31 december 2009 - Det gångna året 2009

Så här spenderar jag de sista minuterna på detta året!



1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Blev gravid


2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga 

 
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja, en vän fick en liten flicka i November.


4. Dog någon som stod dig nära? Nej, tack och lov...


5. Vilka länder besökte du? Brasilien. (Mellanlandade i München och Portugal, om det räknas..?)


6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? Lite mer flyt och flax hade ju kunnat komma till användning känner jag...!


7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 22 februari när jag kom tillbaka till Brasilien och den 19 april då jag fick två rosa streck =)


8. Vad var din största framgång 2009? Svårt, riktigt svårt..! Fixat en bostad åt mig och min lilla familj och ekonomiskt stöd, kanske.


9. Största misstaget? Inga förödande.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja sjuk en hel del. Influensan i Brasilien och något liknande här i Sverige.


11. Bästa köpet?


12. Vad spenderade du mest pengar på? Brasilien...


13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, mycket gjorde mig riktigt glad!


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Ayo - Milow


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Generellt mer ledsen. Men glädjen när allt löst sig är mer betydelsefull.


16. Vad önskar du att du gjort mer? Festat...:p


17. Vad önskar du att du gjort mindre? Klagat..? haha


18. Hur tillbringade du julen?


19. Blev du kär i år? Varje dag...;)


20. Favoritprogram på TV?


21. Bästa boken du läste i år? Oj...läste typ 20 böcker i Brasilien. Minns inte, så de var väl ingen vidare. "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg var det nog!


22. Största musikaliska upptäckten? Ingen direkt..


24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Bara att få komma hem till Sverige och äta :p Fick det också :D


25. Något du önskade dig men inte fick? Nope!

26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Satt i huset i Brasilien med Johnny, Marco, Marcelo, Jonas, Carlos, Roger och Alana. Lyssnade på musik och åt pizza och pratade typ. Åkte hem till Sverige dagen efter.


27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, självklart..


28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?


30. Vilken kändis var du mest sugen på? Haha...ingen för omväxlings skull :p


31. Vem saknade du? Mamma <3


32. De bästa nya människorna du träffade? Min "andra" familj i Brasilien.

GOTT NYTT!

Slapp? :D


29. Vad fick dig att må bra? Stödet från mina vänner och min familj när jag behövde dem som mest
Cold Case kanske...
Med en tjock, tjock mage, pappa, Andreas, Tessie och min niginho Johnny. Lugn och stillsam hemma hos oss.
Barnvagnen =)

31 december 2009 - Hemsk natt! Fruktansvärd jättehemsk, verkligen!

Igår hade jag bara värkar nån gång i timmen, max. Helt okej att ha det så. Har ju lång tid på mig att hämta mig igen efter. Trodde natten skulle bli lugn eftersom dagen varit det, och såg fram emot att få sova ut. Men tji fick jag. Efter några timmars sömn vaknade jag av att den bekanta känslan av att någon håller på att ha sönder dig. Började skrika och råkade klappa till Johnny så stackarn nästan började gråta. Dels för att det gjorde ont, men också för att han inte vet vad han ska göra när jag får så här ont.
Vid 04:30 ringde jag in till förlossningen för tips osv. Fanns dock inte så mycket att göra, bara rida ut det så att säga. Det är vanligt att man som förstföderska har en väldigt lång lantalfas. Kan ju dock betyda att det går fort när det är dags! Vi får se!!

Gott Nytt År! :D


30 december 2009 - Tuffare natt får man leta efter

Fy i helsike vad jag inte har sovit gott inatt. Vaknat av hemska värkar och sammandragningar ca 1gång/timmen. Eftersom jag blir väkt av det hinner jag ju inte förbereda mig heller. Vaknar ju när det är som värst och då klarar jag inte av att försöka få kontroll över det med att andas ut smärtan. Skriker mest bara. Johnny har vaknat de värsta gångerna och försökt sitt bästa för att få mig att slappna av, men det är rätt meningslöst. Just under värkarna önskar jag nästan att någon to livet av mig, men mellan dem är jag rätt lycklig eftersom jag vet att det är på väg att ske saker.

Nu har det dock varit rätt lugnt, vilket jag både gillar och inte gillar. Väldigt skönt att slippa det onda i några timmar men samtiigt vill jag få det överstökat med. Kanske bebisen siktar in sig på att bli ett 2010 barn i alla fall. Är ju bara två dagar kvar, så det är ju inte helt hopplöst.
Skulle till barnmorskan i förmiddags, men försov oss. Ringde och berättade allt som hade skett sedan sista mötet och hon trodde verkligen att det var på gång nu. Efter helgslutet trodde hon att det skulle vara avklarat, och om inte fick jag tid på måndag klockan 12:00. Hoppas att det ska vara klart tills dess dock!


Nu ska vi titta på film. Inte så ovanligt kanske, men finns inte så mycket annat nöje jag orkar med just nu.

Tjo

29 december 2009 - Sua raparigas

Så trött man blir.

Jag och Johnny ligger just nu i sängen och förbereder oss på ännu en jobbig natt. Även om värkarna inte är hälften så starka eller ens något regelbundna är det hemskt när de kommer. Så går man in på bloggen och ser kommentarer som de som skrivits.

Alltså det är ju rätt allvarliga anklagelser det skrivs, och vi skulle gärna vilja veta vilka ni är som vet så himla mycket om mitt och Johnnys förhållande. Och som känner Johnny så himla väl att kunna veta hur han känner och vad han tänker.

Han undrar om ni ens har träffat honom, och i så fall när.

Säger som de andra, sluta vara så fega och stå för vad ni säger. Är det någon som helst sanning bakom det i säger så behöver ni ju inte gömma er.


29 december 2009 - Värkar

Igårkväll fick jag riktiga värkar vill jag lova. Trodde min kropp skulle vända sig ut och in. Låg i sängen och försökte andas och slappna av, men tro mig, det är inte så lätt som det ser ut. Skrek som en stucken gris och mina försök att kväva det i kudden gick inte. Johnny försökte döva smärtan genom att offra sina kroppsdelar till mig att krama åt. Ryggmassage försökte han sig också på, och det hjälpte väl lite. Runt 04 i morse, efter att inte ha sovit en blund någon av oss, bestämde vi oss för att åka in till Förlossningen. Johnny ville inte stanna hemma, dels för jag hade så ont och dels för att han inte ville få grannarna väckta.
När vi kom fram blev jag uppkopplad på en monitor som visade bebisens hjärtslag och värkarnas kurvor. Allting såg bra ut och värkarna var verkligen starka. Johnny satt mycket fascinerat och höll koll på mina värkar och meddelade när det kom en. Inte för att det behövdes, kände det ju ganska tydligt själv, men det känns bra att han är insatt i vad som händer.
Efter att ha legat med den här monitorn i ca. 30 min skulle barnmorskan undersöka min livmodertapp och hur långt jag hade kommit. Till min besvikelse var jag bara öppen 1cm. Efter all den smärtan, tänkte jag. Hur mycket värre skulle det då bli?
Vi bestämde i alla fall att jag skulle stanna kvar ett par timmar och se hur det utvecklas. Runt 07 upptäckte jag en del blod efter jag hade varit på toaletten, och ringde på barnmorskan. Hon tog en titt och konstaterade att det var helt normalt. Blir så när livmodern vidgar sig. Vi bestämde då att de skulle göra en gynundersökning för att kolla om det rann något vatten. Det var fruktansvärt smärtsamt, då en skulle in och lyfta på tappen där inne medan den andra flyttade runt bebisens huvud då det ofta kan ligga i vägen för fostervattnet. Men ingenting kom det. Då bestämde vi att det nog är lika bra för mig att åka hem igen. Jag fick ett par starka värktabletter med mig för att jag skulle kunna sova, och med hjälp av dem avtog nästan allt värkarbete. Först nu på eftermiddagen har de börjat ge sig till känna igen, men inte lika starkt som igår. Får se hur det blir inatt...!


- Så du tror att Johnny har mer förtroende för sina vänner i Majorna som han känt sedan i Juni än de vänner han har i Brasilien som han känt hela sitt liv och hans familj? Vill att du ska veta att jag står väldigt nära dem alla, vännerna och familjen. Tro mig, han har åkt på stryk från både vänner och föräldrar om de tyckt han är arrogant och uppkäftig mot mig. Tror inte att du känner Johnny särskilt väl alls om du inte vet att hans största nöje är att chockera och driva med folk. Du ska nog lära dig att ta det han säger lite med en nypa salt. -




28 december 2009 - Kommentarkrig

Det pågår just nu ett kommentarkrig på min blogg. Ytterst spännande! Följer det med mer spänning än jag följde finalmatchen mellan Spanien-Tyskland i EM 2008. Och DÅ satt jag som på nålar....

Något jag inte förstår är varför du skulle skratta om detta visade sig vara sant. Är andra människors sorg och olycka så roligt för dig? Hemskt att du finner det underhållande...

28 december 2009 - Till Kära "Anonym"

Vet inte om jag ska skratta eller gråta av denna fina kommentar jag fick från någon vid det populära namnet "Anonym". Kommentaren löd;

"Alltså du, jag känner också johnny. Han stöter på alla mina kompisar, och han har barn i brazil och har varit gift där och sånt. Igår på msn frågade vi han vem du var, han sa att du var ett one night stand.. Tänk lite kvinna"

1. För att gifta sig i Brasilien måste man bara 18. Johnny fyllde 18 i år den 27 augusti. Han var då här med mig i Sverige. Han åkte tillbaka till Brasilien 2 dagar efter det. Så alltså måste han ha gift sig och skilt sig på 3 månader? Ja, kanske är det möjligt, men det verkar otroligt i mina öron.

2. Och om han skulle ha barn innan? Skulle väl inte vara första gången någon skaffade barn med någon annan? Dock har jag svårt att tro detta då jag varit vid Johnnys sida i över 6 månader och praktiskt taget bott med hans familj. Tror de skulle nämna något om hans andra barn i så fall.

3. Jag frågade nyss Johnny hur många "one night stands" han har haft, och han visste inte ens vad det betydde så han såg mest ut som ett stort frågetecken.

4. "Stöta på" på Svenskt sätt är inte riktigt samma som "Stöta på" på Brasilianskt sätt. Fan, de stöter på sin egen familj där. Och jag vet precis vad han gör, för han brukar skratta åt det när han kommer hem och vi brukar sitta tillsammans på msn och garva åt brudarnas chockade reaktioner när han skriver "I want you, baby" och dylikt.
  

Är nog mest förudmjukad över att någon skulle tro att jag är så naiv och tro att han är genomgod. Tro mig, jag vet rätt mycket om vad han har hållit på med och att han är rätt dum i huvudet. Inte så att vårat förhållande har varit en dans på rosor direkt. Och tro mig, tanken på att han utnyttjat mig har slagit mig också, men varför i skulle han skaffa barn med någon om han inte ville vara med den personen? För att komma till Sverige? Han ville inte ens komma till Sverige förren jag bad honom följa med honom. Dessutom har han många vänner som bott i Sverige utan att ha barn där, så det är ju inte så att det är ett måste.
Gör vi slut kommer barnet att hamna hos mig och då kommer han få väldigt begränsad med tillfällen att träffa honom/henne. Varför skulle han riskera att inte få träffa sitt barn? Tror du kanske att han inte bryr sig om det heller...?



Jaja, det var i alla fall en trevlig iakttagelse. Men både Johnny och jag är extremt nyfikna på vem du är, så om du kan klämma ut med det lika bra som du klämmer ur dig annat skoj så vore det hygglo...!

28 december 2009 - Slapper

Hade jag varit den åttonde dvärgen hade jag själv föreslagit att mitt namn skulle bli "Slapper". Passar mig alldeles utmärkt. Men jag känner inte att jag tar någon direkt skada av att inte göra något särskilt, tvärtom i så fall. Njuter av att kunna göra ingenting med gott samvete. Fast imon blir det att röja lite, diska och plocka undan på bordet typ. Johnny städade ju så intensivt innan jul att det - faktiskt - håller sig rätt bra.

Var på stan med Sara några timmar igår ju. Jag sparade mina slantar flitigt, men köpte en ny mössa. Kostade dock bara 49:50:- så det var inte särskilt blodigt får jag väl säga. När affärerna stängde åkte jag med henne hem och stannade till 20:45 då jag tog bussen hemåt.
Hemma satt Johnny och tittade på "The Bodyguard" och jag gjorde honom sällskap. Var väl inte jätteinsatt i handlingen då jag mest satt och spelade Bitch på blip.se. Sen gick någon film med Arnold Schwarznegger som vi kollade på, men sen kröp vi till sängs. I timmar låg vi och lyssnade på musik från Spotify och pratade och skrattade åt varandra när vi försökte prata varandras språk. Sedan, utan varning typ, somnade jag. Kommer inte ens ihåg att jag hade bestmt mig för att försöka.

Vaknade som vanligt tidigt på morgonen av att blåsan var påväg att rinna över. Var uppe på toaletten, men somnade fort om igen nr jag krypit tillbaka ner i sängen. Nästa gång jag vaknade var av en enorm smärta jag kände runt midjan typ. Kändes precis som mensvrk, fast mycket, mycket värre. Låg och vred och vände på mig i sängen, gnyende som en hundvalp. Jag somnade om men vaknade snart igen av samma anledning. Då gick jag upp och ställde mig en riktigt het dusch och lät strålen stå på de ömma områderna. Hjälpte väl en del, men ett badkar hade ju varit guld värt!

När jag hade suttit uppe framför TV:n några timmar gick jag och la mig igen. Klockan var runt 13 och jag var så himla trött fortfarande. Somnade halvt och sov ett tag men inte utan att smärtan kom tillbaka. Tror inte att liggande ställning är den bästa för denna sortens ont. Vet inte vad som är, men jag får väl försöka komma på det!

Så, idag har jag gått 4 dagar över tiden. Om ingenting har hänt tills på onsdag ska vi till barnmorskan. Vad tror ni? Kommer det dröja till efter nyår?

Klem

27 december 2009 - Hitt på nåt...

Hade ju planerat att försöka ta det lugnt mellan jul och nyår för att försöka hålla ut på förlossningen, men jag vill verkligen inte det längre. Hur sjukt tråkigt är det inte då att bara sitta hemma i soffan hela dagarna då? Pratade med pappa innan och han sa att jag inte ska behöva göra det. Sätter det igång så gör det. Det är ju ändå det som ska hända och alla går och väntar på nu, så idag ska jag inte sitta hemma. Tycker dock det är synd att det inte var igår jag bestämde mig för att låta det gå som det gör, så jag hade kunnat åka ner til Kungsbacka och träffa Tilda. Var ju bara en som kom på hennes fika. Dålig stil, tycker jag! Hade jag vetat det hade jag struntat i krämpor och foglossning och åkt i alla fall!! Tycker inte det var schysst, som hon ansträngde sig!

Ska i alla fall in till stan strax och träffa Sarabaralingonskara och kolla in rean. Tror jag ska köpa en ny väska, för min är påväg att ramla sönder!

Talk to you later! Tchau.

26 december 2009 - Funderar på att...

...måla mina naglar. Kanske är sista gången på ett bra tag jag kommer ha tid att göra det. Sen kommer ju "måla-naglarna-tid" antagligen bytas ut mot "SOVA-tid".

Gick och la mig igen i förmiddags. Kröp ner i värmen bredvid Johnny och somnade på hans arm. Det är verkligen urskönt att sova mitt på dagen sådär. Tror jag ska försöka göra det till en vana så länge det bara går!
Ingen bebis idag heller, som ni säkert förstår eftersom jag sitter vid datorn. Jag blir mer och mer hoppfull att han/hon inte tänker komma innan nyår. Har ju haft en del förvärkar men inte mycket sedan 22 dec. Kännt av det lite svagt, men inte alls som jag kännt innan. Vi får hoppas på det bästa!

Har bara legat hemma idag. Var en sväng vid pizzerian och käkade kebabrulle vilket vi egentligen skulle gjort igår. Men då var det ju stängt :(
Min kropp är underlig just nu. Samtidigt som jag är hur trött som helst har jag en energi jag inte kan beskriva. När jag börjar röra på mig på något sätt som helst; promenera, städa etc, så känns det som om jag skulle orka hur mycket som helst. Sen när jag sätter mig ner orkar jag knappt sträcka mig efter TVkontrollen. Jag sover rätt bra också. Har kommit på ett bra sätt att ligga på; på sidan med en stor kudde mellan benen. Underlättar andningen på något sätt att ligga så. Får också använda Johnnys täcke, som inte är lika varmt som mitt. Brukar alltid vakna till när Johnny kommer och lägger sig någon timme eller två efter mig, och då är jag helt nersvettad. Vi ligger och pratar litegrann och han springer ärenden för mig, så som att hämta vatten om jag är törstig, något att äta om jag är hungrig. Han skulle hämtat toaletten för mig om han kunnat. Ibland, när jag har riktigt ont i kroppen, vill han försöka ge sig på att bära in mig till toaletten, men det går inte så bra. Jag är både större och tyngre än honom så det blir lite otympligt. Får nöja mig med en hjälpsam han upp ur sängen. Mycket mer kan han inte göra.

På måndag måste jag kontakta Stena Fastigheter då typ alla lampor i lägenheten har slocknat på löpande band. Vet inte vad som är fel, för det är inte glödlamporna tydligen. Först var det den i köket som la av. På julafton bytte Andreas lampan i köket mot den i sovrummet för att Tessie skulle ha bättre ljus när hon lagade mat, men det funkade inte heller. Sedan när de bytte tillbaka så fungerade inte den i sovrummet heller. Sedan slocknade den inne på toaletten också, så nu är det mörkt överallt, vilket gör mig väldigt irriterad. Kan ju inte duscha efter klockan 16:00 på eftermiddagen eftersom det blir så mörkt inne i badrummet. De får se till att skicka hit någon!

Välja nagellack nu då :D

Vi ses !

26 december 2009 - Kramp

Får fruktansvärd kramp i mitt högra ben titt som tätt. Igår höll jag på att inte kunna ta mig upp från toalettstolen själv. Känns verkligen som om benet ska lossna. Bebisen ligger där den ligger och gör fortfarande inga anspråk på att vilja ta sig ut. Fast det är klart, hade jag legat i ett vattenbad och blivit omkringburen så hade jag nog också velat stanna där. Han/hon har dock börjat bli mer aktiv igen. Sprattlar runt där inne, vilket gör mig lite nervös. Det kan innebära att han/hon kommer göra förlossningen bökig. Men vet ingenting än!

Lördag idag, Tilda har fika med alla sina vänner nere i Kungsbacka. Skulle åkt jag också, men tror inte jag orkar det idag. Känns som om jag har ett spännband över revbenen just nu, och ryggen värker en del också så det blir nog för mig att stanna hemma och ta det lugnt. Inte alls roligt, men vill jag att den här ungen ska stanna inne till efter årsskiftet så får jag offra lite också. Ingen mellandagsrea för mig, med andra ord. Vet inte om jag kommer kunna hålla det dock. Hittade en sjukt härlig pläd inne på Chilli som jag vill ha. Fick lite extra pengar av far min att köpa något roligt för, så det blir kanske att jag åker in och gör det. Men vi får se!

Nu ska jag försöka få i mig lite mat. Vräker i mig julgodis som fan, men känner att jag behöver något stadigare än det. Stackars bebisen kommer ju få sockerabstinens när den pluppar! ;)

Hejj

25 december 2009 - Så var det över med en blinkning...

Känns som om man förbereder sig inför julen i flera månader, och sen är den över med en handvändning. Känner mig alltid så tom efter julafton, och det är ju konstigt om jag gör det idag eftersom jag är allt annat än tom. Nu har jag gått över tiden. Visserligen bara en dag, men ändå. Det är verkligen bara runt hörnet nu och vi längtar mer än någonsin. Johnny försökte övertala bebisen igår att komma ut. Jag hoppas ju fortfarande på att det blir efter nyår, samtidigt som jag längtar så mycket att jag önskar det hände igår. Dessutom längtar jag tills jag får ha min kropp för mig själv igen. Till jag kan resa mig upp ur soffan utan någons hjälp och utan att låta som en flåsande flodhäst!

Det var mysigt igår. Pappa, Andreas och Tessie kom runt 12:00 igår och packade in maten som de hade med sig, sedan åkte vi hem till farmor. Hon orkar inte direkt ta sig någonstans. Vi fikade och tittade på Kalle med henne och sedan åkte vi hem igen då Tessie satte igång med att värma, steka och lägga upp maten. Andreas började sätta upp bebissängen och pappa och Johnny fixade iordning julgranen som såg så himla ynklig ut då vi knappt hade något pynt att sätta i. Pappa hade köpt med sig en sjukt massa och Johnny skulle ha i varenda kula som fanns där, så nu är det inte naken i alla fall!
Jag fick springa mellan stationerna och hjälpa till lite med vad som fanns att göra; visa Tessie var allt hade sin plats i köket, hänga upp kulorna som Johnny satte snören i och prata med pappa och Andreas medan de skruvade och hade sig. Det var jättemys, men Johnny blev lite dålig. Stackarn håller på att få en visdomstandoch jag tror det är den som härjar. Han får huvudvärk och blir lite febrig titt som tätt. Brukar hjälpa lite med en värktablett och att han får ta igen sig några timmar, men det är ju synd ändå.

- Andreas och Therese förlovade sig igår! :D Grattis till bror och svägerska!

Igår var det 13 årsedan min morfar lämnade jordelivet. Fick på kvällen reda på att min kusins morfar hade gått bort i onsdags. Så hon förlorade både sin morfar och farfar runt jul. Men det är ju typiskt våran släkt. Kan inte dö tyst och diskret. Det ska alltid vara med dunder och donk! Mormor satte påsken 1996. Morfar julafton samma år och mamma på Andreas födelsedag 2000. Jag har bestämt mig för att ta det på min egen födelsedag, för att underlätta för de som blir kvar. Blir en dag mindre att känna tvånget att besöka graven. Sen förstör jag ingens födelsedag förutom min egen, och den har jag ju ingen användning för när jag väl ligger i jorden!

Ni vet ju att jag inte är allvarlig nu :) Men Rip. Olle.

Hej solong! =)


24 december 2009 - Its the most wonderful day of the year...

Hörni, det är Julafton idag!

Vi fick upp Julgranen igår och den doftar så gott nu. Lägenheten är städad och om ca en timme kommer befolknigen. Jag måste duscha!

God Jul!




23 december 2009 - Lugnt i kistan igen

Det var väl ett så kallat "falskt alarm" igår, och det är jag rätt glad för. Klarar oss förhoppningsvis till efter jul! Jag tog det lugnt och slappnade av och när kroppen hade varvat ner avtog smärtorna också. Inge riktiga värkar alltså. Det kommer när jag håller mig aktiv, så ikväll lär jag känna av också. Ska in till stan, igen, med Sara och fixa lite saker inför imorgon. Ska köpa klapp till Johnny från min pappa eftersom han jobbar tills idag och inte direkt har tillfälle.
Sara ska ner till Åsa och fira jul med sin familj där och åker i eftermiddag, så vi ville träffas innan också. Kanske äta lite julsushi ;)

Ville bara meddela om hur situationen ser ut :)

Hörss

22 december 2009 - Updates!

Okej, hela dagen har jag känt...ja känt är det ända jag kan beskriva det som. Har inte direkt gjort ont, men jag har "känt av" saker. När vi kom hem efter en dag på stan gick min slempropp. Grattis! Behöver ju inte betyda att det kommer att ske på momangen och eftersom jag inte kände något var det inte mer med det. Ringde dock förlossningen då det var blandat med blod vilket gjorde mig lite skakis, men detta var helt normalt. Då kände jag ingenting, men nu har obehaget i ryggen, som brukar vara första tecknet på värkar, börjat komma. Men det kan som sagt vara flera dagar kvar. Vi får se...

Hej sålänge! =)

22 december 2009 - Intet nytt...

Har egentligen ingenting att skriva om. Har ganska precis vaknat så ingenting har hänt. Har inga direkta funderíngar om konstiga eller okonstiga saker att resonera runt med mig själv heller. Så varför skriver jag, kan man undra. Undrar jag i alla fall...
Tidsfördriv antar jag....


Åker hemifrån vig 12:30 då vi ska vara hos barnmorskan 13:30. Tar ett tag att åka dit, men det är rätt så lugnt. Kom nu på att jag glömt "anmäla" mig hos BVC här i Kortedala. Inte bra! Att man ska vara så tankspridd...
Efter barnmorskan tänkte jag att vi skulle ta oss till centrum. Jag behöver ett par leggins och Johnny skulle behöva en fin skjorta eller något till julafton. Får se vad vi kan hitta. Är väl kört med folk kan jag tro...
Inte en enda julklapp har vi köpt heller. Men det har vi ju blivit förbjudna att göra också så det får vara. Rätt skönt att slippa den stressen i år.


Lät det här väldigt deppigt? Skumt egentligen, då jag inte alls är deppig! Ska duscha däremot. :)

Hej så länge

21 december 2009 - Winterwonderland

Typ hela dagen har det ju snöat. Står ju på typ varenda löpsedel (förutom de som skriver om Brittany Murphys död) att vi kommer få en vit jul i Göteborg och det ser ju ljust ut. (Vitt..?) Kommer inte ihåg sist vi hade såhär "fint" vinterväder inför jul sist. Hoppas på att det håller i sig!

Vi gick ut innan Andreas och Tessie dök upp, Johnny och jag. Han traskade runt och verkade riktigt nöjd med tillvaron. Jag hade kameran i högsta högg. Han gick fram till träden, gav dem en ordentlig spark och ställde sig under när snön föll ner och bad mig fota. Såg verkligen ut som det snöade på honom. Redan då började det där onda jag känt på morgonen komma tillbaka, så jag blev glad när jag såg bilen rulla fram så jag kunde hoppa in och sätta mig. Dock blev det bara värre av att gå runt inne på Willys och shoppa mat, både till Jul och hem. Värre blev det inne på ÖB. Blev orolig ett tag att det kanske var någonting på gång. Men i bilden på vägen hem avtog det och när vi var hemma och hade packat in allt i kyl och skafferi fick jag gå och lägga mig på sängen medan Johnny tog hand om disken. Sedan hoppade vi in i en varm dusch tillsammans och skrubbade varandras ryggar i det heta vattnet. När vi var rena och luktade gott kände jag hur hungrig jag hade blivit, och bestämde att vi skulle äta pizza. Var så sugen på det! Efter att jag vräkt i mig en försvann smärtorna helt och hållet, av någon konstig anledning som jag inte förstår mig på. Men varför ska jag förstå det, egentligen? Det hjälper ju, varför måste man då förstå varför?
Nu är jag sådär gosigt trött och sitter iklädd min nya morgonrock som jag köpte på ÖB, mest för att ha till sjukhuset men det var riktigt mysig så jag tänker använda den massa hemma också!


Johnny åkte till Majorna efter maten. Jag har en känsla av att det kanske är sista gången på ett tag han kommer kunna träffa sina vänner, så jag tyckte gott att han kunde åka iväg. Var ju ett bra tagsen han var där också. Imorgon ska vi till barnmorskan och sen är det julstädning här hemma som gäller. Ska ju ha julen här i år. Blir förvisso bara 5 personer, men det är fler än vi någonsin varit här inne sen jag flyttade in.

Hade tänkt att lägga in lite fina snöbilder, men det verkar inte bättre än att Johnny tagit med sig kameran så det får bli en annan gång!

Hejsvej leverpastej! =)


21 december 2009 - Vit morgon

Jävlar i havet! Vaknade strax innan 10 i morse, antagligen av att jag var pissnödig, men det glömde jag av när jag tittade ut och såg det vita täcket, som dessutom fortfarande växte. Okej, det var inte jättemycket, men mer än det varit i år, så jag fick skaka liv i Johnny. "Look out" väste jag och han satte sig och stirrade ut. Efter ett tag utbrast vi båda "Caralho.." och sedan hoppade han upp och orderade kläder på! Synd bara att jag då upptäckte orsaken till jag vaknade och när jag gick in på toaletten kom en smärta som inte var utav denna värld. Det kändes ungefär som om hela höger sida, från revben och ner till magslutet, var på väg att slitas av mig. Med lkvävda skrik tog jag mig tillbaka in till sängen och lade mig ner igen i hopp om att det skulle hjälpa, men inga sätt att ligga på fungerade. Till slut ställde jag mig på golvet och lutade mig ner i sängen och Johnny fick massera ryggen och då avtog det. Lite orolig blev jag, men jag var ganska säker på att det inte var "det" som hände. Värkarna kommer ju och håller i sig i ca 1 minut och sedan släpper dem. Det här höll i sig i över fem minuter och sedan dess har det inte kommit tillbaka. Men satan i gatan vad det inte var skönt!
Vi gick upp och satte oss i soffan, han med sin spellista på Spotify och jag med TV:n och facebook. Efter ett tag somnade han och det tog inte lång tid innan jag gjorde detsamma. Så vi låg och trängdes i soffan, han med min rumpa som huvudkudde och jag med honom som fotvärmare. Det var väl sådär skönt, men vafan! Är man trött så är man. Nu har vi ganska nyligen vaknat igen och ska strax åka och handla med Andreas och Tessie. Behöver hem lite mer mat! :D


                                          Jag och Johnny framför vår lilla stuga. Sött va? ;) haha

'

Ate mais, meus amigos. Tchau!


20 december 2009 - Nu är det lugna puckar som gäller en tid framöver.

Det här var troligen sista gången på ett par veckor framöver som jag kommer anstränga mig. Nu ska jag sitta hemma framför TV:n och äta mycket för att samla energi inför den stora dagen. Har läst att det är bra att äta mycket pizza och dylikt, så jag är lycklig. Är i alla fall glad att jag fick en till riktigt mysig och trevlig helg innan det är dags för Big changes..!

I lördags började vi våra planer med bio och såg "Avatar". Jag blev väldigt glatt överraskad då den var mycket bättre än jag hade förväntat mig. Den var riktigt bra gjord får jag säga. Lätt sevärd!
Efter bion gick vi till Liseberg och spenderade kvällen där. Mest gick vi runt och tittade på allt och gjorde inget speciellt. Mötte upp Magda och Henrik som var på besök från Värnamo och utbytte lite skvaller och skitsnack med dem. Vi drack varm choklad och käkade minidonuts sedan var det isshowen och efter det var det dags för Johnnys skridskodebut. Han fick på sig skridskorna och med Kajsa nära till hands och den lilla stödåkaren, som man ofta ser framför nybörjare, i nävarna hoppade han ut på isen. De första minutrarna såg det väldigt roligt ut och jag skrattade så jag höll på att ramla av bänken, men efter ett tag när han verkade lära känna isen lite gick det skapligt bra. Han gav inte upp, vilket jag skulle gjort, och de var ute på isen i ca. 1,5 timmar. Jag var riktigt frusen av att ha stått och tittat på, men det var värt det. Han hade så roligt och det gör mig glad. Vet ju att han har haft lite långtråkigt här på sistone.


Idag bakade vi pepparkakor när vi vaknade, jag och Kajsa. Sedan blev det lite frukost och sedan bar det iväg till Kortedala torg och ishallen där. Johnny har fått blodad tand och vill nu åka skridskor hela tiden. Ett okej nöje tycker jag. Man kan fixa ett par begagnade skridskor för under 200:- och det kostar 25:- att åka i hallen. Synd bara att jag inte har möjlighet att åka med honom. Inte så roligt att åka själv och Kajsa kan ju inte komma ner från Jönköping varje vecka bara för att åka skridskor. Det får lösa sig på något sätt. Han har i alla fall hittat någon kul aktivitet här som han tycker om!
Kajsa släppte av oss här hemma innan hon drog sig hemåt och vi gick in och fixade lite mat. Sedan satte vi oss framför Harry Potter och hemligheternas kammare, som jag trodde låg i Åsa. Jag sov igenom nästan hela filmen. Hade känt mig trött och frusen hela dagen så jag kropp ner under 2 filtar i soffan och somnade så gott så.  Så nu tror jag bestämt det är dags för mig att ta det lugnt fram till förlossningen. Vi hoppas ju på att det kan dröja till efter nyår allihop, så jag har fått tydliga order från alla att hålla mig lugn. Tur för mig att de brukar visa så många bra filmer på TV såhär i juletider! :D

Trevlig fjärde advent förresten! =)

HEJ




19 december 2009 - Fullt med julgodigheter i kylen och frysen!

Igår dök Kajsa upp mitt i städningen. Johnny höll på för fulla muggar att dammsuga golv och soffa, torka bord och TV och skaka sängkläderna. Jag diskade. Kändes bra att se honom så produktiv när jag själv gjorde så lite! Sedan började Kajsa och jag och rulla köttbullar, så nu vill Johnny inte ha Mamma Scans nånsin längre. Det är ju så mycket godare med hemmagjorda, men är man lat så är man!
Efter lunchen åkte vi och handlade det Kajsa glömt hemma - bakingredienser - och sedan var vi i full gång att baka lussebullar, ischoklad och två sortes knäck, en klassisk med mandel och en med turkisk peppar. Vi lyckades totalt och det smakade himelskt!
Framåt kvällen griljerade vi skinka och åt den, risgrynsgröt och drack glögg (-alkoholfri, såklart!) till nattmat. Jag åt som jag sldrig sett mat förr typ. Sedan låg vi trötta, mätta och riktigt nöjda i soffan och tittade på film tills klockan var runt 01. Då tyckte vi det var dags att sova!

Idag har vi planerat att gå på Liseberg, så Johnny får åka skridskor där. Efter det blir det antagligen bio. Vi ska se om Avatar är lika sevärd som den trailern verkar. Ibland blir man ju besviken då man upptäcker att det ända som var bra med filmen var det som var med i trailern. Men vi får se! Dagen är fullspäckad i alla fall, och det tycker vi om, både Johnny och jag. Bra att Kajsa kommer hit och sysselsätter oss lite. :D

5 dagar kvar till julafton och BF nu. Jag är fasen i vecka 40! Trodde aldrig att det skulle gå så fort, men det har det verkligen gjort. Nu närmar sig ankomsten med stora, lite läskiga steg. Jag är fortfarande inte rädd, men börjar bli lite spänd. Lite nervös att jag inte ska veta när jag det är dags. Känner mig lite osäker på vad jag ska göra när det är dags också. Fast jag vet ju att jag ska ringa in och berätta hur jag kännner, ta tid på värkarna och hålla koll på vattnet ifall det skulle gå. Åka in ska jag göra när jag har 3 värkar på 10 minuter. Förhoppningsvis hinner jag till barnmorskan en gång till innan det är dags. Bara så vi kan gå igenom allt en sista gång. Men mest av allt längtar jag tills att jag får höra min bebis skrika. Att få se om det är en pojke eller en flicka. Se vems näsa den har, hur stor den är och vem den är mest lik! Vad vi tror är det en pojke (jag är lite osäker nu iofs), som kommer vara mest lik Johnny och vara ganska stor när han föds. Blir spännande att se om något av det stämmer!

Nu är det renhetstid! Ska duscha så jag hinner torka innan det är dags att åka iväg. Och få liv i Mr. J kanske är en ide också..!

XAU!

17 december 2009 - Lixo

När väckarklockan ringde klockan 9 i morse trodde jag att jag skulle avlida. Så himla tidigt kändes det som. Jag hade sprungit upp på toaletten ett halvt dussin gånger under natten så jag hade väl inte riktigt kommit till ro typ alls. Dessutom hade jag ont i hela kroppen och kom inte ur sängen. Jag fick väcka Johnny så han fick putta upp mig till sittande läge innan jag kunde komma upp. Är verkligen fruktansvärt att vara så rörelsehindrad. Att ta sig ur sig ska vara en sådan kamp mot fysiken liksom. 

Sen blev ju ingenting bättre när jag kom utanför dörren och det var typ, jag undrar hur många tusen minusgrader?! Jag gick och grimaserade med hela ansiktet av rädsla att det skulle frysa och bli orörligt om jag inte höll igång blodcirkulationen. 
Fick massa god julmat på dagis också. Åt det vanliga, köttbullar, prinskorv, potatis och vörtbröd med skinka och senap. Fick glass till efterrätt och efter det satt jag mest i köket och pratade med Eva om, ja såklart, förlossning osv =)

Var hemma innan 18 och la mig direkt i en varm dusch (menar faktiskt la mig). :D


Hejsvej!!


16 december 2009 - Happy Camper

Den senaste tiden har Jossans blogg varit en "realityescaper" för mig. Det händer så mycket i hennes liv just nu, med skola, fest och vänner och det är så roligt att läsa om. Dessutom är hon på ett så härligt humör och sitter mest och ler när jag läser om hennes dagar. Drömmer mig iväg litegrann och låtsas att jag också har massor pågående i mitt liv. Det har jag ju visserligen, men helt andra saker. Tro nu inte att jag sitter och tycker synd om mig själv, för det är inte så alls. Vill inte byta bort det jag har mot något. Men ibland är det kul att fly från sin egen vardag och ta plats i någon annans, och just nu är Jossans väldigt lockande! lindajosefinm.blogg.se

Nu sitter vi och tittar på House of Wax jag och min Niginho. Jag ska upp tidigt imorgon och åka hela vägen ner till Åsa för att äta jullunch på Myrstackan. Ska bli jättemysigt. Vill så gärna träffa dem igen innan bebisen kommer så det blir ju megabra. Vid 9 tänkte jag gå upp, så det blir inte en jättesen kväll. Men jag hinner kolla klart på filmen i alla fall.

39 fulla veckor har passerat i morgon. Går så fort! Snart ligger den lille på min mage istället för i. Längtar så mycket nu!


Godnatt!


16 december 2009 - Nincompoop

Träffade Sara och Hanna igår på centralstationen. Vi skulle ta en fika och Hanna skulle fixa julklappar till sin sambo. Så vi vandrade runt inne i Nordstan och fick alla ärenden fixade och tog en mysig fika på Franks Coffehouse. Jag vräkte i mig en bakad potatis med kycklingröra, Hanna köpte en baguette och Sara åt mina rester. Fotade allt, men har en alldeles för slö dag för att orka lägga in dem på datorn. Vet inte vad det är som är fel men jag har ingen energi alls. Orkar inte ens sträcka på mig när jag reser mig upp utan får gå hukad om jag ska till toaletten eller någon annanstans. Har en olustig känsla i hela kroppen och känner mig nerstämd och ledsen, helt utan orsak egentligen. Antar att det är hormoner som spökar. Johnny tycker vi ska betta på att bebisen kommer komma innan veckan är slut. Han tror det är därför jag känner mig så konstig. Han säger att det är precis som hans syster betedde sig innan hon fick sina barn. Jag vet inte vad jag ska tro, har ju aldrig varit med om det, men jag hoppas inte att det sker i helgen då Kajsa ska komma ner då. Vi ska gå på liseberg och hon och Johnny ska åka skridskor. Det ser han fram emot jättemycket! Jag önskar jag kunde också, men min fysik är inte vad den en gång varit och jag tror inte jag vågar riskera något genom att ställa mig på isen. Det var ju ett himla tag sedan jag gjorde det, kanske jag har tappat tekniken.

Här har snön fallit nästan hela dagen så Johnny har varit glad. Han tycker det är jättefint och sitter mest i fönstret och tittar ut över den vita marken. Vi hann knappt vakna innan han hade ytterkläderna på sig och var redo att gå ut och fota. Jag skulle såklart följa med, så han kan vara med i bilderna själv. Nu verkar det dock ha slutat, men kanske det kommer lite mer innan kvällen är slut så vi kan ta bilder i mörkret. Blir så fint med de vita snöflingorna irrandes runt i bilden.
Hade ju varit grymt kul att få en vinter ala 1995. Med andra ord, snöstorm. Det var ju så mycket då att jag knappt kunde gå ut, liten som jag var. Snön gick ju upp till naveln på mig då. Men vi har fått lite i alla fall, så nu har han fått se det vita undret. Brukar ju komma mer runt årsskiftet. Kan ju hoppas på att det blir som vi önskar, en vit jul och en svart bebis! ;)


So.long!


14 december 2009 - Noite de filme com meu amor

Filmen är igång och vi ligger nerbäddade under varsinn filt i soffan. Mycket bättre än så blir inte kvällen tycker jag. Filmen som rullar ikväll är "Alexander". Såg den sist Johnny var här också, eller ja, vi påbörjade den. Jag somnade ju alltid ifrån filmerna så jag har inte sett hela än. Nu för tiden är jag inte lika trött, så jag klarar av att ta mig igenom en hel film! Har ju lite godis att muta mig själv med också!

Sara var här ikväll. Vi åt mat, korv och potatismos, och satt sedan och zappade mellan kanalerna och pratade om allt och ingenting alls. Precis som vanligt. Eller inte egentligen, då det vi brukar göra är att spela yatzy och kort. Hon fick även följa med mig ner i tvättstugan och hämta upp min tvätt som jag råkade glömma av. Som tur var sprang vi inte på någon där och slapp därför undan utskällningen jag befarade åka på. På torsdag ska jag tvätta igen, men då är det bebiskläderna jag fick efter Dylan som ska fräschas upp litegran.


Godnatt på er och sov gott!


14 december 2009 - Hostan är nästan borta! =D

Den här morgonen har jag inte hostat nästan någonting. Igårkväll var det lite, men inte alls som innan. Antar att det mesta som skulle ut kom ut igår morse. Was naaasty...! Är lite öm i halsen fortfarande men det är okej, så länge jag slipper den hemska hostan!

Idag är det 10 dagar kvar till bebisen ska komma. Börjar undra om han/hon kommer tidigt eller sent. Har varit bombsäker på att jag kommer gå över men efter förvärkar och sammandragningar börjar jag undra. Känner lite att om det ska ske innan jul så kan det väl ske typ nu, för då hinner jag hem till julafton, och om det inte sker innan så hoppas jag på att det dröjer till efter nyår. Men det är ju bara önskemål från mig, kommer väl antagligen inte bli något som jag vill!
Igår tog jag det bara lugnt hemma. Kände att jag behövde det efter lördagen. Åkte bara en sväng till affären och inhandlade lite frukostmat, annars höll jag mig inne. Andreas och Tessie kom hit en sväng och lämnade bebissängen, så nu har vi det viktigaste vi behöver. Materiellt sett är vi väl nu så redo vi kan bli. Mentalt blir man det nog aldrig. Så med andra ord är vi nu så redo vi kan bli.


Gud så hungrig jag är nu!!! Maaat :D:D:D



So long


13 december 2009 - Sankta Lucia

I år hade jag och Sara bestämt att vi skulle titta på Luciatåget för att få lite julkänsla. Måste jag meddela att det inte blev så? Vet inte om Sara var uppe i ottan och tittade, men jag var det då rakt inte! Jag låg och sov. Så trött  som jag var efter Ullared var det rätt behövligt. Vi var på Liseberg en liten stund, men eftersom vi kom iväg så sent var det smockfullt med folk och vi kunde knappt röra oss. Vi bestämde oss därför för att gå nästa helg istället så vi kan komma iväg lite tidigare och så kommer ju Kajsa kanske ner, så Johnny kommer ha någon att åka skridskor med.
Vi fick köpt det viktigaste igår i alla fall. Bebissakerna och Johnnysakerna. Fyra påsar hade vi med oss hem men vi hamnade i alla fall under budgeten så jag var riktigt nöjd med trippen!

När vi var hemma från vår korta Lisebergsvistelse och var klara med allt uppackande av nya saker kollade vi på Harry Potter. Vi låg och trängdes i soffan när Johnny bad mig räcka honom sin mobiltelefon. Jag fick sätta mig upp och då började det krampa i magen nåt så djävulusiskt. Och det avtog inte heller. Hela magen stelnade till och blev hårdare och större än den någonsin varit. Jag försökte lägga mig ner och slappna av, men det gjorde bara saken värre. Det ända som hjälpte var att spänna mig. När det inte hade förvunnit efter några minuter började Johnny prata om att vi skulle åka in till sjukhuset. Han hoppades på att det hade börjat, men det var jag rätt säker på att det inte hade gjort. Sammandragningar var det, men inte förlossningssammandragningar. Jag gick och la mig i sängen och somnade. Vaknade dock av att det fortfarande värkte till då och då när jag vred på mig, men det hade försvunnit tills jag vaknade. Lite läskigt när det kommer sådär. Hade väl ansträngt mig en del igår antar jag efter att gått på ullared i nära 4 timmar och sedan direkt till Liseberg efter det. Dessutom hostar jag ju som...någon som inte är frisk :p


På "Pusstationen" utanför Liseberg. Mitt hår ser rött ut av lyset :p




12 december 2009 - Dags att spränga plånboken...

Till Ullared och gräva hål i fickorna idag då. Ska bli skitkul, men det är ju inte helt utan att det tar emot. Har ju fått pangar från våra kära vänner på Socialtjänsten och är livrädd, rent ut sagt. Lättare när man inte har pengar att göra slut på. Dessa ska ju räcka till slutet av Januari och är asskraj att jag inte ska lyckas med detta. Blev inte alls glad när jag såg att jag hade massa pengar på kontot. Fick mest panik. Det var ju så längesen jag hade en ekonomi och nu helt plötsligt ska jag lägga upp en budget för mig och två till. Asläskigt! Men jag har ju pappa till hjälp, vilket jag tackar gudarna för. Vad hade lilla jag gjort utan honom? Gått under troligen...

På tal om pappa bjöd han mig och Johnny på bio igårkväll. Vi ville göra något roligt ihop bara han och jag. Var ju ett tag sen. Så vi åkte till Bergakungen och köpte biljetter till New Moon. Bara det att vi var där typ 3 timmar innan filmen skulle börja, så vi tog en liten promenad. Gick bort till Liseberg och satt utanför och tittade på alla lustiga människor som gick förbi. Jag tror en kvinna hade fått ett järnspett genom kroppen; Hon stod i precis samma position (stirrandes upp mot Gothia Towers) i flera minuter.
Jag tyckte det började bli kallt och som tur var blev jag även hungrig, så Johnny drog med mig till McDonalds så jag fick något i mig. Sedan gick vi tillbaka till bion, men det var fortfarande över en timme kvar tills de började släppa in och efter bara 15 minuter inne i värmen började jag slumra sittande på en bänk. Så han slet med mig ut på promenad, igen!
Den här gången gick vi och satte oss på en annan bänk och tittade ut över korsvägen och Universeum. Var mysigt att sitta ihopkrupen tätt, tätt intill honom. Men efter ett tag frös mina skinkor till is så jag ställde mig på vägen och dansade Creu för honom istället, vilket han uppskattade.

Vi satt längst fram i salongen, och efter att jag sagt till Johnny att jag hoppas ingen annan sitter där kommer ett gäng på typ 7 tonårstjejer in och ska sitta i stolarna bredvid oss. Jag trodde jag skulle smälla av. Avskyr att sitta bredvid människor med mundiarre när jag är på bio. De skulle klaga på hur dåligt man såg längst fram, fajtas om vem som fick sitta bredvid vem och så skulle de massera varandra(?) Till slut blev Johnny trött på tjötet och sa åt dem (på Portugisiska såklart, vilket gjorde saken så mycket roligare) att vara tysta. (Fast han sa fulare ord än så) Trots att de inte förstod vad han sa tror jag de fattade var han menade, för visst tystnade de.
Filmen var bra! Vet dock inte vad jag tycker om Bella. Hon ska ha allt!

Det var i alla fall en mysig kväll som avslutades med Aracnophobia, som inte är lika mysig. Låg typ och slog på Johnny av avsky när alla spindlar kröp runt innanför TV:skärmen.

Om en kvart ska jag gå upp :p


Xau!


10 december 2009 - 14 dagar

Nu har jag gått 38/40 graviditetsveckor. Fatta att det kan hända när som helst. Bebisen är i klar att födas nu och väntar på bara på rätt tid. Förhoppningsvis är min bebis väldigt Brasiliansk och lever efter mottot - No Stress! - Då kanske den håller sig där inne tills efter nyår. Hade ju dock varit skönt att få det överstökat också. Känner att jag gärna vill ha min kropp tillbaka. Börjar tröttna på att dela den med någon annan nu. :p

Vaknade av att någon (med dolt nummer, såklart) ringde innan 7 i morse. Hade jag vetat vem det var hade han/hon legat risigt till. Började nämligen hosta som en lungsjuk efter och kunde inte somna om. Gick upp och satte mig med ett glas C-vitamin, en kopp te ocg två rostade mackor. Vid 8 gick jag och la mig igen och somnade efter ett tag om. Pappa ringde, men jag sa att jag skulle höra av mig när jag vaknat. När jag sedan gjorde det och tittade på klockan tyckte jag att det stod 11:34 vilket jag tyckte var en helt okej tid att vakna vid. Nästa gång jag kollade på klockan var hon dock 14:00 så jag hade visst sett fel. Sovit mycket i alla fall!



Utlovade bilder!







Där har ni den! =D



XAU!! :)

9 december 2009 - Onontot sosomom fofanon...

De senaste två dagarna har jag utvecklat en rejäl foglossning. Har knappt haft några som helst besvär med detta under hela graviditeten, min lyckost. Vissa får det jättetidigt och jättekraftigt. Men nu har det alltså börjat på mig också. Sitter i ljumskarna på mig, och inte nog med att det gör förbannat ont, jag får kramp och känns som om jag inte har någon stabilitet alls i bäckenet och benen. Känner mig lite som en överrörlig barbiedocka, om ni vet vilken sort jag menar.

Idag var det barnmorskan igen. Går ju dit lite oftare nu i slutet bara för att hålla koll på allt. Alla mina värden var, som vanligt, grymma och bebisen mådde lika bra som alltid. Det enda som var annorlunda var att jag gått upp mer i vikt. Nära 2kg på 2 veckor!
Vi pratade om våra känslor inför förlossningen. Jag har inga oroskänslor alls. Ser mest fram emot att få komma till slutet av början så det viktiga kan börja. Så barnmorskan frågade Johnny, och sa åt honom att vara ärlig. Vet ju att han inte ser jättemycket fram emot den delen. Han sa att han var rädd för att se äckliga saker och blod osv, men att han visste att han var tvungen att vara med, för min skull, och att han också tänker vara det och ge mig så mycket stöd han kan. Kändes skönt att höra honom säga detta.
Sedan frågade hon om vi hade någon förlossningsplan eller några speciella önskemål vilket vi inte har. Jag har inte planerat så mycket detaljrikt eftersom jag inte vet vad jag har att vänta mig. Detsamma gäller smärtlindring. Jag kommer veta vad jag vill ha och hur jag vill ha det först när jag ligger där och plågas! :)

När vi var klara där gick vi för att äta lunch (pizza, såklart) och gick förbio en cykelaffär. Johnny ville gärna titta på moppehjälmarna så vi gick in, och tur vad väl det. Hittade vår barnvagn där! Så nu har vi barnvagnen klar, bara bebisen som fattas :D

Kan lägga in en bild imon, om ni vill. Nu ska vi titta på film :D

8 december 2009 - Till Stena fastigheter...

...vi är i stort behov av nya torktumlare här borta på månadsgatorna! Efter 2 timmar på hög värme är kläderna fortfarande blöta och jag tycker inte att det är helt OK! Hur ska man hinna få rent och tort alltid på de timmar man får undrar jag!? Tåls att tänka på! (Kanske borde jag sätta upp en lapp i tvättstugan, min blogg läser de ju knappast?)

Har spenderat halva kvällen med Tiss och Joss på msn. Vi har pratat om allt mellan semlor till innebandy och nagellack till Leif Andre. Fråga inte vad vi får allt ifrån, för jag vet ärligt talat inte.
Dessutom har Tiss och Joss varit på eggen att strypa varann via Internet flera gånger. Också här får jag be er hålla frågorna iväg för jag förstår själv inte hur detta skulle funka...:p



- Kram -


8 december 2009 - Tea is my medicin

Har fått lite frågor om jag ligger och föder, men så är inte fallet. Har inte orkar blogga bara, då jag har gått och blivit sjuk. Inget allvarligare än hosta, men det tar ju verkligen ut en! Jag lovar att höra av mig till er när det blir dags. Får nämligen använda mobilen inne på sjukhuset! Ni som vill veta kommer få veta, på ett eller annat sätt! :)

Var hemma hos farmor en sväng igår. Hon ville ge mig pengar, och gudarna ska veta att jag behövde det. Kom som en skänk från ovan! Så jag var illa tvungen att sätta mig på vagnen och ta mig hela vägen till Dr Sydows gata fast jag egentligen hade föredragit att ligga hemma eftersom jag inte var helt i form. Men det gick bra. Vi åt lite och mat och sedan fikade vi med lussebulllar.
När jag kom hem sen köpte jag och Johnny hem pizza och satt framför "Mystery Alaska" och mös. Tycker så mycket om att ha honom hos mig igen! :)

Nu sitter jag och dricker te för att försöka lindra min hemska hosta! Brukar hjälpa mot det mesta. Varmt te och varma bad är bästa sättet att kurera sig! Synd bara att jag inte har ett badkar...


5 december 2009 - Another Saturday

Jag sköljde munnen med Listerin igårkväll och när jag spottade ut det tyckte jag att färgen var annorlunda än annars. Kollade på innehållet i flaskan och mycket riktigt, det var helt olikt. Men jag tänkte inte så mycket mer på det, förren jag spottade igen. Upptäckte då att jag blödde från någonstans i munnen. Trodde det kom från tandköttet, men när jag tittade lite mer noggrant såg jag att det var på undersidan av tungan som var trasig. Kunde inte förstå hur detta kunde ske. I fler minuter stod jag och spottade blod. Det ville verkligen inte sluta blöda, men tillslut avtog det en aning. Men bara för att sätta igång igen efter ett tag. Blödde till och från resten av kvällen. Insåg senare att jag troligen rivit mig på skenan jag har kvar från tiden med tandställning på underkäkens baksida och Listerinet fick igång blodflödet eftersom det är så starkt. Nu är det slut på blödandet, men är lite öm.

Igår berättade Johnny om Carnatal, en stor fest som nyss börjat i Natal. Den håller på i fem dagar och är tydligen riktigt rolig. Såklart började jag drömma om detta. Drömde att Johnny fortfarande var i Brasilien och var och festade där. Jag blev meddelad att folk blev skjutna och dödade mitt i festen och vart jätteorolig. Så när jag vaknade började jag treva efter mobilen för att ringa till Marco, men efter tag kom jag på att Johnny är här nu. Så jag vände mig om för att krama honom, och då var han borta! Började undra vad fan som försegick, vad hade jag drömt och vad var på riktigt. Jag gick upp i alla fall och hittade honom i soffan, framför datorn. Ovanligt att han vaknar innan mig, men jag hade varit riktigt trött igår.

Vi behövde köpa hem lite mat idag, så vi tog oss till Kortedala Torg. Jag hade sett en butik som säljer skor där "från 79:-" så jag tyckte att det kunde vara värt att ta en titt därinne. De hade faktiskt massa fina saker och priserna var inte alls farliga. Hittade ingenting över 499:-. Det fanns inte bara skor utan jackor, mössor, vantar, sockar och massa annat. Plockade fram ett par ordentliga vinterkängor som Johnny testade, och även en jacka. Tillsammans kostar det 648:- vilket jag inte tycker är särskilt mycket. Den snälle mannen som jobbade där la undan det för oss eftersom det var de sista av de varorna som fanns kvar. Får ta oss dit nästa vecka när vi fått lite pengar.

Tror dessutom att jag är påväg att bli lite dålig. Känns som om jag har slemm i halsen och får typ kräkkänslor hela tiden. Jag hoppas tt jag slipper vara sjuk! Skulle inte orka det..!! Men men, jag har haft tur förr!


Förresten, Sara kom in på utbildningen! Är jättestolt och så glad för hennes skull!! :D


Tchau, I have to go now..


4 december 2009 - Kär i en datanörd

Har knappt haft tillgång till datorn sen Johnnys återkomst. Han tycker det är helt fantastiskt att ha dator hemma och slippa gå till internetcafe varje gång han vill kolla sin mejl eller prata med någon på msn. Rätt lugnt för mig, jag får ju min tid att kolla bloggarna, min facebook och själv skriva ett litet inlägg då och då.

Igårkväll låg vi och tittade på Harry Potter och Fenixorden. Johnny verkar älska den filmen och vill alltid titta på den. Jag är ju inte så kräsen när det kommer till film, och kan titta på det mesta. Finns en film som han älskar som jag aldrig kommer kunna förstå mig på - Dragon Ball! Jag är ju inte särskilt förtjust i animerat över huvudtaget.
Johnnys hår har växt en bra bit sedan han åkte, men han har varit dålig på att kamma det så jag tog på mig det under gårkvällen. Han lade sitt huvud i mitt knä och jag fick kamma ut alla ihopkorvade lockar. En riktigt avslappnande aktivitet för oss båda. Sedan bad han mig göra flätor. Det var lättare sagt än gjort då det inte var långt, men jag gjorde mitt bästa. Tog inte jättelång tid innan han somnat. Jag frågade om han ville gå och lägga sig, men han skakade huvudet och pekade på sitt öra. Så jag flätade hela hans hår och åt nattmat medan han låg och "lyssnade" färdigt på filmen. Sedan var det sängen som stod högst på listan!

Vaknade 05:30 imorse och fick ta mig upp och äta, som vanligt. Kröp sedan ner i sängen igen och somnade ganska snart om. Jag drömde att vi var i Brasilien. Drömmer det rätt ofta nu för tiden. Vet dock inte varför. Visst saknar jag det, men inte lika mycket nu när Johnny är här. Fast ofta har ju inte drömmarna någonting att göra med det man drömmer. Orka spekulera...!
Vaknade till efter några timmar av att Johnny la armarna omkring mig. Han pussade mig och sa Godmorgon, sedan somnade vi om igen. Ett antal timmar senare vaknade jag igen, och var tvungen att springa upp på toaletten. När jag kom tillbaka hade han tagit min sida så jag lade mig på hans - och vi somnade om igen. Till slut förflyttade vi oss till soffan och har typ legat där hela dagen.


Vet inte hur intressant det här var, men det vad som har hänt sen sist. Ganska detaljrikt dessutom :p


                                         Första kvällen!                      
          



Hejje!


3 december 2009 - Back to normal?

Jag kan fortfarande inte fatta att han faktiskt är här nu! Att jag kommer kunna ta på honom, prata med honom och pussa på honom när jag vill. Kunde inte sova inatt. Låg bara och tittade på honom. Jag undrar hir långt det kommer ta innan det blir som vanligt, alltså som det var innan han åkte typ. Tror att han är rätt tillbaka i det, men av någon anledning kommer det ta ett tag innan spänningen släpper i mig. Men det är okej. :D
Han ligger fortfarande och sover, men jag vaknade av att magen knorrade. Så nu har jg tryckt i mig ett par mackor och tittar på "Alla älskar Raymond". Mest i brist på annat! Han somnade rätt tidigt igår också. Vi låg och tittade på "American Psycho" men han orkade inte ens titta färdigt på den. Halv tolv låg vi i sängen redo att sov. Tog väl 2-3 minuter innan han snarkade, vilket kändes väldigt behagligt. Saknat hans snarkningar. Fast efter ett tag sparkade jag till honom, det blev lite mycket ljud. Han somnade med armarna runt mig, så jag låg vaken och bara log.



Han frös en del igår :p



- Jeans under mysbyxorna -


2 december 2009 - Kärleken

Så nervös jag varit idag har jag nog aldrig varit. Jag minns det i alla fall inte. Vaknade alldeles för tidigt, precis som jag visste att jag skulle göra. Var hungrig men det hjälpte inte att äta. Runt 10 gick jag och la mig igen och halvsov i ca en timme. Sedan var det upp för att städa - igen. Börjar gilla att städa! Eller, inte städa i sig, men jag älskar att se hur det blir rent. Så jag började dammsuga under soffan. Efter ett tag hörde jag hur mobil nr 1 ringer inne från sovrummet så jag släpper allt och springer in. Men missar samtalet som kom från "Okänt nummer". Jag hatar när folk ringer från sånt nummer och inte talar in meddelande på svararen. I alla fall, jag ringde pappa. Tänkte det kunde vara han som ringde från något åkeri nånstans. Men när jag ringer honom hör jag hur mobil nr 2 ringer utifrån vardagsrummet, så jag kastar den första i sängen och rusar ut. Så bra det nu går. Missar samtalet - som kom från "okänt nummer".
Blev tokig! Då ringer pappa på min första telefon och jag springer in och svarar. Det var alltså inte han som hade ringt innan. Jag väntade en liten stund på att det skulle ringa igen. Kände på mig att det var från någon flygplats av nån anledning. Men ingen ringde tillbaka, så jag fortsatte med dammsugningen. Ganska snart hör jag hur mobilen i sovrummet började ringa igen och jag gjorde samma sak som innan - men missar! Och det var samma "Okända nummer" den gången. Då tänker jag lite smartare - går ut till den andra telen och väntar där. Mycket riktigt så ringer den snart, och mycket riktigt var det från flygplatsen. I Amsterdam. De ville bara ha det bekräftat att Johnny skulle till mig, och jag sa att det var så. Så det löste sig!

(Lade sedan båda mobilerna på laddning bredvid varandra)


Fortsatte sedan att städa och strax innan 14:00 var det färdigt och jag var nyduschad. Madde kom snart och jag fick låna lite av hennes smink innan vi gav oss iväg. Behövde inte vänta särskilt länge på flyplatsen innan han kom gående. Var så nervös att hela jag skakade, och det har ganska precis avtagit! Känns bra att ha honom här i alla fall :D



:)


2 december 2009 - 7 timmar typ

Ska snart gå och lägga mig igen, var bara tvungen att fylla på med lite macka då någon var hungrig. Behöver dock sova några timmar till då jag bara sovit kanske fyra timmar. Vill ju inte vara värsta zombien när vi möter upp Johnny, jag och Madde :D

Åkte in till stan med Sara igår. Hon skulle till biblioteket och jag tyckte att jag kunde följa med. Hade ju inget bättre för mig och lika väl som att sitta hemma och glo så kunde jag ju sitta där och glo. Det var dock rätt snabbt avklarat och vi gick och tog en fika; Kaffe och muffins. Muffinsen var dock så maffig att jag fick plocka med mig större delen hem. Har ännu i skrivande stund inte ätit upp den!
Efter fikan tyckte vi att det var dags att bege oss hemmåt. Klockan var 20:30 och det var iskallt ute. Riktigt vinterväder, kändes som man skulle förfrysa inifrån när man andades. Vi åkte hem till Sara och spelade kort och yatzy som vanligt. Satt och funderade på vad man annars ska göra. Vad gör folk som inte tycker om att spela spel liksom? Hemma hos Sara finns det ju inte ens en TV att sitta framför. Det är ju iofs inte särskilt mycket roligare. Är vi hemma hos mig har vi på TV:n men spelar spel samtidigt, eller pratar om de underligaste ämnen. Ibland löser vi korsord också. Låter säkert jättetrist för andra, men vi tycker det räcker alldeles utmärkt. Ibland vill man inte var ensam men orkar inte heller umgås, och då är Sara perfekt. Just för att vi kan sitta tillsammans i varsin hörna av soffan med varsin bok eller varsitt korsord. Vi måste inte ens prata med varandra, men det är trevligt att ha möjligheten om man skulle vilja.


Jag var hemma efter 00:00 nångång och det kändes väldigt konstigt att gå och lägga mig utan att ringa och säga godnatt till Johnny. Samtidigt som jag är överlycklig över att få hit honom kommer jag lite sakna att ha honom där också. Kommer sakna lyckoruset när han loggar in på msn eller när jag hör hans röst i andra sidan luren efter några signaler. Men, naturligtvis, har jag honom hellre här så jag kan krama och röra honom.

Får nog äta något mer innan jag somnar igen! :D
Vi hörs, hörni ;)


1 december 2009 - Grattis Mamsen!

Första december. Mamma skulle fyllt 56 idag. Undrar hur hon skulle sett ut. Skulle hon vara grå? Eller skulle hon brås på sin far och behålla den mörka färgen ända in på ålderns dagar? Ingen vet, och vi kommer aldrig få veta heller, på både gott och ont. Vi minns ju henne som ung och vacker nu. Hon behövde aldrig bli en gnällig gammal tant som anser sig själv bara vara till besvär för andra. Det tycker hon säkert är positivt. Men hon fick ju inte heller uppleva de glädjeämnen som kommer med att vara "tant" heller, som barnbarn t.ex.

Jag tror inte att jag har saknat mamma så mycket någon gång under de senaste åren som jag gör nu. Och har gjort sen ett bra tag tillbaka. Har inte haft någon att ringa till när jag har undrat över vad som händer med min kropp och när jag varit orolig över det. Pappa har ju hjälpt så gott han kunnat, men han minns ju inte allt.


 




Stilla så stilla du somnat,
din smärta så tåligt du bar.
Flitiga händer har domnat,
men ditt ljusa minne står kvar.

<3


Har tänt ett litet ljus för henne idag.


30 november 2009 - Nervspel!

Har nervspel i magen nu. Tänk om något går galet och han inte kommer fram? Imon (idag) åker han. Klockan 14:10 lokal tid. Alltså 18:10 svensk. Kommer ju inte veta om allt gått bra förren på onsdag på flygplatsen. Är verkligen orolig nu. Hatar att inte ha kontroll! Gaah...

Har varit med Sara i stan och tittat på NK:s jul idag. Myysigt var det, och det hjälpte väl julkänslan att träda fram en smula. Sedan kom hon med hem och vi åt middag tillsammans. Kassler och potatismos blidde det, så ingen lyxmat att tala om men ätbart var det! Sedan hade vi en sen första advents fika med julmust och lussebullar med saffran i. Mycket gott! Hon har precis åkt hem nu. Jag ska snart krypa till sängs själv. Ska tvätta imorrn, men tar nog bara sängkläderna. Får boka ny tvättid till resten, så slipper jag släpa ner allting själv. Förhoppningsvis...

Nej, nu ska jag sluta tänka dumt! Det kommer gå fint. Han åker ju inte genom Portugal så det borde inte vara några problem. Han har alla papper och mitt telefonnummer. Undrar de över något så får kan de ringa och fråga!
- Det kommer gå bra!

Godnatt.


RSS 2.0