13 april 2010 - Rutiner

Innan jag blev gravid var jag inte mycket för rutiner. Jag gillade när ingen dag var den andra lik och de fick gärna ta lite oväntade svängar. Om varje dag var densamma och jag gjorde samma sak dag och och dag in blev jag bara uttråkad och rastlös. Men nu vet jag inte hur vardagen skulle se ut om vi inte hade rutiner. Hade antagligen varit rätt så kaotiskt. Det är skönt att veta vad man har att  förvänta sig utav dagarna för då kan jag hitta fler tillfällen att slappna av.
De första veckorna med Julia slappnade jag aldrig riktigt av, just eftersom jag inte visste vad som skulle ske. Jag satt som på nålar och tog mig inte an att göra något som skulle ta någon längre tid, bara för att jag alltid skulle vara tillgänglig om hon började gråta. Johnny fick därför sköta det mesta i hemmet, jag bara släppte det helt. Julia somnade hos mig och för det mesta fick hon ligga där tills hon vaknade. När jag la henne ifrån mig i sin vagn satt jag ändå bara på soffan och väntade på att hon skulle vakna. Jag tyckte inte att det var särsilt jobbigt då, men nu när jag ser tillbaka på det förstår jag inte hur jag klarade stressen.  
Nu har vardagen fått en rutin och rytm som vi trivs bra med. Jag har tid att göra saker utan att stressa. Det är nog mycket för att jag inte blir lika stressad av att hon gråter längre. Det är ju skillnad på gråt och gråt. Viss gråt kräver ju att jag går in till henne direkt, t.ex. om hon har drömt något och är rädd. Men man hör lätt skillnad på den gråten och gråt som kan vänta, så att säga.




Gosar i farsans knä :)


Ses.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0