27 september 2010 - Andra bloggen

http://blogg.mama.nu/mammamiapia/

Ja, nu är det höst - på riktigt! Vi är påv...

dsc05047 (MMS)

Ja, nu är det höst - på riktigt! Vi är påväg in till stan för att skicka mer pengar till Js syster så hon kan skicka pappret till oss idag.


26 september 2010 - Tills vidare

Så länge fortsätter jag som vanligt här!

Det blev sent igår. Satt redan igår och började trixa med överflyttningen och starten av min "nya" blogg, så jag la ihop när klockan var strax efter tio. Sen kunde jag inte somna eftersom att J inte var hemma. Låg säkert vaken en timma innan jag kom till ro. Julia vaknade vid sju, men idag lät hon mig ligga kvar. Det var inga spjut i rumpan, utan hon satt mest och jollrade lite och lekte med sina gosisar i sängen. Jag somnade väl inte direkt, men det var skönt att få ligga och halvnooza. När jag vaknade till upptäckte jag att J inte var hemma än, så jag blev lite orolig. Men jag fick snart ett sms att det hade blivit sent igår så han hade sovit hos Moses.

Julia har somnat igen och jag ska kolla om tvätten blivit torr sen igår och fortsätta hänga den. Eller också går jag och lägger mig igen! Känns som om det skulle vara skönt! :D


26 september 2010 - Trött på datorspråk..

Jag ska försöka flytta min blogg till Wordpress, men det är svårare än jag trodde! Försöker hitta min importlista på WP, men jag har ingen..? Usch, önskar jag var född med en skalle för sånt här. Men men, vissa får allt, andra får inget. Jag har väl fått nåt i mitten...:p

Är det någon som vet så är ni mer än välkomna att förklara för mig!!

25 september 2010 - Soffhäng

Dagen har jag och Julia för det mesta spenderat i soffan. Det har regnat från och till så jag vågade inte ta några längre promenader, men vi smet ut i ett uppehåll för att köpa godis till mig. Annars har vi suttit inne. Jag har vikt och lagt in kläder i byrån samt hängt upp nästan allt som var fuktigt sen gårdagens tvätt. Har en påse kvar som ska upp efter att den första omgången torkat. Om det hinns med ikväll får vi se!

Nu har Js syster hämtat utpappret så på måndag skickar vi pengarna så hon kan skicka det. Om allt går som det ska kommer vi då ha pappret på onsdag och lämnar då in det antingen samma dag eller tidigt på torsdagmorgon, beroende på när under dagen vi får det. Sen är det bara att hålla tummar och tår och hoppas på det bästa. Vilket jag aldrig gör! Jag har slutat hoppas, eftersom jag hatar att bli besviken. Bättre att förvänta sig det värsta, för då kan man bara bli glatt överraskad, och det är skönare. Hatar att bli besviken!

Nu sover Julia för natten. Jag tror inte att jag kommer sitta uppe så mycket längre, är rätt trött. Dock har jag börjat få svårt att sova när inte J är hemma, så jag kommer väl ligga och vrida och vända mig i sängen om jag lägger mig för tidigt. Bättre att sitta uppe tills ögonen går i kors, så jag med all säkerhet somnar när jag lägger huvudet på kudden! Det lär ju inte ta så lång tid innan jag uppnår det i alla fall!




Humlan

Sitter och busar med min Trollunge i soffa...

dsc05028 (MMS)

Sitter och busar med min Trollunge i soffan. Alltid lika skoj! :)


25 september 2010 - Dagarslång återhämtning

När Julia väckte mig igår trodde jag det var ett skämt. Jag var så trött att kroppen värkte, och Julia villa absolut inte låta mig ligga kvar och snooza. Jag var som en levande död i flera timmar! Dock var det ju fredag och dags för fredagsmys, så jag tog det på mig att gå till affären och köpa hem kvällsmys. Det var skönt med lite luft och att få röra på mig så att jag kom igång lite. Julia var också kanontrött hela dagen och sov fyra gånger under hela dagen. Bara under vår lilla handlingstripp sov hon två av dem. Och hon somnade lättare än någonsin, till och med på kvällen. Jag bara la henne ner, och utan ett gnäll somnade hon. Jag gick och la mig innan tio, så jag fick sovit ett tag inatt. Hade ju lätt kunnat ligga kvar ett antal timmar till, men plikten kallar!

J har Capoeira i Borås hela dagen, och sen skulle han till Brasseklubben och snacka med sin tränare och kanske ta några öl, så jag lär inte se honom förrän imorgon. Julia somnade precis innan han gick, och nu regnar det ju, så hon sover fortfarande. Jag har passat på att få diskat allt sen igår och rensat ut garderobern på massa onödigheter som tog plats, så nu har jag två hyllor att fylla med mina och Julias kläder. Äntligen kanske vi slipper klädkaoset i sovrummet!


Julia fick en liten syssling imorse! Det b...

Julia fick en liten syssling imorse! Det blev en flicka, som jag vetat hela tiden. Grattis till kusin Daniel, hans Maria och, såklart, till Tilde som blivit storasyster.


23 september 2010 - Lång dag!

Madde kom hit redan igår kväll. Vi skulle prata om allt som hänt i bådas liv sen vi sågs sist, på min födelsedag i maj, och båda våras liv har varit rätt så händelserika sen dess! Vi bestämde att hon likaväl kunde sova över här eftersom Issa ändå skulle hämta upp mig på morgonen. Vi tittade på TV och kom till sängs vid elva. J offrade sin plats i sängen, så Madde och jag sov där och han själv tog plats på soffan. Julia vaknade fem i sex, och väckarklockan ringde sex, och vi var uppe rätt snart. Julia åt sin frukostvälling i sängen medan jag plockade fram kläder till oss och Madde sminkade sig lite. Issa var här vid tjugo i sju, och vi satt strax därefter i bilen påväg!
Vi spenderade ett bra antal timmar inne i varuhuset. Jag var klar inom trettio minuter, eftersom jag bara skulle ha kläder till Julia. Efter det tog jag jobb som vagnpassare medan Madde sprang runt och letade rätt på allt som stod på hennes lista. Julia var precis lika duktig som sist vi var där och satt i vagnen under hela tiden utan ett klagognäll. Hon var fullt upptagen med att charma byxorna av alla som hon såg, och jag måste säga att hon lyckades. Fick oräkneliga leenden från alla, gamla som unga.
 När vi var klara, runt två, var allas fötter möra, och det blev mycket gäspningar. Vi stannade till och åt lite på donken i varberg och jag var hemma i lägenheten vid fem! Trots att dagen var jättetrevlig så var det skönt att komma hem igen och få slappna av en stund. Jag bestämde mig dock för att diska upp det som stod på bänken och sen gå till Nära och inhandla lite till mig och J att äta när han kommer hem från Capoeiran. Men sedan var det soffan som gällde! Nu har Julia somnat och jag har vikt alla hennes nya kläder och funderar på var jag ska förvara dem. Vi har lite kaos bland kläderna här hemma då byrålådorna gått sönder. Tror att dagen skall ägnas till att sortera och rensa garderoberna och skapa nya utrymmen till Julias (och mina) kläder. Kan inte ha det som det är nu!


Det är varmt i bilen.

dsc05018 (MMS)

Det är varmt i bilen.


Nu är vi tillbaka i bilen påväg hem med al...

dsc05014 (MMS)

Nu är vi tillbaka i bilen påväg hem med alla våra kassar!


Julia är trött på att shoppa...

dsc05005 (MMS)

Julia är trött på att shoppa...


Nu sitter vi i bilen påväg till ullared. M...

dsc05004 (MMS)

Nu sitter vi i bilen påväg till ullared. Madde, Julia och jag i en bil, och resten av sällskapet i bilen bakom.


22 september 2010 - Tro. Hopp. Kärlek.


Jag tror. Jag hoppas. Jag älskar.


22 september 2010 - Snurrburr

J vaknade med Julia som bestämt. Dock vaknade hon inte förrän halv nio, då hon hade varit vaken och ätit vid fyra. Jag hade svårt att somna om igen, men låg i alla fall kvar i sängen ett tag efter de hade gått upp. Vid halv tolv började J med maten, men det tog ett ta och Julia var trött, så jag bestämde mig för att ge henne gröt så hon fick sova sen. När jag precis skulle börja ge henne började jag typ få "tunnekvision" och det började krypa obehagligt i huvudet. Jag fick lägga mig ner på govet och ropa in J som fick ge henne maten. Han blev dock lite skärrad, förståeligt! Jag la mig på sängen ett tag och tog djupa andetag.
Trots att det inte ville släppa gick jag upp för att ringa vår handläggare på MV, för vi att meddela hur det ser ut här just nu, med pappret han behöver ha. Det visade sig att det kostade för Js syster att hämta ut pappret, så nu måste vi skicka mer (ca 600:-, mer bestämt) för att hon ska kunna expresskicka dit. Han berättade att han skulle på långledigt nästa torsdag, och att det bara är missgynnar oss om en ny handläggare tar över. Så jag hoppas, hoppas, hoppas att det löser sig så vi har pappret i hand till nästa onsdag. Då kan han ta ett beslut under dagen.


21 september 2010 - Oförväntat

J haltade in här strax innan sju. Ganska precis som Julia och jag hade kommit i kläder efter duschen. Han hade tydligen gjort illa foten under de första timmarna av träningen så han följde inte med till Borås. Istället bestämde vi oss för att gå och hyra film, och tio minuter senare satt vi på vagnen. Julia låg i pyjamas och allt, nerbäddad i sin vagn och sov gott. Dock vaknade hon till under hemvägen. Men inte mer än att hon somnade så fort hon fått vällingen jag gav henne när vi kom hem. Nu ska vi i alla fall spendera resten av kvällen i soffan med ögonen spända i TV:rutan. Perfekt!


Julia och jag är nyduschade och alldeles r...

dsc05002 (MMS)

Julia och jag är nyduschade och alldeles rena. Hon börjar gnugga sig i ögonen lite smått vilket får mig att undra om ikväll kommer bli som igår...? Det återstår att se! Nu ska vi i alla fall få på oss lite kläder och för Julias del blir det nog pyjamasen på en gång. Just in case..


21 september 2010 - Ingen kock

Jag är verkligen ingen höjdare på att laga mat. Vissa (lätta) maträtter är jag grymt duktig på, men jag är glad för att varken min pojkvän eller dotter är kräsna av sig! Jag är väl den som är mest kräsen i den här familjen. Ibland känner jag mig rätt usel när jag misslyckas i köket (Förra sommaren började gråta för att jag inte lyckades få till couscousen. Dock var det första gången jag gjorde det själv och jag var gravid...). Idag bestämde jag mig för att göra hemmarullade köttbullar med potatis. Inte så avancerat liksom! Medan potatisen kokade började jag rullar köttbullarna, som blev jättefina - tills de hamnade i stekpannan, och förvandlades till någon sorts köttröra! Då ändrade jag mig och tyckte att det var lättare med pannbiff. Mellan matbytet fick jag byta stekpanna, då jag använde den jag fått efter farmor. Hon trodde inte riktigt på att diska ur stekpannor så allt man lägger i den bränner fast.
Eftersom den andra stekpannan var mindre än den första fick jag även byta platta och ställa potatisen på köttbullarna/pannbiffarnas plats och vice versa. Tyvärr så glömde jag sänka värmen på pannbiffarna och höja på potatisarna, så efter ett tag slutade potatisen koka och pannbiffarna blev svarta och hårda på utsidan och helt ostekta på insidan. Som tur var hann jag återgärda mitt misstag innan all köttfärs hade gått åt, så det som blev ätbart räckte - och blev över - till Julia och mig själv. Jag mixade ihop allt som Julia skulle äta i stavmixern som jag fick från Andreas när han var och hälsade på i lördags. Det såg väldigt osmakligt ut, men Julia verkade tycka det var det godaste hon någonsin ätit. Fick stående (sittande) ovationer (applåder) vid var och varannan tugga. Och huvudsaken är ju att hon äter!
 


21 september 2010 - Morgonmys och matinhandling

Julia vaknade inte igen efter hon somnat vid sju igår. Runt nio gjorde jag välling till henne, och hade tom öppnat sovrumsdörren för att hennes sömn skulle bli störd och hon vakna till. Men det var till ingen nytta! Inte ens när jag lyfte upp henne och tog ut nappen vaknade hon. När jag stoppade in flaskan i munnen tog det ett tag, men sedan började hon äta - utan att ens öppna ögonen. Hon åt upp allt och först när det var slut reagerade hon, men så fort hon fick nappen och jag la tillbaka henne i sängen somnade hon om utan ett ljud. Hon väckte inte mig förrän halv åtta i morse, så hon måste ju ha varit trött!
J skulle gå upp med henne idag hade vi bestämt. Jag gör det ju automatiskt varje morgon, men igår kväll kände jag mig ganska trött, så han sa att han skulle göra det. Jag vaknade ju dock innan honom, men fick väckt honom, men sen var jag jättetvungen att gå på toa. J bad mig ta med mig något till honom att ta på sig då det var väldigt kallt i sovrummet, och det gjorde jag. Sedan bestämde jag mig för att byta blöjan på Julia, medan J fixade frukostvällingen, och då tyckte jag att jag likabra kunde klä henne när jag ändå höll igång. Allt detta resulterade i att jag inte alls kunde somna om, så vi låg och myste alla tre i sängen istället. Efter några timmar somnade Julia om och jag blev hungrig och jättesugen på flingor. När jag gick och handlade detta hann J somna om igen, och allt var som vanligt igen. Verkligen svårt att bryta sina vanor, även om det är till det positiva. Vi har bestämt att göra ett nytt försök imorgon!


Efter att Julia ätit lunch vid tolv tog vi på oss och åkte en hållplats inåt för att handla hem lite mat på Lidl. Vi var tydligen borta ett rätt bra tag, för när vi kom hem blev det lite bråttom för J som skulle åka till capoeiran redan vid tre. Klockan var kvart över två och han hade inte ens ätit frukost än! Så jag slängde ihop lite ärtsoppa åt honom medan han rakade sig, och sen gick han. Idag ska han tydligen hjälpa sin tränare att leda den första träningen, och efter det ska de till Borås och fortsätta där. Så han blir hemma sent.


Det allra bästa jag vet!

dsc04999 (MMS)

Det allra bästa jag vet!


20 september 2010 - Kvällsblogg

Julia har sovit som en stock sen hon somnade. Inte ens när jag tog upp henne för att ge henne sin välling vaknade hon. Då är man trött! Jag är också trött, och tror minsann att det är dags för mig också att gå och lägga mig. Planerade att gå och lägga mig tidigt ikväll, men de kommer ju alltid upp saker som man vill göra innan. Varje morgon när jag vaknar bestämmer jag mig för att jag ska lägga mig samtidigt som Julia till kvällen, men det sker ju aldrig!


20 september 2010 - Inte helt som vanligt

Julia har redan somnat. Hon har varit jättetrött ett bra tag nu, och jag tror inte hon mår helt okej. Ingen feber, men hon har verkat lite hängig under kvällen. Fast hon har ju inte sovit på länge heller, så det kan ju vara det som är problemet. Jag kunde i alla fall inte med att hålla henne vaken när hon bara grät så jag tog på henne pyjamasen och la henne i sängen, där hon somnade på momangen. Dock har hon inte fått sin nattvälling än eftersom det bara var två timmarsen vi åt. Jag tänker vänta tills runt niotiden med att ge den till henne eller om hon vaknar innan dess så får hon den då. Just nu tror jag inte att hon kommer vakna av sig själv. Tröttnuttan!

J är på capoeiran ikväll. Så skönt för honom att ha något att göra. Och för mig med! Står inte ut med att se honom så uttråkad som han blir. Jag tål att vara rastlös och oaktiverad bättre än honom. Jag är mer van vid det. När jag bodde i Åsa under skoltiden var det inte jätteofta jag höll mig igång på dagarna, mycket pga vår vovve, Puck, som vi hade då. Eftersom pappa inte bodde där och Andreas jobbade så var Puck mitt ansvar. Så det var tidiga morgnar och sen direkt hem efter skolan. J å andra sidan har det allting varit fart och fläkt i! När han inte gick i skolan var han på stranden och jobbade, surfade och träffade folk. Han mår inte bra av att sitta still och det påverkar ju oss alla!



J och "Capoeriafolket"

20 september 2010 - Härligheter

Vi har en härlig dag här idag. Julia är supermysig och på lekhumör gånger tusen! I ena stunden sitter hon och lutar sig mot mitt bröst (mjukt där :p) och pillar mig antingen i håret eller i handflatan. Sedan börjar hon plötsligt röra på sig och då är det dags att börja leka. Särskilt när MTV står på och musiken flödar. Då dansar och fjantar vi runt oss på golvet, och Julia älskar det!
Jag har kommit fram till det under dagen att jag ska göra det jag kan. Jag kan inte trolla fram massa pengar just nu så att jag kan köpa massa saker till Julia. Hon har det hon behöver och man behöver egentligen inte ha saker i överflöd. Jag har aldrig haft det, men jag överlevde ändå. Jag vill ju faktiskt inte skämma bort henne heller. Just nu är det hon behöver det jag faktiskt kan ge henne, uppmärksamhet och stimulans. Jag kan hjälpa henne att lära sig saker och visa hur allt fungerar här hemma. Än så länge bryr hon sig inte om leksakerna hon har. En gammal petflaska är precis lika spännande som något man kan köpa på BR för hundratals kronor.


Min pappa har en väldigt bra filosofi han brukar köra med när jag ringer till honom och har ångest över något.

- "Kan du göra något åt det just nu?" brukar han fråga, och fortsättningen blir olika beroende på vad jag svarar.

Ja: Gör det då!

Nej: Då finns det ingen anledning att oroa dig för det heller..!

Nu ska jag fortsätta leka och busa med min lilla skruttedutta. Kanske tar henne i vagnen och går till posten. Har ett paket från faster som ligger och väntar. Vet att det är 2 par jeans i det. Tack vare faster och resterande familj har Julia just nu så mycket kläder att lådorna i byrån gått sönder och kläderna nu svämmar över ner på golvet. Så jag vet egentligen inte varför jag oroar mig. Hon har massa saker och från där vi står nu kan det faktiskt bara bli bättre! 



Älsklingsbusungen


20 september 2010 - Idag

Det blev lite sovmorgon imorse. I alla fall för mig som inte vaknade förrän halv åtta. Jag vet inte om Julia varit vaken länge innan dess och försökt väcka mig utan resultat. Tror jag sov rätt så hårt! Somnade rätt fort också. Det märkte jag när jag vaknade och fortfarande hade på mig Hoodtröjan jag hade haft under gårkvällen. Tog inte av mig den direkt när jag gick och la mig eftersom jag var så frusen. Håret var fortfarande fuktigt efter duschen några timmar innan så det gick kalla kårar längs ryggen på mig. Konstigt bara att jag inte tyckte det var för varmt under natten! Jag måste vara väldigt kallblodig. Som en orm!

Julia fick bara välling till frukost idag. Vi tar gröten till lunch och sen får hon middag med oss till eftermiddagen istället. Hon har fått det i två dagar nu och det har fungerat alldeles utmärkt. Ska dock snart börja ge henne riktigt mat två ggr om dagen, men det får bli efter nästa storhandling, för nu har vi så lite mat hemma att det är svprt att komma på en måltid om dagen. Jag och J har ju inget emot att äta samma saker flera dagar i rad, men jag vill att Julia ska få varierad kost och smaka på mycket. Det gynnar ju oss också eftersom vi äter samma som hon. Eftersom vi lagar "bra" mat till henne så får ju vi i oss mycket nyttigt också.

Idag är det alltså den tjugonde, vilket innebär att barnbidraget har kommit. Det mesta ska jag dock spara till på torsdag då det blir en liten dagsrutt till Ullared med vänner bl.a Madde och hennes syster. Ser fram emot det massor och ska bli skönt att få komma iväg ett tag. Julia ska självklart med. Det blir hennes andra gång där (nästan tredje, men första gången låg hon i magen), vilket inte är så många fler gånger än vad jag varit där. Har räknat ut att detta blir min femte eller sjätte gång, och tre av dem sen i julas. Tack vare Tessie blir det ju oftare nu. Ska dit till jul också! Det som står på listan är enbart Julia - KLÄDER! Ska köpa varma höst och vinterkläder till henne. Och strumpor, gärna med "sugproppar" undertill så hon inte halkar nu när hon försöker lära sig att stå själv!




Flickan min!


Älskar dig

dsc04973 (MMS)

Älskar dig


20 september 2010 - Helt åt fanders...

Igår hade jag verkligen världens sämsta dag! Har inte känt mig så kass på länge och låg uppriktigt sagt mest bara grät i sängen. Jag försöker hålla huvudet högt och se framåt, men vissa dagar kommer då jag inte kan se ljuset i tunneln. När det kännssom om jag aldrig kommer bli självständig och oberoende. Att jag alltid kommer få leva på pappa och Andreas. Det kan ju låta underbart skönt att inte behöva göra särskilt mycket, utan bara få pengar sådär av familjen. Men det är inte ett dugg roligt eller skönt! Det är skitjobbigt att man som "vuxen" och förälder inte kan ta hand om varken sig själv eller sitt barn utan att behöva hjälp utifrån. Jag är väl medveten om att jag försatte mig i situationen själv, och jag försöker ta hand om allt så gott jag kan. Och varken bror eller far har någonsin sagt något, förutom att de vill hjälpa. Ringer jag inte när det kniper så blir de bara arga. Dessutom vet jag att mycket kommer lösas när J fått sitt uppehållstillstånd och få börja jobba. Han har minst 1 jobb som bara ligger och väntar på honom där han kommer få helt okej lön, men, som sagt, han måste ju få tillstånd att jobba här först.
Igår kändes det som om det aldrig kommer bli bättre! Jag blir så rädd att inte kunna ge Julia ekonomisk trygghet när hon växer upp. Att jag aldrig kommer kunna göra något kul med henne, och för henne, bara för att pengarna inte räcker till osv. Det är ligger ofta och trycker så mycket på mig att jag ibland inte ens kan njuta ordentligt av den underbara lilla flickan jag har här hemma. Som inte alls bryr sig om vad mamma köper och ger henne. Som älskar mest i hela världen när jag sätter mig på golvet och busar med henne eller när hon får sitta i knät och gosa innan hon somnar. Och jag har hur mycket bus och kärlek som helst att ge till henne! Och det är det enda hon kräver.

Men jag tog mig upp och gick till röstningslokalen i alla fall. Mest för att göra det enda jag kan för att förhindra det som tydligen inte gick: Att SD skulle få plats i riksdagen. Jag trodde aldrig i mitt liv att det skulle ske. Att de svenska medborgarna skulle rösta fram ett främlingsfientligt parti som mycket väl kommer att kunna vara orsaken till att, inte bara min, men andra familjer splittras då ena halvan bor här och den andra...någonannanstans. Om detta skiter sig nu, om J inte skulle få sitt uppehållstillsstånd nu och tvingas åka tillbaka till Brasilien, vad händer då? Kommer jag behöva flytta dit med Julia för att hon ska få växa upp med båda sina föräldrar och riskera bådas våran hälsa och att jag aldrig kommer få träffa min egen familj igen? Jag vet inte. Jag vet inte alls vad som kommer ske...


Julia sover och jag sitter i soffan och ti...

dsc04963 (MMS)

Julia sover och jag sitter i soffan och tittar på 'Music and lyrics' med min J.


19 september 2010 - Suck...

Ja just det, idag är det ju dags att gå och rösta. Usch...! Politik och jag går inte riktigt ihop. Jag är riktigt ointresserad av det och har alltid varit. Det är ett sånt ämne som jag aldrig disskuterar och om någon i min närhet gör det så låtsas jag antingen som jag inte hör eller så lämnar jag rent av rummet. Jag är så oinsatt och vet ingenting om det, så jag undviker att prata om det för att inte riskera att se helt blåst ut. Men nu när man ska vara ansvarsfull vuxen, och dessutom förälder, så förväntas man väl ta sitt ansvar som svensk medborgare och gå och rösta...suck..


19 september 2010 - Godmorgon...

...eller ja, jag har ju varit vaken i snart tre timmar, men Julia har varit vaken tills nu och det går inte att sätta sig vid datorn när hon är vaken. Hon blir då påmind om hur roligt hon tycker det är att trycka på alla tangenter och jag vill inte att hon ska ha sönder något. Här om dagen kom hon åt någon knapp som gjorde att text och allt förminskades med typ 50%. Gick inte att se vad som stod på skärmen, men efter lite knep och knåp fick jag ordnat det. Men nu får vi alltså vänta med datorn tills hon sover, så vi har mellan 3-4 timmar på oss under dagen då vi kan göra det vi vill/behöver på datorn.

Det blev alltså ingen sovmorgon imorse heller! Hon vaknade innan sju som vanligt, och det var bara att gilla läget. Hon accepterar inte att jag slumrar längre. För bara några månadersen kunde jag ligga och halvsova några extra minuter utan att hon brydde sig, men nu blir hon förbannad om jag skulle blunda lite till. Så länge ögonen är öppna är det okej, men stängs dem så tjuter hon av ilska. Så jag var inte jättepigg när jag ordnade henne innan frukost. Ett under att jag fick på blöjan rätt! Dessutom slog hon huvudet i sängen när hon rullade runt efter jag lagt henne igen, och började storgråta stackarn! Men hon lugnade ner sig ganska snart.



Nu sover jag snart. Är verkligen skittrött...

dsc04960 (MMS)

Nu sover jag snart. Är verkligen skittrött nu. Inte så konstigt efter att ha varit vaken sen innan 7. Och Julias jämna andetag är ju det mest sövande jag vet. Behövs inga sömnpiller här inte! Godnatt!


18 september 2010 - Tittut

Det är ofta jag sitter och tänker tillbaka på när Julia föddes. Det var verkligen en så häftig upplevelse, även om jag inte minns så jättemycket utav det. Jag kom idag att tänka på när de berättade för mig att jag var helt vidgad och att det var dags att börja krysta. Jag blev så otroligt glad och lättad när jag fick detta besked! Dels för att det var det enda jag velat göra i ca. 5 timmar, och dels för att det betydde att jag snart skulle få träffa den lilla främlingen som jag redan älskade så mycket (Julia, såklart). Snart skulle bebisen vara här, ute hos oss och jag skulle bli belönad för alla graviditetskrämpor och värkar osv. I ca. 35 veckor (sen vi fick veta att vi var gravida) hade vi gått och väntat och längtat på den stunden vi fick hålla får knodd i våra famnar. ...sen blinkade vi, och där var hon! Sen blinkade vi igen, och nu kryper hon runt här hemma och är bara ett kvartal ifrån att fylla ett år. Var tog tiden vägen?



Julia "In action".


18 september 2010 - Wind off change

Nu är utan tvekan hösten här! Jag tycker det har varit lite svårt att sätta fingret på årstiden ett tag, men nu är det med all säkerhet höst! Pissregnet och de fallande löven är ett faktum. Luften är kylig, även om solen för en gångs skull skulle titta fram. Men jag gillar det! Jag tycker det är mysigt att höra vinden ta tag i trädkronorna och skaka det naket, när regnet droppar mor fönstrerna med full kraft och att se de färgglada löven ligga på gatorna. Så länge jag slipper stå mitt i det, så är det helt acceptabelt! Att sitta i soffan, invirad i en varm filt framför en film med någor varmt att dricka är ju det mysigaste som finns. Särskilt när man har någon man älskar brevid sig. Och jag har turen att ha två!
När jag var yngre blev jag alltid så nerstämd när hösten kom. Jag blev lika gråmulen som vädret utanför och ville helst bara dra täcket över huvudet och inte titta fram på hela dagen. Men nu när jag är äldre har jag lärt mig uppskatta det fina i alla de fyra årstiderna. Lärt mig hitta alla deras charm. För även om våren och sommaren är min favorit, så är ju faktiskt hösten helt okej den också!




18 september 2010 - Snussan

Nu har Julia äntligen somnat. Lite senare än vanligt, men jag hoppas på att hon tar igen det imorgon bitti. Hon var trött redan när hon vaknade efter vilan och gnuggade sig i ögonen hela tiden. Dock ville jag hålla henne vaken en liten stund till, då 19 är alldeles för tidigt för henne att somna. Då är ju risken att hon vaknar och vill upp klockan fem imorgonbitti, och det är inte okej! Hon var så ledsen och gnällig och ville bara sitta i knäet, så jag bestämde mig för att ge henne ett bad. Det brukar hon tycka är roligt och dessutom blir hon väldigt avslappnad.
Sedan, efter hon fått på sig en alldeles ny pyjamas (som jag köpte igår) bäddade jag om min och Js säng som var påväg att falla ihop, och när det var klart var klockan nästan åtta. Perfekr tid, så jag gjorde välling till henne och när den var uppäten la jag henne i sängen. Men hon ville inte alls sova! Istället fick hon sitta i mitt knä och titta på AFV tills hon blev riktigt trött. Jag hann testlägga henne tre gånger innan det fungerade, men nu sover hon i alla fall. Skönt det!


Min nyvakna bebis.

dsc04952 (MMS)

Min nyvakna bebis.


18 september 2010 - Lugn och ro

Andreas åkte hem alldeles nyligen efter att ha varit här i ca. fyra timmar. Han bjöd på kebab som vi åt medan vi kollade på "Mumien". Var längesen vi satt och åt skräpmat och tittade på film tillsammans. Flera årsen! Visst var det inte riktigt densamma idag då vi även hade Julia att hålla koll på, men det är så det är. Tiderna förändras!
Julia blev riktigt trött efter att ha ätit middag vid fyratiden, men ville inte sova i sin säng. Hon började gråta helt hysteriskt när jag la henne ner, och att låta henne ligga, som vanligtvis resulterar i att hon somnar, fungerade inte alls. Hon fick komma upp och leka lite till med "Mobbo Deas" så hon blev ordentligt trött. När det var dags för honom att åka hem bäddade jag ner henne i vagnen så fick hon somna där.
Andreas hjälpte mig och kolla vad som behövdes för att fixa den gamla vagnen, och pinsamt nog så behövdes ingenting förutom pumpen som vi fick mednär vi köpte den. Jag har nämligen insett att det inte är en chans i världen att vi kommer kunna använda den nyare vagnen till vintern! Hur som haver, det verkade alltså bara som om luften hade blivit utsläppt och att hjulet inte alls gått sönder. Andreas pumpade i alla fall upp alla däcken, så vi märker väl imorgon om det är något annat fel.

Julia sover i alla fall fortfarande, och J är självklart kvar i Helsingborg så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ingenting tycker jag låter alldeles perfekt!



Söt som socker!


18 september 2010 - Busfrö

Jag håller på att försöka röja lite. Kan ju inte se ut som ett bombnedslag när bror kommer på visit, Det gör det ju iofs inte heller, men det kan alltid bli lite renare, oavsett hur rent det är. Dock blir man ju lite begränsad när man har en bulldozer som drar fram att hålla koll på samtidigt. Tänk var lätt man hade det när hon var mindre och bara låg och grät av missnöjdhet istället för att fara fram som en orkan! Hon låg ju åtminsonde still
När jag hade städat toastolen skulle jag tvätta av handfatet. När jag vände mig om för att spola såg jag hur nagelborsten helt mystiskt hade hoppat ner i toaletten. Julia satt på andra sidan badrummet och såg jätteoskyldig ut. Busunge!



18 september 2010 - Ensamma hemma

Idag var J uppe med tuppen. Julia och jag låg fortfarande och sov när han gick upp vid 06. Vi kom upp 50 minuter senare och då stod han och rakade sig i badrummet. Han är nu påväg till Helsingborg med sina Capoeiravänner där de ska ha träning idag. Så Julia och jag är helt ensamma! Fast Andreas kommer dock och hälsar på framåt dagen då Tessie jobbar hela helgen. Då passar Andreas på att ha lite "qualitytime" med sin systerdotter!

Julia ligger nu i sängen, men jag tror inte hon sover. Hon somnade i vagnen här hemma strax innan nio. Jag ville inte lägga henne i sängen eftersom jag planerade att gå och köpa hem lite juice i närabutiken, som inte öppnar förrän nio. Jag hoppades dock på att hon skulle sova lite längre, men det var inte ens en halvtimme. Därför hoppas jag på att hon ska somna en stund till. Jag vet ju att hon behöver det! Måste bara få Julia att förstå det själv. Får låta henne ligga/sitta i sängen ett tag så får vi se vad som händer...!


Min lilla höstklädda flicka sitter nerbädd...

dsc04941 (MMS)

Min lilla höstklädda flicka sitter nerbäddad i sin vagn påväg in till stan. :)


Min lilla höstklädda flicka sitter nerbädd...

dsc04941 (MMS)

Min lilla höstklädda flicka sitter nerbäddad i sin vagn påväg in till stan. :)


17 september 2010 - Förresten...

...har jag berättat att Julia numer kan stå helt själv, utan stöd? Inte jämt och inga längre stunder, men ibland släpper hon vad hon nu håller i och står kvar! Tills hon upptäcker det själv, och sätter sig ner. Hon stod upp i flera sekunder här om dagen, och jag blir alldeles tokstolt! Men det går lite fort nu...



Första bilden jag hunnit fånga på den nya utvecklingen!

17 september 2010 - Fredag hela dan!

Nu är det fredag, vilket är lika med mys. Idag ska vi bara ha en mysig familjedag utan att anstränga oss ett endaste dugg! Dock måste vi troligen in till stan för att skicka pengarna till Js syster, men det är ju inte så jobbigt. J var hemma sent igår, runt elva, ungefär samtidigt som jag gick och la mig. Jag hade precis hunnit släcka lampan och lägga huvudet på kudden när jag hörde nyckeln i låset. Var ju tvungen att gå upp och välkomna honom hem, men sedan gick jag och la mig igen och somnade omedelbart. Julia vaknade en gång inatt, men jag gjorde det knappt. Var så trött att jag inte förmådde mig att sätta mig upp i sängen, så J fick ta hand om det. Han fixade vällingen, som jag dock ville ge henne av någon anledning. Tycker det är så mysigt att ligga och gosa med henne när hon äter och blir sådär sött sömnig. När maten tog slut var det dock inte så sött längre, då hon illtjöt av ilska. Men hon lugnade sig ganska snabbt och somnade om när jag la henne i sängen. Sedan vaknade hon vid halv åtta men somnade i mitt knä efter ca. 1,5 timma.


17 september 2010 - Bildregn på det finaste som finns: Mina J:n!










16 september 2010 - Hjärtat

Jag ser dig när du sover
så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig
när natten blir till dag.

Du ligger tätt intill mig
din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka
att ha dig i min famn.

I morgon när du vaknar
då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen
och allt vad den kan ge.

Vill skydda dig mot ondska
och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet
är ett löfte ifrån mig.

Men fortsätt nu att sova
min underbara tjej
För ännu råder natten
och jag vakar över dig





16 september 2010 - Nada nao

Idag har det inte hänt mycket alls, men jag har ändå inte haft tid att sätta mig ner och blogga. Men vad ska man blogga om när det inte sker något?
Förutom svängen till KT för att köpa våtservette, så har Julia och jag varit hemma hela dagen. Har ju varit uselt väder, och går ju liksom inte ut ifall det inte är nödvändigt då. Dock så har jag lärt mig att tycka om det "usla" vädret. Regn och ruskt är faktiskt rätt mysigt ändå. Om man får sitta inne och titta på det genom fönstret. Inte lika mysigt om man står mitt i det utan att kunna ta sig under tak!

Julia har somnat och J är på Capoeiraträning som hålls i Borås idag. Jag har pratat med bror i ca. 2 timmar och hann väl ungefär gå igenom allt från då till nu till sen. Härligt att kunna prata om allt med sin brorsa! Jag ska strax gå och lägga mig också! Imon är det fredag och då blir det mys hela dagen! Först dagen på en vecka som J är hemma hela dagen. Jag tycker dock att det bara är bra att han börjat med Capoeiran, han behöver aktivera sig, och vi får lite tid för oss själva. Uppskattar tiden när han är hemma mer när han varit borta lite! :)


Det syns inte på bilen, men Julia står och...

dsc04921 (MMS)

Det syns inte på bilen, men Julia står och dansar till Justin Bieber. Och med dansa menar jag självklart att hon böjer benen och flaxar med armarna. Haha...


15 september 2010 - Para meu amor

Amor, eu quero agradecer-lhe para os dois anos eu fui bem com você. Você ficou ao meu lado, e eu fui no seu! Nós encontramos as tempestades e furacões, e nos tirou de os mais fortes e determinados a lutar. Não foi fácil e ainda não é, mas por nada no mundo que eu iria substituir-nos contra qualquer mais fácil.
Não há nenhum lugar onde eu me sinto tão seguro em seus braços. Você me deu o melhor que tenho, e muito mais e você cresceu em mim resolvido. Você é uma parte de mim agora, e eu não posso viver sem você! Eu não acho que posso, tampouco.
Eu espero que nós compartilhamos muitos anos grande juntos!

Eu te amo


15 september 2010 - Weeihoooo

Ser man på, lite pencelin och saker var kvitt. Nu går det som smort igen mitt lilla bredband! Då kan jag ju passa på att berätta om min dag!

Efter lunchen (Något nytestat som vi valde att kalla Tacosröra! Tacoköttfärsås med ris och taco tillbehör) snyggade jag till mig och Julia så snabbt jag kunde för att ge mig in till stan. På vägen stannade jag till vid KT för att lämna in pappren till soc för att få pengar den här månaden, samt kopierade lite papper jag behöver. Det tog dock längre tid än vanligt då det var massa före mig i kön till kopiatorn bla 2 som skulle kopier bibeln eller något annat med miljoner sidor. Till slut kom vi iväg, och regnet öste ner så jag fick offra min jacka för att Julias vagn inte skulle förvandlas till en barnpool.
När jag väl kom in till stan ringde jag faster och hon skulle hoppa på vagnen. Jag bestämde mig för att gå upp till Cubus barnavdelning då de ofta har så mycket sött där, och till bra pris. När faster väl var inne kom hon dit och fann mig halvtokig av allt sött som jag ville köpa, dels till Julia, dels till de kommande kusinbarnen. Jag fick i alla fall se overallen som hon hade köpt till Julia och den såg fasligt stor ut. Som en fyraåring skulle komma i den ungefär, men vi testade den och då var det inte alls så farligt. Julia blev så söt i den och såg ut som ett nyinskolan dagisbarn: Lite och kompakt, men lite förvirrad. Förutom den hade hon köpt en rosa vindfliecetröja att ha inunder. 
Jag drog med mig faster till rean där jag hade sett så mycket fint till läskigt låga priser. Bla en klänning som jag tittat på innan. Det fanns en kvar i Julias storlek och det kändes lite som ödet, och för 32:- var det ju inget att tala om. Faster hängde den på armen direkt, tillsammans med ett par rosa hängslebyxor, ett tvåpack strumpbyxor att ha under klänningen och en mössa att ha till den nya overallen. Ett par vita byxor till kusin Johannas bebis slank med också, och allt gick på strax över 200:-. Överkomligt!

Efter detta gick vi ner till Lekia för Faster ville köpa ett regnskydd till Julias vagn, och, om inte innan, så behövdes det idag. Det blev ett i nylon, så nu kan jag gå ut med Julia även när det regnar ute. Inga ursäkter kvar! Men jag kan i alla fall behålla min jacka på, och det är ju positivt! Förutom detta hittade vi ett par skedar med värmedetektorer i, som ändra färg om maten är för varm. Ska testas i morgon till frukosten!





Busesnusan!
 

Jaha...mitt internet har fått influensan ...

Jaha...mitt internet har fått influensan eller nåt i det här vädret och bara tvärvägrar att koppla upp. Förmodligen är det pga det härliga höstregnet som pissat ner hela dagen. (Tycker dock att det är rätt mysigt.) Trots vädret har jag och Julia hade Julia och jag trevligt i stan med faster, och Julia blev ultrabortskämd och fick massa nytt. Men mer om det imon! Nu har hon slocknat sötnöten, efter bus och ett härligt kvällsmat och jag hoppas innerligt att det sömnen blir ostörd inatt! Förresten är det min och Js 2årsdag idag! :D


Nu sitter vi på vagnen, Julia och jag, påv...

dsc04906 (MMS)

Nu sitter vi på vagnen, Julia och jag, påväg in till stan för att träffa faster en sväng, och köpa kylskåpsmagneter. Pappa J fick stanna hemma och tvätta kläder!


Nu är det dags att sova! Julia ligger fort...

dsc04875 (MMS)

Nu är det dags att sova! Julia ligger fortfarande och sussar sött och jag håller tummarna att hon fortsätter med det hela natten! Själv har jag just gjort henne sällskap och krypit ner i min säng iklädd raggsockar, mysbyxor och en klänning med trekvartsärmar. Är ju svinkallt! Bara att vänta på att sängen ska värma upp sig så jag kan plocka av mig lite av min beklädnad! Förresten avskyr jag verkligen eftersmaken man får utav kaviar! Åt en rostad macka med ett tunt lager på till kvällsmat, vilket var oerhört dumt gjort! Jag kan inte borta tänderna efter heller då det ger mig kvälvningar. Önskar jag hade ett tuggummi!


14 september 2010 - Bildregn på det finaste som finns: Mor och dotter♥












14 september 2010 - Fingers crossed

Nu har Julia äntligen somnat. I över en timme har jag nu försökt att natta henne, men utan resultat. Trots att hon var så trött att hon inte gjorde annat än att gnugga sig i ögonen vägrade hon lägga sig ner. Nu fick jag sitta med henne i knäet och vagga henne så länge att mina höfter typ börjat gunga. Men hon somnade i alla fall, och det är det viktigaste!
Idag har jag verkligen inte gjort någonting! Förutom den korta svängen till Nära butiken för att köpa mjölk till middagen har jag bara suttit inne. Har inte varit väder att ta ut Julia alls. Bara pissigt spöregn och blåst. Då är det mysigare att sitta inne och leka. Hon har varit på bra humör hela dagen förutom när jag var och duschade då hon enligt J var väldigt deppig. Det känns skönt att höra! Att få det bekräftat att jag fortfarande är favoriten. Det har ju varit så tydligt ett bra tag, men nu har hon börjat ty sig mer och mer till J också. Hon sitter och klappar på honom medans han sover och blir alltid glad när han kommer in i rummet. Ibland blir hon till och med ledsen när han lämnar rummet, vilket är rätt nytt och förvånande. Förr brukade hon aldrig bry sig! Men det är härligt att se också. Vet ju vilken speciell och fin relation jag har med min pappa och vill att Julia ska ha densamma med J. En pappa har ju alltid en unik och viktig roll i en flickas liv! Men, som sagt, det är härligt att veta att jag fortfarande är nr1!




14 september 2010 - Stormig natt

Jag vet inte vad det har berott på, men Julia har sovit rätt oroligt inatt. Kanske var det vinden som störde henne när den blåste upp sovrumsdörren eller när den fångade tag i gardinerna så de stod horisontellt över sängen. Först vaknade hon vid halv ett. Tack och lov att J inte hade somnat än! Jag var så trött att jag knappt orkade lyfta ett finger. När hon inte somnade om gick han upp och blandade ihop lite välling till henne, och det somnade hon på. Jag hoppades, och trodde, att hon skulle sova lite längre på morgonen tack vare det, men icke. Nästa gång hon vaknade var innan sex. Det var fortfarande svart ute och höstvädret ett faktum. Jag gick motvilligt upp och gjorde frukost till henne. Sedan bäddade jag ner henne mellan mig och J i våran stora säng där hon fick äta sin välling och sedan somna om. Dock verkade hon inte kunna slappnaav ordentligt då jag gång på gång vaknade av att hon grät. Men tillslut somnade hon till och jag gjorde detsamma. Än en gång hoppades jag på sovmorgon, och än en gång fick jag avslag. Hon vaknade vid åtta som vanligt och ville upp och leka.
Nu har hon somnat igen och jag misstänker att det kommer bli ett tag pga den jobbiga natten och regnet. Hon sover alltid mycket mer på dagarna när det regnar. Men jag kan ju aldrig veta..Ingen dag är den andra lik...



13 september 2010 - Mensomojdå..

Kom på att jag inte har bloggat idag, så jag får väl skriva något. Idag ringde J till Brasilianska konsulatet, men vi fick samma svar där: Att en familjemedlem får hämta ut pappret och skicka det till oss. Detta är ju inget problem, hans mamma står i startgroparna och väntar på startskottet. Saken är att posten mellan Brasilien och Sverige kan ta en himla lång tid. Tid som vi inte har eftersom MV Handläggaren vill ha pappret nästa onsdag. Jag ringde till honom och talade om hur läget såg ut, och han tyckte att vi skulle skicka det med express post, t.ex. FedEx etc. Han sa i alla fall att det var okej om det kom någon vecka senare, så vi fick lite mer tid. Sedan satt vi på internet ett bra tag för att hitta något ställe i RN (Rio grande do Norte) som levererar brev snabbare, och det var lättare sagt än gjort då vi bara hittade i typ Sao Paulo och Rio do Janeiro. Till slut kom J på att det ska finnas en i Natal Shopping, så då var det bara pengaproblemet som återstod! Min snällaste pappa skickade pappa redan idag och vi åkte in till stan för att skicka dem. Men de kunde inte tala om för oss precis var i RN som man kunde hämta ut dem, utan att pengarna kommer till hela Brasilien och man kan hämta ut dem oavsett var iBrasilien man bor. J var osäker på att hans mamma vet var det finns och ville prata med sin syster först. Hennes telefonnr har vi inte, eftersom hon hade sönder sin telefon i sorghysteri efter hon fått reda på att lille Nicholas dött, så vi får ringa Js mamma efter hon kommit hem från jobbet ikväll för att få det. Får åka in imorgon och skicka pengarna då.

Dessutom kollade vi efter en jacka till Julia som min faster har sagt att hon ska betala. Vi var inne på Zara och de har ju så mycket fint att jag får ont i magen! Hade jag haft xtusen kr att spendera på vad jag ville skulle jag uan tvekan shoppa loss på barnavdelningen där. Ska i alla fall ringa henne och berätta att jag hittat lite där och kolla om hon vill föra över pengar eller komma in till stan under en lunchrast så vi kan kolla tillsammans!
J är och tränar Capoeira nu, som han gjort typ varje dag den senaste veckan. Men jag misstycker inte! Tycker det är bra att han försöker hålla sig aktiverad. Julia somnade precis innan han gick, efter att vi busat massa i sängen. Älskar hennes skratt när man hoppar bredvid henne så hon nästan flyger. Hon tycker det är kanonroligt!


Får se vad resten av kvällen har att komma med...!




Ögonen!

12 september 2010 - Kvällen är kommen

Nu ligger Julia och sussar sen ca en timme tillbaka och jag tittar på "Ensam mamma söker". Inte för att jag är sådär extremt intresserad av just det programmet, men jag sitter och väntar på att "Mamma Mia" ska börja. Jag är verkligen löjligt förtjust i den filmen och kan se den tusen gånger om! Vi hyrde den för några veckorsen och jag tror jag tittade på den fyra gången på en vecka! Man tycker ju att jag borde tröttna, men icke! Jag såg den live första gången jag var i London för nästan tio årsen. Då var jag där med Mickan och hennes pappa och syster, och trots att engelskan kanske var sådär tyckte vi alla att föreställningen var toppen. Så det är det som står på agendan för kvällen. Efter filmen lär jag gå och lägga mig. Borde egentligen gå och lägga mig typ nu, men, som antytt, kan ju inte missa filmen! Får försöka komma i säng tidigt imorgon istället.


12 september 2010 - Härliga unge!

Jag har tur med Julia idag! Hon har sovit bättre och således varit på toppenhumör mest hela dagen! Faktiskt inte gråtit någoning! Så härligt. Vi har busat och gosat massor samt ätit lunch. Idag blev det lax med potatis och broccolli, och vi åt båda med god aptit. Efter det var det med bus, så gott jag kunnat då jag har fruktansvärd värk i nacken och hela ryggen idag. Därför har Madde och jag skjutit på mötet. Jag kände inte riktigt att jag orkade ta mig någonstans, men det kommer ju fler tillfällen.
Nu sover Julia igen. Jag la henne för ett tag sen, men då ville hon inte sova. Hon fick därför följa med mig upp och titta på en film som gick på TV och efter ett tag blev hon helt avslappnad och jättetung. Snart började hon göra sina vanliga "somnar-snart" läten, och två sekunder senare sov hon. Älskar när hon somnar så! Det är så himla mysigt och jag ville sitta och gosa med henne resten av dagen. Men eftersom jag vet att hon sover bättre i sin säng, och att jag behöver tiden själv när hon sover, så la jag ner henne. Hoppas på att hon sover ett tag nu så hon orkar med kvällen. Hon brukar bli trött redan vid sju, men jag vill verkligen inte lägga henne redan då. Halv åtta är det absolut tidigaste så vi beter oss som fån här hemma när vi försöker hålla henne vaken.



Gosemysan!

12 september 2010 - Lugnet före stormen

Igår var det som sagt ingen bra dag alls. Inte för Julia i alla fall, som var på sämsta tänkbara humör. Jag kände att jag liksom tassade på tå här hemma för att inte störa hennes sinnesstämning de stunder hon faktiskt var nöjd. Dessutom sov hon nästan ingenting, kanske en timme på hela dagen uppdelad i två omgångar, så ingen av oss fick ju någon direkt paus att prata om. När J kom hem fick han ta över ett tag så jag fick samlat krafter. Jag vet inte hur det kommer bli idag, eftersom morgonen precis har börjat, men jag har dåliga vibbar. Mest för att jag själv känner att jag har en dålig dag och att mitt tålamod har runnit av mig. J stack till Capoeiran för en halvtimmesen, medan jag äntligen blev klar med disken och strax efter det somnade Julia. Sen dess har jag dammsugit både köket och vardagsrummet samt varit ute med soporna. Jag hoppas verkligen att Julia sover längre idag, för då är hon vara på bättre humör! Senare ska vi iväg och kolla in Maddes nya lya, och då vill jag gärna ha en bebis på bra humör med mig!



Älskade surpuppa

11 september 2010 - Okej tråkigt

Det är rätt tråkigt här hemma idag. Julia har varit på dåligt humör för det mesta. Dessutom är hon rädd för taklampan men vill ändå upp och titta på den. Hon verkar ogilla saker som hänger över henne. Även när vi var på Elsas namngivning visade hon detta. Då när jag bytte blöja på henne på Elsas skötbord, där det hänger små figurer ovan. Hon blev alldeles hysterisk av dem och jag var tvungen att plocka ner dem för att kunna byta blöjan på henne. Märkligt..
Som sagt, hon är grinig idag och tål ingenting. Men nu har jag lagt henne i sin säng och hon somnade, så hon behövde väl det. Hon sov inte alls länge innan, inte ens en timme. Vi har hunnit äta lunch tillsammans i alla fall, och jag insåg att hon faktiskt är väldigt ren när hon äter. Fast allt annat blir ju kletigt, då hon från och till skjuter ut med en näve som träffar skeden så all mat flyger. Får alltid dammsuga efter måltiderna! Men hellre det än kläderna, då vi inte bara kan gå och tvätta om det skulle behövas!

Jag ska nog sätta mig i soffan med en vetekudde över nacken och axlarna, som idag är väldigt ömma!


11 september 2010 - Suger åt mig

Efter farmors begravning har jag fått komplimanger från många håll. Eller, Julia ha fått komplimanger! Både pappa och Britt har berättat för mig hur folk var fascinerade av att hon var så duktig och, framför allt, tolerant under fikat efteråt. Och jag kan inte säga emot, jag var riktigt imponerad av henne. Hon var inte ett dugg gnällig och gick med på allt. Hon bollades runt mellan folk hon kände och vissa hon adrig hade träffat innan och även om varken J eller jag var i närheten, så gick det jättebra. Jag som var lite nervös innan eftersom hon är så himla mammig nu för tiden. Jag trodde hon skulle känna sig otrygg bland så mycket nytt folk, men hon verkade mest älska all uppmärksamhet som hon fick. Den som släpade runt på henne mest måste ha varit Annelie. De verkade tycka jättemycket om varandra och Julia låg gott i Annelies knä när hon väl satt ner. Annars blev hon medsläpad och uppvisad. Så fina flickor är dem!



11 september 2010 - Tant Sara besök

J har Capoeira workshop nu i helgen, så han är knappt hemma alls. Därför bjös jag in Tant Sara att umgår med mig igår kväll. Vi möttes upp på KT och handlade lite godis och coca cola. Väl hemma fixade vi ihop lite mat, hemmagjord pizza och sen var det dags för Julia att nattas. Det var senare än vanligt då hon ville vara uppe och gosa med Tant Sara en stund, men vid halv nio somnade hon gott och sov utan ett enda avbrott till efter åtta i morse! Kanon!
Efter maten halvkollade Sara och jag på film medan vi spelade "500" och pratade om...ja, vi pratade. Tiden gick dock väldigt fort och Sara fick åka igen vid 23.47 för att slippa betala nattaxa på pendeln. Jag gick och la mig precis efter hon gick men hann inte somna innan jag hörde J låsa upp dörren. Han åt lite och kom sedan och la sig han också då han skulle iväg tidigare idag. Han åkte efter frukosten, vid halv tio. Vi får se när han kommer hem idag. Skulle visst inte bli lika sent. Julia har precis somnat så nu är det egentid för Mamma Mia!

Imorgon ska vi träffa Madde, Julia och jag, och det ska bli så himla roligt! Har saknat henne jättemycket när hon varit borta. Härligt för oss att ha henne hemma, men inte lika roligt för henne. Hon skulle nog gärna varit kvar. Vet ju hur det känns...!



Mina finaste

10 september 2010 - Halsbränna

Jag gick och la mig igår runt 22. Naturligtvis för att sova, men när jag fick ett sms från Andreas där han frågade om vi skulle prata, så var jag tvungen att gå upp för att ringa. Vi pratade i 45 minuter, och under tiden fick jag ett annat sms, från Sara den här gången. Jag hade ringt henne tidigare under dagen, men telefonen hade varit avstängd. Hon bad mig ringa upp när jag pratat klart, och sagt och gjort. Även det samtalet varade i ca 45 minuter, så halv tolv kröp jag äntligen ner i sängen, samtidigt som J. Dock kom han på att han skulle ringa sin mamma för att få prata med systern till lille Nicholas. Vi gick upp igen och la oss på soffan, men uppenbarligen är hans mammas telefon inte i sina bästa dagar plus att det inte finns någon bra täckning där ute där de bor så vi kom inte fram. Hon svarade två gånger, men båda gångerna bröts det. Vi bestämde oss för att ge upp och gå och lägga oss. Så jag kom i säng vid midnatt och Julia vaknade efter sju. Jag har haft ont i halsen sedan jag vaknade. Jag tror och hoppas att det är halsbränna och ingen förkylning på gång. Jag tycker det känns ungefär likadant. Hoppas att det ska lugna ner sig under dagen!


9 september 2010 - Glömde!

Förresten, mitt nya mål i livet är att förgöra västtrafik! Är någon med mig?

9 september 2010 - Error, error: Overload! Del 2

Idag var det farmors begravning. Klockan 11 skulle det börja, men vi åkte härifrån strax efter 9 för att vara där lite tidigare. Det var en del där redan när vi kom, så vi fick en stund att prata med släkten och vänner som jag inte träffat på jättemånga år. Andreas och Tessie hade köpt nya kläder till Julia att ha på sig, så vi bytte på henne samt gav henne gröt innan det var dags att gå in i kyrkan. Alla satt på plats några minuter innan ceremonin skulle börja, så alla satt alldeles knäpptysta. Julia gillar inte när det är tyst, och försökte få igång folk genom att säga "Mmmm...?" hela tiden. Jag tyckte det var lite jobbigt till början, men när alla började le och fnissa åt henne slappnade jag av och tänkte att det skulle vara precis så farmor skulle vilja ha det. Lite lättsamt och trevligt. Jag hade haft lite ångest innan eftersom jag tycker det är så fruktansvät jobbigt att gå på begravning, och gråter helt hysteriskt, men det var inte så farligt som jag trott. Såklart var det sorgligt, och naturligtvis rann tårarna, men det kändes mer okej än vad det gjort innan. Jag har liksom accepterad det faktum att farmor är borta, och hon var gammal och hade haft ett långt, fint liv. Det kändes bra att hon fick gå utan att ligga orörlig som en grönsak i flera månader!

Jag kände dock väldigt mycket för Annelie, som först vid avskedet började gråta. Så medan de andra gick och satte sig igen, gick jag fram och kramade om henne ordentligt. Vi stod framför farmors kista ett tag, alldeles ensamma, kramandes och gråtandes. Men det kändes fint på något konstigt sätt! Jag kände att jag kunde ge henne lite tröst!
Efter ceremonin blev det lax, paj och tårta och vi åt tills vi storknade allihop, och vi pratade massor med släkt och familj. Mest om bebisar så vi snart får två till!



Pussgurka!


9 september 2010 - Error, error: Overload! Del 1

Nu är det mycket här. Känns som mitt huvud är överfyllt och jag förväntar mig att min hjärnsubstans ska rinna ur näsan efter den kraftiga explotionen som i vilken sekund som helst kommer att ske. Men det är, som sagt, bara som det känns. Lär ju inte hända på riktigt, och tur är väl det! På bara två dagar har det hänt mer än vad det gjort ungefär sen Julia föddes!

Igår var vi först på migrationsverket för den obligatoriska intervjun. Vi skulle vara där nio på morgonen och vi gick upp halv sju för att med säkerthet hinna. Vi kom iväg innan åtta och var såklart framme kanske 40 minuter innan det var dags. Vi satt i väntsalen och käkade Snickers och drack juice eftersom vi inte fått i oss något annat än kaffe till frukost. Till slut kom handläggaren ut och ropade in J, och sen började väntan som jag inte hade förväntat mig. I en och en halv timma satt jag utanför med Julia och väntade. Jag började bli otålig efter ca 40 minuter, men det gick, underligt nog, ingen nöd på Julia och under hela tiden var hon lugn och glad. När de till slut kom ut var det min tur att komma in på förhör. Jag behövde inte sitta lika länge, men ca. 40 minuter var alldeles tillräckligt och jag var helt utmattad när det var klart.

Vi måste dock lämna in ett personbevis för J från Brasilien, vilket kan ta en månad efter att det lagts på lådan. J ringde igår för att be dem skicka ett, men det kunde de inte av någon oförklarig anledning. Någon i hans familj måste hämta ut det och sedan skicka det till oss och för att de ska kunna ha råd med detta måste vi skicka pengar till dem först. Vi får ringa det brasilianska konsulatet och se om de kan hjälpa oss, annars får vi ringa MV och berätta som det är. Vi kan faktiskt inte trolla...!
Men dagens värsta var ju när vi kom hem. J skulle ringa sin mamma för att fråga var han skulle få tag på det här pappret, och då berättade hon att hans lille systerson, Nicholas 4 år, hade dött dagen innan. Tydligen hade han någon infektion i kroppen efter TBCvaccin (som vi ska ge Julia snart....) och läkaren hade gett honom fel medicin. Fruktansvärt hemskt, så vi var lite nedstämda..

Nicholas

Alltid i våra hjärtan.


8 september 2010 - Hemskheter

Fått hemska nyheter från Brasilien idag. Skriver mer senare...

7 september 2010 - Bildregn på det finaste som finns: På lekplatsen!












7 september 2010 - Morgonmys med familjen

Igår tog det ett tag för Julia att somna. Hon ville helt enkelt inte. Dessutom vaknade hon flera gånger under natten för att hon tappat nappen, som i sin tur ramlat ur sängen på insidan, så jag var tvungen att dra ut den och plocka fram nappen bakom den. Inte roligt alls! Så när Julia ville göra morgon runt sju, var jag inte särskilt pigg på den idéen. J kom till min räddnning och tog upp henne så jag fick ligga kvar ett tag. Dock blev det inte så länge som jag kanske hade behövt eftersom jag var så hungrig att det gjorde ont i magen, så strax efter åtta klev jag upp också. Jag har iofs inte ätit än, men det brukar gå över någolunda när jag går upp, så det räcker med en kopp kaffe. Har börjat dricka massa kaffe nu, för att försöka hålla mitt coca cola beoende i styr. Har faktiskt inte druckit någon cola på tre dagar nu. Kanske inte låter så länge, men för mig är det en evighet! Utan kaffet får jag dunderhuvudvärk!

När jag hade druckit mitt kaffe la jag mig på sängen igen, och snart gjorde J och Julia mig sällskap. Vi låg ett tag i sängen tillsammans och lekte och skrattade. Hon är så rolig våran tös, och får oss alltid att skratta gott. Jag älskar de stunderna tillsammans. Det är då jag är allra lyckligast!




Minhas vidas!

6 september 2010 - Veckostart

Så börjar en ny vecka! Natten var bra och både J och jag gick och la oss innan 22 igår. Julia hade somnat lite senare än vanligt, men fortfarande innan 21, så det var okej. Hon väckte mig vid åtta som vanligt, men uppenbarligen vaknar hon innan dess. J sa att han hade vaknat till vid 5-6 och tittat till henne. Då satt hon upp i sängen och lekte med sina leksaker. Men han hade lagt sig ner och somnat om igen, och det borde hon ha gjort också. Tror knappast hon kan ha legat vaken i sängen i 2-3 timmar utan att föra oväsen. Hon är alldeles för rastlös för det!
Efter hennes morgontupplur åt vi lunch och sedan gav vi oss in till stan på jakt efter en skjorta/tröja till J att ha på sig på farmors begravning på torsdag. Det fick dock inte kosta mer än 100:- då vår ekonomi inte tillåter det. Vi gick direkt in på HM och, ibland har man flyt, hittade en perfekt skjorta. Den var kortärmad och svart och org. priset var 199:-, men nu nedsatt till (gissa?)...just det! Precis 100:-!
  

Nu har jag ganska nyligen kommit hem och diskat undan efter lunchen samt dammsugit lite. Nu är det dags för slapp! Härligt!


Alltså helt allvarligt folk: DRA IN ERA AR...

Alltså helt allvarligt folk: DRA IN ERA ARSLEN!!


5 september 2010 - Här var det slutkört!

Jag är helt läskigt trött nu. Min kropp praktiskt taget slutade fungera för en stund sen när jag skulle städa ur skafferiet lite. Kände hur jag började tokskaka och benen vek sig under mig så jag fick lägga mig på soffan en stund. Det kändes ungefär som när blodsockret är alldeles för långt. Det är verkligen obehagligt när man ligger ner och inte har kraft att vända på sig.

Pappa kom och hämtade oss runt 11, och som vanligt var vi lite sena ut. Jag anstränger mig verkligen till mitt yttersta för att anpassa mig efter andras tider när de ställer upp så mycket som de gör, men det är jättesvårt med en bebis. Jag fick plocka upp henne runt halv 11 och fixa mat, som J och jag fick turas om att sitta ner och ge henne, och sen slänga på en ny blöja.
Vi fick sprängt pappas plånbok, kan man säga! Förutom all mat, hygeinartiklar och städprodukter fick vi med en matta hem att ha i köket då det blir så kallt på golvet där. Dessutom köpte vi nya blöjor till Julia. Fortfarande Libero nr4, men i Up and Go. Jag gissar att de kommer sitta bättre nu när hon är så himla aktiv, och så blir det lättare för oss att byta på henne. Det är ju ett företag i sig nuför tiden då hon avskyr att ligga still. Det måste gå fort för att hon ska vara nöjd, och med fort menar jag två-tre sekunder. Det går liksom inte! Mitt rekord på blöjbyte är åtta sekunder, och då var det på en lugn ettåring som enbart hade kissat i en Up and Goblöja. Som sagt, mycket enklare.




Galet energiknippe!

5 september 2010 - Comviq Kompis

Den här nya reklamen för Comviq Kompis som går på TV nu, jag gillar inte den! Visst, första gången jag såg den drog jag lite på smilbanden men ju mer jag sett desto brutalare tycker jag att den är. Orden som används känns lite...osmart? Får känslan av att de är hur desperata som helst när de börjar kalla folk "megapucko" och "drogad apa" om man inte använder deras abbonnemang/refillkort. Kanske stackarn i reklamen vill äta lunch i sin ensamhet. Vissa föredrar faktiskt det! Han kanske jobbar på ett ställe med massa människor där det pratas hela tiden och vill dra sig undan för att rensa tankarna på sin lunchrast! Och då blir han påhoppad på det viset! Nej, usch...

- Jag förstår ju också att det bara är på skämt, men jag tycker nog det kunde gjorts annorlunda. Fråga mig inte hur. Det är inte mitt jobb. :b



5 september 2010 - Skrik i natten

Den här natten var inte lika smidig som de föregående varit. Julia vaknade gång på gång och bara grät. Jag antar att hon drömt något som var otäckt för hon lät verkligen skrämd. Sista gången var vid halv 5, och då ville hon bara inte somna om. Till slut fick J gå upp och göra välling till henne som jag gav henne halvsovandes. Sedan somnade hon om i ca tre timmar innan det var dags att göra morgon.

Idag ska vi åka och handla med morfar. Få hem lite mat i vårt magra kylskåp. På tal om mat, vad hungrig jag är! Har inte ätit sen lunch igår. Inte för vi inte haft något, men för att jag inte har känt för att äta något. Ska snart få i mig någonting annat än morgonkaffet jag drack när Julia åt frukost vid åtta. Julia har precis somnat om och pappa kommer om ca en timme och innan dess ska hon ha ätit. Får väl väcka henne om en halvtimme och hoppas på att hon somnar om i bilen!



Julia börjar morgonen med att titta på TV.

dsc04597 (MMS)

Julia börjar morgonen med att titta på TV.


4 september 2010 - Bildregn på det finaste som finns: Sängbus!










4 september 2010 - Åh det luktar bebis!

Ibland när jag tänker på att Julia kommer bli stor en dag känns det lite som om någon sliter mig i hjärtat. Jag ser jättemycket fram emot allt som vi har framför oss, men samtidigt känns det lite melankoliskt att tänka i de banorna. Att hon inte alltid kommer vara min lilla busiga mysbebis, utan en dag kommer hon vara stor. Hon kommer säkert tycka att jag är det pinsammaste som finns och (i värsta fall) dölja hela sitt vackra ansikte i spackel när hon ska gå på fest...(ve och fasa). Förutom att jag älskar den här tiden med henne och kommer sakna detta så är hennes lukt något som jag alltid vill minnas. Jag önskar jag kunde ta lite och stänga in i en liten burk så jag alltid kan plocka fram och snusa i den lite. Just när lägenheten är nystädad känner man doften tydligare än nånsin och jag andas in så mycket att jag blir snurrig!


4 september 2010 - Underbara unge!

Om Julia var arg igår, så har hon varit precis tvärt om idag! Helt fantastiskt, hon har inte grinat, gråtit eller gnällt någonting under hela dagen. Fram till strax efter 19 då hon började bli trött. Hon har varit så go och mysig hela dagen och vi har gosat och lekt massor. Eller ja, det vi hunnit med mellan städningen här.
Hon sov länge inatt också. Trodde hon skulle vara uppe i ottan med tanke på hur tidigt hon somnade igårkväll, men jag hörde inte ifrån henne förrän strax innan 08. När hon fått i sig frukost och lekt en liten stund somnade hon om och jag tog tillfälle i akt att började städa lägenheten. Hade bestämt redan igår att det skulle bli gjort idag, och jag tycker det är så härligt när det är klart i god tid så man kan sitta stilla på eftermiddagen och bara njuta av ett nystädat hem! Så jag började med disken och köket, vilket jag alltid gör. Det är lite av mitt "domain" och jag vill gärna städa det själv. Jag har min lilla ordning på hur jag gör allt och det brukar gå ganska fort! Idag hade jag mig också bestämt mig för att hitta en annan plats åt micron, och även om det inte blev något bättre än på pinnstolen vi brukade använda som datorstol, så är det att föredra framför att trängas med den vid middagen. Fick möblerat om lite i köket för att få plats med det eftersom det inte är direkt stort, men det duger tills vidare!

Lagom till att köket var klart vaknade Julia och fick då hålla mig sällskap medan vardagsrummet åkte på en omgång. Det gick på tre röda eftersom det inte alls var längesen jag röjde där sist! Till sist tog jag hallen och lämnade sovrummet (det värsta!) till J. När han kommit upp och vi käkat lunch allihopa tog jag Julia i vagnen och promenerade runt i ca en timme så han kunde fixa ordentligt i det urstökiga rummet. När jag kom hem var det klart och sen dess har vi bara tagit det lugnt! Härligt!


3 september 2010 - Argbigga

Ikväll har Julia varit en riktig liten argbigga, och hennes stackars välmenande mamma (Moi) fick vara slagpåse. Antar att det är den uppgiften jag kommer att ha i framtiden, men hade inte förväntat mig att det skulle ske så snart. Hon blev grinig och började slå hejvilt omkring sig, och laddade ordentligt mot ansiket. Detta var inte första gången detta händer. Ibland när hon är trött blir hon lite argsint. Jag säger ifrån såklart, men det hjälper ju inte jättemycket ännu. Men hinner jag få tag på handen när hon svingar den så tar jag den försiktigt och sätter på min kind och börjar klappa samtidigt som jag säger "Såja, klappa fint. Inte slåss". När jag sedan gör detsamma på Julias kind med min hand och vi sitter och klappar varandras kinder tycker hon det är jätteroligt och börjar skratta sådär härligt som bara hon kan. Hon har ju kommit in i åldern när allt ska testas, och hon menar ju inte att vara elak. Men det är minst sagt tålamodsprövande!

Strax innan 19 insåg jag att hon behöver underhållas och aktiveras på något sätt och jag bestämde mig för att gå och sätta mig i duschen med henne. Det brukar både lugna ner henne och slappna av henne innan läggdags. Vi satt i duschen i kanske 30 minuter och lekte och tvättade oss. Sedan var hon inte arg längre, men fortfarande inte glad. Jag fick på henne blöjan så snabbt det går när hon vrider sig i alla olika vinklar som finns och sedan slängde jag på en mjuk body. Hon verkar gilla att vara i köket då hon alltid blir lugn och tyst där inne. När vällingen var klar satte jag mig på sängen med nappen i beredskap och började ge henne. Dock var det en av de sämre flaskorna, som jag skakat för lite, och den klumpade sig gång på gång. Det enda som riktigt funkar då är att suga ut vällingen själv. Inte så gott, men det löste problemet och nu sover Julia redan! Innan åtta. Imorgon kommer inte blir roligt...!



Argbigga Julia L.E.H Dos Santos

3 september 2010 - Onödig dag

Nu har jag varit hemma ett tag, efter en komplett onödig och meningslös dag. Var först på skatteverket och hämtade ut papprena, vilket jag inte alls hade behövt göra. I onsdags beställde jag hem dem över internet, men eftersom det står att det tar ca en vecka för dem att skickas, var jag orolig för att jag inte skulle få dem idag. Dock kom alla med posten idag tillsammans med ett meddelande från brevbäraren - "Sätt namn på dörren! Annars lägger jag inte på breven i fortsättningen". Nu har ju vi haft våra namn på dörren nästan hela tiden vi bott här, men av någon anledning tog jag bort dem för ett tag sen. Tror det var för att jag skulle skriva om dem då jag stavat J:s namn fel, men jag har glömt att sätta dit nytt. Jag förstår att det är jobbigt för brevbärarna att det inte står namn på dörren osv, men jag tyckte att det lät som om hon sagt åt oss konstant i flera månader och var jättearg vid det här laget, när detta var första gången jag hört detta. Det var iofs bara en lapp, men orden och undertonen kändes...hotfulla! Men, men, jag ska sätta upp namn.

Julia har precis ätit lite, och hon verkade trött eftersom hon bara som en knapp halvtimme på vägen hem. Jag la henne i sängen och en stund såg det ut som om hon skulle somna en stund till. Men nu hör jag henne pratandes, om det kan vara med sina små apor som hon fått i present från Tant Saras mamma med fru. Också den på Elsas namnkalas tillsammans med mjukisarna. Direkt när hon fick dem konstaterade jag att den större apan var lik J, och således blev den lilla Julia. Nu heter dem "Pappa" och "Juju", och Julia tycker dem är jätteroliga att leka med. Så skönt att hon har kommit upp i den åldern när hon verkligen fattar tycke för sina saker. Är nyfiken på att se vilken som kommer bli "Den" som hon skriker när hon inte ser och som hon aldrig kommer tillåta att man tvättar. Jag minns fortfarande min sån, som var en gammal sleten kudde som jag kallade "Nanan". Över kudden var ett lika slitet örngott med Kalle Anka, Musse Pigg och andra Disneyfigurer, som bebisar på.




Kramas! Ca. 4 månadersen

Dumma mig! Jag skulle ju ha kollat upp öpp...

dsc04453 (MMS)

Dumma mig! Jag skulle ju ha kollat upp öppettiderna innan jag åkte ner till Kungsbacka! Nu slösade jag ca50kr på smsbiljett, till ingen nytta alls! Suck...Julia sover gott i alla fall!


3 september 2010 - Hemmagjorda presenter

Jag har glömt att visa vilka jättesöta mjukisar Julia fick från "mormorsmor" Mimmi på lilla Elsas namngivning. Sara hade berättat för mig att Mimmi skulle sy bokstäverna i hennes namn att hänga i vagnen och tyckte det var så fint. Sara gick sedan till Mimmi och berättade hur jag tyckte, och körde lite med det att jag faktiskt inte har någon mormor. Detta resulterade i att hon sydde upp lite saker till Julia också och Julia fullkomligt älskar dem!



Mjukisarna: Giraff, uggla, tärning och kanin (finns en liten blå fågel också, men den har Julia gömt någonstans...)




Kommer nog inte hänga dessa i vagnen dock. Julia kommer aldrig låta dem vara ifred. Bättre att hänga dem på väggen över sängen när hon får sitt egna rum i framtiden!


3 september 2010 - Törnrosa

Inatt har hon sovit nära tolv timmar, min Plutta. Efter lite motstånd somnade hon strax efter 20 igår, och när jag kom upp i morse var klockan nära 08. Har kommit fram till att jag sover mer nu än vad jag gjorde när jag gick i skolan eller när jag jobbade, ändå är jag tröttare nu. Fast det är klart, nu får jag ju inga sovmorgnar alls. Förr hade jag ju helgerna att sova ut på, och även om det bara är 2 mognar, så hjälpte det uppenbarligen en del. Som mamma får man aldrig ledigt. Men det är ju så mycket roligare än att både jobba och gå i skolan!

Planerna har ändrats för dagen. Jag ringde igår och kollade med vårdcentralen eftersom Julia blivit förkyld. De frågade om hon hade feber och om vi skulle resa utomlands snart, och jag sa att hon hade lite feber (lögn) och att vi inte skulle åka någonstans inom den närmaste framtiden. Då sa de att vi kunde skjuta upp det ett tag och jag kommer få en ny kallelse hem i veckan. Bra det, då kan jag utföra lite andra ärenden under dagen.
Ska först till skatteverket och be dem skriva ut ett familjebevis för mig då vi ska till Migrationsverket på onsdag och bli intervjuade! Är jättenervös, men jag hoppas att det går bra. Dagen efter är det farmors begravning och det sista jag behöver så tätt inpå det är dåliga nyheter! Jag ska även möta upp Sara i stan och åka tillsammans med henne ner till Kungsbacka. Jag måste lämna in ännu mer saker där, men tänkte inte stanna länge. Vill komma iväg så jag kan åka på samma biljett hem, blir så himla dyrt annars!

Julia mår förresten mycket bättre idag. Natten har inte alls varit jobbig, hon har sovit som en stock med de obligatoriska gråtattackerna som hon för det mesta har, men som dämpad när hon får nappen i munnen. Näsan är inte i närheten lika snorig som den var igår men det är fortfarande aningen tjockt. Men hon verkar inte ha ont av det, och det är ju huvudsaken! Får klä henne ordentligt bara, så det inte bryter ut igen. Och se till att ha strumpor på henne som hon inte kan dra av själv! Måste hålla fossingarna varma!


3 september 2010 - Hostattack (Skulle publicerats igår)

Det gick inte riktigt bra för Julia vid maten idag. Förutom hostattackerna som kom då och då, körde hon ner fingrarna i halsen hela tiden. Detta är ingen bra kombination och det resulterade i att hälften av maten som hon fått i sig hamnade i haklappen igen. Jag tyckte så synd om henne, så jag gav upp och gjorde välling istället. Hon inte bara åt upp allt, utan somnade på kuppen och gav mig lite tid att fixa och dona i köket. Jag diskade och sopade golvet och försökte hitta en bra plats åt micron. När jag inte gjorde det bestämde jag mig att jag var klar. Nu sover hon för natten Pluttan, och jag är helt fruktansvärt trött trots att jag inte gjort särskilt mycket. Förutom kökröjet så har jag bara varit på promenad med Julia. Inte jätteansträngande, men uttröttande ändå när man varit vaken sen sex på morgonen! Ska nog gå och lägga mig ganska snart själv!


2 september 2010 - Gaaaa

För var dag som går hittar jag mer saker med den här lägenheten som jag inte gillar! Just nu är det köket som jag hakar upp mig på, och dess minimala bänkyta! Det finns en liten plats att förbereda maten på, och en lika liten mellan kylen och ett av skafferierna. Tusen skåp och två bänkar. Varför? Vi behöver flytta på micron som tills nu har haft plats på matbordet, då jag och J aldrig använt det när det bara var vi. Men nu försöker vi ordna någon slagt middagsrutin, där vi ska sitta vid bordet och äta. Behöver jag säga att det blir trångt? Köksbordet är också något i det minsta laget och sitta där och trängas med en micro plus en bebis med milslånga armar är f*n svettigt! För att få plats får ju micron även agera köksbord och glas och någons tallrik får stå där uppe! Bänken mellan kylen och skafferiet hade varit en helt perfekt plats för micron, om det inte varit för en liten detalj: Det finns inget eluttag i närheten. Så dåligt! Längtar så jag mår illa tills vi får flytta härifrån!


2 september 2010 - Snoras

Nu går Julia under nya smeknamnet "Snoras". Första gången hon är förkyld. Tycker ändå vi har klarat oss rätt så länge. Men stackarn är inte alls på topp. Natten har varit ganska eländig och vi har inte sovit särskilt bra någon av oss. J kunde inte sova när han kom och la sig då han var så orolig för Julia. Han tyckte det lät som om hon inte fick någon luft. Jag förklarade för honom att han inte behövde oroa sig för den saken, för kan hon inte andas genom näsan så öppnar hon munnen automatiskt. Han blev väl aningens lugnar utav det, medan jag själv blev asnojig och förflyttade mig till kanten av sängen så jag kunde hålla ögonen på skruttan. Strax efter 4 vaknade hon och var jätteledsen, och då lyfte jag över henne till min säng där hon somnade om. Fast bara i ca. 2 timmar. Då var det dags att gå upp och äta, för aptiten är det inget fel på alls. Trots att hon är jättesnorig äter hon samma mängd som hon gör när hon är friskt, och det känns ju lugnande! Ska ringa angående vaccinationen och se om det är okej med förkyld bebis, för det går nog inte över tills imorgon!


1 september 2010 - Kyld

Lilla Skruttan har gått och dragit på sig en förkylning. En sålänge har hon inte haft någon feber men näsan är ordentligt rinnig. Det har inte funnits en aning eller tendens innan, men idagmiddag efter första vilan visade det sig. Men hennes humör är det inget fel på, och även om hon varit aningens extra klängig och lite tröttarem så har hon annars lekt på som vilken dag som helst. Först nu vid nattningen var det lite kämpigt och hon kunde inte riktigt koppla av. Då började hon gråta, vilket inte alls gjorde saken bättre. Jag brukar dock låta henne ligga kvar även när hon protestgråter för jag vet att hon somnar efter några snyftningar, men idag var jag blödig. Kunde bara inte låta henne ligga där och gråta sig hes och snorig, så hon fick sitta i mitt knä och titta på Fångarna på Fortet istället. Hann ju dock inte titta mer än 10 minuter innan hon somnade, så hon måste ju ha varit rätt så trött. Jag ska forsätta titta och dricka en Coca Cola On the Rocks..hehe. Jag hoppas dock verkligen inte att förkylningen blir sämre och hon får feber för på fredag är det dags för hennes TBCvaccination och då måste de vara feberfria. Eller ja, de får inte ha hög feber, men jag hade ju gärna sett att hon var helt friskt. Vill inte heller skjuta upp vaccinationen ännu en gång. Vill ha det gjort!



Trött och förkyld liten bebis

Nu ska jag göra som Julia och sova middag ...

dsc04406 (MMS)

Nu ska jag göra som Julia och sova middag en stund! Skönt!


1 september 2010 - Bildregn på det finaste som finns: Åttamånadersbebis










1 september 2010 - J

Idag blir Julia åtta hela månader! Det känns ju som om hon blev sju alldeles nyligen. Eller sex...! Har aldrig varit med om att månaderna gått så fort innan. Man säger ju att det går fort när man har roligt, men jag vill inte påstå att jag har konstant roligt. Inte tråkigt heller. Det liksom bara är! Jag hade nog inte tyckt att det gick lika fort om det inte vore för Julia och hur hon växer.  Nu är det bara fyra månader kvar tills hon fyller ett, och det tycker jag är lite läskigt! De flesta brukar tycka att det är lite tidigt att börja tänka på det redan nu, men jag tycker inte det. Med tanke på hur fort det faktiskt går så är det helt i sin tid att börja tänka på det redan nu! Har ju gått två tredjedelar nu, och det medan jag fuktade ögonen i en blinkning!

Dessutom är det dubbelt upp idag, då Josie fyller år! 22 blir hon idag. Känns som om vi blivit stora också. Nu är det sex årsen vi började i gymnasiet tilsammans och ca fem årsen vi blev nära vänner! :)

Jättegrattis Joos!!



RSS 2.0