10 april 2011 - Dop igår!

Igår var vi på dop i Romelanda! Det var en alldeles perfekt dopdag med solsken och nästan vindstilla. Kyrkan var jättefin, likaså dopklänningen som är samma som Julia använde när hon döptes. Våran jättefina släktklänning som min faster sydde när äldsta kusinbarnet Tilde skulle döpas. Alla som har döpts i klänningar har fått sina namn inbroderade i kanten av klänningen, och det har tillkommit en hel del! Nu har vi Tilde 2008, Julia och Annie 2010 och lille prinsen Elton, 2011. Och fler hoppas vi på i framtiden! Vi har planerat att den ska gå i arv till våra barnbarnsbarn och ännu längre! ;)

Dopet var jättefint, och Elton uppförde sig exemplariskt i kyrkan. Julia var också oväntat lugn. Det är som hon blir alldeles rofylld när vi är i kyrkan! Alla gånger hon har varit med, och det är rätt många - hennes dop, Miras dop, Annies dop, farmors begravning och nu, Eltons dop - och alla gånger har hon suttit lugnt och lyssnat på sångerna samt prästens tal.
Sedan var det fika, och mamma Johanna hade gjort de finaste tårtorna jag sett! Tre stycken med vit marsipan med ett av hans namn på vardera, Elton Ingvar Egon, skrivet i turkos text. Och goda var de också! Julia lekte massor med stora sysslingen Tilde och de andra barnen som var där. Sedan sov hon gott! Har massa fina bilder, men hittar inte mitt usb så det får bli en annan gång!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0