14 maj 2010 - Spahelg i Jönköping

Vi kom fram till att jag ska ankomma till Jönköping antingen på fredagkvällen, och bli upplockad av Kajsas mamma eller bror, eller på lördagmorgon/förmiddag då Kajsa kommer själv. Jag kan nog känna att det är lämpligare på fredagen. Då får vi ju hela lördagen på oss att göra vad vi nu bestämmer oss för att göra och dessutom tvingas jag och Julia gå upp jättetidigt på morgonen. Så jag tror det är vad det lutar mot. Eventuellt blir det en kort utgång på lördagskväll med en av Kajsas kompisar. Jag tror jag är redo för detta. Jag skulle definitivt tycka att det var roligt att få komma ut en sväng, och Julia får ju i så fall vara med Kajsas mamma. Eftersom det är på kvällen kommer hon ju troligen sova sig igenom hela natten och inte ens märka av att jag inte är där. Eller också inte, eftersom det inte är hemma kanske det blir svårare. Jag kommer ju onekligen vara rätt ängslig men vi kommer i så fall ha telefonkontakt med Kajsas mamma hela kvällen. Någon gång ska ju vara den första, och det kanske är bra att börja med barnvakter lite kortare stunder redan nu. Då vänjer sig ju Julia sig vid det. Och jag med för den delen. Har en känsla av att det kanske kommer bli jobbigare för mig än för henne. Men, som jag så ofta sagt, vi får se!
Jag frågade Kajsa om hon hade lust att massera mig litegran också, och hon sa att visst kunde hon göra det. Ska bli så skönt att komma iväg från allt här några dagar, och Kajsa sa att de skulle ta hand om mig. Detta tvivlar jag inte ett dugg på! Kommer bli lika avslappnande för mig som en spahelg tror jag! Ser fram emot det massor! På måndagen ska Kajsa och hennes syster till vår gamla anatomilärare, Lennart, som också är kiropraktor. De ska få sina kotor på plats och jag tyckte att det skulle vara roligt att visa upp vad som har hänt sen sist vi sågs; Julia (för er som inte förstod det).

Vi får också se vad som sker under dagen. Har inget planerat så det blir väl också det som kommer att hända; inget. Jag mår i alla fall bättre idag, och halsontet är borta. Är fortfarande lite irriterat och killar ibland, men inte så farligt. Så det var nog inte någon förkylning ändå. Skönt!
Om det inte börjar regna och ha sig så kan det ju tänkas att vi tar en liten promenad. Kan vara skönt med lite frisk luft. Vi har inte varit på några nämnvärda promenader den sista tiden. Skulle ju vara vägen från Kungsbacka parken hem till Saras mamma. Det var ju iofs en sväng, så det kan ju få räknas då! Igår var vi bara en kort sväng till affären och tillbaka, så lite luft skulle vi nog må bra av, både jag och Julia!

Plutteduttan ligger nu och sover. Det gick fort för henne att somna i dag. Jag la henne i sängen för att gå och borsta tänderna och när jag var klar sov hon som en stock. Härlig unge jag har! Hon vaknade till och var lite ledsen, men jag gick in och pratade med henne, läste en saga och klappade henne på pannan och sedan somnade hon om.
Ibland är det svårt att veta om hon vill komma upp ur sängen. Hon trivs väldigt bra med att ligga där, men ibland om hon vaknar och är ledsen vill hon ju att jag ska ta upp henne. Men ibland vill hon inte det alls! Om jag då gör det blir hon flyförbannad och börjar skrika ännu mer, och sedan är uppvaknandet förstört för henne. Det är bra om hon får ligga en stund efter att hon sovit för att få vakna till ordentligt innan hon blir upplockad. Det är väl inte många som vaknar och går upp precis samtidigt. Plockar man upp henne för tidigt kan hon vara grinig och gnällig jättelänge. Så det gäller att läsa signalerna med perfektion! Jag brukar försöka lugna ner henne genom att prata, sjunga och klappa henne på huvudet, för att hon ska veta att jag är där. Funkar inte det, då får jag ju ta upp henne. Jaja, vi lär oss här, både jag och Julia!

Själv tror jag det är dags för lite frukost! Magen kurrar.




Você é minha alegria,
meu sol,
minha terra,
meu mar.
Minha vida, meu tudo!
Eu te amo mais do que palavras podem dizer 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0