3 maj 2010 - Dopad

Kajsa kom hit i lördagseftermiddag för att medverka i dopfirandet som hölls igår. Hon lagade god, lyxig mat, som hon alltid gör när hon kommer hit. Vi satt och tittade på film under kvällen och kom i säng rätt sent. Runt 00:30, och sedan vaknade Julia strax innan 08:00 och skulle promp upp. Så jag var rätt sleten igår och trots att vi hade så god tid på oss, blev det stressigt när vi skulle till kyrkan.
Vi började göra oss i ordning alldeles för sent, och Kajsa lockade mitt hår med sin plattång. Det tog sin lilla tid och efter det hade jag ca: 15 min på mig att sminka klart, ge Julia mat och sedan klä på oss båda. vi var färdiga kanske 10 minuter sent och när vi då skulle göra oss färdiga för att gå bestämde Julia att det var ett bra tillfälle att bajsa. Jag höll inte med, men har inte så mycket att säga till om när det kommer till hennes naturbehov, så det var bara till att byta. Vi kom till kyrkan typ 14:50 och dopet skulle börja vid 15:00 så det var bråttom att hälsa på alla och få på Julia dopklänningen. Jag hade oroat mig för att den skulle vara för liten, men det hade jag inte behövt! Julia praktiskt taget drunknade i den!

Hade också oroat mig för hur Julia skulle bete sig i krykan, när massa andra skulle hålla henne. Hon har kommit in i den åldern när det är lite kinkigt om det inte är mamma som håller. Jag tyckte det var lämpligt att jag bar henne in i kyrkan när ceremonin började, så hon fick lära känna allt från min famn, och sedan ge över henne till sina faddrar. Det funkade kanonbra och hon var hur snäll och lugn som helst. Hon verkade mest tycka att allt var spännande och log mot alla som tittade på henne. Den andra flickan som döptes verkade dock vilja vara någon annanstans och grät och tjoade och hade sig. Blev nervös att det skulle smitta av sig på Julia eftersom hon inte gillar när andra gråter, men jag pratade och log mycket mot henne och det hjälpte. Inte ens när hon var själv uppe med prästen och fick vattnet över huvudet gav hon ljud ifrån sig. Gissa vem som var stolta morsan? :D

Sedan åkte vi hem till Olle och Susan där dopfikat skulle hållas, och vi åt sallader och nybakat. Mitt lilla kusinbarn Tilde var ytterst intresserad av Julia och jättesöt mot henne. Hon satt i soffan och hade henne i knäet och gosade med henne, och Julia accepterade det utan en protest. Tildes pappa, min kusin, frågade mig om vi hade varit och kollat upp om Julia har stämband, eftersom hon inte verkar kunna skrika. Men jag, pappa och Andreas kunde intyga att hon allt kan skrika, och de fick det även bevisat efter att Julia hade sovit en stund i Annelies säng. När hon vaknade blev hon rädd eftersom det var ett nytt ställe och jag var inte där. Så hon grät och alla suckade av lättnad. Nu väntar jag på att få fotona som alla tog. Jag hade ju inte möjlighet att ta några själv.

Julia fick såklart massa fina presenter också! 2st Barnkammar boken, den vita (från Jossan och Tilda) och den silvriga (Från Daniel, Maria och Tilde). Jättefina och vi har spenderat morgonen med att sitta och sjunga igenom alla visorna i den vita. Får fortsätta med den silvriga när Julia vaknat.
Fick också 2st jättefina halsband! Båda var i form av ett hjärta, ett med små diamanter på (Från Madde) och ett med en liten blomma och en rosa diamant i hjärtat (Från Johanna, Mikael och deras "knorr i magen"). Så himla fina halsband, och nu har lillan fler halsband än vad jag har!
Från farmor fick vi en liten servis med två tallrikar, en djup och en platt, och en pipmugg med Elsa Beskow motiv från små barnvisor som "Bä, bä vita lamm" och "Mors lilla Olle". Undrar om farmor vet att jag älskar Elsa Beskow...? Perfekta nu när hon börjat med riktig föda!
Min faster Britt och hennes kamerasnille till make Sture hade köpt en jättesöt "fylla-i-bok" och från Olle, Susan och Annelie fick hon en ram där hennes dopfoto ska sitta och på sidan fanns plats för att gravera in födelsedatum, tid, vikt och längd. Den kommer vi dock få hem lite senare då de dels inte hade haft tid att få den graverad och sen inte heller vetat hennes storlek vid födseln.
Pappa/morfar ska starta ett konto i hennes namn där han ska sätta in pengar och som hon inte kommer ha tillgång till förrän hon är 20 år, och jag tror morbror Andreas ville vara med på det.
Det kom även hem paket på posten med 2 "Min första bok" med bilder på saker som finns i Vår värld och i Hemmet. Dessa var från min kusin Hanna och hennes sambo Gustav. Pedagigiskt och bra.
Kajsa gav oss sin present redan innan dopet då hon inte hade hunnit slå in den. Det var en rosa elefant som spelar "Blinka lilla stjärna" när man drar i ett snöre + en gosegroda som skallrar. Hennes mamma hade också skickat med ett flertal tandborstar (hon är tandläkare/sköterska. Minns inte vilket), olika barntandkrämer och en liten brochyr om barns munhygein. Perfekt! :D
Babygymet som hon fick var ju doppresent från mig och Johnny lite i förtid! :)



Dagen var jättelyckad och vår stjärna lös upp hela kyrkan


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0