29 november 2009 - En ängel i mitt rum

Jag fick det bekräftat. Pratade med pappa en bra stund i telefonen och berättade att jag kände mig nere och så himla känslig. Han sa att det inte är så konstigt med tanke på att det är "Mammas tid nu" som han uttryckte sig. Jag minns inte så mycket från tiden innan hon var sjuk, men tydligen gör mitt undermedvetna det. Det minns att mamma levde för julen. Att hon redan i november började plocka fram adventsljusstakarna och att det kliade i fingrarna på henne innan hon fick pynta hemmet. Inte konstigt att det är så viktigt för mig. Det är liksom som det vi alltid haft kvar även efter mamma dog.

Pappa berättade om stressen inför mammas sista jul. Hur han hela tiden gick och höll koll på henne för att se till att hon orkade. Jag tycker så synd om honom när han berättar om hur jobbigt det var för honom. Det har jag ju aldrig riktigt tänkt på. Han gick ju med vetandet han han snart skulle förlora sin livspartner och bli ensamstående förälder. Och ingen hade han att prata med. Att han orkade hålla masken...
Jag minns att jag städade hela huset den julen, eftersom mamma inte orkade. Jag fick baka alla pepparkakor också. Pappa var så rädd att det skulle ske på julafton. Han var livrädd för det, men hon klarade sig igenom julen utan någon panik. Sedan var det nyår. Det var ju sekelskifte, och det ville han så gärna att hon skulle få uppleva. Och det fick hon. Så vi fick i alla fall den sista julen tillsammans, och den var nästan som vanligt. Till julen därefter hade vi nästan vant oss vid att vara en familj på bara tre och en hund. Men det kommer alltid vara jobbigt, kommer alltid göra ont.

Idag har jag inte kunnat sluta tänka på henne. Jag brukar inte göra det dagligen men just idag har jag inte kunnat släppa henne. Det känns som om hon har varit här hela kvällen och firat advent med mig för att jag ska slippa vara ensam. Det är riktigt påfrestande faktiskt. Är alldeles slut, både i kroppen och i huvudet. Blir nog en inte alltför sen kväll skulle jag tro.

29 november 2009 - Gråter in julen...

Har varit ledsen idag. Börjar längta tillbaka till när jag var liten, när julen var en självklarthet och man själv inte behövde tänka på hur den skulle ordnas. Tror hela utveckligen blev fel när mamma dog och pappa sen flyttade iväg. Det är kanske inte meningen att det ska vara på det sättet man växer upp. Känns som de första "vuxenpoängen" kommer när man flyttar hemifrån och det känna liksom aldrig som att jag gjorde det eftersom hemmet jag lämnade inte var något direkt hem längre.

Jag har längtat som ett barn efter julen hela året. Längtat efter att få samla hela släkten och sitta och prata och äta massa gott osv. Som vi alltid har gjort. Men det kommer inte bli så i år. Hälften av släkten kommer inte ens vara med. Britt och Sture (faster+make) ska ut med båten, och jag antar att deras barn, alltså mina kusiner, kommer att fira med sina respektive. Olle, Susan och Annelie (farbror+fru och kusin) ska eventuellt åka till England och fira julen där. Farmor kommer förmodligen inte orka åka någonstans alls. Så det kommer bli Pappa, Katharina, Andreas, Tessie, Johnny och jag. Vart vi ska vara vet jag inte heller, men antagligen blir det hemma hos mig och Johnny. Finns ingen annanstans liksom. Lägenheten där Andreas och Tessie bor är alldeles liten. Är man 3 pers där får man turas om att röra på sig typ. Kattis vill inte ha julen igen för det var alldeles "för mycket jobb". Och då finns bara här kvar. Inte för att det gör mig så mycket.

Har funderat över varför julen är så viktig för mig och kom idag på att jag tror det har med mamma att göra. Det kändes lite som hennes högtid. Det var hon som alltid styrde upp julen i vårat hem med pynt och bak osv. Att fira julen som vi alltid gjort gör att det känns som att hon fortfarande är delaktig. Jag känner mig närmare henne. Och just det här året hade jg verkligen velat ha henne här. Det kommer ju aldrig att ske, men nu kommer inte de andra vara med heller. Det har så länge varit den dagen på året vi alla träffats. Känns som jag glider längre och längre iväg från dem, vilket gör mig ledsen. Vi hade fått en sån fin kontakt.

Så jag har spenderat större delen av första advent i soffan hulkandes som ett litet barn. Hade ett timlångt uppehåll när vi var i Allum, men nu känner jag mig rätt nedstämd igen.

Jag saknar dem...



29 november 2009 - Första Advent


När första ljuset brinner 
står julens dörr på glänt
och alla barnen glädjas
att fira få advent


27 november 2009 - Ny oro...

Jag tror det finns någon högre makt som inte, under några omständigheter, vill att jag ska slappna av. Så fort ett problem är ur världen dyker ett nytt upp. Ibland är det saker jag kan lösa, och då är det väl en sak. Det håller mig vaken och fokuserad. Värre är det, som nu, när jag ingenting kan göra. Bara hoppas på det bästa och se vad som händer. Nu när jag är lite äldre inser jag att jag har ett starkt kontrollbehov. Vill gärna veta om allt som sker och mär minsta lilla problem dyker upp (mitt eller andras) vill jag inget hellre än att lösa det. Tillfredsställelsen är stor när jag lyckas, men besvikelsen enorm om jag inte gör det.

Det är kan man kanske inte direkt kalla problem, men det är helt klart orosmoment. Det är inget som hänt mig eller barnet. Johnny är inte heller inblandad, kan jag säga i alla fall. Vill inte skriva vad det är om än pga jag inte vet vilka som läser bloggen. Men jag hoppas, och jag tror på dig <3



27 november 2009 - Möte på soc och babykläder

Har nu varit på möte på socialkontoret med pappa. Andreas var med också, men han satt och halvsov i en soffa utanför medan pappa och jag var inne och pratade med I. Hon var trevlig och det var så mycket mer informativt här än i Kungsbacka. Vi berättade om hur vi hade blivit bemötta och hon förstod inte alls att jag hade blivit nekad stöd. Hade det varit här jag sökt så hade de sagt åt mig att betala in skattepengarna och sedan ta med ett kvitto att visa upp. De hade inte satt mig i situationen jag är i nu, med en kommande skuld på tusentals kronor. Hade vi vetat det här hade vi ju aldrig ens sökt i Kungsbacka. Vi är en aning frustrerade på dem där!
Jag har ju inte fått något bekräftat eller något avslag, men jag ser nu inte några anledningar att de inte skulle godkänna det. Men jag har haft fel förr. Kommer få ett skriftligt beslut med posten i slutet av nästa vecka. Jag är nervös inför det, men som pappa sa; "Det kan ju faktiskt inte bli värre..."

Pappa hade även med sig två papperspåsar fyllda med bebiskläder som jag fått "ärva" från Zelda. Hennes mamma ska flytta så hon frågade om jag ville ha kläderna, och sjävklart ville jag det. Inte bara behövs det men det blir även lite sentimental betydelse. De luktar fortfarande som det gjorde hemma hos Zelda. Men jag ska tvätta allt innan bebisen kommer i alla fall. Inte för att det var något fel på lukten, men jag känner ändå att jag vill. Det var i alla fall riktigt roligt att sitta och titta igenom allt. Kan inte fatta att det ska komma en sån liten människa snart. En såndär liten knodd som luktar så nytt och rent. Hoppas han/hon har massa hår som jag kan snusa i!

På tal om hår pratade jag med Johnny igår. Hans hår har blivit långt, vilket jag är lycklig över. Älskar att ligga och pilla i hans hår när vi kollar på film eller när vi ska sova. Jag förvanade honom att jag kommer att göra det, men det var okej. Han sa att han tycker det är skönt. Tur det, då gynnar det oss båda!
Jag berättade även om min oro att han kommer missa planet på tisdag. Man kan aldrig riktigt lita på en Brasse när det kommer till tider. Har aldrig träffat en som kan hålla tiden. Säger de 0,5 timmar så räkna med minst 1,5 osv. Han frågade vad som skulle hända om han skulle missa det. - "Du kommer inte kunna komma hit såklart" sa jag, eftersom det är det självklara svaret. Han fick halvt panik och bestämde sig för att vara på flygplatsen klockan 10:00 på morgonen (planet går 14:10). Jag sa att han inte behövde vara där så tidigt, men han insisterade. Hursom haver så finns det ju massa marginal att ta ifrån...


Ska in till stan och träffa pappa snart. Vet inte vad vi ska göra, men blir väl kanske någon mat och jag vill gärna titta på amnings-bh. Bara för att kolla vad som finns och vilken storlek jag kommer att behöva. Nu är det såpass nära att jag inte tror att mina bröst kommer att växa så mycket mer, så det är nog rätt säkert att i alla fall bestämma vad som ska inhandlas även om det kanske inte blir idag.

Har ju tittat runt efter en overall till bebisen, men tycker att de flesta är så himla könsbestämda, alltså antingen jätterosa eller jätteblå. Jag känner inte att jag vill klä mitt barn på det viset. På PoP har de en vit som är väldigt neutral och sen man ju sätta färg på accessoarerna = vantar + mössa etc. Men jag tyckte den var så platt och tråkig. Den jag tycker bäst om har jag hittat på ellos.se. Lägger upp en bild så kan ni ju (eller Jossan í alla fall) säga vad ni tycker! 
  

Jag tycker den är söt!


XAU

26 november 2009 - Soffpotatis...

Sitter på min plats i soffan och samlar kraft (-och lust) att ta tag i mig själv, klä på mig och åka in till brunnsparken. Ska besöka Nordea en sväng för att skriva ut kontoutdrag inför socmötet imorgon. Känns bara så himla onödigt att åka den "långa" vägen in till stan bara för den sakens skull. Hade velat göra något. Men det finns ju inget att göra. Får åka hem och fixa ordning alla papper de kommer vilja syna istället!

Jag känner mig aldrig utvilad när jag vaknar nuför tiden oavsett hur länge jag sover. Sover inte lika djupt nu som jag gjorde innan jag blev gravid så jag behöver ju mer sömn. Men jag vaknar ju alltid av att jag är kissnödig eller hungrig, så jag kan ju inte sova ut. Och det känns inte rätt att gå och lägga mig igen om klockan är efter 11 liksom.


Nej, nu får det bli fart här!


(-Älskar att de börjat visa Blossa-reklamen!!)



Ses

25 november 2009 - I'm on Candid Camera =D

Imorgon går jag ju in i en ny vecka, nämligen 37. Har alltså gått 36 fulla veckor och "jobbar på" den 37:de. Då får det ju bli lite nya bilder också naturligtvis. Bara det att jag inte orkade vänta tills i morgon. Fick syn på kameran som så ensam låg i soffan och var näst intill tvungen att gå lös med den. Kunde inte låta bli att ta lite fjantiga bilder när jag ändå var igång. Men det är okej! Eller...?



Magen dårå.




Framifrån syns det nästan inte!




Jodå, fjantet sitter i...;)





Tittar på TV :D




Min snygga tvilling ;)




Håll till godo :D


25 november - Är i behov av en ordentlig massage!

Vaknade i natt av en lättare version av nackspärr. Hela högersidan vad hård som ett järnspett och fick försöka, halv sovande, att massera och stretcha upp den så jag kunde röra mig igen. Jag la en extra kudde under så jag kom upp lite mer och somnade sedan om. Men jag tror inte jag sov jättebra. Vaknade i alla fall med huvudvärk och har fortfarande ont i nacken. Minns inte sist jag var så stel. Måste verkligen börja röra på mig och stretcha mina muskler. Önskar jag hade pengar till massage, men det kan jag ju titta i stjärnorna efter.

Ska snart åka till bm och lämna ett urinprov. Men ska ju ha urinet i urinröret i minst 4 timmar så det är ju ingen ide att åka så snart efter jag har vaknat eftersom det första jag gör på morgonen är att tömma det! Dessutom känner jag inte för att gå ut just nu i detta vädret. Jag kan verkligen inte förstå vart allt vatten kommer ifrån. Hur mycket regn kan det finnas liksom? Någon "Där uppe" har visst kommit in i en riktig sorgeperiod och bara gråter och gråter...



Får väl dra på mig en svart soppsäck innan jag går...



Hejsvej!


24 november 2009 - Chokladbollar :D

Nu är jag nästan precis nyhemkommen efter besöket hos barnmorskan och arbetsförmedlingen. Har haft riktig flyt idag, bortsett från en 2 minuters försening imorse. Dock kan jag inte bli beskylld på för det. Är ju inte mitt fel att vagnarna alltid går 2-3 minuter innan utsatt tid. Men det var ingen skada skedd!

Först fick jag väga mig. Har gått upp 0,2 kg sen sist. Inte så mycket som man kanske borde, men så länge jag äter är det ingen fara på taket. Berättade om min dåliga aptit och barnmorskan sa, precis som pappa gjort, att det förmodligen är pga bebisen ligger och trycker på magsäcken så det inte riktigt får plats något. Jag får försöka äta lite åt gången. Sedan berättade jag om smärtan jag kände på väg hem till Sara i söndags och fick då veta att förvärkar och sammandragningar innan förlossningen vanligtvis inte ska göra speciellt ont. Ska därför in och lämna urinprov imorgon för att se så jag inte fått en urinvägsinfektion som ibland kan visa sig på det viset, och inga andra. Hon trodde dock inte att jag behövde oroa mig. Mest en försiktighetsåtergärd så det kan uteslutas liksom. Fick även mitt blodtryck kollat, (lika fint som alltid) och lite beröm från BM som sa att jag nog kommer bli en duktig mamma. Hon sa att det verkar som om jag har haft det så jobbigt nu, men klarar det jättebra! Alltid roligt att höra :D
Efter vår lilla pratstund skulle vi mäta och lyssna, som vi alltid gör. Fick ännu mer beröm, den här gången lite mer ytligt; Jag har tydligen en väldigt fin mage! Inga konstigheter den här gången heller, livmodern växer, bebisen växer och hjärtat slår i fin takt. Den lille där inne reagerade dock väldigt starkt på ljudet från apparaten som används att lyssna på hjärtat med, och sparkade till mot den. Det var ingen liten spark, kändes nästan som om jag skulle rulla av britsen. Barnmorskan blev imponerad och sa att han/hon verkar stark. Jag sa att det är för att han/hon är Brasiliansk :p Hon kände även på nedre delen av min mage och sa att huvudet kändes jättetydligt, men bara för att vara på den säkra sidan fick vi gå in i ett annat rum och kolla lite.
Jag fick hoppa upp på en ny brits och hon plockade fram den lilla TV:n och sprutade ut den kalla sörjan på min mage. Fick kalla kårar längst hela ryggen. Hon hittade huvudet direkt, som mest såg ut som en vit cirkel. Hon försökte även få den i profil, så vi fick se den lilla näsan och munnen också. Sedan flyttade hon upp den lite så vi såg det rytmiskt bankande hjärtat. Så mycket mer syntes inte eftersom bebisen är så stor.
Barnmorskan är nästan lika nyfiken som jag på hur bebisen ser ut när den kommer. Hon befallde mig att ha den med mig när jag kommer på återbesöket efter förlossningen. Jag sa att hon inte behöver oroa sig, för som (hysterisk) mamma lär det nog ta ett tag innan jag känner mig trygg med att lämna bort honom/henne till någon alls.
Bara mamma kan!! ;)

Sedan åkte jag till arbetsförmedlingen, och även där gick det smidigt. Fick vänta i 5-10 minuter och sedan komma in till en handledare direkt. Jag berättade min situation och hon fixade en handlingsplan till mig på plats. Jag kommer behöva söka jobb "aktivt" tills det att jag går på mammaledighet. När man har rätt att ta ut detta vet jag dock inte, men ska höra av mig till försäkringskassan om det. Jag behöver i alla fall inte åka tillbaka till AF mer utan får söka jobben på egen hand. Hur många om dagen det ska vara minimum ska jag prata med socialsekreteraren om, för hon på AF visste inte riktigt. Det var i alla fall smidigt avklarat på ca. 15 minuter och sen var det bara att åka hem.

And here I am....

Köpte 2 chokladbollar med mig hem också, så jag är rätt nöjd :D



Hej svejj!!


23 november 2009 - Att kunna, eller att inte kunna...det är frågan..

Nu hade jag tänkt att gå och lägga mig och se hur stora mina chanser att somna är. Är ju ytterst sällan jag somnar problemlöst när jag har tider att passa följande dag, men då kommer det ju gå bra natten tills på onsdag i alla fall! Och om jag är trött imorgon är det ju ingenting jämfört med vad Sara kommer att vara. Hon vaknade runt 18 idag och bestämde sig därför för att vända tillbaka dygnet. Hon ska därför försöka dygna nu och följa med mig till barnmorskan imorgon.


Berättar om hur allt går i morgon! Godnatt!


23 november 2009 - Det blev rätt sent igår

Åkte hem till Sara igårkväll. Hade haft så tråkigt hela helgen ju, så jag behövde bli lite underhållen. På vägen fick jag dock förvärkar (antar jag) och trodde jag skulle kräkas. Det kom när jag var påväg till vagnen men sedan avtog det. Inte förren jag närmade mig hållplatsen jag skulle av på kom det tillbaka. Jag fick skicka iväg ett sms till Sara att hon skulle komma och möta mig. Jag behövde lite bärhjälp då jag hade datorn med mig. Hon kom nerspringande med tandborsten i högsta hugg! Det gick i alla fall över när jag kom in och satte mig ner. Tror jag börjar närma mig en punkt då jag inte borde springa runt utan hålla mig hemma och ta de lugnt. Men det är ju så fruktasvärt tråkigt!

Jag och Sara satt i vardagsrummet och pratade massa festminnen (finns måånga) och tittade på bilder på gamla festkompisar. Vad vi skrattade åt oss själva. Fick verkligen skrattat av mig en hel del. Lite förmycket nästan. Fick typ svårt att andas efter några timmar och fick ställa mig på fyra ben och dra några djupa andetag. Men det var det värt. Åkte inte hem förren 00:31 och var då riktigt trött. Tänkte att jag skulle sova direkt när jag kom hem, men var tvungen att kolla datorn först. Då var Pauie inloggad på msn så vi började prata. Så jag kom inte i säng förren 02:30 och då skulle jag såklart läsa några kapitel innan jag kunde sova. Vaknade i allafall strax efter 12 idag. Hoppas bara jag kan sova ikväll för imorrn har jag saker att göra!

Hej!

22 november 2009 - 10

När jag vaknade i morse visste jag varken tid eller rum. Okej, rum visste jag och tid fick jag ju reda på när jag kollade på mobilen, men det har tagit ett tag för mig att komma på vilken veckodag det är. Den första vakna timmen var jag helt bombsäker på att det var lördag, men nu har jag insett att det var igår.

För precis 10 månadersen låg jag och sov efter 20+ timmars resa. Landade den 22 feb i Brasilien. Just nu låg jag väl och sov, men inom inte alltför lång framtid skulle Johnny komma och väcka mig. Minnen...
Dessutom är det bara 10 dagar kvar tills han kommer hit :D

Drömde inatt att jag var i Brasilien. Eller, i ena sekunden var det Brasilien och i andra Bråtaviken. I vilket fall som helst hade vi jättemys allihop.

Har ätit knäckemackor till frukost och spenderat morgonen med att försöka sätta diagnos på Tilda, men tydligen var allt jag kom på fel. Är väl något nytt som ingen sett innan...:p


Heejsvejj!

21 november 2009 - TRÅÅÅK!!

Idag vill jag göra något! Men jag vet inte vad. Vad kan man göra när man inte har några pengar att göra något för? Har inte ens så jag kan köpa ett busskort och åka in till stan eller hem till någon. Känns som om jag mest bara sitter här och inte gör någonting alls. Diskar, städar och glor på TV är typ det enda jag gör, känns det som. Jag vill gå på bio, eller gå ut och äta eller ta en fika. Vad som helst liksom. Jossan ska på teater idag och se "The producers". Gissa om jag är avundsjuk! Vill också gå på teater...
Vet att detta kanske inte kommer förändras så mycket när bebisen kommer, men då kan jag ju alltid ta en prommenad med honom/henne i vagnen. Dessutom kommer Johnny vara här så vi kan ha tråkigt tillsammans! Kommer säkert ändå inte vilja göra så mycket. Kommer ju ha ett helt nytt liv att anpassa mig efter så jag har väl inte så mycket energi till övers. Har inte så mycket nu heller, men det är nog inte bara för att jag är gravid har jag insett. Är man ostimulerad blir man ju orkeslös. Tänk om jag får avslag på fredag...? Vad fan gör jag då?


21 november 2009 - Lördag.

Det första jag ser när jag sätter igång datorn är att Johnny varit inne på msn och skrivit något till mig. När datorn är färdigladdad och jag kan klicka upp rutan står det "I love you forever. Soon we'll be together again." En bra början på dagen.

Tilda har fått sin hemtenta. Hon skickade den till mig så jag fick läsa igenom den. Läste en del, men sluade då jag kände hur oron och ångesten formade en stor klump inom mig. Får typ för mig att det är jag som ska göra uppgifterna. Behöver jag säga hur lättad jag blir när jag kommer på att det inte är så?

Drömde en konstig dröm inatt. Jag hade åkt fast för rattfylla (!) och skulle till banken (:s) för att hämta upp mitt körkort. (Som jag inte ens har). Där fick jag reda på att jag dels skulle vara av med körkortet i 3 år och betala en böter på 30.000:- (!!!). Jag var helt knäckt! Jag satte mig (i drömmen, fortfarande) på en bänk utanför och rensade mina fickor. Kastade (gråtande) massa papper omkring mig när en städerska kom och blev skitarg. Jag kallade "dumkärring". Då trodde en rullstolsburen kvinna att det var henne jag menade, så hon förföljde mig och Kajsa från banken till Kungsmässan. Tyckte det här var ytterst märkligt...



- Varför gråter domarna på "So you think you can dance?" De dansar ju bara...


Nu känner jag att lite frukost behövs, men frågan är; Vad ska jag äta? Förslag?


XAU!


20 november 2009 - Vi ses väl imorrn?

Nu ska jag samla ihop mig och ta mig till sängen. Blev ju ingen middagslur idag så nu är lite (-mycket) sömn nödvändigt känner jag. Gäspar så tårarna rinner. Brukar vara tecken på att det är dags att knyta mig. Har inga alls planer inför morgondagen. Det får dagen utvisa!

Pratade med Johnny för några timmar sen. Han konstaterade att det bara är 12 dagar kvar. På onsdag bara en vecka. Och jag som trodde att jag var fånig som gick och tänkte så. Kanske jag var också, men nu är jag ju inte fånig ensam i alla fall!

Blev sugen på KFC nu! Tilda berättade om maten från grillen och jag vill också ha!! Får väl ta med mig en yoghurt till sängen...



Godnatt!


20 november 2009 - Too easy!

Found it! Inte kul när det går så lätt(a)! ;)


Låten heter "In this life to live" och framförs av "Jennie Abrahamsson".



20 november 2009 - Lättalåten

Jag tycker om låten som är med i Lättareklamen. Vet inte vad den heter eller vem som gör den, så jag tänkte att det skulle bli min kvällsuppgift; Att ta reda på detta!

Vet inte om det bara är jag som tänkt på det här, kan mycket väl vara så eftersom jag spenderar mitt liv framför Tv:n just nu, men när de sjunger namnen på läkemedlen i reklamerna för Sinova och Bisolvon, låter det typ inte precis likadant? Det går ju upp och ner på olika ställen, men grunden känns rätt samma.

Mara började prata med mig på FB. Hon blev vän med mig för några veckor, så jag antog att hon känner Johnny och upptäckte mig genom honom. Idag satt vi och pratade om hur vi saknar Brasilien och när vi var där sist. Jag berättade att jag var där mellan februari-maj i år och hon svarade att hon var där då också. Tydligen hade vi träffats, men detta har jag inget minne av. Hon sa att det var på Punto Com, populäraste klubben på Salsa Street (när jag var där). Jag frågade om jag var full, och det var jag visst. Och grinig, och ville inte prata med någon! Låter precis som grumpy jag :p Men då har vi träffats i alla fall!



Later

20 november 2009 - Varför tar det inte stopp?

Var och köpte en påse godis för en stund sen. Var så himla sugen att det liksom hade passerat sug och övergått till ett starkt behov som inte skulle gå över förren jag fick sluta mina läppar runt en bit choklad. Sockerberoende skulle jag väl tro, men jag "gave in". Nu har jag kört i mig allt utan 3 små bitar som ligger utfrysta bland godispapper i den alldeles för stora tallriken, och jag är så sjukt mätt! Mätt är väl fel ordval; Illamående skulle jag nog kalla det.

Fick ett samtal från min socialsekreterare, I.B, när jag var på väg inhandla godiset. Jag hade skickat ett mejl angående mina "tvungna" besök på arbetsforum. Ewa, coachen från AF, hade också skickat ett mejl till soc där hon meddelat att hon skrivit ur mig eftersom jag ska ha barn så snart. I alla fall så hävdade I.B att jag aldrig blivit hänvisad till AF. Detta är ju såklart helt okorrekt då jag inte ens hade vetat vad det var om de inte hade tagit upp det. Detta sa jag också till henne och hon tystnade en stund i luren och svarade sedan att det måste ha varit något missförstånd mellan mig och den första jag pratade med. I vilket fall som helst fick jag ny tid, nästa fredag. Så nu blir det till att fixa alla papper som ska med och även åka till Arbetsförmedlingen på Gamlestadstorget för att skriva in mig där. Funderar på att försöka fixa allt på tisdag då jag ändå ska till barnmorskan. Då är jag ju illa tvungen att åka härifrån om jag vill eller inte. Lika bra att passa på när man redan är på språng. Lättar än att lyfta på arslet och åka härifrån, omotiverad som jag är.

Klockan är ju inte ens fem än! Det är ju becksvart ute. Trodde hon var närmare nio eller nåt! Då hinner jag ju lugnt duscha innan Ullaredreprisen kommer! Var ju hos Sara hela måndagskvällen så jag missade det då. Tycker det är rätt underhållande att titta på alla galna shoppare. Blir jättesugen på att åka dit när jag ser det också. Det skulle vi eventuellt göra när Johnny kommer tillbaka för att fixa lite varmare kläder till honom och även inhandla lite nödvändiga bebissaker. Kan vara bra att göra på där det inte kostar skjortan.

Hörs sen!

20 november 2009 - Tvätt, disk och Ellen DeGeneres

Nu ligger sista tvätten i maskinen och torktumlan tumlar för fullt. Disken är också ren och jag är planterad framför TV:n och Ellen DeGeneres. Är hungrig igen och funderar på att äta potatisgratäng snart. Kan man äta det utan någonting till? Allt ligger ju i frysen och det tar sån tid att tina.

Chockerande!! Jag har börjat störa mig fruktansvärt mycket på Sjunde Himlen. Älskade ju den serien innan, men nu irriterar jag mig på den och alla i den så jag vill kräkas. Det är inte det där klämkäcka eller att de säger "I love you" tretton tusen gånger/avsnitt utan det är...jag kan inte sätta fingret på det. Hela den här grejen med att det är så himla viktigt att leva exemplariskt och aldrig göra några misstag (men om man gör det så är självklart familjen där och älskar dej ändå). Man ska inte dricka, inte ha sex och det absolut värsta tänkbara skulle vara att trotsa sina föräldrar som i seriens värld är så nära Gud en människa på jorden kan komma. De stackars Camden-ungarna måste ha haft världens tråkigaste uppväxt. Känns som det är större risk att barn i sådana familjer hamnar snett än barn i redan snea familjer gör det. De måste ju känna ett enormt behov av att göra revolution från sina föräldrar. Stackars, pressade ungar! Släpp på tummarna och klipp navelsträngen, säger jag bara! Låt ungarna skada sig lite! Fast jag tycker det är så fånigt, kan jag ju självklart inte låta bli att titta på det. Men jag föredrar numer serier där de är lite elaka mot varandra!  

Lägenheten behövs städas igen. Var ju en vecka sen sist. Jag får se om jag kanske orkar köra dammsugaren och skura golven imorrn. Idag gör jag det i alla fall inte! Hur kan en ensam liten person som jag stöka ner så himla mycket?


Hej så länge!



20 november 2009 - Hjärna på Tv såhär på morgontvisten

Oprah Winfrey har idag Michael J Cox på besök. Han som spelade i Spin City (och massa annat) och har Parkinsons. I stolen bredvid honom sitter en läkare som bara tvunget ska visa vad det är som händer i hjärnan då man får denna sjukdomen. Han har med sig en riktig hjärna från en man i 50 årsåldern. Tycker det är lite äckligt och hade det funnits någonting annat att titta på så hade jag bytt kanal, men vid den här tiden på dygnet är det bara pusselspelsprogram och TV-shop som går. Därför jag inte tycker om att vakna tidigare än 12. Det finns absolut ingenting att göra!

Jag ska snart packa ner tvätten i min röda tvättpåse (med vita prickar =D) och gå ner till tvättstugan. Undrar om det är klockan 11 eller klockan 14 jag har tid. Oavsett har jag inte jättemycket tvätt, bara underkläderna så det lär gå rätt snabbt! Borde verkligen diska också, för nu har jag verkligen legat på latsidan de senaste dagarna och det finns bara en ren tallrik. Alla djupa är smutsiga och även alla asketter. Så det är dagens planer!

Känns som om det kommer bli en middagslur idag! Redan/fortfarande så trött!!


So long

19 november 2009 - Fimpat

Min käre far ringde för några timmarsen och frågade mig om jag visste vad det var för dag idag. Efter en stunds betänketid svarade jag; - "Ja, det är torsdagen den 19 november". Pappa svarade, helt på allvar, att; -"Ja, det inträffar bara en gång om året!" Wow, tänkte jag och tyckte det var riktigt coolt under de sekunder det tog för mig att inse att det inte var det han menade. Pappa undrade nog om jag drev tillbaka eller verkligen gick på det, men han frågade inte. Just den 19 november var tydligen en speciell dag för honom och jag tänkte förbrilt och blev lite stressad över vad det nu var jag hade glömt. Till slut berättade han var det var: Det är idag 24 årsen han slutade röka! Så jag behövde inte känna mig dum för att jag inte kom ihåg det, eftersom det är första gången på typ 24 år han själv gör det. Han sa att han skulle fira nästa gång han stannade till genom att köpa sig något gott. Jag föreslog en cigg, men det ville han inte gå med på. Duktigt i alla fall av pappsen!




Imorrn har jag tvättid, vet jag. Vad jag inte vet är när. Skulle gått ner och kollat det idag men har helt glömt av det. Eller förträngt för att slippa sticka ut näsan i vårt snart översvämmade Göteborg. Att det kan finnas så mycket vatten är ju helt otroligt. Har ju regnat typ konstant i 3 dygn. Får ställa väckarklockan så jag kan gå ner till 11, för innan dess lär det inte vara eftersom det då skulle vara klockan 08:00, och det skulle förvåna mig rätt mycket om jag skulle boka en tid så tidigt på morgonen.

Idag har går jag in i vecka 36, om man räknar som jag gör. Har alltså gått 35 fulla veckor idag och det innebär att det bara är 5 kvar till BF. Och till julafton. Så jag hoppas på att föda tidigast om 6 veckor och 1 dag. Vi får se vad bebisen tycker. Är ju mest för hans/hennes skull jag vill gå över. Hur kul kan det vara att fylla år på julafton eller mellandagarna liksom? Har dock kommit fram till att det faktiskt inte är mitt val. Det är ju bebisen som bestämmer när den är redo att komma ut så jag kommer inte kunna bli skyld på ifall det skulle bli en dum dag!


Hej så länge!

19 november 2009 - Blev ändrade planer

Kom faktiskt upp i morse, trots att jag inte sov särskilt bra under natten. Är ju alltid så när jag vet att jag ska göra något dagen efter, kommer inte till ro alls. Blir stressad eftersom jag inte tror att jag kommer komma upp när jag ska. Men strax efter 8:30 var jag uppe och väntade på att Patrik skulle ringa och meddela att de var påväg. Strax innan 9 fick jag ett SMS där det stod att det blivit ändrat och han blivit skickat till Stockholm. Novas mamma fick därför ta henne en dag tidigare, så det behövdes ingen barnvakt. Fast det var ju nästan tur för efter bara nåra timmar kände jag hur den tidiga morgonen tog ut sig och jag fick gå och lägga mig igen.

Läste i Tildas blogg --> http://tisslans.blogg.se/ igår att hon hade käkat pannkakor, vilket gjorde mig oerhört sugen på detta, så klockan halv 10 imorse satt jag i soffan vispade pannkakssmet. Blev riktigt god frukost! Sen gick jag ju och la mig igen och vaknade när pappa ringde 15:30. Var då hungrig igen, och gjorde iordning några korv med bröd. Men är fortfarande hungrig, så det får bli nåt mer. Är riktigt sugen på choklad, eller chokladtårta, nu, men det har jag ingen, och heller inga pengar att köpa för så det får jag vara utan!

Sara sitter nu på bussen påväg hem efter sin lilla tripp till Stockholm. Hon sa att mötet hade gått bra, trots knappt en timmes sömn på bussen. Hon var dock osäker på att hon skulle komma in med tanke på att det är så få platser jämfört med sökande. Men vi hoppas på det bästa i alla fall!


18 november 2009 - Snyggos!

Vet inte vad som fick mig att tänka på snygga män just nu. Saknar kanske att vara kär i kändisar som jag så ofta var förr. Gick gärna och förälskade mig i "overkliga" killar, för då kunde jag ju bestämma själv hurdana de skulle vara i sättet och allt. Kunde liksom planera vårt "förhållande" som jag ville ha det. Tänk vad skönt att kunna bestämma allt! Fast, har märkt på senare tid, att det nog inte är så himla härligt. På något sätt så känner jag mig aldrig så tillfreds som efter att jag och Johnny har haft ett gräl och kommit fram till en bra kompromiss. Känns mycket bättre än att han ska låta mig ha rätt bara för att göra mig till lags. Man måste bråka för att förhållandet ska utvecklas, brukar jag säga!



Hur som haver, här kommer lite, enligt mig, riktigt hett ögongodis :D


1. Corbin Bleu!
Fan vad han hettat till sig de senaste åren.
Är ju inte längre den lille pojken från High School Musical,
utan en riktig man. Och en het sådan. Grrr...;)



2. Taye Diggs.
Blev hopplöst förälskad i honom under
Kevin Hill tiden. Att han kunde sjunga visste jag inte
innan Rent. Och vem skulle inte vara Sams patient
i Private Practice. Jag skulle ju bryta mitt eget ben för mindre! ;)



3. LL cool J.
Vet bara att jag såg honom i Big Blue Sea eller
vad den hette. Han var sjukt charmig i den, men
det var först när han var gästdomare i
American Idol som jag mjuknade. Han var så
gullig mot de tävlande och gick och kramade om dem
om de var ledsna. Tyckte jag var fint!
 Hård på utsidan, mjuk på insidan <3





Nu ska jag sova på riktigt!!

Nattinatti


18 november 2009 - Snart helg igen =D

Nu har halva veckan gått! Bara två dagar kvar till helgen. Det är visserligen inte så stor skillnad på vardag och helg i min värld just för tillfället, men det känns ändå onekligen skönt när fredagkväll kommer.

Åkte hem till Sara vid 18 tiden och vi gick till "Smaskens" och käkade Pizza. Hon var som en manisk zombie av trötthet, men med en pizza (utan kanter) i magen vaknade hon till litegrann. I alla fall så pass mycket att hon var tillräckligt klar i huvudet för att spela lite 500 och Chicago. Visserligen förlorade hon för det mesta, men det gör ju inget! Sedan spådde hon mig i sina Tarotkort, och min framtid ser faktiskt ljusare ut än den någonsin gjort! Har alltid mycket arbete i mina kort och även idag var det de korten som dominerade, men det kom också mycket om kärlek, trygghet och stabil ekonomi. Slusatsen var typ att det kommer vara mycket arbete med det som väntar, men det kommer att lösa sig till det bättre. Finner viss trygghet och lugn i vad korten säger så det känns ju riktigt bra!

Fick också ett kort som typ menade att eftersom jag kommer behöva lägga ned så mycket energi på det arbete som komma skall (bebisen antog vi) så skulle andra känna sig bortglömda, och jag måste anstränga mig för att hålla mina vänskapsrelationer vid liv. Blev jätteorolig och det fick mig att tänka om det är någon jag inte har brytt mig tillräckligt om på sistone. Är det nån som känner så, säg till! Jag är så uppslukad i allt som är på väg att hända, men det betyder inte att jag inte tänker på er. <3 


Så nu sitter Sara på bussen mot Stockholm och mötet som kanske kommer ändra hennes framtid. Hoppas ju på det, eftersom hon vill det, men samtidigt kommer det bli konstigt om hon flyttar till Stockholm. Är ju van vid att ha henne relativt nära. Men, som man säger "Tiderna förändras..."
Kommer hon in flyttar hon härifrån i februari redan. Då kommer jag ha stor del av mina närmsta vänner i den stora staden. :)

Jag borde gå och lägga mig nu. Nova kommer vid 09:30 imorrn och då ska jag ju gärna vara vaken. Helst vill jag ha ätit frukost, duschat och klätt mig också, men det är kanske för mycket begärt av en latfis som den jag själv har blivit. ;)

Godnatt på er allsammans! :D

17 november 2009 - Har ätit nattmat =D

Är ganska nyhemkommen från Sara och har precis ätit lite gran innan sängen väntar. Två rostade mackor och en yoghurt. Tar en clementin med mig till sängen också och hoppas det räcker för att jag inte ska vakna klockan 6 av en ekande mage. Wouldn't bet on it though...

Och imorgon då? Ja, ska väl försöka hålla Sara från att sovba bort hela dagen så hon är riktigt trött på bussen upp till Stockholm. Får hoppas det går bra, men som hon sa, när det väl gäller så kommer hon nog upp! Om jag vaknar alldeles för tidigt, runt 8-9, så ska jag ringa och se om jag kan hjälpa till att få upp henne. Om hon inte redan kommit upp, vill säga!

På torsdag kommer lilla Nova hit. Ska bli interessant att se hur det går, med tanke på att flickan inte känner mig. Hon är ju trots allt inte ens 11 månader än så det kan ju bli lite krångligt i början. Men samtidigt är det ju tur att hon är så liten för det är ju barn i den åldern, och yngre, jag har lättast att komma nära. Dessutom är hon tydligen inte särskilt svår av sig, förutom att hon är envis. Men vem är inte det?

Missade Johnny på msn idag. Han hade suttit och väntat på mig i två timmar, men gick hem då jag inte dök upp för att invänta mitt samtal istället. Surt att missa honom dock, då det inte är så vanligt att han kommer. Men vi pratade på telefon istället och han sa att han skulle försöka komma imorgon också. Men vi får se om han har pengar till det!


Nu vet jag en som ska sova i alla fall, och det är Jag! Verkligen urtrött nu och det ska bli såå himla mys att krypa ner i min favoritsak i hela lägenheten. Sängen alltså!

Godnatt


17 november 2009 - Gör min syn sämre än den är..

Jaa, får väl snart gå till farbror optiker och få en ny undersökning. Känner att mina glasögon inte räcker till riktigt längre. Gör väl inte saken bättre att jag bara glor på TV:n och datorn hela dagarna typ, men har ju turen att min pojkvän tycker jag är snygg i glasögon!

Sara ska upp till El Stockholmo i morgon vid midnatt. Hon ska på intervju på skolan hon sökt in till och har inte pengar att betala övernattning, så hon tar nattbussen och ska försöka sova på den. Tyvärr vaknade hon inte som hon hade hoppats idag och har därför sovit alldeles för länge. Just nu är hon hos sin mormor som hjälper henne med datorn, och efter det ska vi eventuellt ses en sväng så jag kan trötta ut henne. Ingen garanti att hon somnar trots min duktiga uttröttningsteknik, och i så fall får hon väl dygna istället så får jag se till att hålla henne vaken hela dagen i morgon. Då lär det inte vara några problem med att somna på bussen i alla fall.

"Two and a half Men" är det som mina ögon vilar på nu. Har dock sett avsnittet åtminstone ett halvt dussin gånger innan. Började tycka om den showen när vi var i Brasilien första gången. Det fanns typ bara en kanal som visade program med engelskt tal - "WB" - och där visade de massa roliga serier. Halva gänget brukade samlas i Mickes och Alex rum och knö ihop oss när något bra gick. Det var också uppskattat när man var sjuk (vilket jag var ofta) och praktiskt taget låg i karantän inne på sitt rum.

Julen kommer inte bli som jag hade hoppats på. Alla kommer inte att vara med och vi vet inte riktigt var vi ska hålla hus heller. Känns tråkigt, men vi får väl göra det bästa av situationen antar jag.

Ate mais!!

17 november 2009 - Dags att ta tag i dagen

Sådär, då var man uppe igen. Vaknade av att mobilen ringde utifrån vardagsrummet. Missade såklart samtalet och det var Dolt nummer så jag hade ingen aning om vem det kunde vara. Brukar ju stå å när pappa ringer från sin svenska mobil när han är i utlandet, så jag chansade på att det kunde vara han. Men när jag ringde upp och frågade var det inte fallet. Tänkte att det kunde vara från socialkontoret eftersom jag mejlade dem när jag var vaken tidigare, men snart fick jag ett sms. Det var Andreas kompis Patrik som ringde. Han behöver eventuellt hjälp med lite barnvakt åt sin dotter och Andreas guddotter Nova på torsdag och fredag och jag har lovat att hjälpa till. Så får jag öva mig lite mer också =)

Har pratat med pappa om bebissakerna som ska fixas då jag börjar bli lite stressad över det. Jag har kommit fram till att det kanske är bättre att köpa en begagnad barnvagn. Finns massa på blocket som är riktigt fina och prisvärda och när man inte har massa pengar så är väl det ett bra alternativ. När jag pratade med Johnny igår sa han att han gärna ville vara med när vi handlar hem sakerna. Tyckte det var fint, att han visar lite engagemang i det också. Ovanligt för att vara en pappa från Brasilien då det dem gör oftast är att inseminera och sen håller de sig undan tills mamman kommer hem från sjukhuset med barnet. Allt får hon göra själv, vilket gjorde mig lite orolig. Men Johnny tog för givet att han skulle med till barnmorskan när han var i sverige och även vara med undet förlossningen. Känns tryggt, för det finns ingen annan jag vill ha med!

På tal om förlossning, sitter nu och tittar på förlossningskliniken. Tro det eller ej, men att kolla på det får mig bara att längta ännu mer! Är så himla nyfiken, dels på förlossningen och dels på hur bebisen kommer se ut. Om det är en pojke eller flicka. Vem han/hon är mest lik osv. Johnny sa; Det är en pojke som ser ut som mig! Jag skrattade och svarade; Okej, då säger vi väl det.

Tror faktiskt inte jag ska göra nånting idag! Känner för att göra ingenting och jag har, faktiskt, gjort saker varje dag hela helgen + igår, så det känns okej att bara sega framför TV:n idag. Ska ta en dusch och sen plantera om mig just där jag ligger nu och inte flytta mig ur fläcken!

...om inte något roligare kommer på agendan då....=p




So long, suckers!


17 november 2009 - För tidigt för nåt...

Så jäkla trött jag. Det var magen som väckte mig - igen. Den knorrade och knarrade och bebisen sparkade så det fanns inte en möjlighet för mig att sova vidare. Nu har jag tryckt i mig en liten youghurt och en clementin så jag kryper nog tillbaka i sängen och sover några timmar till. Jag har ju inget liv att sköta (än) så jag kan ju göra så, till skillnad från er med planer för dagen. Visst har jag också planer, men inga jag måste förfölja! Hoppas bara på att Knoddas är på min sida och kanske lugnar ner sig en aning när jag lagt mig till rätta...skulle inte sätta pengar på det dock. Han/hon gör ju som han/hon själv vill. Inte som jag vill. Men det ska det nog bli ändring inom en inte jättelång framtid!


- Å nu var dem och tömde återvinningen! Det var tamej på tiden!!



GODNATT??

16 november 2009 - Barnatjut!

Drömde en jättejobbig dröm innan jag vaknade. Ska inte gå in på den i detalj men den huvudhandlingarna var väli stort sätt; Bo i Åsa, stort bråk med Johnny och mängder av bananflugor. Kan det bli värre liksom? Som tur vad skickade Sara ett sms som fick mig att vakna till och skaka av mig all ångest och de äckliga flugona som luktade typ sur mjölk! 

Det ligger ju ett dagis jättenära från var jag bor och nu är de ute och leker. Hör barnen jättetydligt när de leker, stojar eller bråkar. Det låter som de har roligt och dagiset är jättefint (utifrån iaf, har inte sett insidan). Om vi av någon anledning skulle bo kvar här om 2 år, undrar om det är där lillknodd ska börja då. Gården är jättestor, så det är massor av plats att springa runt och de har en klätterställning som verkar skitroligt. Lite tidigt att börja tänka på det redan kanske...?

Om 10 dagar ska jag till barnmorskan igen och då blir det ultraljud. Kommer ju inte se någonting eftersom bebisen är så stor nu. Det är bara för att komtrollera vilken position den ligger i. Är ju meningen att huvudet ska vara vänt nedåt mot mitt bäcken nu. Får se om Knodden gjort det han/hon är menad att göra eller om han/hon intagit en helt egen position, vilket inte skulle förvåna mig ett dugg!


Så här ska det vara! :)


Fast nu när jag tänker på det så skulle han/hon mycket väl kunna ligga rätt ändå. Nedre delen av magen känns mycket mjukare än resten av magen och när jag ser på den här bilden vore ju inte det jättekonstigt. Och när det sparkas känns det oftast antingen några cm ovanför navel eller i sidan precis under (eller, om jag otur, på) revbenen. Det borde ju kunna stämma. Men som sagt, jag får veta säkert det 26! Är jättenyfiken och längtar en massa. Tycker om att gå tillbarnmorskan. Ska nog fortsätta göra det efter bebisen kommit också. Kanske ska se till att bli gravid direkt efter så jag bara kan fortsätta...(hoppas ni fattade att det var ett skämt. Kommer SÅ inte att hände!!)

Nu ringde Sara!

XAU


15 november 2009 - Helgen lider mot sitt slut..!

Jaha, nu har ännu en helg kommit och gått men jag sörjer inte. Är riktigt nöjd med hur min urartade sig då jag har haft sällskap varje dag! Igår var jag ju först med pappa och Andreas och sen på kvällen med Madde och idag har jag haft Sara här flera timmar! (Fast jag är ju aldrig ensam nuför tiden...)

Hon kom vid sextiden och vi började laga mat så fort köttfärsen var upptinad. Hon hade köpt med sig annanas som hon gärna har i sina tacos, men alldeles försent upptäckte vi att jag inte äger någon konservöppnare (måste upp på "Att köpa"-listan) så jag fick öppna den med en liten fruktkniv. Tro mig, det var under rädsla jag gjorde det, men det gick faktiskt rätt smidigt och utan minsta blodspill! 
Efter maten satt vi och tittade på "I now pronounce you Chuck and Larry" med Adam Sandler och till vår lycka hade även favoriten Rob Schneider en liten roll som asiatisk prälle i Kanada. Han har nästan alltid en liten roll i alla filmer som Adam Sandler är med i och den roligaste är lätt i "Big Daddy". Där spelar han ilegal invandrare som jobbar som matbud. Garvar så jag döör när de har läsövningar!! Så himla rolig, plus att Julian (Cole och Dylan Sprouse) är den sötaste lille ungen nånsin! Typisk min och Saras humor det där. Som min bror sa -"Den bästa humorn är den man inte förstår...". Det är väl sant för det händer rätt ofta att jag sitter åt skrattar åt saker jag inte alls förstår.

Bad Sara att hjälpa mig ta ut sopor och kartonger också innan hon gick, så vi packade på oss alla överfyllda påsar med tomma mjölkpaket och konservburkar. Eftersom soprummet är närmare än återvinningsstationen så skulle vi ta det först. Ljuset är släckt där inne, men tänds automatiskt efter en liten stund när man öppnat dörren, men de första sekunderna är bäcksvarta. Så när jag drar upp dörren och är påväg in möts jag av konturerna på något litet med krulligt hår. Höll på att sätta hjärtat i halsgropen och jag ylade i högan skyn av rädsla. När lampan tändes stod där en liten, liten tanta och stirrade väldigt roat på mig. Hon och Sara brast ut i skratt medan jag försökte samla mig från chocken. Tanten såg allt annat än farlig ut och skrattade så gott åt min rädda nuna. Ett tag trodde jag nästan att mitt vatten skulle gå, men efter ett tag fick jag ordning på min höga puls och rusande hjärta. Ett hemskt avslut på en underbar kväll!



Nu är det i alla fall snart dags för mig att krypa ner i sängen. Känner mig trött ungefär överallt i hela kroppen. Undrar vad som händer imon? Måndag...inte mycket skulle jag tro! Den här veckan är i stort sätt helt tom i kalendern. Funderar på att åka hem till farmor och Olle, Susan och Annelie nån dag. Men jag får se hur energin håller sig i veckan.

Godnatt och sovgott

15 november 2009 - Fat-so...So-fat ;)

    Har ganska nyss varit och duschat och fick syn på min mage i spegeln. Var såklart då bara tvungen att ta lite nya bilder på den. Tycker det är fin. trots att den är så tjock :p

- Det hände nåt utanför vilket är varför jag tittar ut genom fönstret.







Har den växt nåt sen sist?



Nu ska jag äta lunch! Är huuungrig :D 


15 november 2009 - Regn non-stop...

    Är det ett regnår i år? I Sverige är det väl alltid regnår, men brukar det verkligen vara så här blött? Kanske jag har glömt av det bara. Det kanske är så det ska vara. Man kanske ska glömma av det...

    Lite förvånad var jag när jag såg att klockan inte ens var 9 när jag vaknade i morse. Gick inte riktigt med på det, så jag vända på mig och la tillbaka huvudet på kudden och somnade om. Vaknade typ efter 2 timmar igen och då tyckte jag det var lika bra att går upp. Eller gå upp och gå upp, förflytta mig från sängen till soffan är väl mer vad jag gjorde. Nu har jag i alla fall ätit lite frukost (rostad macka och rökt makrill) och sitter med "Jims värld" på TV:n. Suger...

    Funderar på om jag ska ta en varm skön dusch och passa på att raka mina ben. Ingenting som görs dagligen nu för tiden eftersom det har blivit en aning svårare med en stor, tjock mage i vägen. Men jag tänker dock inte sluta med det! Älskar känslan av nyrakade ben. Särskilt mysigt var det när jag hade katt och hon gick under täcket och strök sig mot benen med sin långa mjuka päls. Myspys! 

   
Tacokväll sen! Såå mysigt...(Tror jag älskar "mysigt")


XAU


14 november 2009 - Lördagkvällen drar sig mot sitt slut

    Nu har Madde precis åkt hem. Vi har suttit och pratat om "Faraway love", jag har min Brasilien (Nähä?) och hennes befinner sig i sitt hemland, Barbados. Hon kommer inte få träffa honom förrän i Juni, stackarn. Men hon är tuff och klarar det säkert bättre än vad jag skulle gjort. Vi har även kollar på "Day after Tomorrow", och i våra hjärnor blev det helt plötsligt snöstorm och massa, massa minusgrader så vi tryckte upp oss i varsit hörn på soffan och kurade in oss under filtarna som fanns till hands.

    Nu ska jag strax gå och lägga mig, hade jag tänkt. I morgon ska jag sova utan några störande moment (...eller hur, vänner??). Sedan kommer Sara hit och vi ska ha tacokväll! Ska bli riktigt gott och jag blir hungrig bara av att tänka på det! Kanske ska ta en yoghurt innan jag kryper till kojs, bara i förebyggande syfte...

    Brände ju mig på ugnen häromdagen. Smartheten själv är jag, och fick en söt liten brännblåsa att bevisa det med. Bara det att det gick hål på blåsan under kvällen och all vätska rann ut. Lugnt liksom! Fick en skyddande sårskorpa, som jag dock tycker var lite för mjuk för att få betraktas som en skorpa, men ändå! Saken är den att när jag idag skulle lägga in de nyvikta kläderna rev jag upp "skorpan" mellan två hyllor då det var lite trångt. Så nu har jag riktigt, sabla ont! Värker typ i halva handen. Men, jag tänke så, att jag snart ska föda barn och pallar jag inte ett litet sår på handen så kanske det är god ide att fundera på ett snitt? Så jag pallar! :D


   
Tänkte nu krypa ner i min stora, mjuka, nybäddade säng med de sista sidorna av följetången i Sofies Mode och gosa med Fofinha lite innan jag somnar. Tycker jag låter som en superbra ide, och i mina tankar ligger jag redan där!

 Godnatt!

14 november 2009 - 18 dagar...

    Nu är han snart här igen. Alla papper är fixade och hans hand, så nu kan jag slappna av och bara vänta på att planet ska landa. Sen är det snart dags att leka mamma-pappa-barn fortsättningen på mamma-pappa-gör-barn..! Hur ska det gå tro? Undrar hur jag kommer bli som mamma, och är riktigt nyfiken på hur Johnny kommer bli som pappa. Men jag ser på honom att han längtar så mycket efter att få komma hit och börja sitt nya liv. Att lämna all gammal skit bakom sig och bli någon ny. När vi pratade på msn igår bad han mig ställa mig upp så han kunde se magen ordentligt. Jag la av vana ena handen på den stora bollen, fast på sidan så han knappt såg. Han frågade då om jag kunde flytta handen så han kunde se. Han såg så drömmande ut när jag stod där och klappade mig själv på den lilla bebismagen vi skapat tillsammans, även om det inte riktigt var vad vi tänkte oss när vi gjorde det.

    Bara 18 dagar, snart 17. Två veckor och några dagar. Kommer ihåg när han varit borta två veckor. Jag var så lycklig över att en sjättedel av tiden hade runnit iväg. Nu är det bara en sjättedel kvar, och det är ju inte länge alls! Över 70 dagar har gått sen han åkte, fast det känns som det var igår. Det värker fortfarande till när jag tänker på den dagen. När jag var tvungen att släppa honom och veta att det skulle dröja mer än tre månader innan jag fick känna honom igen. Minns hur jag vände mig om i dörren och hur han vände sig i rulltrappan precis samtidigt. Han såg precis likadan ut som jag kände mig; tom och uppgiven...



Vai voltar, amor. Saudades muito.





    Så innan jag vet ordet av kommer vi väl ligga och trängas i divanen i soffan, eftersom det lätt är den bästa platsen att ligga på. Har jag otur så låter han mig få platsen utan minsta tjat "bara" för att jag är på tjocken! Let´s not hope! Då blir det ju inte roligt alls...! Längtar efter att få ligga i soffan (-eller sitta) och garva åt fåniga saker tillsammans. Älskar det...

14 november 2009 - Vem är du...?

    Fick en kommentar här på bloggen;


Anonym om 12 november 2009 - Jag har blivit motbevisad - igen!:
är detta verkligen på riktigt?? ska du och lilla johnny ha barn????????? helt chockad nu.. waaaaah!
    Ingen aning vem det är som undrar, men svaret är Ja! Han har varit och spritt sin säd den lille... Det är helt på riktigt. Vem är du som undrar??



    Morgonen började tidigare än jag hade väntat mig, fast bara en kvarting typ. Sara ringde kvart i nio, full, och berättade om lite läskiga saker som hon hade upplevt under kvällen. 30 minuter senare hoppade jag in i duschen snabbt för att göra mig klar inför pappa och Andreas ankomst. De var snart här och vi gav oss iväg för att hämta vitvarorna som ska till Åsa. Andreas hade ringt stället förra helgen och frågat om han borde reservera kärra för transporten, men de sa att Nej, det skulle inte behövas. Hade ALDRIG hänt att alla tre var utlånade samtidigt så det var ingen fara! När vi kommer dit, vad tror ni? Joodå, alla tre är utlånade. Jag, men gravhormoner att heta duga (+att jag var väldigt hungrig) fick verkligen ta mig i skinnet för att inte hoppa på gubben bakom disken som inte kunde säga annat än "Beklagar...". Så vitvarorna får komma nästa helg istället!

    Men ner till Åsa åkte vi i alla fall och jag hämtade med mig lite saker hem som jag glömde sist t.ex. tvättställ och tvättkorg. Sedan åkte vi till Coop i Kungsbacka och shoppade loss. Eller ja, Jag shoppade loss med pappas kort. Johnnys favoritfras på svenska (- och min med, även om jag aldrig skulle erkänna det); -"Pappa betalar..".
    När jag kom hem efter detta bestämde jag mig för att jag var trött på att lägenheten var smutsig, så jag började städa. Vek alla kläder, slet fram dammsugaren och körde den över alla golv + soffan. Skurade alla golv och tvättade toaletten och handfatet med Cillit Bang och en trasa. Vädrade också sängkläderna och de behövs verkligen tvättas på fredag då jag har nästa tvättid (hoppas ingen liten virrig japan snor den denna gången...) Nu har jag i alla fall precis lagat mat och sitter och äter potatisgratäng ocg kassler! Mycket gott :D


Ate logo :)

12 november 2009 - Jag har blivit motbevisad - igen!

    Jag har en tendens att alltid tro det värsta. "Hoppas på det bästa..." finns liksom inte i min hjärna. Så i morse när S från socialkontoret här i Kortedala ringde (när jag förövrigt låg och sov) kunde ingen få mig att bli på bra humör igen. Beskedet jag fått från dem är att jag måste sitta på Arbetsforum 4ggr/veckan och söka jobb. Gör jag inte detta, kommer jag inte få någon hjälp med försörjning. Dåligt system, kallar jag det, när man som gravid kvinna ska behöva sitta och söka jobb 6 veckor innan beräknad datum. Hur stor är chansen att jag får jobb, liksom? Förstår det om det är någon som är helt och fullt kapabel till att arbeta. Någon som bara går runt och är arbetslös liksom. Men jag känner att jag har så mycket annat att koncentrera mig på nu.
    Jag åkte i alla fall till arbetsforum idag, som jag hade blivit tillsagt, förbannad så det rök ur öronen på mig. Kommer dit och ställer mig för att vänta på att coachen där ska bli ledig så jag kan få förklarat för mig varför jag är där. Hon kommer fram och ler mot mig, ber mig sätta mig eftersom hon väldigt gärna ville prata med mig. Hon hade läst mitt brev jag skickade in igår, och upptäckte då (syns det inte?) att jag snart väntar barn. Då kom det underliga; Hon höll med mig! Hon tyckte precis som jag att det verkade onödigt att jag skulle komma dit så ofta. Dessvärre är det ju inte hon som bestämmer, utan min socialsekreterare, men hon skulle kontakta henne redan idag och berätta hur det verkar i hennes, liksom mina, ögon. Hon kunde inte lova att jag "blir fri" men hon skulle se. I vilket fall som helst så känns det skönt att någon kan tänka vettigt och lite logiskt. 


:)

11 november 2009 - Klättrar på väggarna...

    Åh vad tråkigt jag har nu! Vet inte vad jag ska hitta på...TV är segt, ingenting bra nuför tiden. Är det TV som blivit sämre eller bara jag som blivit mer kräsen? I vilket fall som helst är det tråååkigt!! Maddes möte blev senare än vad hon hade hoppats på och hon ska upp och jobba i morgon så vi får träffas en annan dag.
    Sugen på pizza är jag också! :s

11 november 2009 - BURRRRNED

    Idag vaknade jag inte förren alarmet gick - somnade sedan om och vaknade igen när pappa ringde. Min tvättid började klockan 11 så jag hade ställt väckarklockan på halv, men jag ville verkligen inte går upp. Hade ändå inte mer än en tvätt med lite underkläder, så jag behövde inte tre timmar. Var nere strax innan 12 och då var det någon som redan hade börjat tvätta, trots att det var min tid. De gör ju så om man är sen! Så jag suckade, ställde min tvätt på bänken och gick tillbaka till lägenheten och diskade istället. Sedan gick jag ner igen, och då hade personen lagt in NY tvätt! Jag blev lite irriterad när en pytteliten japan kommer inrusande och frågar på superkass engelska om det är min tvättid. Jag svarar vänligt att det är det. Han börjar stakande förklara sig, på en blandning mellan engelska och teckenspråk och jag förstår att han tagit fel tid och att hans började klockan 14, så jag skulle få ta den istället. Han bad så mycket om ursäkt, och jag försökte hålla mig för skratt. Så åter igen gick jag upp till lägenheten utan att få något gjort i tvättstugan. Jag skrev mitt brev som coachen på arbetsforumet ville ha om mig och fick ivägskickat det. Sedan lagade jag mat - och brände handen i ugnen - och bestämde med Mad att hon ska komma och hälsa på efter sin arbetsintervju vid 19. Sedan gick jag ner igen, och fick äntligen slängt in tvätten i maskinen! När jag en timme senare skulle gå ner för att lägga in tvätten i torken vad tror ni hade hänt då? Jodå, visst var det upptaget igen! "Jävla Japan..." tänkte jag, men nu var det inte han som var den skylldige utan någon tjej. Tyckte allt var så jävla snurrigt, så jag tog med min tvätt upp och hängde upp den istället. Orka dela tvättstuga med dummingar!!

Ja, där var min dag! Givande va? Har i alla fall hunnit med;

- Diska (har inte diskat sen söndag)
- Skriva min Personliga Presentation till E.S
- Skicka -"-
- Tvätta
- Laga mat
(och äta lite av det..)


Så jag är faktiskt ganska så nöjd med min dag än så länge. =)

Hej!



10 november 2009 - Kan jag inte få dra mig ut nu? Kan någon annan ta över?

    Trött jag är på detta. Idag känns det som att jag vill mer. Jag orkar inte må såhär längre. Jag vill kunna njuta av saker, som mat osv. Känna det där suget efter något och sedan när man får sätta tänderna i det så är det som om hela kroppen sjunker ner i en ända tillfredsställd suck. Har inte kännt det på så länge nu. Kommer knappt ihåg hur det känns. Jag blir ju hungrig, är det nästan hela tiden men det GÅR bara inte. Jag stoppar maten i munnen och tuggar, tuggar, tuggar och tuggar, men sen går det inte längre. Bara till att spotta ut...

10 november 2009 - Varning för självömkan.

Jaha, nu börjas det igen! 

    Vaknade efter knappt 5 timmars sömn, öm och stel i hela kroppen. Magen var så tom att det ekade inuti mig. Inget konstigt med detta, med tanke på hur lite mat jag får i mig på dagarna. Jag är ju bara inte hungrig. Jag kan verkligen inte äta när jag inte är hungrig. Bara tanken på det får magen att vilja vända på sig. Så jag tyckte inte det var någon ide alls att gå upp för att stoppa i mig nåt. Försökte lägga mig till rätta och somna om, men ärligt? Vem försökte jag lura. Kan ju bara ligga på ett sätt just nu. Brukar vara två, men nu, tack vare sprutan igår, finns inte en chans att jag kan ligga på höger sida. Vilket är min favoritsida att ligga på! Känns fel annars, som att tvingas skriva med vänster hand trots att jag är högerhänt, typ. Dessutom, om jag inte kan röra på mig under natten blir hela kroppen stelare än vad den annars är och jag får gå som en krok innan lederna har mjukat upp sig.
    Så jag gick upp. Hällde upp lite musli i en tallrik mjölk och satte mig framför Montel. Kunde väl trycka i mig 5-6 skedar innan det tog stopp. Dissade då muslin mot en clementin som jag fick i mig - efter 15 minuter.

Men nu får jag gå och lägga mig igen. Somnar snart här!

9 november 2009 - Min granne skäller

    Kunde inte sova igår. Fruktansvärt frustrerande när orsaken inte är att man ligger obekvämt eller inte är trött, utan att man är arg. Läste om den här snubben som går runt i Göteborg och knackar på hemma hos ensamma tjejer och våldtar dem och det gör mig rädd, men även sviningt förbannad. Blir så trött på att behöva vara rädd för att vissa människor inte har någon som helst vett i skallen. Hur fungerar hjärnpatrullen på någon som gör så mot andra? 

Tjejer; Håll dörrarna stängda!!  

    En av grannarna har hund. Den stackars vovven är nog ensam hemma på dagarna, för den skäller en hel del vid den här tiden på dagen. Undrar om de skulle vilja ha hundvakt på dagarna? Jag skulle ju lätt kunna offra några oviktiga timmar om dagen och ta en liten prommenad med hundstackarn. Om det inte är en folkilsken sak...   


XAU

8 november 2009 - Sena nätterna börjar bli!

    Hade ju kommit in i en rätt bra rutin ändå. Somnade runt 23 på kvällen. Tyckte det är rätt lagom sent! Men nu har jag gått tillbaka till mina gamla vanor och ser midnatt både komma och gå innan jag ens börjar tänka på att sova. Spelar ju inte så stor roll, egentligen, med tanke på att jag inte har några direkta tider att passa. Men känns ändå inte riktigt bra att sova bort hela dagen. Detta händer ju inte i vilket fall som helst, eftersom jag vanligtvis vaknar vid en viss tid i alla fall. Jäkla prat på mig om sova och icke sova känner jag...trist!

    Kajsa sitter just i denna stund på Kastrup och väntar på att natten ska gå. Hon ska möta upp sina klasskompisar 05:30 imorgonbitti. Tills dess är hon ensam. Skulle aldrig orka sitta ensam på en flygplats så länge. Jag är imponerad!

    Pappa har varit här idag och vi har haft lite farsdag fika. Tycker det är så himla mysigt när jag får vara ensam med pappa, vi har alltid så mycket att prata om och vi har alltid roligt ihop. Han är lätt en av mina bästa vänner! Nu är det ju så bra att jag har eget ställe så han kan komma och hälsa på. Hoppas han gör det oftare!


Pappsen på julafton-07. Jag försökte få honom att le, vilket han sällan gör på kort.
 Döm själva framgången...





    Fick en kärleksförklaring idag som jag inte hade förväntat mig. Alltså inte från Johnny. En gemensam vän som först skickade värsta kyssen på msn och sedan skrev "I love you very...". Blev lite ställd och frågade vad han menade. Då sa han snabbt att jag är som en syster. Han är den enda killen som Johnny varit allvarligt svartsjuk på, helt utan orsak såklart. Men han fick för sig att vi hade något ihop. Många trodde att denne kille också var ute efter mig, men jag har aldrig trott det. Han är en nära vän, och den jag litar på mest av alla i Brasilien. Men inget mer...hoppas jag!


    Imorrn ska jag träffa Sara i stan. Vi ska äta sushi (mmmmums) och jag ska till skatteverket och hämta ut personbevis med nya adressen på (hoppas att det är klart bara) och sedan åka och vaccinera mig. Har varit väldigt skeptiskt men har bestämt mig för att göra det. Många gravida har gjort det nu och det har inte varit några konstigheter. Någon fick lite feber, men värre än så var det inte. Hellre lite feber, eller till och med lite mycket feber än själva nasseflensan liksom!

Jag hoppas på flyt under morgondagen...


Godnatt världen

8 november 2009 - Varför så mycket EMA??

    Hela helgen har jag letat efter något att titta på på dumburken, men det har verkligen blivit dåligt med sevärda program nuför tiden. speciellt på helgerna. Skitirriterande! Och den jäkla EMA har tagit upp nära 7 timmar av MTVs tider hela helgen. Vem vill se så mycket EMA? Tänk på oss stackare som inte har något liv utanför TV:n. Under all kritik...




7 november 2009 - Lördag idag

    Igår kom Pauie hit. Åkte hem och satt i soffan typ halva natten och pratade om...ja, Brasilien och dess underliga befolkning helt enkelt. Kom väl i säng runt tvåtiden och däckade rätt snart därefter. Sov otroligt bra inatt, faktiskt. Har inte fått en god natts sömn på ett bra tag, men inatt har jag inte vaknat en enda gång. Inte ens för att kissa! Kände mig till och med relativt utvilad när jag slog upp ögonen strax innan 12. Varade inte så länge dock. Har nu diskat tre dagars påsamlad disk och är helt slut. Så där försvann den goda sömnen. Skulle utan svårigheter kunna somna nu!

    Förstår verkligen inte hur det kan gå så lite bra (-läs; INGET!) på TV:n på en lördag. På veckodagarna brukar det gå mycket mer, men nu är det bara massa strunt! Har ju ingenting att vila ögonen på, juu!

    Så, det är lördag idag. Och jag har inget att göra. Pauie skulle eventuellt sova här i natt också, beroende på hur det går med hennes nyfunna vän.

Nu ska jag i alla fall se till att få lite mat i magen. :)


Hej Svej sålänge!

6 november 2009 - Boom Boom Pow...

    05:58 var klockan när jag kollade första gången idag. Gick upp och pinkade och hoppades på att kunna somna om igen. Men icke! Låg ett tag och vred och vände på mig, men magen var alldeles för tom för att jag skulle kunna somna om. Gick upp och satte mig soffan och åt en banan och en clementin. Sitter fortfarande kvar, och väntar på att jag ska bli riktigt trött så jag kan somna om igen. Kollar på Montel Williams Show på 3:an. Har inte sett det sen jag jobbade, för över ett årsen. Enda orsaken, förutom graviditet, som får mig att vara vaken den här tiden. Annars hade jag fortfarande sussat sött.

   
Johnny vill flytta hem till sin mamma och bo där tills han kommer tillbaka till Sverige. Dels för att han inte tycker om att bo hos sin kusin, som slänger ut honom flera gånger i veckan, och dels vill han umgås och spendera så mycket tid som möjligt med sin familj innan han försvinner för en så lång tid. Jag tycker självklart att det är en bra ide, nackdelen är att jag inte kommer kunna prata med honom under tiden han är där. Hans telefon har gått sönder så jag kan inte ringa honom och det finns inget internetcafé i Pium, där hans mamma bor. Ska det då gå 25 dagar utan att jag inte ens kan prata med honom? Har inte gått så länge mellan gångerna vi har pratat på över ett år så det känns lite oroligt. Vi kommer ju behöva prata med varandra, naturligtvis, för jag måste ju skicka papprena till honom och även pengar så han kan ta en taxi till flygplatsen när den dagen kommer. Men jag vill kunna prata med honom varje dag! Gaah....

    Idag kommer kanske Pauie hit, beroende på om det fixar sig med biljetten. Det var visst lite krångel med det igår så hon skulle ringa SJ idag och höra med dem. Annars får det bli en annan gång, och i så fall ska jag nog träffa Madde. Så jag kommer ha lite sällskap idag i vilket fall som helst, och det är ju alltid trevligt.

    På söndag är det fars dag!! Önskar jag hade haft råd att fira min kära pappa lite gran, men jag har just nu ca. 15:- i min plånbok. Har knappt råd med en blomma liksom. Men han ger mig inte dåligt samvete över det såklart. Säger bara att det kan vänta till nästa år, men det är ju nu det är meningen att visa honom den uppskattning jag känner. Men som sagt, det får bli när ekonomin tillåter! Men glöm inte av era pappor, ni som har möjlighet att fira dem!

   Fan, jag känner mig fortfarande hungrig. Hungrig men ingen aptit som vanligt. Men får försöka få i mig något mer och sen krypa tillbaka ner i sängen. Finns ju inget härligare än att kunna gå och lägga sig igen när man redan vaknat. Och att ha tillåtelse att göra det! Barnmorskan har ju sagt att jag ska ta vara på tiden och sova så mycket jag kan medan jag har möjlighet. För sen lär det inte bli mycket av den varan! Jag tar detta på blodigaste allvar och sover så mycket jag känner för. Utan dåligt samvete! Awwwsome...:D

Nej nu får det vara nog!
Godmorgon för er. Godnatt för mig!
Vi ses.

5 november 5009 - Tvättdag!

     Har mått dåligt idag. Är trött och känt mig illamående och har svårt att få i mig mat. Har tryckt i mig en tallrik cheerios och två rostade mackor i alla fall, så jag har nåt att gå på. Slängde upp fönstrerna nu också och hoppas att lite frisk luft i lägenheten kan göra något åt saken. Tog tag i mig själv runt 13 tiden och diskade upp alla tallrikar, glas och bestik som var påväg att gå sin egen väg. Sen städade jag ordning i köket så det ser fint ut igen. Dessutom har jag fått tvättat alla mina smutsiga kläder också! Den sista omgången ska väl vara färdig om 20-30 minuter! Så jag har fått lite gjort i alla fall, men dammsugningen får nog vänta. Kan ju ta det när jag fått en mopp så jag kan tvätta av golven samtidigt!

    Jag har börjat planera för första kvällen när Johnny är här redan. Pratade med honom idag och frågade om han ville ha filmkväll och ha Sagan om Ringenmaraton med mig. Babblade på för fullt om vad vi skulle göra och vad vi skulle titta på osv. Han blev tyst en stund och sa sedan; - Javisst, men jag vill mest bara vara med dig. Tyckte jag var gulligt sagt, och det är ju såklart det jag vill också. Men jag har saknat att titta på film med honom. Har iofs saknat att göra allting med honom...det är bara 26 dagar kvar nu! Mindre än en månad! 


Later.

4 november 2009 - Att man ska vara så trött!

Fan..hade skrivit ett inlägg men råkade radera allt! Försöka skriva kort om min dag då;

- Hämtat ut Referensbilagan stämplad och klar. Bara passkopiorna kvar sen är det klart!
- Träffat Cissi första gången sen studenten. Åkte hem till henne vid Varland och satt i deras soffa och tjötade non-stop. Precis som vanligt. Hon var mycket intresserad om graviditeten och den kommande förlossningen. Fick svara på massa frågor.
- Slöat framför TV:n.

    Imorrn ska jag tvätta och diska för hela veckan. Eventuellt dammsuga om orken finns efter det första.

Kvällen ser ut;

- Ligga på soffan och titta på Greys Anatomy som jag har en återväckt passion för. Tänker inte röra mig ur fläcken förren magen kurrar, blåsan läcker eller sängen lockar!!

HEJSVEJJ!


3 november 2009 - Han räknar också...


28 dagar kvar <3


3 november 2009 - Orkar egentligen inte blogga, men...

...jag kan ju bara inte låta bli!

    Vaknade klockan 7 i morse av att urinblåsan var överfull. Fick halvspringa upp på toaletten och var lika snabbt tillbaka i sängen igen. Då upptäckte jag att det skulle bli omöjligt att somna om igen ifall jag inte fick något i magen, eftersom den verkade vara helt tom. Så jag tvingade mig själv upp igen och tryckte i mig en banan. Har ju som sagt ingen jätteaptit nuför tiden, men den slank ner i alla fall. Vid 8 kröp jag tillbaka i sängen och somnade gott. Vid 9 ringde väckarklockan och jag fick ta mig upp igen.
    Mötte upp Jossan i Brunnsparken eftersom hon skulle följa med till barnmorskan. När vi kom fram blev jag inkallad till tanten som tar prover och fick mig ett stick i fingret. Trodde det skulle bli i armvecket som vanligt, men icke. Usch, ogillar stick i fingret riktigt starkt, och det kändes som hela mitt finger värkte efteråt. Men alla mina värden var jättebra, till och med järnvärdet, trots att jag slutat ta mina järntabletter för längesen. Fick så himla ont i magen av dem, vilket tydligen är vanligt. Sen kom vi in till barnmorskan och fick mäta och lyssna på hjärtat. Livmodern hade växt 4 cm sen sist, och följer kurvan jättebra. Det blev lite svårt att hitta ett bra ställe på magen att lyssna på hjärtslagen dock. De fanns där, men bebisen ville gärna röra på sig och gömma sig för våra nyfikna öron. Men det lät bra i alla fall. Det är alltid mysigt att gå till barnmorskan, och jag längtar redan till nästa gång jag får gå dit och lyssna. Nästa vecka ska jag dit och ta vaccinet i alla fall. Har bestämt mig för att det nog är det bästa ändå!

    Fick lämnat in Referensbilagan och ska hämta ut den i morgon, förhoppningsvis med stämpeln på. Så är den färdig och sen är det bara kopia på mitt, pappas och Andreas pass och sen är det klart att skicka! Pappa ska scanna in det på datorn för mig nästa gång han kommer till Norge så jag kan skicka det till Johnnys mejl. Både billigare och snabbare!
   
     När vi var färdiga inne i stan följde Jossan med mig hem och vi satte oss i soffan och tjötade. Sedan plockade vi fram "Geni - familj", ett gammalt frågespel jag hade liggande utan att riktigt veta om det. Frågorna var görsvåra och jag kunde typ ingenting men Jossan kunde svar hon egentligen inte borde kunna. Hur detta gick till vet jag inte, men det var läskigt i alla fall. http://lindajosefinm.blogg.se/ <-- Läs om det där!


    Så idag har jag inte sovit middag och det känner jag av nu. Är verkligen jättetrött! Kommer sova så gott i natt. Kommer en gammal vän från gymnasiet och hälsar på i morgon. Tror inte jag har träffat henne sen studenten så det ska bli roligt att träffas igen. Lär ju ha en hel massa att prata om!

    Nu är jag sugen på nåt...? Clementin? Glass? Godis...? Kanske skulle ta lite jordgubbskräm! Kan ju äta glass också...:)

Tchau, tchau!


2 november 2009 - Rassetant på 11:an

     Fattar inte hur jag lyckades kliva ur sängen i morse. Funderade på att skippa kursen idag och sova vidare eftersom jag hade sovit typ...ingenting. Men skam den som inte försöker, så jag drog mig själv upp ur sängen, på med kläderna och tryckte i mig lite fil till frukost. Kom till och med iväg i god tid så jag slapp stressa, men jäklar vad folk det var på 3:an! Höll på att förvandlas från människa till en blöt svettfläck på spårvagnsgolvet. Gör ju inte saken enklare att folk inte ser att jag är gravid så de bara tränger på, vilket jag inte gillar. Blir livrädd att någon ska köra en armbåge i magen på mig, eller tappa balansen och luta sig mot magen. Står alltid med en hand några centimeter från magen i full beredskap att stöta bort allt som inte ska vara där. Är inte säker på att det skulle skada barnet, eftersom de ligger rätt trygga därinne, men jag vill ändå inte riskera det. Dessutom lär det göra skitont!

    Vi var klara strax efter 11 och jag skyndade mig hem så gott jag kunde för att äta lunch. Var riktigt hungrig! På 11:an satt en sur gammal tant och tjurade vid platsen för barnvagnar. Hon höll krampaktigt i sin rullator och såg ut som all världens bekymmer låg på hennes axlar. Hon mumlade en massa, varav inget lät särskilt trevligt och jag kände ett enormt obehag av att titta på henne. Är glad att jag inte jobbar i hemtjänsten hemma hos henne. Jag hörde henne säga "Sverige är till för svenska människor som betalar skatt...". Framför henne, med barnvagn, stod en kvinna från - jag tror - Somalia och såg aningen förrvirrad ut. Vid nästa hållplats kommer tre män ranglande mot utgången. De hade minst sagt dränkt sina sorger i starka saker och det stank om dem när de gick förbi och förde oväsen som ett gäng femtonåringar på en lördagkväll. De var svenska, men jag har en känsla av att det är mindre chans att dem betalar skatt än kvinnan med barnet. Usch vad trött jag blir på sånt där...

    När jag kom hem åt jag korv, vita bönor, bröd och ägg. Nej, jag åt aldrig äggen. Kokade dem, men blev alldeles för mätt på det andra så jag fick inte i mig mer. Efter maten fick jag sån fruktansvärd kramp i magen, som jag inte haft på länge. Var rädd att jag skulle bli riktigt sjuk. Men det avtog lite och då gick jag och lade mig en stund. Eller ja, sov tre timmar och nu är det bra. Ska strax äta igen. Börjar bli hungrig...

See you later, alligator
- In a while, crocodile ;)

1 november 2009 - Everyday is a getting closer..

    Minns att jag lyssnade på den låter en hel massa innan jag kom iväg till Brasilien igen. Det är ju det man vill höra när man går i väntans tider, så att säga. Att varje dag är ett steg närmare det man vill ska hända.

    Pratade med pappa idag om tankar inför förlossningen. Hur vi ska ta oss in ifall varken han eller Andreas är hemma. Kan ju hända efter att det sker efter deras semester är slut och då har vi ju ingen skjuts. Men vi får ha pengar liggandes hemma till en taxi, för jag vägrar åka kommunalt in till förlossningen. No fkn chance!! Sen frågade jag honom hur otäckt det var som pappa att stå bredvid när barnet föds. Johnny är ju som sagt lite orolig för att han ska se massa äckliga saker och börja kräkas. Jag har försökt förklara för honom att han inte behöver vara orolig. De kommer inte tvinga honom att se någonting som han inte vill se, men han köper det inte riktigt. Så jag tänkte att om pappa säger det kanske han tror på det, eftersom han varit med om det. Men jag ville kolla vad pappa skulle säga först, så han inte skrämmer upp honom ännu mer. Men det lär han inte göra. Han sa att det inte var något äckligt alls. Jag berättade för Johnny vad pappa hade sagt och att han inte behövde oroa, och han svarade "I hope so...". Han behöver nog lite mer övertygande innan han är helt lugn, men det verkar gå åt rätt håll i alla fall!






O menino de meus sonhos. Saudades de voce, amor!


1 november 2009 - 30 dagar!

    Vaknade imorse och hade massa ångest. Låg och funderade på vad det kunde bero på så jag kunde göra något åt det. Ångest försvinner ju inte alltid av sig själv. Men efter att ha tänk så det knakat på allt som kan ha gett mig ångest under natten - dålig ekonimi, bebis på gång etc - utan att kunna sätta fingret på det gav jag mig själv diagnosen Obefogad Ångest. Det är ju jobbigt på det viset att det inte finns något att göra åt det. Men samtidigt är det rätt skönt att veta att man inte gjort något dumt som man behöver få ångest över. Så det var bara till att vänta ut den, och när jag vaknat till lite så kändes det redan bättre. Kanske jag drömde något otäckt? Jag vet att jag drömde att man kunde se bebisens huvud när han/hon försökte trycka ut det genom magen, men det tyckte jag mest var gulligt. Fast ont gjorde det...

    Sara kom faktiskt hit igår! Behövde inte ens försöka övertala henne. Jag bara gav henne förslaget i form av en önskan jag hade och hon nappade direkt. Hon kom vid 19:30 och vi köpte hem godis och coca cola men vi var riktigt dåliga på att äta och dricka. Vi brukar avklara en flaska coca cola på sisådär 30 min, men igår tog den inte ens slut och ligger nu i min kyl och läskar sig. Men jag försöker ändra på lite dåliga vanor; Inga sötsaker varje dag och INGEN läsk på morgonen! Bebisen lär ju få världens sockerchock om jag klunkar i mig massa supersockrad läskdryck på morgontvisten och det mår han/hon inte bra av. Sockerberoende lär ju redan finnas och det ska vi genast vänja oss av med! Men det går lättare än jag trodde. Det där sockersuget som alltid låg och gned sig under ytan har liksom försvunnit. 

    I vilket fall som helst, vi spelade spel och tittade på TV hela kvällen. Var väl inte min bästa spelkväll och jag är glad att vi inte satsade några pengar. Vann typ bara två ggr av typ 200. Ingen bra statistik direkt. Men så är det, ibland har man flyt och ibland har man...oflyt helt enkelt. Fast de roligaste gånger att spela är ju när det går lika bra för oss båda. Lite mer utmaning liksom! Jag fattar inte att jag sitter och bloggar om sällskapsspel...jag har verkligen inget liv! 
    Sara åkte hem strax efter 01:00 och jag kröp till sängs på en gång. Brukar ju inte vara vaken så länge nu för tiden. Jag orkar det verkligen inte. Trodde jag skulle sova bort hela söndagen, men vaknade faktiskt innan klockan var 11. Förhoppningsvis kommer jag vara lite trött ikväll så jag kan somna eftersom jag ska upp rätt tidigt och gå på den sista föräldrakursen. 

    Idag är det bara 30 dagar kvar tills Johnny kommer. Det innebär att det gått över 60 dagar sedan han åkte. Två tredjedelar har gått! Börjar nästan bli lite nervös! Har fjärilar i magen, men det är väl ett gott tecken kan jag tro. Att fortfarande få det efter över ett år tillsammans! Gud vad jag längtar tills jag får krama honom igen <3

    Söndagen lär bli rätt slapp kan jag tro. Har inga planer alls faktiskt och lägenheten är ju nystädad så inte ens det har jag att göra. Men kan behöva en dag utan aktivitet. Känner att jag har ont i ljumsken idag. Får ta en varm dusch och sen bara seega!






Don't get arrested, peeps! (¨,)

RSS 2.0