19 oktober 2012 - Two-face

 
I ca. en vecka har jag gått och klagat på den ena och andra deffekten med mig. Det har varit från ömma bihålor till en bedövad känsla i munnen, samt en äcklig, sur smak i munnen som aldrig ville försvinna. I onsdags började också vänster ögonbryn och munnen rycka. Det tillsammans med väldigt mörkt urin, trötthet och "vita prickar" som svävade runt framför ögonen gjorde att jag misstänkte vätskebrist. Jag vet att jag är väldigt dålig på att dricka, och för eller senare kommer det väl visa sig. Så jag spenderade mest hela onsdagen med att dricka vatten, så mycket jag förmådde mig.
När jag vaknade på torsdag morgon kändes det bättre. Den sura smaken i munnen var näst intill borta, bihålorna kändes mindre svullna och jag kände mig nästan utvilad. Jag mådde bra, jämfört med de senaste veckornas morgnar. Men det varade inte länge! När jag borstade tänderna kändes det väldigt konstigt och när jag tittade mig i spegeln upptäckte jag att vänster sida av munnen inte följde med när jag skulle spotta. Det blev helt ojämnt. Ju längre dagen gick desto mer bedövad blev jag, det syntes på både mun, näsa och ögon.
kl.13 fick jag tid hos läkaren på MVC, men han skickade, efter en ca.10 min lång, bekymrad tystnad avslutad med "...jag kan inte utesluta en liten propp...", ner mig till akuten. Jag fick komma in på en gång och träffade en läkare som rabblade fortare än X2000, och jag uppfattade egentligen väldigt lite. Men man kan bara säga "Va?!" och "Ursäkta?" så många gånger innan det börjar tas som en förolämpning. Det jag fick ut var i alla fall att det inte var en hjärnblödning eller propp (hon la händerna på mina axlar och bad mig trycka upp dem. Det visade att jag hade samma kraft i båda sidorna, vilket man inte har vid problem i hjärnan. Vid proppar påverkar hela kroppen).
Hon förklarade då att det antingen är borrelia (OMG?) eller en virusinfektion. Jag fick antibiotika utskriven, vilken hjälper om det är det förstnämnda. Är det inte det får det helt enkelt "självläka". Undrar hur lång tid tar...?
 
 
Imorse var det värre än igår, och nu syns det till och med när jag slappnar av.
 
 
Ena sidan hänger.
 
 
När jag blinkar ser det ut såhär...
 
Formar ett "O" - eller försöker.
 
Ja ni ser ju....:/
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0