12 mars 2010 - "Kärt barn har många namn"

Julia har redan en hel drös med smeknamn. De flesta är det väl jag som kallar henne. Morbror Andreas har dock ett alldeles eget som han kommit på. Undrar om hon alltid kommer ha samma smeknamn. Jag hade också jättemånga smeknamn, och de flesta upprepas än idag.

Mina smeknamn:

Mia
Miapiafialia (mamma)
Klimpen (pappa)
Pluttan (mamma)
Huggormen (pappa)
Vilda Etel (barnen hos min första dagmamma)
Snurpan (pappa, tror jag)
Snurpis (-||-)
Sös (Andreas)
Miisen (Sara under fjortistiden)
Marre (Zelda)

Julias smeknamn:

Julla (jag, kommer automatiskt. Är inte stolt över det!)
Wheelie (Andreas)
Bebisen (jag)
Menina (jag, Johnny. "Flicka" på portugiska)
Fililinha (jag. Filha betyder dotter på p. Så i mina ögon, "Lilla dottern")
Gumman (jag, Johnny)
Snurpan (jag, fått från pappa)
Snurpis (-||-)
Prinsessan (pappa)
Gounge (jag)
Gullunge (jag)

En del är väl typ obligatoriska smeknamn, Gullunge t.ex. Alla föräldrar kallar väl sina barn det, mer eller mindre. Vi får se vilka som håller i sig och vilka som faller bort med tiden. Kommer kanske inte kalla henne "Bebisen" när hon är 20, liksom. Fast vem vet. Kanske jag blir en sån där morsa som vägrar acceptera att barnen växer upp?

Jag har så ofta fått höra att Julia är jättelik mig, och hon var det. Men nu börjar hn växa ifrån mitt barnsliga utseende och antar Johnnys mörka kontraster mer och mer. Tycker att hon blir mer lik honom och mindre lik mig för var dag som går. Kan ju vara för att hun börjar mörkna en aning i huden. När vi kom in på BVC i onsdags utbrast vår bm; "Oj, vad lik sin pappa hon har blivit." Och det är ju sant. När jag tittar på henne ser jag Johnny. Hon hade mina smala, mandelformade ögon förr. Nu har de förvandlats till Johnnys stora mörka ögon, med långa svarta fransar. Näsan och munnen är hans också. Fast kinderna kommer från mig! Fast det kanske bara är under bebisstadiet hon kommer ha dem.
Jag trodde alltid att bebisen skulle bli mer lik Johnny. Nej, jag trodde inte men tog det för givet eftersom jag tyckte att hans utseende var mer dominant än mitt. Så jag är inte särskilt förvånad. Det blev jag dock när jag fick kommentarerna om hur lik hon var mig.




Titta på henne! Är ju inte alls särskilt lik mig här.



Idag händer det eventuellt stora, STORA saker! Är så spänd och hoppas jättemycket. Sitter och väntar på att få besked!!


HEJJ!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0