13 november 2011 - Söndag

Julia somnade, som sagt, snabbt och lätt igår. Men som föregående natt vaknade hon precis som jag planerade att ta mig till sängen. Båda kvällarna har jag stängt av Tv:n och sedan kollat lite på internet innan jag gått till sängen, och efter en stund har hon vaknat. På samma sätt, skrik och panik. Undrar om hon kanske sover bättre när Tv:n är på och när den stängs av vaknar hon och när ingen är hos henne tror hon att hon är själv? Eller också spökar det..vilka andra alternativ finns det liksom? Inatt var det dock inte riktigt lika illa som kvällen innan. Hon blev lika arg när jag tog tillbaka henne till sängen men hon lugnade sig relativt snabbt och vi låg ett bra tag och sjung lite sånger och busade. Mys :)

Nu har vi ätit lunch och Julia ligger och sover. Ska nog försöka få upp henne om sisådär 40 minuter för att kvällen ska gå som smort! :)

12 november 2011 - Tänka sig, hon somnade!

Jag hade rätt! Hon somnade mycket fortare ikväll än vad hon vanligtvis gör. Tror inte det tog mer än 15 minuter inkl. den obligatoriska sagan. Alltså ca. 2/3 av tiden det brukar ta! Grymt! :)
Vi har i alla fall haft en mysig dag tillsammans. Kvalitetstid, mamma-&-dottertid, vad man nu vill kalla det. Julia har iofs varit rätt grinig stora delar av dagen, troligen pga sömnbrist. Men det har varit okej ändå! Efter maten åt vi lite glass till efterrätt och sedan har vi tagit det lugnt i soffan. Nu ska jag måla naglarna! :)



- Ahhh -

12 november 2011 - Ett två tre fyra, alla byxor äro dyra

Efter lunchen somnade Julia, efter en del gnäll och bråk, och jag fixade disken. Jag trodde hon skulle sova ett tag eftersom hon sov rätt kasst under natten. Men hon vaknade redan efter ca. 50 minuter. Jag gick dock och la mig med henne i sängen och hon halvslumrade lite i någon kvart innan jag tyckte det räckte. Förhoppningsvis somnar hon lättare inatt om hon är lite trött. Så jag fick upp henne och vi plockade på oss kläderna och gick ut! Är ju fint väder och lite frisk luft är aldrig fel. Först gungade vi en stund, sedan kastade vi boll och till sist åkte Julia rutchkana. Sedan hämtade jag vagnen och vi gick och handlade. Julia satt dock inte så mycket i vagnen, det var bara den sista vägen hem. Köpte pepparkaksdeg, men tror vi bakar imorgon när J kommit hem. Vill gärna ta kort på det och den enda dugliga kameran finns på hans mobil! Nu har Jullan precis ätit mellis och är förbannad av någon anledning ^^

Jag upptäckte när vi var och åkte rutchkanan att Julia kan räkna! Visste inte det :p När jag sa 1 sa hon 2, sen sa jag 3 och hon sa 4. Jag fortsatte med 5 och hon sa - gissa vad? - 8! Hehe...Men ändå :)



Soffhäng ^^


12 november 2011 - Med ringar under ögonen

När jag precis skulle packa ihop och gå och lägga mig igårkväll började Julia gråta. Jag gick in för att lugna henne lite innan jag släckte ner allt. Men det gick inte! Hon var helt otröstlig och bara skrek och ville gå ut till Tv:n. Jag försökte lugna henne tillräckligt mycket för att kunna förklara för henne att jag också skulle gå och lägga mig, men hon ville inte alls lyssna. Så jag fick springa runt och släcka ner allting, och hon förföljde mig, fortfarande skrikande. Jag tog upp henne, gick och dorkade hennes näsa och fick henne att lugna ner sig. Sedan släckte jag resten av lamporna och gick sedan mot sovrummet - och då satte hon igång igen, tuselfallt värre än innan! Hon försökte slita sig ur mitt grepp genom att slänga sig handlöst bakåt. Jag var livrädd att jag skulle tappa henne så hon flög i golvet. Jag satt mig snabbt i sängen, och försökte samla ihop det skrikande barnet, men hon var helt utom kontroll. Jag har alrig sett henne på det viset innan! Hon var som besatt! Jag blev nästan rädd för henne ett tag. Till slut fick jag ta i ordentligt för att hålla upp henne, eftersom hon är rätt stark när hon är på det humöret. Jag drog henne till mig och kramade fast henne så hon inte kunde röra sig mer, och då lugnade hon snart ner sig så jag kunde börja prata med henne. Jag låg ett tag med henne på min arm och lampan tänd så hon fick varva ner. Hon kippade efter andan men snart började hon le igen.
Klockan 06 imorse hände typ samma sak. Jag vaknade av att hon ropade "Mamma!" och var påväg ut från sovrummet, fast jag låg där i sängen. Hon ville inte komma tillbaka in sen heller, utan blev skitarg när jag försökte få henne att lägga sig ner en stund till. Efter en stund lyckades det dock och hon gick med på att komma till sängen och hon låg där och kollade i en bok och sjöng lite för mig. Jag halvsov i nästan 2 timmar till, men var fortfarande skittrött när det var dags att gå upp! Förstår inte alls vad som var fel...? Hoppas inte det är något nytt hon ska hålla på med varje kväll.



Så här glad vill jag att hon ska vara varje morgon!


11 november 2011 - Fredagsmys med Julla

Idag har jag inte hunnit sätta mig ner för att skriva något. Har haft fullt upp med att umgås med 3 av mina favoriter!
J gick upp med Julia i morse så jag fick ligga i sängen och dra mig. Gick bra, och var väldigt skönt. Julia lät mig nästan vara helt och hållet, förutom när hon skulle gå och ville ge mig en puss. J började senare idag, först vid 14, så vi ägnade hela förmiddagen åt att umgås. Pratade om framtiden, kittlas och äta brunch. Hade det allmänt mysigt! Behövdes lite kvalitetstid dels för att det inte blivit så mycket av den varan i veckan eftersom han jobbat så mycket, men också för att han ska vara borta i helgen. Han åker till Norge med Capoeiran imorgoonbitti och kommer hem på söndag eftermiddag. Han sover hos "Mestre" idag eftersom de åker så tidigt.
Pappa kom hit strax innan 12 och vi började med att åka till Coop och köpa nya skor samt en ryggsäck till Julia. Skorna var ganska stora, men hellre det än för små. Svårt att köpa skor när hon inte är med! Men eftersom de är så vadderade på insidan glappar de inte som de kan göra. Nu får hon ju plats med en tjockare strumpa i också ifall det skulle behövas. Sedan blev det lunch och lite fönstershopping tills det var dags att hämta Julia på dagis. Morfar fick följa med och se var Julia håller till på dagarna och hon vart lite ställd när han kom. Var nog inte riktigt beredd att se honom där. Men hon mjukade snabbt, och då blev hon stressad så fort han lämnade hennes synfält ^^

Jag och Julia har haft lite fredagsmys nu på kvällen, men nu sover hon sen någon halvtimme tillbaka, så jag ska fortsätta mysa alldeles skälv! :)

10 november 2011 - Snart sängen

Julia och jag promenerade bort till affären efter dagis. Vädret var inte lika fint, hösten gav sig plötsligt till känna igen. Men vi fick hem lite mat ändå, och fixade iordning den direkt när vi kom hem. Jag var bra hungrig eftersom jag inte ätit någon lunch. Vi vräkte i oss käket och sen var det dags att försöka börja nedvarvning för Julia. Blev inget bad idag, men jag bytte hennes blöja, tog på henne pyjamasen och la henne sedan med mig i soffan med filten, Nono och Mimi (har börjat bli Mimi mer och mer nu). Hon låg stilla ca. 3 sekunder, vände sig om, låg stilla 3 sekunder och så höll det på i kanske en halvtimma innan jag gav upp. Vid 19:30 tog jag med henne till sovrummet och hon somnade kanske efter 15 min. Har i alla fall sagt till på dagis att de ska väcka henne efter 40 min så får vi se om det hjälper. Får liksom prova oss fram!

Jag ska snart gå och lägga mig också! Ska upp tidigt, som vanligt, och lämna Julia på dagis. Har inga direkta planer förrän imorgon eftermiddag då pappa kommer. Kanske jag slipar lite på plugget, men vill inte gå till skolan förrän jag fått allt färdigt och det får jag först när jag fått svar från min lärare. Så vi får se vad jag hittar på! Något blir det ju alltid ^^
Nu tittar jag på Slumdog Millionaire. Har aldrig sett den innan, och egentligen ser jag den inte nu heller. Den är igång på Tv:n typ.

10 november 2011 - Var tog hösten vägen?

Vilket väder! Känns mer som vår än höst, varmt och vindstilla och man blir så där härligt hoppfull som man blir när våren antågar. Tror inte riktigt på det när jag kollar på kalendern och den visar nästan halvvägs in i november! Det är liksom bara 1 månad och 2 veckor kvar till julafton, men när man kliver utanför dörren känns det som mars/april - ett bra år! Kanske vinten bestämde sig för att hålla sig borta det här året? Trött på att alla klagar på den för att den är för kall osv ^^ Jag är inget fan av vintern och kylan. Föredrar värme, men jag skulle sakna vintern om den inte kom. Av många anledningar, t.ex. hur ska man sakna/längta till sommaren om inte vintern kommer? Dessutom har jag sett fram emot att åka pulka med Julia i år. Typ det roligaste som finns ju! :D

Nu är alla kläder rena. Inte bara hann jag med allt, hade 1 timma kvar när jag var färdig. Jag hann till och med ta ett bad innan jag hämtade upp det sista. Dock var det inte så avslappnande eftersom jag konstant var stressad över att missa mina tider, så jag hade satt mobilen på alarm 14:40. Men jag låg inte så länge. Tror jag gick upp efter 10 minuter, slängde på mig kläder och gick ner och hämtade kläderna, som faktiskt hade hunnit bli torra. När jag kom upp och satte mig här kollade jag på klockan, och då var hon 14:38. Så nu fick jag massa tid på mina händer igen, innan Julia ska hämtas. Tar med henne och handlar direkt efter så är det gjort sen. Kanske stannar och leker lite först. Det tycker hon om :)


10 november 2011 - Solen skiner in

Vilket solsken det är idag! Nästan jobbigt ^^ Men det är mysigt, höstväder med solsken. Jag håller på att tvätta kläder och ska snart gå ner och sätta igång maskin nr. 2. Det var inte så mycket tvätt som jag trodde. Mest stora saker som tjocktröjor och handdukar. Men med lite tur kan jag nog få rent allt idag! :) Skönt. Ska ta en liten sväng till affären och köpa hem lite middagsmat till oss. Tror jag bara tar en frukt till lunch, är fortfarande mätt efter frukosten :p Är det fortfarande fint väder när Julia ska hämtas blir det nog en liten promenad med henne. :)

10 november 2011 - Idag är det trött här

Tror jag har sovit dåligt inatt. Somnade rätt tidigt, men vaknade gång på gång efter som Julia puttade, sparkade och skrek på mig. Jag var påväg ut ur sängen flera gånger så fick hela tiden putta tillbaka henne in mot mitten, vilket inte gjorde henne glad. Sedan vaknar hon alltid ca. 4-5 minuter innan väckarklockan ringer. Så irriterande! Men det blir till att ta sig upp och försöka vakna till liv. Detta har jag dock fortfarande inte lyckats med, men det kommer väl. Kanske skulle äta lite frukost...?

Idag är det tvättning som står på agendan. Ser inte fram emot det då högen har blivit rätt så stor vid det här laget. Kommer säkert inte hinna med allt idag, men har ju ingenting att göra i helgen. :p



Bild från förra året på lillpluttan

9 november 2011 - Nu sover hon!

Nu ligger Julia och sussar gott med sin filt, Nono och Mimi/Nini (ibland heter den Nini, och iblend heter den Mimi). Det är i alla fall en ny stjärna, i form av en mus med en röd klänning. Hon fick den av sin gudmor för ett par månadersen och nu har hon uppenbarligen skaffat tycke för den. Måste finnas i sängen när det är sovdags! Julia är den enda jag vet som gärna vill ha med sig 3 gosisar till dagis. De flesta har en liten, praktisk, snuttefilt eller mjukisdjur. Julia har sin enorma filt, en nallebjörn som är lika stor som hennes huvud, och, alltså nu också, den här musen. Det är mycket att bära för henne! ^^

Nattningen tog ungefär lika lång tid som alltid, mellan 30-40 minuter. Evigheter! Imorgon ska jag prata med fröknar om att Julia nog ska sova middag lite kortare än vad hon gör. Jag vet inte om det kommer att hjälpa, för jag är ganska säker på att hon är trött på kvällarna. Hon vill bara inte sova! Jonny liknade henne vid en höna som ska värpa, och han är faktiskt inte helt ute och cyklar. Hon ålar, rullar, snurrar, stampar, nosar etc, runt i hela sängen hela tiden. Som att hon inte hittar "det perfekta stället". Som en hund som ska bajsa, också! Jag får jämt låta arg och säga åt henne att lägga sig ner, eller att ligga stilla och ibland måste jag till och med påminna henne om att hon måste stänga ögonen. Efter mycket om och med brukar hon somna på min arm så jag får slingra mig ut som en orm. Ska nog smörja in armen i talk i fortsättningen ^^

Det har inte hänt så mycket sen Julia kom hem. Hämtningen gick rätt smärtfritt, lite protester som vanligt, men inte värre än att jag fick kontroll på henne! Vi gick och handlade hem Kaviar och ägg då jag numer älskar att äta äggmacka på morgonen (detta började i söndags då vi åt det till frukost. Det var så jäkla gott, så nu har k
jag fått pippi på det!). Väl hemma blir det en stunds lek innan jag började laga mat. Efter maten fick Julia ett bad, sen smorde jag in henne och sen var det sängen. :)



Julia den 18/2-2010. Madde, jag och Jullan var på besök hemma hos en rätt mycket gravid Mickan i frillesås. 1 månad -4 dagar innan Mira föddes :D

9 november 2011 - Haha, färdig! Typ...

Nu är jag klar. Så gott som i alla fall. Körde dock fast lite på den sista uppgiften och har mejlat min lärare och hoppas på att få svar snart. Dock fick jag veta att hon är hemma för vård av barn, så hon kanske blir borta resten av veckan. Men då får jag väl svar nästa vecka. Det är ju ingen direkt panik. Jag har tid :) Nu har jag i alla fall en halvtimme innan jag måste göra mig klar för att hämta Jullan. Är ju inte svårt att slå ihjäl lite tid ^^ Börjar bli hungrig också, men nu är det alldeles för sent för att äta lunch! Får bli en tidig middag istället och sen någon macka eller lite flingor till kvällsmat om det behövs! :)

Hörs!

9 november 2011 - Oj, vad klockan tickat...:/

Klockan är redan 14! Jag har inte gjort någonting alls. Fastnade vid ett nytt spel på FB och glömde av både plugg och lunch. Nu ska Julia hämtas om redan 1,5 timmar. Ojoj, och jag som hade tänkt försöka hinna färdigt med mina uppgifter idag så jag kan fokusera på tvätten helt och hållet imorgon. Det är ju visserligen inte försent. Jag får göra ett ryck och se om jag hinner klart på ca. 1 timma innan jag måste ta på mig och gå. Vad tror ni? Med tanke på att jag lyckades städa hela lägenheten och diverse annat på dryga 1,5 timmar igår eftermiddag så borde väl inte detta vara en utmaning. Eller? Kanske... 

Jag återkommer med besked senare...

^^


9 november 2011 - Mitt i veckan

Det gick rätt så bra att hämta upp Julia från dagis igår. Hon är ju inte den som alltid blir glad när mamma kommer och hämtar. Hon skulle gärna sova där om hon fick! Men till slut, efter att hon ljudligt och argt, fått protestera några minuter fick jag med henne ut genom dörren. Det första vi hörde när vi kom ut var ett flygplan, och Julia lyfter på huvudet och utropar "Frygtan!". Visste inte ens att hon kunde säga det, än mindre visste vad det var. Men det har hon tydligen lärt sig. Det är ju så när de går på dagis. Jag tyckte inte jag riktigt hann med i hennes utveckling när hon var hemma, men nu går det ännu fortare! Så duktig så!

Nu är i alla fall Julia tillbaka på dagis, och J är på jobbet. Jag trodde jag skulle tvätta idag, men när jag gick ner igår för att kolla vilken tid visade det sig att vi visst hade tvättid igår, ca. 4 timmar innan jag var nere. Bummer! Så jag fick ta ny tid, och då fanns det inga förrän imorgon. Så idag ska jag alltså inte tvätta. Och jag städade lägenheten igår, och diskade det som var kvar sen middagen när jag kom hem efter att lämnat Julia på dagis. Så nu finns det inte så mycket att göra. Ska väl sätta mig och försöka få färdigt de två sista uppgifterna, men det är ju ingen stress. På fredag går jag till skolan och skriver in allt på datorn så är det klappat och klart sen! ^^


8 november 2011 - Klar!

Tänk, jag lyckades faktiskt! Disken är ren, sängen är bäddad, skräpet är i återvinningen och hela lägenheten är dammsugen! Trots att lägenheten är såpass stor som den är går det riktigt fort att städa den! Det är inte ens jobbigt och jag hinner knappt ens bli svettig ^^ Nu är det i alla fall bara att slänga på mig lite kläder och traska bort till dagis för att hämta lilla strumpedumpan! :D

8 november 2011 - Eld i rumpen!

Nu har jag tagit en alldeles för lång lunchrast! I ungefär 2 timmar har jag väl nu suttit och inte gjort ett dyft egentligen. Innan dess fick jag i alla fall med 3 uppgifter, så nu har jag bara 2 kvar. Härligt! Sen promenerade jag och handlade mellan det också, så har ju inte varit helt katastrofslapp i alla fall ^^
Nu ska jag se till att få städat lite innan det är dags att hämta Julia på dagis. Hade verkligen velat hinna ta ut återvinningen också! Det går knappt att gå igen luckorna nu. :p


8 november 2011 - Hinder i vardagen

Nu var det längesen jag skrev något - igen. Jag har velat göra det länge men något har alltid kommit upp och sen har jag glömt av det eller helt enkelt inte orkat. Nu orkar jag i alla fall! Har inte så mycket att göra. Julia är på dagis. Hon har börjat gå heldagar nu, från 07:45 - 15:30 varje dag. Och hon älskar det fortfarande! Går knappt att få med henne hem på eftermiddagarna. ^^ Jag har börjat plugga också. Det sitter jag med nu, men har bara 2 små uppgifter kvar tills jag är färdig för den här månaden. Gjorde någon sån där racergrej i onsdags och satt i typ5 timmar och bara skrev. Fick gjort en hel del då! Men det är skönt. Har aldrig förr varit med om att ligga så långt fram i ett skolarbete att jag inte behöver oroa mig för det. Har till och med hunnit skicka in det till min lärare för en korrekturläsning + lite ev. feedback. Men hon var nöjd med det och hade ingenting att tillägga. Är ju inte helt fel! ^^

I lördags var det fest. Halloweenfest hemma hos Mickan och Andreas. Det har varit bestämt ett tag, så vi hade fixat barnvakt långt innan. Tessies syster Frida var hemma hos Julia och det gick helt underbart bra! Jag var så lättad och glad över att det hade gått så enkelt. Julia kan ju vara lite knepig när det är sängdags och vill inte alltid vara med på noterna, särskilt om någon annan än jag fösöker lägga henne. Just nu tillåter hon liksom inte ens att Jonny gör det! Så jag hade väl nästan förväntat mig att behöva åka hem vid 21 tiden, efter att Julia skrikit hål i skallen på Frida i ett par timmar. Men icke! Strax efter 20 fick jag ett sms där det stod att Julia fått ett bad, lite hostmedicin (hon har blivit förkyld igen) och sedan hann hon knappt lägga sig ner innan hon somnade! Med andra ord var det lättare för Frida att natta henne än vad det brukar vara för mig! :p



Frida och Julia på stranden i Åsa i somras.

Madde sov över hos oss efter festen och stannade till runt 16 dagen därpå. Vi hade film och pizzamys, vilket är typ ett måste dagen efter. Vi var rätt trötta allihop! Julia hade vaknat runt 07 som vanligt, och vi hade varit hemma vid 02. Så det blev inte så mycket sömn! Jag somnade sittande i soffan efter att filmen var slut, men det höll inte i sig särskilt länge. Sov gott på natten sen!
Igår började J jobba! Han fick jobb i fredags, så nu är han på gång. Jätteroligt för honom, och han är supermotiverad och glad åt det. Han pluggar ju SFI också, så han har att göra. Känns bra :D Och jag håller som sagt på att plugga så det ryker ^^ Ska se om jag gör färdigt det idag eller imorgon. Tänkte passa på att städa lite också, och snart måste jag gå och handla lite lunch samt middagsmat tills ikväll!

Ska försöka skriva lite oftare, men vågar inte lova något. Latheten vettni...^^

RSS 2.0