30 april 2011 - Över och ut

Nu har jag glott på film en stund, med älskade gulletjejen - Lilo - som sällskap. Skönt att slippa vara helt ensam även om man har egentid. Man slipper ju underhålla och prata med henne. Bara hon får ligga bredvid och spinna så är hon nöjd. Och jag med!
Jag ska i alla fall ta ett skönt avslappnande bad och sen blir det sängen. Ska upp tidigt imorgon! Blir till att ställa väckarklockan. Suck...

30 april 2011 - Lördagen

Imorse hade vi inga alls planer, men Tessie kom med en impulsidé och vips så satt vi alla i bilen påväg till - IKEA! Mer spännande än så var det inte, men å andra sidan är Ikea rätt trevligt att fördriva tiden på. Min favortiavdelning är sängarna. Vet inte varför. Kanske för att de ser så himla inbjudande och lockande ut. Vill alltid bara hoppa upp i den mjukaste och sova en stund. Brukar dock stå emot den impulsen, såklart! ^^

När vi kom hem gick jag och Julia på en promenad. Jag kände att jag behövde, dels röra på mig, men också ha godis till ikväll då jag är ensam! Kan ju inte gå en lördag utan godis! Vore ju riktigt illa! Andraes och Tessie åkte samtidigt som vi påbörjade våran sväng så vi kom hem till ett tomt hus. Julia fick äta sin mat och efter att jag hade fixat disken fick hon ta ett bad i diskhon. Bra arbetshöjd för mig! Hon tyckte det var kalasroligt och ville absolut inte komma upp! Sedan blev det nattning för hennes del och sedan matlagning för mig. Väntar nu på att det ska bli klart, och har bestämt mig för att Julia ska sova bra inatt, utan några som helst avbrott då jag vill ha en lugn och mysig kväll med lite egentid!

29 april 2011 - Nu är det slut på fredagsmyyyys...

Nu är våran fredagskväll över. Supertidigt! Men det kan behövas ibland, oavsett vilken dag det är. Vi tittade färdigt på "Willow", som vi började titta på förra helgen. Rätt bra film, men i desperat behov av en "remake". Spelades in 1988 så specialeffekterna är ju idag nästan skrattretande! Men själva storyn är bra! Har sett den innan, men det var himla massa årsen.

Andreas och jag började "slåss" när vi kollat klart på filmen. På sånt där syskonkärlekssätt. Han kittlade mig och jag fick ta till alla resurser för att försvara mig. Han är ju rätt mycket starkare än jag. Så jag slängde ut min högra hand, i tron om att han var ganska långt ifrån mig och att jag inte ens skulle nå fram. Jag hade fel! Så han fick sig en redig smäll rakt i pannan, eller som jag säger för att imitera "Krack-Karlsson" - Rätt i pannan! - Jag skrattade rätt så häftigt i några minuter och Andreas panna är numer utsmyckad med ett rött handavtryck. Hahaha....man skulle ha varit där, heter det ju! ^^

Nu ligger jag i alla fall i min lilla säng och ska snart sova. Hoppas på att vara utvilad tills imorgon. Inte för att det händer något speciellt, men det är ju alltid skönt att känna att man sovit ordentligt. Händer alltför sällan bara! Ska vara ensam imorgon kväll då Andreas och Tessie ska till stan på lite kvalitetstid med restaurang och bio. Kanske jag hyr en film eller nåt! Ska fixa iordning mina naglar i alla fall. :)

Godnatt!

29 april 2011 - Varm och kall

Idag har vi varit ute och promenerat med den nya vagnen! Efter vi hade vaknat till liv och ätit frukost gick jag, Tessie och (såklart) Julia först ner till apoteket för lite ärenden och sedan vidare till glasscaféet. Julia gjorde sin "Åsa Glasscafé-debut" och jag och Tessie också, fast för 2011 då. På vägen ner upptäckte vi att Julia slängt sin röda solhatt någonstans, och jag blev verkligen bitter då jag tycker den är så fin. Hon har ärvt den dessutom, så den finns inte att köpa längre. Dock hade jag turen på min sida, så vi hittade den på vägen hem. Så jag blev på bra humör! :)
När vi kom hem åt vi sen lunch och sedan fick Julia sova. Hon var skittrött eftersom hon sovit så dåligt inatt, men på promenaden fanns det ju så mycket att titta på, och i den nya vagnen ser hon ju allt ur en helt annan synvinkel - som tydligen är mycket bättre! Men hon sov ett par timmar, då jag och Tessie passade på att inte göra någonting. Vi satt i soffan med våra datorer och tog det så lugnt det bara går. Frös gjorde vi också! Eller frossa typ, efter att ha varit ute i solen. Känner det i mitt ansikte. Huden spänner läpparna bränner, trots att jag smörjt in mig med solskyddsfaktor 30! Är ju så när man har "red-heads" i släkten!

När Julia vaknade gick Tessie upp för att ta igen sig på sin säng, och då tänkte jag att det var en bra idé att gå ut med Julia. Hon för ju så mycket oväsen att en död inte skulle kunna få ro i hennes sällskap. Så i traskade bort till Göran och Evy som bor några hus bort. De har bjudit in oss många gånger, men det blir ju liksom aldrig av. Men jag bestämde mig för att det skulle bli av! Vi kaffe, saft och bullar och jag fick reda på att de kände min morfar väldigt väl. Tydligen var Görans pappa, min morfar och en annan "gubbe" som bodde här, Ingvar, från samma årskull, 1909, så de umgicks massa. Så jag fick höra saker om min morfar som fick min syn på honom att förändras drastiskt. På ett bra sätt!
Runt 19 gick vi hem, åt lite middag och sedan var det dags för Julia att gå och lägga sig. Hon har druckit sin välling och ligger i sin säng och pratar med sig själv - eller någon annan? Får se om hon somnar snart!


29 april 2011 - Dålig natt

Inatt har i inte sovit gott. Inte jag i alla fall! Julia vaknade när vi satt och tittade på BB och kunde inte somna om. Hon hörde ju att det hände massa saker utanför, och då kan man ju inte sova! Måste ju vara med! Så hon fick komma upp. Satt mest och gnällde av trötthet den resterande tiden av programmet, och blev sen jätteledsen/panikslagen när jag gick in med henne i sovrummet. Hon fick ligga bredvid mig, men det tog timmar innan hon somnade! Hon låg och vred och vände på sig. Pratade och fejkgrät. Satte sig upp. Ställde sig upp. La sig ner. Grät. Fler gånger höll jag på att somna men vaknade av att hon gjorde något. Jag tröstade mig med att jag säkert skulle få sovmorgon! Det fick jag. Men inte jättemycket. Hon väckte mig runt 8 genom att pussa/slicka/bita mig i ansiktet tills jag fick andnöd och var tvungen att reagera. Men men!

29 april 2011 - Här kommer igår







28 april 2011 - Lång dag

Min väckarklocka ringde klockan 7 imorse, och då var det bara att ta sig upp. Julia sov vidare och jag lät henne göra det så kunde jag fixa mig + packa allt i lugn ro. Bredde även en macka med lite kaviar på till henne och packade ner så hon kunde äta frukost på vägen. Så kunde hon ju sova längre! Kvart i åtta väckte jag henne, bytte blöjan och slängde på kläderna och sedan var det bara att ge oss av.
Mötet gick...svårt att säga! De är så intetsägande när man sitter där, så man kan inte läsa av dem alls. Men de har ju ingen anledning att neka mig hjälp. Och jag kommer ju inte behöva det länge -bara tills Julia fått dagisplats. Dock fick vi komma in och kompletera med lite papper som jag inte fått tag på, kontoutdrag samt deklarationen (som av någon märklig anledning inte dykt upp än), så det känns som jag och Julia har ränt runt i hela kungsbacka. Men det var ju härligt väder, så det gjorde inte så mycket!

När vi kom hem fick Julia lägga sig och sova middag, och jag la mig med Lilo ute på en filt i solen och gosade lite. När Julia vaknade skulle jag diska, men det tyckte inte hon var en bra idé alls. Hon blev skittjurig och arg för att hon inte fick all uppmärksamhet. Så jag fyllde den lilla diskhon med lite vatten så fick hon sitta på bänken och ta sig ett fotbad medan jag diskade och skalade potatis. Det tyckte hon var roligt! Sedan gick vi ut på altanen då solen förflyttat sig och låg på där. Var så varmt och härligt! Julia sprang runt i först bara t-shirt, blöja och solhatt. Sedan kom Tessie hem och medan maten redde sig satt vi alla ute och hade det mysigt. Till slut var Julia naken, med bara solhatten (+ solkräm, såklart) och trivdes till tusen. Hon hade spillt och kladdat med middagen och fikat så vi tappade upp ett bad i hennes balja så fick hon bada i solen innan det var dags att sova. Har alltså haft en ganska perfekt härlig dag! Och att jag fick hem "leverans" i form av världens bästa vagn till Julia var ju grädden på moset! Köpt (eller ska köpa) den från Mickan då den var för stor för Mira. Julia älskar den, och jag med! :D

Har massa härligt bilder, men inget USB-minne (borta som vanligt) tror det ligger i sovrummet, men vill inte klampa in där när Julia sover. Bilder kommer antingen senare ikväll eller imorgon. Jag ska snart bada av mig lite solkräm, kaffe etc...:)

27 april 2011 - Fetis

Nu sitter jag vid köksbordet och fetar mig med en liten skål chips. Kände att jag behövde något då jag är lite nervös/orolig inför mötet imorgon. Önskar att någon bara kunde ringa imorgon och säga att de har en dagisplats till Julia och hon kan börja direkt! Då hade jag sluppit detta. Men det är ju mig vi pratar om. Sånt händer inte mig :p

Sara är i alla fall här nere i Åsa idag. Så vi tog en kvällspromenad med Julia innan det var dags för henne att sova. Var nog ute en timme i alla fall, och det är ju fantastiskt härligt ute! Sverige är ändå rätt bra på sommaren! :) Nu har Julia somnat och jag ska faktiskt snart gå och lägga mig också. Ska upp rätt tidigt imorgon och vill änna vara alert under mötet!


27 april 2011 - Aktiviteter

Efter lunchen, som i avnjöt i sällskap av solskenet ute på ballkongen, gick vi över till Saras pappas hus där hans sambo och deras lille son lekte ute på trädgården. Tänkte att hon kunde få leka av sig där litegran även om pojken är ca. 9 månader yngre än henne. Det var roligt ändå! Hon blev märkbart trött efter nån timme och nu ligger hon och sover. Somnade utan ett ljud typ, och jag misstänker att det håller i sig ett tag. Jag skulle diska tänkte jag, men fick helt plötsligt en sån där sprängande huvudvärk i hela huvudet, så jag ska nog ta det lite lugnt ett tag. Hade kanske behövt sova några minuter jag med, men då kan jag väl inte somna ikväll heller, så det är lika bra att låta bli för att inte fastna i några förvrängda vanor!

27 april 2011 - Smider planer

Jag sitter här och försöker komma på något att göra idag. Jag vet inte alls vad vi ska göra! Måste ju försöka hålla Julia stimulerad, men jag har idétorka så det ryker om det! Kan ju gå ner till lekplatsen, men det kommer ju troligen inte vara några där. Gå bort till dagis en sväng kanske? Jag vet inte...måste komma på något! Kan inte sitta inne en hel dag, hon måste ut! Jaja, gör ingenting förrän efter lunch i alla fall, så jag har ett par timmar på mig att komma på något...


27 april 2011 - Ojsan...

Jaha, då tog vi visst sovmorgon. Det var Julias idé. Tror jag...! Kunde ju ha varit så att hon vaknade tidigare än kvart i tio men inte fick väckt mig eftersom jag, då jag inte kunde somna igår, kanske sov för hårt för att höra henne. Blev en språngmarch ur sängen, på med kläderna och ner till köket. Julia får frukost, men en relativt lätt sådan, så kan vi försöka snappa upp rutinerna någongång runt lunch, eller möjligtvis strax efter. Blir ju lite körigt när det blir så här, och nu har det blivit lite för ofta den senaste tiden. Men jag ska inte klaga! Finns ju dem som aldrig får sova, och de skulle säkerligen gett mig en fet smäll om de hörde mig klaga på att min dotter sover för mycket. Jag får helt enkelt börja ställa väckarklockan!


26 april 2011 - Pruttan

Julia ligger i sin säng och pruttar. Mysigt att lyssna på sådär innan man somnar. Underhållande om inte annat. Jag har ju alltid trott att min prutthumor skulle försvinna med åren, inte minst när jag fick barn. Men den envisar sig med att stanna kvar. Kanske inte lite "agressivt" som när jag var yngre, men vissa personer lockar fram det mer - (Eller ja, Mickan gör det :p) -.

Hon har faktiskt sovit utan ett ljud sen hon somnade! Hon brukar alltid vakna till och vilja ha nappen/filten minst en gång när vi tittar på Big Brother, men idag har det som sagt varit tvärtyst sen jag la henne. Jag påpekade detta för Tessie, varpå jag fick svaret:

- Och vad betyder det?

Min spontana respons på detta blev:

- Att hon är död?

Usch, det såg jättehemskt ut när jag skrev det, men lät desto roligare när jag sa det. Vi skrattade åt det eftersom det naturligtvis inte var det som Tessie förväntade sig, och absolut inte det hon syftade på. Det "rätta" svaret var såklart att hon behöver mer stimulans under dagarna för att kunna sova gott på nätterna. Och det är ju ingen hemlighet! Hon är ju faktiskt ingen liten bebis längre, som blir trött av minsta lilla. Hon behöver få springa av sig, testa sina gränser och träffa människor. Har därför bestämt att börja ta mig till Öppna förskolan med henne. Nu har de bara öppet på mån, tis och tors, så det är först på tisdag jag kommer ha tid! På torsdag har jag möte i Kba och sen ska jag ev. träffa Madde och Mickan och Mira i stan (F*n vad massa M det blev :s) och på måndag har jag annat för mig. Hemlis dock!

Jag hoppas på fint väder imorgon eftersom jag inte har något planerat. Inga ärenden, bara några telefonsamtal jag måste göra. Jag vill vara ute på trädgården med Julia och dra fram hennes gamla badbalja så hon kan få plaska i den. Och inviga sina nya badbyxor! Kanske jag skulle se om jag kunde hitta mina bikinis också? Vet inte var de ligger...:/

Blev ett väldigt långt inlägg. Men summan av kardemumman är: Godnatt!


26 april 2011 - Boa noite. Vai dormir.

Eftersom att Julia sov ett bra tag innan så bestämde jag mig för att inte stressa med att få henne i säng ikväll. Blir ju så mycket lättare för oss båda om hon somnar när jag lägger henne och vi slipper gråtet som kommer när hon inte är helt redo att sova. Så jag diskade, dammsög ocg fixade med tvätten innan jag började med nattningen. Och då tog vi först ett bad! Hon var smutsig ungefär överallt så det var behövligt. Men nu ligger hon i alla fall, och jag kom ihåg att hänga upp filten direkt så nu är rummet mörkerlagt och Julia verkar ha somnat redan. När kvällarna är så här smidiga är livet underbart! ^^



Längesen!

26 april 2011 - Bänkad

Nu är vi hemma igen! Varit med Mickan och Mira sen i förmiddags. Det var jättetrevligt och mysigt som det alltid är. Massa goda skratt fick vi också åt våra flickors underhållande beteenden. :)
Först gick vi på en promenad nere vid skolan och hemåt. Hemma hos Mickans mamma och pappa åt vi lite tonfisksallad och sedan fick flickorna (och vi) leka i vardagsrummet. Julia är som en hund åt Mira och springer och hämtar saker till henne, särskilt studsbollen som de båda tycker är så rolig. Ibland slänger hon sig över sin lilla kompis och omfamnar henne i en så hård kram att Mira nästan antar en blåaktig färg i ansiktet! Nä, inte riktigt så hårt. Men nästan! När de och vi hade fått leka av oss i några timmar tog vi en promenad till och pratade om allt mellan himel och jord, som vi alltid gör! Nu är vi hemma igen, alltså, och har ätit middag. Julia fick gå och lägga sig en stund eftersom hon var så trött efter dagens bravader att hon knappt orkade hålla ögonen öppna. Puttnuttan!

26 april 2011 - Tisdag

Nu är påsklovet över! Nu har alla barn fått mersmak på solledigt och räknar ner dagarna till sommarlovet. Jag minns så tydligt hur det var! Hur tråkigt jag tyckte det var att gå tillbaka till skolan efter att ha varit hemma en he(!) vecka! Fast ännu värre blev det när jag blev myndig och istället hade ångest över sommarjobbshysterin. Då var det liksom inte okej att bara vara hemma under sommaren och njuta! Nu ser jag fram emot att komma igång igen! Gått hemma så länge nu, och även om det är mysigt att vara hemma med Julia så vet jag att vi båda kommer må bra av att få komma hemifrån och träffa andra. Det ska vi iofs göra idag! Idag ska vi träffa Mickan och Mira som kommer ner för en liten promenad. Och det är ju alltid mysigt. Nu när det är så fint väder måste man ju försöka hålla sig ute så mycket det bara går och ta vara på det.


25 april 2011 - Hemlis

Har gjort lite saker idag, men det är hemlisar så kan inte skriva det här. Förutom det har jag städat bort gammal isolering på baksidan huset så det sedan kändes som jag hade fått skabb eller nåt. Julia sov en stund så jag fick ta ett bad och bli av med det! Synd bara att jag tappade upp alldeles för varmt vatten för den här årstiden så jag trodde jag skulle kräkas av överhettning när jag låg där. Fick spola av mig med ljummet vatten när jag var klar. Röd som en tomat i ansiktet var jag sedan. Smickrande! Eller inte....

Jag har förresten kommit på varför Julia har haft lite svårt att sova på nätterna! Det har varit alldeles för ljust i rummet! Vi har bara två tunna gardiner och det är ju ljust relativt länge. Idag ville hon inte sova utan låg med uppspärrade ögon som en besatt och vägrade ens försöka somna. Efter ett tag hängde jag upp en mörk filt över fönstret och sedan var hon kolugn! Låg kvar i sängen utan ett ljud och det verkar onekligen som hon somnat. Hoppas jag löst mysteriet nu...!

24 april 2011 - Not so much

Har inte så mycket att säga om idag. Har varit en sväng i stan. Köpt jättesöta badbyxor till Julia + en keps. var hemma sent pga kommunaltrafiken suger på söndagar! Grillade mat när vi kom hem, och nu sover Julia. Intressant va? Lite bilder istället!








24 april 2011 - Kyssäkta

Idag väckte Julia mig på ett tusen gånger trevligare sätt än de mornar då hon skriker om hon är i sin säng, eller slåss om hon råkar ligga bredvid mig. Hon hade varit ledsen vid 05-06 imorse, och fik då komma över till mig och närhon ville att jag skulle vakna vid 8 imorse fick jag massa blöta pussar mitt på munnen. Massor! Det blev nästan så jag fick andnöd efter ett tag, men jag uppskattar att hon inte slog mig! Nu har vi ganska nyligen tagit oss ner från sovrummet och ska äta frukost. :)

23 april 2011 - I sängen

Nu är det även dags för mig att sova. Julia var lite svår ikväll, men hon ville ha sin välling till slut och sen slocknade hon som en trasig glödlampa. Jag hoppas på att göra detsamma rätt snart, och nu när de äntligen slutat smälla påskraketer så finns det kanske en chans!

Haha innan jag gick ifrån Mickan idag sa jag att det kändes i huden att jag varit ute i solen. Det liksom stacks lite. Nu har jag upptäckt att det syns också! Har blivit en liten polkagris :p

23 april 2011 - Nu i ro, slumra in

När Tessie kom hem någongång efter 19 grillade vi några korvar till middag. Julia fick äta med oss trots det var efter läggdags. Det är trots allt "påsklov" och rutiner är då till för att, kanske inte brytas, men tänjas på. För även om rutiner är A och O i ett barns liv, tycker jag att det är viktigt att kunna göra saker som inte är så rutinerat. Det ska ju vara roligt också! Vi åt alltså en mysig påskmiddag i form av korv med bröd. Kan nästan inte bli bättre! :)

Efter middagen var det i alla fall dags för Julia att sova. Såklart ville hon inte ha välling efter att ha vräkt i sig tre korvar. Hon ligger nu i sin säng och har konstiga ljud för sig. Jag satte mig på övervåningen för att vara nära henne och slippa springa upp och ner för trapporna om hon skulle behöva mig. Men nu spelade tvättmaskinen sin lilla truddelutt och meddelade att den var klar, så ska gå och hänga upp den nu!


23 april 2011 - Åsa i sitt esse

Idag är Åsa som det ska vara. Sol, vindstilla och härligt varmt. Under vintern är Åsa inte det bästa stället, men de få månader vi har sommar väger nästan upp för dem! Man blir så glad och rofylld.

Jag, Andreas och Julia tog en längre sväng ner till godisaffären för att köpa hem lite påskgodis till barnen som knackar på och till Julia. Jag köpte ett ägg till henne i Jönköping men inget godis. Sedan träffade vi Mickan och Mira och gick en sväng till gungarna nere på stranden. De var dock inte mycket att hurra för så vi gick hem till Mickan i stället så de fick leka på altanen och i glashuset. Stannade där några timmar tills deras "påskgäster" kom. Då drog vi oss hemåt för att Julia skulle få lite att äta. Nu ligger hon och vilar en stund efter en händelsefull vecka och påsk!

23 april 2011 - Hemma

Vi kom hem igårkväll, men jag var så trött att jag inte orkade med någonting. Jag nattade Julia och sedan la jag mig själv också. Kändes lite konstigt att sova i min egna säng utan Julia bredvid mig.
Resan gick bra, både dit och hem. Julia är en fröjd att resa med! Blir så imponerad av henne. Hon var på ett fantastiskt humör hela tiden, bortsett från när jag försökte få henne att sova på hemvägen. Det ville hon inte alls, men hon slapp. Fick sitta i mitt knä och busa samt titta ut genom fönstret på allt som susade förbi. Det tyckte hon var jättespännande!



På ditresan sov hon en stund




Hälmer delade ut välkomspussar när vi kom


Kommer fler bilder senare. Nu ska jag leka med min lilla flicka!


21 april 2011 - Sommarväder

Idag har det varit riktigt varmt, och skönt! Julia har gått ute på gräsmattan iklädd enbart en body och sina skor. Hon sov tom i vagnen, lika lättklädd. Det kunde man inte tro var möjligt för sisådär 1 månadsen. Men det är det, har vi fått bevis på idag.
Julia vaknade igårkväll, och somnade om. Och vaknade. Och somnade om. Och höll på så till BB började, och då bestämde jag att hon fick komma upp och titta med oss. Sedan fastnade vi vid Plastikdoktorn 90210, så vi kom inte till sängs förrän vid midnatt, men då somnade hon faktiskt ganska omedelbart utan problem. Runt 05.30 vaknade jag av att hon grät, och när jag tittade upp hittade jag henne inte. Då hade hon på någotsätt ramlat ur sängen (som är väldigt låg) och hamnat under en klädhängare. Jag förstod inte alls hur det gått till, men där låg hon i alla fall. Jag fick upp henne rätt fort och hon fortsatte bara sova. Sedan vaknade hon 2 timmar senare, som alltid, men lyckades somna om medan jag "snoozade". Så när jag vaknade vid liv vid 09.30 låg hon fortfarande och sov. Och sov. Och sov...Jag kunde inte somna om, utan låg och väntade på att hon skulle vakna. Vilket hon gjort vid 10, när jag började klä på mig. Så det blev en ordentlig sovmorgon! Skönt! Ska nog ta en sväng till A6 sen.

Stannar alltså en dag extra. Åker hem imorgon istället :)

20 april 2011 - I Jönköping

Resan började lite halvtaskigt då jag missade bussen från Åsaskolan. Så arg och grinig jag blev, och visste inte vad jag skulle göra. Men fick åkt in till Centralen och köpt en ny biljett. Efter det gick resan bra. Julia var jätteduktig på tåget. Hon sov på min arm halva vägen, vilket var lite sådär obekvämt. Hon är ju ingen lätt liten bebis längre, så jag blev rätt trött i armen. :)
Vi gick på en promenad till en lekplats när vi kom fram, och alla fyra, Kajsa, Hälmer (vovvsing), Julia och jag gungade och åkte rutchkana så det stod härliga till. Svårt att säga vem som hade roligast! Kommer bilder när jag kommer hem. :) Julia ligger och sover, jag har precis målat naglarna och nu vet jag inte vad som ska ske. Men det märker vi!

19 april 2011 - Bokat biljetter

Imorgon åker jag och Julia bort! Vi ska till Jönköping och hälsa på Kaiser, som vi inte har träffat på nästan 1 år eftersom hon jobbat utomlands. Ska bli jätteroligt att träffa henne, och att komma ifrån vardagen lite. Även om jag trivs ganska bra med vardagen som den är just nu. Men alltid roligt att hitta på något nytt. Så nu ska jag och Julia snart promenera ner till affären och handla hem lite färdkost som kan behövas, så vi det är klart tills imorgon.



Jag och Kajsa i Brasilien för ganska precis 2 årsen.

19 april 2011 - Tisdag hela dagen

Fint väder idag också! Motivationen är på topp och Julia och jag ska ta oss in till stan ikväll. På lite äventyr! :) Jag fick sovmorgon imorse också! Julia vaknade halv 9, men jag var så jäkla trött och orkade inte öppna ögonen, så Andreas kom in och hämtade upp henne. Så jäkla skönt att få ligga kvar i sängen och verkligen vakna till innan jag gick upp. Känner mig rätt pigg i alla fall :D


18 april 2011 - Godnatt

Nu ligger jag till rätta i min säng och kollar runt på lite bloggar osv innan det är dags att släcka ner och stänga av mig för natten. Julia ligger och snarkar och sussar i sin säng. Jag älskar att lyssna på henne när hon sover. Så avslappnande! Godnatt.

18 april 2011 - Bildregn på det finaste som finns: På lekplatsen II






18 april 2011 - Förvånad hemkomst och långpromenad

När Julia låg och sov middag passade jag på att ta ett bad. Jag gjorde aldrig det i gårkväll, inte bara pga "spökerierna" utan också för att jag ville spara något tills idag. Älskar ju att bada, och det är ett skönt koppla av sätt som är bra att ha mitt på dagen sådär. Samla kraft liksom! Men när jag legat där ett tag bankade det på dörren. Inte ytterdörren utan toalettdörren. Jag blev livrädd och undrade vem fasiken som var inne i huset nu! Då var det Andreas som hade kommit hem. De hade visst inte haft särskilt mycket att göra på jobbet så han hade fått åka hem. Oväntat, men trevligt! Vi bestämde oss för att ta en promenad i det fantastiska vädret och tog oss först ner till samhället för att köpa våtservetter. Sedan gick vi till en lekplats och lät Julia leka av sig lite energi innan vi gick hem och satte igång med maten. Det var jättehärligt att hålla sig ute under de bästa timmarna och Julia tyckte det var så roligt hon också, även om hon blev lite kinkig på vägen hem. Men då var hon hungrig. Efter maten fick jag diskat, hängt + vikt tvätt samt dammsugit golvet då Julia är (som jag sagt tusentals ggr innan) mästare på att stöka ner. Nu är det i alla fall klart, och barnet ligger till sängs. Hon har vaknat några gånger av att ungarna på utsidan tjuter och har sig, överlyckliga över det fina vädret. Samtidigt som man inte vill ta det ifrån dem, så önskar jag att de kunde vara lite dämpade. Men jag får helt enkelt vädra sovrummet på dagen och ha fönstret stängt under natten. Så var det problemet löst!



- "Godmorgon, mamma!"

18 april 2011 - Sol!

Idag fick jag lite sovmorgon, men inte alls mycket om man jämnför med hur sent Julia somnade igår. De var hemma ungefär 30 min efter att dörren började spöka för mig, och då hade hon sovit i bilen hela vägen hem. Var ju ingen idé att lägga henne! Vi satte oss framför Tv:n en stund och Julia fick dricka sin välling där, och sen sitta och gosa med mig en stund. När hon kändes avslappnad och trött la jag henne i sin säng, och det verkade som hon somnade. Men skenet bedrar, som man säger. När jag, efter några minuter, skulle gå och lägga mig låg hon fortfarande och stirrade in i väggen, som hon gör innan hon somnar. Hon ville såklart komma upp då och blev väldans arg när hon inte fck det. Men jag hade bestämt mig för att inte låta henne sova hos mig! Jag la henne ner, gav henne nappen och filten och gick sedan och la mig i min säng. Fick upprepa detta ett par gånger, men sedan var det lugnt. Hon låg och pratade fejkgrät om vartannat, men somnade till slut. Klockan var väl runt 23 då. Hon vaknade vid 08, men vi hade en lugn morgon. Stressade inte upp, utan bytte blöja och kläder medan vi busade och lekte.

Dock blev hon skittrött efter bara några timmar uppe, så lunchen serverades redan strax efter 11 idag, och sedan var det sängen som gällde. Hon protesterade högt ett tag, men somnade sedan. Hoppas det blir en stund nu! När hon vaknar ska vi ta oss en långpromenad i det fina vädret! Fick dåligt samvete igår när jag upptäckte hur härligt det var och jag bara hade suttit inne hela dagen. Man måste ju ta vara på det nu!


17 april 2011 - 17 april 2010



17 april 2011 - Tacka gudarna för Lilo

Jag känner mig ensam! Haha, ne det är inte så farligt. Känner mig lite ynklig när huset börjat föra konstigt oväsen utan någon direkt anledning. Ingen som jag kan se i alla fall. Är fruktansvärt tacksam för Lilo, att hon är här inne med mig. Även om hon gärna vill gå ut nu - men det kan hon FETGLÖMMA! Haha, jag är så feg så det är synd om mig. Bor i ett gammalt trähus precis vid havet - klart som kattpiss i vällingen att det knarrar och har sig. Men det läskiga var när jag för en stund sen gick ut i hallen för att tända lampan där. Strömbrytaren är placerad precis bredvid ytterdörren och när jag gick fram så  - BANK - på dörren. Eller inte bank. Det lät mer som att någon ryckte tag i den utifrån, men eftersom den är låst - såklart! - så gick den inte upp. När jag vågade röra mig igen sprang jag in och satt mig i soffan igen, där det redan var tänt. Sedan gick jag in i köket och tände upp alla lampor där så det inte var så mörkt i hallen. Då kunde jag tända den lampan också. Så nu är det lysande dagsljus på undervåningen. Men jag är nog inte lika rädd som jag låter. Är lite obehagligt när det händer bara, och jag har ju som sagt Lilo att hålla mig i handen om det blir läskigt. Och hade det varit något hade hon ju märkt det långt, långt innan mig. Och hon är ju kolugn! Älskade kattskräll!


17 april 2011 - Tyst i huset

Nu åkte precis alla mina sambos till sina söndagssysslor, Andreas till jobbet och Tessie med Julia till kalas nr2 för den här helgen. Kändes jättekonstigt att knäppa fast Julia i bilen och veta att jag inte skulle följa med! Lite vemodigt nästan. Jag vet ju att hon kommer att ha det jätteroligt och inte ens ha tid att sakna mig. Och det är ju nyttigt för mig att få vara ensam lite. Det behövs ju! Men ändå! Har ju varit med henne nästan konstant sen den dagen hon föddes, bortsett från några få tillfällen när jag varit ute/på bio med vänner och J. Min lilla älskling!
Men nu ska jag inte sitta här och tycka att det är konstigt! Jag ska ta ett varmt bad och sen titta på film! :)


17 april 2011 - Söndag

Imorse blev det lite sovmorgon, eftersom Julia inte vaknade förrän vid 08. Andreas och Tessie hade till och med redan gått upp, vilket inte är det vanligaste. Alltså, att de går upp före oss. Men Julia fick vara uppe rätt länge igår eftersom Frida var här. Hon somnade runt 21:30! Lunchen blev ju lite senare, som allt när man tänjer på rutinerna, och vi har ganska nyss ätit upp. Julia ligger och sover middag, och Tessie likaså. De vilar upp sig inför ikväll då det blir mer kalas. Men jag ska inte följa med. Tessie tyckte det kunde vara bra för mig att få vara själv några timmar, och jag kan inte annat än att hålla med. Var längesen jag hade en barnfri kväll (eller dag) så det är verkligen behövligt. Och Julia kommer ju ha så roligt med Tessie och hennes familj så jag behöver ju inte vara orolig. Nej, jag ska njuta! Ligga och glo på en film, utan att behöva tänka på volymen eller pausa för att ge Julia nappen osv. Ska bli härligt :)



Men jag älskar dig, mest i hela världen, ska du veta!


17 april 2011 - Video

Julia fick kräm och glass till efterrätt, och vi gav ganska snart upp våra försök att försöka hjälpa henne. Hon ville inte ha hjälp! Hon skulle äta helt själv och då blir det ju som det blir...!


17 april 2011 - Gårkvällen i bilder




¨




16 april 2011 - 16 april 2010


16 april 2011 - Lite bilder från igår

Julia äter mellanmål i form av banan på bussen. Dock råkade hon tugga i sig en bit skal och det var ingen hit. Helt förståeligt!
Jag testade ett par glasögon på Julia när jag väntade på min undersökning. Rullade nästan runt på golvet i ett obotligt asgarv!
Min smarta dotter!
Avdäckad på bussen hem!

16 april 2011 - I am ready!

Jag la mig ner en stund när Julia sov, men tror inte riktigt att jag hann somna innan hon vaknade. Trots att hon sov i en dryg timme. Men jag är, som sagt, inte helt säker. Kan ha slumrat till och fått mig en liten power-nap i alla fall. Oavsett så känner jag mig aningens piggare nu, efter vilan och det långa badet jag tog efteråt. Badade så varmt att jag var tvungen att lägga mig på sängen en stund när jag kommit upp, eftersom jag trodde jag skulle svimma av. Sedan slängde jag i mig lite lunch som de tydligen både hade hunnit laga och äta medan jag plaskade runt i vattnet. Måste ha badat länge..?



Julia är nybytt och påklädd. Dock fick jag klä av henne igen, då hon var trött. Hon sover nu! Jag är färdigfixad och redo för vad det nu är som kommer att ske ikväll. Hehe, bara lite middag :)

16 april 2011 - Kungsbacka tredje dagen i rad

Igår var jag ju inne i Kungsbacka - igen - den här gången med pappa. Vi träffades på torget strax efter 13 och började där. Jag lämnade tillbaka filmerna vi hyrde förra helgen och sen gick vi en sväng in på babyproffset och tittade på cykelstol och hjälm till Julia. Köpte inget än, men måste snart göra det så vi kan börja cykla. Julia kommer tycka det är skitläskigt :p

Jag hade tid hos optikern vid 14:30, så vi drog oss bort mot Kungsmässan och började med att köpa en burkmat till Julia och sen gick vi till Specsavers. Jag hann prova och bestämma bågar innan jag fick komma in för undersökningen, så det gick ganska smidigt. Sen blev det senlunch på Nello! Pappa åt en Ciabatta med kycklingfilé och gorgonzolakräm och jag tog en dagens pizza, med mozzarella, pesto, oliv och basilika. Sjukt god var den faktiskt!
Julia blev lite bortskämd, som alltid när morfar är med, och fick nya pyjamaser, en liten väska och en ny jacka. Det var svårt att hitta en jacka som föll mig i smaken! Polarn och pyret har ju fina och bra jackor, men känns lite onödigt att lägga ut flera hundra på en jacka som hon antagligen bara kommer kunna ha i några månader. Bättre att köpa en ordentlig, dyrare när hon är äldre och inte växer så himla fort. Hittade en vindtät och lagom varm sak inne på Hm för 199:-. Överkomligt! Sedan fick jag mig en ny jacka också, som dock kostade lite mer. Men jag kommer ju kunna använda den ett tag! Har ju slutat växa (på längden i alla fall...:p).

Vi var hemma runt 19, och då fick Julia lite kvällmat, liten lekstund med morbror som kommit hem och sedan blev det sängen. Sedan kunde vi äta i lugn och ro, grillat med pommes. Gott gott!


16 april 2011 - Grus i ögonen

Idag är jag trött! Hade jag varit så här trött varje morgon skulle jag leva på kaffe. Har redan druckit 2 koppar idag, och jag dricker egentligen inte kaffe. Julia är så fruktansvärt obarmhärtig på morgonen och gastar och gormar tills hon har mig där hon vill - uppe! Hela dagen blir ju förstörd när man blir väckt på det viset. Varför kan hon inte förstå att man behöver några minuter att snooza innan man fungerar? Till och med väckarklockan förstår ju det...:/
Nu ska jag ju inte beskylla Julia för allt, heller. Det är ju mitt fel att jag inte kommer i säng på kvällarna, och igår var värre än vanligt. Redan vid 21:30 drog jag mig undan, tittade inte ens på BB alltså, för att jag var trött. Men dumt nog tog jag med mig datorn för att titta på en film. Satte på "Hairspray" som är så härlig. Men sen kunde jag ju inte sova. Var för uppe i varv av alla härliga låtar, så jag satte på en film till. Jag kollade dock inte på hela, men det blev ändå midnatt innan jag la mig ner. Sen kunde jag inte somna! Kunde inte komma till ro, och sängen var obekväm! Det gick liksom inte. Vet inte vad klockan hann bli innan jag väl somnade, men tillräckligt mycket för att jag skulle behövt sova längre än till 07 i alla fall! Får nog ta och vila mig en stund så jag orkar med Fridas (Tessies systers) födelsedagsfirande ikväll.



15 april 2011 - Fredagsmorgon

Julia hade en mardröm eller något igårkväll, och runt 22, precis när vi skulle titta på BB, började hon gallskrika inifrån sovrummet. Hon lugnade inte ner sig när jag kom in, vilket hon annars brukar göra, utan bara grät och grät. Dessutom stod hon upp i sängen, och när jag försökte lägga henne ner blev hon alldeles förstörd. Så jag fick ont i hjärtat och lät henne komma upp. Jag stod en stund och kramade om henne men hon slutade ändå inte att gråta, så hon fick komma upp och titta på BB med oss! Hon låg och halvsov i min famn hela timmen och sedan fick hon sova bredvid mig. Det var faktiskt jättemysigt. Jag tände lampan och låg och småbusade lite med henne innan vi somnade. När jag släckte lampan kröp hon tätt intill och la sig på min arm. Vi låg så nära att jag vilade hakan mot hennes panna. Hon somnade såklart inte så. Det tog ett tag innan hon kom till ro. Hon verkade liksom obekväm i sitt eget skinn. Jag tror nästan jag somnade först...

...men hon vaknade först. Det bästa jag vet är att vakna innan henne. Även om det bara är några minuter. Älskar att ligga bredvid och lyssna på hennes snusande samtidigt som jag kan vakna till lite innan det är dags att gå upp. Men tyvärr blev det inte så den här morgonen! Idag vaknade jag av att "någon" gav mig en redig bitchslap rakt över ansiktet och när jag tittade upp satt Julia med världens största leende på läpparna. M det är mysigt...
Nu sitter hon och äter ostmacka till frukost. Eller ost macka rättare sagt, eftersom hon äter osten först och mackan sen. Jag var inte hungrig så jag väntar lite med att äta. Tar en frukt eller något om ett tag och äter något mer sen. 
Idag ska vi in till Kungsbacka - igen! Tredje dagen i rad - och träffa pappa/morfar. Jag ska till optikern och få mig ett par nya glasögon, och det ska bli så härligt! Har inte haft det på ca. 1 år, sen Julia ryckte av båda bågarna på mina. Ska bli mysigt i alla fall! Men innan dess ska jag städa övervåningen.

 

14 april 2011 - Kungsbacka

Det blev en tidigare lunch i förmiddags eftersom vi skulle iväg. Jag ville gärna att Julia skulle hinna sova ett tag innan vi gav oss iväg, och serverade därför köttbullar och potatis redan strax efter 11. Sedan fick tröttnuttat dyka i sängs och jag skulle ta en dusch. Dock blev det ett bad, och när jag tar ett bad blir det oftast lite långdraget. Så när jag slet mig upp igen var klockan redan 13:03, och vi skulle med bussen 13:45. Fick helt plötsligt lite bråttom kände jag, och sprang in i sovrummet där Julia precis vaknade, antagligen av pga. mig!

Som tur var hade jag plockat fram kläder till både henne och mig att ha på oss, så det blev en snabb påklädning och sedan ut i det fina vädret och i med högsta växeln! När jag kommer ner till skolan upptäcker jag att Mickans storasyster har gått bakom mig hela vägen. Vi tog sällskap på bussen och då visade det sig att hon skulle till precis samma ställe som jag! Härligt att slippa gå själv!
Bussresan, eller påstigningen, var inte helt problemfri eftersom alla Åsas barnfamiljer + äldre med rullator bestämde att de skulle med den här bussen också (inte riktigt alla, men tillräckligt för att vi inte skulle få plats med barnvagnen). Jag och en annan mamma fick plocka ut våra barn, fälla ihop vagnarna och köra in dem i bagageutrymmet på bussen. Jobbigt! Bussen blev såklart sen och chauffören fick köra som en toka för att passagerarna skulle hinna med pendeln. Men hon hann!

Sara mötte upp oss på stationen och sedan promenerade vi bort mot Af. Vi sa hej då till Julia och Sara vid en korsning innan och de traska bort mot en lekplats och jag och Nantika gick dit vi skulle vara. Mötet var urtråkigt, och jag fick inte ut något av det. Jag vet ju vad jag ska göra, det enda som fattas är en förskoleplats till lillskruttan! Men men, man måste ju göra folket glad, så det är bara till att bita ihop och se glad ut!
När mötet var klart skulle Nantika till Göteborg och vi andra gick och åt lite mat. Sedan satte vi oss ute i solen och åt glass! Mys :)






Julia var helt slut på vägen hem från bussen. Hon såg nästan svimfärdig ut och nickade till gång på gång. Jag gick och pratade och sjöng för att hålla henne vaken, trots att jag fick jättedåligt samvete. Men jag vet ju att hon sover bättre om hon slipper bli störd! Så jag slängde snabbt ihop lite välling när vi kom innanför dörren som Julia drack medan jag bytte blöja och tog på pyjamasen. Hon somnade sedan direkt efter att vällingen var uppdrucken och hon fått komma ner i sängen. Såg så mysigt ut och jag önskade nästan att jag fick plats i hennes spjälsäng så jag kunde göra henne sällskap!
Men det går ju inte, så jag gick ner och gav Lilo mat. Sedan hoppade hon upp i mitt knä och skulle kela en liten stund som vanligt! Världens finaste kisse! :)


14 april 2011 - 14 april 2010




14 april 2011 - Torsdag

Jösses Amalia, vad veckorna går fort! Fast det är klart, när man håller sig sysselsatt så går det ju mycket snabbare. Och jag har varit mer sysselsatt de senaste veckorna sen jag flyttade ner till Åsa än jag varit under nästan hela tiden i kortedala! Känns skönt!
Idag ska Julia och jag in till Kungsbacka. Då kommer Sara och möter upp oss eftersom hon ska "passa" Julia när jag går på möte på Af. Tar bara en knapp timme, så det ska säkert gå bra! Julia tycker ju om sin Tant Sara!



Julia däckad igårkväll




Julia i morse.


13 april 2011 - Bildregn på det finaste som finns: ♥Julia och Mira♥



Första mötet, den 6 april 2010. Mira 3 veckor och Julia 3 månader. Bebisar♥




Maj -10




Maj -10




25 november -10




1 januari -11




4 mars -11




13 april -11

13 april 2011 - Heldag med Mickan och Mira

Idag har Julia och jag varit och lekt med våra kompisar Mickan och Mira i Kungsbacka. Vi hade jätteroligt och flickorna leker bättre och bättre för var gång vi träffas. Inte så konstigt kanske! De lär känna varandra bättre och Mira börjar växa ikapp Julia nu! De är ju som dag och natt på typ alla sätt, men ändå leker de jättebra. Även om Julia kan råka ta i lite mycket och tycka att Mira ska ställa sig upp och springa runt med henne! Men den dagen kommer den med, och Gud hjälpe oss när den gör det...

Mickan började med lunchen nästan direkt när vi kommit dit. Mira fick äta sin man först bara. Vi fick ugnsbakad pestotorsk med soltorkade tomater. Något både jag och Julia älskar och åt således med väldigt god aptit. Sedan blev det massa lek. Jag och Mickan satt i soffan som två säckar potatis och tittade på medan flickorna rev runt i vardagsrummet. Då och då, när de var påväg mot "förbjudet område", fick någon av oss springa efter. Det blev mest Mickan. Efter några timmars lek ble Mira trött och fick sova middag. Julia var också jättetrött, men eftersom hon har lite svårt att somna bara sådär när vi är borta, höll hon sig vaken. När Mira vaknade tog vi en liten promenad så Julia fick sova en stund också. De är så osynkade de där två, och har alltid varit! När vi träffades när de var små bebisar som låg i liggdelen av vagnen var alltid en av dem vakna. Sover aldrig samtidigt!

Julia sov ett tag i vagnen som vi parkerade i Mickan och Andreas sovrum och då var det Miras tur att få all uppmärksamhet en stund. Julia vaknade när Andreas kom hem och efter att hon vaknat till litegran åt vi lite middag. Auberginelasangen som Mickan gjorde igår. Var riktigt gott och vi åt i massor, som vanligt! Sedan var det dags för Mickan att åka till träningen och då åkte Julia och jag hem. Nu ligger lillskruttan och sover efter en lång lekdag och jag ska glo på lite serier och invänta Tessie, nöjd med dagen!



Nyvaken gulleMira!




Julia slappar och väntar på att Mira ska orka busa mer




Halva Julia och Mira med sin fina mamma (hoppas det var Ok, Mickan) :)

12 april 2011 - Lilla Edet

Idag har vi varit på besök i Lilla Edet hela dagen! Tessie, Julia och jag packade oss in i bilen efter frukost och efter ett snabbt stop vid återvinningsstationen satte vi fart i riktning Anna och Freija. Det tog längre tid en normalt pga motorvägsbygget som håller på mellan Göteborg och Trollhättan! Julia sov i bilen, och jag gjorde nästan detsamma! Har varit så himla trött och nästan lite hängig hela dagen. Ont i nacken och huvudet osv. Hoppas inte det är något virus på g!
När vi kom fram åt vi en liten lunch, bestående av mackor. Supergoda mackor dock, med en fantastiskt god ost som jag dock inte minns vad den hette. Julia kladdade mest, som vanligt! Sedan blev det lek för hela pengen, samt massa Disney Chane, som jag inte kunde slita ögonen ifrån! Handy Manny tittade vi på mest. Ingenting jag någonsin fastnat för innan, men idag var det väldigt givande. Lärde mig hur man skall reparera en gitarr, ett gammalt staket samt byta lås på en grind! Alltid bra att kunna!

Vi hade med oss massagebänken, så jag gav Anna lite avslappningsmassage och sedan var det soffläge som gällde. Jag blev alldeles utmattad i kroppen! Freija och Julia lekte jättefint, även om Freija kanske trodde att Julia klarade och förstod lite mer än vad hon gör. Roligt var det, att Julia var så otroligt trött men ville inte ligga still hos Anna, Tessie eller ens mig! Men så la jag henne i Freijas knä och hon blev alldeles kolugn! Dock kunde hon inte ligga där så länge då Freija fick ont i kroppen eftersom Julia är tyngre än vad hon ser ut! Men gulligt var det! Tyvärr tog inte jag ett endaste kort under dagen, men Anna tog en del med sin väldigt exlusiva kamera, som jag säkert kan få sno! :)
Sedan blev det middag! Fläskfilé med ris och currysås till, samt majs, gurka, banan och mandariner. Riktigt gott var det, och vi åt med god aptit tills vi sprack - nästan! En knapp timme efter middagen bestämde vi att det var dags att åka hem. Vi var alla fem trötta, och vi kände oss rätt nöjda med vad vi åstadkommit under dagen. Så vi hoppade in i bilen. Julia somnade efter ca. 5 minuter och jag och Tessie köpte McFlurry som vi åt på vägen hem! Nu ligger Julia i sin säng och har äntligen somnat efter lite bök och knök! Jag ska nog inte stanna uppe så länge jag heller. Imorgon ska vi nämligen hem till Mickan och Mira, och då vill man ju vara någolunda pigg!

 

Freija och Julia på nyårsafton

11 april 2011 - Bara vägrar

Julia vill inte alls sova. Hon ligger i sin säng och skriker sig blå! Jag ska snart gå upp igen om hon inte lugnar ner sig, men det är ingen idé att jag stannar där inne. Då tror hon att det är okej att hoppa i sängen, dra i håret osv. Att det är okej att leka helt enkelt. Jag verkligen avskyr kvällarna som här så här!

Jag försöker få lite nya rutiner. Inte så mycket förändrningar, men att hon bara sover en gång på dagen. Det har hon klarat förr, men då krävs det ju att hon sover ett tag för att hon ska orka sig hålla vaken. Idag gjorde hon inte det, och redan vid 16-tiden var hon ett vrak! Ingen av oss, varken hon eller jag, orkar ha henne vaken när hon blir på det viset! Bara går och tjurar och gnäller för ingenting. Hon sov ändå bara 20-30 min på eftermiddagen, men det var visst tillräckligt för att hon skulle bli skitpigg! Hon får väl titta på film med oss ett tag, då...

11 april 2011 - Henom

Det är ju ett himla prat nuförtiden om vad färgerna gör mot barnen. Att blått är betraktat som en "pojkfärg", stark och busig, medan rosa, som då "bara" är för flickor, mjuk och lugn. På vissa förskolor uppfostrar de barnen olika beroende på vilket kön de har. Helt omedvetet, såklart, men när man ser det utifrån är det så uppenbart. Jag har dock aldrig sett detta, så på förskolorna jag har varit och jobbat på har det väl antingen inte exisiterat eller bara inte så markant. Pojkarna sprang omkring med naglack, iklädda prinsessklänningar och ritade blommor lika bra som flickorna gjorde, och flickorna i sin tur hade skitränder under naglarna och bar poliströjor samt målade teckningar med bilar osv.

När Julia skulle få ny blöja igår inne på Åhléns, upptäckte jag att hon hade hällt ur typ en halv flaska äpplejuice över sig och jag bytte kläder på henne. De enda ombyteskläderna jag hade med mig var en gräddvit klänning med rosa blommor runt ärmar, hals och kjol. Jag hade lagt de i väskan i lördags när vi åkte till dopet för att ha med något fint ifall det hände en olycka kläderna hon redan hade på sig. Så jag tog på henne detta, och hon blev, självklart, urfin. Jag råkar tycka det är väldigt sött med puttinuttkläder. Men jag tycker det är lika sött med ett par jeans och en t-shirt! Hur som! När Julia gick runt i dessa "jätteflickiga" kläder, utförde jag och Sara ett litet experiment med det beundrade folket. När Julia stannade för att hälsa på någon och vi skulle ropa på henne kallade vi henne "gubben". - Kom nu, gubben! - Nu ska vi gå, gubben! Osv. Fick väldigt många roliga reaktioner. Det var ingen som sa något, men det behövdes inte. Man såg lång väg vad de tänkte!

Jag ska ju dock inte säga att jag inte hade reagerat, för det hade jag! Jag har inga som helst problem att klä Julia i alla sortes kläder i alla olika färger, men hade jag haft en pojke så skulle jag aldrig klätt honom i en klänning. Oavsett färg! Dock hade jag kunna ta på honom en ljusrosa skjorta utan problem. Det är konstigt att det "bara är så", på ett visst sätt. Och att vi accepterar att det "bara är så", utan att egentligen ifråga sätta varför. För vi vet varför. "Det bara är så"...



Min puttinuttigulligull flicka

11 april 2011 - Världens minsta mamma


11 april 2011 - Sol, sol, sol!!

Det ble fint väder idag med! Jag var lite osäker i morse då det såg lite gråmulet ut. Men solen trängde sig fram och tog över, så nu är det jättehärligt. Och det gillar jag! Julia och jag tog en långpromenad, på nära två timmar! Nu gick ju hon en del själv också, så det tog ju lite längre tid en vad det annars skulle gjort, men ändå. Massa frisk och härlig luft! Vi träffade på en så jättefin (-och stor) collie, med alldeles skimrande päls i alla bruna nyanser som finns typ. Såg ut som han varit hos frissan och fått sig lite slingor. Han var så snäll, och gick fram till Julia och la huvudet i hennes knä så hon fick klappa, vilket hon glatt gjorde och fnissade lite. Vi var hemma runt 11.30, och då var det att slänga ihop en snabb lunch, så det fick bli köttbullar och snabbmakaroner (gott!). Nja, Julia tycker det är smaskigt i alla fall, och det är ju huvudsaken! Nu ligger hon för att vila, och jag hoppas på att hon sover i alla fall ett par timmar, eftersom det inte blir någon mer vila sen. Och skulle gärna vilja att hon inte blir på allt för tjurigt humör framåt kvällen. Jag ska i alla fall sätta igång med disken!


11 april 2011 - Helgen i bilder del 2





11 april 2011 - Helgen i bilder del 1













11 april 2011 - Godmorgon

Julia och jag gick upp 07.45 idag. Lite senare än jag hade satsat på, men helt okej ändå! Det är faktiskt till stor del hennes fel, då hon satt och kliade mig på armen när jag hade lyft över henne till min säng. Det är det bästa jag vet, och somnar om ganska omedelbart om någon skulle göra det. Men till slut fick jag vaknat till liv och tog oss upp. Julia har fått frukost men ville inte äta så mycket. Knappt en macka åt hon, så det får nog bli ett litet mellanmål innan lunch! Nu ska vi snart ta en promenix, men först blir det lite bilder från helgen. Jag har äntligen hittat mitt Usb!

10 april 2011 - Allt har sin mening!

När jag gick hemifrån tidigt imorse bestämde jag mig för att ta den stora vagnen. Vet inte varför, men det kändes bra! Julia och jag var inne i stan, gjorde lite ärenden och träffade Sara. På vägen hem började hon krysta, som hon alltid gör när hon behöver bajsa, så jag lät henne gå själv. Lättare att tömma tarmarna i stående ställning, än när man sitter. (Om det inte är på en toalett då). Efter ett tag var hon klar, och vi fortsatte gå, men när hon hamnade framför mig såg jag att hela hennes ben var brunt! Stackars barn, sådär kunde hon ju inte gå! Så jag slet loss pläden ur vagnen och la i ett dike vid vägkanten (tack och lov tog jag inte "stora" vägen...) och fick lite snabbt och hastigt byta blöjan där. Det kom bajs typ överallt, på mina kläder, hennes kläder och pläden. Så Julia fick sitta invirad i sin filt i bara klänning, jacka och strupor och jag fick gå i min långärmade t-shirt. (Tur att det var varmt!) med en genomskinlig bajspåse i handen. De nedbajsade kläderna lång invirade i pläden under vagnen! Usch!

10 april 2011 - Dop igår!

Igår var vi på dop i Romelanda! Det var en alldeles perfekt dopdag med solsken och nästan vindstilla. Kyrkan var jättefin, likaså dopklänningen som är samma som Julia använde när hon döptes. Våran jättefina släktklänning som min faster sydde när äldsta kusinbarnet Tilde skulle döpas. Alla som har döpts i klänningar har fått sina namn inbroderade i kanten av klänningen, och det har tillkommit en hel del! Nu har vi Tilde 2008, Julia och Annie 2010 och lille prinsen Elton, 2011. Och fler hoppas vi på i framtiden! Vi har planerat att den ska gå i arv till våra barnbarnsbarn och ännu längre! ;)

Dopet var jättefint, och Elton uppförde sig exemplariskt i kyrkan. Julia var också oväntat lugn. Det är som hon blir alldeles rofylld när vi är i kyrkan! Alla gånger hon har varit med, och det är rätt många - hennes dop, Miras dop, Annies dop, farmors begravning och nu, Eltons dop - och alla gånger har hon suttit lugnt och lyssnat på sångerna samt prästens tal.
Sedan var det fika, och mamma Johanna hade gjort de finaste tårtorna jag sett! Tre stycken med vit marsipan med ett av hans namn på vardera, Elton Ingvar Egon, skrivet i turkos text. Och goda var de också! Julia lekte massor med stora sysslingen Tilde och de andra barnen som var där. Sedan sov hon gott! Har massa fina bilder, men hittar inte mitt usb så det får bli en annan gång!

9 april 2011 - Lyssnar och förstår

Sen vi flyttade hit har Julia utvecklats jättemycket i sättet. Hon har börjat förstå vad man säger och gör nästan alltid vad man ber henne om. Jag märkte det först när hon fick ett utbrott en morgon och slängde ner alla toalettrullarna på golvet. Jag sa åt henne att lägga tillbaka dem igen, och då gjorde hon det! Jag blev alldeles ställd!

Lite mer exempel:

- Hon förstår vad "stäng" betyder, och stänger lådor, skåp och kylen direkt när man säger åt henne. Utan att klämma fingrarna dessutom, då hon tar i handtagen!

- Om man ber henne hämta filten, strumporna, skorna, bobo (-nappen) etc. springer hon iväg och kommer tillbka med det man bett om.

- Hon har börjat ta på sig blöja, strumpor och byxor själv. Lite hjälp behövs ju, men hon är duktig!

Det är så roligt, men konstigt, att se sin lilla "bebis" förstå så mycket saker. Läskigt att hon har blivit så stor. Men det är som det ska vara!


9 april 2011 - 9 april 2010


9 april 2011 - Sen kväll

Det blev rätt sent igår. Andreas, Tessie och jag satt vid köksbordet och utbytte minnen och historier som fick oss att skratta så tårarna sprutade och magarna knöt sig! Pappa och Julia är högst på toplistan av underhållande familjemedlemmar, tätt följda av farfar och farmor. Jag drack inte ens min coca cola! Hittade nämligen en cider i kylen som jag blev väldigt sugen på, och därför klunkade i mig. Colan ligger oöppnad och lockande i kylen. Men det är bra, då har jag den sen. Framåt småtimmarna bestämde vi oss att sängarna kallade och vi gick till våra rum. Jag löste korsord ett bra tag, och vågade i inte riktigt sova då jag var rädd att spindeln skulle komma fram. Men sen insåg jag hur fantastiskt barnsligt det egentligen var! Vad ska en sån liten spindel göra? Äta upp mig? Skulle den börja äta på mig så skulle den bli proppmätt innan det ens gjort någon synlig förändring! Så jag la ifrån mig tidningen och la mig till rätta, lite längre ut på sängkanten än vanligt. Och med täcket lite längre upp bakom mig än vanligt. Har lite mer ont i ryggen och nacken än vanligt. Men jag är glad ändå! :)

8 april 2011 - Vinnare: Godisbegäret!

Jo, det är faktiskt sant! Skönt att veta att latheten inte är den starkaste egenskapen hos mig. Hurvida man nu kan kalla godisbegär en egenskap, och om det i så fall är något som man ska vara stolt över. Hur som, så fick jag halvpumpat mina däck. Jag hade ingen vanlig cykelpump, utan bara Julias barnvagnspump och den är ju inte lika stark. Men, men! Jag dör inte av att cykla på lite slappa däck. Fick bara ta i lite extra, och det kan jag ju behöva om jag ska köra i mig godis och coca cola ikväll. Dock svettades jag väl ungefär som Överste Hathi efter ett bodypump pass eller nåt! Skulle ha badat efter kanske :S

8 april 2011 - Eftermiddagen och kvällen

Julia och jag tog oss faktiskt en promenad ner till affären innan, trots att det blåste så trädrötterna nästan slets ur marken. Jag skulle köpa röd saft till Julia, eftersom hon har hostat under gårdagen och natten. Det är ju lika bra som hostmedicin i den åldern, förutsatt att det är sött då. Det var ju medvind i stort sätt hela vägen ner, så det gick ju rätt smidigt. Hade lite ångest inför hemvägen bara. Julia brukar få panik när det blåser mot henne, särskilt när hon sitter i vagnen. Det blir typ rundgång, luften går ju inte ut! Men det gick faktiskt bra! Jag hade sufletten nerfälld så det liksom blåste över henne istället.
Vägen bredvid skolan är ju så fruktansvärt tråkig att gå, och i motvind är den så himla monotom så man typ svimmar av tristess, så jag bestämde mig för att ta backarna upp i stället. Det var ju medvind där med, ch backarna är rätt branta så det kändes ju att jag släpade upp typ 20kg (Julia+barnvagn) för dem. Om jag släppte vagnen i nerförsbacken stod den helt stilla, nästan så den rullade upp. Då är det starka vindar! Sedan tog jag trapporna upp, och drog upp henne för dem också, så fick mig ett litet träningspass. Var rätt skönt faktiskt! Jag trodde jag skulle vara tröttare, men kände mig nästan oövervinnerlig, och ställde mig och diska när jag kom hem, bara för att laga mat tills Andreas kom hem.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska se om jag kan få pumpat däcken i min cykel och trampa ner för att köpa lite fredagsgodis. Har inte bestämt mig än! Vet inte vad som är starkast, latheten eller godisbegäret! Hmm...låter er veta när jag själv gör det :)

8 april 2011 - Det sitter en spindel på väggen

Ännu en spindel! Det börjar bli lite mycket för mitt veka psyke! Kanske jag borde bli betongbarn istället?

Hur som, vi har ätit lunch. Det var typ 2,5 timmarsen, men ändå. Julia har sovit sen dess och jag har legat på soffan och gjort typ ingenting. Nu funderar jag på om vi ska ta en promenad till apoteket och köpa hostmedicin till Julia så hon slipper hostan inatt, åtminstone. Inte för att den är så intensiv nu, men den kan ju bli. Eller kanske jag bara borde nöja mig med lite röd saft. Det funkar ju lika bra egentligen.

8 april 2011 - Morgon

Julia har sovit riktigt bra inatt. Trots hosta och lite snuva har hon inte vaknat alls, så jag fick sova oavbrutet. Härligt. Jag vaknade till och med av mig själv, strax innan hon vaknade. Fast jag fick inte ligga och dra mig tills hon vaknade! När jag sakta öppnade mina ögon så är det första jag ser på väggen en spindel. Och jag gillar ju inte spindlar! Har aldrig kommit upp så fort förr! Flög verkligen, och stod sedan som ett fån på golvet och visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till. Julia vaknade, men jag kunde inte ens titta åt hennes håll. Spände ögon i den äckliga spindeln så den inte skulla få för sig något dumt ( - som att hoppa över min säng och halva golvet för att sätta sig på och börja äta mig - kanske?) När jag skulle slå den med en tidning kröp den in i ett litet hål i väggen. Hate when that happens! Får se hur det blir ikväll nu då :s

Julia fick hälsa på Lilo imorse. Lilo var faktiskt inte särskilt rädd, däremot ar Julia lite reserverad. Jag satt på golvet bredvid Lilo, Julia hoppade upp i mitt knä, och när jag frågade om hon ville klappa sträckte hon fram handen och sköt ut pekfingret och pillade lite i pälsen. Lilo vågade till och med vara ensam med Julia när jag gick och la upp mat till henne. Men där gick liksom gränsen, när Julia stod 2dm ifrån henne och stampade ivrigt medan Lilo försökte äta, då blev den stackars katten lite stressad, så jag släppte ut henne med maten. Men det var sött så länge det varade.  

7 april 2011 - Grinunge!

Julia är på fetdåligt humör! Det värsta som finns, enligt mig, när hon inte lyssnar på något som sägs utan bara kör sitt eget race. Hon är jättetrött, men det är ca 45 min kvar till läggdags och jag vet ärligt talat inte om jag kommer överleva det. Hon går omkring och retpillar på allt som hon vet att hon inte får pilla på, och säger jag åt henne gallskriker hon bara rakt ut. Skithögt! Och Tessie som ligger och försöker ta igen sig en stund. Nu la hon sig bredvid mig här i soffan, så jag ska ta och gosa med tröttbebbis en liten stund. Tiden går ju rätt snabbt. :)

7 april 2011 - 5, 6 och 7 april 2010

5 april 2010




6 april 2010




7 april 2010


7 april 2011 - Längesen

Jag har visst inte bloggat på ett tag märkte jag. Ingen direkt orsak, har bara inte känt för det. I tisdags var jag och Julia och hälsade på dagis. Det var halvdåligt väder och det går inte att sitta inne med Julia en hel dag, hon blir alldeles stirrig och ostimulerad, så jag bestämde mig för att gå dit och låta henne springa av sig lite energi. Det gjorde hon med glädje och det gick superbra som vanligt. Hon ramlade en gång på gården och fick en bula från hårfästet ner till näsroten. Men det var ingen fara. Hon grät lite, sen var det bra. Dock började det ju pissregna på eftermiddagen när jag hade tänkt traska hemåt, och jag hade ingen som helst lust att gå i det, så vi väntade in Tessie. Hon hämtade upp oss på vägen från jobbet.

I går var vi först en sväng i göteborg, där Julia och jag blev lite bortskämda! Julia fick ett par röd/vit prickiga gummistövlar och ett par jättefina skor. Jag fick ett par jättemjuka och bekväma tygskor, som är perfekta för mina känsliga fötter. Sedan stannade vi till en stund i kungsmässan för att jag var på jakt efter något att ha på mig på Eltons dop på lördag. Hittade en blå/vit tunika och ett par vita tajts inne på HM. Blir perfekt!

Idag har i varit hos frissan och fått både ny frisör och ny färg, och känner oss därmed som helt nya personer! Jag känner att jag är i mitt esse, med blont, axellångt hår. Det är liksom så det ska vara på mig! Tessie känner detsamma. Hon tog bara en liten bit på topparna, men med hennes hår räcker det för att det ska kännas. Vi är båda väldigt nöjda i alla fall!


4 april 2011 - Så ljust

Jag kom på att badet nog fick bli efter att Julia somnade så klockan var nära 19 redan. Jag har inte riktigt vant mig vid att det är så ljust ute än, och trodde hon var kanske runt 17, vilket hade varit ytterst märkligt då jag satte mig på bussen från kungsbacka 17.16.  Ja, ibland är inte alla hästar i stallet, så att säga! Nu har Julia i alla fall somnat, så jag ska ta mig det där efterlängtade badet!! Härligt :)

4 april 2011 - Videor från imorse

Här är några videor på Julia som jag filmade vid frukostbordet imorse. Jag skrattade så jag höll på att smälla av!


4 april 2011 - Trött överallt!

Jag och Julia har spenderat 7 timmar på gatorna i kungsbacka. Det var rätt mysigt faktiskt, att ha lite kvalitetstid, bara hon och jag. Som om vi inte får nog av det annars, liksom! Men det är ju annorlunda utanför hemmet. Har i alla fall fått gjort en hel del och fått en del svar, så vissa saker känns aningen klarare nu. Men vi får se hur det blir med saker och ting!

Nu är jag i alla fall ordentligt mör och trött, och hade helst av allt bara gått och lagt mig någonstans. Men det kan jag ju liksom inte! Ska diska nu så det är klart! Funderar på om jag ska ta ett bad med Julia nu, eller om jag ska vänta tills ikväll och ta ett själv....hmm...


3 april 2011 - Här blir det rent

Tessie städar, Andreas spelar Tv-spel, Julia ska snart somna och jag sitter och gör inte så mycket. typ en vanlig söndag :p Fast den är ju inte så vanlig ändå! Kommer ju aldrig glömma den!

Vet inte vad som ska ske idag. Inte så mycket kan jag tro. Blir väl att bara ta det lugnt och slappa. Är ju inte direkt promenadväder heller, tyvärr! Önskar att det bara skulle sluta regna! Struntar i om det är mulet, bara jag slipper att bli pissblöt. Men men. Ska la fortsätta att göra ingenting ett tag till.

2 april 2011 - 1-2 april 2010

- Glömde ju att lägga in igår, så lägger in två idag :)


1 april 2010




2 april 2010



2 april 2011 - Här vare tomt

Idag har jag inte hunnit blogga nånting! Morgonen var rätt händelserik och började med ett smärtsamt uppvaknande! Julia, som hade varit jätteledsen under natten och fått lägga sig i min säng, ryckte tag i en stor toffs av mitt hår och slet utav hel*ete! Har fortfarande ont i hårbottnen vill jag lova! Men vi kom till sans och kom iväg på bestämd tid. Andreas, Julia och jag skulle köra Tessie till jobbet och sedan hade vi lite ärenden att utföra i stan. Eller, Andreas hade massa ärenden, jag behövde bara nya skor till mig och Julia. Och det ordnade sig rätt snabbt och smidigt på skopunkten i Bäckebol!

Sedan åkte Andreas hem, och Julia och jag åkte vidare på "äventyr". Stackars Julia, som suttit still större delen av dagen, tyckte inte alls att det var särskilt kul att åka pendel och buss hem. Särskilt jobbigt var det eftersom någon otroligt intelligenbefriat pucko hade sprutat pepparspray i ena vagnen av pendeln, så personalen vågade inte öppna dörrarna, än mindre släppa in passagerare. Så alla fick trängas i en(!) vagn. Det var något trångt! Dock kom Andreas och hämtade oss på Åsaskolan, så vi slapp gå hem. Alltid skönt! När vi kom hem åt i middag, rester från igår, och sedan lekte Andreas och Julia en massa. Hon fullkomligt älskar Andreas, och ville inte alls vara med mig. Han orkar kasta henne i luften mycket mer än mig :p Men det är bara roligt att se!

Nu sover Duttan och Andreas är och hämtar Tessie. Jag sitter i soffan med min lojala vän Lilo som sällskap! Ikväll blir det filmmys - igen. Men jag älskar det :D


1 april 2011 - När ungen tystnar

Dagen har ju som sagt varit lite sisådär, men kvällen har varit bättre. När Andreas och Tessie kom hem fick jag gå upp och lägga mig på sängen några minuter och vilat upp mig. Sedan blev det sen middag, kyckling och potatis gjort i ugn! Det är ju farligt hur gott potatis är alltså! När maten var färdigäten var det god tid för Julia att sova, och hon däckade utan några problem. Nu ska vi titta på film! :)

1 april 2011 - Snark...

Trots den härliga sovmorgonen känner jag mig väldigt sömnig! Julia somnade efter att ha haft matkrig med sig själv under de få sekundrarna jag lämnade henne ensam i köket - ett misstag jag sällan kommer göra om! Jag funderar på att själv slänga mig på soffan och halvsova lite. Jag har diskat upp kastrull och stekpannan efter lunchen, samt städat upp efter trollungen. Kanske titta på en film! Det var ett tag sen.

Jag ser fram emot påskdagen! Då kommer jag vara barnfri. Tessie frågade om jag ville festa på påskafton och att hon i så fall kan ta Julia dagen efter. Jag svarade att hon gärna får ta henne, även om jag inte planerat att festa, vilket jag inte har. Har jag möjlighet att vara barnfri en hel dag så tänker jag inte slösa bort den med att vara "dagen-efter" seg. Vill vara i högform så jag kan slappa frivilligt istället för att kroppen tvingar mig. Det är ju skönare. Visst kan det vara kul att festa ibland. Jag har bara gjort det 2ggr sen Julia föddes, men det känns ganska lagom för nu. Känner inget alls behov av att göra det! På påskafton ska vi påska och klä ut oss till påskkärringar jag och Jullan, men på påskdagen ska jag vara så ensam jag bara kan. Och det ska bli jäkligt skönt! :D

1 april 2011 - April fool? Not me!

Jag har bestämt att jag inte ska köra med några tama aprilskämt, och än mindre, gå på några! Förra året lurade jag peruken av Sara när jag (som typ alla andra kvinnor jorden över) sa att jag var gravid igen. Hon gick faktiskt på det, och jag hade kunnat spinna vidare på det typ hur länge som helst, men jag får så dåligt samvete när jag luras så jag avslöjar mig direkt. Men i år hade jag alltså tänkt att skippa traditionen, så försök inte ens lura mig, för idag kommer jag inte tro på någonting någon säger! Så det så!


1 april 2011 - Hungrig!

Imorse fick jag sovmorgon! Julia vaknade inte förrän 08.55! Så himla härligt och behövligt. Var påväg på en promenad till apoteket för ett tag sen, men ångrade mig efter en stund, tre orsaker:
 
1. Jag var vrålhungrig (något jag inte varit på länge)
2. Julia vägrade gå, hon satte sig ner, eller gick åt fel håll.
3. Jag hade ont i baksidan låret.

Så jag gick hem igen, och satte igång med lunchlagning. Idag blir det potatis och fiskpinnar. Julia terroriserar hela huset, och jag lider med det. Hon driver mig till vansinne, och det går verkligen inte att stanna inne med henne en hel dag. Jag önskar att jag hade energi att bara gå och gå tills det blir kväll. Å andra sidan krävs det lika mycket energi att springa efter henne här inne, för att stoppa henne från att gå upp för trappan, plocka med sig hela tvättstugan ut i köket och repa golvet med plankor. Och mycket, mycket, MYCKET mer! Men det är väl så det ska vara antar jag :)

Nu är maten klar här!! Äntligen..!

RSS 2.0