26 juli 2009 - Suck.stön.pust.flämt

    Typ så har jag låtit idag. Har börjat få så himla svårt att andas. Känns så himla tungt att dra ner luften, jag orkar liksom inte. Lägger mig på rygg i sängen med armar och ben utsträckta och försöker koncentrera mig på att dra ner luft i lungorna, men blir inte tillfredsställd med det jag lyckas åstadkomma. Vet inte om detta är normalt men ska ju till barnmorskan i morgon så jag får väl se till att fråga henne.
    Min lille blodpump (-hjärtat, för er som inte pratar kanalnorska) =p slår skithårt också. Det är nästan så det gör ont. Är skitobehagligt i alla fall. Ligger jag på rygg och håller andan studsar magen upp vid varje slag, och det syns verkligen. Detta är normalt. Hjärtat måste ju pumpa mer blod nu eftersom det inte är bara till mig, men ska prata med BM imon ändå. Men det känns ju som jag är skitandfådd hela tiden. Ska även ta upp de konstiga kramperna jag får ibland. Läste dock så sent som idag att det inte är konstigt att det gör ont när man gör vissa rörelser då ligamentet runt livmodern tänjs ut. Det är väl antaglien normalt att ha lite ont häroch var under graviditeten. Ingenting jag förväntat mig bara. Men, men...vem sa att det skulle vara enkelt? Ne, precis..ingen sa det!
    Har börjat bli obekväm i kroppen också. Kan inte ligga som jag vill, och inte i samma ställning en längre tid. Ligger jag på rygg med benen rakt ner sträcker huden nedanför magen, så jag måste böja. På magen kan jag ju inte ligga av förklariga skäl. Ligger jag på vänster sida för länge tryckt typ hjärtat ihop och får det ännu mer ansträngt, så det lämnar bara höger sida, men blir ju alldeles utsliten på den sidan och det är det enda som funkar. Funkar dock bättre om jag använder Johnny som benpall, underlättar trycket litegran.
    Sen är det ju det konstanta pissandet! Det börjar gå mig på nerverna alltså. Och nattätandet. Vaknar ibland klockan 4-5 på morgonen och är svinhungrig. Jag brukar inte gilla att äta på morgonen men då kan jag inte somna igen om jag inte får stoppa i mig nåt.


    Jag ska egentligen inte klaga, för egentligen älskar jag allt det här. Eller inte det, men varför jag har det! =D


Hejsvej


   


23 juli 2009 - Första ultraljud

   Igår var vi på östra och hade vårat första ultraljud. Går inte att förklara hur det kändes att se det lilla livet. Har ju vetat att något växer i mig i tre månader, men har inte fattat det. Jag gör det fortfarande inte, men igår när jag såg det lilla hjärtat slå, de små armarna som slog runt om sig och benen som vilt sparkade omkring sig insåg man att det faktiskt är på rikigt och på allvar. Han/hon har liksom redan börjat suga på tummen! =) Nu vet jag att allting står rätt till, och jag kan äntligen slappna av och njuta av det.
   Fick ett nytt datum också. När vi var hos barnmorskan fick vi preliminärt den 22 dec, så vi hoppades på ett bättre. Typ efter nyår någongång. Tji fick vi! På julafton är det beräknat! Jodå, tackar för den!!
 

Tilda har uttryckt sitt önkemål på fler bilder, har en jag kan visa iaf =)



V.17



Tchau

13 juli 2009 - Är det bättre att alltid hålla sig till sanningen?

    Eftersom jag är arbetslös och därför inte har någon fast inkomst behöver jag nu söka socialbidrag, eller som det numer kallas; Försörjningsstöd! Detta är ju inte det lättaste, men är det någonting man lär sig medan man lever är det att livet aldrig ska vara lätt. Ingenting ska ju bara flyta på som man vill, måste alltid vara konstiga hinder och saker som sätter sig emot det man försöker åstadkomma. 
    Jag ärvde, tillsammans med min bror, mitt barnsdomshus efter att min mamma gick bort i cancer för över 9 årsen, och i början av året beslutade jag att jag ville bli utköpt. Sagt och gjort, efter mycket om och men blev det klart. Nu är det ju så att jag kommer behöva betala ränta på arvet och det kommer ske i februari nästa år, alltså ett år efter jag fått pengarna. Denna ränta kommer vara på närmare 80.000;-, inga småpotatis som man har liggande, men jag har sparat så gott jag har kunnat för att kunna betala detta och hade lite mer än hälften.
    När jag ringde socialsekreteraren gjorde jag det i all ärlighet och lade alla korten på bordet för man har ju alltid hört att ärligheten varar längst. Får då beskedet av henne att man då inte är berättigad stöd. Då ringer jag min hjälte. Min riddare i skinande rustning! Alltså min pappa! Han blir oerhört irriterad och rent ut sagt förbannad och ringer försäkringskassan som kommer med förslaget att jag kan sätta in mina pengar på ett konto hos dem, och på så sätt är pengarna inte längre mina, utan deras egendom. Pappa ringer soctanten och lägger fram detta och hon ska höra av sig. Hon ringer mig fram åt eftermiddagen och säger att inte detta är en möjlighet. Jag måste alltså leva slut på pengarna jag försökt spara så att jag betala min skuld nästa år. Hur i helvete ska jag göra det nu då?

    Pappa har blivit peppad att gå vidare med det så långt som till en domstol om det skulle behövas, för alla andra tycker det verkar helt galet att det ska vara så. Jag kommer ju troligen få en betalningsanmärkan som egentligen inte hade behövts. Så nu är han på krigsstigen, far min!

    Så jag undrar om det verkligen är bra att lägga fram hela sanningen när det kommer till att söka hjälp i det är ybermoderna landet!


   

Min första magbild tagen v. 16+5. 

  




4 juli 2009 - "Gräsänka"

    Är lite svårt att uppdatera bloggen så ofta som jag hade velat eftersom jag inte har någon dator hemma. Får passa på när jag är hemma hos Sara och hon blir toanödig! Sitter nu, uppenbarligen, hemma hos henne. Ska strax ta oss in till stan och äta lite sushi!

    Johnny åkte till Karlsstad(!) i förmiddags för att hälsa på en vän som befinner sig där, så nu är man gräsänka i två dagar. Undrar vad jag ska hitta på. Hade faktiskt velat kunna festa med mina vänner, men det blir inget med det! Jag har ju i alla fall TV:n och sängen för mig själv, och det är ju alltid nåt!

   Var i Åsa två dagar förra veckan och gjorde ingenting. Blir nästan som semester när man åker ner dit nu. Bodde hemma hos Saras pappa och hade det jättemysigt. Låg på stranden en dag, men det var alldeles för kallt för att bada! Sara kom i och doppade sig, men jag vankade ut och stannade när vattnet nådde upp till delen på benet där knäet upphör att vara knä och istället blir lår. Stod sedan där och tittade obegripande på ungarna som dök och simmade och tyckte det var jätteskönt. 
    Åker troligen ner igen i veckan och stannar lite längre. Ska då besöka mammas grav och Lena, något som var alldeles för längesedan och troligen behövligt nu. Ska se om kanske Joss befinner sig i Frillesås, så kanske vi kan ses nånstans. Var ju ett tag sen vi träffades och börjar ju få lite abstinens!! Hon jobbar ju en del vet jag, duktig som hon är, min Dutte!

    Blev kallad "jävla fitt-hora" idag av två killar som blev skitförbannade för att jag inte höll spårvagnen för dem - jag skulle inte ens med den och stod och väntade på bussen på andra sidan! Började nästan gråta, känslig som jag är.

    Inte så mycket annat att skriva. Gick in i vecka 15 i onsdags och börjar tröttna på att ha "mensvärk". Spänner som sjutton över nedre delen av magen och byxorna som var så stora att de hasade ner och hängde sig i knävecken förr börjar nu sitta bra, om inte lite tajt. Syns ju inte så mkt än, men det känns! Ska på ultraljud om 18 dagar. Ser fram emot det, men är samtidigt jättenervös. Tänk om man får höra nåt man inte vill! Var hypokondriker förr, men det börjar gå över till paranoia nu. Kanske inte är så ovanligt. 

    Måste hem till farmor också och knäcka nyheten för henne. Vet inte om jag törs! Hur säger man nåt sånt här till sin gamla farmor som man alltid varit "Minstingen" för? Är rädd att ge tanten en hjärtattack eller nåt. Tror jag överdriver. Farmor brukar ta nyheter bra och skulle aldrig döma mig, men lite nervöst är det. Funderar på att försöka få pappa att följa med så jag slipper vara ensam. Hoppas bara att inte någon annan berättat redan. Blir ju antagligen värre om hon får höra det från någon annan....

Tills vidare, peeps!
   

RSS 2.0