30 december 2010 - Funkar igen

Ja, datorn slutade att fungera igen. Men nu så är den med på noterna! Får se hur länge det håller i sig den här gången..!

Nu är det bara två dagar kvar tills Julia fyller 1 år. Helt otroligt hur fort det här året har gått! Förstår inte hur så mycket som hänt kan hända på något som känns som ett ögonblick. Blir lika förvånad varje gång!
Nyår och födelsedagskalas blir nere i Åsa hos Andreas och Tessie. Lite mer plats där. Det kommer nog bli jättekul :D


16 december 2010 - Tyst

Här är det tyst! Julia sover och J är på Capoeiraträning. Kan till och med höra grannarna prata, vilket jag inte gör ofta. Jag har börjat gilla tystnad! Det är avslappnande!

Idag har det bara varit tvätt och städ. Har väl kanske inte städat så mycket som vi borde, men köket och vardagsrummet är i alla fall rent. Bytt till nytvättade sängkläder också, så det ska bli skönare än vanligt att krypa ner i sängen sen.
Julia har varit sitt vanliga, härliga jag hela dagen. Hon var lite trött och medtagen på morgonen, men runt 11 var hon uppe och sprang som vanligt. Hon bara ramlade in i sina vanliga rutiner, dessutom. De har ju varit lite ruckigt med det där efter att ha varit borta hela helgen, men idag höll hon sig vaken till efter lunchen och sov en bra stund då. Nära 3 timmar! Sedan har hon varit vaken och hållit mig sysselsatt till klockan var runt halv åtta. Då somnade hon utan problem med sin välling och gosefilt! Gick nästan lite för lätt, så jag förväntar mig en jobbig natt! ;)

Imorgon ska vi ner till Kungsbacka och hälsa på Mickan, Mira och Andreas i deras nya lägenhet! Jag och Julia åker först för att flickorna ska få leka lite, och sen kommer J, Madde och hennes Mr.D några timmar senare. Ska bli jättemysigt och kul att få träffa Mads man. Känner på mig att det kommer bli en jättetrevlig dag+kväll!



16 december 2010 - Regn och rusk...

Julia vaknade strax innan 00 igårkväll. Jag gick in och tog upp henne och det kändes som om hon brann. Jag ropade dit J som hämtade tempen. Febern hade blivit högre, men inte så mycket, men hade ändå kommit upp till 39.5. Vi la oss i vår säng allihopa och låg där och gosade en halvtimme ungefär, sedan fixade jag lite mer välling till henne, eftersom hon hade ätit så dåligt under dagen. Hon åt upp den och somnade sedan i sin säng, och jag och J i våran. När jag vaknade kvart över 9 imorse sov Julia fortfarande, men inte så länge till. Hon vaknade halv 10 och var feberfri. Härligt!

Det är sjukt tråkigt väder här idag! Jag är inte direkt någon snömänniska. Gillar inte kyla, och snö är ju, som känt, rätt kallt. Men det är tusen ggr bättre än det som är idag. Bara massa regn! Det gillar jag ännu mindre. Snö kan ju vara fint. Mysigt att sitta inne och titta på det liksom. Det är ytterst sällan regn är mysigt. Jag hade hoppats på att det skulle vara en snöig jul, så vi kunde dra Julia i pulkan lite nere i Åsa. Men nu får vi se hur det blir med den saken!
Idag är det städ och tvättdag, så nu ska jag gå och sortera smutstvätt!

15 december 2010 - Ettårskontroll

Idag har vi alltså varit på Bvc och Julia har, förutom blivit mätt och vägd som alltis, också blivit kontrollerad av Farbror Doktorn. Hon väger nu 10.4 kg och är 74.5 cm lång. Man märker ju att tillväxten saktar av ordentligt nu, jämfört med hur hon sköt i höjd och vikt de första månaderna. Men det är ju bara bra! Då kan hon behålla sina kläder lite längre än en vecka.
Hon tycker inte att det var speciellt roligt alls, att bli undersökt av Läkaren. Hon låg mest och grät när han tryckte och drog för att kolla att allt satt där det skulle. Men det blev bra så fort hon fick komma upp till mamma igen! Dock fick pappa ta henne då det var dags för sista vaccinationsdosen. Jag är inget stort fan av sprutor så jag undviker gärna att hålla i henne när det är dags för det. Tycker det är jättejobbigt att se henne sitta där hur go och glad som helst och prata med alla runt omkring sig utan en aning om vad som ska hända, och sen - Illtjut! Hon var inte alls glad på varken doktorn eller sköterskan som höll i sprutorna. Men hon lugnade ner sig ganska snart den här gången också!

När vi var klara somnade hon direkt i vagnen och vi åkte in till stan en sväng. Slog ihjäl en hel del timmar där, och jag fick satt sprätt på lite pengar också! Det var "Tag 3 betala för 2" på hela barnkläderssortimentet på Kappahl, och man kan ju inte missa en sån chans! Så nu har hon lite nytt hemma i garderoben, skruttisen. Fast den som behöver kläder mest i vår familj är faktiskt jag! Det får bli nästa gång!
Vi var hemma runt 16, och Julia var jättetrött, trots att hon sovit  2ggr under dagen redan. Hon fick lite att äta, men sedan la jag henne och hon somnade på stört och sov i nästan 2 timmar. Hon vaknade och jag fixade lite middag, men hon ville inte äta alls. Petade bara i sig några korvbitar, resten slängde hon på golvet och sedan var det gnällmode! Hon ville bara sitta i mitt knä och gosa. När det var dags att sova skulle J byta på henne, och tyckte då hon verkade varm. Jag plockade fram tempen, och har man sett på fasen! Första febern har kommit, 39.3. Nu ligger hon och sover gott i alla fall, och jag hoppas på att febern ska vara borta till imorgon!

14 december 2010 - Gnällfis och muskelvärk

Idag har Julia en riktigt gnälldag, vilket automatiskt betyder att min dag inte är särskilt bra. Förutom detta har jag så helvetiskt ont i min nacke, vilket bara gör saker och ting värre. Jag kan inte leka och underhålla henne eftersom det känns som att jag ska kräkas om jag gör hastiga rörelser. Usch, det är skit! Förhoppningsvis somnar hon en stund snart, så vi båda får en paus.

Det har alltså inte hänt något alls idag. Vi har bara suttit hemma och hållit oss inne i värmen istället för det kalla, vita på andra sidan fönstret! Imorgon ska vi däremot till BVC på ettårskontroll! Har lite svårt att smälta att min lilla tjej snart fyller ett helt år! Bara 18 dagar kvar! :s

13 december 2010 - Santa Julia

Mina datorer här hemma har ju båda varit "ur funktion". Nu, för ett par dagarsen, startade den bärbara upp sig, och bara fungerade helt som vanligt igen. Jag begriper inte alls vad som har hänt, men varför ifrågasätta när det bara är positivt? Samma som de gånger man upptäcker att man har för mycket pengar på kontot. Varför undra..? Bara att tacka och ta emot!

Idag är det i alla fall Lucia, om det nu har undgått någon. Det är också Julias namnsdag. Hon heter ju som känt är Lucia i andranamn, efter sin farmor Selma Lucia. Det är hennes tredje namnsdag i år, men den första som jag hållit reda på. Skäms på mig! Får bli bättring till nästa år!

Det har väl inte hänt så mycket sen sist. Det rullar på som vanligt. Julia har gått nu i ca. 1,5 månader, och har blivit riktigt stabil. Hon springer runt och sätter eld i rumpan på oss här hemma. Det är inte en lugn stund så länge Julia är vaken! Men det betyder ju att allt är som det ska!
Vi har haft barnvakt 2ggr också, och det gick, mot förmodan, kanonbra! Första gången lämnade vi av henne hemma hos Susan och Annelie som hade henne en kväll när jag och J var på bio. När vi gick därifrån sa hon ingenting. Hon lekte hela kvällen med Susan och Annelies och Annelies kompis Ebba som var där. Inga problem! Veckan därpå var Andreas och Tessie här. Jag var på bio med Madde och J hade Capoeirashow. Det gick också jättebra, fast hon var lite ledsen när jag åkte. Men det är väl annorlunda när det är hemma, och dessutom hade hon precis vaknat. Men det känns bra att ha en sån trygg unge!

Helgen som gick har vi varit nere i Åsa, Julia och jag. Vi sov två nätter hos Andreas och Tessie, och det var en utmaning. Första natten var vi hemma sent, efter att ha varit på kalas hos kusin Johanna. Julia ville absolut inte somna om i resebabysängen som Andreas och Tessie lånat hem, så hon fick sova bredvid mig. Inte särskilt mysigt längre eftersom hon vägrar ligga stilla! Fick mig ett flertal ordentliga sparkar under nattens gång och vaknade både öm och trött morgonen därpå. Nästa kväll somnade hon jättefint i sängen, men vaknade med ett gallskrik runt 04. Det visade sig att hon hade tappat nappen, och jag kunde för allt i världen inte få reda på den. Var tvungen att tända lampan, lyfta ur Julia och sedan skaka sängkläderna innan den kom fram. Sen var biffen stekt, och Julia kunde inte somna om. Jag la henne bredvid mig i sängen men hon bara gnällde och satte sig upp stup i kvarten. Runt 05 fick jag gå ner och göra välling till henne och runt halv 6 somnade hon om. Då hade hon placerat sin rumpa en cm från mitt ansikte, och var bara tvungen att fisa innan så jag fick ligga och sova i skitlukten! Ja, hon är underbar!
Gårkvällen var ingen dans på rosor heller! Även då somnade hon som vanligt, men vaknade efter 1.5 timmar och bara skrek. Verkade som om hon hade ont i magen, och efter att ha försökt trösta/vagga/massera i kanke 30 minuter fick hon komma upp. Efter en liten stund kom bajset och sedan somnade hon om. Inte utan motstånd, men hon somnade! Jag hoppas innerligt att den här natten blir lugnare. För allas skull!


Jag och min älskade bebis som blir 11 måna...

dsc05615 (MMS)

Jag och min älskade bebis som blir 11 månader idag!


RSS 2.0