19 februari 2010 - Long time no see...

Tydligen har veckan varit såå fullspäckad att jag inte hunnit blogga ens en gång. Ojojoj, vad hon har att göra den där Maria! ;)
I måndags var vi på efterkoll hos MVC. Fick kollar mitt järnvärde eftersom det hade varit så skrämmande lågt efter förlossningen, men vips så var det uppe på fina 126! Utmärkta nummer. Dessutom fick jag tid för att sätta in en kopparspiral. No more babies made! Ska dit den 5 mars. I tisdags var vi tillbaka på samma ställe för att träffa föräldragruppen jag hade gått med när jag var gravid. Det var bara vi och två familjer till som var där, men det var trevligt i alla fall. Julia fick träffa två andra bebisar, så nu har hon vänner ;)
I onsdags var vi på BVC och vägde henne, den lilla tjockisen. Härliga 5,4 kg är hon uppe på nu och det, kan jag lova, känner jag av i både rygg och armar. Mitt kungarike för en babysits!


Igår hämtade Madde upp mig och Julia vid 9 och vi påbörjade den långa vägen ner till Frillesås för att hälsa på Mickan och bebisen i magen. Hon växer så det står härliga till och jag kan inte hjälpa att sakna min tjocka, goa mage när jag ser henne. Jag saknar ju inte själva graviditeten med krämpor och sammandragningar, men magen skulle jag gärna ta tillbaka :p
Mickan bakade scones åt oss när vi kom och vi fikade medan Julia låg och sov en stund i deras stora säng. Blev ju inte så länge eftersom hon inte kände sig riktigt hemma, men några minuter fick jag vila mina överansträngde muskler i alla fall. Sedan satt vi i soffan och pratade om allt mellan...gravida kompisar, gravida bekanta och gravida främlingar. Även förlossning och tiden efter kom på tal några gånger. Förstår att Mickan har en del frågor nu och det var ju inte särskilt längesen jag var där hon är så det känns så kul att kunna hjälpa henne med svar på hennes frågor. Jag hade ju ingen att fråga när jag behövde. Försökte med pappa men han har ju inte varit gravid särskilt mycket. Johnny blev också utsatt av mina frågor, eftersom han har så många syskon och syskonbarn. Men inte heller han visste så mycket om graviditeten. Men det gick ju bra i alla fall!
När vi hade lämnat av Mickan på jobbet åkte jag, Madde och Julia till Coop då Madde hade sett REA på bebissaker där. Fick köpt ett par tossor till henne som kan hålla hennes små kalla fossingar varma på dagarna då strumporna inte gärna sitter på plats. Julia var helt slut när vi kom hem och somnade som en stock i vagnen när jag la henne där. Men hon vaknade när jag skyndade iväg till posten för att hämta ett paket innehållande en napp (Johnny får spader på mig och mina nappar) och en jättesöt nappflaska
Hon illtjöt av övertrötthet när jag kom hem och somnade rätt snabbt om när jag la mig ner i ett mörkt sovrum med henne. Sedan vaknade hon bara för att äta några gånger. Efter sista maten la jag henne i sin egen säng för att testa, och kan ni tänka er att hon sov där enda till nästa gång hon skulle äta! Första gången den används i mer än 20 minuter typ.

Misstänker att jag inte är den enda i det här landet som ser snö överallt. Är så trött på det att jag har lust att gå ut och spola bort allting med en högtryckstvätt eller eventuellt smälta bort det med världens största värmelampan. Går och funderar på Idas sommarvisa; "...och nu så har sommaren kommit, för jag har just tagit bort snön...". Hur gjorde hon då...?
Nej, nu vill jag ha sol och vår så snön smälter bort och jag kan gå ut och prommenera med Juliai barnvagnen utan att behöva kämpa som om jag deltog i en Wrestlingmatch mot självaste Hulk Hogan! Satan vad jobbigt det är!

Vad som händer idag är jag inte riktigt säker på. Har fått det första barnbidraget i alla fall! Halleluja! Kanske vi kan unna oss en pizza. Har inte ätit det på nån månad, så jag tror de börjar sakna oss där på Alfonso, eller vad det nu heter. Om vi får pengarna av pappa kanske vi åker till Migrationsverket och lämnar in ansökningarna om förlängt visum för Johnny. Skulle kännas skönt att få det ur världen. Dagen får utvisa...

Julia just nu. Invirad i mammas mysiga morgonrock!




Men det är inte alltid frid och fröjd ;)


Ha en bra dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0