som en ögla att sätta runt örat. Snyggt!


 


27 juli 2010 - Morgon

En timma efter att Julia hade somnat vaknade hon igen. Hon rullade runt i sängen och när jag kom in låg hon upp och ner och bak och fram och allt man kan tänka sig. Jag gav henne nappen och la henne på kudden för att försöka få henne att somna om, vilket såklart var helt meningslöst. Jag kämpade i kanske 15 minuter med att få henne att sova, men hon ville inte alls. Så hon fick komma upp en stund och sitta i sin vagn. Efter ett tag blev hon gnällig och gnuggade sig i ögonen och då bestämde jag mig för att ge det ett nytt försök.
Hon fick ligga i min famn medan jag sjöng och vaggade henne och hon bara grät. Till slut slappnade hon av och var på väg att somna, men det var precis som i den nya IKEA reklamen; Så fort jag flyttade på mig vaknade hon och börja gråta. Ett tag trodde jag att jag skulle få sitta där med henne hela natten. Jag lät henne somna ordentligt och la henne sedan i sängen, och då funkade det. Sen sov hon hela natten, vaknade för en timme sen och har redan somnat om igen. Hon var visst trött!





Jag vaknade med en hemsk, brännande smärta i högra sidan av nacken. Det känns som att det skulle kunna utvecklas till nackspärr om jag inte tänker på hur jag rör mig, så idag får jag vara försiktig. Får försöka mig på ett stelstäd idag, utan att vrida för mycket på huvudet. Ska nog också se till att hitta vilken muskel det är och massera lite på den samt stretcha den. Får kanske plocka fram mina gamla dammiga massageböcker!
 



26 juli 2010 - Nynattad

Nu sover min lilla trötta Humla. Hon var så jättetrött nu att ögonen nästan gick i kors, vilket är alldeles förståligt då hon varit vaken i kanske 5 timmar och det har varit massa lek och stoj nästan nonstop. Det blev lite tidigt, men det får vara okej. Rutinerna är i alla fall nästan på plats igen. Det gick smidigare än vad jag trodde och jag tror det var en bra idé att inte låta henne sova så länge igår. Nu väntar snart en sen middag för oss andra och jag tror inte att jag kommer sitta uppe så länge ikväll. Får försöka samla energi tills städningen imorgon. Måste verkligen få tummen ur innan det blir alldeles för hemskt här! Men det tar emot pga jag rivit sönder ett par av mina nagelband helt och hållet så det gör fruktansvärt ont så fort jag nuddar vid något, men det stoppar mig inte från att fortsätta riva. Jäkla stress, alltså!

Nu har socialen dragit av dubbelt igen, eftersom de inte "hann" dra av för bostadsbidraget jag fick i förra månaden. Så jag får ut ungefär ingenting den här månaden och efter att ha betalat det som ska betalas så är det helt pankt här. Är så less på det här nu att det inte finns ord för det! Längtar så tills jag kan börja arbeta/plugga igen så jag får en mer bestämd inkomst.

Julia har i alla fall varit en ängel idag. Knappt något gnäll alls, bara en massa klingande skratt så jag blir alldeles varm och glad i hela kroppen. Hon är en riktig underhållare den där ungen! Finns få som får mig att skratta på det viset hon gör, och jag tror inte ens hon försöker eller förstår det. Hon blir alldeles överlycklig när hon får ligga naken, och nu när hon är lite äldre så läcker det inte lika fort som det gjorde förr. Därför vågar jag låta henne ligga naken i sängen längre stunder (vi har bara ett lakan så det är dumt om det blir nerkissat..) så när blöjan åker av ligger hon och skuttar på rygg och ser bara helt lycklig ut.



Munpruttarn


26 juli 2010 - Segt

Idag vandrar jag runt i en liten bubbla känns det som. Det ekar liksom när jag blir tilltalad. Jag är alldeles jättetrött, så jag har bestämt mig för att inte gå någonstans alls idag heller! Eller jag har bestämt mig för att jag inte måste göra det. Känner jag för att göra det så gör ju inte det nånting.

Julia har börjat åla sig fram över golvet nu. Det märkte jag och J när vi låg på sängen och pratade på förmiddagen och Julia lekte på golvet i vardagsrummet. Vi hörde ljudet av små babyhänder som klappade i golvet och när jag tittade ut genom dörren så låg hon där, på väg in i sovrummet. Hon måste ha hört oss därifrån och ville såklart också vara med mamma och pappa. Efter en kort stund låg hon i alla fall på sovrumsgolvet och var hur lycklig som helst. Hon är så himla duktig!



26 juli 2010 - Måndag

Julia vaknade bara en gång igårkväll, men J gick in och gav henne nappen och sedan låg hon en stund och busade med sina leksaker innan hon somnade om igen. Sedan sov hon till klockan 07 och då tog J upp henne och gav henne mat så jag fick ligga kvar ett tag för mig själv. Dock har jag svårt att somna om efter att jag har vaknat och gick därför upp strax efter 08.

Idag verkar vädret bli finare än vad det varit i helgen. Hoppas på det så jag kan ta ut Julia en stund. Nu har hon varit inne hela helgen i skydd mot regnet så hon kan behöva lite luft. Vet inte vad jag ska hitta på, men jag måste i alla fall till affären och köpa hem ny välling till henne samt diskmedel. Kan ju promenera bort till KT så kan hon ta sin eftermiddagsvila i vagnen!




25 juli 2010 - Adjö aptit...

Ja, nu kom den, som ett brev på posten. Aptitlösheten! Förstår inte vad den beror på men titt som tätt dyker den upp och kan hålla i sig i flera dagar. Flera hemska dagar för de flesta i min närhet då jag blir en riktig tjurskalle när jag inte äter, men bara tanken på mat får mig att skrynkla på näsan, oavsett om jag är hungrig eller inte.
Min faster sa för några årsen att det kan bero på magkatarr, och det har jag ju haft problem med från och till i flera år. Och dessutom har jag ju tydligen magsår också, som jag dock inte känt av på ett bra tag. Tack och lov!

Jag fick i alla fall i mig lite sen lunch vid typ 14. Jag måste ju få i mig någonting, även om det sväller och smakar typ cement när det hamnar på min tunga. Det är bara att trycka ner det, annars kommer jag ju inte orka det som jag behöver orka. Blev i alla fall knappt något städat här idag heller. Disken är ren och slängt skräp, men det är mycket kvar! Vi har bestämt oss för att ta en ordentlig städdag på tisdag då vi har tvättid också. Då får vi gjort allt på samma dag.

Julias rutiner är borta! Jag är helt knäckt då jag var så nöjd med de vi hade. Så nu är det projekt "återbildning av vardagsrutiner" som gäller i den här lägenheten. Hon var inte hungrig förrän klockan var 14, alltså 2 timmar efter hon borde ha ätit alltså har allting blivit försenat. Hon åt strax efter 18 och somnade typ en halvtimme senare. Inte bra då jag vill försöka få henne i säng vid 21 och det skulle aldrig gå om hon sover länge på eftermiddagen. Jag lät henne i allafall sova till 19 och gick sedan och plockade upp henne. Kände mig jättehemsk och taken slog mig att det kanske är alldeles för tidigt för att inte låta henne sova som hon vill. Men jag vet ju också att allting är mycket trevligare här hemma när vi har rutinerna att gå efter. Så vi testar nu, och får se vad som händer i natt.
 


 

Den lilla orutinerade tjejen som jag avgudar så otroligt mycket!

25 juli 2010 - Dumma mig!

Julia somnade jättefint igår. Jag la henne inte förrän en halvtimme senare än jag brukar eftersom rutinen nu är helt snurrig. Men hon somnade utan problem. Men natten var totalt körd! Hon vaknade typ hela tiden och bara grät, och jag som mest liknande en levande död satte mig upp för att ge henne nappen. Men det hjälpte inte. Hon somnade om, men vaknade snart igen och sen samma visa igen. När klockan var typ 04 la jag henne bredvid oss i sängen, men hon bara fortsatte att gråta och gnälla. Hon höll på konstant i 1,5 timmar då jag gick upp och gjorde välling till henne. Vid 06 somnade hon, och jag hoppades på att få sova lite längre då eftersom hon redan ätit. Men inte, hon var vaken klockan 08 igen, så det var bara att stiga upp. Jag fyllde på med lite extra välling, men inte lika mycket som vanligt eftersom jag inte vill sabotera hennes matrutin också. Jag är svintrött, och det verkar hon också vara som hon sitter och drar sig i öronen och gnuggar sig i ögonen blandat med lite gnäll. Hon lär somna snart igen busan. Ska försöka hålla henne vaken till 10 i alla fall och försöka bygga upp de där grymma rutinerna vi hade innan jag förstörde dem!!




24 juli 2010 - Kass uppdatering idag

Idag har vi, som sagt, en mysig familjedag. Det blev ingen strand pga vädret och heller ingen städning pga - lathet? Vi har mest legat halvt på varandra i soffan och kollat på film, "Old Dogs" och "Scareface" och sen på vad som har gått på TV. Får försöka få städat under morgondagen istället. Alla vet ju att söndag är lika med städdag...

Nu ska jag fortsätta gosa med min lilla familj innan det är dags för hälften av den att krypa till sängs!



24 juli 2010 - Tyst

Nu är det riktigt tyst här hemma. Julia sover. J sover. Och eftersom det inte är något direkt höjdarväder så håller sig alla annars högskrattande, skrikande barn inomhus. Så det enda som hörs är knappandet av tangenterna och TV:n som står på på väldigt låg volym. Jag gillar den här stunden på morgonen när det bara är jag. När jag slipper tänka på något annat. Nu har jag precis ätit frukost framför TV:n utan endaste avbrottet. Fast snart kommer jag bli uttråkad och vill ha upp någon av dem att kramas på, men tills dess ska jag bara njuta!


24 juli 2010 - Humlan

Julia vaknade vid 07.30, men eftersom jag kom i säng aningens sent så orkade jag inte gå upp. Jag gav henne lite att leka med så hon höll sig aktiverad i en halvtimme i alla fall. Sen blev det morgonväling som vanligt och efter det låg hon i mitt knä och bara glodde på TV:n. Det verkade nästan som om hon skulle somna igen och jag passade på att klippa hennes naglar. När de var klippta satte jag henne i sin babysitter där hon fortsatte sitt TV tittande utan minsta protest. Den kom för ungefär 10 minutersen då hon började bli uttråkad, så jag tog på henne ett par byxor och la henne på golvet där hon lekte en stund. Men nu är hon i sittern igen! Ja, fruktansvärt spännande morgon, alltså!

Idag har vi planerat en familjedag på stranden, men vädret verkar inte alls vara speciellt lovande så det blir nog till att vara hemma. Det gör inte så mycket då det nog finns att göra här! Var flera dagar sedan det städades sist så att köra dammsugaren skadar ju inte. Men klockan är ju faktiskt inte ens 10 än så vädret kan ju förändras, men oavsett så kommer vi nog kunna hålla oss aktiverade idag!



23 juli 2010 - En andra chans!

När jag var liten lånade min bror hem ett par filmer; "Onda dockan" och "Alien". Vi tittade på den sistnämnda och jag var livrädd och fick men för livet! Jag har inte velat se den sen dess men ikväll gav jag den en ny chans. Man ser ju saker lite annorlunda när man är 23 från när man var 8. Men jag tyckte inte att den var särskilt bra den här gången heller. Tycker den var äcklig och fick min mage att vända sig ut och in - typ. Så nu vet jag! Det är ingenting jag tycker är särskilt underhållande att se på...

...och jag vill aldrig heller besöka det stora svarta som rymden är! Jag tycker de konstigheter som finns här nere på jorden är alldeles tillräckligt!!

Nu ska jag göra Julia sällskap och gå och sussa! GODNATT!



23 juli 2010 - Bildregn på det allra vackraste - "Då och nu"



Julia, typ nyfödd




Julia, typ en månad




Julia, typ två månader




Julia, typ tre månader




Julia, typ fyra månader




Julia, typ fem månader




Julia, typ sex månader

23 juli 2010 - Julias lock

Jag har undrat länge om Julia kommer få lockigt hår som sin far eller om hon kommer behöva dras med den otroligt trista stacken som pryder min skalle. Det sägs ju att lockigt hår är dominant så jag har ju trott, och hoppats, på att det ska bli så. Och de senaste dagarna har det faktiskt utvecklats en liten lock på hennes huvud. Bara en än så länge, men det borde ju betyda att resten kommer gå samma väg. Det är ju tokgulligt, i alla fall!




Ser ni början till krullet? :D

23 juli 2010 - Hemma

Nu är vi hemme igen, efter en kort men mycket trevlig dag på stan. På vagnen in hoppade det på massor av Gothia-folks, bl.a hela damlaget från USA. Deras tränare fick syn på Julia och började direkt prata med henne, och hon charmade praktiskt taget byxorna av varenda människa på vagnen! Så fort hon blev tilltalad började hon le sådär jättestort och supersött som bara hon kan, och hela vagnen ekade i ett "Nawww..". Sedan hörde jag från alla håll vilken söt bebis det var, och hur folk ville ta med henne hem osv. Hela vägen underhöll och log hon mot dem och satt stolt som en tupp och bara sög åt mig av alla fina kommentarer hon fick. Hon är min! Mitt underverk, som jag har gjort.

Väl inne mötte vi upp Johanna inne på Åhléns och gick direkt till amningsrummet - som var lika ofräscht som vanligt - för att ge Julia lite att äta. När hon var mätt och belåten tittade vi runt lite bland bebiskläderna, och båda hittade något att få med oss hem; Jag ett par jättemjuka, vita byxor och Johanna ett par jeans till sin lille knorr som fortfarande simmar runt inne i magen. Johanna ville betala byxorna för mig, då hon fick en grå mysdress som Julia hade när hon var mindre. Sedan bestämde vi oss för att det var dags för oss att äta lunch också, och idag stod det Sushi på menyn, och det tackar ju inte jag nej till! Faster Britt ville dessutom betala, så lunchen blev gratis den också! Så himla gulligt av dem!
Julia tyckte att det passade sig bra att smeta i blöjan medan vi åt och blev pga det och trötthet rätt så gnällig. Så det var bara att ta oss tillbaka till Åhléns för att byta. Det var ett enormt lass, så jag fick lov att ta på henne de nya byxorna. Sedan fick vi kollat igenom en massa mer affärer och Johanna fick köpt lite nya kläder på Cubus. Jag köpte hem två nya nagellack! Johanna tyckte sen att Faster nog ville bjuda oss på en glass också, så vi satte oss i Brunnsparken med varsinn glass och dricka och pratade massa strunt. Helt plötsligt upptäckte Johanna att Julias byxor blivit smutsiga och jag trodde det var lite kräk. Men det var det inte! Vi kom fram till att det var en fågel som bajsat på Julias nya byxor! Ser jag den fågeln igen, så skjuter jag den!

Men nu ligger båda paren byxor i blöt, Julia ligger på golvet och leker med allt hon får tag på så jag får springa fram och tillbaka för att ta bort det som är olämpligt för en liten flicka. Det är som det ska, helt enkelt!

Julia underhöll mig på vägen med lite nypåkomna grimager!






23 juli 2010 - Ready to rowl

Nu har jag tagit en dusch, sminkat mig klätt på mig och fönat håret, så jag är klar att åka. Julia är bytt på och påklädd och hennes mat, blöjor och ombyten är nerpackade. Så jag tror att allt är i sin ordning. Vi åker om ca: 15 minuter och det känns skönt att ha allt klart så vi kommer iväg i god tid. Hatar verkligen att vara försenad och trots det så är jag det väldigt ofta - och har alltid varit! Jag skärpte mig under de sista åren i gymnasiet och var ganska duktig ett tag, men efter att jag blev gravid och, främst, efetr att Julia föddes så har jag börjat slacka igen. Tog ett tag att anpassa tiderna efter ett barn också och de första månaderna började jag göra oss iordning lika långt innan jag skulle åka som jag gjorde när det bara var jag. Kom dock på ganska fort att det inte var hållbart, och nu sätter jag gärna igång kvällen innan beroende på hur tidigt jag ska lämna lägenheten dagen efter. Är det tidigt så ser jag till att ha det mesta packat och duschat innan, så det bara är att ta på oss och sen sticka. Senare, som idag, så kan jag tycka om att duscha på morgonen så jag är alldeles nyfräsch! Instressant..? :p



23 juli 2010 - Sovit gott!

Jag fick Julia att somna i andra reklampausen, så det blev inte så jättesent för henne. Skönt det! Själv gick jag och la mig strax efter 23, när filmen var slut. Julia vaknade vid 07, men det orkade inte jag. Orkade lyfta på huvudet och kolla på klockan först när hon var 20 över och gick upp 20 minuter efter det. Julia fick sin frukost och har sedan suttit och tittat på TV i sin sitter. Hon somnade dock i den, så jag har precis burit in henne till sin säng och funderar på om jag ska börja packa och sen ta en dusch så jag är redo.



22 juli 2010 - Sista nu

Julia har fått sig en kvällsdusch och en flaska välling och somnade snällt vid 21 - trodde jag i alla fall. Det såg ut som om hon somnade när jag lämnade rummet, men det var väl bara lite "efter-mat-vila" och nu sitter hon uppe och tittar på "Drakarnas Rike" som precis började på 6:an. Det är det som kommer gå på våran TV ikväll! Får se om hon somnar lugnt i sittern, eller om hon börjar gnälla av övertrötthet, som föregående kväll. Självklart hoppas jag på det första! Men kvällen har varit väldigt mysig! Vi har busat och gosat och det har inte vart några ledsna miner alls. Känns skönt att hon börjar bli sitt vanliga jag igen, men jag ska väl inte hoppas på för mycket! Gnället kan ju alltid komma tillbaka... 

Nu kommer jag låta bloggen vila för ikväll! Imorgon ska jag till stan och träffa kusin Johanna för en fika, bayklädstittande och säkert en hel del babysnack! Ska bli supertrevligt!




22 juli 2010 - Jorå!

Dagen har inte varit alls lika jobbig som igår. Jag ska inte påstå att den varit gnällfri, för det skulle vara en lögn, men det har varit mer skratt och bus och hon har klarat att ligga och leka själv. Vi var gabska nyligen ute och gungade en liten stund, men jag var så himla trött och törstig, så gick ganska fort in igen. Varit ute en liten stund  alla fall, vilket känns rätt viktigt. När vi kom in vart Julia tvärtrött och somnade i sin säng i samma sekund som jag la ner henne - nästan. Men nu vaknade hon visst...bra det, då kanske hon somnar i tid ikväll!



22 juli 2010 - Paranoid

Usch, jag läste nyligen ett jättehemskt inlägg på ett forum. Det var en mamma vars dotter hade dött. Hon var 6 månader, och hade bara inte vaknat efter middagsvilan. Jag får verkligen ont i hela kroppen när jag läser det där och paranoian - som fortfarande inte är helt borta - blir lika tydlig som den var när hon var nyfödd. Nu måste jag springa in och kolla till henne stup i kvarten bara för att försäkra mig om att hon andas och mår bra. Usch...

22 juli 2010 - Gooder

Jag känner på mig att idag kanske kommer bli bättre än igår. Julia var trött innan så jag tänkte ta ut henne på en kort sväng, vilket jag inte alls behövat då hon somnade av skumpet i trapporna på väg ner, men ändå. Nu står hon ute på ballkongen och har sovit ett bra tag. Hoppas på att hon sover lika länge till och verkligen vilar upp sig, så kanske vi slipper gnäll och grin idag! Det känner jag att jag hade behövt!

Personligen trodde jag att det skulle vara pissväder hela dagen då det öste ner när jag vaknade men nu ser det ju fint ut. Ska nog ta med Julia ut och leka en stund på lekplatsen. Gräset lär ju vara blött så det är väl ingen ide att försöka lägga oss där, men vi kan ju alltid gunga en stund. Det tycker ju Julia är skojigt - och jag med! Längtar tills hon blir större så vi kan gunga tillsammans!




22 juli 2010 - Early morning she wakes up..

Jag som trodde att det skulle bli lite sovmorgon idag eftersom Julia somnade sent. Tji fick jag! Ungen vaknade innan 07! Jag vägrade gå upp, men fick dock lägga henne bredvid mig i sängen då hon, som vanligt, fastnade i sin säng vilket resulterade i att hon slog huvudet när hon försökte lyfta på huvudet. Hon låg bredvid mig och drog i håret, sparkade i magen och på något sätt fick hon tag på mina glasögon som hon redan nästan knäckt. Så dem vill jag inte låta henne ha. Jag gick upp strax därefter och gav henne mat. Sedan somnade hon nästan direkt igen, så nu ligger hon och sover men jag är vaken! Men jag ska lägga mig på soffan och vila en stund tänkte jag!



21 juli 2010 - Hungrig!

Jag vill att Julia ska somna nu så jag kan sätta mig ner och äta en jättesen middag i lugn och ro. Kom nyligen på att jag inte ätit sen mackan jag åt till frukost och är därför aningens orkeslös och då blir allt så mycket jobbigare. Särskilt som Julia har varit som förbytt större delen av dagen. Hon bara gnäller! Blir så trött i skallen när hon gnäller, men samtidigt kan jag ju inte springa efter henne så fort det är något. Det är säkert därför hon gnäller mer, för att vi har blivit mindre daltiga. Vi säger ifrån och låter henne inte göra som hon vill alltid. Hon gillar inte att bli sagt "Nej" till, har jag märkt. Lika bra att vänja henne vid det redan nu. Blir ju jobbigare när hon är äldre.

Men nu vill hon alltså inte sova, och det är ju mitt fel helt och hållet! Jag skulle ju prompt ha upp och gosa med henne inatt när jag kom hem istället för att bara försöka få henne att somna om, vilket hon då inte gjorde förrän runt 01 när jag gav henne välling. Alltså vaknade hon inte förrän vid 09:30 idag, och då är ju hela rutinen "messed up". En annan anledning till att hon varit ur balans idagm kanske. Men men, det är så det är! Kan ju inte vara en dans på rosor hela tiden. Det är ju oundvikligt att trampa på några taggar ibland...

30 minuter senare:

Ja, fick ta en paus, för fröken gnäll hade snurrat ihop sig ordentligt i sängen eftersom hon inte ligger stilla där. Hon hamnar på tvären och kommer inte loss sen, vilket såklart inte är så behagligt. Började naturligtvis gallskrika och sen dess har jag på alla olika sätt försökt att få henne att somna, då det är tydligt hur trött hon är. Men hon har bara vägrat! Ingenting har fungerat, så fort jag lagt henne ner, varelse det är i hennes säng, min säng, soffan, vagnen eller min arm, så bara börjar hon gråta. Men nuså, nu lugnade hon ner sig och började gnugga sig ordentligt i ögonen så jag la henne i sängen igen. Nu sover hon, tror jag. Och jag är alldeles för trött för att äta så jag ska nog bara gå och lägga mig jag med. Får äta imorgon.




Ja, jobbig är hon allt ibland. Men vad jag älskar henne!

21 juli 2010 - Up and downs

Alltså, Julias nya humörsvängningar är nog de snabbaste jag någonsin har sett! I ena sekunden ler hon och i nästa börjar hon gråta. Och när jag säger "I ena sekunden" överdriver jag inte! Hon kan tycka att någon lek eller sak är så rolig att hon skrattar hysteriskt åt den och sen, utan att något hänt alls, så börjar hon gråta. Sådär helt appropå. Märklig liten unge jag har! ;)

21 juli 2010 - Orkar inte nu

Satt och tänkte designa om min blogg, men jag orkar inte. När det där jäkla vita strecken i toppen inte vill försvinna tappade jag liksom lusten, och dessutom har jag inga bra bilder, så det blir...en annan gång. Får se ut som det gör tills dess. Nu ska jag äta! :)

21 juli 2010 - Ingenting alls

Har egentligen ingenting att skriva, men jag skriver ändå för jag är uttråkad. Jag har precis lagt Julia i sängen och om hon somnar återstår att se. Man vet aldrig med henne, men hon verkade onekligen lite sömnig. Hon somnade efter att vi varit och handlat förut men hon vaknade efter kanske 20 min och det är ju alldeles för lite. Men det är ju så när grannungarna står ute på gården och illtjuter.

Jag har i alla fall skaffat oss en dejt till på fredag. Julia och jag ska in till stan och träffa kusin Johanna. Jag såg idag att hon har namnsdag så jag bestämde mig för att ringa och kolla läget och det slutade med att vi bestämde möte på fredag. Ska bli jättetrevligt! Hon är ju gravid så vi har säkert massor att prata om.




21 juli 2010 - Sen kväll

Det gick mycket bättre än jag hade förväntat mig igår. Jag var faktiskt inte alls orolig under dagen. Visst saknade jag Julia, men jag och Sara höll oss aktiverade så det var inte så farligt. J ringde då och då och sa att hon ligger och ropar på mig (Mama mama mama mama....), men det gör hon ju egentligen inte. Men jag låtsas, för jag tycker det är så gulligt.
Sara och jag åt Sushi gick lite i affärer och promenerade runt hela stan. Vi tog vagnen till Majorna och gick därifrån till först Haga och sen Vasa, för att hitta ett bra fik. När klockan var runt 23 var det dags att börja ta oss hemåt efter en lång och mysig dag. Julia sov sen länge (21) när jag kom hem, så jag fick nöja mig med att titta på henne. Men "turen" var med mig, och hon vaknade till vid midnatt och jag gick in och pratade med henne. Hon började le och kämpade för att vakna och till slut öppnade hon ögonen och gav mig det största leendet hon har! Hon fick såklart ligga bredvid mig i sängen och gosa en stund innan det var dags att sova igen.





20 juli 2010 - Igår!

Käre bror kom hit och hälsade på igår. Tessie skulle hälsa på sin faster och då bestämde han sig för att hälsa på sin lilla systerdotter/guddotter en sväng och det uppskattas alltid! Julia tycker om Andreas! Speciellt som han låter henne leka med hans mobiltelefon. Här hemma är vi inte lika generösa med det eftersom att vi inte har råd att skaffa nya om hon skulle råka ha sönder den. Men det har Andreas, och tydlligen behöver hans fixas till redan, så var gör lite dreggelskador eller repor då?
Vi gjorde inte så mycket speciellt. Andreas bjöd på pizza och vi åt den framför "The fast and the furious". Inte min favoritfilm, men men. Får offra sig för laget, liksom! Jag och J ville hyra film på kvällen, så Andreas släppte av mig på KT när han åkte hem. J ville se "Daybreakers". Vampyrer som tagit över världen och lever som människor. Jag är inte jätteförtjust i vampyrfilmer, men den här var faktiskt helt Ok. Sedan kollade vi på "Mamma Mia", som jag älskar!

Julia ville inte sova. Alltid när jag vill sitta ner och ta det lugnt framför en film eller TV:n så vill hon inte sova alls. Somnar,vaknar, somnar, vaknar och håller på så. Men igår tog jag upp henne och hon fick sitta bredvid oss i soffan och titta på film. Hela tiden la hon sig ner och försökte krypa upp till mig. En liten igel är hon, men jag älskar det. När klockan var 22 bestämde jag mig för att det var dags för henne att sova, trots att hon inte verkade ett dugg trött. Risken var ju att hon annars skulle bli totalt övertrött och inte kunna sova alls. Så jag tog in henne i sovrummet och la henne i mitt knä medan jag sjöng massa låtar för henne. Efter en liten stund började ögonlocken se tunga ut, och hon började vrida och vända på sig. Detta gör hon alltid när hon blir trött för hon försöker typ stå emot tröttheten när hon inte vill sova. Jag la henne i sängen och då somnade hon. Bara en gång gnällde hon, och då hade hon tappat nappen. Så fort hon fick den tillbaka somnade hon. Dessutom fick jag ju en timmes sovmorgon idag då hon inte vaknade förrän 08:30! Oh Lord!!

Min pappa är på Mallorca nu, den lyckosten! Han ringde nu på morgonen för att se hur allt var här. Han sa att det var verkligen varmt där han befann sig. Vad hade han förväntat sig? De skulle på marknad idag, och jag är inte alls avundsjuk! Inte alls!! Grrr...



20 juli 2010 - Kärringveckan!

Sara påminde mig igår om att det är kärringveckan. Hon hade namnsdag, Sara. Och jag har namnsdag idag. Den 20 juli är i våran familj känd som "Margareta dagen". När jag var liten brukade mamma och jag åka hem till farmor för att fika och fira lite, då vi alla tre hette det. Ska försöka fixa fram farmors telefonnr till sjukhuset och ringa och gratta henne.


20 juli 2010 - Nervös!

Idag ska jag, för första gången sen hon föddes, spendera en hel dag utan Julia och jag är minst sagt nervös! Jag ska träffa Sara i stan, och J undrade om han inte kunde få ha hand om Julia under dagen. De kan ju behöva lite egen fardotter tid. Hon är ju så fruktansvärt mammig nu - inte så konstigt dock. Men det brukar gå bra när de är ensamma. Det är först när hon får syn på mig som hon blir gnällig. Hur som helst, jag tycker det är lite läskigt och en del av mig vill verkligen inte gå utan henne, medan en annan del tycker att det ska bli skönt att få lite egen tid. Tänk att kunna gå genom en affär utan att trängas med hyllor och galgar! Var ett tag sen! Jag kommer antagligen ringa stup i kvarten för att "kolla läget", men det är som det är. Det kommer säkert gå jättebra! :D



18 juli 2010 - Nuså!

Nu är hon nyvaknad och nyduschad, lilltösen, och på så mycket bättre humör. Det var väl lite sömn som behövdes! Det var dock jobbigt att vakna verkade det som, och även då kom det en hel del tårar, men lite kramar och mys med mamma gjorde susen! Sen blev det alltså en kort dusch och nu strålar hon som vanligt. Krålar runt på golvet och pratar med allt som kommer i hennes väg; babysittern, täcket, vattenflaskan, nappen osv. Och nu känner jag att något gott har hänt i blöjan! Då ska vi se om katrinplommonen gjort någon verkan! (Lite tidigt att se det nu kanske...?)

18 juli 2010 - Ledsen bebis

Julia är inte alls glad. Efter sin middagslur har hon varit superkänslig! Hon gråter för minsta lilla, och på riktigt! Inga krokodiltårar här inte. Det rullar ner små tårar som regndroppar över hennes kinder. Och jag tycker så synd om henne, fast jag vet inte var som är fel. Hon började till och med gråta när hon hörde barnen leka och skratta på utsidan. Kanske var hon avundsjuk och ville också ut och leka, men troligtvis var det för hon tyckte det lät som om de grät. Hon hatar när andra gråter, barn som vuxna, och börjar alltid gråta också. Först kommer den darrande underläppen, sen skrynklar hela ansiktet ihop sig och antar en aningen röd färg. Den sprutar tårarna och hon hulkar sig så det skär i hjärtat!
Hennes mage har varit lite jobbig för henne i några dagar nu, efter att hon börjat med riktigt mat till lunchmålet. Det kan ju absolut vara en bidragande faktor till hennes oro. Jag har nu bytt ut gröten på eftermiddagen till katrinplommonpuré och havrevälling och hoppas på att få igång det ordentligt igen. Det var i alla fall effektivt på mig och min bror när vi var små!

Nu sover hon. Hon fick sin välling, började gnälla lite när den var slut men somnade på min arm i samma stund som jag gav henne nappen. Jag funderade en stund på om jag skulle låta henne sova precis där hon var, på min arm, precis som hon gjorde när hon var liten. Men insåg att det inte gynnar henne på något sätt alls. Hon sover mycket bättre i sin säng där hon kan vrida och vända och rulla runt precis som hon vill. Men det är ju onekligen mysigt när hon ligger hos mig och nanar. När hon var liten och inte ville ligga någon annanstans än i mitt knä och sova tyckte jag det var jättejobbigt. Jag blev ju så fast och kunde inte ens gå och hämta något att dricka/äta själv. Men nu saknar jag det lite, precis som jag visste jag skulle göra!




Myser med en liten Julia.

18 juli 2010 - Söndag...

Det blev faktiskt inget filmtittande alls igår. Vi var trött och gick och la oss tidigare. Vi påbörjade "Den galna professorn", men efter en knapp timme packade vi ihop oss och bäddade ner varandra i sängen! Julia hade somnat bara några minuter innan, då hon sov middag alldeles för sent. Men det var mysigt med en tidig kväll, och väldigt behövligt! Det blir nog filmkväll i kväll istället!



17 juli 2010 - Brumma

När jag var typ 7-8 år fick jag en nalle av min mamma. Jag döpte den till Brumma, efter Bamses yngsta dotter då det var under min Bamsefas. Hon har alltid betytt jättemycket för mig! Redan när hon var ny var hon med mig överallt. Och även om jag inte har haft henne bredvid mig i sängen på många år så har jag alltid haft henne i närheten. När jag gick på gymnasiet skrev jag om henne på de nationella proven, och det gav mig det MVG jag så gärna ville ha! Hon har alltså varit väldigt speciell för mig. Nu har Julia fått överta henne och har henne bredvid sig i sin säng, men mer än så har det aldrig varit - förrän idag, då jag upptäckte att hon låg i sängen och gosade med henne. Blev nästan tårögd!





17 juli 2010 - Matglad

I förrgår ringde jag BVC för att jag var orolig över Julias matvanor. Jag var rädd att hon äter för mycket. Utan problem får hon i sig en stor barnmatsburk ala 200g. Jag har sett 1åringar nöja sig med det, och blev därför lite fundersam. Har hon mask i magen eller är hon bara onaturligt hungrig? Jag var uppriktigt sagt rädd att hon skulle bli tjock! Det kan ju verka aningens överdrivet utseendefixerat att börja oroa sig för sitt barns vikt när det inte är mer än 6 månader gamla, men det är inte alls för den sakens skull. Inte för mig, för hon kommer alltid vara den vackraste i världen för mig oavsett om hon väger 50kg eller 150kg. Och jag kommer alltid att älska henne. Men det är inte accepterat av omvärlden att vara stor, och det är inte roligt. Jag har själv alltid varit "Den tjocka" och det var ett rent helvete!

Jag har aldrig varit jättemager men upp till 11-12 år så var jag normal. Men i samband med min mammas sjukdom och bortgång tappade jag kontrollen totalt. Detta har min pappa berättat för mig i efterhand. Jag hade helt förträngt det! Han berättade hur jag kunde komma hem och låsa in mig på mitt rum med en stor cola och en påse chips och trycka i mig detta. Varje dag! Det spelade ingen roll vad han gjorde eller sa, försökte han stoppa mig skrek jag bara fula ord år honom och bad honom praktiskt taget att dra åt h*lvete. Så han gav upp! Han visste inte vad han skulle ta sig till. I alla år hade han bara varit förälder på halvtid då hans jobb tvingade honom att vara borta sön-fre och helt plötsligt blev han helt ensam på två tonåringar som hela tiden var på gränsen till explotion.

Högstadiet var värst! Den tiden man är som mest osäker på sig själv och alltid tvivlar på att man duger, och jag kände att jag gång på gång fick det bekräftat att jag inte gjorde det. Godis var det bästa jag visste och jag gick för det mesta och tuggade på något, vilket var väldigt uppskattat att skoja om. Och jag låtsades som om det inte rörde mig ryggen, och gav på så sätt alla tillåtelse att fortsätta driva med mig. Men inombords grät jag. Och på kvällarna, när jag låg ensam i min säng, grät jag även på utsidan. Jag hade nyligen förlorat min mamma helt oförberett, och ingen kunde ge mig en paus. Jag hade hellre velat att de bara låtit mig vara helt och ge mig chansen att komma tillbaka till vardagen som den var innan. Men hela tiden blev jag påmind om att jag var tjock och därmed ful! Min mamma hade inte ens svalnat än, innan det första kom. Såklart antog klassen att jag skulle vara borta från skolan ett bra tag, och då sa en av tjejerna i klassen "Ja, då blir det i alla fall mer plats i kapprummet...". Hur kan man säga något sånt? Visst, hon kanske tyckte det var jobbigt och hade svårt att veta hur hon skulle bete sig. Men då är det väl bättre att bara vara tyst!

Till slut skickade min lärare mig till skolsystern för hon var orolig över mitt godisätande som mer och mer hade utvecklats till ett beroende. Hon hade väl också lagt märke till min viktuppgång, och säkerligen hade hon pratat med min pappa om det innan. Jag fick gå dit en dag och prata om det och hon försökte hjälpa mig att bygga upp ett matschema, där jag slutade ersätta lunchen med en chokladboll och istället gick till Bamba och åt det som serverades där. Detta var urjobbigt för mig. Jag åt mig sällan mätt eftersom jag inte ville verka glupsk, men sen när jag kom hem tryckte jag i mig allt jag kunde komma åt.

Två händelser blev som en räddning för mig. Det första var när jag började gymnasiet (andra gången). Mer exakt en viss Josefin. Det var någon dag den första veckan i skolan och vi satt på sista lektionen innan lunchen och jag hörde Jossan (+ett gäng andra tjejer) börja gorma om att de ville gå och äta för de var hungriga. Jag blev alldeles ställd och min spontana reaktion var att säga åt dem att sluta säga så. Det är fult! Det är fult att vara hungrig! De senaste 4 åren var "Jag är hungrig", något jag inte kunnat säga annat än hemma utan att folk gjorde sig lustiga över det. Alltid när jag var bortbjuden och alla hade ätit sig mätta och det låg lite kvar på faten var det alltid någon som sa "Men Maria, ska du inte ta det sista?". Och det var ju inget menat, men jag kände mig lite som en slaskhink...
Hur som haver, ju bättre jag lärde känna Jossan, desto bättre började jag tycka om mig själv. Hon fick mig att inse, bättre än någon annan, att mat var något som det är meningen man ska njuta av och man måste faktiskt äta för att må bra. Så sakta men säkert kunde jag börja äta offentligt igen utan att räkna minsta lilla tugga, och planera ut när jag skulle säga att det var äckligt eller när jag skulle låtsas vara mätt. Jag lärde mig till och med gå och hämta mer och säga saker som "Fan vad gott det var!". - Tack Joss!

Den andra händelsen kom så sent som 2008, fyra år efter jag lärt känna Jossan. Det var när jag var i Brasilien. Gud ska veta vilken ångest jag hade innan vi åkte dit. I två månader skulle jag nästan vara tvungen att visa mig i bikini för människor som var nästan som främlingar för mig. Det tog emot, kan jag säga. Jag trodde att det skulle gå tillbaka till gamla vanor där jag blev driven med för mina valkar och bilringar. Men det kom aldrig. Ingen i klassen sa något, och inte heller någon av alla de vältränade killarna (Bland dem, Jonny) som alltid kom till oss där vi låg på stranden, eller när vi skulle festa. Helt plötsligt var jag inte alls "den tjocka". Jag var den som de ville umgås med, nästan "populär", vilket var helt nytt för mig. Det var mig killarna kom och delade solstol med på stranden. Det var mig de saknade när jag låg hemma sjuk och inte kunde komma med ut. Det var mig...
Under de två månader fick jag så mycket mer uppriktig uppskattning än vad jag fått under hela mitt tonårsliv. Inte bara fysiskt sett, utan även för mitt sätt att vara på; Glad, sprallig och full med energi. Ofta har detta varit en charad. En akt för att dölja vad som försiggår på insidan och inte alltid var det särskilt uppskattat heller. Men det visade sig att det var det de brydde sig allra mest om! Och sen att jag var lite fofa (-mjuk) det var bara positiv...

Så, det är pga detta som jag vill göra allt för att undvika att Julia blir överviktig. Jag vill inte att hon ska behöva gå igenom detta! Men BVC sköterskan lugnade mig genom att säga att hon äter helt normalt och alldeles perfekt mycket för en bebis i hennes ålder. Och att jag ska vara glad för att det gått så enkelt med matbytet, från ersättning till välling och riktig mat, då det finns bebisar som är riktigt kräsna och vägrar att äta! Så jag är tacksam!

17 juli 2010 - Morfar upp i dagen!

Folk har väldigt olika uppfattningar om vem Julia är mest lik. Vissa säger mig, andra säger Jonny. Har hört en del som påstår att det är min mamma, alltså Julias mormor, och jag kan hålla med om att hon är en väldig blandning mellan oss alla. Men någon som många missar och som jag anser hon är jättelik är min pappa. Svårt att se kanske, med tanke på att han nu är en morfar på 60+ med ett skägg som påminner om tomtens. Jag hittade ett väldigt gammalt foto på pappa när jag var i Åsa och röjde och la beslag på det, så jag tänkte visa här.




Jag tycker de är jättelika!!


17 juli 2010 - Gringris!

Lilla stumpan har varit jättegnällig hela dagen. Vi (vad skönt att det är Vi igen :D) vet inte riktigt vad det är som är fel, men jag tror hon är trött. Gårdagen var lång och varm och mycket händer. Det är säkert jättejobbigt med alla nya intryck. Dessutom sover hon inte så bra när hon är jättetrött, så det blir korta och hjälplösa små vilostunder. Får hålla oss lugna i några dagar nu så hon kan bli sig själv igen, för jag känner knappt igen henne. Alla har ju sina dåliga dagar, men det har blivit lite för många nu och det är ansträngande för hela familjen. De senaste dagarna har hon bara velat sitta i mitt knä eller bredvid mig hela tiden. Hon som bara brukar sitte/ligga på golvet och leka och le åt allt. Men, som sagt, det har väl blivit lite mycket de senaste dagarna och hon behöver nog en paus nu. Blir nog några lugna familjedagar nu!



17 juli 2010 - Amorsinho


17 juli 2010 - Sommarväder

Jag brukar tycka att det Svenska sommarvädret är väldigt oförutsägbart och ändrar karaktär typ en gång i timmen; sol, regn, åska, hagel osv. Man vet aldrig vad man har att vänta. Men den här sommaren har verkligen hållit sin rutin väl! Varannan dag sol, varannan dag regn. Det har inte slagit fel på flera dagar nu, och det basvärar mig faktiskt inte alls. Jag tycker att det är väldigt skönt att få en paus från båda delarna. Är det sol och hett varje dag blir man bara trött och är det regn ocg mulet varje dag blir man närmare deprimerad. Detta är en härlig balans! Finns säkert de som inte håller med och hellre skulle vilja ha solsken varje dag (eller ösregn), men jag tycker det är utmärkt! Då kan man hålla sig inne varannan dag med gott samvete och glo på TV eller kolla på någon mysig film med dem man tycker om! :)



17 juli 2010 - Långdag i Åsa

Igår var vi alltså nere i Åsa. Vi kom iväg i god tid så jag slapp stressa, vilket alltid är en bra början på dagen. Dock verkade busschauffören, som körde bussen från Kungsbacka till Åsa, vara en riktig dagdrömmare. Han stannade inte vid Åsaskolan där jag skulle av. Jag hade dock glömt att trycka på Stopknappen, så jag fick ju lite skylla mig själv. Så jag trtckte på stoppknappen och antog att han skulle stanna vid rondellen - men han körde bara vidare. Och då blev en tant arg och han släppte av henne, men öppnade inte dörrarna där bak, så jag var fast. Till slut kom jag av men då var jag nästan nere vid Centrum. Alltså 2 km från Mickan. Hatr på sommrarna när det ska vara så jävla mycket folk på bussen, speciellt som de inte kan hålla sig dämpade. Busschauffören hörde ju ingenting där han satt och rullade i lugn och ro. Vad arg jag var!

Julia var inte på humör när vi var påväg till Mickan. Det var så varmt för henne och hon låg och grät och var jätteledsen. Detta höll i sig stora delar av dagen. Hon har blivit så himla mammig. Men vi hade trevligt i alla fall! Vi åt jättegod mat, som Mickan lagade, sen låg vi ute på verandan och solade. Vi fick också ta en promenad för Julia var urtrött men ville inte alls sova. Hon somnade två meter utanför dörren. Innan jag åkte hem tog vi en glass på Glasscafeet, vilket var ett perfekt avslut på dagen. Julia tuppade av ungefär så fort bussen började rulla och sov hela vägen hem. Men hon vaknade till när vi varit hemma några minuter. Jag trodde väl inte att hon skulle sova utan sin nattvälling? Dagen var i alla fall jättemysig och fylld med mycket skratt! (Jag hade träningsvärk i magen när jag kom hem :s).




16 juli 2010 - Färdig!

Nästan en timme innan vi ska ge oss av är vi färdiga, både Julia och jag! Härligt, då slipper jag stressa runt här i sista sekunden och ändå komma iväg försent. Jag hinner till och med trycka i mig ett par mackor till frukost, vilket inte tillhör vanligheten. Allt tack vare att Julia vaknade tidigt idag. Jag kom inte i säng vid 22, men 22.30 och läste till 23, så jag känner mig ändå mer utvilad idag än jag brukar göra.
Det verkar som om min önskan blivit besannad! Solen skiner, åtminstone här! Säkerligen nere i Åsa också. Ska bli härligt att komma ner dit och koppla av lite.




15 juli 2010 - Nu lyser himlen där jag går

I samma sekund man får upp sitt nyfödda barn på bröstet får man en sån stark känsla i hela kroppen. I den stund man äntligen får träffa sin efterlängtade bebis är det den man älskar mest av alla man känner och bryr sig om. Jag tänkte ofta när Julia var riktigt liten, och även nu ibland, hur underligt det egentligen är att man älskar någon man bara känt i en hundradels sekund så mycket mer än något som stått vid ens sida hela sitt liv. Men det är ju precis så det ska vara. Om man inte har den kravlösa kärleken för sitt barn, hur ska man orka med all skrik och sömnlösa nätter. Det är ju kärleken som driver en och motiverar en till att fortsätta även om man har en bebis som bara skriker hela tiden om man inte vankar av och an med henne/honom i famnen och man inte fått sova mer än 2-3 timmar i sträck under fler veckor.

Jag är så fäst vid henne, och det bästa som finns är när jag får det bekräftat att hon är lika fäst vid mig. När hela hon lyser upp bara jag kommer in i rummet där hon är. Att hon börjar le bara jag tittar på henne och slutar gråta när hon hör min röst. Att när hon säckar ihop i soffan och hamnar med huvudet på mitt lår inte försöker kravla sig upp igen, utan ligger kvar och gosar. Det finns inget som får mig att må bättre eller känna mig mer behövd och älskad. Så när någonting tynger mig. När jag har ångest över något som är jobbigt så är det enda jag behöver göra se på Julia och då inser jag att det inte är så jobbigt. För jag har det allra finaste någon kan ha.


 

                                        Mitt underbara flicka♥♥

15 juli 2010 - Klar för natten

Nu har snart ännu en dag runnit iväg. Tycker att de alla gör det, om inte utav regn så är det svett. Idag har det varit en blandning. Framåt eftermiddagen for regnovädret iväg och fram tittade solen. Hon har stannat kvar resten av dagen och reflekteras ännu i molnen. Jag har fått gjort en del idag ändå, fast det tog längre än vanligt att komma igång. När klockan var 20 började jag med disken, och när den var ren satte jag mig för att äta en rätt sen middag. Fick dock avbryta den för att ge Julia sin välling och lägga henne för natten. Ville försöka ha henne vaken till 21 men hon var så trött då sista vilan blev bra mycket kortare än vanligt. Hon satt bara och gnällde och grät och det ger ju inte mig någon direkt matro heller. Hon somnade på två röda och jag fick äta upp min middag i lugn och ro bara för att sätta igång med lite städ efteråt. Gjorde inte jättemycket, men fick dammsugit och skurat både köket och vardagsrummet i alla fall. Så nu luktar det gott. En blanding av Julias söta bebislukt och skurmedel. Men nu är jag alldeles för "igång" för att sova, och hade det inte varit för att Julia ligger och sover skulle sovrummet, hallen och badrummet också fått sig en omgång! Får se om jag kan varvar ner innan klockan 22, så jag kan komma i säng.



15 juli 2010 - Usch, vad jag är trött...

Jag känner mig helt slut idag. Vet inte varför, men det gör typ ont i kroppen när jag rör på mig. Är väl kanske 6+ månader av kass sömn som tar ut sin rätt..! Sov ju inte särskilt bra månaderna innan Julia föddes, och inte sen dess heller. Men jag har ju bara mig själv att skylla. Jag skulle kunna gå och lägga mig mycket tidigare på kvällarna än vad jag gör. Julia somnar ju oftast runt 21, men jag envisas att sitta uppe för att få lie egentid och kolla på film och dylikt. Idag har jag bestämt mig för att försöka komma i säng vid 22 i alla fall, så kan jag ju få en 9-10 timmar i alla fall. Om jag har tur..! Vanligtvis vaknar hon ju vid 08, men då och då överraskar hon genom att vakna vid 07 och ibland till och med 06! Dessa morgonar ogillar jag starkt. Jag vägrar gå upp innan 07, dock, så då får hon ligga antingen bredvid mig i min säng eller kvar i sin egen tills klockan blir 07! Så är det me`et!

Vandrande runt i affären i typ en timme innan för att jag inte kunde komma på något att äta. Jag mådde dåligt och var trött och hade ingen som helst lust att ställa mig och laga mat, men eftersom jag inte hade ätit något (hade ont i magen när jag vaknade) så var jag tvungen att fixa något. Jag köpte hem lite strömming och stekte upp det och åt med potatismos. Snabbt, lätt och gott :)




15 juli 2010 - Pissväder!

Det blev inget Åsa idag. Åsa är mysigt på sommaren, men då är ju sommarväder en förutsättnng. Idag är det inget Åsaväder alls. Mer ett "sitta hemma i myskläder och kolla på film"-väder. Vi bestämde att vi skulle ta det imorgon istället. Har märkt att vi haft varannan dag fint, varannan dag regn, så logiskt sett så borde det ju vara fint imorgon. :p

Jag upptäckte att jag fått lite kommentarer här som jag inte sett innan. Hur kommer det sig? :o

Nanna: Han kommer på lördag! Har inte skrivit om honom för att undvika massa deppiga inlägg. Läste igenom dem jag skrev förra gången han var i Brasilien och de var ju urtrista att läsa! :p hehe...

Mija: Ja, det låter rimligt! Kanske man ska be om att få en "ny" om det skulle behövas igen...

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag, men det blir säkerligen de ovannämnda. Fick med mig massa gamla filmer från Åsa så jag har att titta på! Även en del playstationspel, så jag kan nog hålla mig sysselsätt även när Julia sover. Kan ju alltid plocka lite här hemma. Har inte städat på 2,5 dagar nu, så det kan ju vara dags. Har länge tänkt att rensa i den stora garderoben i vardagsrummet. Har slängt in och gömt massa "stök" därinne, så det behövs med all säkerhet!

Julia hade en jobbig natt. Eller en jobbig morgon, rättare sagt! Hon vaknade vid 05 och grät så hon blev blå. Kan ha varit mardrömmar, men jag skulle tippa på att det var för hon var täppt i näsan. Hon har varit täppt i näsan typ verje natt sen hon var 2 månader, och varken Renässans Saltdroppar eller Nezeril hjälper särskilt mycket. Vet inte vad jag ska hitta på...



14 juli 2010 - Idag!

Idag har det hänt - inte så mycket! Julia och jag har mest latat oss och försökt återhämta oss efter gårdagens äventyr, samt vilat upp oss inför morgondagen, då det händer grejer igen! Vi ska ner till Åsa igen, men den här gången för att hälsa på Mickan och Mira. Var ett tag sen vi sågs nu och av bilderna att döma så har Mira växt redigt mycket så det ska bli jätteroligt att träffa henne igen. Och Mickan också, såklart. Även om hon kanske inte växt så mycket...

Men idag då..Julia vaknade alldeles för tidigt, runt halv åtta. Jag var som en zombie så när jag satt i soffan och gav henne morgonvällingen undrade jag hur jag hamnat där och hur mycket klockan var. Och tröttheten har hållit i sig hela dagen. Jag har orkat gå till affären två ggr. Först för att köpa lunch, och sedan för att köpa middag. Nu kan man ju tänka ungefär att "Den där bruden borde skaffa sig lite framförhållning och organsationsförmåga...". Ja, det kan man tycka, men faktum är att jag gör så med flit bara för att jag ska vara tvungen att kjomma ut minst 2 ggr. Ibland tar tröttheten (eller latheten, bestäm själva) över och jag stannar inne hela dagen. Och nu har jag ju gått hela vintern och klagat på kylan och längtat ögonen ur mig efter sommaren. Är ju inte mer än rätt att jag försöker ta vara på den, även om det är tvång!
Men idag kom jag faktiskt ut ännu en gång. Efter Julia sovit en stund på eftermiddagen bestämde jag mig för att ta med henne ut på gräsmattan en stund. Jag packade ihop en filt, lite leksaker till Julia och en bok till mig och körde ner henne. vi låg där ca 30 minuter, tills jag började bli uttråkad. Då packade jag ihop allt och gick runt huset till lekplatsen på andra sidan. Jag satte Julia i gungan och satte lite fart på den och hon tyckte det var otroligt roligt och satt där med ett stort leende hela tiden. Sammanlagt var vi ute i drygt en timme, men sedan blev det för varmt och dags för Julia att äta gröt, så vi gick in igen.

Men det har varit en alldeles tillräckligt händelserik dag med mycket mys och bus med min lilla Humla. Tänk vad tråkigt allt skulle ha varit om jag inte fått henne♥



14 juli 2010 - Komplex

När jag var och handlade för en stund sedan kom jag på mig själv att titta på mig själv i varenda fönster jag gick förbi. Detta gör jag mest för att jag gillar synen av mig själv och barnvagnen, men det påminner ju mig om alla kroppskomplex jag har/haft.
Trots att jag aldrig varit stoltare över min kropp än vad jag är nu så finns det ju vissa saker som gör att jag önskar att jag var multimiljonär och hade råd att slänga bort ett antal tusenlappar så att farbror doktorn kunde fixa det! Det värsta nu är min rumpa! Eller rättare sagt, min orumpa, eftersom jag inte har någon. Innan jag var gravid så hade jag yttepytte lite. Inte för att den ens då var särskilt bildskön, men den fyllde ut byxorna i alla fall. Men all vikt jag tappade under graviditeten verkar ha tagits därifrån och nu hänger de flesta byxorna precis under skinkorna. Pga detta använder jag för det mesta lössittande byxor, för då är det meningen att det ska vara slappt.
Det andra är mina bröst, som jag alltid typ hatat! De började växa alldeles för tidigt, och jag förnekade det fullständigt. Det värsta är ju att de aldrig slutar växa! De senaste gångerna jag har varit och mätt mig har jag gått ner en storlek runt om men upp en i kupan. Min nuvarande storlek låter så grotesk att jag inte ens tänker skriva den här. Så om det finns någon snäll plastikkirurg där ute som kör med återvinning, så kan han/hon gärna ta lite från mina bröst och pumpa in i min platta rumpa! Kanske blir det lättare att hålla balansen då också...




14 juli 2010 - Ullared och Åsa

Igår var jag inte hemma på hela dagen. Andreas och Tessie kom och hämtade upp oss strax efter 08 och sen bar det av till Ullared. Vi gick där inne och plockade på oss massa saker i ca3 timmar. Träffade också på Britt, Sture och Johanna (faster, hennes man och dotter. Min kusin alltså...). Kusinen väntar barn och hade gått 20 veckor igår. På julafton kommer det vara fullt med bebisar! 2 alldeles nya (Johannas bror väntar sitt andra) och Julia. Hon kommer iofs nästan vara ett år då. Sen har vi Tilde och Annelie också. Kommer bli fullt hus!

När vi var klara åkte vi till huset i Åsa. Jag har inte varit där på nästan 9 månader, så det var roligt att få se förändringen där. Köket har blivit fantastiskt snyggt och mitt gamla sovrum har fått nytt golv. Välbehövt då det gamla var en 18 år gammal heltäckningsmatta som varit med om allt man kan tänka sig. Luktade nog inte så gott! Jag fick rota igenom massa foton och kläder och fick med mig massa skor hem. Mina sandaler från Brasilien som jag letat efter och typ 5 par andra skor. Några tröjor och byxor som legat där och min massagebänk. Så nu är jag "open for business"! :p
Plockade också med mig massa fotografier på familjen som jag vill ha. Har väl ingenstans att ställa dem i den här lägenheten, men när jag flyttar kan jag hänga upp dem på väggarna och då kommer jag ha mer möbler. Längtar så mycket till dess...!
Vi bestämde oss för att grilla så jag tog Julia på en välbekant promenad ner till Åsa centrum för att handla. Var så mysigt att gå där igen. Har saknat det! Medan Andreas stod i grillen passade jag och Tessie på att inviga diskhon. Med Julia! Det var så varmt så vi satte henne där och duschade av henne, vilket hon verkade tycka om. Hon var så söt så där hon satt och försökte fånga vattenstrålen. Sedan fick Julia gröt och satt sedan snällt i sin vagn medan vi andra åt.

Jag var så stolt över Julia igår! Under hela dagen gjorde hon inte ett missnöjt ljud ifrån sig. Under alla timmar vi gick runt inne på Ullared satt hon bara i vagnen och tittade sig omkring. Hon gnällde till lite då hon blev trött, men  när jag sänkte ner ryggstödet på vagnen somnade hon direkt. Vi var inne på en restaurang för att äta lite och runt omkring oss satt skrikande barn och panikslagna föräldrar. Men Julia satt i sin vagn och lekte med sin vattenflaska. Både Tessie och Andreas konstaterade att jag har en riktigt nöjd unge, och jag kan inget annat än att hålla med.
Först när vi var strax efter kyrkan påväg hem från Åsa började hon gråta. Hon var trött, klockan var ju närmare 20 vid det laget. Hon ville inte komma till ro ordentligt heller. Jag la Andreas tröja över henne och sjöng "Nu lilla Humla" och då somnade hon fort och sov hela vägen in. När vi kom hem stod Tessie kvar vid bilen medan vi andra bar alla saker in, så Julia kunde fortsätta sova en stund. När hon kom in vaknade hon, men somnade om direkt när hon fick sin nattvälling.




12 juli 2010 - Varmt.

Ja, idag är det varmt. Riktigt, jäkla varmt rent utsagt! Julias hår lockar sig, som det gör när det är blött, men hon har inte duschat än idag. SÅ varmt är det!! :p

Jag har varit och handlat, men glömde batteri som jag skulle ha till datormusen. Har sån där trådlös, vilket jag inte riktigt tycker om. Föredrar när den sitter fast! Efter det har jag suttit och solat i vardagsrumsfönstret då våran balkong tyvärr ligger i skuggläge. Men det funkar i fönstret också, så kan man kolla på TV samtidigt. Perfekt! Men nu började det bli lite för hett, så jag har dragit för gardinerna och sitter nu invirad i en sjal som jag köpte i Italien när jag var där! Mjukt och skönt. Ska strax ta min lilla stumperumpa och hoppa in i duschen en stund.



12 juli 2010 - Jag är faktiskt jäkligt bra, om jag får säga det själv!

Ingen sovmorgon blev det idag! Trots att Julia inte somnade förrän Spanien äntligen fick gjort det avgörande målet somnade hon. Jag hade gång på gång sedan 21:15 lagt henne i sägen och hon hade somnat, bara för att vakna igen efter 5-10 minuter och vara på strålande humör. Till slut lät jag henne somna i min famn och först när hon verkligen snarkade la jag henne i sin säng. Men idag vaknade hon alltså ändå tidigt. 07:28 för att vara mer exakt. Jag var inte alls sugen på att gå upp så jag la henne bredvid mig, vilket inte var jättepopulärt. Hon sparkades, skrek och drog mig i håret tills jag va påväg ner i golvet. Inte ens att pilla med mina glasögonfick henne lugn, vilket annars brukar vara ett bra sätt. Nej, det var bara att gå upp!

Det blv frukost som vanligt, för Julia. Blöjbyte på det, och sedan bestämde jag mig för att diska upp disken från gårdagen. För det är väl ungefär det man allra mest vill göra klockan 08 en måndagsmorgon...! Efter disken fick jag den där städruschen som har kommit mer och mer ofta den senaste tiden, så nu har jag dammsugit, torkat av alla köksskåpen och rensat ut gamla nappar och glasburkar. Julia låg på golvet och tittade på medan jag for fram i lägenheten med städtrasan och dammsugaren i högsta hugg, och uppenbarligen tyckte hon det såg väldigt uttröttande ut: Hon somnade mitt på vardagsrumsgolvet! Nu ligger hon i sin säng och sover, och lägenheten är superren, vilket ger mig massa tid att göra precis vad jag vill. Härligt!






Matchen igår då. Jag måste säga att jag tyckte den var rätt tråkigt. Hände ju typ ingenting, förutom en jäkla massa varningar. Eftersom jag höll på Spanien (El viva España) tyckte jag att de kunde utvisa några Holländare istället. De var ju överallt, och jag blev frustrerad. Kan ju bara undra hur Spanien måste ha kännt det. Jag såg Holland lite som insekter, myror, som kryllade sådär äckligt som småkryp gör. Själv ville jag ta jobbet som insektsutrotare och ta ett expressplan till Sydafrika för att spreja ner hela arenan med Myrr och utrota de ilskna krypen från planens yta!
Hade inte Julia legat och sovit i mitt knä hade det varit vrål av lättnad härifrån när Andres Iniesta äntligen kom förbi kryllet och satte bollen precis där den hörde hemma; I Holland nät!! :)


11 juli 2010 - Fascinerande

Jag minns när jag bestämde att det var dags för Julia att börja sova i sin egen säng. Det var några dagar efter hennes 2 månadersdag, och jag förväntade mig ett helvete. Jag trodde inte att jag skulle klara av det. Men när jag la henne på kvällen så somnade hon, och sov där sen hela natten. Sen dess har det bara flutit på och hon har sovit i sin säng varenda natt. Fyra månader senare är jag fortfarande helt fascinerad över hur enkelt det är att få henne att sova. Som nu, hon satt i sittern och började gnälla lite som hon gör när hon är trött. Jag bar in henne i sovrummet, gav henne nappen och bäddade ner henne i sängen. När jag tittade in efter några minuter hade hon lagt sig som hon tycker är bekvämt och somnat. Så himla skönt att hon klarar det själv!



11 juli 2010 - "Var är nappen?"

Igår gick "Deep blue sea" på 6an. Tror inte jag har sett den sen jag var 17 när jag och Sara hade filmkväll. Händelserik filmkväll, den slutade i ambulansfärd in till akuten i Halmstad! Jag var i alla fall tvungen att kolla på den. Sedan började "Hajen" på 4an, och, tro det eller ej, den kollade vi på samma kväll, Sara och jag. Den är ju verkligen urdålig och vi låg mest och skrattade åt den. Man ser typ skruvarna som de använd för att sätta ihop den jätteläskiga hajen med. Jag kollade inte på den särskilt länge, utan gick och la mig vid midnatt. Julia vaknade 08:20, så jag fick 20 min sovmorgon idag. Duktig tjej!

Vi har redan hunnit ta en kort promenad för att köpa hem lite juice till frukosten. Sedan har vi mest suttit på golvet och lekt "Gömma nappen". Jag håller i nappen och visar den för Julia, sedan lägger jag en filt över den för att se om hon kommer ihåg var den är och förstår hur hon ska få tag på den. Det gör hon, naturligtvis, och rycker av filten och ser jättenöjd ut med sig själv. Mamma är såå stolt!



10 juli 2010 - Städa, städa, städa...

Hela fredagen gick åt till att städa. Igen! Jag vet inte vad som har hänt med mig, jag bara städar och städar mest hela tiden. Trodde det var något "24 timmars virus" som jag åkt på, men det har inte gett med sig än. Hoppas det aldrig gör det...
Jag fick tvättat nästan alla kläder (resten tog jag idag), dammsugit och skurat golven i alla rummen utan badrummet, torkat av köksskåpen och diskat all disk. Har upptäckt att jag mår så bra och känner mig så mycket lättare när jag har det ordentligt städat runt omkring mig och eftersom jag tycker att det är så tråkigt (och för att jag är lat) är det ju smartare att göra lite varje dag. Då blir det ju aldrig sådär riktigt stökigt! Ibland överträffar jag mig själv...

Idag har jag, som sagt, tvättat de två maskiner som jag inte hann med igår. Tror jag ska rensa lite bland mina kläder. Har upptäckt att jag har en hel del, och tror inte jag använder allt. Dessutom ska jag ju till Ullared snart, så jag får ju göra plats för nytt! Detsamma gäller Julias. Även hennes låda är överfylld, och jag som aldrig tycker jag har något att ta på henne. Nu är hon ju på god väg att växa ur mycket av det som finns där. Tur att det finns 2 flickor som kan ta över kläderna nu!
Jag tog med mig Julia ut på gräsmattan utanför en stund. Slängde ut en (nytvättad) filt och massa av hennes leksaker på den, sedan la henne bredvid mig. Det var mysigt, bortsett att jag fick springa upp och dra i filten hela tiden eftersom solen åt upp skuggan vi låg i. Tillslut fanns det knappt någon skugga kvar, så jag packade ihop oss och promenerade bort till affären istället. Tog lång tid idag! Det är så varmt, jag orkade inte gå särskilt fort. Men det känns bra att ha varit ute en stund i alla fall! Nu kan jag sitta inne med gott samvete! :)


 


 

6 juli 2010 - Testad

I några kvällar nu har jag funderat lite om det kan vara så att min lilla dotter testar mig på kvällarna. Hon somnar alltid runt 21 tiden efter en flaska välling och sover sen lugnt - i en timme eller lite mer. Sen gnäller hon till. Inte mycket, inget gråt, bara lite pip typ. När jag kommer in i rummet tittar hon bara upp på mig och när jag ger henne nappen vänder hon på sig och somnar om. Det verkar som om hon vill se om jag är i närheten och hur lång tid det tar för mig att komma in till henne ifall hon skulle behöva mig. Det är väl rätt vanligt att barn kommer in i en sån fas. Se bara på Skrållan i "Vi på Saltkråkan": - Mamma...? Du är dum! Men redan vid 6 månader? Är väl säkert inget hon planerar. Hon vaknar väl till och vill kolla läget. Se till att hon inte är ensam, liksom.





Min alldeles egna lilla Skrålla


6 juli 2010 - Har inget att göra...

Julia har somnat. Jag tittar på TV fast jag ser egentligen inte vad som visas. Är inte jätteintresserad heller, för den delen. Sitter och funderar på att skaffa mig en hobby. Sticka, kanske. Eller sy! Jag ska ha en symaskin någonstans, som mamma lämnade efter sig. Det sista jag kommer ihåg är att den var stående hemma hos farmor, men jag kan inte minnas om den lämnade hennes lägenhet någongång. Får försöka leta reda på den för jag vill sy ett lapptäcke åt Julia! Det enda jag kan sy är typ lapptäcken, och om jag sätter igång nu kanske det blir klart till vintern! Nu behövs ju knappast några lapptäcken. Inget täcke alls. Inte för att hålla värmen i alla fall. Jag använder det enbart för mysighetsfaktorn - och för jag har fobi för att sova utan. Fråga mig inte...! Något som kom upp när jag var liten och rädd för de klassiska monstren under sängen (för det är jag inte längre...). Jag trodde att jag var trygg så länge jag låg under täcket. Brukade sova med hela kroppen under täcket oavsett årstid! Mitt i högsommaren låg jag där under och svettades som en grillad fläskkotlett. Bara näsan stack utanför för att få lite frisk och sval luft. Så kan man ju inte sova! Inte konstigt att jag är trött! Eller var! För jag sover ju inte så längre...



6 juli 2010 - Den Hanssonska vreden

Igår ringde R, min nya socialsekreterare, och frågade om jag kunde komma på möte idag, bara för att vi skulle få chans att träffas innan han gick på semester. Inga problem, klockan 09 skulle jag vara där. Det var jag också, trots att jag inte riktigt kom överens med hissen och hamnade i fel väntrum. När jag väl kom rätt visade det sig att I, min "gamla" sekreterare skulle vara med också, vilket jag inte tyckte var konstigt alls. Men när jag sitter ner släpper de bomben: De hade ringt skatteverket för att kolla om min skatteåterbäring var på gång och då svarar kvinnan i luren att jag står som ägare för en fastighet, ett hus, i Åsa. Jag förnekade det såklart, då jag inte längre är ägare till huset. Jag berättade att jag sålde ut min andel till min bror i februari -09. De undrade hur det då kommer sig att jag fortfarande står som ägare, och till detta hade jag ju, såklart, inget konkret svar. Jag trodde ju att allt det här var löst. Jag svarade att det väl har blivit något jäkla fel i kommunicationen som vanligt, men det köpte de inte riktigt.
De satt och babblade på om hur allvarligt detta var, och att de kunde tvingas till att göra en polisanmälan om jag inte kunde hitta bevis som styrkte det jag påstod. Det är ju bedrägeri! Jag satt som ett fån och försökte försvara min heder. Det finns säkert folk som är så korkade att de riskerar sin frihet och sina barn för att få mer pengar, men jag är då rakt INTE en av dem! Jag skulle alltså tvnget behöva ringa skattekontoret.

Den första jag ringde var Andreas. Det är ju han som har koll på sånt här, men han svarade inte. Då ringde jag pappa istället och berättade var som hade sagt och han börja hånskratta i luren. Hur kommer det sig att detta inte har kommit upp innan? Han sa att låt dem göra en polisanmälan om de vill, för det är ju vi som har rätt. Huset är sålt, och jag är inte längre ägare till det. Men han tyckte att jag skulle prata med Andreas.
När jag kommer innanför dörren sätter jag Julia på sitt nya golvtrymme, och ska till att leta fram telefonnumret till Skatteverket för att kolla vad det är som försiggår. Just som jag skulle ringa dem, ringde min telefon. Jag trodde att det var Andreas, men det visade sig att det var I från Socialen. Hon sa att hon nu ringt och dubbelkollat med Skatteverkat och det visade sig att det jag sagt var sant, men att de bara inte hunnit registrera det än.
Det var ju skönt, men kunde de inte ha kollat det från början? Stressa upp folk på det där viset och var nära att släppa lös den Hanssonska vreden x3, och det hade inte varit roligt....

Jag har alltid trott att de som jobbar med att hjälpa människor ska vara på deras sida. Jag kände mig inte ett dugg stöttad av dem när jag satt där. Tvärtom kände jag mig ytterst hotat och utdömd. Även om man har nyheter och information som dessa att meddela, så kan man göra det på ett trevligt sätt. Man behöver inte gå fram så hårt och burdust. Deras jobb är att hjälpa mig inte få mig att må dåligt! Undrar om man måste vara sån för att få jobb som Socialsekreterare eller om man blir sån med tiden? Jag har i alla fall inte träffat någon som jag känner mig trygg hos eller stöttad utav!



6 juli 2010 - Juliaanpassat

Jag hann inte skriva mer igår, då jag satte igång med städning här hemma. Igen! Fick sån lust att möblera om i lägenheten så jag var i farten. Jag puttade Tv:n och soffan in mot fönsterväggen vilket ger mycket mer golvutrymme för Julia att kravla och rulla runt på. Det är ju bästa sättet på henne att lära sig att ta sig runt själv och förr eller senare börja krypa, och det har inte funnits så mycket plats för henne innan. Men nu har hon massa plats att lära sig på, och hon verkar älska det. Har lagt ut i stort sätt alla hennes leksaker över golvet, så hon har att göra. Hon håller sig minst sagt sysselsatt!



5 juli 2010 - Smetar

Julia sitter och smetar! Hon tar i så ögonen tåras. Ser lustigt ut, men det luktar illa...tänkte ni ville veta. :p

Efter att hon väl somnat igår så sov hon. Inga ledsna uppvakningar! Bortsett från när jag gick och la mig och hon vaknade till när jag stängde till fönstret. Hon hade hamnat på sned så jag la tillbaka henne på kudden och gav henne nappen. Sen somnade hon fort om igen. Hon vaknade dock redan 07:40, men jag orkade inte gå upp. Så vi låg kvar till 08:20. Julia låg och sjöng för full hals, men det gjorde inte så mycket. Jag sov rätt gott ändå! Hostan är i alla fall borta, i stort sätt. Kommer lite på kvällarna, men inte så det stör sömnen, var varken mig eller Julia. Hon är ju rädd för hosta. Och skratt. Och harkel. Ljud som är plötsliga och höga, antar jag att det är och det kan bidra till skrik och gråt i flera minuter. När jag hostade som värst var jag tvungen att lämna rummet flera gånger på kvällen för att inte väcka henne. Det var inte så lätt att somna då, inte!

Nej, nu får jag ta och byta på flickebarnet





4 juli 2010 - Svårsomnad

Ikväll var Julia svårsomnad. Jag har precis kommit ut från sovrummet efter att ha suttit och vaggat henne i kanske 30 minuter. Men det är ju inte så konstigt eftersom hon tog sig en sen middagslur vid 20 tiden. Det är ju värst när hon sover korta stunder, för då tror hon att hon är pigg, men det tar kanske 10 minuter innan hon blir skittrött igen. Och då blir det hus i helvete! Därför gör jag allt jag kan för att förhindra att hon blir övertrött. Det är dock inte så svårt då hon har fått riktigt bra sovrytm. Förr somnade hon direkt efter varje måltid och sov ca 15-30 minuter, vilket inte är tillräckligt för henne. Nu somnar hon sällan precis efter maten och sover nära 2 timmar varje gång. Så duktig är hon, och skönt för mig.  


4 juli 2010 - Som sin mor

Julia älskar, precis som jag, att somna framför TV:n



4 juli 2010 - Yrvädret förändras

Julia har på bara några veckor gått från stillaliggande gnällspik till en riktig äventyrssökare och nu om nånsin får jag hålla ordentlig koll på henne. Jag inte längre lämna henne i babygymmet och tryggt gå på toaletten, till köket eller vad jag nu behöver göra. Även om det bara tar en minut har hon rullat ut och ligger på något ställe där jag kanske inte tycker att hon ska vara, t.ex. under soffbordet. Det finnt ingenstans, förutom hennes säng, där jag känner mig bekväm med att lämna henne längre än två minuter. Inte ens i babysittern där hon i fastspänd sitter hon still. Hon slänger sig halvägs ut så bara benen sitter där de ska. Det är nu det börjar...!

Vi har nu bytt ut ett av hennes fyra mål från mat+välling till bara mat och lite vatten. Har bara hållit på i 2 dagar, men hittills har det gått bra. Tror hon är för liten för att sakna vällingen annat än på kvällen.


Julias dagliga meny:

Frukost: Välling
Lunch: Havregröt med fruktsmak + lite välling
Middag: Mat + lite frukt
Kvällsmat: Välling
- Mellan måltiderna dricker hon självklart vatten nu när det är så varmt.

Pga hennes nya måltider har jag börjat känna av en andedräkt som inte är lite söt och gullig som den var när hennes diet bestod av bara ersättning. Detta har resulterat i mer regelbunden tandborstning. Försöker göra det morgon och kväll, precis som jag gör på mig själv, men det är ju nytt för mig också, så det tar väl ett tag för mig att vänja mig vid det. Glömmer av det rätt ofta, så det blir lite när jag kommer på det. Får jobba på det där! 





Ingen bebis längre. Nu är hon en "liten flicka".  


4 juli 2010 - Mindre trött

Kom i säng runt 00 igår, och även idag sov Julia till runt 09, så jag känner mig faktiskt rätt så utvilad. Mer än jag brukar göra i alla fall. Och den satans förkylningen som hoppat fram och tillbaka mellan oss är nu på väg att ge med sig - för den här gången. Hoppas den stannar borta, för vi orkar inte med den mer!

Nu regnar det här, vilket väl kan behövas. Måste ju inte vara dödshett mer än ett par dagar i rad. Kanske det spricker upp under dagen, kanske inte. Gör det inte det kommer nog jag och Julia hålla oss inne! Måste iofs gå och köpa toalettpapper. Men bortsett från det, inne.




3 juli 2010 - Estou no inferno

Det är som jag dött och hamnat - i helvetet! Är det kallt i himlen? För man säger ju att det är varmt som i helvetet och det sägs ju brinna där. Betyder det då att man kommer frysa brallorna av sig om man kommer till himmelriket när man dör? Jag föredrar ju värme, men jag vill inte hamna i helvetet...vilket dilemma!

Idag är det i alla fall riktigt, riktigt varmt. Jag menar RIKTIGT varmt! Vi rinner runt här hemma, både jag och Julia och har just duchat efter att ha legat ute på en sval filt (-ett påslakan) i skuggan ett par timmar. Julia verkade trivas riktigt bra där hon rullade runt mellan leksakerna iklädd bara ett tunt linne och en blöja. Själv låg jag med halva mig i solen och försökte bättra på (den obefintliga) brännan. Det var dock snart skuggigt där också, men jag orkade inte flytta runt allt, och dessutom ska det ju vara bättre att ligga i skuggan, så jag stannade kvar. Det var riktigt mysigt! Så, nu har vi, som sagt, duschat av oss lite svett och gräs och ska snart ge oss iväg så jag kan handla lite småsaker hem.

Jag pratade med min favoritbror idag och nämnde att Julia snart vuxit ut alla sina kläder. Efter några minuter ringde han upp och sa att vi ska till Ullared när han gått på semester om en vecka. Men då får jag inte köpa kläder bara till Julia, utan till mig också! Kunde det bli bättre? Han är allt bra, min bror. Tror jag har den bästa!




3 juli 2010 - Otroligt oroligt

Strax efter 22 igår bestämde jag att jag skulle gå och lägga mig och kände att det skulle bli riktigt härligt att komma till sängs i någolunda bra tid för en gångs skull! Jag började fixa iordning mig och allt i lägenheten när Julia plötsligt vaknade. Jag gick in och gav henne nappen och hon lugnade ner sig och såg preci ut som om hon skulle somna om, men så fort jag lämnat rummet, börjar hon gråta igen. Jag gick och hämtade henne så hon fick följa med och stänga av TV:n och stänga balkongdörren. Sedan la jag tillbaka henne i sängen, kröp själv ner i min och öppnade en nyss påbörjad bok. Jag trodde att Julia skulle somna ungefär direkt, men tji fick jag! Hon tjoade, vred och vände på sig och kunde inte alls ligga stilla. Jag testade att lägga henne bredvid mig, men det funkade inte heller. Till slut gick jag och gjorde lite välling till henne eftersom det vanligtvis får henne att koppla av. Och det gjorde det, tills det visade sig att det var klumpar i den så hon inte kunde dricka det. Jag skakade flaskan som en idiot och hon bara grät! Till slut sög jag ut det som var i vägen, men sen fans det nästan ingenting kvar. Inte tillräckligt för att hon skulle somna i alla fall, så det började skrikas igen! Vid det här laget var jag helt slut och såg min tidiga kväll bli lika sen som vanligt! Jag sprang upp och värmde lite färdig ersättning, som vi köpte samtidigt som vällingen då man kan behöva späda ut den ibland. Men den ville hon inte alls ha. Det visade sig att den smakade apa! Upp igen! Fick öppna ett nytt paket och värma den, men hon ville inte dricka mer av den heller. Jag fick sätta mig framför TV:n med henne en stund så hon lugnade ner sig. Sedan la jag mig ner med henne bredvid och kliade henne på ryggen och huvudet. Efter ett tag somnade hon och jag kunde lägga henne i sin säng och sedan lägga mig själv till rätta, men tidigt blev det inte. Men Julia var snäll och lät mig sova på morgonen i stället. Hon vaknade inte förrän kl.09!

Att det var så hysteriskt varmt under natten gjorde ju inte saken bättre! Jag fick öppna fönstret ovanför mig på vid gavel och plocka ur täcket ur påslakanet för att bara ha det över mig. Jag blir oftast väldigt kall när jag sover på det viset, men inatt var det alldeles lagom. Mer skulle fått mig att svettats bort!



2 juli 2010 - Absolut kanske

Jag borde verkligen packa ihop och gå och lägga mig. Skulle behövas en tidig kväll, men nu börjar ju en film på trean som jag vill se; "In love and war". Vet inte alls om den är bra. Egentligen vet jag inte om jag känner för att sitta och titta på kärleksfilmer alls, men i flera dagar har jag bestämt att jag ska se den, och då borde jag ju göra det också. Får ge den en chans. Ångrar jag mig, så går jag och lägger mig! Smart va? :p

2 juli 2010 - Huvudvärk..

Usch, jag har en sån ihållande spänningshuvudvärk som inte gör jätteont, men är där hela tiden så jag blir jättetrött. Vill att det ska knaka till ordentligt i nacken, för det känns som om det skulle hjälpa. Men det vill inte knaka! Är väl resultat efter hostan. Får stretcha tror jag!


Brasilien åkte ut. Tråkigt!


Jag tror Julia har en dålig dag. Hon är supergnällig och ingenting duger riktigt. Just för tillfället är hon relativt lugn och sitter i sin vagn och dregglar, men så fort jag tittar på henne blir hon grinig. Då vill hon att jag ska plocka upp henne och underhålla henne på nära håll, men pga huvud- och muskelvärken är jag inte jättesugen på det. Bara att försöka ignorera henne.




2 juli 2010 - Liten tonåring

Julia har nästan samma sovvanor som en tonåring redan, bortsett från att hon vaknar i mellanåt. De senaste dagarna har hon tagit riktigt långa vilostunder på dagarna, och trots det sover hon jättebra på nätterna. Ínte helt omöjligt att det är förkylningen som tröttar ut henne, men jag tror också det är för att jag börjat sätta ut henne när hon somnat. Den nya vagnen är betydligt lättare än den förra så det är inga problem att få upp den. när hon somnar sätter jag henne i vagnen och sen ut på balkongen och där sover hon som en Gud, verkar det som. Hon har precis vaknat efter ca 2 timmars sömn där ute, och orsaken till hon vaknade var att jag råkade föra oväsen när jag skulle kolla till henne. Hon hade nog kunnat sova en stund till. Nu sitter vi tillsammans och tittar på fotboll, Holland-Brasilien. Holland har precis kviterat så nu står det 1-1. Kom igen nu, Brasilien....




En riktigt Brasilien supporter.




Sover på balkongen






Uppdatering: Helvete!! Holland gjorde 2-1!


2 juli 2010 - Ond cirkel

Nu har Julia smittat ner mig igen. Jag hade blivit frisk, men min stackars lilla tjej blev dålig igår och grät mest hela dagen. Ingenting fick henne att lugna ner sig, utan varm mjölk eller välling. Så fick ge henne småskvättar typ hela tiden för att hon skulle slappna av och sova en stund. Det rann ur näsan på henne, men det var genomskinligt, så jag är osäker på av vilken orsak det var; förkylning eller tandbrytning. En blandning kanske. I vilket fall som helst verkade hon inte må bra alls. Och på eftermiddagen började jag hosta igen och när kvällen kom kunde jag knappt andas pga nästäppa och hosta. Hoppas inte det ska fortsätta på det här viset, att vi smittar ner varandra. Då blir vi ju aldrig friska! Ska inhandla nässpray idag i alla fall!



1 juli 2010 - Svartsjuk

Jag missade pendeln jag hade tänkt att ta igår, så fick vänta på nästa. Hann ändå in på bostadsförmedlingen då jag var där 10 minuter innan de stängde. Fick träffa en jättetrevlig kvinna och jag berättade att efter den 1 mars går mitt nuvarande kontrakt ut och att jag då vill komma ner dit. Hon tyckte det var bra att jag var ute i så god tid. Jag fick en ansökningsblankett om förtur som jag ska fylla i och lämna in. Senska jag börja höra av mig till hösten. Ringa och kolla läget ibland när det närmar sig. Hon trodde inte att det skulle vara några problem. Jag fick även med mig papper jag ska fylla i om att Julia ska börja på dagis. Känns jättekonstigt att det ska ske. Kommer inte vara trevligt! Jag kommer nog vara helt hysterisk.

När jag var klar gick jag till Kungsmässan och köpte lite presenter till lilla Elsa och hoppade sedan på bussen till Sara. Vi satt och pratade ett par timmar innan Anna och Jenny kom hem med Elsa. De hade varit på BVC innan. Jag tror aldrig jag sett en sådan liten bebis! En månad gammal (på dagen igår) och vägde fortfarande mindre än Julia gjorde när hon föddes. Väldigt nöjd och lugn bebis! Jag var imponerad av henne. Julia hade en dålig dag och var avundsjuk på Elsa när jag gosade med henne, så hon skrek, grät och betedde sig, men Elsa bara låg lugnt och tittade sig runt om. Log en hel massa, till och med åt Julia. Julia ville hela tiden ta tag i henne men jag var lite för nervös för att låta henne göra det. Hon är ju så himla stark i händerna och jag var rädd att hon skulle råka skada henne. Men Elsa brydde sig inte, hon bara log. Julia däremot blev förbannad när jag höll henne på anstånd. Att hon sovit alldeles för lite och var jättetrött gjorde ju inte saken bättre.

Det blev rätt så sent. Jag tog pendeln 22:47, vilket är nära 2 timmar efter Julias sovtid. Hon somnade så fort pendeln började rulla och sov hela vägen hem. Hon fortsatte med det när vi kom hem och jag kunde förflytta henne från vagnen till sängen och ta av henne kläderna utan att hon reagerade. Sedan vaknade hon inte förrän efter 08, och nu har hon somnat igen. Får ta igen den missade sömnen, min lilla flicka♥

Gårdagen var i alla fall alldeles jättebra och idag blir Julia 6 månader! Vilken milstolpe!!





Lilla Elsa



Julia roar sig med hoppgungan


RSS 2.0