11 februari 2010 - Sleeping Beauty

Lilla stumpan har börjat med något konstigt mat och sovschema. Sover skitlänge och äter inte alls lika ofta längre. Igårkväll åt hon runt 19.00 och somnade sedan. Runt 22.00 vaknade hon till så vi fixade mat till henne. Hon fick lite bröstmjölk, direkt från källan, och sedan lite bebysemp. Men hon ville inte ha alls. Hon åt litegrann och sen började hon bara gallskrika. Jag la henne i knät och vips så hade hon somnat om igen. Sedan vaknade hon inte förren runt 04.00 i morse. Tycker det är lite konstigt, men man kan ju inte tvångsmata henne. Är hon inte hungrig så är hon inte, och vill hon äta så skulle hon ju säga ifrån. Små barn matvägrar inte!

Igår var vi hos tant doktor angående Julias navelbråck och jag kan med lättnad meddela att det inte blir någon operation, i alla fall det första året, men troligen inte alls. Hon klämde och tryckte på magen och bråcket för att försäkra oss om att Julia inte har ont av det, och det hade hon inte. Sedan kände hon på kanterna runt bråcket, som är en förstorad navel på insidan, typ. På de flesta barn växer det ihop av sig självt och de brukar vilja ge det en ärlig chans. Vi ska på återbesök om ett år för att kontrollera hur mycket det växt ihop. Har det inte hänt någonting alls kanske man funderar på operation, annars brukar man avvakta tills barnet är 3-4 år innan man gör det. Jag hoppas självklart att det växer ihop av sig självt så de slipper operera henne. Det är ju absolut inget farligt, så länge det är mjukt. Blir det hårt, blått och Julia verkar ha ont ska vi ge henne smärtstillande i form av stolpiller och sedan försöka trycka tillbaka det. Om det inte går får vi skynda oss in till akuten. Det betyder att det är tarmen som trycks ut och inte får syre. Hon sa dock att just eftersom bråcket är så stort finns det gott om plats så det är väldigt, väldigt ovanligt att det skulle ske, så jag är inte särskilt orolig.

- Fick en fin och söt kommentar av någon! =) Undrar vem du är?

Idag ska vi till familjerätten och registrera Johnny som pappan till skrutteluttan. Kanske vi ska registrera hennes namn också, så hon slipper kallas "Flickebarnet Hansson" och blir den hon föddes att bli, Julia Hansson Dos Santos.

Vi har även ändrat oss angående Johnnys hemresa. Vi ska ansöka om förlängt visum ett par månader. Jag vill så himla gärna ha ett vårdop för Julia, och Johnny måste ju vara med. Dessutom är det bättre om jag skulle få tillfälle att åka till Brasilien i år eftersom hon kommer vara lite äldre. Ju äldre hon är, desto bättre.

Var och fixade ett abbonnemang igår då det kan bli dyrt att ringa med kontantkort och det har hänt flera gånger att just när man behöver ringa som mest är pengarna slut. Har samma nummer som innan, och ringer fortfarande med Telenor! Har ny telefon dock!

Rosa såklart :D





Hejj!






Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha, jag är johnnys kompis! =)

2010-02-11 @ 20:14:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0