7 april 2010 - Mira och Julia

Igår var Madde och jag nere i Frillesås och hälsade på Mickan, Andreas och den lilla stjärnan, Mira. Hon låg och sov i vagnen när vi kom dit, och när vi tittade ner såg jag den minsta lilla flickan jag någonsin sett, men så fin hon var! Jag höll upp Julia över vagnen för att visa henne sin nya kompis. Hon pruttade då, jättehögt, men jag är säker på att det är ett bra tecken.
Vi åt mat medan Mira sov och Julia satte vii Miras babysitter som hade massa leksaker, en spegel och spelade musik. Julia trivdes jättebra i den, och vi fick liveunderhållning under middagen; "Fönsterplats nära orkestern." Mira vaknade till då och då och kom upp för att hälsa på oss. Mickan satte sig bredvid mig och Julia och visade upp Mira för henne. Det var inte jättemycket reaktion, men Julia såg henne i alla fall. Tror inte hon visste vad hon skulle göra, och när Mira gnällde till blev hon nästan lite rädd. Men det är typsikt Julia! Hon tycker det är läskigt att se sig själv i spegeln och hon gråter när hon hör andra bebisar gråta. Det blir lättare när de är lite störra båda två. Till sommaren och hösten kommer det bli så spännande att se hur de beter sig gentemot varandra. Jag och Mickan hoppas så mycket att de ska bli lika bra kompisar som vi var och är, men man kan ju inte tvinga dem till det. Men jag tror nog de kommer gilla varandra. De kommer ju ha känt varandra praktiskt taget sen födseln, så något band kommer där ju finnas!

Både jag och Madde fick testhålla den lilla snuttan också, och hon var så liten. Jag blev nästan nervös av att hålla henne trots att det inte var så längesen jag hade en så liten bebis själv. Eller ja, Julia var ju aldrig så liten, men hon var ju liten. Men hon har alltid varit jättestabil i nacken, så huvudet ramlade aldrig riktigt bak på henne som på andra bebisar. Men så mysig hon var!
Jag sa till Madde när vi gick av bussen, att jag inte skulle tycka Julia var så liten längre när vi åkte hem. Och jag hade rätt. Fast det var ju mer så när vi var där. Hon såg så himla stor ut, min lilla sockerbit! Hon var så lugn och fin under hela tiden vi var där. Så skönt att jag fått en sån glad unge!

När vi åkte hem var hon dock väldigt trött. När Madde klev av i Mölndal tog det bara några sekunder innan Julia började gråta. Jag höll henne i famnen och försökte lugna henne, men hon ville inte riktigt gå med på det. Till slut var jag tvungen att lägga ner henne för att kliva av tåget och det var inte populärt! Hon skrek så jag trodde hon skulle explodera och där gick jag mitt på Göteborgs centralstation med allas blickar efter mig. Inte för att jag bryr mig så mycket över deras blickar, men det kan ju bli stressande i alla fall. Jag gick in på terminalen och tog upp henne. Hon fick sitta på min arm medan vi gick till andra änden där jag skulle se när nästa vagn gick, men när vi skulle ut fick hon dock ligga igen. Hon började gråta igen i sekunden jag la ner henne och hon vägrade ta nappen. Hon blev bara förbannad om jag försökte ge den till henne. Men till slut lugnade hon sig, när jag drog vagnen över kullerstenen i väntan på 11an. Hon höll sig lugn hela vägen hem sen!

Idag ska jag gå på föräldragrupp på BVC och i eftermiddag/kväll kommer Sara hit. Vi ska ha mys och filmkväll som vi alltid hade förr och sen ska hon sova här. Nu har det gått ungefär en månad sen vi träffades sist, så det är verkligen på tiden! Ska bli så mysigt så!! :D



Jag och Mickan med Finaste flickorna Julia och Mira




Julia på soffan när vi kom hem


Hejj!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0