29 september 2011 - Och dagen fortsätter...

Julia vaknade inte innan klockan 8 så jag fick gå och väcka henne. När jag kom in låg hon mitt i sängen med båda händerna under huvudet och snarkade gott. Kände mig nästan lite ond som väckte henne, men hon tog inte illa upp. Tvärtom! Det är så enkelt och smärtfritt att väcka henne att man nästan kan tro att hon sover räv. Jag viskade hennes namn och klappade henne lite försiktigt över magen. Hon slog upp ögonen, sträckte lite på sig och sedan var det full fart - allt inom loppet av 3 sekunder! Hon fick frukost, ny blöja och kläder. När vi sedan borstat tänderna tog vi på oss ytterkläderna och traskade bort mot dagis. Jag tänkte att Julia skulle gå själv eftersom det ligger så nära, men den planen fick jag stryka så fort jag öppnade porten! Där stod sopbilen och förde ett himla liv, och min lilla fegis blev väldans. Så det blev till att bära nästan hela vägen ^^

När jag kom hem klädde J på sig och så gick vi och handlade. Det är lite svårt att gå och handla med Julia ibland, eftersom vi då bara har ett par händer som kan bära. De andra paret måste ju köra vagnen, så vi brukar inte få hem så mycket. Så idag, när vi hade båda paren händer, passade vi på att köpa hem lite större och dyngre saker. När vi var några portar hemifrån sprack dock två påsar och vi stod länge och skrattade åt kaoset, men till slut fick vi med oss allt hem. Vi åt en snabb, tidig lunch och tog på oss igen för att gå till Js möte. Dock var det ett lite "privat" möte, så jag skulle helst inte följa med in. Så jag gick hem igen, och här är jag nu! :)

29 september 2011 - Godmorgon

Även idag är jag uppe först. Julia har sovit lite halvtaskigt inatt också, med en del avbrott typ när hon tappat nappen eller fått en hostattack. Så jag låter henne sova! Vaknar hon inte innan 8 så väcker jag henne eftersom att det då är dags för frukost.

Efter jag hade hämtat Julia från dagis igår mötte vi upp Mickan och Mira och gick sedan hem till dem för att äta middag, samt umgås. Det var ett tag sen vi träffades nu pga jobb och sjukdom osv. Så det var dags nu! Mira och Julia var lugnare än vanligt - vissa stunder -. Resten av stunderna bråkade de om vem som skulle leka med vad och blev flyförbannade på varandra när de snodde leksakerna från varandra. Det blev till och med fysiskt vissa tillfällen! Men Mira var fortfarande lite gnällig efter en tids förkylning och Julia började gå på reservenergi, så det var inte så konstigt. Dessutom tror jag de började bli hungriga för efter middagen (pestofisk, mums!) lös de upp båda två och blev på mycket bättre humör! Då la de sig på golvet tillsammans och petade varandra i ansiktet och skrattade ^^ Så söta så!

Julia ska till dagis idag också och J har ett möte i kungsbacka. Han bad mig följa med, så det gör jag nog. Sen ska vi gå till försäkringskassan, och till eftermiddagen ska jag eventuellt träffa Mickan igen. Så jag har nog att göra idag :)

28 september 2011 - Dagisdumpad

Nu har jag precis dumpat av Julia på dagis. Samma glädje i ögonen som varje gång hon kommer dit! Hon sov rätt länge i morse, men naturligtvis i våran säng. Hon vaknade runt 22 första gången, men somnade om. Sedan fick hon en hostattack och blev ledsen kanske 10-15 minuter senare. Då kunde hon inte somna om utan satt i sängen och grät. Hon fick komma över och lägga sig hos mig och dricka lite saft (slemlösande). Jag tror dock jag somnade fortare än henne. Hon var rätt ledsen och grät en del. Vet inte riktigt varför, men hon verkade lite orolig. Min väckarklocka ringde klockan 7 men hon vaknade inte, och jag ville inte väcka henne. Hon behövde nog sova, så jag gick upp och la mig på soffan och tittade på Tv. Är faktiskt skönt att ha lite egen tid på morgonen innan alla vaknat. Hon kom upp typ 50 minuter efter mig och då blev det frukost.

J är hos tandläkaren så nu väntar jag på att han ska komma hem och berätta vad de gjorde med den (ihåliga?) tanden och vad det kostar...! Sen har han ett ganska viktigt möte i stan som han ska åka på och jag har inget planerat. Ska nog sitta i lugn och ro och söka jobb osv som jag måste göra. Skönt med en relativt lugn dag! :)



- Gunga! -

27 september 2011 - Lugna gubbar

Julia var faktiskt inte jättesvår att natta ikväll. Hon var trött, märkte man. Efter vi läst färdigt en saga låg hon på min arm och bara stirrade upp i taket. Jag sjöng lite för henne, som jag alltid gör och om jag slutade vände hon sig efter en stund mot mig, tryckte mig under hakan och sa "Sung...". Så jag fortsatte, och till slut somnade hon. Jag gick och la en större kudde i hennes säng för att hon ligger lite högre under natten och flyttade sedan in henne. Hon vaknade knappt ens när jag lyfte henne, vilket hon brukar göra. Hon snarkade vidare, och gör det fortfarande. Så får vi se hur det går inatt. Hon kommer säkert vakna och vilja sova bredvid oss, som hon alltid gör. Inte mig emot.

Jag har ätit sen middag, som bestod av...Tadaa: Snabbnudlar! Men var inte särskilt hungrig efter lunchen(!) så ville bara ha något litet. Så massa kolhydrater passade perfekt ^^ Ligger nu i soffan och har ont i hela kroppen! Nej, det var att ta i, men i benen och fötterna i alla fall. Men det är en härlig smärta. Kommer sova så gott inatt! :)

27 september 2011 - Städmani på kvällskvisten

Som alltid när jag börjar med något, i det här fallet disken, slutar det med så mycket mer, i det är fallet undanplockning av leksaker+kläder, sängbäddning, dammsugning och golvtorkning. Det är så jag har spenderat de senaste timmarna. Förutom ett litet break för blöjbyte, när Anna kom för att hämta posten och när Julia åt middag. Annars har jag bara städat och städat. Konstigt nog så går det mycket fortare att städa den här lägenheten på ca. 80kvm än vad det tog att städa lägenheten i Kortedala, som bara var på 52. Trivs nog bättre i den här! :) Och sen är det ju mest Julias saker som ligger och stökar till det här. Hon har en tendens att hämta ut massa leksaker (eller likksakkerr, som hon säger. Med franskt uttal ^^) från sitt rum och lägger det runt om i lägenheten. Hon sprider kanske ut sitt revir? Har ju hört att barn och hundar är lika...:p

Nu sitter vi i soffan och tar det lugnt ett tag innan det är dags för ärtan att gå och lägga sig. Hoppas på att hon somnar fort ikväll. Vilket hon naturligtvis inte kommer göra eftersom jag hoppas på det. Man ska aldrig hoppas! ^^


27 september 2011 - Ömmande fötter

Julia sov som en stock hela natten, utan ett ljud. Gissar på att hon var trött ^^ Hon vaknade samtidigt som jag när klockan ringde imorse kl.07. Hon var pigg som vanligt och ville direkt sätta igång med lekandet. Jag som är lite mer morgontrött föredrar dock lite lugn och ro på morgonen. Men det är lite mycket begärt! Strax innan 9 tågade vi bort till dagis och Julia blev som vanligt lycklig när vi kom fram. Hon gav mig en snabb puss och kram och rusade sedan in till sina favoritleksaker: dockorna!
Jag gick hem och slängde in J i duschen :p Skulle ta med honom till tandläkaren eftersom han har haft jätteproblem med en tand. Han duchade, och även jag tog en snabb dusch och sedan klädde vi på oss och gick. Tar inte alls särskilt lång tid att gå till tandläkaren härifrån, och vädret var fint så det var rätt trevligt att promenera. Tyvärr hade de ingen tid idag, men fick en till imorgonbitti så han får ta min cykel och trampa dit själv. Jag får lämna Julia på dagis och sen se till att få städat lite här hemma. Behövs verkligen!
Hur som, vi gick och käkade lunch på Wallys place efter tandläkaren. Har inte ätit där sen gymnasiet men det var fortfarande lika gott! När vi var så proppmätta att vi knappt kunde gå gick vi till Kungsmässan. Jag behövde komma till apoteket och köpa hem både det ena och andra (och tredje och fjärde) till Julia för att preppa lite inför kommande förkylningar (värre än den som är igång nu då). Slemlösare, febernedsättare, näsdroppar och febertermometer (min andra är helt väck :s). Dyrt med sjukdomar!

Nu måste jag i alla fall fixa disken. Suck...


26 september 2011 - Kvalitetstid med familjen

Uscha vad trött jag var hela dagen igår. Efter lunch, när Julia låg och sov, däckade jag på soffan framför  "Månprinsessan" utan att jag fattade det själv. Vaknade efter 20 minuter av att jag hörde Julia gråta. Men det var lika bra. Visst är det mysigt att sova middag, men inte lika mysigt att inte kunna sova på kvällen. Fast det har jag inte haft några som helst problem med på länge nu! ^^
Hur som helst ställde jag inte väckarklockan till idag. Brukar alltid göra det oavsett om vi har något planerat eller inte. Klockan 07 ska vi vara uppe! Men jag kände att vi alla behövde sova ut idag. Julia väckte mig vid 08.30 och då gick vi upp och åt frukost. Hade en rätt lugn morgon här med lite städ och sortering. Efter lunch klädde vi på oss och tog en rätt lång promenad till "Kicken", där jag skulle presentera J. Det var ett snabbt möte och kanske 10 minuter senare var vi ute igen. Jag behövde köpa nya skor så vi åkte till Hede för att ta en titt på Skopunkten. Jag hittade ett par till mig och fick även köpt ett par innetofflor till Jullan att ha på dagis. Sedan strövandrade och fönstershoppade vi lite inne på Freeport innan det var dags att åka hemåt.

Tur hade vi för rätt omedelbart efter att vi stängt dörren om oss öppnade himlen sig och regner öste ner. Hade ju inte varit det bästa att utsätta lilla sjuklingen för. Fast så jättesjuk är hon ju inte. På dagen märker man knappt ens av det, bara lite hosta till och från. Men på kvällen är det jobbigt då slemmet samlas och det blir tungt för henne. Imorgon ska jag till apoteket för och inhandla lite nödvändigheter som försvann i flytten, febertermometer och febernedsättare. Ska också hitta något bra slemlösande som hon kan ta på kvällen så det inte blir så tjockt. Hoppas det inte blir värre! Nu ska jag i alla fall snart gå och lägga mig och kramas med trollungen som fått ligga i mammas säng hela kvällen. Dels för luftens skull men också för att hon kommer högre med huvudet där.

Godnatt

25 september 2011 - Rivstart

Imorse skulle jag vakna 06:45, för att jag skulle möta Tessie utanför 07.20. Jag glömde min jacka med både nycklar och mobil i igår. J råkade stänga av alarmet i sömnen så jag hann inte ens höra det, än mindre vakna. Så jag vaknade av ett ryck när en bil tutade utanför, och då visste jag att klockan var för mycket! Jag fullkomligt hatar när det händer, när man blir försenad till något! Dock fick J springa ut, för jag var tvungen att göra morgonpinket. Julia - som snabbt hade dragit av sig sin blöja - kom in och ville sitta på sin potta. Så jag hjälpte henne komma upp och två sekunder senare började den spela musik, vilket den gör när det kommer vätska i den. Så även Julia gjorde sitt morgonpink på "toaletten" idag. Så duktig! :)

Julia kom inspringande till oss precis efter att vi gått och lagt oss. Hon grät lite, och det lät väldigt skumt när hon andades. Gnisslade liksom. Jag sprang och möte henne för jag ville att hon skulle sluta springa. När jag satt på sängkanten med henne på knäet och försökte få henne att hosta kom en hög och ljudlig rap, följd av ett stort leende på hennes läppar. Jag kunde inte låta bli att skratta åt henne, såg så roligt ut! J är påväg till coop nu för att köpa saft till henne så hoppas jag att det ska hjälpa. 

 

24 september 2011 - Snoriga ungen min

Usch, Julia är inte alls pigg. Snorig och hostar. Tycker så synd om henne! Det gör så ont i mammahjärtat när de små är rassliga. Hon har haft jättesvårt att sova inatt, dels för att det varit så varmt i hennes rum, ingen frisk luft, och sen för att hon är så snorig och hostig. Vi försökte båda två att natta henne i sitt rum, men gav upp när hon efter ca. 1 timme grät+hostade tills hon närapå kräktes. Hon fick helt enkelt somna i våran säng, vilket gav oss lite tid att vädra ut den gamla luften, och släppa in lite ny i hennes rum. Nu har J precis flyttat över henne och, såklart, hoppas vi på att hon ska sova där hela natten. Men det är inget vi förväntar oss! Jag måste i alla fall köpa hem röd, söt saft till henne imorgon, vilket rekomenderas framför hostmedicin till så små barn: Har samma effekt och är lättare att få i dem. Dock ska den vara varm, men det är ju inte så svårt. Det brukas ge till barn med krupp. :)

Nu ska vi kolla på film här, och sen blir det sängen för oss också!

Godnatt

24 september 2011 - Tick tack, tick tack

Jösses vad tiden går när man har roligt! Klockan är redan sex, och snart dags för Julia att sova, vilket jag verkligen tror att hon behöver. Stackarn är jättegnällig pga för lite sömn + antydan till förkylning. När pappa/morfar kom tog vi först en sväng till Kungsmässan och Julia fick en ny jacka. Jättefin! Sedan skulle vi ner till Åsa! Jag, J och Julia var hungriga så vi tog McDrivern och åt ett par cheeseburgare var. Julia var visst bamsetrött och somnade mitt i en tugga! Hörde hur hon burgade snarka där bak och vi alla fick oss ett got skratt när hon satt med huvudet neråt och hamburgaren halvvägs påväg in i munnen ^^ J fick ta bort den och torka henne så gott det gick runt munnen.

Vi kikade runt lite i huset där Andreas är i full gång med renovering och sedan åkte vi för att äta. Igen. Den här gången på Thairestaurangen. Jag och J åt sushi, pappa och Andreas någon wok och Julia fick några Satayspett. Hon åt dock inte så mycket. Vi fick med oss en del saker som blev kvarglömda i flytten, men inte i närheten allt. Otroligt hur mycket skit man samlar på sig! Julia somnade mellan fjärås och kungsbacka och fick sova några minuter till då jag sprang in på coop för att köpa frukt och potatis (och lördagsgodis :D), och fortsatte medan jag och pappa bar upp sakerna i lägenheten. Hon vaknade när det sista lasset var på väg upp - tajming! Nu är hon som sagt på tasigt humör och vi ska försöka få i henne lite mat och sedan blir det sängen för henne.

24 september 2011- Lördagsmorgon

Julia och jag vaknade ungefär samtidigt idag, strax efter 07. Hon har fått en ny blöja och sitter nu framför Barnkanalen och äter äpple. Hon brukar alltid få en frukt innan frukost, eftersom vi äter frukost kl.8 här behöver hon ibland något för att hålla sig till dess då vi vaknar så mycket tidigare. Så hon vill gärna ha sin morgonfrukt, och idag blev det ett äpple! :)
Jag känner mig faktiskt rätt utvilad idag. Det var inte så tungt att gå upp som det kan vara ibland. Men det kommer utan tvekan bli värre när det blir mörkare ute. Känns ju som att gå upp mitt i natten ^^ Pappa kommer väl hit om 2-3 timmar. Vi ska först åka ner till Åsa och lämna lite öl till Andreas som pappa köpt med sig. Hämta J:s birimbau som jag glömde där nere i flytten och äta lite mat. Sen får vi se om det händer nåt mer :)



- Julia hos morfar, på besök hos morfarsmor -

23 september 2011 - Julia snarkar

Nu ligger ärtan och sover. Låter verkligen på henne som det är någon förkylning på gång! Hennes näsa rann när jag kom hem och J berättade att hon knappt velat äta något under hela dagen, och dessutom hostat en del. Nu när hon somnade hörde jag att det lät lite tungt när hon andades, precis som när man är täppt i näsan. Kanske ska låta bli att flytta över henne till sin egen säng och låta henne ligga där hon ligger. Dels för att luften är bättre i vårat rum. Fönstret i hennes eget är trasigt så man kan inte öppna det lite, bara på vid gavel och det blir ju alldeles för kallt + att det är fredagkväll = MASSA oljud från parkeringen utanför. Sen sover hon kanske hela natten utan avbrott om hon får ligga inne hos oss, och det gör ju väldigt mycket när man är förkyld - vila är det bästa botemedlet! Dessutom känner jag så himla mycket för att krypa ner och mysa med henne när jag ska sova ^^ (Vilket kommer ske relativt snart, känner jag. Är himlans trött!)

Jag tänkte jag ska försöka mig på att kolla på en film. Jag och J gjorde det igårkväll också, men jag somnade efter halva med J:s lår som huvudkudde, när klockan var ca. 21:30. Då skickade han in mig till sängen, och jag tog mig dit och somnade om på två röda - om ens det. Var helt okontaktbar efter det! Inte ens när Julia började storgråta vaknade jag, vilket är konstigt. Jag brukar typ vakna bara av det djupa andetaget innan hon börjar skrika, men på senaste tiden, om jag sover och J är vaken, sover jag igenom det. Tror jag är mer avslappnad eftersom jag inte längre är den enda med ansvaret. Äntligen! Tills nu, oavsett om J varit där eller inte, har jag varit på helspänn och vaknat av minsta gnäll från Julias sida. :p

Ne, nu blir det till att slappa! :)



- J och en 1 dag gammal Julia -

23 september 2011 - Äntligen helg!

Även idag blev det lite stressigt påväg till jobbet. Jag gick hemifrån i väldigt god tid för att vara säker på att inte missa bussen, men när jag nästan var vid busshållplatsen och sträckte ner handen i väskan för att ta upp plånboken upptäckte jag att den inte låg det. Jag trodde inte det var sant, men fick tvärt vända om och springa hem för att hämta den. Jag var fast besluten att jag inte skulle komma försent, så jag tog cykeln ner igen. Parkerade den vid ST1, men hann inte låsa den. Dock var J och Julia på coop och handlade så jag ringde honom och bad honom låsa den på vägen hem, vilket han gjorde.
Så istället för att komma ca. 10 min försent var jag på jobbet 45min innan jag började. Fick sitta en stund och läsa, innan jag och en annan vikarie fick uppgiften att rätta matteböcker innan vi började. Så det satt vi med i ca. 30 min innan det var dags för fritids att börja.

Dagen gick bra, förutom att jag kände mig väldigt seg. Är ju inte alls van vid att jobba så min kropp strejkar gärna efter några timmar, det brukar dock lösa sig om jag får sätta mig ner i några minuter och ladda upp lite igen. Dock fick jag gå ca. 10 min innan jag slutade, vilket var perfekt då jag slapp stressa till bussen, Hann tom lämna tillbaka nyckeln på receptionen (råkade iofs sätta igång larmet :p).
Jag smög in när jag kom hem, så ingen hörde. J dammsög i sovrummet och Julia satt och gnällde i vardagsrummet. När hon fick syn på mig bröt hon ut i ett tårkalas och sprang gråtande fram och slängde sig runt halsen på mig. Hon slet av mig kläderna och sedan dess har hon inte lämnat min sida. Har nog varit borta från henne för mycket de här dagarna än vad hon tycker är okej. Och jag har ju saknat ihjäl mig efter henne också! Så nu ska det bli härligt att ha några dagar hemma med henne.

Imorgon kommer morfar (pappa) och hälsar på. Skulle ha gjorde det förra veckan men så fick han en körning till något land långt bort (kommer inte ihåg vilket) så han låg ute i två veckor. Men nu är han hemma och imorgon kommer han, och det ser vi fram emot :)

Ska nog låta skrutt ta ett bad nu, så kan jag fixa disken och sen somnar hon mycket bättre. :)


22 september 2011 - Rast

Nu sitter jag på jobbet och har lunchrast. Morgonen blev totalt förskräckligt stressig! Julia vaknade av Js väckarklocka, som han i all välmening ställt för att jag inte skulle försova mig. Men att samtidigt som jag försöker klä på mig, äta frukost osv, ha en unge på fruktansvärt humör springandes efter gör en lite lätt panikslagen. Och när J kommer för att hjälpa tjuter hon i falsett av ilska. Härligt sätt att vakna till på! Hmm...

Dessutom kom inte bussen. Vet inte var den tagit vägen! Jag stod och väntade i säkert 10 minuter innan jag insåg att oavsett om bussen kommer nu eller inte så kommer jag försent. När jag skulle ringa för att meddela detta upptäckte jag att telefonen inte låg i väskan där jag var så säker på att jag lagt den. Så jag fick springa hem, hämta telefonen och ringa samtidigt som jag sprang ner till hållplatsen igen för att vara säker på att hinna med nästa buss. Det var ju ingen fara, jag kan ju liksom inte hjälpa att bussen inte dyker upp när den ska. Jag kom fram ca. 08.10, så det var ingen fara skedd. Men det har tagit mig till nu att få ner pulsen några hg!

Nu får jag återgå till rasten. Ska snart till biblan. Jihaa...;)

21 september 2011 - Glömde visst :/

Julia har sovit sen ett par timma tillbaka och jag har legat på soffan och tittat på en film. Hon fick somna i vår säng inatt igen, och det gick väldigt mycket snabbare. Vet inte om det är en bra lösning på problemet, men vet inte riktigt vad vi ska göra annars. Detta är ju ett helt nytt problem för oss eftersom Julia alltid varit väldigt duktig på det här med att sova själv annars. Men somnar hon i vår säng, och sedan blir flyttad över till sin egen efter några timmar, så sover hon längre i sin egen säng än annars. Vet inte när hon kom in till oss inatt, dock, eftersom att ingen av oss vaknade. Men det var efter 00 iaf, för då hade vi inte ens somnat än. Hur som..

Jag måste skynda mig att ta en dusch. Skulle ha gjort det direkt efter Julia somnat men glömde :s Kom på det när jag skulle klia mig i huvudet och råkade ta ett djupt andetag samtidigt. Hua!! ^^ Hehe...

21 september 2011 - Laddar

Efter mötet fick jag praktiskt taget springa till busshållplatsen för att hinna med bussen ner till Åsa. Jag var framme i god tid och hämtade nyckeln och gick sedan in i syslöjdssalen för att "förbereda" lite inför klassen. Läsa igenom eventuella instruktioner som ord. lärare lämnat. Idag fanns det dock ingen sådan, men hon kom inspringande lite snabbt för att "sätta igång" eleverna. Sedan jobbade de på rätt självständigt, som tur var. Jag kan ju inte sy :s Dock fick de sluta 10 min innan eftersom jag ville slippa vänta i 57 minuter på bussen. Dessutom ville jag prata med de på dagis lite och därför behövde jag ju följa med och hämta henne.

Även idag hade vi lite problem att få med Julia hem. Vissa barn gråter när de lämnas på dagis, andra när de hämtas. Fast det är ju skönt att hon trivs. :) Hon har fått massa kompisar, spec. 2 små pojkar som kom framspringande till både mig och J när vi kom. Den ena höll i ett platslejon och den andra en gummikrokodil som de gärna ville visa upp. Så söta! :)
Till slut fick vi med oss vår tös, och satte henne i vagnen för att gå och handla, vilket gick förvånandsvärt bra idag. Hon brukar skrika som en stucken gris när vi försöker sätta henne i vagnen, men idag, som sagt, satte hon sig lugnt och slappnade av lite.

Det tog ett tag att handla eftersom vi inte riktigt kunde komma överens om vad vi skulle äta till middag. När vi väl valt och betalat skyndade vi hem där J satte igång med maten direkt. Blev rätt tidig middag eftersom han skulle iväg. Julia fick hoppa i badet direkt efter maten eftersom hela hon var täckt med mat osv. Medan hon satt och lekte i vattnet fixade jag disken. Eftersom vi har en dörr mellan köket och badrummet kan hon sitta där samtidigt som vi grejar i köket. Såklart har vi kontakt med henne hela tiden genom att prata/gå dit, men det är skönt att hon kan hålla sig sysselsatt ett tag.

När jag satte henne i soffan för att värma sig lite efter tyckte jag hon såg lite suspekt ut och när jag lyfte på täcket hade hon kissat. Litervis! Tack och lov att vi har skinnsoffa! Det gick snabbt att torka bort :) Ni ska vi ta det lugnt här, jag och min flicka! Jag ska upp och jobba tidigt (och länge) imorgon och hon ska till dagis och ta kort! Jag har redan lagt fram kläder hon ska ha, eftersom jag inte är hemma så får J sköta påklädning och lämning osv i morgonbitti. Men vågar ju inte riskera att hon ser ut som en pajas på sitt första dagisfoto ^^

21 september 2011 - Sömntutor

J och Julia ligger och sover. Skälv har jag varit vaken sen runt 07 när väckarklockan ringde. Konstigt nog vaknade ingen annan av den. Julia kom in till oss inatt, men jag minns inte när eller hur, men klockan runt 05 vaknade jag dels av att himlen hade totalöppnat sig, men också för att Julias musik fortfarande spelade i hennes rum. Jag gick upp för att stänga av den, och då upptäckte jag att hon också var vaken. Hon följde efter mig upp och höll mig sällskap när jag gick och kissade ^^
Troligen kommer hon vakna när som helst, men om inte ska jag väcka henne om ca. 25 minuter då det är frukostdags kl.08. Hon får gå till dagis lite tidigare idag eftersom vi ska vara på möte 09. Det kommer vi ju inte hinna, men 10-15 över hoppas jag på att hinna iaf. Det blir snabba ryck, helt enkelt. Efter mötet vet jag inte ens om jag kommer hinna hem innan jag måste ta bussen ner till Åsa för att jobba. Det var längesen jag längtade så här mycket till helgen! ^^

20 september 2011 - Regn och rusk

Nu är det hösten här på riktigt, och utan undantag har den tagit sina regniga stormar med sig. Skönt att jag inte tvingats gå ut så mycket, och när jag väl gjort det har jag klarat mig undan de värsta skurarna. När jag lämnade Julia på dagis duggade det lite lätt, men vi blev inte direkt påverkade eller blöta av det. Julia tyckte mest det var mysigt och satt på mina axlar och tjoade "Jegna. Jegna!" ^^ När jag kom hem tog J och jag ett krafthandtag och städade hela lägenhet. Skönt med rent! Sedan gick vi till pizzerian och åt lunch tillsammans. Ensamma. Var ett tag sen :) Även på vägen hem därifrån var det uppehåll. J tog cykeln då han skulle till Af, och jag planterade mig i soffan i ett par timmar, tills det var dags att hämta Julia igen. Jag såg genom fönstret hur det spöregnade och började få lite ångest över att gå ut i det hemska vädret, även om det inte är alls långt att gå. Men jag hade turen på min sida även då: Det lugnade sig, och började dugga. Lite som på morgonen.

Det hade inte varit några problem idag heller. Julia hade ätit, sovit, lekt - Ja, haft det kanonbra helt enkelt ^^ Tills mamma kom och förstörde allting! Känner mer motiverad än någonsin att börja jobba/plugga nu. Inte bara för att jag börjar bli rastlös, men också för att Julia ska få gå längre dagar på dagis. Tror hon skulle tycka det var jätteroligt. :)
Imorgon blir det snabblämning strax innan 09, eftersom J och jag ska på viktigt möte efter och sen ska jag ner till Åsa och jobba ca. 1,5 timmar. Får ju dock betalt för 4, så det är helt ok :) Fasar lite över torsdagen dock. Har inte jobbat 11 timmar isträck på väldigt länge...:/ 

20 september 2011 - Upp och hoppa

Det hände inte så mycket mer under gårdagen. Vi promenerade till Coop och handlade lite, när vi kom hem blev det mat och sen fick Julia bada medan jag rakade av J allt hår han hade på skallen. Typ ^^ Efter att Julia hade somnat blåste det upp ordentligt och det lät som om balkongerna skulle falla av byggnaden vilken sekund som helst. Självklart vaknade Julia av det några gånger och strax innan 22 ville kunde hon inte somna om igen. Hon grät och sträckte armarna efter mig och sa "Kram" varvat med "Baja" (=Bära). Efter att ha försökt få henne att somna om ett bra tag gav jag upp och bar in henne i våran säng. Jag antog att jag tvunget skulle behöva gå och lägga mig också, eftersom hon var så rädd, och gick för att borsta tänderna osv. Men det blev tyst där inne, och hon somnade om. Trots att fönstret var lite öppet där och man därför hörde stormen mycket tydligare.

Jag gick i alla fall och la mig efter att ha kollar på "Svenska Hollywood fruar", och började läsa en ny bok, då jag hade läst klart min gamla tidigare på kvällen. Tycker det är så svårt att ställa om sig från en bok till en annan, särskilt när det inte är samma författare som skrivit dem. Men man vänjer sig fort :)

Nu sitter Julia och äter frukost och snart ska vi gå till dagis. Hon ska vara där mellan 9-14 idag, som i fredags. J ska på möte på Af klockan 13 och jag har inget planerat! Så skönt. Behöver vila upp mig inför torsdag då jag ska jobba 07:30-18-30. Hur ska jag orka det? :O

19 september 2011 - Lunchvila

Mötet idag gick ganska snabbt och smärtfritt får jag säga. Fick uppgiften att själv kontakta två personer, en via mejl och den andra via tel. Så ska snart skicka iväg ett mejl, men samtalet får jag ringa imorgon. Barnbidrag = refill till telen ^^

Jag köpte med mig lunchmat på vägen hem som J började tillaga ganska direkt när jag kommit genom dörren. Efter maten somnade Julia typ direkt, och J som varit rätt sliten i några dagar nu gick även han och la sig. Själv bestämde jag mig att ta min vila i ett varmt, skönt bad! Härligt! :) Nu kom lillskrutt upp och jag tänkte fixa disken. Sen ska vi på promenad till Coop hela familjen :)

19 september 2011 - Veckoplaner

Igår hann jag inte blogga! Jenny kom hit vid 11 för att hämta tvättmaskinen, vilket var lättare sagt en gjort. Det är ju inte bara att lyfta upp den och gå, liksom. Den ska kopplas ur och ditten och datten, sen väger den ju en del också. J och Jenny kämpade på, medan jag fick plocka ner dörrarna i lägenheten för att de skulle komma förbi. Har ingen aning hur det gick ner för alla trappor, men tydligen gick det bra för maskinen stod i en del i kärran när jag kom ner. Vi skulle följa med hem till dem då de även behövde hjälp att lyfta av den. Sedan blev det macka och muffins och Julia fick leka med Elsa en stund innan det var dags att åka hem - vilket Julia såklart inte ville!

När vi kom hem igen var jag uttråkad, så jag satte igång att städa. Inte det lättaste med en totalgrinig unge som bara springer runt och skriker hela tiden. Men jag fick gjort lite i alla fall. Sedan var det middagsdags för Julia som fick potatismos och köttbullar och när hon ätit upp allt busade vi en liten stund innan läggdags.

Idag ska jag på möte vid 10 med min "stöttare" från Kicken. Ska prata om studier, osv. Kul, kul. Imorgon har jag inga planer! Julia ska till dagis, J på möte på AF och jag ska bara slappa ^^ på onsdag har vi möte igen, båda två och på tors-fre blir det jobb. :)



- Go å gla -

18 september 2011 - Söndag hela dagen

Trots att jag gick och la mig senare än vanligt, runt 00, och Julia väckte mig vid 07.30 så känner jag mig faktiskt mer utvilad än på länge! Julia kom in och la sig hos mig när jag låg och läste så vi låg och kramades innan vi somnade. Så himla mysigt! Fast jag önskar ju att hon snart börjar sova hela nätterna i sitt eget rum. På heltid. Nu är det ju en natt här och där som hon gör detta. Med det ger lite hopp varje gång! :) Funderar på att köpa en liten, röd lampa som inte är så stark. Det ska tydligen vara lugnade med rött ljus och då kanske hon känner sig tryggare? Ja vad vet jag!? Ska nog ta och ringa till Bvc och fråga om de har några tips!
Idag planerade vi ju en baddag, men tror vi hoppar det. Vill inte utsätta Julia för det eftersom hon verkar lite krasslig sådär. Anna, Jenny och Elsa kommer ju och hämtar diskmaskinen runt 11, och sedan bad de oss följa med ner till huset då de skulle behöva bärhjälp där också. Och det är ju alltid trevligt att umgås med dem, och Julia och Elsa har ju så roligt tillsammans <3

Nu sitter Julia och äter sin frukostgröt och tittar på "Kim Possible". Jag brukar kunna titta på de flesta barnprogram och vara rätt underhållen, t.ex. Disney-dags osv. Men just Kim Possible har jag aldrig förstått mig på! Tror kanske det är för att det inte fanns när jag var liten så har ju ingen, typ, nostalgisk relation till det :p Men Julia tycker det är roligt så jag får väl genomlida de knappa 30 minuterna det går ^^ Fast jag tycker det är dåligt att de har reklam även i barnprogram. Julia blir förbannad när programmet slutar bara sådär och tror att det var jag som bytte kanal. :p



- En snart ett år gammal bild -

17 september 2011 - Mia-tid

Näe, du skojar...skrev ett långt inlägg nyss, men råkade radera hela skiten med en feltryckning! Hate when that happens...!

Jag skrev om hur sällan det blir man har egentid när man är en familj, även om familjen inte är större än 3 pers. Julia är ju lite som en svans/magnet/GPS som söker upp mig var jag än är. Hon vill liksom helst sitta i knät när jag går på toaletten liksom. ^^ J är ju van vid fart och ljud runtomkring sig eftersom han aldrig bott ensam. Han har ju alltid haft sin stora (mysiga) familj runt sig, alternativt massa vänner osv. Därför störs han inte på samma sätt som jag på bristen på egentid. Jag har ju bott ganska mycket ensam. Från att jag var 17/18, när jag bodde ensam i ett stort hus, till jag var 21 och min och J:s resa började. Var ju även mycket ensam som yngre, efter mammas bortgång. Hade bara hunden. :) Även om jag kanske inte tyckte så mycket om det då så har det ju satt sina tydliga spår: Jag behöver vara ensam!
Så nu, ikväll, är jag det. Ensam! Julia ligger iofs bara 2,5 rum bort och sover, men ändå. J blev bjuden på middags utav sina vänner (Kanoners! Billigare för oss :p) så han stannar ute längre än vad det var sagt. Så nu kan jag sitta med TV:n på vilken kanal jag vill utan att egentligen titta, samtidigt som jag ockuperar datorn och behöver inte ta hänsyn till någon annans vilja! Älskar att få vara lite egoistisk ibland ^^




- Me. Just Me! -


17 september 2011 - Soffhäng

Sådär, nu har jag och Julia varit ute en sväng till, men vet inte hur roligt det var. Julia har en "Nej"-dag. Eller rättare sagt, en "NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!"-dag. Allt jag gör är fel och allt jag ber henne göra ska hon absolut inte göra. Sådana dagar är alltid tröttsamma och tålamodet får sig en ordentlig prövning. Men det är bara att bita i det sura äpplet, så att säga! Efter mycket motsträvan och ilskeutbrott kom vi hem till värmen igen. Jag hade kört diskmaskinen innan vi gick så när vi kom hem fick Julia först lite mat - som hon till en början absolut inte ville äta, men efter att hon smakat lite slukade hon resten - och sedan plockade jag ur den rena disken, i den smutsiga, hängde upp den rena tvätten och satte på en ny maskin. Imorgon kommer Anna och Jenny och hämtar sin tvättmaskin (snyft) så jag vill ha så mycket som möjligt upptvättat till dess. Har i alla fall bäddat allas sängar också, samt busat lite med min lilla Humla som precis kröp upp i mitt knä för att kramas! Mys :D Hon har fått lite lördagsgodis, så nu luktar hon jättesött! Passar ju på henne ^^ Hon hade behövt ett bad, men jag har inte bestämt mig om jag ska ge henne ett ikväll eller inte. Om vi åker och simmar imorgon kommer hon ju behöva tvätta henne efter det också och för ofta torkar ju ut huden. Men jag vet först imorgon hur det blir eftersom Julia har verkat lite snuvig idag. Vi får se, helt enkelt ^^ Nu blir det gos :D

17 september 2011 - Eftermiddagsplaner

Julia vaknade runt 13:50 - efter att ha sovit i 2 timmar och 10 minuter! Sedan kom hon upphoppande, glad och alldeles rosig om kinderna. Vid första anblicken trodde jag nästan hon hade fått feber under vilan, men den tanken slogs fort bort när hon sprang och hoppade rakt upp i soffan med ett stort leende på läpparna. Vi har busat sen dess och nu sitter vi i soffan. Julia äter en banan och dricker lite mjölk sen tror jag det blir en sväng ut. Dock bara här utanför, då jag inte tycker det är något roligt väder alls! Det regnar visserligen inte, men det är så kallt och varken Julia eller jag har några bra höstkläder just nu. Julias ställ hänger på dagis, alltså inkl. jackan hon använt hittills. Jag har inga hela skor! Stora hål i sulan (om den ens sitter kvar) så det blir svinkallt om fötterna så fort jag går ut. Så det står högst upp på inköpslistan just nu - jacka till Julia och skor till mig! Iofs behöver Julia också höst/vinterskor. De hon har duger väl för tillfället, men kommer snart vara för kalla.



- En morgon i somras -

17 september 2011 - Snorungen

Julia var otroligt gnälling i stort sätt hela förmiddagen. Tror det var en blanding av hunger och trötthet samt eventuellt en liten förkylning på gång? Hon är lite snorig och glansig i ögonen. Hon åt några skedar av sin mat sedan satt hon bokstavligt talat gråtande och skrek "Soooova...", så jag avbröt lunchen och gick och la henne. Väl i säng ville hon dock såklart inte sova alls. Hon låg bara och stirrade, men till slut somnade hon och jag gick och åt min lunch i lugn och ro. Nu har hon snart sovit i 2 timmar(!), och jag har inga planer på att väcka henne. Hon får sova tills hon vaknar av sig själv. Hon behöver det! Vanligtvis brukar hon inte få sova mer än 1,5 timmar eftersom hon aldrig somnar till kvällen då. Vanligtvis brukar hon inte heller vilja sova längre utan vaknar ganska precis 1,5 timmar efter hon somnat. Men, som sagt, idag verkar hon lite snorig så det är nog bra om hon får sova lite längre :)



- Sova är bra -

17 september 2011 - Snart frukost

Vi vaknade runt 07 allihopa. Eller, J och Julia i alla fall. Jag orkade inte så jag låg var i sängen. J höll på att fixa sig för han skulle iväg och Julia sprang efter honon. Jag låg nerbäddad i min varma säng och lyssnade på dem samtidigt som jag låtsades att jag sov. Fast rätt snart blev jag uttråkad och plockade upp min bok och började läsa istället.

När J skulle gå gick jag upp för man vill ju inte gärna låta Julia springa runt utan uppsyn. Vad som helst kan hända! Det kan det iofs med uppsyn också, det går ju så jäkla snabbt ^^ Jag och Julia ska iaf snart äta frukost och sen får jag se vad som händer. Eftersom J skulle iväg blir simmningen nog imorgon istället. Idag blir det tjejdag. Om det blir fint väder tänkte jag packa ner lite frukt och cykla bort till någon lekplats. Lite variation från den här utanför kan ju vara roligt! :)


16 september 2011 - Åh du soffa min bästa vän...

Nu är vi hemma efter ännu en promenad. Var på coop den här gången och köpte hem lite frukt och mat + galgar, vilket vi var i riktigt stort behov av! Sånt där som liksom alltid brukar finnas hemma hos folk, men hos oss var det alltså brist på detta! ^^
Jag är riktigt trött i mina ben och fötter. Känns som jag har utvecklat trampdynor efter där skon har tryckt. Vill nog aldrig gå igen i hela mitt liv ^^ Nu lagar J mat, Julia sitter och tittar på barnkanalen (pedagogiskt, jag vet!) och jag...slöar och gör inget meningsfullt alls. Förutom att blogga då ^^

Vi funderar på att ta en liten eftermiddagstur till simhallen imorgon, men vi får se imorgon. Hade varit mysigt och roligt att se hur Julia reagerar. Hon badade ju en del i havet i somras, men hon var ju liksom lite skeptisk till det. Skräckblandad förtjusning liksom. Men vi får se :) Finns ju en liten plaskis för henne om hon inte vill vara i det "djupa" vattnet.



Julia på stranden. (Tror hon fått syn på nåt havsodjur eller nåt) ^^

16 september 2011 - Spaghettiben

J och jag traskade hela vägen bort till Af, vilket är en ganska bra bit! Stannade till en snabbis på Fyren för kissepaus dock, men annars var det raka vägen. Dock var det inte så farligt långtråkigt! Vi njöt av solskenet och av att ha lite egentid, samtidigt som vi var säkra på att Julia hade det bra.

Det tog ett tag där, med registrering osv. Vi var klara runt 11:30, och påbörjade då den långa promenaden hemåt. Vi stannade till vid Hemköp och köpte lunch till oss och åt den när vi kom medan vi spelade yatzy :) Så roligt! Sedan var det dags att hämta hem gullrumpan, och jag erbjöd mig att göra det då jag var väldigt nyfiken på hur det hade gått. När vi kom i morse visade det sig att de fått tag i en vikarie, så Julia kunde sova där som det var sagt från början. De hade ändrat tiden igår eftersom de var en man kort! Men nu var det löst i alla fall, så vi fick bara springa hem och hämta filten samt Nono till henne. Därför var jag nyfiken på hur det hade gått, med sovning och allt. Jag hade inte förväntat mig något, eftersom Julia inte alltid är ett jättefan utav att sova, men jag blev glatt överraskad när de fascinerat berättade hur snabbt och smärtfritt hon hade somnat! Inget gnäll, utan bara la sig ner och somnade. Jag är så glad att det funkar också!! Kan ju verkligen vara 100% avslappnad när Julia är där och fokusera hela mig på vad jag måste göra. Perfekt, är ju det rätta ordet! :D

Nu ska vi gå på mer promenad och handla middagsmat. Måste ta vara på det fina vädret, för det stannar nog inte så länge!

Tja

16 september 2011 - Snart helg!

Inatt knuffade inte Julia ut oss lika mycket så vi har sovit betydligt bättre! Skönt! Nu sitter vi och väntar på att gå och lämna Julia på dagis och sedan ska J och jag traska vidare till AF. Han har äntligen fått sitt svenska pers.nr så nu ska han sätta igång och söka jobb/utbildning. Han måste ju läsa sfi först men det kommer gå fort tror jag. Han är ju jätteduktig på svenska redan! Sen kan man ju läsa sfi med någon utbildning som tillval typ bygg, turism etc. Så nu börjar ljuset i tunneln bli mer och mer starkt! Vi närmar oss! :D

Nej, nu är det dags att slänga på ytterkläderna och traska bort! Julia är väldans otålig här nu! :)

Hörs sen!

15 september 2011 - Torsdag

Idag har vi inte gjort mycket. Började tvätta kl.11. Enbart sängkläder, filtar och handdukar. Jag slängde in första tvätten medan J vattnade blommorna och fixade lunchen. Sedan fick han ta över tvätten och jag tog Julia på en promenad. Hon fick sova i vagnen eftersom även hennes sängkläder låg i tvätten, och jag behövde ändå komma till Coop och handla hem mat för idag och imorgon. Hon somnade snabbt och sov som en stock hela vägen dit, hela tiden jag handlade och nästan hela vägen hem.

Sedan ringde min soc handläggare och frågade om jag kunde komma till "Kicken" för ett litet möte med henne, min handläggare där samt från AF. Jag uppfattade det som att jag skulle vara där 16:15, så vid 15 la jag mig på sängen för att vila en liten stund. Haft grym huvudvärk efter Julias sparkar hela natteb :/ 20 minuter senare ringer soc och frågar om jag är påväg. Jag hade visst inte hört att hon sa från 15:15 till 16:15 (min telefon har världens uslaste mottagning!), så det var ett snabbt ombyte och sedan bara till att slänga mig upp på cykeln och trampa iväg. Var där typ 15 min efter att hon ringde, flåsandes som en gris! Mötet gick bra. Pratade om "framtiden" lite, så nu har jag massa planer och saker att göra. Hela nästa vecka är fullbokad typ, men det är ju bra. Sjönt när det händer lite saker :)

Nej nu blir det nog en rulle på TV. Som vanligt! :)
Godnatt

15 september 2011 - 182

Idag är Julia 1 år, 8 månader och 2 veckor ^^

Jag gick och la mig tidigt igår! Strax innan 22 slängde jag in handduken och gjorde mig iordning. Precis innan jag skulle krypa ner började Julia storgråta och ropade "Kom. Kom!" inifrån sitt rum. Jag gick dit för att försöka lugna ner henne och få henne att somna om, men det var rätt meningslöst. Hon fick helt enkelt följa med in och lägga sig bredvid mig. Jag låg och läste min bok och hon låg och somnade om på min arm. Mysigt!
Dock gick hon bananas under natten och både jag och J var på god väg att hamna på golvet vid ett flertal tillfällen, då Julia gärna ligger tvärs över sängen med huvudet på mig och benen på J. Jag vaknade vid 05 av att jag låg och vinglade på sängkanten. Jag gick upp och kissade och när jag kom tillbaka hade skurkungen tagit min plats! Hon må inte vara så stor, men det är inte lätt att förflytta henne när hon sover alltid! Hon blir rätt sur när man puttar på henne när hon sover, men hon får faktiskt skylla sig själv!

Sedan vaknade hon väl runt 07 och började hoppa på mig, vilket är riktigt smärtsamt. Hon trycker liksom ner hela sig i magen osv. Jag väckte J och han tog upp henne så jag kunde få vila lite, men det lyckades jag inte med! Nacen och ryggen värkte och barnen på förskolan utanför tjoade och hejade på varandra så jag kunde inte komma till ro alls. Jag gick upp istället. :) Idag ska vi tvätta alla sängkläder, och förutom det har vi väl inga direkta planer. Har inte råd med planer ^^ Imorgon ska Julia till dagis igen, och sova där för första gången. Blir spännande att se hur det går! Hon är ju inte alltid ett stort fan av att sova :/


14 september 2011 - Min duktiga flicka!

Efter att Julia blivit lämnad på dagis satt vi mest och glodde här hemma. Kändes så konstigt tyst och lugnt att det tog ett tag innan man kunde njuta av stillsamheten. Hela tiden förväntade jag mig att Julia skulle komma inspringande och ropa "Mamma? Läääsa?", eller nåt annat. Till slut tog vi tag i oss och medan J fixade i köket, det vill säga disken + lunchlagning till oss två, så plockade jag upp efter vårt yrväder! Innan jag visste ordet av var det dags för hämtning!
Jag tågade bort till dagis, och var där ca. 15 min innan jag skulle och barnen satt fortfarande och åt. Jag ville inte dundra in och störa dem i lunchen så jag satte mig i hallen och väntade. Efter ca. 10 minuter öppnade "Fröken R" dörren och sa att de var klara och att jag gärna fick komma in. Julia satt vid bordet längst bort med en stor bit päron i ena handen och strålade av lycka. Hon blev jätteglad att se mig och började hoppa upp och ner, sittande. Hon fick jättemycket beröm och fröknarna sa att jag hade "ett exemplariskt" barn! De berättade att hon hade varit så snäll, lyssnat på vad de sagt till henne, lekt jättefint och ätit en stor portion utan några problem alls! Jag jublade av stolthet inombords. Men jag lyckades nog inte dölja hur stolt jag blivit!

Inte heller idag ville väl Julia gå hem, men hon bråkade inte särskilt mycket. Hon kramade sin fröken hej då och följde sedan med mig ut i hallen för att ta på sig skorna, och så fort någon gick förbi, barn som personal, vinkade hon och sa "heddå". ^^



Hon somnade utan några större svårigheter när vi kom hem och då åt jag och J en lugn lunch. Sedan blev det massa bus och mys hemma Vi satt och kollade i bilderböcker och sjäng visor tills jag bestämde mig för att ta Julia på en kvällspromenad. Vi gick bort till Hemköp i total motvind och köpte några bananer. Ute på gården träffade vi sen ett gäng hundar som Julia lekte med en stund innan vi gick hem. Nu ligger min stora, fina, duktiga tjej och sover. Själv sitter jag och J och tränger i soffan i väntan på film på TV!

Godnatt

14 september 2011 - Andra dagen

Nu har Julia varit ensam på dagis i ca. 40 minuter. Lämningen gick snabbt och smärtfritt - i alla fall för Julia. Så fort vi kom innanför dörren samlades alla barnen innanför grinden och Julia sprang fram och de började prata om något mycket intressant. Jag fick snabbt klätt av henne och lyfte in henne till de andra, och sedan la jag hennes extrakläder, blöjor och regnkläder där de hör hemma samt gav personalen Julias bobo, en lapp + ett foto att att sätta upp ovanför Jullans krok. När jag sedan skulle säga hej då och bad om en kram fäktade Julia snabbt bort mig och försvann in i dockvrån. Den minsta flickan började dock gråta när jag gick.
Känns verkligen bra att det går så bra hittills, och hoppas det håller i sig. Jag menar, alla har ju dåliga dagar och förr eller senare kommer Julia med all säkerhet protestera mot att bli lämnad på dagis, men starten har ju varit en dröm!

13 september 2011 - Dagis

Jag har verkligen inte skrivit här på länge, länge nu, men idag vill jag skriva ner eftersom jag är rädd att jag kommer glömma av idag annars. Vill kunna svara Julia när/om hon om ett flertal år frågar mig om hur hennes första dag på dagis var.

Det började med att vi försov oss. Lyckat! Inte så farligt länge visserligen! Js väckarklocka ringde kl.07, vilket är smärtsamt. Inte för att det är tidigt, men för att hans melodi låter som en full tupp med halsbränna. Man vaknar och ser sig om för att lokalisera oväsendet liksom. Jag och J vaknade av det, men Julia, som låg mellan oss, sov gott fortfarande så vi stressade inte upp. Skulle ju inte vara där förrän 09:30, så det var ju ingen brådska. Och Julia skulla ju vakna långt innan dess! Eller hur...? Det gjorde hon inte, såklart. Jag däremot, vaknade med ett sånt där obehagligt ryck och med en känsla att det är senare än vad det borde vara. Jag flög upp ur sängen och skrek rakt ut: "Vad är klockan!?!??!?!". J tittade upp och svarade "Snart 09". Jag blev panikslagen och ryckte upp min telefon som visade 8:40. Inte så farligt alltså. Men upp kom vi snabbare än vanligt!
Jag slängde mig in i duchen medan J gav Julia frukost. Sedan klädde vi oss alla och rusade ut. Var framme på dagis ca. 09:15. Vi var alltså tidiga! Att vi lyckades!
Mottagandet var i alla fall enbart positivt, och Julia sken upp med hela ansiktet när vi klev innanför dörren och hon fick syn på alla barnen. Hon ville absolut inte följa med mamma och pappa på guidad tur runt i byggnaden - hon skulle in och leka. J följde med henne i alla fall, och jag följde efter "Fröken R" när hon visade mig runt. Det var jättemysigt! Julia såg jag inte till, och snart anslöt sig J också, då Julia inte brydde sig ett skvatt om han var där eller inte. Hon satt vid bordet och pysslade med sin nya kompis!

När dagen var klar och vi skulle hem ställde sig Julia på tvären, vilket inte var ett dugg oväntat! Visste att hon inte skulle vilja gå hem, och jag förstår henne! Men vi hade inte så mycket att välja på, och snart hade hon lugnat ner sig och gick istället runt hela avdelningen för att krama alla till Hejdå. Vissa av barnen såg lite häpna ut när Julia slängde sig runt halsen, andra slängde sig tillbaka och någon sprang ifrån henne. De mest mottagliga fick väl en 2-3 kramar extra innan vi fick med henne. När vi gick ut genom dörren vinkade hon snällt och sa "Saoo" (=Tchau-Hejdå). Tänk vad lycklig hon skulle vara om hon förstod att hon ska tillbaka imorgon! Fast å andra sidan kanske hon gör det, för hon var ovanligt lätt att natta inatt.
Imorgon ska hon vara där själv mellan 09:30 och 12:00. Alltså blir det lunch där för henne. Jag har svårt att tro att det kommer bli några problem, men om det skulle bli gnälligt (av någon konstig anledning) så finns vi ju 2 min därifrån. :)



RSS 2.0