28 oktober 2010 - Afterlife

Här är det tyst som i graven, något som jag vanligtvis uppskattar. Men idag är det bara tråkigt! Julia ligger och sover och samtidigt som det är skönt att kunna fokusera på lite annat - typ nöjen - ett tag, så vill jag mer än gärna att hon ska vakna och föra lite oväsen.
Hon vaknade vid åtta och somnade om igen strax efter nio, när jag tog en liten promenad med henne för att köpa frukost. Eller ja, för att köpa juice. Vilket blev min frukost idag. Hon har sovit ett bra tag, men jag misstänker att hon är trött efter gårdagen. Och gårkvällen också! Vi var ju i Kungsbacka och träffade Mickan och Mira. Vi började med att äta lunch på Linnéas och traskade sedan mest runt utan att spendera några pengar. Vi sa hejdå vid halv fyra och Julia somnade innan vi ens kommit ut ur mässan, och sov nästan hela vägen hem, tills vi var påväg till spårvagnen. Det pissregnade rakt ner i hennes vagn, trots regnskyddet. Jag visste inte vad jag skulle göra, men fick till slut satt upp hennes filt så det inte kom på henne. Nu tänker jag inte gå ut alls med henne om det regnar! Inte förrän vi fixat hennes andra vagn så jag kan vända henne bort från vinden!

Det hemska regnet resulterade i en inte så rolig kväll. Hon somnade runt åtta som vanligt, och jag gick för att duscha. När jag sköljde ur balsamet hörde jag hur hon skrek och hur J inte fick henne att lugna ner sig. Det blev bråttom ut från badrummet! Stackars var alldeles hysterisk då hon knappt kunde andas eftersom hon var så täppt i näsan. Ingenting jag gjorde hjälpte och, naturligtvis!, var nässugen puts väck! Tills slut hittade jag den under massa papper i en låda och fick sugit ut det geggiga så hon fick luft igen. Hon fick sitta i mitt knä ett tag och lugna ner sig ordentligt då hon fick en riktig andskuld som hon lugnt fick återbetala. När jag la henne i sängen igen ville hon ju absolut inte sova, och började gråta igen. Så Pappa J fick göra välling som jag gav henne och sedan sov hon gott. Då var klockan efter tio, så jag gick och la mig också!


Nu sitter vi på pendeln påväg mot Kungsbac...

dsc05336 (MMS)

Nu sitter vi på pendeln påväg mot Kungsbacka för att träffa Mickan och Mira! :)


Ett halvsuddigt bevis på att min, inte ens...

dsc05332 (MMS)

Ett halvsuddigt bevis på att min, inte ens 10 månader gamla bebis, har börjat gå!


24 oktober 2010 - Time flies

Ja, tiden går fort när man har roligt! Har inte orkat blogga på ett tag, men nu tänkte jag ge det ett försök!

Helgen har flugit förbi, och jag har haft att göra. I fredags hade vi myskväll här hemma som varje fredag. Hyrde hem några filmer, åt Flygande Jakob och bara var med varandra. Lika mysigt som alltid! I lördags kom Andreas och Tessie och hämtade upp mig och Julia. Det var dags för handling! Vi fick med oss massa mat hem, så nu är kyl, frys och skafferi fullt och vi slipper svälta. Alltid skönt! Sedan kom de med in en stund på en kopp kaffe och lite bullar. När klockan närmade sig fem var de fortfarande kvar, och Madde kom också. När A och T åkte hem åt jag, Madde och Julia mat: Thaikyckling med ris. Sedan satt vi i soffan hela kvällen och kollade halvt på film/TV medan vi pratade och hade det allmänt trevligt. Eftersom vädret var som det var under hela gårdagen bestämde sig Madde för att stanna över natten. När vi gick och la oss vid tolv, vaknade Julia och ville inte alls somna om. Jag fick sitta med henne tills klockan var runt ett innan hon somnade om. Hoppades ju dock på någon timmes extra sömn, men inte. Tvärt om, faktiskt, då hon vaknade klockan sju istället. Jag var lagom mör, men vi tog oss i alla fall in till stan i förmiddags och åt lunch där. Vi kollade runt lite efter något bra till Julia att leka med, men jag tycker inte det finns så mycket bra, och om det är något som jag tycker är pedagogiskt och roligt så kostar det flera hundra. Men jag fick köpt en ny tröja till henne för 50:- inne på H&M, eftersom den hon hade på sig blev nerkladdad vid maten.

Det var min helg i bokstäver!


21 oktober 2010 - Torsdag!

Idag kom den första snön, upptäckte jag när jag kollade ut vädret för att kunna bestämma vad jag skulle klä på Julia inför ett ärende i kungsbacka. Hennes kläder blev helt plötsligt det minsta problemet, då hon har alla vinterkläder hon behöver. Jag själv däremot har varken det ena eller andra, inge skor, ingen jacka (har en, men den går inte att knäppa. Jag hade ingen alls lust att traska runt med blöta fötter, så jag bestämde mig för att stanna hemma. Dock löste det sig ändå då jag kunde skicka det som jag skulle lämna in via mejlen. Så jag behöver inte åka till kungsbacka! Skönt! Har ingen alls lust att lägga ut massa pengar på att åka ner dit just nu.

Det blev städ här hemma istället. Julia har varit lite kinkig sen igår. Det började efter att hon sovit middag alldeles försent! Vi vaknade klockan nio igår morse och då blir ju hela dagen ruckad. Hur som haver, hon vaknade med ett illtjut och bara grät tills hon knappt kunde andas och ingenting jag gjorde hjälpte. Hon ville inte sitta i knäet, men hon ville inte sitta själv heller. Dessutom blev hon alldeles tjock i näsan och när hon fnös till kom långa slingor av slem. Oerhört äckligt! Jag misstänkte att hon hade ont i magen och gav henne lite att dricka. Hon brukar slappna av när hon dricker och kan då få ut det som behövs. Mycket riktigt kom det ett lass som luktade åt helvete illa, och sen var hon glad igen. Men idag har hon varit gnällig igen. Tror det kan vara någon liten förkylning på gång. Ingen feber i alla fall. Än så länge, får jag väl säga. Hon har ju aldrig haft det, så det lär väl komma när som. Om hon inte blir som jag, som typ hade feber första gången när jag var 11 och hade lunginflammation!

Nu sover hon middag i alla fall och den normala dagsrytmen börjar falla på plats. Snön har regnat bort, och allt har återgått till det normala!


19 oktober 2010 - En helt vanlig dag

Dagen började strax efter åtta då jag vaknade av Julias joller. Hon verkade inte göra några som helst anspråk på att väcka mig, utan trivdes bra i sin säng lekandes med en blöja (oanvänd, såklart) som hon fått tag på. Men oavsett blev hon glad av att se mig. Inte bara för att jag var vaken utan också för att hon var i behov av lite assistans för att ta sig upp. Hon hade nämligen lagt sig på tvären vid sängens fotände och fastnat där. Men jag fick upp henne rätt så problemfritt och sen var det dags för frukost.

För det mesta har vi varit inne, då jag tyckt att vädret varit lite för opålitligt för att ta några längre promenader. Jag gick dock bort till Ica för att handla hem lite middagsmat och tog en kortare sväng med Julia på eftermiddagen. Tyckte hon kunde behöva frisk luft så jag fick passa på i ett uppehåll. Fast det fick gå fort för halvvägs började det droppa lite hotfullt!
Förövrigt har vi bara skojat och gosat, som vi alltid gör, och Julia har varit på härligt humör - för det mesta. Nu har hon somnat för natten och jag tänkte väl kanske göra detsamma inom inte alldeles för lång tid. Även om jag inte känner mig trött under kvällen så blir jag alltid helt slut när jag nattar henne. Hon liksom söver mig!



Mysbebis.

dsc05294 (MMS)

Mysbebis.


18 oktober 2010 - Trött och sleten

Helgen har gjort mig väldigt sliten! I lördags var jag hemma från Madde runt halv tolv! Vi hade jättetrevligt, åt god mat och promenerade lite med vovve och bebis och sen kom Alexandra förbi en sväng också. Det var första gången Julia träffade en stor hund, och första gången hunden träffade en liten bebis så det var spännande. De verkade tycka om varandra även om Julia blev vettskrämd när hunden skällde till. Det hände tre gången och Julia började panikgråta, men det var ingenting som satt i henne. Efter en stund skulle hon ner och titta på vovven igen!

Igår var det överraskningsbabyshower för kusin Johanna. Min dag började inte sådär jättebra då jag redan var helt slut. Men när vi väl kommit iväg blev det bra och Johanna blev väldigt förvånad. Som planerat! Så det var lyckat.
Idag var det städning och BVC som stod på agendan. Städningen var rätt så fort avklarad då det inte var så mycket. Klockan två var jag och Julia på BVC och fick vägt och mätt henne. Hon vägde inte så mycket som jag trodde, men hade ändå gått upp 1,5 kg sen sist, så det är ju alldeles utmärkt.


16 oktober 2010 - Smärta!

Julia vaknade lite senare än vanligt, men det kändes ändå tungt att gå upp vid halv åtta. Jag var rätt trött! Dessutom upptäckte jag att jag har ont i magen när jag reste mig ur sängen. Hoppas på att det ska gå över eller åtminstonde avta innan jag ska hem till Madde lite senare. Nu ska jag byta blöja och klä på Julia lite kläder och sedan ta mig till Ica för att köpa hem lite nödvändigheter för dagen.


15 oktober 2010 - Dag på stan

Julia och jag har spenderat större delen av dagen i stan. Pappa var med för det mesta också. Vi möttes upp vid tolv och började med ett besök på banken där pappa startade ett konto till Julia som hon inte får använda förrän hon är 18. Sedan tog vi en fika då jag inte hunnit äta frukost än, och det var dags för Julia att äta lunch. Pappa och jag tog varsin räksmörgås och Julia åt lax med potatis och ärtor. Sedan beställde pappa in en glasskula med vanlijsmak medan jag var på toaletten. Var så sött när jag kom ut och fann honom mata Julia med den.
Sedan promenerade vi runt på stan en stund och väntade på att pappas pengar skulle ramla in på kontot så vi kunde handla lite. Dock hade det blivit något fel med lönen, vilket inte är ovanligt, så han fick bara ut halva. Detta begränsade vårat shoppande något, men jag fick mig i alla fall en ny BH och det viktigaste. Sedan fick jag lite pengar för underhållsstödet som han lovat att betala så jag slipper sätta J skuldsatt innan han ens flyttat hit. Pappa drog sig hemåt vid fem, då hans ben värkte. Jag stannade kvar en stund, och åt sushi medan Julia fick sin gröt. Sedan hittade jag en söt fleecepläd på Åhléns för bara 39:- som jag köpte till lillan. Vi var hemma strax innan sju, och då dumpade jag av allt hemma, gjorde en snabb outfitchange och sedan bar det av igen. Den här gången för att lämna tillbaka hyrfilmerna från förra veckan då både jag och J glömt dem när vi gick hemifrån. Jag hyrde några nya till mig själv och har nu tittat på en av dem. Ska dock inte börja med en ny. Det är det alldeles  för sent för! Nej, jag ska krypa ner i sängen och sova. Det tog ett tag för Julia att komma till ro när vi väl var hemma så hon somnade senare än vanligt. Hoppas att det betyder sovmorgon, men de senaste dagarna har hon vaknade strax efter sju, så det blir väl så imorgon också!


14 oktober 2010 - Härlig unge

Dagen har varit hur härlig som helst. Inte för att vi gjort något utöver det vanliga, men Julia har varit på superbt humör hela dagen, och det gör så mycket. Vi har lekt massoroch jag har krupit runt på golvet som en galning tills knäna ömmade. Men vad gör man inte för de små liven?
Hon somnade innan eftermiddagsmålet, som hon gjort de senaste dagarna, och sov ca en timme. Sedan vaknade hon och dagens enda gråt kom. Inte så konstigt, dock, hon måste ha varit hungrig! Jag värmde upp omeletten som jag gjort till henne tidigare, och hon åt den med god aptit. Plus lite fruktpuré efteråt. Sedan sken hon som solen igen. Strax innan åtta tog vi en kort promenad, då jag tyckte vi behövde lite luft innan natten och sedan somnade hon gott efter att ha fått en ny blöja och lite välling. Det känns som det kommer bli en bra natt, men jag vågar inte säga för mycket. Risken är ju att jag får äta upp det till morgonen!

Nu ska jag koka några nappar och sedan dega mig en stund på soffan innan även jag kryper till kojs!



Älsklingspluttan!


14 oktober 2010 - Städa städa varje måndag - och torsdag

Vi har två städdagar i veckan, måndag och - idag - torsdag. I måndags höll vi på ungefär hela dagen och röjde. Särskilt J eftersom hans områden är de värsta, vardagsrummet och sovrummet. Köket, badrummet och hallen har jag färdigstädade på ett kick! Så även idag. Därför bestämde jag mig för att hjälpa J lite och tog sovrummet också, medan han fortfarande höll på med vardagsrummet. Nu har vi precis ätit lunch och jag är helt slut. Julia ligger i sängen och leker med sina gosisar - tror jag. Hon kan ha somnat också. Är osäker! Skulle åkt till KT idag hade jag tänkt, och lämnat in papprena på Soc, men det får bli imorgon. Jag ska ju ändå in mot stan och träffa pappa. Får åka några minuter tidigare så hinner jag lämna av dem på vägen!

Varje dag den här helgen är planerad, vilket känns jätteskönt! Imorgon ska jag, som sagt, ha en heldag på stan med pappa och Julia. På lördag ska jag hem till Madde och äta middag och ha lite myskväll och på söndag är det...ja det är hemligt än så länge! :D Men kul ska det bli! Tycker det är så härligt att ha saker att göra på helgerna. Blir så långrandigt att bara sitta hemma.



Gammal bild

13 oktober 2010 - God morgon

Julia har vaknat precis samma tid de senaste två dagarna, 08:32. Helt okej tid tycker jag! Dock har hon väckt mig en del under natten. Hon har inte vaknat själv, men gråtit i sömnen. Misstänker att hon hade ont i magen, för hon lugnade ner sig när jag la min hand på den. Sedan började hon prutta en hel massa och sen somnade hon om.

När hon vaknade fick hon sin frukostgröt och sedan tog jag en kortare promenad med henne och inhandlade lite pålägg till min frukost. Verkar ha hänt något vi 6ans hållplats, för det var två polisbilar och fem poliser där. Jag såg inte vad det kunde vara, och ville inte stanna och titta. Det var för kallt!

Julia somnade i alla fall i vagnen och har sovit en liten stund nu. Tror dock hon redan har vaknat, men hon klarar sig själv en stund. Hon är rätt duktig på att roa sig själv.


12 oktober 2010 - Första gången

Morgonen började rätt hektisk, efter en natt utav en mycket avbryten sömn! Jag vaknade gång på gång, varelse Julia grät eller inte. Urobbigt! Sedan halkade hon på en kudde efter frukosten. Hon föll bakåt och slog bakhuvudet ordentligt i en vit träbänk vi har under fönstrena i vardagsrummet. Det bildades direkt en stor, enorm bula och jag tog med henne till vårdcentralen direkt. Har aldrig varit med om att en bula dyker upp så fort så ag blev rädd att det blödde och tryckte på eller nåt. Men efter att en sjuksköterska, en BVC sköterska och en läkare tittat på det konstaterades det att det inte var någon fara!

Idag har det hänt 4 "första gången" här hemma. Trevliga och...mindre trevliga! Det bästa var väl att hon 2 ggr tagit ett steg helt och alldeles själv. Det var ett väldigt litet steg och när hon satt ner foten ramlade hon ner mitt knä, men ändå: Ett steg. Två gånger!
Det andra var att hon kissade på golvet. Jag skulle gå och duscha med henne och när jag plockat av henne blöjan satte jag henne på golvet för att fixa i badrummet, och då blev det helt plötsligt väldigt blött under hennes lilla rumpa. (Desstom blev det ingen dusch då det var något fel på rören och vattnet var alldeles för kallt!)
När jag insett att vattnet inte gick att värma upp satte jag återigen Julia på golvet, och ser då hur hon antar en röd nyans i ansiktet. Detta brukar innebära att hon bajsar! Jag blev lite panikslagen ett tag då jag inte alls kände för att spendera kvällen med att torka bebisbajs från golvet, så jag fort lyft upp henne och satt henne på toaletten. (Det hann dock komma lite på golvet. Första gången hon bajsade någonstans annan än i blöjan). Hon såg lite rädd och obekväm ut till att börja med, men när jag började krysta och pusta förstod hon, och hon bajsade så fint så. På toaletten!

Så det har varit en händelserik men bra dag här. Jag har dessutom lyckats hålla Julia vaken sen halv fyra vilket resulterade i att hon somnade jättelätt nu runt sju! Jag har fått ätit middag och nu ska jag bara sitta och ta det lugnt, här eller i soffan! Härligt!


11 oktober 2010 - Så börjar veckan..

Jag vaknade runt åtta idag. Innan både Julia och J, trots att det var hans tur att gå upp med henne. Jag försökte somna om, men förgäves. Låg i alla fall kvar i sängen till kvart i nio. Julia vaknade strax efter att jag gått upp och klockan nio satt vi och gosade tillsammans i soffa, Julia med sin välling och jag med en clementin. Dock blev inte vilan länge då lägenheten behövde städas! Köket stod först på tur, och sedan var det badrummet och till sist hallens tur. Vid det laget hade J hunnit komma upp och börjat städa i vardagsrummet. Dock började Julia bli trött och eftersom hennes sängkläder låg i tvättmaskinen var hennes säng praktiskt taget osovbar. Jag lagade mat till henne och när hon ätit upp tog jag med henne på en promenad. En win-win(-win) situation: J fick städat sovrummet ifred, jag fick lite motion och Julia fick sovit. Kan ju inte bli bättre!

När jag hade gått i nästan en timme och snart var hemma, ringde Sara och frågade om jag hade lust att följa med in till stan. Då jag ändå hade ett ärende på banken tyckte jag att det passade bra. Det var bara till att slänga sig i duschen när vi kom hem. Julia fick en ny blöja och båda nytvättade kläder, och sen bar det iväg igen. Vi mötte upp Sara på Redbergs och sedan åkte vi första bästa vagn resten av vägen in till stan. Vi började med att äta sushi, och sen blev det ett besök på Åhléns skötrum då Julia hade kletat i blöjan. När vi väl kom till banken var det kö långt ut på gatan! Det var nr 780 när jag tryckte ut lappen, och jag fick nr 819! Då var det en timme kvar tills de stängde, och jag undrade ju om vi skulle hinna det. Vi bestämde oss för att testa och fördrev tiden inne på Panduro och Lagerhouse. När vi var tillbaka efter ett tag var det redan nr 826, så mitt var långt gånget! Ett tag stod vi och tvekade men jag tyckte vi kunde försöka på nytt. Det var trettio minuter innan de stängde och det var tjugo nummer före mig! Då kom en man som en skänk från ovan och gav mig hans nummerlapp som var tio nummer innan mig. Jag tog glatt emot den och ca tio minuter senare var jag framme och fick gjort det jag skulle! Skönt!

Nu sover Julia sedan flera timmar och jag ska gå och göra henne sällskap!


10 oktober 2010 - Släktlördag

Gårdagen började rätt dåligt. Jag vaknade vid halv sju av den värsta huvudvärken. Visste på en gång att det var migrän, så jag drog mig upp ur sängen och slängde i mig två Eeze. Jag gick och ka mig igen för att försöka sova, men var snart tvungen att springa upp igen för att kräkas. Jag försökte verkligen hålla nere det så länge som möjligt för att ge tabletterna en chans att hinna verka, men tillslut går det inte. Jag väckte J och sa att han fick ta Julia eftersom jag var dålig, och det gjorde han såklart.
Jag somnade men vaknade av att något förde oväsen i sovrummet, men jag kunde för allt i världen inte koppla vad det var som lät. Jag hörde ju både J och Julia från vardagsrummet så det kunde inte vara dem. Ett tag trodde jag att det regnade för det smattrade mot rutan, men jag insåg ganska snart att det inte var det. Jag tittade bakom gardinen och någog stort flög förbi, och jag fick hjärtstopp! Trodde att det antingen var en liten fladdermus eller en stor mal! Jag ramlade ner från sängen av rädsla och skrek i panik på J som kom inrusande. Jag bad honom titta var det var för något! En fågel! Det hade flugit in en liten fågel genom det knappt öppna fönstret. "En liten, jättevacker fågel" som J uttryckte det, men jag sa åt honom att bara släppa ut den igen. Obehagligt!

Runt tio kände jag mig betydligt bättre även om huvudvärken inte var helt borta. Dock gjorde det mer ont när jag låg ner och jag saknade min snutta, så jag gick upp och kramade på henne. Hon somnade ganska snart och jag la mig på soffan och slappade framför en film innan det var dags att fixa ordning oss. Helt plötsligt var det bara en timme kvar innan vi skulle bli upphämtade, och jag satt i pyjamas och hade inte ens duschat än! Panik! Jag lagade mat medan jag duchade och slängde i mig det samtidigt som jag plockade fram kläder. Vad Julia skulle ha på sig hade jag bestämt flera dagar i förtid, men jag hade ingen aning vad jag skulle ta på mig själv. Dessutom kände jag att ingenting passade, så det blev väldigt stressigt. Till slut kom vi iväg och första anhalten var hemma hos Tommie i Angered. Vi var inte där jättelänge, men hann få i oss lite chili con carne och Julia fick sin lunch där. Vi pratade med folket som var där, men sedan bestämde vi oss för att åka vidare. Vi skulle stanna till vid Ica Mxi för att köpa blöjor också, och vi visste inte hur lång tid det skulle ta hem till Johanna.

Vi var framme typ 1,5 timme innan utsagt tid! Vi började med att inviga den ofödda bebisens skötbord och Johanna fick praktisera blöjbyte på Julia. Sedan satt vi ute på verandan och pratade om allt mellan himmel och jord! Daniel o.Co kom strax efter fem och då var det snart middag. Julia blev tokig när Tilde kom och de två lekte på golvet och hade jätteroligt. Vi fick flygande Jacob till middag och sen glassbomb efter det, vilket var supergott! Klockan tickade iväg och när hon var runt halv nio skulle jag fixa vällingen till Julia, och upptäckte då att vi glömt hennes flaska hemma. Panik, igen! Ingen hade någon nappflaska, och Julia vägrade äta mer gröt. Hon ville ha välling, och vi försökte på alla sätt. Först testade vi att ge henne i en träningsflaska, men det kom för fort. Sedan testade vi med sugrör, men hon förstod självklart inte grejen. Vi testade att ge henne med sked, men det var ju inte samma grej! Vi satt alla runt bordet och funderade på om man kunde ha sönder en napp och sätta den runt en flaska, men vi kom fram till att det inte är värt risken. Hon kunde ju sätta den i halsen! När klockan var halv tio bestämde vi oss för att åka hemåt istället. Jag misstänkte att Julia skulle somna i bilen och sova hela vägen, så fick vi ge henne vällingen hemma. Och så rätt jag var! Julia sov innan vi hunnit backa ut från uppfarten och sov som en stock hela vägen hem, tills jag skulle flytta in till sovrummet för att ge henne vällingen. När den var slut somnade hon gott om, och vaknade halv nio i morse, bortsett från ett napptapp runt fem. Så vi har sovit gott efter en härlig dag!


8 oktober 2010 - Långfredag

Julia vaknade alldeles för tidigt imorse och bara grät. Vanligtvis brukar hon kunna sitta lugnt och leka i över en timme, men idag funkade ingenting. Det var välling som gällde, och sen satt jag som en halvdöd katt i sängen medan hon kröp runt och drog sin far i håret.
Vid kvart i tio åkte vi hemifrån till GT där Julia skulle få sin vaccination. Äntligen har hon fått den, har varit på gång sen i maj, men vi har fått förhinder varje gång. Men nu är det som sagt gjort, och det blev ett illtjut och sen fick hon komma till mamma och då var det bra igen. Jag låter J hålla i henne eftersom jag själv tycker det är så obehagligt. Jag håller mig framför henne istället och pratar med henne. Tycker det känns bäst så, och det funkar ju väldigt bra. Nu kan hon bli röd och sårig runt området där de satte den, men först om ca en månad, så vi får hålla koll. Men ingen feber och ingen smärta brukar följa, och det känns ju bra.

När det var avklarat åkte vi vidare och lämnade in pappret på Migrationsverket. Kvinnan i receptionen tog en KOPIA! Då hade vi ju kunnat be Js syster att mejla det bara, och sluppit massa att slösa massa energi och pengar! Men nu är det klart och bollen ligger hos dem.


Lillskruttan var så trött ikväll eftersom hon inte fått sovit särskilt bra alls under dagen. Hon somnade ca 30 minuter innan vi skulle gå imorse och självklart vaknade hon när jag skulle klä på henne sina ytterkläder. Sedan somnade hon när vi var påväg därifrån men vaknade snart med ett ryck eftersom folket runt oss förde sånt oväsen. Hon somnade en tredje gång på vägen hem, men blev väckt även då av att J råkade gå in i vagnen, så hon behövde sova. Runt sju satt hon bara och grät, och när jag tagit på henne sin pyjamas och jag gav henne nappen somnade hon direkt på min arm. Så mysig var hon, och jag ville verkligen inte lägga ner henne! Satt med henne en stund innan hon fick inta sängen och jag soffan.

Nu tror jag att jag också ska gå och lägga mig så jag är någolunda utvilad imorgon då vi ska först till morbror Tommie och sen vidare på kusinkväll hos Johanna!


7 oktober 2010 - Stirrig

Nu har jag suttit i över en timme med den här jäkla headern men det blir inte som jag vill! Men nu orkar jag inte längre! Känner att mina ögon sakta och smärtsamt börjar anta samma form som datorskärmen och det är skrämmande! Är nog dags att slänga in handduken för idag!

Det blev en kort sväng för Julia innan. Vi var och pantade flaskor så större delen av svängen var inne i affären. Jag hade tänkt att ta en omväg på vägen hem bara för att stanna ute lite längre, men klockan tickade iväg och Julias mat var tvungen att lagas. Så jag begav mig hemåt och fick kokat ihop lite middag till henne. Vid halv åtta började hon bli trött, och jag gav henne sin välling. Men, som det ibland visar sig, innehöll vällingen ikväll något uppåttjack, och hon blev tvärarg när jag la henne. Jag försökte vara stark och låta henne ligga och gnälla ett tag, men det funkar inte! Jag är vekast i stan! Till slut lyckades jag, och jag tror hon somnade för det var tyst en längre stund, men sen började hon gråta igen, och då gav jag upp och gick in till henne. Hon var riktigt arg på mig för att jag inte kommit tidigare och vände mig ryggen när hon fick syn på mig. Hon tryckte ner huvudet i kudden och vrålade för att verkligen understryka ilskan hon kände. Jag bad om ursäkt och sedan lyfte jag upp henne. Hon låg och snyftade ett tag på min axel och sedan fick hon titta på Tv med mig tills hon började bli riktigt sömnig. Då la jag återigen in henne i sängen och denna gången gick det vägen, och hon somnade. Klockan hade då hunnit bli runt nio, så jag hoppas på sovmorgon imorgon också.

Nu blir det sängen för mig med! God natt!


7 oktober 2010 - Skönsömn

Madde kom hit runt fem igår, efter jobbet. Vi lagade mat, korvstroganoff med champinjoner och ris, och sedan tog vi en kort, kort promenad till Nära butiken och köpte lite choklad. Resten av kvällen satt vi och pratade framför TV:n till Madde åkte hem innan nio. Då fick Julia sin välling och somnade och jag kunde titta på "Välkommen Åter" i lugn och ro innan även jag gick och la mig. Jag vaknade igen vid halv åtta, men Julia sov fortfarande. Jag försökte ta vara på tiden och somna om, men det gick knappt. Jag funderade på att gå upp, men vill inte slösa bort min sovmorgon. Till slut slumrade jag till i nån timme, då Julia vaknade. Härligt att hon sover så länge nu! Precis som jag när jag var bebis. Sov ca 16 timmar varje natt!
Idag vet jag inte riktigt vad som ska hända. Julia verkade vilja gå ut en sväng då hon satt med sin jacka i knäet så jag ska nog ta en promenad med henne. Kanske jag röjer färdigt i lägenheten också. Igår hann jag med köket och badrummet innan Madde kom. Resten lär inte ta så lång tid då det inte är särskilt stökigt!

Jag längtar till på lördag! Först ska vi på öppet hus hos min morbror och sedan blir det kusin+familjer kväll hemma hos Johanna! Blir nog trevligt. :D


6 oktober 2010 - Återvänt

Nu är jag tillbaka här igen! Jag saknade min gamla blogg och bestämde mig för att fortsätta mitt bloggande här ändå!

Just idag lär det inte bli så mycket bloggande, då jag dels väntar på att Madde ska komma och hälsa på, och dels för att jag har väldigt ont i huvudet och inte riktigt orkar sitta framför datorn! Kanske jag skriver något ikväll, annars imorgon, då jag fortsätter som om jag aldrig lämnat!


RSS 2.0