12 oktober 2010 - Första gången

Morgonen började rätt hektisk, efter en natt utav en mycket avbryten sömn! Jag vaknade gång på gång, varelse Julia grät eller inte. Urobbigt! Sedan halkade hon på en kudde efter frukosten. Hon föll bakåt och slog bakhuvudet ordentligt i en vit träbänk vi har under fönstrena i vardagsrummet. Det bildades direkt en stor, enorm bula och jag tog med henne till vårdcentralen direkt. Har aldrig varit med om att en bula dyker upp så fort så ag blev rädd att det blödde och tryckte på eller nåt. Men efter att en sjuksköterska, en BVC sköterska och en läkare tittat på det konstaterades det att det inte var någon fara!

Idag har det hänt 4 "första gången" här hemma. Trevliga och...mindre trevliga! Det bästa var väl att hon 2 ggr tagit ett steg helt och alldeles själv. Det var ett väldigt litet steg och när hon satt ner foten ramlade hon ner mitt knä, men ändå: Ett steg. Två gånger!
Det andra var att hon kissade på golvet. Jag skulle gå och duscha med henne och när jag plockat av henne blöjan satte jag henne på golvet för att fixa i badrummet, och då blev det helt plötsligt väldigt blött under hennes lilla rumpa. (Desstom blev det ingen dusch då det var något fel på rören och vattnet var alldeles för kallt!)
När jag insett att vattnet inte gick att värma upp satte jag återigen Julia på golvet, och ser då hur hon antar en röd nyans i ansiktet. Detta brukar innebära att hon bajsar! Jag blev lite panikslagen ett tag då jag inte alls kände för att spendera kvällen med att torka bebisbajs från golvet, så jag fort lyft upp henne och satt henne på toaletten. (Det hann dock komma lite på golvet. Första gången hon bajsade någonstans annan än i blöjan). Hon såg lite rädd och obekväm ut till att börja med, men när jag började krysta och pusta förstod hon, och hon bajsade så fint så. På toaletten!

Så det har varit en händelserik men bra dag här. Jag har dessutom lyckats hålla Julia vaken sen halv fyra vilket resulterade i att hon somnade jättelätt nu runt sju! Jag har fått ätit middag och nu ska jag bara sitta och ta det lugnt, här eller i soffan! Härligt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0