29 mars 2010 - BVC och 3 månadersvaccin.

Nu är vi ganska nyss hemkomna från BVC där vi har gjort det vanliga, vägd och mätt, och Julia har även fått sin första vaccination. Precis innan vi jag skulle börja klä på henne somade hon bredvid Johnny i sängen, vilket jag önskade att hon inte hade gjort. Måste ju ändå plocka upp henne och börja böka runt för att få på henne kläderna. Men fantastigt nog fick jag klätt henne utan att hon vaknade. Inte ens när jag bar ner henne till vagnen och lade henne vaknde hon, utav sov gott hela vägen till BVC. Tar ju bara max 5 minuter att gå dit. När vi kom upp låg hon fortfarande och sussade i mitt knä, ända tills en kvinna la sin lilla bebis i vagnen. Denne började gråta, vilket inte bara väckte Julia, utan gjorde henne fruktansvärt ledsen så även hon började gråta.
Men när mamma gått därifrån med bebisen och vi kommit in på undersökningsrummet så lugnade hon snart ner sig. Det är ju så mycket att titta på där inne. Vi började med att väga och mäta henne. Hon har inte växt lika mycket de här 3 veckorna som hon brukar göra, men det såg fortfarande okej ut. 6,5kg och 60.5cm ligger hon på nu. Sedan gick BM.A för att hämta en till BM och sprutorna. Då Julia skulle få två sprutor gjorde 2st det samtidigt för att hon inte skulle behöva få ont 2ggr. Hon satt i mtt knä, och sprutorna skulle sättas i låren. Stackarn skrek så hon blev alldeles röd i ansiktet och tårarna rann. I 6-7 minuter fick jag trösta henne innan hon lugnade ner sig. Jag som själv avskyr sprutor var nära att börja gråta själv, men jag vill ju inte visa för Julia att jag tycker det är läskigt. Vill ju inte att hon ska ta efter mina rädslor. Hon får skapa sina egna.
Hon somnade direkt när vi gick ut med henne igen och fortsatte sova när vi kom hem, och gör det fortfarande, bortsett från lite gnäll när nappen trillade ut. De sa att hon kan få lite feber av vaccinet, och att det i så fall kommer under natten eller möjligtvis morgonen. Jag hoppas att hon ska slippa det, men man vet ju inte. Nu har vi i allafall både febertermometer och febernedsättande stolpiller till henne ifall det skulle behövas.





Later


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0