10 oktober 2010 - Släktlördag

Gårdagen började rätt dåligt. Jag vaknade vid halv sju av den värsta huvudvärken. Visste på en gång att det var migrän, så jag drog mig upp ur sängen och slängde i mig två Eeze. Jag gick och ka mig igen för att försöka sova, men var snart tvungen att springa upp igen för att kräkas. Jag försökte verkligen hålla nere det så länge som möjligt för att ge tabletterna en chans att hinna verka, men tillslut går det inte. Jag väckte J och sa att han fick ta Julia eftersom jag var dålig, och det gjorde han såklart.
Jag somnade men vaknade av att något förde oväsen i sovrummet, men jag kunde för allt i världen inte koppla vad det var som lät. Jag hörde ju både J och Julia från vardagsrummet så det kunde inte vara dem. Ett tag trodde jag att det regnade för det smattrade mot rutan, men jag insåg ganska snart att det inte var det. Jag tittade bakom gardinen och någog stort flög förbi, och jag fick hjärtstopp! Trodde att det antingen var en liten fladdermus eller en stor mal! Jag ramlade ner från sängen av rädsla och skrek i panik på J som kom inrusande. Jag bad honom titta var det var för något! En fågel! Det hade flugit in en liten fågel genom det knappt öppna fönstret. "En liten, jättevacker fågel" som J uttryckte det, men jag sa åt honom att bara släppa ut den igen. Obehagligt!

Runt tio kände jag mig betydligt bättre även om huvudvärken inte var helt borta. Dock gjorde det mer ont när jag låg ner och jag saknade min snutta, så jag gick upp och kramade på henne. Hon somnade ganska snart och jag la mig på soffan och slappade framför en film innan det var dags att fixa ordning oss. Helt plötsligt var det bara en timme kvar innan vi skulle bli upphämtade, och jag satt i pyjamas och hade inte ens duschat än! Panik! Jag lagade mat medan jag duchade och slängde i mig det samtidigt som jag plockade fram kläder. Vad Julia skulle ha på sig hade jag bestämt flera dagar i förtid, men jag hade ingen aning vad jag skulle ta på mig själv. Dessutom kände jag att ingenting passade, så det blev väldigt stressigt. Till slut kom vi iväg och första anhalten var hemma hos Tommie i Angered. Vi var inte där jättelänge, men hann få i oss lite chili con carne och Julia fick sin lunch där. Vi pratade med folket som var där, men sedan bestämde vi oss för att åka vidare. Vi skulle stanna till vid Ica Mxi för att köpa blöjor också, och vi visste inte hur lång tid det skulle ta hem till Johanna.

Vi var framme typ 1,5 timme innan utsagt tid! Vi började med att inviga den ofödda bebisens skötbord och Johanna fick praktisera blöjbyte på Julia. Sedan satt vi ute på verandan och pratade om allt mellan himmel och jord! Daniel o.Co kom strax efter fem och då var det snart middag. Julia blev tokig när Tilde kom och de två lekte på golvet och hade jätteroligt. Vi fick flygande Jacob till middag och sen glassbomb efter det, vilket var supergott! Klockan tickade iväg och när hon var runt halv nio skulle jag fixa vällingen till Julia, och upptäckte då att vi glömt hennes flaska hemma. Panik, igen! Ingen hade någon nappflaska, och Julia vägrade äta mer gröt. Hon ville ha välling, och vi försökte på alla sätt. Först testade vi att ge henne i en träningsflaska, men det kom för fort. Sedan testade vi med sugrör, men hon förstod självklart inte grejen. Vi testade att ge henne med sked, men det var ju inte samma grej! Vi satt alla runt bordet och funderade på om man kunde ha sönder en napp och sätta den runt en flaska, men vi kom fram till att det inte är värt risken. Hon kunde ju sätta den i halsen! När klockan var halv tio bestämde vi oss för att åka hemåt istället. Jag misstänkte att Julia skulle somna i bilen och sova hela vägen, så fick vi ge henne vällingen hemma. Och så rätt jag var! Julia sov innan vi hunnit backa ut från uppfarten och sov som en stock hela vägen hem, tills jag skulle flytta in till sovrummet för att ge henne vällingen. När den var slut somnade hon gott om, och vaknade halv nio i morse, bortsett från ett napptapp runt fem. Så vi har sovit gott efter en härlig dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0